Er det sikkert at bruge offentlig wifi med en VPN

På et usikret netværk kan hackere muligvis spionere på de oplysninger, du sender, f.eks. Når du indtaster en adgangskode eller kreditkortoplysninger på et websted. De kan endda være i stand til at overvåge de tastetryk, du laver på dit tastatur, så de kan registrere dine logins eller private samtaler.

403 fejl

Anmodning blokeret. Vi kan ikke oprette forbindelse til serveren til denne app eller websted på dette tidspunkt. Der kan være for meget trafik eller en konfigurationsfejl. Prøv igen senere, eller kontakt appen eller webstedsejeren.
Hvis du leverer indhold til kunder gennem CloudFront, kan du finde trin til fejlfinding og hjælpe med at forhindre denne fejl ved at gennemgå CloudFront -dokumentationen.

Genereret af CloudFront (CloudFront) Anmodning ID: M1ADGRJ_XDMXRVWPZJEFNQBL6M3FECQ6LQBJMGQPRCH-3PTEZ5R5GW ==

Er det sikkert at bruge offentlig wifi med en VPN?

Guardian Computer Logo

  • Se større billede

Er det sikkert at bruge offentlig wifi med en VPN?

Uanset om du er købmand, arbejder på en kaffebar eller venter i en lufthavn, er offentlig wifi en bekvem måde at hoppe online. Desværre er det også risikabelt. Hackere drager fordel af den slappe sikkerhed og let adgang, der ofte ledsager den offentlige WiFi.

Hvis du har brug for at oprette forbindelse til offentlig WiFi, skal du tage forholdsregler for at bevare sikkerheden på din enhed og oplysninger. Et VPN eller virtuelt privat netværk er et af de mest almindelige privatlivets fred for offentlig WiFi -brug. Men mange brugere spekulerer stadig på, er det sikkert at bruge offentlig wifi med en VPN? Er der nogen risici?

Mens VPN’er generelt betragtes som et vigtigt sikkerhedsværktøj til fjernarbejde og andet offentligt netværksbrug, er der svagheder, der stadig kan forlade dit arbejde og personlige data sårbare over for cyberkriminelle. Fortsæt med at læse for at lære mere om at bruge VPN’er, deres sikkerhedsfordele og mangler og vores eksperttips til brug af offentlig WiFi.

Hvad gør offentligt WiFi risikabelt?

På et usikret netværk kan hackere muligvis spionere på de oplysninger, du sender, f.eks. Når du indtaster en adgangskode eller kreditkortoplysninger på et websted. De kan endda være i stand til at overvåge de tastetryk, du laver på dit tastatur, så de kan registrere dine logins eller private samtaler.

Cyberkriminelle kan også cirkulere malware eller starte ormangreb over usikrede wifi. Selv offentlige WiFi -netværk, der kræver en adgangskode, er ikke sikre, hvis den samme adgangskode er let tilgængelig for nogen i virksomheden, såsom en kaffebar eller lægekontor.

Hvad er en VPN?

En VPN giver en brugers enheder mulighed for at oprette forbindelse til et privat netværk over et offentligt netværk. VPN’er blev oprettet for sikkert at forbinde enheder inden for et forretningsnetværk til private internetservere. De giver netværksbrugere adgang til deres forretningsnetværk eksternt hjemmefra, et andet kontor eller andre steder ved hjælp af offentlig WiFi.

Hvordan fungerer VPN’er?

Er det sikkert at bruge offentlig WiFi med en VPN? Tjek vores infographic eller fortsæt med at læse for at finde ud af det

En VPN fungerer ved at tilslutte din computer, tablet eller smartphone til en server, så du kan gå online ved hjælp af serverens internetforbindelse. Det offentlige WiFi -netværk bruges kun til at forbinde din enhed til serveren snarere end til nogen af ​​de websteder eller applikationer, du efterfølgende får adgang til.

En VPN giver dig adgang til et privat, anonymt netværk, som er meget tiltalende, hvis du håndterer følsomme oplysninger. VPN’er bruger kryptering til at kryptere dine data og gøre dem ulæselige, når de sendes over et offentligt netværk.

Uden en VPN har en internetudbyder adgang til hele browserhistorien, fra de websteder, du besøger på de adgangskoder, du indtaster. Det skyldes, at webaktivitet normalt er forbundet med en lokal IP -adresse. En VPN giver dig mulighed for at tragt din egen internettrafik gennem en privat server, så din aktivitet er forbundet med denne servers IP -adresse snarere end din egen. Dette maskerer effektivt din placering og holder din online aktivitet og data privat.

Hvor sikkert er det at bruge offentlig wifi med en VPN?

En VPN -app, der er åben på en smartphone og en bærbar computer, der illustrerer en måde til mere sikkert at bruge offentlig WiFi

Både Federal Trade Commission and Cybersecurity & Infrastructure Security Agency (CISA) anbefaler brugen af ​​VPN’er, mens du bruger offentlig WiFi. Alligevel undrer mange mennesker stadig nøjagtigt, hvor sikkert det er at bruge offentlig wifi med en VPN.

Generelt er en VPN en vigtig sikkerhedsforanstaltning at have på plads. Men der er en sårbarhed, der opstår i det øjeblik, du opretter forbindelse til et offentligt WiFi -netværk.

De fleste offentlige netværk giver enheder mulighed for automatisk at oprette forbindelse til WiFi. Du skal dog åbne en browser for det, der kaldes en “fangenskab portal.”Der er du manuelt enig i lokale servicevilkår, før du faktisk får adgang til alle websteder.

På trods af at være tilsluttet internettet og have en VPN, er der et hul i dækningen, når du har oprettet forbindelse til WiFi, men inden du kan tænde for din VPN. Denne korte periode efterlader dig sårbar over for risici forbundet med offentlige, usikrede netværk.

Selvom du står over for risici i denne sårbare periode, er det kun i en meget begrænset tid. Brug af en VPN offentligt er stadig meget sikrere end at logge på et offentligt netværk uden yderligere digital beskyttelse.

Har VPN’er yderligere sikkerhedsfunktioner?

Efterhånden som VPN’er er blevet mere populære, har VPN -tjenesteudbydere fundet andre måder, hvorpå deres tjenester kan beskytte dine data, mens de er offentligt.

Nogle VPN -tjenester tilbyder en funktion kaldet en “Internet Kill Switch”. I tilfælde af at din VPN -forbindelse nogensinde afbrydes eller frakobles, beskytter denne funktion din enhed og dens data mod nysgerrige øjne. Det fungerer ved at blokere al internetbundet trafik til din enhed, indtil forbindelsen med din VPN er genoprettet.

VPN -klienter kan tilbyde en internetdrabskontakt på et granulært applikationsniveau. Hvis du bruger en VPN til at få adgang til særligt følsomme applikationer og information, er dette værktøj utroligt værdifuldt. I øjeblikket en VPN -afbrydelse, ville dræbskontakten lukke den følsomme anvendelse og kræve, at den manuelt åbnes igen efter at have genoprettet en sikker forbindelse.

For dem, der har brug for et ekstra sikkerhedsniveau, når man får adgang til offentlig WiFi, er det en fremragende mulighed at finde en VPN -service med en internetdrillskontakt.

Sikkerhedstips til brug af offentlig WiFi

Mens det at have en VPN kan bringe ro i sindet, mens du bruger offentlig wifi, er der stadig en række andre foranstaltninger, du skal tage for at holde dine data sikre – uanset hvor du er.

  • Brug stærke adgangskoder. Uanset hvor sikkert dit netværk er, efterlader en svag adgangskode dig sårbar over for hackere. Sørg for, at dine adgangskoder indeholder en sund blanding af det store og små bogstaver, tal og andre tegn. Undgå at inkludere personlige oplysninger, såsom din fødselsdato eller kæledyrs navn, som ofte findes på sociale medier. Gentag ikke adgangskoder, du allerede har brugt eller genbrug af den samme adgangskode til flere konti, ellers kan et brud på en kompromittere dem alle. Efterlad ikke din adgangskode skrevet på en klistret note på dit skrivebord eller send den i almindelig tekst via e -mail, øjeblikkelig besked eller sms.
  • Efterlad ikke din enhed logget ind, mens du er uden opsyn.Det er alt for let for en smartphone at blive stjålet fra et skrivebord eller ud af en taske. Hvis du arbejder i et offentligt rum, skal du være opmærksom på dine omgivelser og dine ejendele. Selv i din virksomhedsbygning ved du aldrig, om en leveringsperson eller besøgende kan komme over din computer, mens du er på badeværelset. Log af en enhed, når du ikke aktivt bruger den. Opbevar alle bærbare enheder, du ikke i øjeblikket bruger i en sikker sag eller taske inden for dit syn.
  • Sluk for automatisk tilslutning. Nogle telefoner opretter forbindelse automatisk til åbne wifi -netværk, så snart de er inden for rækkevidde. Hvis din enhed opretter forbindelse til et usikret netværk, og du aktiverer ikke straks en VPN til beskyttelse, forlader du dig selv i fare for at få dine oplysninger stjålet.
  • Aktivér to-faktor-godkendelse. To-faktor-godkendelse kræver to verifikationer, før brugere kan logge på en konto. I tilfælde af at din adgangskode er kompromitteret, vil to-faktor-godkendelse forhindre uønskede gæster i at få adgang til din konto ved at kræve mere end blot denne adgangskode. Hvis en uautoriseret bruger undlader at omgå den to-faktor-godkendelse, bliver du advaret. Dette giver dig chancen for at ændre din adgangskode og beskytte dine private oplysninger.
  • Pas på phishing. Selv med en VPN på plads kan en vellykket phishing -tekst eller e -mail nemt indsamle dine følsomme oplysninger. En phishing -meddelelse ser ud til at være fra et betroet selskab eller individ, men er faktisk fra en cyberkriminel. Det vil normalt bede dig om at besøge et link, åbne en vedhæftet fil eller bekræfte din identitet eller loginoplysninger. Hurtig kommunikation og interaktioner, såsom sms, kan gøre folk mere tilbøjelige til at klikke på links, spille lige i phishing-ordninger.

Sådan opsættes og bruger en VPN

Ud over anden bedste praksis for cybersikkerhed er det et klogt valg at bruge en VPN, hvad enten det er til personlig brug eller forretningsbrug. Det er ikke så svært at indstille en for første gang. Du har mulighed for at oprette en VPN til hele dit hjemmenetværk eller på individuelle enheder.

Opsætning af en VPN derhjemme

Hvis du ofte arbejder hjemmefra eller ønsker yderligere boligbeskyttelse, er det en god ide at oprette en VPN til hele dit hjemmenetværk. Dette betyder, at enhver enhed, der opretter forbindelse til Internettet hjemme hos dig, bruger et sikkert og beskyttet netværk. At tilføje dette ekstra trin kan dog bremse webtrafikken, hvilket kan føre til længere belastningstider for alle brugere.

Når du opretter en VPN derhjemme, er der et par muligheder, som du kan vælge imellem:

  1. Få en router med VPN -kapaciteter. Nogle højere ende routere leveres med indbyggede VPN-servere, der er klar til at gå ud af kassen. Hvis dit hjemmekontor er dit primære kontor, kan dette være en tiltalende mulighed. Processen er helt automatiseret, og din server forbinder automatisk alle dine internetenheder til VPN uden behov for en ekstra VPN -app eller en tjeneste. Når disse enheder er fjernet fra dit hjemmenetværk, vil de imidlertid ikke blive beskyttet af VPN.
  2. Se om din nuværende router understøtter firmware fra tredjepart. Routere har faktisk deres egne operativsystemer, kendt som firmware. Hvis du har nogle avancerede tekniske færdigheder under dit bælte, er det også muligt at erstatte din nuværende routers firmware med en, der kan understøtte en VPN for at sikre dit hjem WiFi -netværk.
  3. Opret din egen dedikerede VPN -server. For at oprette en dedikeret VPN -server har du brug for en computer, der er på hele tiden, snarere end et skrivebord, du slukker for, når du er færdig med at bruge den. Denne mulighed kræver også en vis teknisk evne. Men hvis du er en virksomhedsejer, kan det være et smart valg at etablere en dedikeret VPN -server til alle medarbejdere at bruge.

Brug af VPN -tjenester og apps offentligt

Hvis du har brug for at arbejde på kaffebarer, hoteller, lufthavne eller andre offentlige steder, er VPN -tjenester og apps et mere passende valg til at holde dine data sikre. Disse apps downloades på individuelle enheder, så du kan bringe en VPN’s sikkerhed, uanset hvor du er.

VPN App -tjenester er tilgængelige til et årligt eller månedligt abonnement, der ofte varierer fra omkring $ 4 til $ 12 pr. Måned. Eksempler inkluderer Nordvpn, TunnelBear og Protonvpn. Disse apps tillader typisk et fast antal enheder at fungere på en enkelt VPN -konto med skalerbare indstillinger for at tilføje flere brugerlicenser og servere på forretningskonti.

Mange VPN -apps fungerer med en række browsere og operativsystemer, såsom Windows 10, MacOS, iOS, Android og Google Chrome. Disse apps tilbyder en række funktioner, såsom brugervenlige grænseflader, gode hastighedstest, overkommelige priser og et antal servere placeret over hele verden for yderligere sikkerhed.

Derudover leveres mange VPN -tjenester med forpakkede installatører. Når du har besluttet en VPN -service, kan opsætning være relativt ligetil, når de korrekte tilladelser og indstillinger er på plads.

Hvis du ejer en virksomhed og søger at få en VPN til dine medarbejdere, kan it-fagfolk oprette en VPN på en række enheder (både hårdt kablet og mobil), der regelmæssigt opretter forbindelse til dit forretningsnetværk. Spørg din IT -afdeling eller administreret tjenesteudbyder, eller kontakt et IT -firma for at levere denne opsætningstjeneste.

Opret en VPN og forbedre netværkssikkerheden med Guardian -computeren

Guardian Computer er en fuld-service IT-udbyder med over 100 års kombineret erfaring inden for teknologiløsningsindustrien. Vi har arbejdet med en lang række virksomheder for at beskytte deres data, herunder alt mod at oprette VPN’er til netværkstjenester, cybersikkerhed og data om data.

Vores ekspertise betyder, at du kan hvile let, at vide, at dit IT -projekt er professionelt håndteret, og vores team forbereder din organisation til potentielle problemer, før de nogensinde bliver et problem. Uanset om du har brug for hjælp til et enkelt IT -projekt eller ønsker, at vi fuldt ud administrerer din IT, har vi en bred vifte af tjenester til at imødekomme dine virksomheds unikke behov. Hvor du ser en teknisk hovedpine, ser vi en ny udfordring at tackle!