Hvad er VPN -lækager, og hvordan løser du dem

En VPN kan lække flere oplysninger om dig, der kan bruges til at udsætte din virkelige identitet, herunder:

Sådan finder du ud af, om en VPN lækker data

Sådan finder du ud af, om en VPN lækker data

VPN’er er blandt de bedste privatlivsværktøjer på markedet. De skaber et sikkert miljø for dig at oprette forbindelse til internettet og deltage i aktiviteter såsom at læse e -mails, gennemse websteder, spille online spil og streaming medier privat.

Løftet om anonymitet er selve fundamentet for tjenester som VPN’er. Fra et privatlivsmæssigt synspunkt skal anonymitet behandles som et superlativ. Med andre ord, ingen burde være i stand til at finde ud af identiteten af ​​en person, der bruger en anonymitetstjeneste.

Men i virkeligheden handler de fleste VPN -tjenester i forskellige grader af privatlivets fred. Da VPN’er ruter hele din forbindelse gennem et proprietært servernetværk, kan udbydere se dine data.

Pålidelige VPN’er afholder. Desværre er ikke engang pålidelige VPN -tjenester fritaget for tekniske problemer eller cybernetiske angreb, der kan føre til utilsigtet datalækager.

Større tjenesteudbydere finder ofte ud af, om der har været et brud og tage alle nødvendige skridt for at holde tingene under kontrol og afbøde skader. Men hvis du vil være ekstra forsigtig, kan du udføre en række tests for at vurdere, om din VPN -forbindelse er stabil og lufttæt.

VPN -lækager forklarede

Det meste af tiden går VPN-lækager upåagtet hen uden at bringe slutbrugerens sikkerhed og privatliv i fare for slutbrugeren. Men hvis brugeren er en organisation eller et mål for interesse for hackere, kan selv en mindre slip-up udsætte deres virkelige identitet for ondsindede skuespillere.

En VPN kan lække flere oplysninger om dig, der kan bruges til at udsætte din virkelige identitet, herunder:

Domain Name System (DNS) er en teknologi, der bruges til at oversætte menneskelige læsbare domænenavne til maskinlæsbare IP-adresser. Normalt håndterer din internetudbyder (ISP) dine DNS -anmodninger.

Dette indebærer, at din internetudbyder kan holde øje med din online aktivitet og se hvert websted og service, du får adgang til. VPN -udbydere med private DNS -servere omdirigerer dine DNS -forespørgsler og forhindrer din internetudbyder i at overvåge disse anmodninger.

Men hvis dine VPN lækker DNS -data, vil din forbindelse standard standse forespørgslerne tilbage til din internetudbyder, som vil være i stand til at se dine anmodninger, selvom resten af ​​din forbindelse er privat.

Et berømt træk ved VPN er IP -spoofing, tilslutning eller skjul. VPN’er ændrer din IP -adresse og tildeler dig den samme adresse som den server, du er tilsluttet til. En IP -lækage udsætter din rigtige IP -adresse for Internettet, hvilket gør en af ​​VPNs kernefunktionaliteter ubrugelige. At holde din IP -adresse skjult er afgørende, hvis du er bekymret for at blive overvåget, sporet eller begrænset fra forskellige onlinetjenester.

Selvom GPS -geolocation let kan deaktiveres på de fleste systemer, kan visse enheder stadig udtrække din omtrentlige geografiske placering fra din IP -adresse. Dette understreger vigtigheden af ​​at bruge en service, der ikke lækker din IP -adresse.

Sidst men ikke mindst kan WebRTC (Web Real-Time Communication) lækager udsætte en række detaljer om din sande identitet. Imidlertid er WebRTC-lækager ikke et VPN-relateret problem, men en browserbaseret situation. Bare det at deaktivere WebRTC i din browser skal være nok til at forhindre disse lækager, men du kan også vælge en VPN -service med komplet WebRTC -lækagebeskyttelse.

Test af din VPN for datalækager

Der er forskellige måder at vurdere, om din VPN -forbindelse er lufttæt, eller om den lækker data. Hvis du er en erfaren bruger, kan du bruge avancerede netværksværktøjer såsom pakkeanalysatorværktøj Wireshark til at teste din VPN -tunnel.

Du kan finde flere open source-netværksanalysatorværktøjer, der giver dig mulighed for at undersøge din forbindelse og se potentielle lækager i et kontrolleret miljø, inden du bliver loyal over for en VPN-udbyder.

Brugervenlige tjenester såsom BrowserLeaks kan give lignende resultater uden for stor indsats. Disse tjenester er normalt browserbaseret og er vært for et batteri af test til at analysere din forbindelse, hjælpe dig med at identificere eventuelle lækager og tage foranstaltninger hurtigt.

Bemærk, at selv specialiserede lækningsdetektionsværktøjer undertiden genererer falske-positive resultater, især browserbaserede,. Hvis du bruger en sådan service og bemærker DNS, IP eller WebRTC -lækager, skal du sørge for at rydde din browsers cache og cookies og forsøge testen igen.

Vælger den rigtige VPN -udbyder

Pålidelige VPN -tjenester såsom Bitdefender VPN lækker ikke noget uden for deres private tunnel, hvad enten det er din IP -adresse, DNS -anmodninger, geolocation eller WebRTC. Når du vælger en VPN -udbyder i det lange løb, skal du ikke gå på kompromis, da selv mindre lækager kan udsætte din sande identitet online.

Hvad er VPN -lækager, og hvordan løser du dem?

JP Jones er vores CTO. Han har over 25 års softwareteknik og netværksoplevelse og fører tilsyn med alle tekniske aspekter af vores VPN -testproces.

VPN -lækager kan udsætte din IP -adresse, DNS -anmodninger og gennemse aktivitet til din internetudbyder og enhver, der overvåger din internetforbindelse. Medmindre du ved, hvordan du kontrollerer for VPN -lækager, er du måske aldrig klar over, at de sker. I denne artikel forklarer vi de forskellige typer VPN -lækager og nøjagtigt hvordan man fikser dem.

To tegn, der prøver at fikse et lækkende rør

Mange VPN -tjenester, der hævder at beskytte dit privatliv, er faktisk lækker din IP -adresse, DNS -anmodninger, og placering uden at du engang ved det.

Din VPN-forbindelse kan virke sikker: Der er ingen meddelelser eller fejl, din VPN-service har en streng politik uden logging, og det har hovedkontor i en privatlivsvenlig jurisdiktion.

Det er dog stadig muligt, at din internetudbyder (ISP), regeringsmyndigheder og de websteder, du besøger, kan Se din IP -adresse og Gennemse aktivitet.

Vores egen undersøgelse af gratis VPN’er afslørede, at 25% af de mest populære gratis Android VPN -apps ikke kunne beskytte brugere på grund af DNS og andre lækager.

Hvordan ved du, om din VPN lækker, og Hvilke VPN’er kan du faktisk stole på For at beskytte dine data?

I denne vejledning forklarer vi de forskellige typer VPN -lækager, hvordan man tjekker for dem, og hvordan man løser dem.

Den nemmeste måde at teste for datalækager er at bruge vores VPN -lækage -testværktøj. Hvis du har testet din VPN og fundet IP, DNS eller WebRTC -lækager, kan du følge instruktionerne i denne vejledning for at ordne dem.

Hvis du konsekvent oplever datalækager med din nuværende VPN -udbyder, skal du også overveje at abonnere på en bedre VPN -service.

Vores øverste anbefaling til 2023 er Expressvpn, som har mislykkedes aldrig en lækketest i over fem års test.

Hvad er der i denne guide

 • Hvad er VPN -lækager?
 • Hvilke VPN -tjenester lækker data?
 • Sådan rettes VPN -lækager (IP, DNS, WebRTC og mere)
 • Sådan løser du IP -adresselækager
 • Sådan rettes DNS -lækager
 • Sådan rettes WebRTC -lækager
 • Sådan rettes HTML5 geolocation lækager
 • Sådan deaktiveres flash
 • Sådan rettes et datacenter IP
 • Sådan rettes torrent IP -lækager (TCP & UDP)
 • Sådan rettes torrent DNS lækager
 • Forebyggelse af VPN -lækager

Hvad er der i denne guide

 • Hvad er VPN -lækager?
 • Hvilke VPN -tjenester lækker data?
 • Sådan rettes VPN -lækager (IP, DNS, WebRTC og mere)
 • Sådan løser du IP -adresselækager
 • Sådan rettes DNS -lækager
 • Sådan rettes WebRTC -lækager
 • Sådan rettes HTML5 geolocation lækager
 • Sådan deaktiveres flash
 • Sådan rettes et datacenter IP
 • Sådan rettes torrent IP -lækager (TCP & UDP)
 • Sådan rettes torrent DNS lækager
 • Forebyggelse af VPN -lækager

Hvad er VPN -lækager?

En ‘VPN -lækage’ henviser til en sikkerhedsfejl, der tillader din IP -adresse, DNS -anmodninger eller andre identificerende oplysninger, der skal afsløres for enhver tredjepart, der overvåger din internetforbindelse.

Fire typer VPN -lækage

Fire forskellige typer VPN -lækager.

VPN -software er primært designet til at skjule din offentlige IP -adresse og kryptere din webtrafik ved at omdirigere den gennem en sikker tunnel til en fjernserver. Når din VPN lækker, går nogle af eller alle disse følsomme oplysninger Uden for den krypterede tunnel.

Hvis din reelle IP -adresse eller DNS -anmodninger lækker, kan din internetudbyder stadig se din browseraktivitet, og eventuelle websteder, du besøger, kan se din rigtige IP -adresse. Dit privatliv er ikke beskyttet, og din identitet udsættes, Gør VPN -tjenesten ubrugelig.

For at finde ud af, om din VPN fungerer som den skal, kan du køre din egen test derhjemme ved hjælp af vores VPN og Torrent IP -lækage -testværktøj. Det kræver meget lidt teknisk viden og tager bare et spørgsmål om minutter.

Du kan også gennemføre en grundlæggende manuel test for IP -lækager ved hjælp af vores hvad er mit IP -checker -værktøj. Kontroller blot din IP -adresse før og efter forbindelse til en VPN -server – hvis din IP -adresse ikke ændres, fungerer din VPN ikke.

Her er et resumé af de tre hovedtyper VPN -lækage:

IP -adresse lækker

IP -adresse lækager opstår, når din VPN -service ikke kan maskere din offentlige IP -adresse med en af ​​sine egne. Dette er en betydelig privatlivsrisiko, da alle websteder, du besøger, vil være i stand til at se Din virkelige identitet og geografiske placering.

Hvis din IP -adresse lækker, gør din VPN simpelthen ikke sit job. Dit online privatliv er ikke beskyttet, og streamingtjenester vil være i stand til at registrere din sande placering.

IPv4-lækager er sjældne, men IPv6-lækager er ret almindelige-især blandt VPN-tjenester af lav kvalitet. Kun VPN’er Specielt udviklet til at omdirigere eller blokere IPv6 -trafik vil udligne dette problem.

Premium VPN’er skal indeholde en dræbskontakt til at beskytte din IP -adresse i tilfælde af et forbindelsestab. Imidlertid afslørede vores VPN Kill Switch -test, at mange toptjenester Lækker stadig din IP -adresse Hvis du skifter VPN -servere, mens du er tilsluttet.

DNS lækker

DNS -lækager opstår, når dine DNS -anmodninger afsløres for dine ISP’s DNS -servere, selv når de er tilsluttet en VPN -server.

DNS -anmodninger er i det væsentlige Registreringer af de websteder, du besøger Når du gennemser internettet. Normalt udføres denne proces af dine ISP’s DNS -servere, der ofte logger anmodningerne sammen med din IP -adresse.

En VPN skal Krypter dine DNS -forespørgsler og rute dem til sine egne private DNS -servere. Dette forhindrer din internetudbyder i at overvåge de websteder, du besøger. Hvis din VPN undlader at omdirigere dine DNS -anmodninger og ruter dem til din ISP’s standard DNS -servere i stedet, kaldes det en DNS -lækage.

For at finde ud af, hvilke servere din enhed bruger, kan du teste dine DNS -servere ved hjælp af vores værktøj.

WebRTC lækker

WEBRTC er en browserbaseret teknologi, der tillader lyd- og videokommunikation at arbejde på websider. Det er som standard aktiveret i populære browsere som Chrome, Firefox og Opera.

Websteder kan bruge din browsers WebRTC -funktionalitet til at opdage din sande IP -adresse, selv når du bruger en VPN. Hvis dette sker, og din sande IP -adresse ikke er blokeret af din VPN, er den kendt som en WebRTC -lækage.

Hvilke VPN -tjenester lækker data?

Vi har gennemgået over 65 VPN’er og testet hver enkelt tjeneste for IP, DNS og WebRTC lækager.

Vores test afslørede, at nogle af de mest downloadede VPN’er på Apple- og Google App-butikkerne lækker en slags brugerdata gennem DNS eller WebRTC. I nedenstående tabel kan du se nogle af de mest populære skyldige.

For en dybdegående analyse af over 150 gratis Android VPN’er og deres sikkerhedstest, læs vores gratis VPN-risikoindeks.