Hvad er de fem øjne, ni øjne og fjorten øjne intelligenser

FIORC blev skabt i ånden i det eksisterende fem Eyes Partnership, Intelligence Alliance, der omfatter Australien, Canada, New Zealand, Storbritannien og De Forenede Stater.

Fem øjne, ni øjne, 14 øjne (hvad man skal undgå i 2023)

Fem øjne 14 øjne

Efterhånden som bevidstheden om global overvågning vokser, leder flere mennesker efter oplysninger om de fem øjne, ni øjne og 14 øjneovervågningsallianser. Denne guide opdateres regelmæssigt med ny information og giver dig alt hvad du har brug for at vide lige nu. Vi viser også anbefalede privatlivstjenester (e -mail, VPN og private søgemaskiner), der er uden for de fem øjne.

Udtrykkene “Fem øjne ” (en.k.-en. Fvey), “Ni øjne ”, og “14 øjne ” vises ofte i fortrolighedssamfundet, især når man diskuterer VPN’er og andre privatlivetsolie. Så hvad er disse organisationer?

Kort sagt, disse er Internationale overvågningsallianser repræsenterer forskellige lande over hele verden. Disse alliancer arbejder sammen til indsamle og del Masseovervågningsdata med hinanden. Fra Ukusa -aftalen og fem øjne -intelligensdeling har disse netværk spioneret på mennesker i årtier, med etablerede politikker, der går tilbage til 2. verdenskrig, da vi vil diskutere nedenfor.

De offentlige agenturer bag disse bestræbelser arbejder ofte med Internetudbydere og andre store tech -virksomheder til Tryk på nøgleinfrastruktur For Indsamling af private data (dataovervågning). Dette forvandler din internetudbyder, for eksempel til en lokal modstander, der spionerer på dig for statslige agenturer. Og nej, dette er ikke en teori.

Din internetudbyder logger alt!
I 2021 offentliggjorde den amerikanske Federal Trade Commission en 74 siders rapport, der dokumenterede, hvordan internetudbydere indsamler store mængder private data fra deres kunder og derefter Sælger dataene til tredjepart. Vi undersøgte denne rapport, implikationerne og nogle løsninger i vores artikel om internetudbydere, der logger browsing aktivitet.

Denne praksis er veldokumenteret i Prismovervågningsdokumenter og også det berygtede værelse 641a -eksempel med AT&T og NSA. Heldigvis er der nogle enkle løsninger til at holde dine data sikre, som vi dækker nedenfor.

I denne vejledning forklarer vi alle de forskellige “X” Eyes Surveillance Alliances, og hvorfor dette emne er vigtigt, når vi vælger Privacy Tools. Her er hvad vi dækker:

 1. Fem øjne
 2. Seks øjne?
 3. Ni øjne
 4. 14 øjne
 5. NSA og GCHQ samarbejde inden for 5 øjne
 6. Echelon overvågningssystem
 7. Vigtigheden af ​​at undgå 5 øjne
 8. Anbefalede privatlivstjenester, der er uden for de 5 øjne, inklusive
  1. Sikre e -mail -tjenester
  2. Vpns
  3. Private søgemaskiner

  Så lad os komme i gang!

  Fem øjne

  De fem Eyes (Fvey) overvågningsalliance inkluderer følgende lande:

  1. Australien
  2. Canada
  3. New Zealand
  4. Det Forenede Kongerige
  5. Forenede Stater

  Historien om denne alliance går tilbage til 2. verdenskrig og UKUSA -aftalen, som officielt blev vedtaget efter krigen i 1946. Denne aftale formaliserede et partnerskab mellem Storbritannien og De Forenede Stater til indsamling og deling af efterretningsdata.

  Partnerskabet fortsatte gennem hele den kolde krig og er kun styrket, siden den “globale krig mod terror” startede i de tidlige 2000’ere. Edward Snowden bragte fornyet fokus til den fem Eyes Surveillance Alliance i 2013, da han udsatte den amerikanske regerings overvågningsaktiviteter og dens allierede.

  Nedenfor er de forskellige “5 øjne” -overvågningsbureauer, der arbejder sammen for at indsamle og registrere dine aktiviteter:

  5 øjne lande

  Foruden disse nationale organisationer findes der Fem Eyes Intelligence Oversight and Review Council (FIORC). I henhold til FIORC -websiden på den amerikanske direktør for National Intelligence -webstedet,

  FIORC blev skabt i ånden i det eksisterende fem Eyes Partnership, Intelligence Alliance, der omfatter Australien, Canada, New Zealand, Storbritannien og De Forenede Stater.

  Det siger endvidere,

  Rådets medlemmer udveksler synspunkter om emner af gensidig interesse og bekymring; Sammenlign bedste praksis i gennemgang og tilsynsmetodik; Udforsk områder, hvor samarbejde om anmeldelser og deling af resultater er tilladt, hvor det er relevant; tilskynde til gennemsigtighed i det største omfang, der er muligt for at forbedre den offentlige tillid; og opretholde kontakt med politiske kontorer, tilsyns- og gennemgangsudvalg og ikke-fem øjne lande efter behov.

  Følgende ikke-politiske intelligensovervågnings-, gennemgangs- og sikkerhedsenheder i de fem øjne lande er en del af FIORC:

  • Kontoret for Inspector-General of Intelligence and Security of Australia
  • Agenturet for National Security and Intelligence Review Agency of Canada
  • Kontoret for efterretningskommissæren i Canada
  • Kommissæren for efterretningsoptioner og kontoret for Inspector-General of Intelligence and Security of New Zealand
  • Undersøgelsesmagternes kommissærs kontor for Det Forenede Kongerige
  • Kontoret for inspektørgeneral for De Forenede Staters efterretningsfællesskab

  Du kan få mere information om FIORC, inklusive en kopi af organisationens charter, her.

  Det er ingen overraskelse, at nogle af de fem øjne lande, der er anført ovenfor, også er de værste misbrugere af online privatliv:

  Prism dataindsamling Fem øjne

  • Det Forenede Kongerige – Siden passagen af ​​efterforskningsmagterne i 2016, har internetudbydere og telekommunikation optaget browserhistorik, forbindelsestider og tekstbeskeder. Dataene gemmes i to år og er tilgængelige for britiske regeringsorganer og deres partnere uden nogen berettigelse.
  • Forenede Stater – Den amerikanske regering har implementeret Orwellian Mass Surveillance Collection Methods ved hjælp af store telekommunikations- og internetudbydere (se Prism -programmet). I marts 2017 fik internetudbydere den juridiske myndighed til at registrere brugeraktivitet og sælge dette til tredjepart. Selvfølgelig har internetudbydere indsamlet data om deres kunder i mange år, længe før denne lov vedtaget i 2017.
  • Australien – Australien har også implementeret fejende love om datalagringer, der ligner Det Forenede Kongerige.

  Bred autoritet blandt 5 øjne lande

  Uanset om det er NSA i USA eller GCHQ i Storbritannien, er “5 øjne” hjemsted for de mest magtfulde overvågningsbureauer i verden. Et privatlivsfirma, der deler en jurisdiktion med enheder som disse, beder bare om problemer.

  Især har efterretningsbureauerne i de fem øjne lande en enorm autoritet til tvinge virksomheder til at registrere og udlevere data. I USA indledte Patriot Act et nyt magtniveau til føderal dataindsamling, især ved hjælp af nationale sikkerhedsbreve. Vi ser også de samme tendenser, der udfolder sig i Storbritannien, Australien og andre steder.

  Seks øjne?

  I et Nikkei -interview i august 2020 diskuterede den japanske forsvarsminister Taro Kono strammere samarbejde med fem øjne og fortalte en interviewer, at det,

  Disse lande deler de samme værdier. Japan kan komme nærmere [til alliancen], selv i det omfang det kaldes ‘Seks øjne‘.

  Efter sigende har både De Forenede Stater og Storbritannien vist en vis interesse for dette, måske som svar på de voksende risici ved væbnet konflikt med Kina. Selvom dette ser ud til at være bare tale lige nu, holder vi øje med situationen og opdaterer vores artikler efter behov.

  Ni øjne

  De ni øjne lande inkluderer:

  • 5 øjne lande +
  • Danmark
  • Frankrig
  • Holland
  • Norge

  Eksistensen af ​​Nine Eyes Alliance henvises til i forskellige kilder online og blev velkendt efter Snowden-afsløringerne i 2013. Det er bare en udvidelse af Five Eyes Alliance med lignende samarbejde om at indsamle og dele masseovervågningsdata.

  14 øjne

  De 14 øjneovervågningslande inkluderer:

  • 9 øjne lande +
  • Tyskland
  • Belgien
  • Italien
  • Sverige
  • Spanien

  Som før blev den oprindelige overvågningsaftale udvidet til disse andre lande. Det officielle navn på denne gruppe af lande omtales som Sigint Seniors Europe (Sseur).

  NSA og GCHQ samarbejde inden for 5 øjne

  Forskellige regeringsdokumentudgivelser, der er kommet ud gennem officielle FOIA -kanaler, afslører tæt forhold mellem NSA og GCHQ. At være de to mest magtfulde overvågningsenheder i verden, med historiske bånd, er det ikke overraskende, at de arbejder tæt sammen.

  Et top-hemmeligt NSA-dokument fra 1985, der blev frigivet i 2018 via en FOIA-anmodning, afslører, at dette nære samarbejde fortsætter i dag, baseret på den bredt skrevne UKUSA-aftale:

  UKUSA -aftalen, dateret 5. marts 1946, har tolv korte afsnit og var så generelt skrevet, at der med undtagelse af et par ordentlige navneord ikke er foretaget ændringer i det. Det blev underskrevet af en britisk repræsentant for London Signals Intelligence Board og U.S. Seniormedlem i det statslige BEMÆRKE-NAVY Communications Intelligence Board (en forgængerorganisation, der udviklede sig til at være det nuværende National Foreign Intelligence Board). Principperne forbliver intakte, hvilket giver mulighed for et fuldt og indbyrdes afhængigt partnerskab. I virkeligheden giver den grundlæggende aftale mulighed for udveksling af alle COMINT -resultater, herunder slutprodukt og relevante sikkerhedsdata fra hvert mønster for mål over hele verden, medmindre det specifikt er udelukket fra aftalen på anmodning af begge parter.

  Et andet top-hemmeligt NSA-dokument fra 1997 (officielt frigivet i 2018) uddyber yderligere det tætte samarbejde mellem NSA og GCHQ:

  Nogle GCHQ [redacted] findes udelukkende for at tilfredsstille NSA -opgave. NSA og GCHQ adresser i fællesskab indsamlingsplaner for at reducere duplikering og maksimere dækningen gennem fælles steder og krydsopgave, på trods af lukninger.

  Med henvisningen til “fælles steder” ovenfor er det vigtigt at diskutere echelon.

  Echelon overvågningssystem

  Echelon er en Netværk af spionstationer Bruges af fem øjne lande til storstilet spionage og dataindsamling.

  Echelon -overvågning Fem øjne

  The Guardian beskrev echelon som et globalt netværk af elektroniske spionstationer, der kan aflytte telefoner, faxer og computere. Det kan endda spore bankkonti. Disse oplysninger gemmes i echelon -computere, som kan holde millioner af poster på enkeltpersoner.

  Officielt eksisterer der imidlertid echelon ikke. Selvom bevis for echelon er vokset siden midten af ​​1990’erne, benægter Amerika fladt, at det eksisterer, mens den britiske regerings svar på spørgsmål om systemet forbliver undvigende.

  På trods af disse benægtelser har der været varslere, der har bekræftet, hvad der foregår bag kulisserne. Både Perry Fellwock og Margaret Newsham kom frem for at dokumentere forskellige aspekter af echelon for offentligheden.

  Undgå de 5 øjne

  Mens der er bekymringer om privatlivets fred med de andre lande i de større 14 øjne alliancer, Den store at undgå er de fem øjne. Derfor, Når datasikkerhed er kritisk, skal du blot undgå de fem øjne: USA, UK, Canada, Australien og New Zealand

  Nogle mennesker siger, at bekymringer om disse overvågningskompetenseringer er overdreven eller vildledt, og at det virkelig ikke betyder noget. Du hører ofte dette argument fra VPN -virksomheder (og deres marketingfolk), der er baseret i USA eller Canada, for eksempel. Denne tankegang er forkert informeret og ignorerer virkeligheden.

  Der er Mange eksempler der beviser Risici i den virkelige verden forbundet med privatlivsfokuserede virksomheder, der opererer i Fem øjne jurisdiktioner. Her er kun nogle få, som vi har diskuteret før om gendannelse af prisen gennem årene:

  1. Stig op, En Seattle-baseret VPN og e-mail-service blev tvunget til at indsamle brugerdata til regeringsagenter og blev også ramt af en “gag-ordre” for at forhindre enhver oplysning til deres brugere. (De kunne heller ikke opdatere deres warrant kanary.)
  2. Lavabit, En anden USA-baseret e-mail-tjeneste blev tvunget til at levere krypteringstaster og fuld adgang til bruger-e-mails. I stedet for at overholde, besluttede ejeren at lukke Lavabit -e -mail.
  3. IPVanish, en amerikansk-baseret VPN-tjeneste, blev tvunget til at indsamle brugerdata til en FBI-kriminel efterforskning. Det hele skete, mens Ipvanish hævdede at være en “ingen logs VPN” – og de kunne ikke advare deres brugere om, hvad der skete. (Se sagen ipvansk logfiler.)
  4. Hidemyass, en britisk VPN -tjeneste blev også beordret af en domstol til at indsamle brugerdata og overlevere dette til myndighederne for en kriminel efterforskning. Nyheder om dette kom ud efter den faktiske.

  VPN’er, der opererer i USA, og i forlængelse heraf kan alle deres brugere også være Mål for retssager involverer krænkelse af ophavsret. En nylig retssag involverede Torguard VPN, der blev tvunget til at blokere torrenting på alle amerikanske servere som en del af forligsaftalen. Dette er grunden til, at vi anbefaler at undgå USA-baserede VPN’er, når du bruger en VPN til torrenting.

  Dette er kun et par tilfælde, der offentligt er kommet frem, men du kan være sikker på, at der er Andre eksempler, vi ikke kender engang om.

  Hemmelige krav til brugerdata + Gag ordrer = Privatlivets mareridt

  Som vi kan se af disse eksempler, når myndighederne tvinger virksomheder til indsamle og udlevere data, de normalt Server dem med en gag -ordre såvel. Dette gøres gennem nationale sikkerhedsbreve, og det forhindrer virksomheden i at videregive oplysninger til deres kunder.

  Disse love giver grundlæggende regeringen myndighed til at tvinge et legitimt privatlivsfokuseret selskab til at blive en Dataindsamlingsværktøj til statslige agenturer, uden advarsel eller anmeldelse. Selv warrant kanarier er ineffektive steder som USA.

  At ignorere en jurisdiktion for en privatlivsfokuseret virksomhed er tåbelig og ignorerer disse veldokumenterede risici.

  Anbefalede privatlivstjenester (i gode jurisdiktioner)

  Et af de vigtigste formål med gendannelse er at teste, undersøge og anbefale privatliv og sikkerhedsværktøjer, der opfylder specifikke kriterier. I betragtning af vores vægt på datasikkerhed og tillid er jurisdiktion en nøglefaktor, vi overvejer.

  Med hensyn til jurisdiktion, Vores største bekymring er at undgå fem øjne lande. Når alt kommer til alt har nogle af de 9 og 14 øjne, som landene faktisk har stærke privatlivslove, især i sammenligning med USA og Storbritannien.

  Sikker e -mail uden for fem øjne

  Brug af en sikker og privat e-mail-tjeneste i en sikker jurisdiktion er en no-brainer. Overvej dette:

  • Yahoo blev fundet at scanne e-mails i realtid for amerikanske overvågningsbureauer.
  • Gmail viste sig at give tredjeparter fuld adgang til bruger -e -mails og også spore alle køb via kvitteringer i din indbakke.
  • Annoncører fik lov til at scanneYahoo og AOL Konti til “identificere og segmentere potentielle kunder ved at hente kontekstuelle købssignaler og tidligere køb.”

  Alternativer – Her er nogle af vores foretrukne sikre e -mail -tjenester, som vi testede:

  1. MailFence Review (Belgien)
  2. Tutanota Review (Tyskland)
  3. Protonmail Review (Schweiz)
  4. Postkasse.Org Review (Tyskland)
  5. Posteo Review (Tyskland)
  6. Runbox Review (Norge)
  7. Countermail websted (Sverige)
  8. Kolabnow websted (Schweiz)
  9. Startmail websted (Holland)

  Bedste VPN’er uden for de fem øjne

  Som nævnt ovenfor indsamler internetudbydere aktivt data for statslige agenturer over hele verden. De gør dette ved enten aktivt at snuppe på forbindelser eller blot registrere alle dine DNS -anmodninger. Derudover vil annoncører og andre tredjepart spore og registrere din online aktivitet, der er bundet til din unikke IP-adresse.

  EN God VPN -service er absolut vigtig For grundlæggende online privatliv, især når internetudbydere logger alt. En VPN krypterer al din trafik Mellem din computer/enhed og VPN -serveren er du forbundet til. Ikke kun gør dette din trafik og online aktiviteter helt ulæselige for din internetudbyder og andre tredjeparter, det også skjuler din IP -adresse og placering.

  Her er de bedste VPN -tjenester, der er placeret uden for de fem øjne lande:

  1. Nordvpn (Panama) – Se vores Nordvpn Review
   > Grib 68% rabat på Nordvpn -kupon
  2. Surfshark (Holland) – Se vores Surfshark VPN -anmeldelse
  3. Expressvpn (Britiske Jomfruøer) – Se vores ExpressVPN -anmeldelse
  4. VPN.Ac (Rumænien) – Se vores VPN.AC Review
  5. Vyprvpn (Schweiz) – Se vores VYPRVPN -anmeldelse
  6. Perfekt privatliv (Schweiz) – Se vores perfekte privatlivets gennemgang
  7. Ovpn (Sverige) – Se vores OVPN -anmeldelse
  8. Trustzone VPN (Seychellerne) – Se vores Trustzone VPN -anmeldelse
  9. Protonvpn (Schweiz) – Se vores ProtonVPN -anmeldelse

  Vi gør vores bedste for at holde VPN -anmeldelserne opdateret for at afspejle de nyeste testresultater, virksomhedsændringer og nye funktioner.

  Bemærk: Nogle mennesker er bekymrede for Logfiler og dataindsamling med VPN’er. Heldigvis er der et par verificerede ingen logfiler VPN’er, der har gennemgået uafhængige revisioner for at bekræfte deres politikker uden logs:

  1. Nordvpn blev revideret til PWC AG i Zürich, Schweiz for at bekræfte væsentlige privatlivsbeskyttelsesforanstaltninger og politikken uden logs. Nordvpn har forpligtet sig til årlige tredjepartsrevisioner, samtidig med at de gennemgår uafhængige sikkerhedsrevisioner og penetrationstest udført af Versprite.
  2. Expressvpn er blevet revideret to gange af PWC for at verificere sin politik uden logs. Derudover har ExpressVPN bestået sikkerhedsrevisioner udført af Cure53.
  3. Vyprvpn gennemgik en ikke-logs-revision udført af Leviathan Security for et par år siden.

  Private søgemaskiner uden for fem øjne

  De fleste af de store søgemaskiner, såsom Google, registrerer alle dine søgeforespørgsler og linker derefter dette til din identitet og dataprofil, så du kan blive ramt med målrettede annoncer. Medmindre du vil give Google og dets partnere alle dine søgeaktiviteter, skal du overveje at bruge alternativer.

  Her er nogle private søgemaskiner, du måske vil overveje:

  Der er et par søgemaskiner baseret i fem øjne lande At vi stadig anbefaler. Disse inkluderer:

  • Duckduckgo (USA)
  • Mojeek (Storbritannien)
  • Brave søgning (USA)

  For yderligere værktøjer og tip, se siden Main Privacy Tools Tools.

  Tillid og jurisdiktion

  I sidste ende er jurisdiktion kun en af mange faktorer at overveje Når du vælger pålidelige privatlivsværktøjer til dine unikke behov. Hvor meget det betyder noget afhænger af dine egne omstændigheder, især din trusselmodel og de typer af modstandere Du ønsker at beskytte dig selv imod.

  For dem, der søger højere niveauer af privatliv og sikkerhed, er jurisdiktion faktisk vigtig, især når du overvejer regeringens voksende magt til at tvinge virksomheder til at udlevere data og loggebrugere.

  Tillid er også en vigtig faktor, du skal overveje. Når alt kommer til alt kan en VPN operere i en “god” oversøisk jurisdiktion, men alligevel lyver for kunderne og levere data til statslige agenturer. Tag f.eks.

  Det er her Tillid er nøglen. Heldigvis, for at styrke tilliden, gennemgår flere privatlivsfokuserede virksomheder uafhængige revisioner og tredjeparts verifikationer. Ud over de VPN -revisioner, vi nævnte ovenfor, ser vi også denne tendens med adgangskodestyrere og lejlighedsvis med sikre e -mail -tjenester.

  Er dette de eneste internationale efterretningsallianser?

  Helt bestemt ikke. Foruden de fem øjne (fvey), ni øjne og 14 øjne (Sigint Seniors Europe) er der andre organisationer, vi kender til. Eksempler inkluderer SIGINT Seniors Pacific, Dialogboksen Quadrilateral Security (The Quad) og Club de Berne. Der kan også være andre sådanne organisationer, som vi stadig ikke ved om.

  Vil Japan blive et “sjette øje”?

  Japan har offentligt foreslået, at de gerne vil arbejde tættere med de fem øjne, og måske en dag bliver et sjette øje. I øjeblikket ser det ud til kun at være tale, men voksende spændinger mellem Japan og Kina ser ud til at bevæge Japan mod stadig stærkere forbindelser med de fem øjne lande. Kun tiden vil vise, om vi snart vil tale om seks øjne i stedet for fem øjne.

  Konklusion: Brug tjenester, der fungerer i sikre jurisdiktioner for 2023

  De fem øjne er den mest magtfulde overvågningsalliance i verden. Mens det uden tvivl fungerer godt for at beskytte sine medlemslande (USA, UK, Canada, Australien og New Zealand), gør det disse lande mindre end ideelle jurisdiktioner for pro-privacy virksomheder og produkter.

  I sidste ende er vi også nødt til at erkende, at alle har forskellige behov, brugssager og trusselmodeller. Dette betyder, at valg af produkter og tjenester er en meget subjektiv sag, og kun du kan finde den bedste pasform til dine behov.

  Held og lykke og hold dig sikker!

  Denne guide til de 5 øjne, 9 øjne og 14 øjne blev revideret og opdateret den 3. januar 2023.

  Om Sven Taylor

  Sven Taylor er hovedredaktør og grundlægger af Restury Privacy, en Digital Privacy Advocacy Group. Med en lidenskab for digital privatliv og tilgængelig information skabte han gendannelse af privacy for at give dig ærlige, nyttige og ajourførte oplysninger om online privatliv, sikkerhed og relaterede emner.

  Læserinteraktioner

  Kommentarer

  1. KCS 22. august 2023

  Duck Duck Go er ikke sikker eller sikker. Der er back -end -bånd, der er meget skyggefulde, hvordan kan du have dem på denne liste?

  • Det 16. september 2023

  Definer venligst “Meget skyggefulde back end -bånd”

  John 10. august 2023

  Hvad er de kinesiske, russiske eller iranske alternativer? Det eneste lande, der måske er tillid til.

  • Det 16. september 2023

  Nej, det er slet ikke klart: der er intet indlysende eller logisk ved din konklusion. Hvor mange lande findes i dit skøn? Og hvad skal du gøre, når 90 procent af verdens internettrafik sælges?
  https: // www.Vice.com/en/artikel/y3pnkw/us-militær-købt-masse-monitoring-augury-team-cymru-browsing-email-data

  Ser på theweasels 3. august 2023

  Er Nordvpn (med sin egen side på World Economic Forum’s hjemmeside) og ExpressVPN (med sit køb af Kape set her: https: // www.Timesofisrael.com/israelsk-cybersecurity-firm-buys-expressvpn-for-close-to-1b/) stadig pålidelige vagter i vores privatliv? Ja, de er store, har en masse servere og har polerede brugergrænseflader, men disse trøster ikke bånd for virksomheder, du handler med for at beskytte cyberprivacy.

  B 27. juli 2023

  Jeg ønsker at begynde at bruge et Gmail og G-Suite-alternativ. Mit spørgsmål er følgende: Hvis jeg begynder at bruge Protonmail, giver det mening at også købe et abonnement på Surfshark, eller skal jeg bare bruge Protonvpn?

  • Sven Taylor 27. juli 2023

  Hvad er de fem øjne, ni øjne og fjorten øjne intelligenser?

  Du vil ofte høre om “fem øjne lande” (og “ni øjne” og “14 øjne” lande) i forbindelse med online privatlivets fred.

  Denne guide fastlægger, hvad disse udtryk betyder. Derudover, hvilke lande er en del af dem, og alt det andet, du har brug for at vide.

  Så lad os begynde med det grundlæggende:

  Hvem er de fem øjne lande?

  Fem øjne lande

  De fem øjne lande er:

  • Forenede Stater
  • Det Forenede Kongerige
  • Australien
  • New Zealand
  • Canada

  Fem øjne (undertiden benævnt fvey) er en intelligensalliance, der stammer tilbage til de tidlige 1940’ere.

  Hvem er de ni øjne lande?

  Ni øjne lande

  De ni øjne lande er:

  • De 5 øjne lande
  • Danmark
  • Frankrig
  • Holland
  • Norge

  Som du måske har mistanke om, er ni øjne en udvidelse af Core Five Eyes Alliance.

  Hvem er de 14 øjne lande?

  Fjorten øjne lande

  De 14 øjne lande er:

  • De 9 øjne lande
  • Tyskland
  • Italien
  • Belgien
  • Sverige
  • Spanien

  Denne alliance er også kendt som Sigint Seniors Europe (Sseur). Ifølge Wikipedia er det der for at koordinere “udveksling af militære signaler efterretning blandt sine medlemmer”.

  History of the Five Eyes Alliance

  Historie om fem øjne

  Fem øjne kom oprindeligt til som en måde for kernelandene at dele intelligens. Det blev grundlagt som den uformelle UKUSA -aftale i 1941. Officiel formalisering mellem Storbritannien og USA var i 1946 i kølvandet på Anden verdenskrig. Siden da omfatter det imidlertid også andre kernetrand.

  Ud over kerne fem øjne kommer landene de andre nationer, der danner de ni og 14 øjne -grupper. Disse nationer sluttede sig til ordningen som “tredjepartslande”. Derudover antages det bredt, at andre lande i ordningerne ud over de nævnte kernelande. De mistænkte lande inkluderer “Stillehavsområder” som Sydkorea og Singapore.

  Fem øjne og lignende arrangementer er (af deres natur) altid hemmelige. Wikipedia antyder, at det var næsten 30 år efter den oprindelige dannelse af aftalen, før den australske premierminister endda blev opmærksom på det. Desuden kom fem øjne kun til offentlig opmærksomhed i 2005. Siden 2010 har det været muligt at læse nogle af detaljerne om det online på UK’s National Archives -websted.

  I de seneste år kontrovers

  Seneste kontrovers

  De fem øjneaftale fik moderne mainstream -relevans, da forbindelser til NSA blev bevist. Disse blev offentliggjort som en del af de berygtede Edward Snowden -lækager. Hans afsløringer viste og bekræftede, at aftaler, der blev indgået under den kolde krig, bruges i vid udstrækning i forfølgelsen af ​​udbredt digital overvågning.

  Det blev klart, at disse lande bruger efterretningsdelingsaftaler til formål, der går ud over signaler intelligens. Derfor tillader de effektivt efterretningstjenesterne i flere lande at samarbejde med hinanden. Derved deler oplysninger, der vedrører alt fra menneskelig og forsvarsinformation til spørgsmål om national sikkerhed.

  Et eksempel på, hvordan dette kan fungere i praksis, kom ud med Snowdens afsløringer i 2013. Det viste sig, at den amerikanske NSA effektivt outsources arbejder til Storbritanniens GCHQ.

  Mest kontroversielt for fortalere for privatlivets fred viste Snowden Revelations, at regeringerne bruger de fem øjne -rammer for at omgå love om overvågning af deres egne borgere. Som et eksempel kan Storbritanniens MI5 bede den amerikanske NSA om at trykke på britiske telefoner, og dermed “angiveligt omgå love.”

  “Storbritanniens GCHQ -efterretningsbureau kan spionere på andre end britiske statsborgere, NSA kan gennemføre overvågning af andre end amerikanere, og Tysklands BND udenlandske efterretningsbureau kan spionere på andre, men tyskere. Sådan skabes en matrix af ubegrænset overvågning.”

  Hvad gør 5/9/10 øjne alliancer?

  Hvad de gør

  Hvis du er en privat bevidst individ, er dette et meget gyldigt spørgsmål. Derudover er det mere end rimeligt at hævde, at hvad agenturerne inden for disse alliancer gør går langt ud over, hvad de skal gøre for at sikre, at de holder verden “sikkert.”

  En af Edward Snowdens mest overskridende åbenbaringer relateret til NSA’s Prism Program, et massedataindsamlingsinitiativ, hvis deltagere inkluderer alle de store spillere i internetverdenen, herunder Microsoft, Google og Facebook. Prisme har gjort det utroligt let for NSA (endda dets “lavt niveau”) at få adgang til oplysninger på almindeligt anvendte platforme. På grund af alliancerne tappede andre lande derfor også på denne evne. Desværre ville selv dem, der mener, at de har “intet at skjule og intet at frygte”.

  Derefter kan vi tilføje det faktum, at disse sikkerhedsbureauer har vist sig at deltage i praksis, der er i bedste fald – underhånd. Disse inkluderer krakning af krypteringsalgoritmer og bestikkelsesfirmaer for at svække deres egne IT -sikkerhedssystemer

  Vi antyder ikke, at 5/9/10 Eyes Alliances ‘Sole formål er at snuppe på borgerens daglige liv. Desværre giver biproduktet af store dele af de relaterede agenturers arbejde dem mulighed for at gøre netop det.

  Alliancerne og VPN -brugen

  Alliancer og VPN -brug

  For mange er hele pointen med at bruge en VPN (Virtual Private Network) -tjeneste at undgå regeringsovervågning. Derved kunne gennemse internettet med et rimeligt niveau af privatlivets fred.

  Som du kan se fra ovenstående oplysninger, kan du nemt besejre det objekt ved at vælge en VPN -udbyder med base i et af landene. Især de fem øjne lande eller en, der lokaliserer dens servere i et af disse lande. Dermed kunne myndighederne tvinge en udbyder til at udlevere detaljer om dine online aktiviteter. Desuden kan det takket være informationsdelingen være NOGEN af landene på listen!

  Brug af en VPN -server i et land på 5 øjne

  Ved hjælp af en VPN

  Et almindeligt stillet spørgsmål er, hvad stillingen er, hvis nogen bruger en VPN -udbyder i et land uden for 5/9/10 Eyes Jurisdiction. Bruger det derefter til at oprette forbindelse til en server i et land, der er inden for den jurisdiktion, såsom i USA eller UK.

  Uden at gå ind i for meget teknisk detalje, er der en vis risiko her. Fvey -landet kunne stævne serverudbyderen til forbindelseslogfiler (eller endda udføre sin egen overvågning af forbindelser ind og ud af serveren). Men hvis VPN -udbyderen tager de rigtige sikkerhedsforholdsregler på deres infrastruktur, skal risikoen være relativt lille.

  Når det er sagt, bør folk, der er ivrige efter at minimere deres eksponering for den brede jurisdiktion for disse efterretningsallianser, tage den lavest risiko-tilgang. Det ville være at bruge en udbyder uden for 5 /9 /14 -øjnene jurisdiktion og kun oprette forbindelse til servere uden for jurisdiktion.

  Så hvilken VPN skal jeg vælge?

  Et godt udgangspunkt er at se på vores bedste VPN No Logs Guide.

  Disse VPN -tjenester fører ikke nogen registrering af din browsingaktivitet. Derfor, hvis de nogensinde var forpligtet til at udlevere detaljer om brugen, ville de ikke have nogen af ​​disse oplysninger at dele.

  Vælg derfor en VPN, der er uden for den vidtrækkende jurisdiktion på 5/9/10 øjne, og en, der ikke holder aktivitetslogfiler. Dermed gør du alt hvad du kan for at minimere chancen for, at din online aktivitet er underlagt et tvivlsomt overvågningsniveau. Derfor anbefaler vi ikke at bruge en gratis VPN, da de kan være farlige, og de sælger ofte dine data.