Sådan installeres en ny router

Når du pakker routeren ud, skal du være opmærksom på enhver dokumentation, der er inkluderet. Hold øje med specifikt for eventuelle klistermærker eller papirkurv, der kan omfatte vigtige opsætningsoplysninger, som adressen til routerens webgrænseflade, eller standard brugernavn og adgangskode.

Sådan opsættes din router

О этой странице

Ы зареοистрирykkeаи подозрителный трафик, иходий из Вашей сетии. С помdщ. Sl?

Эта страницabet которые наршают уовиånden. Страunde. Эо этоia.

Источникомапросов может сить вредносноærdighede по, подаred м н н и и и и и и и и и и и и и и и и и и и и и и и и и и и и edet. ызапросов. Если вы используете общий доступ в Интернет, проблема может быть с компьютером с таким же IP-адресом, как у вас. Обратитес к своiel. Подробнfe.

Проверка по сову может таже поvende з € е ы п п п пember, еи вы водит U iel.

Sådan installeres en ny router

Sådan installeres en ny router

Hver trådløs enhed i dit hjem opretter forbindelse til din router, og hvis du er som mange mennesker i dag, tager det kun en time eller to uden Wi-Fi at efterlade dig med at føle en vis angst ved at blive frakoblet. Få dine forbindelser op og kører ved at installere en ny router ved hjælp af denne enkle guide.

Selvom denne grundlæggende proces skal hjælpe dig med at få enhver ny router online, er det værd at bemærke, at hver model vil være lidt anderledes. Mange nye modeller har en strømlinet opsætningsproces, der kombinerer eller springer over nogle af disse trin, eller som giver dig mulighed for at administrere din opsætning helt gennem en smartphone -app. Når du er i tvivl, skal du følge de anvisninger, der fulgte med routeren. Men hvis du vil have en generel gennemgang af at oprette dit hjemmenetværk, skal disse trin få dig fuldt tilsluttet.

1. Tjek din internetforbindelse

Hvis du forbinder din router til et eksisterende modem- eller ISP -gateway, har du sandsynligvis allerede en god idé om, hvorvidt dit internet fungerer eller ej, men det er altid værd at kontrollere. En dårlig forbindelse kan skabe et langt og frustrerende forsøg på routerinstallation, når der muligvis ikke er noget galt med selve routeren.

Hvis du installerer din router som en del af at flytte ind i et nyt hjem eller lejlighed, er det desto vigtigere at sikre dig, at du har en aktiv internetforbindelse, da du sandsynligvis vil oprette din router sammen med et nyligt installeret eller aktiveret internet service.

For at kontrollere internetstatus skal du blot oprette forbindelse til dit modem eller ISP -gateway ved hjælp af et Ethernet -kabel og tilslutte det direkte til din bærbare computer eller stationære pc. (Hvis du ikke har en Ethernet -port på din bærbare computer, ønsker du at få en Ethernet -adapter.) Hvis din computer får en internetforbindelse, er du i god form til at oprette routeren.

Nogle ISP -gateways tilbyder også kombinerede modem- og routerfunktioner. I dette tilfælde ønsker du at sikre dig, at modem/routerkombo er indstillet til bro -tilstand. Dette skal forklares i uanset hvilke instruktioner der kom med gateway -enheden.

2. Placer routeren

Når du pakker routeren ud, skal du være opmærksom på enhver dokumentation, der er inkluderet. Hold øje med specifikt for eventuelle klistermærker eller papirkurv, der kan omfatte vigtige opsætningsoplysninger, som adressen til routerens webgrænseflade, eller standard brugernavn og adgangskode.

Hvis antenner er adskilt fra hovedrouterenheden, vil du installere dem. Dette gøres normalt ved at skrue dem fast på stikkene på bagsiden eller siderne af routeren. I andre tilfælde indbygges routerens antenner og behøver kun at udvides og placeres.

Når det er pakket ud og samlet, skal du finde et sted at installere routeren. Den ideelle routerposition vil være på et centralt sted snarere end i den ene ende af hjemmet. Da routere udsendes i alle retninger, vil du lægge det omtrent midt i dit hjem for at få den bedste dækning og signalstyrke.

En højere position – såsom op på en hylde – foretrækkes, da radiobølger bevæger sig ud og ned, når de forplantes gennem dit hjem. Du ønsker også at undgå potentiel interferens fra metalobjekter, mursten eller betonvægge. Og hold dig væk fra mikrobølgeovnen, da det lægger de samme frekvenser, som din trådløse signaliserer.

3. Opret forbindelse til strøm

Når den er tændt, skal du se routerens indikatorlys aktivere. Nogle vil blinke eller skifte farve under installationsprocessen, hvilket indikerer visse funktioner og ændringer, men der skal være et lys, der viser, når routeren er tilsluttet og tændt. Vent et minut eller to efter at have tilsluttet routeren, da det kan tage et par øjeblikke for at det kan komme i gang.

4. Opret forbindelse til din internetkilde

Derefter vil du forbinde din router til din internetkilde, det være sig et kabel eller DSL -modem eller lignende ISP -gateway. Til dette bruger du et grundlæggende Ethernet -kabel, tilsluttet routerens WAN- eller internetport. Denne port adskilles normalt fra andre på enheden med en anden farve, eller den kan fysisk adskilles fra resten af ​​havne med et rum.

Se routerens LED -indikatorer, når du tilslutter kablet. Du skal se en farveændring eller et nyt lys, der indikerer, at der er etableret en aktiv internetforbindelse. Hvis der ikke er nogen bekræftende indikatorlys, skal du tjekke forbindelsen, hvilket sikrer, at du er tilsluttet den rigtige port, og at Ethernet-kablet, du bruger, er i god stand til.

Endelig vil du bekræfte, at routeren har en arbejdsforbindelse ved at tilslutte din bærbare computer til en af ​​enhedsporte på bagsiden af ​​routeren. Du skal være i stand til hurtigt at åbne en kablet forbindelse, ligesom du gjorde, når du bekræfter en aktiv internetforbindelse.

5. Få adgang til routerens webgrænseflade

Mens du har en computer tilsluttet den nye router, ville nu være et ideelt tidspunkt at indstille et nyt netværksnavn og adgangskode. Derudover skal du logge ind på den samme webgrænseflade for at opgradere din firmware, justere dine sikkerhedsindstillinger og aktivere din Wi-Fi. Tjek vores praktiske guide til at gå gennem processen, eller følg instruktionerne, der fulgte med routeren.

Mens du aktiverer Wi-Fi, vil du også vælge en krypteringsprotokol til dit trådløse netværk. Spring over kablet ækvivalent privatliv (WEP), hvis det tilbydes, da standarden har vist sig at være desværre usikker i mindst det sidste årti. Vi anbefaler at bruge Wi-Fi Protected Access II (WPA2) beskyttelse, da det er meget mere sikkert.

Det er også værd at bemærke, at mange nye routere bruger en dedikeret app til opsætning. I disse tilfælde kan du normalt gennemføre opsætningen uden at tilslutte en pc overhovedet.

6. Tilslut kablede enheder

Hvis du fysisk vil tilslutte enheder til din router, f.eks. Sæt den kablede enhed i en af ​​de tilgængelige porte på bagsiden af ​​routeren.

7. Tilslut din pc eller enhed til Wi-Fi

Endelig, når dit Wi-Fi-netværk er i gang, vil du have resten af ​​dine enheder tilsluttet. Hvis du ikke allerede har gjort det, kan du indstille et nyt navn og adgangskode til routeren, og at logge på dit nye Wi-Fi-netværk kræver at kende både netværksnavnet og adgangskoden.

  • Mere: Sådan aktiveres AES -kryptering på din router
  • Sådan ændrer du din routers IP -adresse
  • Hvor skal du placere din router for det bedste Wi-Fi-signal
  • Sådan ændres din routers kvalitet af service (QoS) indstillinger
  • Sådan finder du din MAC -adresse på Windows 10.