Bedste VPN’er til Grækenland

Nordvpn tilbyder en Risikofri 30-dages prøve, så du kan tilmelde dig her med nul risiko. Du kan bruge VPN -klassificeret nr. 1 på denne liste uden begrænsninger i en hel måned.

Bedste Grækenland VPN i 2023: Bliv sikker i Grækenland

Det græske web er ikke stærkt censureret, men du er stadig tilbøjelig til angreb fra hackere. Brug af et VPN sikrer, at du er sikker online og har adgang til alt dit yndlings geoblokkede indhold. Læs denne guide for at lære om de bedste Grækenland VPN -tjenester.

Grækenlands internet er gratis, og der er minimal censur. Den bedste måde at beskytte dit online privatliv på er at bruge et virtuelt privat netværk. En VPN kan give ekstra sikkerhedsfunktioner og maskere din IP -adresse, så du kan låse indhold online og få adgang til streamingtjenester i andre lande, som Netflix U.S. Fortsæt med at læse for de bedste VPN -muligheder for Grækenland.

Key Takeaways: Bedste VPN for Grækenland

 • Brug af et VPN i Grækenland sikrer sikkerhed og anonymitet online, og det hjælper dig med at få adgang til geoblokeret indhold.
 • ExpressVpn er den bedste VPN for Grækenland. Imidlertid inkluderer mere overkommelige VPN -alternativer Nordvpn, Surfshark og Cyberghost, som alle inkluderer græske servere, så du kan få en græsk IP -adresse.
 • Hvis du leder efter en gratis mulighed, er Windscribe den bedste gratis VPN for Grækenland. Den gratis version inkluderer dog ikke brugen af ​​sine græske servere.

En sikker VPN krypterer din forbindelse, hvilket betyder, at ingen, inklusive din internetudbyder (ISP) eller regeringen, kan læse dine data. Derfor kan en VPN også beskytte dig mod hackere, når du bruger offentlig WiFi.

At finde en god VPN -service kan være lidt hårdt i betragtning af antallet af tilgængelige muligheder. I denne vejledning hjælper vi dig med at finde det bedste Grækenland VPN og forklare, hvorfor det er en fantastisk service, for at gøre din beslutning lettere. Det hurtige svar er, at ExpressVPN er den bedste VPN for Grækenland, men der er fire andre alternativer at overveje, afhængigt af dine behov.

01/30/2023 Fakta kontrolleret

 • Har du brug for en VPN i Grækenland?

VPN’er kan hjælpe dig med at forblive i sikkerhed ved at kryptere din internetforbindelse. Ingen kan læse din VPN-krypterede internettrafik-ikke engang din internetudbyder eller regeringen. Dette sikrer sikkerhed og anonymitet, når online.

Ja, du kan bruge Nordvpn i Grækenland til at erhverve en græsk IP -adresse eller ethvert andet lands IP -adresse, hvor Nordvpn har en VPN -server. Nordvpn er en af ​​de bedste muligheder takket være dens hurtige forbindelseshastigheder, fremragende sikkerhed og gode funktioner, som specialservere.

Ja, Grækenland tillader VPN’er, og VPN’er er lovlige. Selvfølgelig er det stadig strafbart at begå enhver handling, der krænker loven, mens du bruger en VPN, men brugen af ​​VPN er ikke.

Hvad gør det bedste Grækenland VPN?

Når vi anbefaler en VPN -service, tester vi dens sikkerhed, privatliv, ydeevne og evne til at omgå geoblokke. Alle VPN’er, vi anbefaler nedenfor, har mindst en græsk serverindstilling.

 1. ExpressVPN – Bedste VPN for Grækenland generelt
 2. Nordvpn – Hurtigste VPN -forbindelseshastighedsmuligheder
 3. Surfshark – Ubegrænset samtidige forbindelser
 4. Cyberghost – Stort servernetværk
 5. Windscribe – Bedste gratis VPN i Grækenland

De fleste premium VPN’er tilbyder de stærkeste VPN -protokoller og chifferkombinationer. Du skal også kigge efter en VPN med en streng politik uden logs.

Evnen til at omgå geo-begrænsninger er også vigtig. Alle VPN -tjenester kan hjælpe dig med at erhverve en ny IP -adresse, men mange undlader at komme forbi VPN -forbud på Netflix og lignende streamingtjenester. Plus, når en VPN fjerner et streamingwebsted, har du brug for gode hastigheder til bufferfri streaming.

De fleste premium VPN -tjenester har en græsk server. En græsk server kan hjælpe dig med at få adgang til websteder, der er blokeret uden for Grækenland sikkert.

For eksempel kan du få adgang til dit online bankwebsted på en VPN -forbindelse med en græsk server. Du kan også se græsk indhold, såsom græske tv -kanaler, der er blokeret uden for Grækenland, når du har en græsk IP -adresse.

De 5 bedste VPN’er til Grækenland

Baseret på kriterierne, der er diskuteret ovenfor, fandt vi følgende at være de bedste Grækenland VPN’er. Lad os komme ind i dem, startende med vores øverste valg, ExpressVPN.

1. Expressvpn

Flere detaljer om ExpressVpn:

 • Prisfastsættelse: $ 6.66 pr. Måned (15-måneders plan)
 • Udbyderwebsted:Expressvpn.com
 • Hurtige hastigheder
 • Fantastisk til streaming
 • Let at bruge

ExpressVPN topper listen over vores bedste VPN’er takket være dens fremragende brugervenlighed og sikkerhed. VPN krypterer din forbindelse ved hjælp af OpenVPN og AES-256. Hvis du bruger en mobilenhed, kan du skifte til IKEV2 for bedre ydelse. Andre protokoller, der er tilgængelige på ExpressVPN, inkluderer L2TP/IPSEC, PPTP og Lightway – ExpressVPNs proprietære protokol.

Tjenesten tilbyder et fantastisk servernetværk spredt over 90 lande, inklusive Grækenland. Dette betyder, at ExpressVPN kan hjælpe dig med at erhverve en græsk IP -adresse.

ExpressVPN -appen er tilgængelig for næsten alle enheder, herunder iOS, Android og Routers. Installation af appen på en router er især nyttigt, hvis du vil beskytte alle på dit netværk.

Derudover kan du dele din konto med op til fem personer, da ExpressVPN tillader fem samtidige forbindelser og ubegrænset båndbredde. Lær mere om ExpressVPN i vores ExpressVPN -anmeldelse.

Fantastisk til streaming

ExpressVPN er vores bedste VPN til streaming, fordi det pålideligt fjerner alle større streamingplatforme, inklusive Netflix, og tilbyder hurtige forbindelseshastigheder. Dette betyder, at du kan streame alt dit yndlingsindhold i high-definition uden bufferproblemer.

ExpressVPN er dyrt. Men hvis du vil have den mest premium VPN -service på markedet, er ekstraomkostningerne det værd. Den bedste værdi (den årlige plan) koster $ 6.66 pr. Måned. Den seks måneders plan koster $ 9.99 pr. Måned, mens den månedlige plan koster $ 12.95 pr. Måned.

Hvis du vil prøve ExpressVPN, før du forpligter dig til en langsigtet plan, kan du bruge 30-dages pengene-tilbage-garantien for at få en fuld refusion, hvis du ikke er helt tilfreds.

ExpressVPN planer
1-måneders plan
6-måneders plan
$ 59.94 faktureret hver 6. måned
15-måneders plan
$ 99.95 fakturerede første 15 måneder og 12 måneder derefter

2. Nordvpn

Flere detaljer om Nordvpn:

 • Prisfastsættelse: $ 3.59 pr. Måned (toårsplan)
 • Udbyderwebsted:Nordvpn.com
 • Hurtigste VPN
 • Stor sikkerhed
 • Stort netværk af servere
 • Ikke stor mobil brugergrænseflade

Nordvpn sammenlignes ofte med ExpressVPN i betragtning af deres lignende funktionssæt. Imidlertid koster Nordvpn mindre og slår ExpressVpn lidt på hastighed. Vores hastighedstest afslører, at Nordvpn er den hurtigste VPN, du kan få. ExpressVPN tjente dog det øverste sted for sin brugervenlighed, og at mange af dens sikkerhedsfunktioner er indbygget i alle dens servere.

Nordvpn krypterer din forbindelse ved hjælp af protokoller OpenVPN, IKEV2 og Nordlynx (Nordvpns proprietære version af Wireguard) parret med AES-256. Appen inkluderer alle de vigtige sikkerhedsfunktioner, som en dræbskontakt (for at afskære internettrafikken, hvis VPN -forbindelsen falder) og split tunneling (for at bruge en krypteret og ikke -krypteret forbindelse samtidig).

Ligesom ExpressVPN fjerner Nordvpn alle populære streamingplatforme, herunder Netflix, Amazon Prime Video og BBC iPlayer. Du kan få adgang til geoblokeret indhold fra næsten ethvert land, du kan tænke på.

Nordvpn har et massivt servernetværk spredt over 60 lande, inklusive Grækenland. Dette betyder, at du kan erhverve en græsk IP -adresse ved hjælp af Nordvpn. Vi går mere detaljeret om Nordvpns funktion i vores Nordvpn Review.

Specialservere

NordVPN Server Network har flere typer specialservere, herunder Double VPN, P2P, Onion over VPN og tilslørede servere. Dobbelt VPN er den mest almindeligt anvendte servertype. Det dirigerer din internettrafik via to VPN -servere i stedet for en, tilføjer et andet lag af sikkerhed til din forbindelse.

Nordvpns bedste værdiplan (toårsplanen) koster $ 3.59 . Den årlige plan koster $ 4.99, og den månedlige plan koster $ 12.99 . Hvis du ikke er helt selvsikker, kan du prøve Nordvpn ved hjælp af sin 30-dages pengene-tilbage-garanti.

Standard
1-måneders plan
1-årig plan
$ 59.88 faktureret hvert år
2-årig plan
$ 86.13 faktureret hvert andet år
Plus
1-måneders plan
1-årig plan
$ 69.48 faktureret hvert år
2-årig plan
$ 107.73 faktureret hvert andet år
Komplet
1-måneders plan
1-årig plan
$ 83.88 faktureret hvert år
2-årig plan
$ 140.13 faktureret hvert andet år

3. Surfshark

Flere detaljer om Surfshark:

 • Prisfastsættelse: $ 2.30 pr. Måned (toårsplan)
 • Udbyderwebsted:Surfshark.com
 • Ubegrænsede forbindelser
 • Fjern blokeringer af store streaming -apps
 • Noborders & CleanWeb
 • Intet brugerforum
 • Højere latenstid

Surfshark er en lommevenlig service med et fremragende funktionssæt. Selvom det ikke har eksisteret så længe som nogle andre på listen, er det hurtigt blevet en af ​​de bedste VPN -tjenester på markedet. Surfshark tilbyder stor sikkerhed, hurtige forbindelseshastigheder og et godt spredt servernetværk, inklusive græske servere, der hjælper dig med at erhverve en græsk IP-adresse.

Når du bruger SurfShark, vil din forbindelse krypteres ved hjælp af sikkerhedsprotokoller OpenVPN, IKEV2 og Wireguard og Ciphers AES-256 og Chacha20. Appen inkluderer en dræbskontakt og delt tunneling, så du har fuld kontrol over din VPNs sikkerhed.

Du kan installere Surfshark på en router for at give fuld husholdningsdækning. Dog behøver du muligvis ikke, da Surfshark tilbyder ubegrænsede samtidige forbindelser. Du kan dele kontoen med så mange mennesker, som du gerne vil, og da den tilbyder ubegrænset båndbredde, vil deling ikke påvirke ydeevnen. Læs vores Surfshark Review for at lære mere om tjenesten.

Yderligere funktioner

SurfShark tilbyder forskellige yderligere funktioner, der ikke ofte findes på andre VPN’er. F.eks.

CleanWeb er en anden god funktion. Det er en annonceblokker, der blokerer annoncer ikke kun i browsere, men også på apps på din enhed. Med Surfshark kan du også rotere IP -adresser tilfældigt hvert par minutter for at sikre, at du altid er anonym online. VPN -appen tilbyder også dobbelt VPN til et ekstra lag af sikkerhed.

Surfsharks bedste værdiplan er dens toårsplan, der koster kun $ 2.30 pr. Måned. Du kan også vælge en af ​​de kortsigtede planer. Den månedlige plan koster $ 12.95 pr. Måned, mens den årlige plan koster $ 3.99 pr. Måned. Du kan prøve SurfShark risikofri, før du forpligter sig til at bruge sin 30-dages pengene-tilbage-garanti.

Surfshark Starter

 • Ubegrænset GB-båndbredde, ubegrænset enheder, sikker VPN, annonceblokker, cookie pop-up-blokering.
 • Ubegrænset GB
 • Ubegrænset
 • Ja

1-måneders plan
1-årig plan
$ 47.88 faktureret hvert år
2-årig plan
$ 55.20 faktureret hvert andet år
Surfshark One

 • Alt i starter plus antivirusbeskyttelse, identitetsbeskyttelse, overtrædelse af e -mail og kreditkort, online alias
 • Ubegrænset GB
 • Ubegrænset

1-måneders plan
1-årig plan
$ 53.88 faktureret hvert år
2-årig plan
$ 77.28 faktureret hvert andet år
Surfshark One+

 • Alt i én plus fjernelse af data
 • Ubegrænset GB
 • Ubegrænset

1-måneders plan
1-årig plan
$ 99.48 faktureret hvert år
2-årig plan
$ 143.76 faktureret hvert andet år

4. Cyberghost

Flere detaljer om cyberghost:

 • Prisfastsættelse: $ 2.37 pr. Måned (toårsplan)
 • Udbyderwebsted:Cyberghostvpn.com
 • Massivt servernetværk
 • Fantastisk brugergrænseflade
 • VPN -automatiseringsfunktioner

Cyberghost har en af ​​de bedste grænseflader blandt premium -tjenester. Det er mere intuitivt og detaljeret end andre VPN -apps. For eksempel kan du sortere serverlisten i henhold til serverbelastning og afstand for at finde den bedst presterende server.

VPN -tjenesten tilbyder også et af de største servernetværk, spredt over 91 lande, inklusive Grækenland. Dette giver dig stor frihed til at få adgang til indholdsbiblioteker over hele kloden, og betyder, at du altid har adgang til dit foretrukne geoblokerede indhold.

Cyberghost tilbyder tre sikkerhedsprotokoller, herunder OpenVPN, IKEV2 og Wireguard. VPN -appen inkluderer sikkerhedsfunktioner som en IPv6 -forbindelsesblokker, en nospy -server, en dræbskontakt og delt tunneling.

Forbindelseshastighederne kan nogle gange være lidt langsomme, afhængigt af serverens afstand og belastning. Men med Cyberghosts indbyggede sorteringsfunktion, kan du nemt finde den mest optimale server til at oprette forbindelse til for den bedste ydelse. Lær mere om tjenesten i vores omfattende Cyberghost -anmeldelse.

Automationsfunktioner

Cyberghost -appen giver dig mulighed for at automatisere almindelige VPN -handlinger ved hjælp af noget, den kalder “Smart Rules.”For eksempel kan du oprette en smart regel, hvor tjenesten automatisk opretter forbindelse til en bestemt server, så snart du starter din pc eller lancerer appen.

Cyberghost er den billigste betalte service på denne liste. Den bedste værdiplan (toårsplanen) koster $ 2.37 pr. Måned. Du kan også vælge de relativt dyre kortsigtede planer. Den månedlige plan koster $ 12.99 pr. Måned, mens den seks måneders plan koster $ 6.99 pr. Måned. Du kan prøve cyberghost selv uden risiko, før du forpligter sig ved at bruge sin 45-dages pengene-tilbage-garanti (14 dage på den månedlige plan).

Cyberghost planer
1-måneders plan
6-måneders plan
$ 41.94 faktureret hver 6. måned
2-årig plan
$ 56.94 faktureret hvert andet år

5. Windscribe

Flere detaljer om Windscribe:

 • Prisfastsættelse: Gratis, $ 5.75 pr. Måned (et års plan)
 • Udbyderwebsted:Windscribe.com
 • Generøs gratis plan
 • Hurtige forbindelseshastigheder
 • Fleksibel prisindstilling
 • 3-dages pengene-tilbage-garanti

Windscribe er en god gratis VPN for Grækenland. De fleste gratis VPN’er er upålidelige, usikre og langsomme – vær særlig forsigtig, hvis du finder en service på vores værste VPNS -liste. Windscribe er dog sikker, hurtigt og tilbyder en generøs gratis plan uden at skade din enhed eller indsamle dine data.

Den gratis plan er en forhåndsvisning af Windscribe’s betalte service, hvilket betyder, at den kommer med et par begrænsninger. Du får op til 15 GB gratis data hver måned, forudsat at du bekræfter din e -mail og tweet om Windscribe. Den gratis plan er dog begrænset til 11 serverplaceringer, ikke inklusive Grækenland, hvilket betyder, at du ikke vil være i stand til at få en lokal IP -adresse.

Windscribe -gratis plan inkluderer begrænset adgang til R.O.B.E.R.T. – Windscribe’s annonce- og malware -blokkering. Det er mere end bare en simpel browserforlængelse, som vi forklarer i større detaljer i vores Windscribe -anmeldelse. Du får også adgang til servere i et begrænset antal lande. Den gratis version inkluderer dog ikke adgang til en græsk server.

Windscribe begrænser dog ikke nogen funktioner, der påvirker ydeevne og sikkerhed, dog. Du kan fjerne blokering af alle større streamingplatforme ved hjælp af den gratis version og streamindhold i god kvalitet.

Fleksibel prisindstilling

Windscribe’s build-a-plan tilbyder en fleksibel prisfastsættelse, hvor du kan tilføje serverplaceringer eller ubegrænsede data plus fuld adgang til R.O.B.E.R.T. En serverplacering koster $ 1 pr. Måned, ligesom ubegrænsede data plus fuld adgang til R.O.B.E.R.T.

Da minimumskasseværdien er $ 3 pr. Måned, skal du vælge tre serverplaceringer eller to serverplaceringer og ubegrænsede data plus adgang til R.O.B.E.R.T.

Windscribe’s klar til brug planer er dyrere end nogle andre premium-tjenester, som Nordvpn og Surfshark. Den bedste værdiplan (den årlige plan) koster $ 5.75 pr. Måned, mens den månedlige plan koster $ 9 pr. Måned.

Hvis du kan lide Windscribe’s kraftfulde funktioner, som R.O.B.E.R.T. Og hurtige forbindelseshastigheder, det er værd at de ekstra omkostninger. Heldigvis får du lignende sikkerhed og ydeevne og 15 GB data pr. Måned på den gratis plan også.

Bedste VPN’er til Grækenland

Grækenland er en populær feriedestination med en blomstrende turistindustri og masser af udstationerede til enhver tid. Men hvis du forsøger at få adgang til dine foretrukne shows, streamingtjenester eller websteder hjemmefra, kan du blive blokeret på grund af at have en græsk IP -adresse. En VPN er en simpel løsning, der tildeler brugeren med en ny IP -adresse, der matcher den region, de vil oprette forbindelse til.

VPN’er fungerer ved at sikre, at alle de data, der sendes til og fra din enhed. For eksempel ville en britisk server give brugeren adgang til en platform som BBC iPlayer fra udlandet. En amerikansk server ville hjælpe med Hulu, mens en græsk placering kunne få adgang til alt fra Ant1 til Skai TV.

En græsk VPN-server kunne også bruges til at streame lokalt indhold fra udlandet, og vil arbejde for at få adgang til bankapps og andre geo-begrænsede tjenester uanset din nuværende placering.

Vi tager dig gennem hver af de bedste VPN’er til Grækenland i detaljer nedenfor. Vi har også inkluderet en hurtig oversigt over, hvad du kan forvente af hver udbyder.

Bedste VPN’er til Grækenland:

 1. Nordvpn: Den bedste VPN for Grækenland. Imponerende hastigheder, kun RAM-servere i Grækenland, brugerdefineret protokol, unikke funktioner som Meshnet, TOR-support, stor streamingadgang og solid sikkerhed. Leveres med en risikofri 30-dages pengene-tilbage-garanti.
 2. Surfshark: Vores øverste budget VPN for Grækenland. Ubegrænsede forbindelser med en enkelt konto, placeringer i 100+ lande, streaming af adgang, reviderede apps og kun RAM-servere.
 3. Expressvpn: Brugerdefineret Lightway-protokol, nybegyndervenlige apps, servere i Athen og en af ​​de bedste muligheder for at få adgang til geo-begrænsede websteder og tjenester.
 4. Proton VPN: Avancerede sikkerhedsfunktioner, fantastisk til torrenting og streaming, og har en vandtæt ikke-loger politik.
 5. Mullvad: Privatlivsfokuseret udbyder med usædvanligt hurtige forbindelseshastigheder, anonym tilmelding er tilgængelig, ingen loger og apps og infrastruktur er blevet uafhængigt revideret.
 6. Cyberghost: Tusinder af servere at vælge fra verdensomspændende, optimeret til opgaver som streaming og torrenting og leveres med overkommelige abonnementer. Revideret politik uden logs.
 7. Ipvansk: Hurtige hastigheder, selvejede servere, ikke-loger, streaming-adgang og ubegrænsede enheder.

Resuméstabel

Ingen værdi Testvinder Ingen værdi Ingen værdi Ingen værdi Ingen værdi Ingen værdi Ingen værdi
Ingen værdi Nordvpn www.Nordvpn.com Surfshark www.Surfshark.com Expressvpn www.Expressvpn.com Proton VPN www.Protonvpn.com Mullvad https: // Mullvad.net Cyberghost www.Cyberghost.com Ipvansk www.ipvansk.com
Rangering 1 2 3 4 5 6 7
Streamingtjenester Netflix, Amazon Prime, BBC iPlayer, Sky Go, ITV Hub Netflix, Amazon Prime, BBC iPlayer, Sky Go, ITV Hub Netflix, Amazon Prime, BBC iPlayer, Sky Go, ITV Hub Netflix, Amazon Prime, BBC iPlayer, ITV Hub Netflix, Amazon Prime Netflix, Amazon Prime, BBC iPlayer, Sky Go, ITV Hub Netflix, HBO MAX
Avg Speed ​​(Europe) 100+ Mbps 100+ Mbps 100+ Mbps 100+ Mbps 100+ Mbps 100+ Mbps 100+ Mbps
Populære websteder ikke -blokeret 95% 88% 86% 87% 50% 85% 70%
Samtidige forbindelser 6 Ubegrænset 5 10 5 7 Ubegrænset
Logningspolitik Ingen identificerende data Ingen logfiler gemt Ingen identificerende data Ingen logfiler gemt Ingen logfiler gemt Ingen identificerende data Ingen logfiler gemt
Bedste aftale (pr. Måned) $ 3.29
Spar 63% + gratis måneder
$ 2.30
84% rabat på 2 år plan
$ 6.67
Spar 49%
$ 4.99
Spar 50%
$ 5.50
$ 5.50/mo
$ 2.11
Spar 83%
$ 2.50
Spar 77%

Hvis du har brug for en VPN for Grækenland, er der en lang liste med tjenester, der vil være i stand til at få jobbet gjort. Vi har været i stand til at indsnævre feltet med vores inkluderingskriterier. Her er nogle af de ikke-omsættelige egenskaber, vi kiggede efter, når vi valgte de bedste udbydere til Grækenland:

 • Servere i Grækenland er et godt sted at starte. Vi har også taget højde for netværksstyrken i lande som USA, Storbritannien og andre steder for udstationerede og rejsende
 • Forbindelseshastigheder dikterer, hvor effektivt brugeren er i stand til at udføre enhver online opgave, hvilket er vigtigt, da Grækenland ikke har de hurtigste internethastigheder til at begynde med
 • Streamingadgang såvel som at give brugeren mulighed for at omgå eventuelle begrænsninger på websteder fra udlandet
 • Privatliv og sikkerhed, inklusive alt fra bemærkelsesværdige funktioner til tilgængelige protokoller
 • For at kvalificere sig til en af ​​de tre øverste positioner skal VPN betjene et 100% diskløst servernetværk
 • VPN -udbyderen må også have haft sin infrastruktur revideret af en velrenommeret tredjepart til at spille i top tre

For mere information om de specifikke kriterier, vi brugte til at vælge de bedste VPN’er til Grækenland, kan du tjekke sektionen for testmetodik, der findes senere i denne artikel.

Få en risikofri prøve

Nordvpn tilbyder en Risikofri 30-dages prøve, så du kan tilmelde dig her med nul risiko. Du kan bruge VPN -klassificeret nr. 1 på denne liste uden begrænsninger i en hel måned.

Der er ingen skjulte udtryk – bare kontakt support inden for 30 dage, hvis du beslutter, at Nordvpn ikke er rigtigt for dig, og du får en fuld refusion. Start din Nordvpn -prøve her .

Bedste græske VPN’er

Her er en roundup med detaljerede oplysninger om hver af de VPN’er, der har gjort det på denne liste: