F-Secure Freedome VPN Review and Pricing Guide 2023

Contents

Vi rakte ud til F-Secures live chat-støtte flere gange i hele vores testperiode, og de reagerede straks hver gang-selv sent om aftenen.

F-Secure Freedome VPN Gennemgang 2023

F-Secure Freedome VPN Review (2023): Ikke så stor

F-Secure er et stort internetsikkerhedsfirma, der tilbyder forskellige slags produkter. Foruden en VPN har de også antivirus -software, en adgangskodeadministrator og mere. Den store fordel ved et firma som F-Secure er, at de har mange års erfaring. F-Secure har været i forretning i over 30 år.

F-Secures VPN-indstilling kaldes Freedome VPN, og den fokuserer hovedsageligt på sikkerhed snarere end absolut anonymitet og ikke-blokering af begrænsede steder. Vi har testet denne VPN for at se, hvordan frigjorte scoringer med hensyn til hastighed, sikkerhed, brugervenlighed, servernetværk og tilgængelige muligheder. Læs vores fulde anmeldelse nedenfor for alle detaljer!

Specifikationer F-Secure Freedome VPN

�� Pris Fra 3.33 om måneden
�� Operativsystemer Windows, Mac, iOS, Android
�� Forbindelser 7
�� Betalingsmetoder PayPal, andet, kreditkort
�� Protokoller OpenVPN, IKEV2
�� Torrent -muligheder
�� Money-Back-garanti Money-back-garantee
�� Logfiler

Hastighed-Hvor hurtigt er F-Secure Freedome VPN?

Hvis du har en VPN, der bremser din internetforbindelse, bliver du hurtigt træt af det. Det er trods alt ikke rart at skulle vente for evigt på sider og videoer for at indlæse. En langsom forbindelse er også meget ubelejlig, når man spiller online.

Heldigvis kan de bedste VPN’er holde din internethastighed intakt for det meste. Spørgsmålet er, gør F-Secures Freedome VPN dette? Vi undersøgte og giver resultaterne nedenfor.

Speedtest Resultat Freedome VPN

For at teste Freedome VPNs hastighed kørte vi flere hastighedstest med Speedtest.net. Alle test blev udført med en lokal server ved hjælp af vores egen internetforbindelse.

Husk, at disse resultater ikke er garantier for den internethastighed, du sandsynligvis får. Dette afhænger af forskellige faktorer, inklusive din placering, internetudbyder, og når du kører testene. Resultaterne nedenfor er kun en indikation af den effekt, Freedome VPN vil have på din internethastighed.

Hastighed uden VPN (Speedtest.net):

Speedtest uden VPN

Dette er hastighederne på vores internetforbindelse uden VPN. Disse tal er vores baseline -data, som vi brugte til at sammenligne vores andre testresultater.

Hastighed med en lokal server (Speedtest.net):

F-Secure Speedtest Local Server

Dette er resultaterne af vores hastighedstest, når vi tilsluttes en lokal Freedome VPN -server. Som du kan se, har ping -responstiden været den samme. Downloadhastigheden er faldet lidt, ligesom uploadhastigheden, selvom disse forskelle er ganske små. Med disse hastigheder kan du forvente små forsinkelser sammenlignet med din normale internetbrug.

Hastighed med en fjern server (Speedtest.net):

F-Secure Speedtest USA Server

Vores testresultater, når vi brugte en fjern Freedome VPN -server, så lidt anderledes ud. Ping -responstiden steg enormt, hvilket betyder, at disse servere ikke ville være en god mulighed, hvis du f.eks. Vil spille spil. Downloadhastigheden er omtrent halveret, mens uploadhastigheden kun er blevet lidt påvirket. Igen ville vi forvente nogle forsinkelser sammenlignet med vores normale internetbrug. Dette er intet usædvanligt.

Hastighed under daglig brug

I praksis er Freedome VPNs hastighed meget variabel. Browsing med Freedome VPN er ret flot. Vi var i stand til at besøge mange forskellige sider uden at støde på lange belastningstider. I det mindste var det tilfældet under en af ​​vores hastighedstest. På andre tidspunkter var hastigheden meget langsom, og vi måtte vente på, at websteder skulle indlæse.

Streaming er mindre glat. Spotify har til tider problemer. YouTube fungerer ganske godt, men hastigheden er ikke meget stabil. Derfor var til tider belastningshastigheder meget hurtige og andre tidspunkter ganske langsomme.

Netflix fungerer ganske godt, ligesom YouTube, selvom vi ikke kan give nogen garantier for stabiliteten af ​​forbindelsen i dette tilfælde. I øvrigt kunne vi kun bruge Freedome VPN til at se Netflix’s internationale indhold. Indhold, der var specifikt for American Netflix, var utilgængeligt.

Gaming med F-Secure Freedome VPN krævede også en stor indsats. Indlæsning tog lang tid. I et tilfælde blev vi endda nægtet adgang til spillet. Med andre spil måtte vi vente længere end forventet, men bagefter var vi ikke desto mindre i stand til at spille. På grund af forbindelsens ustabilitet, tør vi ikke garantere, at dette altid vil være tilfældet.

Desuden er det ikke muligt at downloade torrents med frigjort VPN. Selv når vi brugte en server, der ikke skulle blokere torrenting, som specificeret på F-Secure-webstedet, nægtede Torrents ikke desto mindre at downloade.

Konklusion om Freedome VPNs hastighed

 • F-Secure Freedome VPN vil bremse din forbindelse lidt, men ikke meget, ifølge vores Speedtests.
 • Under daglig brug giver Freedome VPN imidlertid en ustabil internetforbindelse.

Sikkerhed-Hvor sikker er F-Secure Freedome VPN?

Af alle de fordele, en VPN giver, er sikkerhed måske den vigtigste. Med en VPN er al din datatrafik sikret, så du ikke kun kan surfe på Internettet mere anonymt, men også være meget sikrere, når du bruger internettet. For eksempel er det mindre sandsynligt, at du bliver offer for hackere.

F-Secure er kendt for sine internetsikkerhedsprodukter. Men hvad med den sikkerhed, som Freedome VPN tilbyder? For at fortælle dig, hvor sikker denne VPN er, undersøgte vi forskellige aspekter af softwaren, såsom VPN -protokoller,.

Protokoller

Freedome VPN arbejder med forskellige protokoller, afhængigt af delvis på dit operativsystem. OpenVPN bruges til Android, Windows og Mac. Både TCP og UDP er også tilgængelige for disse operativsystemer. IPSEC bruges til iOS, både i kombination med IKEV1 og IKEV2.

Alle protokoller bruger AES-256 eller AES-128 kryptering. Selvom AES-128 ikke er så stærk eller så sikker som AES-256, er disse begge meget gode krypteringsalgoritmer, der fungerer godt. AES-128 bruges specifikt med både OpenVPN’er og IKEV1s “datakanaler”. Dette er ikke meget usædvanligt: ​​datakanaler, gennem hvilke dine faktiske data passerer, bruger ofte lavere krypteringsalgoritmer end “kontrolkanalen”, som sikrer, at forbindelsen forbliver intakt og stabil.

Mens der ikke er mange forskellige VPN -protokolindstillinger med frigjort, er de protokoller, der bruges.

Logpolitik og privatliv

F-Secure Freedome VPNs fortrolighedspolitik taler omfattende om tjenestens sikkerhed. F-Secure siger, at de ikke holder logfiler, hvilket ville gøre dem til en “ikke-logging” VPN. Dette er dog ikke helt sandt. Hvis du læser deres privatlivspolitik omhyggeligt, vil du bemærke, at F-Secure indsamler forskellige slags data om dig, selv for Freedome VPN.

For det første holder Freedome VPN styr på din IP -adresse og privat kommunikation. Din IP-adresse, og derfor også det land, hvor du er placeret, behandles, ligesom antallet af MBS, du kører gennem F-Secure-serveren. Derudover kan Freedome tjekke din trafik for ondsindede eller mistænkelige filer og websteder, og de blokerer torrents. Derfor skal de have en god idé om, hvad du laver online, ellers ville de ikke være i stand til at levere disse tjenester. F-Secure siger også, at de indsamler statistikker om din online aktivitet, selvom disse oplysninger ikke personligt kan identificeres.

For det andet gemmes kommunikationslogfiler det spor det sted og den tid, du starter eller afslutter en forbindelse. Din IP -adresse læses også, ligesom andre enhedsdata. Freedome VPN giver også din enhed sit eget enheds -id.

Selvom Freedome VPN siger, at det ikke holder logfiler over din internetbrug, ved de ikke desto mindre meget om din forbindelse. Dette afspejles i deres softwares funktionalitet “Tracker Mapper”. Denne funktionalitet giver dig mulighed for at registrere de typer trackere, du støder på, mens du er online over en 24-timers periode, hvorpå websteder trackere er placeret, og hvor cookies sender indsamlede oplysninger. Selvom disse oplysninger slettes efter tre dage, viser de stadig, hvor let frigjort VPN kan spore, hvad du laver online.

Med andre ord: F-Secure kan være meget stærk med hensyn til sikkerhed, men det kompromitterer dit privatliv ganske lidt.

Kill switch

Dræb Switch Off

Freedome VPN -softwaren inkluderer en Kill Switch. Dette betyder, at din internetforbindelse automatisk afskæres helt, hvis VPN -forbindelsen går tabt. Dette lyder måske irriterende, men det giver faktisk ekstra sikkerhed. På denne måde vil dine data aldrig blive eksponeret, hvis din VPN går ned, selv i bare et øjeblik.

F-Secure Freedome VPNs indbyggede Kill Switch er tilgængelig på Android, Windows og Mac. På Windows og Mac er denne mulighed som standard slået fra. På Android er indstillingen som standard aktiveret.

For iOS tilbyder Freedome ikke sin egen dræbskontakt, men funktionaliteten er integreret i IPSec -komponenten i iOS -operativsystemet. Dette giver dog ikke den samme sikkerhed som en faktisk dræbskontakt.

Du kan aktivere Kill Switch ved at gå til “Indstillinger” inden for Freedome VPN -softwaren og markere boksen “Brug automatisk kill switch”.

Hvilke oplysninger har F-Secure Freedome VPN brug for?

Når du køber et F-Secure Freedome VPN-abonnement, skal du dele forskellige oplysninger om dig selv med virksomheden. Ud over de oplysninger, der anmodes om de forskellige betalingsmuligheder, beder F-Secure også om din e-mail-adresse, fornavn, efternavn, postnummer og land. Dette er meget specifikke og personlige oplysninger, så det er meget vanskeligt at købe denne VPN anonymt.

Konklusion om Freedome VPNs sikkerhed

 • Freedome VPN bruger AES-256 og AES-128 kryptering.
 • F-Secure’s VPN fungerer med OpenVPN UDP, OpenVPN TCP, IKEV2/IPSEC og IKEV2/IPSEC-protokoller.
 • Freedome VPN har en indbygget dræbskontakt.
 • Freedome VPN holder en masse data, inklusive din IP -adresse og (nogle af) din browserhistorie.
 • For at oprette en konto vil Freedome VPN bede dig om at dele din e -mail -adresse, fornavn, efternavn, postnummer og land.

Brugervenlighed-Hvor brugervenlig er F-Secure Freedome VPN

F-Secure er et stort firma, der tilbyder adskillige internetsikkerhedsprodukter. Derfor skulle de allerede have en masse erfaring med hensyn til opsætning og opdatering af deres VPN -software. Vi forventede derfor, at anvendeligheden af ​​denne udbyder ville være særlig god. Vi forventer, at en brugervenlig VPN er let at finde, downloade og bruge. Men er F-Secure Freedome VPN som brugervenlig som forventet?

F-Secure-webstedet

F-Secure-webstedet har en meget professionel fornemmelse. Da F-Secure er et større firma, er hele webstedet ikke dedikeret til kun deres VPN-service. Derfor, hvis du leder efter specifikke oplysninger om Freedome VPN, skal du klikke videre.

F-sikker hjemmesidewebsted

Alle de forskellige produkter, som F-Secure tilbyder, findes under menupunktet “Produkter” på menulinjen. Derfra, hvis du klikker på “F-Secure Freedome VPN”, kommer du til det afsnit på det websted, der er dedikeret til deres VPN.

F-Secure-webstedets hjemmeside

Herfra kan du næsten straks se, hvad en VPN kan gøre for dig, og specifikt hvad Freedome VPN har at tilbyde. Du vil også se to knapper mod toppen af ​​siden: den ene til at downloade softwaren og den anden for at tage et abonnement ud. Dette er meget klart og hjælper straks besøgende på vej. En stor del af webstedet er også tilgængelig på flere sprog. FAQ -siden er dog tilgængelig på engelsk og kun et par andre sprog.

Den Freedome VPN -webside indeholder yderligere oplysninger, inklusive priser, tilgængelighed, serverplaceringer (via et link til ofte stillede spørgsmål), og videoer, der forklarer mere om Freedome og VPN’er generelt.

Alt i alt er F-Secure-webstedet ganske brugervenligt, selvom VPN-sektionen på webstedet er lidt mere skjult end med andre VPN-udbydere. Vi så lidt mere faktuelle oplysninger om Freedome på denne side.

Installation af Freedome VPN

Du kan nemt installere Freedome VPN fra F-Secure-webstedet. Gå til VPN -siden og klik på knappen “Download til pc”. Er du på en anden enhed, såsom din smartphone? Derefter kaldes denne knap “Download til Android” og omdirigerer dig automatisk til Freedome VPN -appen i Play Store.

Er du på dit skrivebord? Klik derefter på knappen “Download til pc” downloader automatisk en .Exe -fil. Åbn denne fil, og klik på “Kør”.

F-Secure Freedome VPN Installer skærm

Du vil derefter se skærmen ovenfor. Klik på “Start gratis prøve”. Du bliver bedt om at acceptere betingelserne for service og privatlivspolitik. Klik på “Accepter”. En installationsskærm vises derefter. Efter kun få minutter er programmet installeret, og du er klar til at gå.

F-Secure Freedome VPN Installation

Når din prøveperiode er forbi, kan du vælge at købe et abonnement. Dette er meget let og kan gøres på to måder: For det første kan du klikke på knappen “Køb” inden for softwaren, der videresender dig til prisfastsættelsessiden på F-Secure-webstedet. For det andet er det også muligt at købe et abonnement direkte via F-Secure-webstedet.

Freedome VPNs udseende og brugervenlighed

F-Secure Freedome VPN-softwaren har en grundlæggende grænseflade, der ser meget rolig og enkel ud. Du kan tænde for VPN ved at klikke på den store knap mærket “beskyttelse” placeret midt på skærmen. Du vil derefter automatisk være tilsluttet den nærmeste server, der vises i bunden af ​​skærmen i feltet “placering”. Grænsefladen viser også, hvor meget data du har brugt i din nuværende session, og hvor mange ondsindede websteder og sporingsforsøg, som Freedome VPN har blokeret.

F-Secure Freedome VPN Software Interface

Du kan se en liste over tilgængelige servere ved at klikke på feltet “placering” i bunden af ​​skærmen. Du har også et antal ekstra muligheder, der leveres via sidebjælken. Disse indstillinger giver dig mulighed for at aktivere og deaktivere din browserbeskyttelse og sporingsbeskyttelse. Vi anbefaler, at du lader begge disse muligheder være for ekstra sikkerhed.

I sidebjælken finder du også oplysninger om dit abonnement samt giver dig adgang til hjælp og dine indstillinger. Du kan indstille et antal grundlæggende funktioner under “Indstillinger”. Her finder du dit valg af sprog og dræbskontakten.

Endelig er der “Tracker Mapper”. Denne funktion viser dig, hvordan og hvornår du spores, mens du er på internettet. Hvis du aktiverer denne indstilling, registrerer VPN, hvilke trackere du støder på over en 24-timers periode. Resultaterne vises derefter på et interaktivt kort, så du tydeligt kan se, hvilke cookies og websteder der har deltaget i sporing af din internetadfærd. Desværre fungerer dette kun på HTTP -trafik. Vi vil anbefale, at du altid bruger den mere sikre HTTPS -trafik, når det er muligt.

Priser og betalingsmetoder

F-Secure Freedome VPN har forskellige planer tilgængelige. Forskellen mellem disse planer er i antallet af enheder, du kan beskytte på samme tid. Hjemmesiden viser følgende valg.

Screenshot af FSECURE VPN Prisfastsættelsesplanafsnit

Alle tre VPN-planer, der tilbydes af F-Secure, er årlige planer. Valget er derfor fuldstændigt baseret på antallet af enheder, du gerne vil bruge med VPN. Jo flere enheder, jo højere er dine omkostninger. Vil du kun beskytte tre enheder på samme tid? Derefter koster dette dig $ 39.90 pr. År (eller $ 3.33 pr. Måned), betalt årligt.

Ud over de årlige abonnementer på tre og syv enheder er der et to-årigt abonnement til rådighed for syv enheder, hvilket er den laveste pris, hvis det ser på den månedlige pris, der er brudt pr. Enhed. Den billigste mulighed, der er tilgængelig, hvis du ikke ser på antallet af enheder, du kan beskytte, er dog $ 3.33 om måneden.

F-Secure Freedome VPN indeholder følgende betalingsmuligheder:

 • Kreditkort (Visa, MasterCard, American Express, JCB)
 • PayPal
 • Bankoverførsel (så du kan betale manuelt gennem din bank)
 • SEPA -overførsel (en overførselsmetode tilgængelig for EU -lande og 9 andre SEPA -lande)
 • Forskellige regionale betalingsmetoder

Som du kan se, er der ingen tilgængelige muligheder, der giver dig mulighed for at betale anonymt ved hjælp af f.eks. Bitcoin. Du bliver nødt til at give personlige oplysninger med hver af de tilbudte betalingsmetoder.

Kunde service

F-Secure har en omfattende kundeservice, der inkluderer en database med artikler, fora, chat support og en mulighed for at kontakte virksomheden via telefon. Har du et spørgsmål? Derefter anbefaler vi, at du først søger på databasen og fora for et svar. Du kan finde disse under menupunktet “Support” på F-Secure-webstedet eller ved at klikke på “Hjælp” inden for Freedome VPN-softwaren.

Chatfunktionen er i øjeblikket kun tilgængelig på engelsk. Med denne funktion kan du stille et spørgsmål via en live chat-skærm i din browser, som derefter vil blive set på af en F-Secure-medarbejder. Vi stillede et spørgsmål og modtog et detaljeret svar inden for få minutter. Vi modtog også et hurtigt svar på et opfølgende spørgsmål. F-Secure siger også, at du kan konsultere deres fora og ofte stillede spørgsmål, hvis live chat ikke er tilgængelig.

Ud over live chat kan du kontakte dem via telefon. Dette kan gøres i løbet af kontortiden (9:00 – 18:00). Telefonnumre for hvert land kan findes på F-Secure-webstedet.

Konklusion om F-Secure Freedome VPNs brugervenlighed

 • F-Secure-webstedet er stort med et lille afsnit dedikeret til deres VPN.
 • Freedome VPNs installationsproces er meget hurtig og let.
 • Freedome VPN -softwaren har en let grænseflade med få muligheder.
 • Freedome VPN har årlige abonnementer for en anstændig pris.
 • Det er ikke muligt at betale anonymt.
 • F-Secure har god kundeservice med en live chat og en mulighed for at kalde dem.

F-Secures servernetværk

Jo flere servere en VPN har, jo bedre er chancerne for, at du finder en god, hurtig og stabil forbindelse. Dette giver dig også mere internetfrihed. En udbyders servernetværk er derfor meget vigtigt. F-Secure Freedome VPN har et relativt lille servernetværk, der stadig vokser. Med 28 serverplaceringer spredt over 22 lande har de ingen steder i nærheden af ​​de tusinder af servere større udbydere, såsom Cyberghost og Nordvpn, har til rådighed.

Antal servere og placeringer

F-Secure Freedome VPN tilbyder 28 serverplaceringer spredt over 22 lande. Disse “virtuelle placeringer”, som de kalder dem, er i:

 • Asien: Japan (Tokyo) og Singapore
 • Europa: Belgien (Bruxelles), Danmark (København), Tyskland (Falkenstein), Finland (Espoo), Frankrig (Paris), Irland (Dublin), Italien (Milan), Holland (Amsterdam), Norge (Oslo), Østrig (Vienna) , Polen (Warszawa), Spanien (Madrid), Tjekkiet (Prag), Storbritannien (London), Sverige (Stockholm) og Schweiz (Zurich).
 • Nordamerika: Canada (Montreal, Toronto og Vancouver), Mexico (Mexico City) og USA (Northwest, East Coast, West Coast, South og Southeast)
 • Oceanien: Australien (Melbourne)

Da udbyderen siger, at flere serverplaceringer vil blive tilføjet i fremtiden, er der en god chance for, at deres servernetværk vil vokse. Du kan bruge deres servere til at surfe på internettet hurtigt, sikkert og anonymt. Det skal dog bemærkes, at mange VPN’er har servere i de ovennævnte lande, så desværre er disse serverplaceringsmuligheder ikke unikke for frigjorte VPN.

Dedikeret IP-adresse

F-Secure Freedome VPNs websted angiver ikke, om de leverer dedikerede IP-adresser eller ej. Vi antog derfor, at de ikke tilbyder denne mulighed. Vil du vide mere om, hvad en dedikeret IP -adresse er, og hvornår dette kan være nyttigt? Læs derefter vores artikel “Hvad er en dedikeret IP, og hvorfor skulle du have brug for den”.

Konklusion om F-Secure Freedome VPNs servernetværk

 • Freedome VPN har i øjeblikket et servernetværk med 28 serverplaceringer i 22 lande.
 • Freedome VPN tilbyder ikke i øjeblikket dedikerede IP -adresser.

F-Secure Freedome VPNs muligheder

En VPN er fantastisk, hvis du vil beskytte din internetforbindelse. Det er her Freedome VPN tjener dig godt. Men hvad nu hvis du også vil have nogle ekstramateriale, såsom at få adgang til amerikansk Netflix, for eksempel? Eller download af torrents sikkert? Mange VPN’er tilbyder yderligere muligheder for at gøre sådanne ønsker mulige. Dette er dog lidt anderledes for F-sikker. Vi fortæller dig mere om dette i dette afsnit.

Freedome VPN og streaming (Netflix, BBC iPlayer)

F-Secure siger, at Freedome VPNs hovedmål er at give brugerne adgang til internettet på en sikker og anonym måde. Derfor tager deres fjernelse af blokering ikke nødvendigvis midt på scenen.

Som et resultat arbejder Netflix med Freedome VPN, men det er ikke i stand til at fjerne blokering af andre landenes Netflix -biblioteker. Med denne VPN kan du kun få adgang til film og serier, der ejes af Netflix og er tilgængelige på alle versioner af Netflix. Freedome VPN er derfor ikke et godt valg til at se amerikansk Netflix uden for USA eller dit lands Netflix fra udlandet.

Det samme gælder for andre streamingtjenester. F.eks. Den løsning, de foreslår for dette problem, er, at brugerne skal kontakte BBC iPlayer og bede dem om at ændre deres VPN -blokerende politik. Derudover indikerer de, at det er vigtigt, at brugerne overholder Services ‘brugeraftaler.

Freedome VPN og Torrents

Download torrent på computeren

F-Secure er fokuseret på sikkerhed og privatliv og understøtter ikke ulovlig praksis. For at forhindre, at programmer såsom BitTorrent bruges til ulovligt at downloade materiale, som ofte er det, de bruges til, blokerer de for at downloade gennem disse programmer. De understøtter således ikke brugen af ​​P2P -download, og brugere vil ikke være i stand til at downloade filer på denne måde, hvis VPN er på, uanset om de er juridiske filer eller ulovlige kopier af ophavsretligt beskyttet materiale.

Freedome VPN blokerer kun for download fra servere i visse lande. På denne måde forsøger de at ære DMCA (Digital Millennium Copyright Act). Ifølge deres websted, selv ved at bruge en server i et land, der ikke er dækket af disse begrænsninger, vil det ikke hjælpe. Derfor er torrenting ikke mulig med frigjort VPN.

Konklusion om Freedome VPNs muligheder

 • Freedome VPN er ikke i stand til at fjerne blokering af indhold fra streamingtjenester såsom Netflix og BBC iPlayer.
 • Du kan ikke downloade torrents med Freedome VPN.

Konklusion-Vores erfaring med F-Secure Freedome VPN

Fordele ULEMPER
VPN med fokus på sikkerhed Ingen torrents mulige
Brugervenlig software Ingen amerikansk Netflix tilgængelig
Let at installere Opbevarer logfiler og IP -adresser
God og hurtig kundeservice Lille servernetværk
Ekstra muligheder for din internetsikkerhed Ustabile hastigheder
30-dages pengene-garanti

Det er ikke overraskende, at F-Secures VPN er stærk, når det kommer til sikkerhed. Den bruger stærke protokoller, har et simpelt design, der fungerer godt, og tilbyder flere muligheder for at holde din internetoplevelse så sikker som muligt. Derudover har F-Secure en hurtig og passende kundeservice, der er klar til at bruge dig til enhver tid.

På den anden side mangler der desværre også mange ting fra frigjort VPN. For eksempel ville mange brugere være utilfredse, fordi det ikke giver mulighed for at downloade torrents eller se amerikansk Netflix. Der er også et lille servernetværk, som så vidt vi har været i stand til at teste, kan være ret ustabil. Dette gør mange online aktiviteter, såsom spil, lytte til musik og udførelse af hastighedstest, meget vanskelige. Endelig holder F-Secure en masse information om din internetbrug for at levere sine tjenester. Den virkelige afvejning, som Freedome VPNs brugere har brug for, er, om de føler, at det er værd at gå på kompromis med deres privatliv for at beskytte deres online sikkerhed.

F-Secure Freedome VPN Review: Ofte stillede spørgsmål

Har du et hurtigt spørgsmål om Freedome VPN? Nedenfor finder du nogle ofte stillede spørgsmål om denne VPN -udbyder. Klik på et spørgsmål for at læse svaret.

Er F-Secure Freedome VPN Safe?

Det afhænger af, hvad du mener med ordet “sikkert”. Freedome VPN bruger stærk kryptering og protokoller, så dine data vil være godt beskyttet mod omverdenen. Derudover har F-Secure tilføjet ekstra funktioner til deres VPN, såsom en anti-tracker-funktion og et ekstra lag browserbeskyttelse mod mistænkelige websteder. Med hensyn til privatlivets fred kommer de imidlertid til kort: For at gøre disse funktioner til rådighed, skal F-Secure at vide meget om din internetbrug.

Fungerer F-Secure Freedome VPN med (os) Netflix?

Ingen. F-Secure fokuserer ikke på blokering og giver ikke adgang til den amerikanske version af Netflix fra lande uden for USA. Med Freedome VPN kan du se Netflix -originaler og andet indhold tilgængeligt på platformen over hele verden. For virkelig at se amerikansk Netflix har du brug for andre VPN’er.

Kan jeg downloade torrents med frigjort VPN?

F-Secure tillader ikke sine VPN-brugere at downloade torrents. I et forsøg på at imødegå ulovlig download på Freedome VPNs servere blokerer de for al torrenttrafik. Du kan ikke downloade anonymt med denne VPN. Dette er, hvordan F-Secure klæber til DMCA.

Tilbyder Freedome VPN dedikerede IP -adresser?

Nej, Freedome VPN tilbyder ikke i øjeblikket dedikerede IP -adresser. Det har kun delt servere i 22 lande. En god VPN, der tilbyder dedikerede IP -adresser, er Nordvpn.

Hvor dyrt er Freedome VPN?

F-Secure tilbyder tre forskellige planer for Freedome VPN, og de er alle årlige. Forskellen er i antallet af enheder, som du kan beskytte på samme tid:

 • Du betaler $ 34.99 om året for tre enheder til et 1-årigt abonnement.
 • Du betaler $ 69.99 pr. År for syv enheder til et 1-årigt abonnement.
 • Du betaler $ 89.99 om året for syv enheder til et 2-årigt abonnement.

Personlige meninger Eksperter vpnoverview.com

”F-Secure Freedome VPN er forpligtet til sikkerhed, men gled op, når det kommer til privatlivets fred, hastighed og yderligere muligheder.”

F-Secure Freedome VPN Review and Pricing Guide 2023

F -Secure Freedome VPN - Produkthovedbillede

F-Secure har været i cybersecurity-industrien længe nok til at vide, at det ikke er nok at skjule din IP-adresse og internettrafik til at beskytte dine data. Det tilbyder en fuld pakke med digitale sikkerhedsprodukter, der inkluderer antivirus -software, adgangskodestyrere og selvfølgelig VPN’er. Vi sætter rampelyset på F-Secure Freedome VPN. Vi taler om dens funktioner, omkostninger, brugervenlighed og ydeevne for at afgøre, om det er den rigtige VPN for dig. Parat? Lad os begynde.

F-Secure VPN-omkostninger og abonnementsmuligheder

F-Secure VPNs tilmeldingsproces ligner antivirus-software: Du skal købe en digital licens for at bruge den. Hver licens kan beskytte enten tre, fem eller syv enheder og udløber om 12 eller 24 måneder. Der er ingen månedlige muligheder. F-Secures prisfastsættelse er stadig let at forstå.

F-Secure VPN-licenser 12 måneder 24 måneder
Til 3 enheder $ 49.99 $ 59.99
For 5 enheder $ 54.99 $ 84.99
For 7 enheder $ 84.99 $ 109.99

F-Secures omkostninger er i tråd med prisfastsættelsen af ​​Nordvpn, en af ​​de øverste VPN’er til rådighed. Nordvpn, der kan beskytte seks enheder ad gangen, koster $ 59.88 om året. Det er bare en smule dyrere end F-Secures 12-måneders licens til fem enheder, men Nordvpn har førsteklasses funktioner og ydeevne, som vi fremhævede i vores NordVPN-anmeldelse. Det er tilbage at se, om F-Secure kan tilbyde den samme værdi, men vi kommer til det på et øjeblik. Lad os nu tale om F-Secures gratis prøve.

F-Secures gratis forpligtelsesfri prøve

At betale for en en- eller to-årig licens uden at vide, om F-Secure er det rigtige for dig, er et dårligt økonomisk træk, hvorfor vi anbefaler at teste VPN selv først.

F-Secure tilbyder en fem-dages gratis prøve til Windows og Mac-brugere. Hvis du synes, at produktet er det rigtige for dig, kan du bare downloade appen og bruge det gratis i fem dage. Du behøver ikke engang at tilmelde dig. Du har adgang til en gratis prøveversion af den fulde version, der inkluderer F-Secure VPNs funktioner og servere.

F-Secure Free Trial

Fem dage er dog muligvis ikke nok til at se, hvordan F-Secure passer ind i dit daglige liv. Heldigvis har F-Secure en 30-dages pengene-tilbage-garanti, så du har 30 dage til at prøve VPN. Hvis det ikke fungerer for dig, er det bare.

FYI: Hvis du køber et abonnement gennem iOS App Store eller Google Play Store, har du syv dage til at prøve F-Secure, før den opkræver din betalingsmetode. Abonnementer købt via disse platforme er ikke berettigede til 30-dages pengene-tilbage-garantien.

F-Secure VPN-funktioner

Nu hvor F-Secures prisfastsættelse er ude af vejen, lad os bestemme dens værdi. Vi sætter F-Secure VPN gennem en række test over flere dage, vurderer dens funktioner, ydeevne og software. Lad os først tale om dens funktioner.

Kill switch

En Kill Switch er en almindelig VPN -funktion, der blokerer din enheds internettrafik, hvis VPN frakobler uventet. Det forhindrer tredjepart, såsom din internetudbyder og de websteder, du ser, i at se din rigtige IP -adresse.

F-Secure har en VPN Kill Switch, der gør nøjagtigt det: det dræber din Wi-Fi-forbindelse, hvis VPN går offline. Ud over pludselige afbrydelser aktiveres dræbskontakten imidlertid, når en anden enhed i dit netværk forsøger at oprette forbindelse til din enhed. Dette er for at forhindre hackere i at få adgang til dine data, når du er forbundet til usikre offentlige Wi-Fi. Du vil være i stand til at indstille betroede netværk, såsom dit hjem eller kontor Wi-Fi, så du kan fortsætte med at bruge netværksenheder som trådløse printere.

F-Secure Kill Switch på Windows

Opdel tunneling

Split Tunneling er en anden almindelig VPN-funktion, men F-Secures Windows, Mac og iOS-apps har det ikke. Kun Android -appen har delt tunneling, som du kan vælge apps til at omgå VPN. Dette er nyttigt, når du for eksempel spiller et online spil, der hænger, når du bruger en VPN. Ved at tilføje spillet til dine hvidliste apps, behøver du ikke slukke for VPN, hver gang du spiller.

Netflix streaming

Mere end halvdelen af ​​VPN -brugere siger, at de bruger VPN’er til at få adgang til bedre underholdning, 1, som er en anden måde at sige, at de bruger VPN’er til at se Netflix og andre streaming -websteder. VPN’er kan ændre din Netflix -region, hvilket giver dig adgang til utallige Netflix -biblioteker, men ikke alle VPN’er fungerer med Netflix på grund af streamingplatformens konstante nedbrud på VPN -brug. 2

F-Secures websted nævner ikke Netflix, men vi testede, om VPN fungerer til streaming, og det gør det. Mens vi var forbundet til en australsk server ca. 10.000 miles fra hvor vi bor, var vi i stand til at streame flere episoder af “Space Force” uden buffering.

Pro tip: Din fysiske afstand fra din VPN -server spiller en rolle i din forbindelseshastighed. Hvis du vil skjule din internettrafik, mens du ser shows, der er tilgængelige i dit land, skal du vælge den server, der er tættest på dig for de bedste hastigheder.

Tracker og skadelig stedblokering

Ud over de normale funktioner, vi ser i VPN’er, har F-Secure yderligere sikkerhedsfunktioner til at beskytte sine brugere mod malware og trackers.

Den første sikkerhedsfunktion er skadelig stedblokering, der blokerer websteder, der vides at indeholde malware. For at test. Den prompt fra F-Secure, du ser nedenfor, erstattede webstedets hjemmeside.

F-Secure skadelig stedblokering

Den anden funktion er sporingsbeskyttelse, der forhindrer HTTP -websteder (men ikke HTTPS -websteder som Facebook) i at injicere trackers på dine enheder. Appen viser det samlede antal gange, den har forhindret websteder i at indsamle data fra dig. To dage efter vores testproces havde F-Secure allerede beskyttet os tre gange.

F-Secure Tracking Protection

F-Secure VPN-protokoller

Vi har stort set dækket F-Secures app-funktioner, men der er baggrundsfunktioner, vi også vil tale om. En af dem er VPN -protokollen.

VPN-protokollen dikterer, hvordan din trafik bliver fra din computer til F-Secures VPN-server og det websted, du besøger. Det påvirker direkte din forbindelses sikkerhed og hastighed. Der er mange forskellige protokoller, men F-Secure bruger kun to: OpenVPN og IKEV2.

Efter vores mening er OpenVPN den guldstandard i VPN-protokoller. Det er open source, hvilket betyder, at VPN-udbydere frit kan ændre det for deres produkter. Det afbalancerer også hastighed og sikkerhed som ingen anden VPN -protokol.

IKEV2 er ikke så lufttæt som OpenVPN, men det håndterer netværk ændrer sig godt. Det kan oprette forbindelse igen, når du ændrer Wi-Fi-netværk, hvilket er perfekt til, når du skal oprette forbindelse til forskellige offentlige Wi-Fi-netværk. Ulempen er, at ved at bruge IKEV2 ifølge F-Secure kan føre til DNS-lækager. Vi lærer mere om det senere.

F-Secure Privacy Policy

En anden baggrundsfunktion, der skal løses, er, hvordan F-Secure VPN håndterer sine brugers privatlivets fred. Til dette udsatte vi virksomhedens privatlivspolitik.

For det meste er F-Secures praksis privatlivsvenlige-undtagen for et par røde flag. For det første analyserer det (men logger ikke) kommunikationsdata, der kan omfatte din IP -adresse. Det er et rødt flag, fordi IP -adresser er unikke og kan bindes tilbage til brugerne. En anden ting, vi har bemærket, er, at F-Secure analyserer brugernes trafik for mistænkelige filer og destinationer, med henvisning til digital sikkerhed som dens grund. Den skadelige webstedsblokeringsfunktion kræver f.eks. F-Secures ekstra sikkerhedsfunktioner leveres med fordele fra privatlivets fred, når alt kommer til alt.

FYI: F-Secure har en app-funktion kaldet Tracker Mapper, der logger på hvilke websteder du har besøgt, der prøvede at spore dig. Aktivering af denne funktion skaber en midlertidig, 24-timers log over din browsingaktivitet. F-Secure sletter loggen automatisk efter tre dage, eller når du starter en anden log.

Test af F-Secure VPN’s ydelse: Hastighed og sikkerhed

F-Secure VPN er fyldt med sikkerhedsfunktioner, men at teste en VPN handler om at finde ud af, om det fungerer. For at gøre det gjorde vi nogle præstationstests. Først testede vi dens hastighed og sammenlignede resultaterne med vores internethastighed for at se, hvor meget F-Secure VPN påvirkede vores netværk. Derefter brugte vi online-værktøjer til at registrere DNS og WebRTC-lækager for at se, om F-Secure kan blokere disse potentielle sårbarheder.

F-Secure Speed ​​Test-resultater

Før vi giver resultaterne, lad os dække parametrene for vores hastighedstest.

F-Secure 2. hastighedstest

 • Enhed: Vi brugte den samme Windows -computer på alle vores test.
 • Værktøj: Vi brugte Speedtest af Ookla via Chrome Browser.
 • Tests: Vi testede F-Secures hastigheder på tre forskellige tidspunkter. Før hver test målte og loggede vi vores internethastighed ved hjælp af det samme hastighedstestværktøj til at etablere en basislinje.
 • Metrics: Det værktøj, vi brugte, målte latenstid, uploadhastighed og downloadhastighed.
 • Server: For at eliminere afstandsfaktoren tilsluttede vi os en server i Australien i alle vores test.
 • Klassificering: Den gennemsnitlige hastighedsforskel mellem vores netværk og F-Secure bør ikke gå over 40 procent for at blive betragtet som hurtig.
Tests Latens (MS) Download hastighed (MBPS) Upload hastighed (MBPS)
Første netværkstest 3 50.78 37.48
Første F-Secure Test 346 21.52 29.3
Forskel +343 ms -57% -22%
Anden netværkstest 4 43.67 18.38
Anden F-Secure Test 341 34.05 11.31
Forskel +337 ms -22% -38%
Tredje netværkstest 4 51.21 36.83
Tredje F-Secure Test 343 31.82 29.25
Forskel +339 ms -38% -21%

Af de tre hastighedstest, vi udførte, bremsede F-Secure vores internethastighed med over 40 procent kun én gang. Det er ret godt. Dens uploadhastighed gjorde det godt konsekvent, hvilket efterlader latenstid som vores eneste bekymring. Latens er et mål for forsinkelse, der påvirker næsten alt, hvad vi gør online. En høj latenstid kan få websteder til at indlæse langsommere, selvom du har hurtig internet. Online-spillere er især påvirket af høje latenser, så vi tror ikke, at F-Secure vil fungere for dem. Gode ​​spil VPN’er skal have latenser på højst 80 ms.

F-Secure VPN Security Tests

Vi testede F-Secure VPN til WebRTC og DNS lækager. Hvad er det, spørger du?

 • DNS lækker: Når du opretter forbindelse til en VPN, skal al trafik gå gennem VPN’s sikre tunnel. I nogle tilfælde anmoder DNS imidlertid på at overtræde tunnelen, hvilket resulterer i din internetudbyder, besøgte websteder og tredjepart, der så din rigtige IP -adresse.
 • WebRTC lækker: I lighed med DNS -lækager afslører WebRTC -lækager din virkelige IP -adresse, men gennem en anden sårbarhed. De fleste browsere bruger WebRTC til at fremskynde nogle funktioner, såsom videostreaming. Ondsindede tredjeparter kunne imidlertid angribe WebRTC -sårbarheder for at afsløre din rigtige IP -adresse.

Vi testede F-Secure ved hjælp af online-værktøjer, der registrerer disse typer lækager. Begge værktøjer, vi brugte, opdagede, at IP-adressen F-Secure gav os, hvilket betyder, at der ikke var nogen lækager. Havde de opdaget vores rigtige IP-adresser, ville F-Secure ikke have bestået vores sikkerhedstest.

Lever med F-Secure VPN

Vi har talt om F-Secure VPNs funktioner og ydeevne. Lad os nu diskutere den brugeroplevelse, den leverer, fra tilmeldingsprocessen til softwaren til kundesupport.

Køb af en F-Secure VPN-licens

Vi startede med en gratis prøve, så vi havde allerede F-Secure Freedome VPN-appen på vores computer, før vi købte et abonnement. Trinene til at opgradere til et premium -abonnement er ret enkle.

 1. Åbn appen.
 2. Gå til abonnementer.
 3. Klik på Køb. Din standardbrowser åbner for F-Secures kasseside.
 4. Vælg antallet af enheder og længden af ​​dit abonnement.
 5. Indtast dine betalingsoplysninger.
 6. Når betaling er vellykket, skal du vente på bekræftelses -e -mail- og aktiveringskoden.
 7. Indtast aktiveringskoden i din Freedome VPN -app.

Brug af F-Secure Day to Day

F-Secure App

Gennem vores test tjente F-Secure Freedome VPN-appen som vores kontrolcenter. Det var her, vi tændte for VPN, administrerede vores indstillinger og overvågede, hvordan vi gjorde mod skadelige steder og trackere.

Appen virker tankevækkende designet. Hjemmesiden giver nyttige oplysninger om din VPN -forbindelse, såsom serverplacering og mængde data, du har brugt. Hver funktionsside (browserbeskyttelse, sporingsbeskyttelse) indeholder også komplette detaljer om, hvordan funktionen fungerer.

F-Secure App-funktionsoplysninger

Vi havde ikke nogen problemer med appen. Det er lydhør, pålideligt og enkelt – lige hvad vi vil have fra en VPN -app.

F-Secure VPN kundesupport

F-Secures pålidelighed strækker sig til sin kundesupport. Det har live chat -support på sin hjemmeside ud over telefonstøtte i flere lande. I u.S. og Canada, telefonstøtte er tilgængelig mandag til fredag ​​mellem 9 a.m. og 6 s.m.

Vi rakte ud til F-Secures live chat-støtte flere gange i hele vores testperiode, og de reagerede straks hver gang-selv sent om aftenen.

F-Secure Live Chat

Sidste tanker om F-Secure VPN

Efter dage med test af F-Secure er vi sikre på at sige, at det er en god VPN, og du bør overveje det, hvis du vil have stærke sikkerhedsfunktioner. I sidste ende er det dog kun du kan se, om det er den rigtige VPN for dig. Vi har lagt alle fakta her, og nu overlader vi det til dig at beslutte.

F-Secure er god på grund af dets
 • Malware og tracker -blokering. Med sit skadelige sted og trackerbeskyttelse går F-Secure ud over de normale opgaver for en VPN.
 • Hurtige hastigheder. F-Secure fungerede godt i vores hastighedstest, og vi var i stand til at se Netflix uden buffering.
 • Gratis prøveversion. Det tilbyder ingen månedlige abonnementer, men F-Secure har en fem-dages gratis prøve og 30-dages pengene-tilbage-garanti.
 • Kunde support. Det er let at nå ud til F-Secures kundesupport via sin websteds live chat-funktion og lokal telefon support.
F-sikker mangler i områder som f.eks
 • Privatliv. Brug af funktioner såsom beskyttelse af skadelig sted kræver F-Secure for at analysere de webadresser, du besøger, og din IP-adresse.
 • Planlæg fleksibilitet. Det korteste abonnement er 12 måneder, og der er ingen månedlige planer.
 • Opdel tunneling. Kun Android -appen tilbyder delt tunneling.
 • Serverplaceringer. Det har et godt antal serverplaceringer i hele Europa og Nordamerika, men der er kun to serverplaceringer i Asien (Japan og Singapore).

Hvis du leder efter andre VPN -indstillinger, så glem ikke at tjekke vores liste over de bedste VPN’er. Vi fremhæver fordele og ulemper ved vores foretrukne VPN’er, deres funktioner og hvad de er bedst til.

FAQS

Har du flere spørgsmål om F-Secure? Se om vi har svaret dem her.

F-Secure er placeret i Finland. Finland er medlem af Den Europæiske Union, så F-Secure er forpligtet til at overholde EU’s love om beskyttelse af personlige oplysninger. Der inkluderer den generelle databeskyttelsesregulering af EU.

Ja, F-Secure tilbyder produktbundter, der inkluderer antivirus-software, en adgangskodeadministrator, identitetsovervågning og VPN under F-Secure Total-pakken.

F-Secures betalingsmuligheder inkluderer PayPal, kreditkort og direkte trådoverførsel.

Ja, F-Secure er tilgængelig til iOS- og Android-mobile enheder. Du kan bruge dit produktlicens på din mobile VPN, eller du kan købe et abonnement via iOS App Store eller Google Play Store.