Hvad er en DNS -lækage, og hvordan man stopper DNS -lækage

Du undrer dig måske over, hvad en DNS er, men alligevel har du brugt internettet hele denne tid. Et DNS (domænenavnssystem) henviser til et system, der forbinder URL’er med IP -adresser. Normalt, når du besøger et websted, sender din browser som Chrome en anmodning til et domænenavnsystem med den URL, du lige har indtastet – så vil URL.

Trin for trin guide for at forhindre VPN DNS lækage i Windows 10

Du undrer dig måske over, hvad en DNS er, men alligevel har du brugt internettet hele denne tid. Et DNS (domænenavnssystem) henviser til et system, der forbinder URL’er med IP -adresser. Normalt, når du besøger et websted, sender din browser som Chrome en anmodning til et domænenavnsystem med den URL, du lige har indtastet – så vil URL.

Så hvad er en DNS -lækage og VPN DNS lækage?

Normalt er internetudbydere (internetudbydere) dem, der tildeler DNS -servere. Dette betyder simpelthen, at de har magten til at overvåge såvel som registrere hver eneste aktivitet, du udfører online, så længe en anmodning sendes til en server. Forbindelse til internettet via en VPN betyder, at anmodningen om domænenavn er rettet til et uspecificeret domænenavnsystemserver via VPN. Dette er det, der holder dig anonym, mens du opretter forbindelse til forskellige websteder. Der er dog nogle uheldige lejligheder, hvor dit operativsystem (specifikt Windows) ignorerer VPN -tunnelen og sender anmodningen til en DNS -server fra din browser. Denne forekomst er det, der kaldes en VPN DNS lækage. Når en DNS -lækage opstår, vil du ikke længere være anonym, og din ISP -overvågning, hackere og alle mulige online kriminelle vil være i stand til at spore dine aktiviteter.

Sådan laver du en DNS -lækage -test ?

Den bedste måde at teste for en DNS -lækage er at gøre det gennem www.Dnsleaktest.com. Når du besøger webstedet, får du præsenteret følgende afhængigt af din IP -adresse:

DNS -lækage -test

Der er to test, som du kan udføre: standardtesten og den udvidede test.

 • Standardtesten udfører en runde med seks forespørgsler for en sum af seks, som burde være mere end nok til at finde ud af en DNS -lækage. Dette er den hurtigere af de to test.
 • Den udvidede test udfører seks runder med seks forespørgsler til en sum af seks og tres spørgeskema. Denne test er yderst effektiv til at afsløre alle mulige DNS -lækager.

Sådan forhindres DNS -lækage

1. Gå efter en VPN med indbygget DNS-lækagebeskyttelse

Dette er den bedste såvel som den enkleste metode til at stoppe/ forhindre en DNS -lækage. Det eneste problem med denne metode er, at kun håndfulde VPN -udbydere har sådanne evner. VPN-udbydere med indbygget DNS lækagebeskyttelse også funktion Internet Kill Switch.

DNS lækagebeskyttelse og internetdrabskontakt

2. Pro version VPN er den bedste

Hvis du virkelig ønsker at beskytte dig selv mod enhver VPN -forbindelsesfejl, skal du gå efter pro -versionen af ​​en VPN -udbyder. PRO -versionspakken består af en DNS -lækagefix, såsom stop DNS -lækager; Foruden ren og frisk statisk privat IP, dedikeret privat VPN -knude; dedikeret båndbredde på 1 Gbps; og 20+ samtidige forbindelser.

3. Skift DNS -servere og få en statisk IP

Den største fordel ved at ændre DNS -servere er at sikre, at din internetudbyder ikke sporer dig. Du kan altid dirigere din anmodning via en offentlig DNS -server. Nogle af de offentlige DNS -servere, du kan bruge, er

 • Comodo Secure DNS
 • Opendns og
 • Google Public DNS.

Sådan ændres DNS -server på Windows 10

 • Find symbolet på netværksforbindelser og højreklik på det; Åbn derefter netværk og delingscenter.
 • Under netværks- og delingscenter Klik på indstillinger for ændringsadapter.

How-to-Change-DNS-on-Windows10

Vælg Ethernet -egenskaber

 • Klik på Ethernet, og vælg egenskaber og adgang til Internet Protocol version 4 (TCP/IPv4)

Ethernet-propeties1

DNS lækker test

 • Dobbeltklik på TCP/IPv4, og du vil blive præsenteret for en liste over statisk IP -information. Det betyder ikke noget, om dit er statisk eller dynamisk, da du stadig kan indstille IP -adressen på DNS ​​-serveren. Derfor skal du bare sørge for at markere afkrydsningsfelterne.
 • Du skal sørge for, at du bruger DNS -serveradresser, der er i brug, og ikke bare nogen art.

Indstil ipaddress af DNS

 • Så åbn kommandoen og indtast de forskellige detaljer som vist på billedet herunder.

DNS lækker hvordan man finder

 • Baseret på testene over DNS, der samler op, er 75.75.75.75; Så du kan gå videre og bruge den DNS -adresse, hvis du vil.
 • Du kan også bruge den sekundære, som er 8.8.8.8 under alternativ DNS -serveradresse.
 • Kontroller de validerede indstillinger ved udgangsboksen, og tryk på OK.

DNS lækker

 • Systemet vil gøre et hurtigt at registrere problemer med problemer, og når det er gjort, vil du have ændret DNS -serveren med succes.

Udfør altid en DNS -lækage -test

Som nævnt tidligere vil en DNS -lækage -test, enten standard eller udvidet tydeligt fortælle dig, om du oplever en lækage eller ej. Testresultaterne på DnSleaktest.com betyder, at ejerne af de servere, der er identificeret, kan linke din personlige IP -adresse med alle de websteder, du opretter forbindelse til, hver gang du går online. Det værste er, at de kan gemme dataene på ubestemt tid. Når du er tilsluttet en VPN, ved du, om du oplever en VPN -lækage, hvis de servere, der er anført i resultaterne, ikke leveres af den VPN -service, du bruger. En DNS -lækage -test vil altid holde dig opmærksom, og du kan tage de førnævnte forsigtighedsforanstaltninger til enhver tid.

Konklusion:

Brugen af ​​VPN betyder ikke altid, at du er 100% sikret på grund af hvad der kaldes DNS -lækager. Når du bruger internettet, er det vigtigt, at al trafik, der kommer fra din netværksenhed, dirigeres gennem anonymt netværk. Dette betyder simpelthen, at hvis nogen trafik lækker gennem den underliggende forbindelse, vil eventuelle snooping øjne være i stand til at logge dine online aktiviteter.

DNS -lækager er en primær trussel om privatlivets fred, fordi anonymitetsnetværket muligvis præsenterer en falsk følelse af sikkerhed, mens dine personlige data lækker. Stol ikke helt på din VPN -service og vinduer, især Windows. Windows vil altid forsøge at forbedre din webpræstation. Som et resultat er chancerne for, at vinduer, der ignorerer VPN DNS -serverne, høje. Du tror måske, at du er sikker, fordi du bruger OSX eller Linux; Nå, du tager fejl. Tag altid ovenstående foranstaltninger for at undgå det værste uanset det operativsystem, du bruger.

Læs også:

Hvad er en DNS -lækage, og hvordan man stopper DNS -lækage

Datas fortrolighed og integritet er den største bekymring i cyberspace.Med stigningen i cyberangreb er det vigtigt at regulere og teste databehandlingssystemer for at verificere sikkerhedsforanstaltninger til sikker webbrowsing. Browserne er bygget med speciel sikkerhedsarkitektur og tilbyder specifikke ressourcer som tilføjelser og plugins for at øge websikkerheden. I denne artikel diskuterer vi DNS lækker som tilfældigvis er det største problem med netværkskonfigurationen og finder måder at løse og forhindre DNS -lækagens problem i Windows 11/10.

Hvad er en DNS -lækage

Før vi begynder, lad os have et hurtigt abstrakt om rollen som DNS.

Hvad er DNS

Som vi alle ved, bruges domænenavn i browsere til at finde websider på internettet. Med enkle ord er et domænenavn en samling af strenge, der let kan læses og huskes af mennesker. Mens mennesker får adgang til websider med domænenavnet, får maskiner adgang til websiderne ved hjælp af en IP -adresse. Så dybest set, for at få adgang til ethvert websted, er det nødvendigt at konvertere det menneskelige læsbare domænenavn til en maskinlæsbar IP-adresse.

DNS -serveren gemmer alle domænenavne og den tilsvarende IP -adresse. Hver gang du gennemser til en URL, vil du først blive ledet til DNS -serveren for at matche domænenavnet til den respektive IP -adresse og derefter videresende anmodningen til den krævede computer. For eksempel, hvis du skriver URL’en, skal du sige www.Gmail.com, dit system sender anmodningen til DNS -serveren. Serveren matcher derefter den tilsvarende IP -adresse for domænenavnet og dirigerer browseren til fjernwebstedet. Generelt leveres disse DNS -servere af din internetudbyder (ISP).

Sammenfattende er DNS -serveren opbevaring af domænenavne og den tilsvarende internetprotokoladresse.

Hvad er DNS lækage?

På internettet er der adskillige bestemmelser til at kryptere de data, der er overført mellem dit system og fjernwebstedet.Nå, kryptering af indhold alene er ikke nok. Ligesom indholdskryptering er der ingen måde at kryptere afsenderens adresse såvel som adressen på fjernswebstedet. Af mærkelige grunde kan DNS -trafik ikke krypteres, som til sidst kan udsætte al din online aktivitet for alle, der har adgang til DNS -serveren.

Det vil sige, at hvert websted, der besøges af brugeren, vil blive kendt ved blot at få adgang til DNS -logfilerne.På denne måde mister brugeren alt privatlivets fred i forhold til at gennemse på Internettet, og der er stor sandsynlighed for at lække DNS -dataene til din internetudbyder. Kort sagt, ligesom internetudbyderen, kan enhver, der har adgang til DNS -servere på en lovlig eller ulovlig måde, holde styr på al din online aktivitet.

For at afbøde dette problem og beskytte brugerens privatliv, anvendes virtuelt privat netværk (VPN) -teknologi, der skaber en sikker og virtuel forbindelse over et netværk. At tilføje og forbinde dit system til VPN betyder, at alle dine DNS -anmodninger og dataene overføres til en sikker VPN -tunnel. Hvis DNS anmoder om at lække ud af den sikre tunnel, sendes DNS -forespørgslen, der omslutter informationen, som modtageradressen og afsenderadressen sendes over en usikret sti. Dette vil resultere i alvorlige konsekvenser, hvor alle dine oplysninger dirigeres til din internetudbyder, og til sidst afslører adressen på alle de websteder, du har adgang til, du får adgang til.

Hvad forårsager DNS -lækager i Windows 11/10

Den mest almindelige årsag til DNS -lækager er forkert konfiguration af netværksindstillingerne.Dit system skal først tilsluttes et lokalt netværk og derefter etablere en forbindelse til en VPN -tunnel. For dem, der ofte skifter internettet fra hotspot, wifi og router, er dit system mest sårbart over for DNS -lækager. Årsagen er, når du opretter forbindelse til det nye netværk, Windows OS foretrækker en DNS -server, der er vært af LAN Gateway i stedet for DNS -serveren, der er vært af VPN -tjenesten. Til sidst sender DNS -serveren, der er vært af LAN Gateway, alle adresser til internetudbydere, der afslører din online aktivitet.

En anden vigtig årsag til DNS -lækage er også manglen på IPv6 -adresser til støtte i VPN. Da du er klar over, at IP4 -adresser gradvist erstattes med IPv6, og World Wide Web stadig er i overgangsfasen fra IPv4 til IPv6. Hvis din VPN ikke understøtter IPv6 -adresse, sendes enhver anmodning om IPv6 -adressen til kanalen oprindeligt for at konvertere fra IPv4 til IPv6. Denne konvertering af adresser vil til sidst omgå VPN -sikker tunnel, der afslører al den online aktivitet, der fører til DNS -lækager.

Hvordan man kontrollerer, om du er påvirket af DNS -lækager

Det er en ganske simpel opgave at kontrollere for DNS -lækager. Følgende trin vil guide dig til at lave en simpel DNS -lækage -test ved hjælp af en gratis onlinetjeneste -test.

Tilslut din computer til VPN.

Klik på standardtest og vent på resultatet.

Dit system lækker DNS, hvis du ser serveroplysningerne relateret til din internetudbyder. Dit system påvirkes også af DNS -lækager, hvis du ser nogen lister, der ikke er rettet under VPN -tjenesten.

Sådan rettes DNS -lækagen

Windows -system er sårbare over for DNS -lækager, og når du opretter forbindelse til internettet, overvejer DHCP -indstillingerne automatisk DNS -serverne, der kan tilhøre internetudbyder.

For at løse dette problem skal du i stedet for at bruge DHCP -indstillinger prøve at Brug statisk DNS -server eller Offentlige DNS -tjenester eller noget anbefalet af Åbent NIC -projekt. Tredjeparts DNS-servere som Comodo Secure DNS, Opendns, CloudFlare DNS osv. Anbefales, hvis din VPN-software ikke har nogen proprietære servere.

At ændre DNS -indstillinger åbent kontrolpanel og gå til Netværks-og delingscenter. Naviger til Skift adapterindstillinger På venstre panel og find dit netværk og højreklik på netværksikonet. Vælg Ejendomme Fra rullemenuen.

Find og søg Internetprotokol version 4 i vinduet og klik derefter på det og gå derefter til Ejendomme.

Hvad er DNS lækage

Klik på radioknappen Brug følgende DNS -serveradresser.

Indtast phenvist og Alternativ adresse For DNS -servere, du ønsker at bruge.

 • Find den foretrukne DNS -server og type 8.8.8.8
 • Find en alternativ DNS -server og type 8.8.4.4.

Klik på Okay For at gemme ændringerne.

På en relateret note tilrådes det at bruge overvågningssoftware til VPN; Selvom det kan fylde dine udgifter op, ville det bestemt forbedre brugernes privatliv. Det er også værd at nævne, at udførelse af regelmæssige DNS -lækageforsøg ville bestå mønstre som en forsigtighedsforanstaltning.