VPN -software Linux

Trusted og brugervenlig VPN-app til Linux

Contents

Fra $ 3.23/måned

10 bedste VPN’er til Linux i 2023 | VPN’er med GUIS & privatlivsfunktioner til alle distros

Er du Linux -bruger på jagt efter en VPN? I så fald ved du sandsynligvis allerede nøjagtigt, hvorfor du har brug for en VPN – og at der generelt er to typer VPN -klient til rådighed for Linux -brugere; Kommandolinje og GUI. Desværre er ikke alle VPN -tjenester derude, der er kompatible med Linux, så vi har sammensat en liste over de bedste udbydere til jobbet.

Alle vores forslag er blevet grundigt testet, arbejde med Linuxs mest populære distros og kan regnes med for at holde dit digitale liv privat – så lad os hoppe lige ind.

De bedste VPN’er til Linux med et øjeblik

Hvis du har travlt med at tjekke vores øverste VPN -valg til Linux, skal du tjekke nedenstående tabel:

  Surfshark – Den bedste samlede Linux VPN. Stærk på privatlivets fred med en intuitiv Linux -app, ubegrænsede samtidige forbindelser og masser af funktioner.

Ved testning fandt vi, at ‘Surfshark Starter’ -planen (den billigste) fungerer perfekt til Netflix.

Søgning efter en pålidelig VPN er en skræmmende opgave på de bedste tider – og Linux -brugere har den ekstra hindring ved at finde en service, der faktisk er kompatibel med Linux -systemer. De fleste VPN-udbydere tilbyder simpelthen ikke support til Linux, og dette har en knock-on-effekt på tilgængeligheden af ​​VPN-funktioner, som brugere på andre platforme tager for givet.

Så det er derfor, vi har fokuseret på de bedste Linux VPN -apps, der i øjeblikket er tilgængelige. Disse apps installeres hurtigt, kommer med et komplet sikkerhedsværktøjssæt og inkluderer en fuld GUI, hvor det er muligt.

Alle vores Linux VPN -anbefalinger tilbyder følgende nøglefunktioner:

10 Bedste Linux VPN-klienter: dybdegående analyse

Hvis du vil sikre din Linux -enhed såvel som dine online browsing -sessioner, vil vi anbefale at tjekke nogen af ​​VPN’erne på listen nedenfor.

1. Surfshark

Redaktørens valg | September 2023

Surfshark er den bedste samlede VPN for Linux. Slick GUI, ubegrænset samtidige forbindelser og en 30-dages pengene-tilbage-garanti.

Prisfastsættelse

 • 24 måneder + 2 måneder gratis: $ 2.3/mth

Fordele

 • Ubegrænsede samtidige forbindelser
 • Arbejder med de fleste streamingplatforme
 • Intuitiv og stilfuld GUI for Linux
 • Strålende til streaming
 • Billig – men skimp ikke på funktioner

Ulemper

 • Ikke den billigste en-måneders plan
 • Mangler portforsendelse
 • Ingen gratis prøve for Linux

Linux Client (GUI)

Indbygget dræbskontakt

Serverplaceringer

Internet side

Surfshark demo

Hvis du er bekendt med VPN’er, har du sandsynligvis hørt om Surfshark – en relativt ung service, der konstant modtager rave anmeldelser fra kunder. Jeg kan godt lide, at Surfshark er kompatibel med de fleste platforme, inklusive Linux, og er utroligt let at bruge. Du behøver ikke at være teknisk ekspert for at få mest muligt ud af denne VPN.

Surfshark introducerede for nylig en splinterny Linux VPN -app – komplet med en stilfuld GUI! Dette er et fantastisk skridt op fra den forrige app til kommandolinje og langt mere intuitiv for brugere. Ud over en slank-følelsesgrænseflade (ideel til Linux-nybegynder, der ikke er så behagelige stansekommandoer), leveres GUI-opdateringen med en række funktioner, der allerede var tilgængelige for brugere på forskellige operativsystemer. Nu vil Linux-loyalister være i stand til at nyde værktøjer som multihop, cleanweb ad-blokering, den hurtige Wireguard-protokol og udvidet lækagebeskyttelse. Det er en heftig opdatering, der bringer Surfsharks Linux-tilbud til 2023-og der er endnu mere der kommer, da udbyder.

I øjeblikket er den nye Surfshark Linux -app tilgængelig til Ubuntu 20.04 LTS, Debian 11, Mint 20, selvom andre distros forventes at blive understøttet snart.

Surfshark er også en nul-logs-udbyder, der giver sine brugere mulighed for at nyde ubegrænsede samtidige forbindelser! Dette betyder, at du kan bruge det på din Linux -computer og dine mobile enheder, arbejdscomputere og alt andet, du måske ejer. Surfshark har servere i over 100 lande, og det tillader torrenting i hele sit netværk. Det er også en af ​​de få tjenester, der kan fjerne blokering af forskellige Netflix -biblioteker (inklusive Netflix US), BBC iPlayer, Amazon Prime Video, Disney+og andre populære streamingtjenester fra hele verden. Vi er altid imponeret over det serviceniveau, du får med Surfsharks 24/7 live chat support. Der er ingen tvivl om, at du får en utrolig værdi for dine penge, når du tilmelder dig Surfshark.

Det er værd at sammenligne med vores andre anbefalinger ved hjælp af sin 30-dages pengene-tilbage-garanti.

2. Privat internetadgang

Privat internetadgang er en budgetvenlig VPN til Linux med dedikerede klienter til Ubuntu, Mint, Arch og Debian. Pakket med funktioner og med en 30-dages pengene-tilbage-garanti.

Prisfastsættelse

 • 24 måneder + 3 måneder gratis: $ 2.11/mth

Fordele

 • Domstolsprovokerede politik uden logs-privatliv, som du kan stole på
 • Servere over hele verden
 • Budgetvenlig
 • Perfekt til torrenting

Ulemper

 • Tilbyder ikke tilslørede (stealth) servere
 • Ikke den nemmeste for begyndere
 • Baseret i USA

Linux Client (GUI)

Indbygget dræbskontakt

Serverplaceringer

Internet side

PIA -demo

Privat internetadgang (PIA) er en sikker og pålidelig VPN, der er ideel til Linux -brugere. Det har en fuld, brugerdefineret 64-bit (kun) klient til Linux, der er kompatibel med Ubuntu, Mint, Arch og Debian. Derudover har Pia fortalt os, at det også arbejder på støtte til andre distros, så se dette rum! Pias brugerdefinerede Linux -klient downloades som en .Kør fil, som du derefter installerer fra installationskataloget ved hjælp af kommandoen:

Måske overraskende gør Linux-versionen alt, hvad PIAs andre desktop-apps gør, herunder at have en dræbskwitch, “PIA Mace” (DNS-annonce og malware-blokering) og finkornet kontrol over OpenVPN-krypteringsindstillingerne. Dette gør det langt den bedste GUI Linux -klient tilgængelig på markedet. Og et abonnement er ekstremt billigt, hvilket gør denne service til et ekstremt godt forslag.

Hvad mere er, PIA er kendt for sin stærke politik uden loger, som den har bevist i retten ved mere end én lejlighed. Plus, denne service vil være kompatibel med dine andre enheder (iOS, Android, MacOS osv.), Og det giver dig mulighed for at bruge den på op til ubegrænsede enheder på én gang – med kun et enkelt abonnement. Du kan teste det på Linux-og alle andre enheder, du ejer-i 30 dage takket være dens pengene-tilbage-garanti.

3. Protonvpn

Protonvpn er den bedste sikre VPN til Linux. Tilbyder en fuldt udstyret GUI-klient til Linux-brugere og hård kryptering sammen med en 30-dages pengene-tilbage-garanti.

Prisfastsættelse

Fordele

 • Accepterer betaling i bitcoin og kontanter
 • DNS lækagebeskyttelse og en dræbskwitch
 • Tillader op til 10 samtidige forbindelser

Ulemper

 • Nogle funktioner er låst bag højere niveau præmier
 • Ikke så hurtigt som andre udbydere på listen
 • Først for nylig frigivet sin GUI

Linux Client (GUI)

Indbygget dræbskontakt

Serverplaceringer

Proton -demo

Protonvpn bringer både en slank GUI -klient og en fuld pakke med funktioner til Linux -brugere. Protonvpns Linux-klient inkluderer IPv6 og DNS-lækagebeskyttelse, en dræbskwitch, support til torrenting og evnen til at fjerne blokering af bibliotekerne i de fleste af de store streamingudbydere over hele verden, herunder Disney+, Amazon, Netflix og mere.

Med servere i 67 lande er Proton en hurtig service med solid kryptering og innovative funktioner for at holde brugerne sikre. Selvom det ikke er den billigste udbyder omkring, tilbyder den en 7-dages prøve med sin premium-service, et gratis niveau (som begrænser hvilke lande du kan oprette forbindelse til) og en 30-dages pengene-tilbage-garanti på alle sine betalte for abonnementer.

4. Airvpn

Airvpn er den bedst avancerede VPN til Linux. En “techie-fokuseret” service med en stor “Eddie” GUI-klient, kryptering og 30-dages pengene-tilbage-garanti.

Prisfastsættelse

Fordele

 • Tilbyder VPN gennem Tor
 • En fuldt udstyret Linux-app (GUI) kaldet Eddie
 • Ejet og drives af hacktivister

Ulemper

 • Kundesupport kunne være bedre
 • Ekstremt vanskeligt for begyndere
 • Mindre servernetværk end sine konkurrenter

Linux Client (GUI)

Indbygget dræbskontakt

Serverplaceringer

Internet side

Airvpn demo

Airvpn er fantastisk til Linux -brugere takket være sit stærke omdømme for at respektere brugernes privatliv og til implementering af teknologien, der er nødvendig for at beskytte den. Desværre er dette noget af et dobbeltkantet sværd, da AirVPNs techie-fokus kan gøre det vanskeligt for begyndere.

Vi tvivler på, at dette er et problem for Linux-brugere, der skal glæde sig over det faktum, at AirVPNs fremragende open source “Eddie” VPN-klient giver fuldt ud GUI Linux VPN -klient Erfaring med Linux. Dette betyder, at Linux-klienten er fuldt udstyret og inkluderer en kill-switch, fuld IPv4 og IPv6 lækagebeskyttelse og er effektiv til at afbøde mod WebRTC-lækager.

Eddie giver Linux -brugere mulighed for at oprette forbindelse til sine VPN -servere via Tor -netværket for ægte anonymitet og skjule deres VPN -forbindelser inde i en SSH- eller SSL -tunnel (stunnel) for at besejre VPN -censur. Port -videresendelse er tilgængelig via webgrænsefladen.

Eddie er tilgængelig forud for en Debian, OpenSuse, Fedora og Archlinux. En tarball er også tilgængelig til at kompilere på enhver Linux-platform. AirVPN holder overhovedet ingen logfiler (de sendes til en dev/null-fil), tillader op til fem samtidige enheder, tilbyder en 1-dages gratis prøve på anmodning og tillader torrenting på alle servere.

5. Mullvad

Mulvad er den bedste anonyme VPN til Linux. Det har en VPN GUI til Linux-brugere med alle de funktioner, du får på Windows og Mac, og en 30-dages pengene-tilbage-garanti.

Prisfastsættelse

Fordele

 • Anonyme betalingsmuligheder (inklusive kontanter!)
 • Dedikeret grafisk brugergrænseflade/app
 • Tilbyder VPN gennem TOR (manuel konfiguration)
 • Stærk OpenVPN -kryptering

Ulemper

 • Lille udvalg af servere
 • Ekstremt begrænset gratis prøve
 • Temmelig dyrt sammenlignet med dens konkurrence

Linux Client (GUI)

Indbygget dræbskontakt

Serverplaceringer

Mullvad er en ikke-logs VPN-service med base i Sverige, som ligesom AirVPN har et meget stærkt privatliv og teknologi fokus. Helvede, det accepterer endda anonym betaling kontant sendt til den med posten! Det tilbyder også en fuld open source GUI Linux VPN -klient med alle klokker og fløjter til rådighed for brugere af andre platforme.

Disse funktioner inkluderer fuld DNS-beskyttelse (med ordentlig IPv6-support, som er meget sjælden), en kill-switch og portforsendelse. VPN gennem TOR understøttes gennem manuel konfiguration. Debian (DEB) og Fedora (RPM) installerer filer er tilgængelige fra Mullvad -webstedet, mens den fulde kode med byggeinstruktioner er tilgængelig fra dens Github -side.

Mullvad tillader op til 5 enheder at oprette forbindelse på én gang og tilbyder servere placeret over hele verden. Det tilbyder også konsekvent gode hastigheder, hvilket vil gøre det at engagere sig i dataintensive opgaver til en leg.

6. Expressvpn

ExpressVPN er den bedste premium VPN for Linux. Kan bruges via kommandolinjeklient eller browserudvidelse og giver brugerne en 30-dages pengene-tilbage-garanti.

Prisfastsættelse

 • 12 måneder + 3 måneder gratis + backblaze backup: $ 6.67/mth

Fordele

 • Superhurtige hastigheder
 • Vandtætte privatliv og sikkerhedsfunktioner
 • Fremragende krypteringsmuligheder

Ulemper

 • En dyr mulighed
 • Ingen dedikeret GUI – kun kommandolinje
 • Tilbyder ikke port-forwarding

Linux Client (GUI)

Indbygget dræbskontakt

Serverplaceringer

Internet side

Expressvpn demo

ExpressVPN er en fremragende VPN-service uden loger med base på de britiske Jomfruøer. Det er en VPN-udbyder i høj hylde, der fortsætter med at sætte standarder i branchen, og var en betydelig drivkraft bag mange andre VPN-udbydere, der vedtager en 24/7 tilgang til kundesupport. Express tilbyder superhurtige servere, der kun opererer i RAM! På toppen af ​​dette offentliggjorde ExpressVPN også sin egen proprietære VPN -protokol, Lightway, der tilbyder hurtigere og mere sikker VPN -kryptering for sine brugere.

På trods af at være en kommandolinjet VPN for Linux, er det en solid VPN med stor funktionalitet. Det er tilgængeligt for Ubuntu, Debian, Centos, Fedora, Arch og Raspbian, selvom dens kilde ikke er tilgængelig til at samle dig selv. Prøv det med en 30-dages pengene-tilbage-garanti for at falde tilbage på.

3 måneder gratis Når du køber et 12-måneders abonnement med ExpressVPN

7. Torguard

Torguard er den bedste torrenting VPN til Linux. Med en fantastisk GUI Linux-app og dræbskwitch og en 7-dages pengene-tilbage-garanti.

Prisfastsættelse

Fordele

 • Understøtter torrenting
 • Masser af tilpasning til rådighed
 • Funktionsrige GUI

Ulemper

 • Netflix og iPlayer kræver en dedikeret IP-bolt-on
 • Dyrt sammenlignet med VPN’er som PIA
 • Kort pengene-tilbage-garantiperiode (7 dage)

Linux Client (GUI)

Indbygget dræbskontakt

Serverplaceringer

Torguard er en No-Logs VPN-udbyder med base i USA. Det tilbyder et globalt netværk af hurtige og sikre bare-metal-servere, der er gode til torrenting såvel som til at fjerne blokering af geo-begrænset indhold fra hele verden. Med sin fuldt udstyrede GUI til Linux får du god tilpasning med VPN. Som standard til OpenVPN i UDP -tilstand, kan du skifte til TCP -tilstand og endda Cisco OpenConnect (/AnyConnect).

Med OpenVPN kan du også vælge mellem et udvalg af porte, der skal bruges (for eksempel OpenVPN TCP Port 443 til tilsløring), eller du kan bruge stunnel til at skjule VPN -forbindelserne inde i en TLS/SSL -tunnel. GUI har også en avanceret kill-switch-funktion, der giver dig mulighed for at afbryde forbindelsen fra internettet og endda afslutte specifikke programmer, hvis VPN mislykkes. Prøv Torguard i dag med en 7-dages gratis prøve og støtte til Ubuntu, Debian, Redhat, Fedora, Centos og Arch.

8. Nordvpn

Nordvpn er den bedste allrounder VPN til Linux. Kontrolleret via en CLI med fremragende kryptering og let opsætning og en 30-dages pengene-tilbage-garanti.

Prisfastsættelse

 • 24 måneder + 3 måneder gratis: $ 3.69/mth

Fordele

 • Budgetvenlig
 • Masser af sikkerhedsfunktioner
 • 30-dages pengene-tilbage-garanti

Ulemper

 • Ingen portforsendelse
 • Kun kommandolinje
 • VPN over TOR -servere er ikke altid tilgængelige

Linux Client (GUI)

Indbygget dræbskontakt

Serverplaceringer

Internet side

Nord demo

Nordvpn er en stor VPN-service uden logs er baseret i privatlivsvenlige Panama. Det har et stærkt forbrugervendt fokus og er kendt for sin 24/7 live chat-support, 30-dages pengene-tilbage-garanti og dens evne til at fjerne blokering af populære streamingtjenester såsom US Netflix og BBC iPlayer. En gratis fuld smart DNS er inkluderet i den overraskende-lave indgangspris.

Nordvpn tilbyder et simpelt kommandolinjetilstatningsværktøj, der kommer forudkonfigureret til Nordvpns serverplaceringer, inklusive Nordvpns tilslørede XOR-servere. Det giver dig mulighed for let at skifte mellem UDP- og TCP -forbindelser, som kan være nyttige til at undgå VPN -censurforanstaltninger. Dens autofill -funktion gør også livet lettere.

Appen kan downloades som en Deb- eller RPM -pakke, selvom CLI -opsætningsinstruktionerne antager Debian. Nordvpn giver dig mulighed for at oprette forbindelse til seks enheder på én gang, tilbyder 24/7 live chat support og refunderer dine penge op til 30 dage efter betaling.

9. Vpnarea

www.Vpnarea.com

VPNArea er den bedste brugervenlige VPN til Linux. Med en ren og klar GUI og avancerede funktioner samt en 30-dages pengene-tilbage-garanti.

Prisfastsættelse

Fordele

 • Budgetvenlig
 • Fremragende Linux Gui
 • Superb OpenVPN -kryptering

Ulemper

 • Lille serverliste sammenlignet med sine konkurrenter
 • Ikke så hurtigt som dens førende konkurrence
 • Mangler en gratis prøve

Linux Client (GUI)

Indbygget dræbskontakt

Serverplaceringer

VPNArea demo

VPNArea er en udbyder fra Bulgarien, der har apps til alle platforme, dette inkluderer en Linux GUI, der fungerer på forskellige distros. VPN har servere i over 55 lande, og hele Tier-1-netværket er mere end i stand til at levere hurtige nok forbindelseshastigheder til streaming og spil online uden besværet med buffering eller forsinkelse. Med VPNArea kan du fjerne blokering af mange af de mest efterspurgte streamingtjenester fra hele verden, som Netflix US, BBC iPlayer, Hulu, Prime Video og meget mere. Og hvis du har problemer, kan du altid kontakte dens venlige 24/7 live chat supportagenter.

Hvor det er bekymret for privatlivets fred, er denne VPN enestående takket være sin politik uden logs og stærke OpenVPN-kryptering. Det har også en kill-switch, DNS-lækagebeskyttelse og tilsløring. Dette gør det godt til at udføre følsomme opgaver som torrenting, der kræver komplet privatliv.

Vi er altid imponeret over denne VPN, og på grund af dets relativt lave omkostninger betragter vi dette som en fremragende mulighed for alle, der har brug for en VPN til Linux. Værd at teste ved hjælp af sin pengene-tilbage-garanti.

10. Cyberghost VPN

Cyberghost er den bedste værdi VPN for Linux. Tilgængelig via en CLI og en solid mulighed for den sikkerhedsbevidste med en 45-dages pengene-tilbage-garanti.

Prisfastsættelse

 • 24 måneder + 3 måneder gratis: $ 2.11/mth

Fordele

 • Peer-to-peer (P2P) torrenting tilladt
 • Med base i Rumænien, så ingen regeringsspionering!
 • Arbejder med BBC iPlayer og Netflix

Ulemper

 • Annoncesporing på leverandørwebstedet
 • Ingen public sikkerhedsrevision siden 2012
 • Mangler tilsløring (stealth) funktioner

Serverplaceringer

Internet side

Cyberghost -demo

Cyberghost er et velkendt navn i VPN-sfæren-og det er en service, der gør alt rigtigt. Dens seneste software (Cyberghost 8) er super at bruge og tilbyder et væld af fantastiske funktioner til at få privatliv både hjemme og på offentlig Wi-Fi.

I denne Cyberghost VPN-gennemgang har vi taget et dybtgående kig på sikkerhedsfunktioner, hastighed og ydeevne og apps til hver platform. Vi fandt, at det var en alsidig service, der er i stand til at fjerne blokering af meget ønskelige streamingtjenester som Netflix US og BBC iPlayer.

Generelt betragter vi Cyberghost som en fremragende service, der tilbyder enestående værdi-for-penge. Læs videre for at finde ud af, hvorfor vi synes, det er værd at sprøjte ud på denne fantastiske værdi VPN.

Nyttige guider

Hvilken Linux distro er bedst til privatlivets fred?

7 Mest sikre browsere – Sikker og privat browsing

Den bedste antivirus -software til Linux

8 Bedste VPN’er til Ubuntu i 2023 | Find hurtig og sikker VPN -software til Ubuntu

Sådan opsættes VPN -server til Linux

Sådan installeres en VPN på Linux

Vi har sammensat en guide til, hvordan man installerer en VPN på en Linux -enhed. Det er let at følge, uanset om du er en Linux -nybegynder eller bare har brug for en opdatering og fokuserer primært på Debian/Ubuntu -distroserne. Vi håber dog at udvide det til at omfatte andre Linux -grene i den nærmeste fremtid.

Fordelene ved at bruge en VPN på Linux?

De fleste Linux -brugere er allerede godt klar over de privatlivsproblemer, der er forbundet med at bruge internettet. Linux i sig selv er typisk kendt for at være meget mere sikker end andre, flere mainstream -operativsystemer, og visse distros er allerede rettet mod at beskytte brugernes privatliv. Brug af en VPN er derfor det næste logiske trin for Linux -brugere, der ønsker at holde deres online privatliv vandtæt.

En VPN sikrer, at al trafikken, der forlader din Linux -maskine. Dette vil effektivt forhindre nogen i at spore, hvad du laver online, og holde dine data sikkert uden for rækkevidden af ​​potentielle aflyttere.

Følg linket for at finde ud af mere om, hvad en VPN er. Nedenfor har vi inkluderet en liste, der skitserer, hvad VPN’er kan gøre takket være den krypterede forbindelse, de leverer:

 • En VPN forhindrer din internetudbyder i at spore, hvad du gør online Ved at fungere som din personlige proxy. Når du er tilsluttet en VPN, vil al din internetudbyder være i stand til at se, at du har tilsluttet VPNs IP-adresse- ikke hvad du faktisk laver på Internettet.
 • Din ISP kan heller ikke se indholdet af dine data Fordi det er krypteret mellem din pc og VPN -serveren.
 • I betragtning af at ethvert regeringsmasseovervågningsprojekt i verden er afhængig af, at ISPS logger dine data for at vide, hvad du får op til online, hvad din internetudbyder ikke ved, vil din regering heller ikke (medmindre den aktivt undersøger dig som individ, selvfølgelig ).
 • Proxy fungerer begge veje, så Websteder, du besøger, kan ikke se din rigtige IP -adresse. De ser kun IP -adressen på den VPN -server, du forbinder igennem. Bemærk, at websteder også bruger andre luske måder at følge dig online, så en VPN altid skal suppleres med anti-tracking browser-tilføjelser.
 • Som websteder, P2P Torrent -peers kan heller ikke se din rigtige IP -adresse, så du kan torrent med ro i sindet.
 • VPN’er er Fantastisk til at besejre censur, Det være sig på politisk, “moralsk” eller copyright grunde. Forbind blot til en VPN -server beliggende i en region, der ikke censurerer internettet!
 • Fordi VPN -servere kan placeres over hele verden, er de gode til Fjern blokering af geo-begrænset indhold. VPN’er er især nyttige til at fjerne blokering af BBC iPlayer og US Netflix (som har et meget større katalog end hvad der generelt er tilgængeligt for betalende kunder i andre dele af verden). Tjek VPN for Netflix Guide for mere information om at fjerne blokering af denne service.
 • Ved brug af En VPN beskytter mod Wi-Fi-hackere og upålidelige Wi-Fi-værter, når du bruger offentlige Wi-Fi-hotspots, da alle data mellem din pc og VPN-serveren er sikkert krypteret.

Så hvis du bruger Linux, så synes vi, du også skal bruge en VPN!

Hvad er en brugerdefineret Linux VPN -klient?

Linux er Linux, så enhver Linux VPN-app kan kompileres fra sin kildekode (normalt i tarballform) for at arbejde på enhver Linux-platform.

De fleste VPN -udbydere stiller dog også deres apps til rådighed som eksekverbare DEB -filer til Debian (Ubuntu/mynte/osv.) Brugere og RPM -filer til Red Hat (Fedora, RHEL, CentOS/ETC.) brugere. Nogle kan endda tilbyde installationspakker i snaps eller flatpack -format.

Det er dog rimeligt at sige, at installation og brug af en VPN -klient (hvad enten GUI eller CLI) fungerer stort set nøjagtigt det samme som enhver anden Linux -app på dit system.

Funktioner, der tilbydes af brugerdefinerede Linux VPN -klienter

Brug af en VPN på Linux kan være vanskeligt, og det er fordi få VPN -udbydere tilbyder fuld grafiske brugergrænseflade (GUI) apps. I stedet vil de fokusere på at udvikle apps til flere mainstream -platforme som Windows og MacOS.

Den gode nyhed er, at der er et par VPN’er tilgængelige på markedet, der har guider til opsætning af deres VPN ved hjælp af CLI. Oven i det leverer et voksende antal VPN -udbydere også nu en GUI -klient også.

De VPN’er, vi anbefaler i denne artikel, har alle Linux -kompatibilitet, hvad enten det er via manuel opsætning eller ved hjælp af en fuld klient. Alle vores anbefalinger har fulde, brugervenlige guider til opsætning af VPN, hvilket betyder, at du nemt kan få VPN til at gå på din Linux-maskine, uanset hvilken udbyder du vælger.

Husk dog på, at hvis du vælger en VPN uden en GUI -klient, har du muligvis ikke adgang til visse nøgle VPN -funktioner, når du opsætter VPN -forbindelsen manuelt. Nedenfor har vi listet et par funktioner, der typisk kun vil være tilgængelige med en fuld GUI -klient:

DNS lækagebeskyttelse

WebRTC -afbødning

Kill-switch

Få Linux VPN til at starte på bagagerummet?

Vi dækker måske dette emne os selv i fremtiden, men for tiden er der fremragende guider til at gøre dette med OpenVPN tilgængelige på Smarthome -begyndere og IVPN -websteder.

Forskellige måder at bruge en VPN på Linux

Nu hvor vi har dækket, hvad du kan forvente af din Linux VPN, og nogle af vores topanbefalinger, lad os se på nogle forskellige måder at bruge en VPN på en Linux -enhed.

Brug en brugerdefineret Linux CLI -klienter

Et stigende antal VPN-tjenester tilbyder nu Custom Linux Command-Line Interface (CLI) klienter. Disse er altid indpakning til open source openvpn cli klient. Som sådan tilbyder de normalt ikke nogen avancerede funktioner, selvom ExpressVPNs klient indeholder DNS -lækagebeskyttelse.

Linux VPN CLI -klient

De gør dog livet lettere, da de kommer forudkonfigureret til at bruge disse Services ‘VPN-servere.

Brug en brugerdefineret Linux VPN GUI -klienter

For at få den fulde VPN -funktionalitet, som brugere af brugerdefinerede Windows og MacOS -klienter nyder, kræver imidlertid en fuld brugerdefineret GUI Linux -klient. Der findes kun nogle få på markedet i skrivende stund – dem fra privat internetadgang, AirVPN, Mullvad, Protonvpn og Torguard.

Disse udbyders GUI VPN-klienter er effektivt identiske med deres Windows og MacOS-kolleger og tilbyder de samme funktioner, herunder fuld DNS-lækagebeskyttelse, WebRTC-afbødning, dræbkwitches og andre klokker og fløjter, der er unikke for hver udbyder.

Linux VPN GUI -klient

Oven på at tilbyde yderligere funktionalitet finder de fleste mennesker, at GUI-klienter er meget mere brugervenlige, i vid udstrækning takket være de visuelle prompt, de leverer. Du skal trods alt være en erfaren Linux -bruger for ikke at flinke, når det står over for en blinkende kommandoprompt i terminal!

Linux VPN Mullvad

Brug af NetworkManager som en Linux VPN GUI

Mange Linux -distros, inklusive de fleste Debian -smag, bruger NetworkManager som en GUI -interface til at styre deres netværksforbindelser. Selv med distros, der ikke (såsom Raspbian), er det normalt muligt at manuelt installere NetworkManager.

Netværkschef Linux

NetworkManager leverer en brugervenlig grafisk grænseflade til styring af dine VPN-forbindelser. Uden for boksen understøtter det normalt kun PPTP VPN-protokollen, men plugins er tilgængelige til OpenVPN, L2TP/IPSEC og IKEV2 (ved hjælp af Strongswan). Som vi allerede har bemærket, giver denne type opsætning imidlertid ikke nogen DNS-lækagebeskyttelse eller en dræbskwitch.

Det er værd at bemærke, at AirVPN anbefaler imod at bruge NetworkManager “på grund af flere, kritiske problemer”. Vi har dog ikke været i stand til at konstatere, hvad disse er, og de fleste VPN’er er glade for at give installationsvejledninger ved hjælp af NetworkManager.

Kommandolinjen

Når dette er Linux, er det kun naturligt, at du kan konfigurere og køre en VPN fra kommandolinjen! De nøjagtige kommandoer afhænger af den specifikke distro, du bruger, men apps som OpenVPN fungerer godt i ethvert Linux -miljø.

Linux kommandolinjeklient

Som vi har drøftet, bliver du også nødt til at konfigurere iptables for at nyde en virkelig sikker VPN -oplevelse.

Brug af en VPN til forskellige Linux -distros

Ubuntu er langt den mest populære desktop -version af Linux. Det er derfor bredt betragtet af både udviklere og afslappede brugere som “standard” -versionen af ​​Linux. VPN -tjenester er ikke forskellige, og det meste af Linux VPN -support derude drejer sig meget omkring Ubuntu -brugere.

Linux VPN -klienter

Du er uden tvivl vant til dette, hvis du bruger en anden version af Linux. Hvis du er en Debian, Mint, Kali eller enhver anden Debian-baseret bruger, skal de fleste Ubuntu-guider (og DEB-pakker) være anvendelige på din valg af valg. Desværre er du ofte på egen hånd, hvis du bruger en helt anden version af Linux.

Kan jeg få en gratis VPN til Linux?

Desværre tilbyder meget få VPN’er en gratis service, der er kompatibel med Linux. Den gode nyhed er, at to markedsledende tjenester har en begrænset gratis plan, der er tilgængelig for Linux-brugere!

Både Protonvpn og Windscribe tilbyder kommandolinje OpenVPN Linux-værktøjer.

Protonvpn giver vejledning i installationen.

For mere information om gratis VPN’er (og hvorfor du skal passe, når du vælger en), skal du gå over til vores gratis VPN -guide.

Er Wireguard en god mulighed for Linux -brugere?

Wireguard VPN -protokollen er blevet høstet med ros lige siden starten – og med god grund. Udviklet af Jason Donenfeld indeholder Wireguard stealth og giver typisk hurtigere tunnelhastigheder end andre protokoller, som er en gevinst/gevinst for brugere.

Så det er opmuntrende at se flere og flere VPN -udbydere tilbyder Wireguard -forbindelser! Du kan bruge det i stedet for OpenVPN- eller IKEV2 -protokoller, og hvis du er særligt ikke -tillid til brugerdefinerede VPN -apps, kan du også bruge Wireguard til at oprette forbindelse til dine VPN’s servere, da det er forbundet med det tredje via den tredje -Party Wireguard Client.

Det skal dog bemærkes, at dine data stadig vil passere gennem VPN’s servere – og at du bliver nødt til at stole på VPN for at håndtere disse data. Dette bliver altid tilfældet, når du bruger en VPN -udbyder. Heldigvis kan det at holde sig til en af ​​vores anbefalede nul-log-VPN’er minimere risikoen for interferens.

Det er også værd at bemærke, at Wireguard stadig er ekstremt ny, og protokollen er ikke så bevist i naturen som noget som OpenVPN, som er blevet revideret utallige gange. Når det er sagt, er de kryptografiske primitiver, der udgør Wireguard -protokollen, velkendte og betragtes som ekstremt robuste.

Hvorfor bruge Linux?

Mange mennesker flyttede over til Linux fra andre operativsystemer for at drage fordel af dens ekstra sikkerhed. Størstedelen af ​​vira er målrettet mod mainstream -operativsystemer som Windows og MacOS, hvilket betyder, at brug af Linux kan holde dig meget mere sikker fra disse og lignende trusler. Andre brugere skiftede væk fra Windows og MAC på grund af fortrolighedsforgreningerne, der er forbundet med de høje niveauer af overvågningskapitalisme, som disse virksomheder er kendt for at deltage i.

Uanset om du vælger Ubuntu, Fedora, Kali, Mint, OpenSuse eller en anden Linux -distribution, får du fordelen ved at have større kontrol over din enhed og de data, den kontrollerer. Dette er en betydelig fordel for dit privatliv, da Apple og Microsoft tidligere har vist sig at arbejde sammen med NSA for at snuppe på brugere.

Selv år efter, at Edward Snowden sprængte fløjten på NSA, fortsætter masser af troværdige beviser og rygter om implementeringen af ​​NSA bagdøre i Windows og MacOS/iOS -enheder.

Linux tilbyder større sikkerhed og brugerkontrol sammenlignet med vinduer og makos

Selvom brug af Linux generelt er et positivt skridt hen imod at øge dit digitale privatliv, er det vigtigt at forstå, at OS selv ikke vil være i stand til at beskytte nogen af ​​de data, der forlader din enhed og rejser over internettet. For at beskytte disse data skal du kryptere dem, før de rejser over det lokale netværk og på internettet – hvilket er her en VPN kommer i spil.

Brug af en VPN til at kryptere din webtrafik – for at forhindre, at den høstes af din internetudbyder, lokale netværksadministratorer og regeringen – er et absolut must must.

Det handler heller ikke kun om dette seriøse ting! En Linux VPN giver dig magten til at omgå geo-begrænsninger, mens du beskytter privatlivets fred online. Det giver dig mulighed for at fjerne blokering af Netflix eller se BBC iPlayer overalt i verden, og med den rigtige VPN kan du torrent i sikkerhed.

Linux er mere sikker end Windows Har jeg stadig brug for en VPN?

Ja. Selvom Linux -operativsystemer er langt mindre sårbare over for hacking og malware, kræver de stadig en VPN til online privatlivets formål. Når en Linux -maskine opretter forbindelse til internettet, opfører den sig på samme måde som et Windows, Mac, Android eller iOS -enhed.

Dataene, der forlader din Linux -maskine, overføres over det lokale netværk til routeren og derefter på Internettet – hvor de passerer gennem ISP’s gateway -servere – på vej til det websted, du valgte i din browser.

Denne proces betyder, at den lokale netværksadministrator og internetudbyder kan spore, hvilke websteder du bruger. I nogle lande skal disse websøgningsdata også opbevares på grund af obligatoriske datalopbevaringsdirektiver. Som et resultat kan dine webdata også fås adgang til af statslige agenturer.

En VPN krypterer dine data på din enhed, før de rejser over internettet. Denne kryptering forhindrer nogen på det lokale netværk og din internetudbyder i at vide, hvilke websteder du bruger. Det beskytter også dine kommunikationsmetadata mod at blive overvåget.

Denne VPN -kryptering forhindrer ikke kun, at internetudbydere og statslige agenturer snyder på dig, men hjælper også med at beskytte dig på offentlige WiFi ved at forhindre, at dine data bliver opfanget af hackere og ved at sikre dig mod truslen om onde tvillingangreb.

Årsagerne ovenfor gør det vigtige at bruge en VPN på din Linux -maskine, da dette er den eneste måde at beskytte dine online vaner mod at blive sporet og brugt til profileringsformål.

Derudover skjuler tunnelen leveret af en VPN din hjemlige IP -adresse fra websteder og tjenester, inklusive andre brugere, når du torrent.

Dette øger massivt dit privatliv ved at forhindre websteder i at vide, hvor du er. Og ved at skjule din IP -adresse fra andre internetbrugere, der potentielt kunne være hackere på udkig efter måder at undersøge dit netværk for sårbarheder.

Konklusion

Selvom masser af VPN’er tilbyder et vist niveau af Linux -kompatibilitet, er det sjældent for en VPN at tilbyde det samme serviceniveau, som du ville nyde på Windows eller MacOS -klienten. Hvis du ønsker at få mest muligt ud af din VPN til Linux, er det det bedste sted at få en med en brugerdefineret GUI. Her er en hurtig påmindelse om vores top VPN’er til Linux:

Fra $ 2.30/måned

Den bedste samlede Linux VPN. Stærk på privatlivets fred med en intuitiv Linux -app, ubegrænsede samtidige forbindelser og masser af funktioner.

Proprivacy trustscore: 10 Ud af 10 samtidige forbindelser ubegrænsede serverplaceringer 100 gratis prøve ja

Fra $ 2.11/måned

Den bedste billige VPN til Linux. Det tilbyder dedikerede klienter til Ubuntu, Mint, Arch og Debian og en 30-dages pengene-tilbage-garanti.

Proprivacy trustscore: 9.9 Ud af 10 samtidige forbindelser ubegrænsede serverplaceringer 84 Gratis prøveperiode nr

Fra $ 0.00/måned

Den bedste sikre VPN til Linux. Tilbyder IPv6 og DNS lækagebeskyttelse sammen med en kill-switch og slanke apps.

Proprivacy trustscore: 9.8 Ud af 10 samtidige forbindelser 10 serverplaceringer 61 gratis prøve ja

Fra $ 3.23/måned

Den bedste avancerede VPN til Linux. Inkluderer en Linux GUI -klient med alle funktioner såvel som TOR -kompatibilitet.

Proprivacy trustscore: 9.7 Ud af 10 serverplaceringer 21 samtidige forbindelser 5

Fra $ 5.50/måned

Den bedste anonyme VPN til Linux. Med et fuldt værktøjssæt af funktioner, Linux GUI og stærk kryptering.

Proprivacy trustscore: 9.6 Ud af 10 serverplaceringer 36 samtidige forbindelser 5 gratis prøveperiode nr

FAQS

Hvis du stadig har spørgsmål – Bare rolig! Vi har sammensat en FAQ -sektion, der dækker de mest almindelige spørgsmål, der er relateret til Linux VPN -tjenester.

Er det vanskeligt at installere en VPN på Linux?

Installation og brug af en VPN på Linux kan være mere vanskelig end på andre platforme. Når det er sagt, har vi været omhyggelige med kun at anbefale tjenester, der enten har en GUI-klient eller dybdegående guider til opsætning af VPN manuelt ved hjælp af CLI. Dette betyder, at du med sikkerhed kan vælge nogen af ​​VPN’erne i denne vejledning, fordi de alle let kan indstilles, uanset hvilken metode du bruger. Og selvfølgelig, hvis du har problemer, kan du kontakte din VPN’s live chat -support, og de vil være i stand til at hjælpe dig med at installere og bruge VPN på din Linux -maskine

Vil en VPN bremse mine forbindelseshastigheder?

Ja. For at levere de fordele og tjenester, det leverer, skal din VPN kryptere din trafik og rute den via en fjern VPN -server. Dette medfører uundgåeligt en vis forsinkelse, og som et resultat vil du næsten helt sikkert opleve noget tab af hastighed. Den gode nyhed er, at alle Linux VPN’er i denne vejledning blev valgt, fordi de har superhurtige Tier-1-servernetværk, der kun skulle forårsage en minimal (ubemærket) reduktion til dine almindelige internethastigheder

Kan jeg få en gratis Linux VPN -klient?

Hvis du vil have en gratis service til Linux, kan du tjekke vores gratis VPN -tjenester til Linux Guide. Vi håndplukkede fem af de bedste gratis VPN’er. Husk dog, at ingen af ​​dem støtter Linux fuldt ud. Vi vil anbefale, at du tilmelder dig en gratis protonvpn-konto på en anden platform og derefter konfigurerer OpenVPN på Linux for at bruge den.

Linux OpenVPN-klienten er gratis, og den er tilgængelig som enten en fristående kommandolinjebil eller som et sæt pakker, der integreres med NetworkMananger. En lignende situation findes for PPTP, L2TP/IPSEC og IKEV2.

Du ønsker måske at tjekke vores guide til Wireguard efter nyheden om, at indfødt støtte til Wireguard vil blive indbygget i fremtidige Linux -kerner. Selvom Wireguard er en gratis software, skal du stadig betale for en service, medmindre du opretter en privat VPN på din egen server)

Sådan opsættes en VPN på Linux Mint eller Kali?

Da det er en gaffel af Ubuntu, er Linux Mint næsten identisk med den underhætte-og som sådan er det også dets installationsinstruktioner, hvad enten det er via NetworkManager eller Terminal. Ubuntu og Kali -brugere kan bruge dette. Kali er baseret på Debian, ligesom Ubuntu (og i forlængelse. Tjek vores hvordan man opretter en VPN på Linux Guide for detaljerede instruktioner om, hvordan man opretter en VPN på en af ​​disse distros

Hvordan installerer og konfigurerer jeg Softher VPN -klient til Linux?

Linux Softher -klienten kan downloades fra Softher -webstedet. De har også omfattende instruktioner om, hvordan de bruger det på deres hjemmeside

Hvilken VPN -kryptering skal jeg bruge på min Linux -maskine?

Du undrer dig måske over, hvilken protokol du skal gå med, hvis du er relativt ny med VPN’er. Vi vil dog altid anbefale at holde os med openvpn. OpenVPN er muligvis ikke den mest effektive VPN -protokol, husk dig, men det er den eneste protokol, der er kendt for at være sikker mod NSA, når der bruges stærke privatlivsindstillinger (især perfekt fremadrettet hemmeligholdelse).

IKEV2 er velovervejet og ny-kid-on-the-block. Wireguard viser meget løfte, men det har heller ikke været

Sådan skjules VPN -trafik som HTTPS -trafik?

Som standard bruger OpenVPN UDP -port 1194, men det kan køres over TCP -port 443 til at efterligne almindelig HTTPS -trafik. Dette trick kan være effektivt til at forklare OpenVPN -trafik i en række situationer – men det vil ikke narre mere avanceret dyb pakkeinspektion (DPI) teknikker.

For at bruge TCP-port 443 i OpenVPN, skal den konfigureres både klientsiden og serversiden, men de fleste VPN-udbydere understøtter TCP-port 443-server-side. Chancerne er, at din udbyder tilbyder openvpn config -filen (.ovpn) Forkonfigureret til TCP-port 443, men hvis det ikke gør det, kan du oprette dem selv.

Rediger .OVPN -fil, du vil bruge i enhver teksteditor, fjerne eventuelle eksisterende indstillinger og tilføje linjerne:

fjernserver.adresse.com 443

Derefter gem. Hvis du er i tvivl, skal du kontakte din VPN -udbyder for at få råd, da det er muligt, at den bruger brugerdefinerede indstillinger, eller at ikke alle dens servere understøtter OpenVPN over TCP -port 443

Sådan finder jeg min OpenVPN -forbindelseslogfil på Linux?

OpenVPN -logfiler findes typisk i Syslog at/var/log/syslog – dog husk, at dette kan variere efter distro. Openvpn config -filer findes normalt i/etc/openvpn/

Hvor importeres VPN Config -filer til på Linux -maskiner?

Du kan importere OpenVPN -filer fra ethvert praktisk sted (f.eks. Din downloads -mappe). Når de er importeret, kan de normalt findes i/etc/openvpn/mappen

Er Wireguard en god VPN -protokol til Linux OS?

Ja. Selvom det ikke er så bredt testet som OpenVPN, har Wireguard eksisteret i et stykke tid nu, og det har vist gang på gang, at det er en pålidelig mulighed for brugere på tværs af alle OS, inklusive Linux. Da dens kode er blandt de mest lette på markedet, vil denne VPN -protokol give dig hidtil uset niveau af hastighed og effektivitet.

Alt i alt er Wireguard enkel, moderne og fungerer som en charme med Linuxs seneste funktioner. For ikke at nævne dets mindre end gennemsnittet angrebsoverflade gør det mindre tilbøjeligt til overtrædelser, og uden tvivl mere sikre end de fleste andre populære VPN-protokoller.

Kan bruge en VPN på Linux forhindre min internetudbyder i at spore mine online aktiviteter?

Ja. En VPN vil kryptere din online trafik og dirigere den gennem en fjern VPN -server. I processen bliver din IP -adresse også ændret. Med nogle avancerede VPN’er har du endda muligheden for at ændre din IP -adresse mere end én gang eller maskere den helt (tilsløring). Alt dette gør dine online aktiviteter næsten ikke påviselige og uovervindelige af din ISP -udbyder, regeringer og sporingsbureauer. Med andre ord kan din internetudbyder og andre snoopere ikke længere se, hvad du gør online.

Hvilken Linux distro er den mest private?

At være open sourced og ofte revideret, næsten alle Linux-distros er sikre og private, og det er derfor meget vanskeligt at navngive den absolutte mester på dette område. Hvis vi skulle navngive et par af vores favoritter, ville vi vælge:

 • Qubes OS – den bedste samlede Linux -distro til privatlivets fred og sikkerhed.
 • Haler – den bedste Linux -distro til din online anonymitet.
 • Ubuntu – et fremragende distro -valg for Linux -begyndere.

Du kan læse mere om disse Linux -distros, og hvorfor er de vores top privatlivsvalg, i vores korte Linux Distros Privacy Guide.

Hvorfor arbejder min VPN ikke med Linux?

Ikke alle VPN’er er egnede til alle enheder. Måske fungerer din VPN ikke med Linux, fordi det ikke er kompatibelt med det operativsystem. Hvis du dog er sikker på, at du har valgt den rigtige VPN til Linux, kan det være, at den server, du fik tilsluttet, ikke fungerer ordentligt i øjeblikket – eller det er blevet blokeret af den online service, du er forsøger at få adgang til.

Løsningen til dette er enkel. At vælge en anden server skal være tilstrækkelig i de fleste scenarier. Hvis du stadig ikke har held, skal du kontakte din VPN -kundesupport (forhåbentlig har du valgt en VPN, der tilbyder den). Supportteamet ved nøjagtigt, hvad der kan være problemet og vil tilbyde dig nogle levedygtige løsninger til at prøve.

Skrevet af: Attila Tomaschek

Attila er en ungarsk-amerikaner, der i øjeblikket bor i Budapest. At være i VPN -spillet i over 5 år sammen med hans akutte forståelse af det digitale privatlivsrum giver ham mulighed for at dele sin ekspertise med proprivacy -læsere. Attila er blevet omtalt som en privatlivets ekspert i presseudtag som Security Week, Silicon Angle, Fox News, Reader’s Digest, The Washington Examiner, Techopedia, Disruptor Daily, Dzone og mere. Han har også bidraget med byliner til flere online publikationer som SC Magazine UK, Legal Reader, Itproportal, Betanews og Domtict.

Trusted og brugervenlig VPN-app til Linux

Proton VPN Linux -appen er let at bruge og pakket med avancerede sikkerhedsfunktioner.

Brugere af Ubuntu 20+, Debian 10+, Fedora 35+, Manjaro og Arch Linux (inklusive deres derivater) skal følge instruktionerne på vores Linux -supportside for at installere appen.

Vi støtter regelmæssigt yderligere distros, og hvis du har noget andet Linux -system, kan du stadig oprette forbindelse til Proton VPN -serverne ved at oprette en OpenVPN -forbindelse.

Download Linux -appen, og log derefter ind med din protonkonto. Hvis du ikke har en konto, skal du tilmelde dig her.

Download Proton VPN til din enhed

Stryg til højre eller til venstre for at udforske alle værdier

Sådan bruges Proton VPN Linux -appen

For trin-for-trin-installationsinstruktioner skal du læse vores Proton VPN til Linux Guide.

Sikkerhed gjort let

Vores Linux -app tilbyder avancerede funktioner omhyggeligt designet til at forbedre din online sikkerhed.

Sikker kerne VPN

Secure Core beskytter din forbindelse ved at dirigere din trafik gennem flere servere, før det forlader vores netværk og forsvarer dig mod avancerede, netværksbaserede angreb.

Secure Core -servere er placeret i hærdede datacentre i Schweiz, Island og Sverige, beskyttet af stærke privatlivslove og drives af Protons dedikerede netværk.

Kill switch

En VPN Kill Switch holder din IP -adresse sikker, hvis noget går galt med din VPN -forbindelse.

Hvis din VPN -forbindelse mislykkes, forhindrer Kill Switch din enhed i at oprette forbindelse til internettet, indtil din enhed igen forbinder til en VPN -server.

AdBlocker (NetShield)

NetShield fremskynder din forbindelse og beskytter dig mod malware ved at filtrere billeder, manuskripter og andre ressourcer, der er fra domæner, der er kendt for at være vært for malware.

Tilgængelig for VPN Plus og Proton Unlimited -brugere, NetShield kan også blokere online trackers og annoncer.

Hvorfor bruge Proton VPN?

No-Logs VPN

Vi holder ikke nogen logfiler, der kan identificere, hvad du gør online

DNS og IPv6 lækagebeskyttelse

Vores Linux -app vil aldrig ved et uheld udsætte din rigtige IP -adresse

Nem at bruge interface

Den nye Proton VPN Linux -app har en intuitiv grafisk brugergrænseflade, der giver dig mulighed for hurtigt at aktivere funktioner og oprette forbindelse til servere

P2P support

Del og download filer ved hjælp af BitTorrent og andre P2P -protokoller

VPN Accelerator

Gratis og tilgængelig for alle, der bruger Proton VPN, kan vores unikke VPN -acceleratorteknologi forbedre hastigheden med over 400%

Stærk kryptering

Vores Linux -app bruger OpenVPN -protokollen på sine stærkeste krypteringsindstillinger

Baseret i Schweiz

Schweiz har nogle af verdens stærkeste love

Sikker streaming

Fjern blokering af populære streamingtjenester og se dine yndlingsshows

Stryg til højre eller til venstre for at udforske alle værdier

Sikre dit internet

 • Strenge politik uden logs
 • Alle apps er open source og revideret
 • Højhastighedsservere (op til 10 Gbps)
 • Baseret i Schweiz
 • 30-dages pengene-tilbage-garanti

Hvorfor vælge Proton VPN -applikationen til Linux

Proton VPN bringes til dig af teamet bag Proton Mail, verdens største ende-til-ende krypterede e-mail-tjeneste. Millioner af journalister, aktivister og borgere over hele verden er afhængige af Proton VPN for at forblive i sikkerhed. Vores VPN -app til Linux:

 • Beskytter dit privatliv ved at kryptere din internetforbindelse
 • Giver dig mulighed for at omgå censur og få adgang til sandheden
 • Holder ingen logfiler med brugeraktivitet
 • Gør det muligt at fjerne blokering af og se populære streamingtjenester (kun med VPN Plus eller Proton Unlimited Planer)
 • Er open source og fuldt revideret af tredjeparts fagfolk
 • Proton VPN er en samfundsdrevet service med en mission for at skabe et mere gratis og åbent internet. Download vores Linux VPN -app for at deltage i vores samfund.

@Protonvpn (nyt vindue) ville takke dig for den fremragende service, som din virksomhed tilbyder – Jeg har brugt VPN -service gennem årene og set mange. Hastigheden og pålideligheden af ​​din klientsoftware overraskede mig øjeblikkeligt – det er verdensklasse og bedre.

@EncryptedHodler

Jeg kan varmt anbefale @protonvpn for en ekstremt sikker VPN med et stort omdømme. Og du kan samle det med @Protonmail for at gøre din e -mail privat i stedet for at have Google eller Yahoo osv. Fra at skrabe din indbakke og sælge dine data.

Download en Linux VPN, du kan stole på

 • Kill switch holder din IP -adresse sikker på alle tidspunkter
 • NetShield blokerer malware, annoncer og online trackers
 • TOR-aktiverede servere tillader et-klik adgang til TOR-netværket

Ofte stillede spørgsmål

Sådan vælger du den bedste VPN til Linux?

Proton VPN -appen til Linux er specifikt konstrueret til at være sikker, hurtig og let at bruge. Du kan bruge Proton VPN til at streame dine foretrukne shows, dele filer over BitTorrent, få adgang til censureret indhold og beskytte dit privatliv. Vores Linux -app bruger strømlinet kode til at forbedre stabilitet og ydeevne. Det indeholder også stærke sikkerhedsfunktioner, sådan en altid-on kill switch, DNS og IPv6 lækagebeskyttelse og kræver ingen sudo-rettigheder.

Sådan installeres en VPN i Linux?

For at bruge Proton VPN på Linux har du brug for en Proton VPN -konto. Hvis du ikke har en, tilmeld dig her. Den følgende korte guide er til Debian-baserede systemer, du kan finde en komplet installationsvejledning til andre distros her.

Download først DEB -filen (nyt vindue) . Åbn derefter terminal og indtast følgende kommandoer:

sudo apt-get install protonvpn-stable-release_*. Deb

Sudo apt-get-opdatering

sudo apt-get installer protonvpn

Hvis din distro endnu ikke understøttes af vores nye klient, kan du stadig oprette forbindelse til Proton VPN -serverne ved at oprette en OpenVPN -forbindelse.

Hvordan man let opretter forbindelse til en VPN -server i Linux?

Ved hjælp af Linux -appen kan du oprette forbindelse til den hurtigste server i henhold til din placering ved at klikke på knappen “Quick Connect”.

Sådan får du adgang til blokeret indhold med en VPN i Linux?

Proton VPN -appen til Linux giver dig adgang til det meste indhold, der er blokeret af din internetudbyder, regering, arbejdsplads eller college. Hvis du har en VPN Plus eller Proton Unlimited -konto, kan du også få adgang.

Hvad er den hurtigste VPN for Linux?

Proton VPN driver over 2.900 servere i mere end 65 lande over hele verden, så der vil altid være en VPN -server i nærheden for at give dig en sikker, hurtig forbindelse. Brugere med en VPN Plus eller Proton Unlimited Plan kan få adgang til vores store og ekspanderende netværk af højhastigheds 10 Gbps plus servere.

 • Gratis VPN
 • VPN -servere
 • VPN til streaming
 • Netflix VPN
 • Sikker kerne VPN
 • Kom godt i gang
 • Download VPN
 • VPN til Windows
 • VPN til Mac
 • VPN til Android
 • VPN til iOS
 • VPN for Linux
 • VPN for Chrome
 • VPN for Firefox

De 5 bedste (virkelig) gratis VPN’er til Linux i 2023

Trofæ, gratis VPN -skjoldikon, bærbar computer med Linux -logo på skærmen

Linux er en Sikkerhedsfokuseret operativsystem, Men for at være virkelig sikker online, har du brug for et virtuelt privat netværk (VPN). Desværre er det kun få VPN’er, der støtter Linux, så meget mindre gratis. Hvis de gør det, har de sandsynligvis dårlige intentioner, såsom Høst af dine data eller Inficerer dig med malware.

Med det i tankerne bestræbte vi os på at afdække og teste grundigt Bedste gratis VPN’er til Linux at du nemt kan konfigurere og begynde at bruge med det samme. Nedenfor er vores resultater.

 • Protonvpn: Ubegrænset data og en dedikeret GUI
 • Windscribe: VPN, der blokerer malware, sporing og annoncer
 • Tunnelbear: Hurtige hastigheder med adskillige servere
 • Privadovpn: Unblocks streamingsteder
 • Skjule.mig: Let og kraftfuld

Protonvpn er vores samlede bedste gratis VPN til Linux på grund af dets ubegrænsede data, top-notch sikkerhed og GUI. Men hvis du er interesseret i premiumfunktioner og sikkerhed, er vores anbefaling Nordvpn. Klik på nedenstående link for at installere Nordvpn på din enhed og sikre din forbindelse.

Nordvpn

Læs vores artikel nedenfor for at lære mere om de bedste gratis VPN’er til Linux, og find ud af, hvilke begrænsninger du kan opleve ved at bruge gratis VPN’er.

Linux er et top sikkerheds- og privatlivsvenligt operativsystem. Desværre får det stadig den korte ende af pinden, når det kommer til VPN’er. Linux -brugere har ofte problemer med at finde en VPN, der er let at bruge, bugfri, og Klar til brug ud af kassen.

Desværre tilbyder ikke alle VPN’er deres tjenester til Linux. Plus, der bruges til open source-løsninger, frygter Linux-brugere ofte VPN-abonnementer. Så i denne artikel fokuserer vi på Nem at bruge, gratis VPN’er til Linux Det overholder sikkerheds-, hastigheds- og privatlivets standarder, som Linux -brugere værner om.

Desuden forstår vi, at du støtter Gratis og open source-software. Derfor indsnævrede vi listen til de bedste gratis VPN’er til Linux, der er baseret på open source-sikkerhedsprotokoller. Lad os grave ind!

Top 5 bedste gratis VPN til Linux i 2023

Nedenfor udarbejdede vi de top 5 gratis VPN’er til Linux, der er sikre at bruge, lynhurtige og ajourførte på sikkerhedsprotokoller.

1. Protonvpn: Ubegrænset data og en dedikeret GUI

Funktioner med et øjeblik:

 • Ubegrænsede data: Brug så meget som du vil
 • Let at installere: Har en dedikeret Linux GUI -app
 • Protokoller understøttes: OpenVPN, Wireguard, IKEV2
 • Serverplaceringer: USA, Japan og Holland
 • Distros understøttet: Debian, Ubuntu, Linux Mint, MX Linux, Kali Linux, Elementary OS, Fedora, Arch Linux / Manjaro

Protonvpn er en gratis VPN til Linux, der tilbyder Ubegrænset båndbredde. Det vil sige, du kan streame, spille videospil og downloade torrents gratis – så længe du vil – mens du er sikret af nogle af de største tilgængelige sikkerhed i dag.

De ubegrænsede data er gratis at bruge så længe du vil Du bliver aldrig forpligtet til at skifte til en premium -version. Det giver også tilstrækkelige hastigheder Til streaming og torrenting, skønt de kan falde i højeste perioder (som premium -brugere har prioritet).

Protonvpn ruter alle forbindelser over open source OpenVPN-protokollen, der bruger Rock-Solid AES-256 bit kryptering. Den har en Strenge politik uden logs (revideret og verificeret) og offentliggør regelmæssige gennemsigtighedsrapporter. Dens hovedkvarter er i Schweiz, der holder det ude af 5/9/14 Eyes Alliance -landene, hvilket sikrer dit privatliv. Det indeholder også DNS lækker beskyttelse og en Kill switch For at beskytte dine data, hvis din forbindelse er uventet frakoblet.

Hvis du foretrækker en grafisk brugergrænseflade (GUI) frem for en kommandolinje, er ProtonVPN din bedste indsats. Det har en elegant se og føl der appellerer til de fleste Linux -brugere. Mere vigtigt er, at GUI eliminerer de ekstra trin at oprette forbindelse til servere og konfiguration af indstillinger, der ville være typisk med en kommandolinje.

For mere information om protonvpn, se vores fulde gennemgang eller besøg dets websted ved at klikke nedenfor.

2. Windscribtpn: VPN, der blokerer malware, sporing og annoncer

Funktioner med et øjeblik:

 • Browser -udvidelse: For annoncer. og malware -blokering
 • Serverplaceringer: Servere i 10 lande (USA og Canada inkluderet)
 • Protokoller understøttes: OpenVPN, Wireguard og IKEV2
 • Understøttede distros: Ubuntu, Debian, Fedora, Arch Linux og CentOS

Windscribpn tilbyder 10 GB pr. Måned Hvis du giver en bekræftet e -mail -adresse. Ellers får du kun 2 GB. Dette inkluderer også adgang til servere i 10 lokationer. På intet tidspunkt vil du blive tvunget til at opgradere til en premium -version, hvis du har det godt med at arbejde med databegrænsen.

Udover CLI -applikationen kan du tilføje et ekstra lag af sikkerhed ved at installere Windscribe’s browserudvidelse. Udvidelsen er marmeladet med funktioner, der beskytter din Online anonymitet og privatliv og giver en samlet Behageligt browsingoplevelse. Windscribe’s browserudvidelse inkluderer gratis Linux Browsing -værktøjer som:

 • Blokkere (AdBlocker, malware -blokkering, Social Networks Tracking Blocker, Cookies Blocker)
 • Privatlivsforstærkere (Auto-Deletes cookies, grænser WebRTC-anmodninger om at forhindre lækager, roterer tilfældigt din brugeragent)
 • UBLOCK OPRINDELSE Intergration

Du skal bemærke, at disse funktioner er strengt for browseren og ikke gælder ellers. Windscribe er fremragende til Peer-to-peer torrent-downloads Mest på grund af dets dedikerede torrenting -servere. Selvom du vil blive begrænset af 10 GB månedlige datagrænse. VPN -webstedet har en detaljeret Ubuntu -installationsvejledning med skærmbilleder, hvis du foretrækker en manuel opsætning.

3. TunnelBear VPN: Hurtige hastigheder med adskillige servere

Funktioner med et øjeblik:

 • Servernetværk: Omfattende globalt netværk af gratis servere
 • Bypass censur: Funktioner, der er rettet mod at omgå censur
 • Linux -dokumentation: Trin-for-trin installationsvejledning til Ubuntu
 • Distros understøttet: Ubuntu, Linux Mint og Fedora
 • Pålidelige hastigheder: Hurtige og konsistente hastigheder

TunnelBears gratis version giver adgang til sin Globalt netværk af over 49 servere. Dette er nyttigt for Linux-brugere, der ønsker at omgå censur, få rabatter på deres foretrukne shoppingwebsteder og undgå geo-begrænsninger på streamingtjenester.

TunnelBears ulempe er, at den kun giver 500 MB pr. Måned, som er utilstrækkelig til intensiv internetbrug som streaming eller download af store filer. Men hvis du tweet om TunnelBear, kan du få en ekstra 1 GB data. På den anden side kan 500 MB være tilstrækkelig til Running kommandolinjeværktøjer som apt og mail.

TunnelBear’s DNS lækagebeskyttelse forhindrer dine DNS -anmodninger i at blive afsløret for din internetudbyder. Det går endnu længere ved at integrere en Kill switch kaldet VigilantBear, som afslutter din forbindelse, når VPN frakobler for at forhindre, at dine online handlinger udsættes. TunnelBear gratis inkluderer en OBFUSCATION TOOL, Ghostbear, designet til at omgå censur og VPN -begrænsninger. Det skal dog bemærkes, at TunnelBear er baseret i en af ​​de 5 Eyes Nations (Canada), som ikke er ideelt til privatlivets fred.

VPN’s websted leverer detaljerede instruktioner til installation af det på Linux, specifikt Ubuntu-baserede distributioner. Du kan få TunnelBear, der arbejder på andre distros med en smule finjustering.

4. Privadovpn: Unblocks streamingsteder

Funktioner med et øjeblik:

 • Adgang blokeret indhold: Fjern blokering af indhold på streamingsteder såsom Netflix
 • Server sikkerhed: Ejer og driver sine servere
 • Serverplaceringer: Servere i 12 forskellige lande
 • Linux support: Trin-for-trin-instruktioner til installation i et Linux-system

Privadovpn er en fremragende gratis VPN for Linux på grund af dets Hurtige hastigheder og evnen til at fjerne blokering af streamingsteder. Det Unblocks streamingtjenester såsom Netflix, Hulu, BBC iPlayer og Amazon Prime. Dens fjernelse af kapaciteter tilskrives for det meste det faktum, at Privadovpn ejer og driver sine egne servere.

Privadovpn tilbyder en 10 GB månedlige datagrænse Og du bliver ikke forpligtet til at opgradere til en premium -konto, hvis databegrænsen fungerer for dig. Den gratis version giver dig adgang til 9 servere på 12 forskellige steder, Hvilket er fremragende til en gratis udgave. Du kan fjerne blokering af en række onlinetjenester, herunder streaming, online shopping og live sportsgrene, takket være det enorme netværk af servere og dets unikke fjernelse af kapaciteter.

Vedrørende privatlivets fred er VPN baseret i Schweiz, hvilket betyder, at det ikke kan tvinges til at udlevere dine data til myndighederne. Desuden opretholder det en Strenge nul-logs-politik og tror fast på ikke at gemme brugerdata. Det tilbyder stærk DNS lækker beskyttelse og en Kill switch For at beskytte dine data for, når din forbindelse afsluttes.

5. Skjule.mig: let og kraftfuld

Skærmbillede af Hideme VPN -webstedets hjemmeside

Funktioner med et øjeblik:

 • Multi-distro support: Understøtter alle Debian-, Ubuntu-, Fedora-baserede distros
 • Forskellige protokoller: OpenVPN, IPSEC (IKEV1 og IKEV2), Softher, SSTP, PPTP, L2TP/IPSEC
 • Let: Let at installere, fleksibel og kraftfuld
 • Linux support: Trin-for-trin-instruktioner om, hvordan man installerer på Linux

Skjule.mig Understøtter en lang række Linux -distros På grund af CLI-appen, der er skrevet i Golang (et programmeringssprog på tværs af platform). Skjule.Mig kan således installeres i enhver Debian-, Ubuntu- eller Fedora-baseret distribution. VPN leverer 24/7 kundepleje For dets gratis brugere, og de er ret lydhøre, så tøv ikke med at kontakte dem, hvis du har problemer.

Skjulet.mig cli linux app er open source og tilgængelig på GitHub, hvor brugere kan undersøge det og bidrage til dens udvikling. Det giver en Månedlig datagrænse på 10 GB og adgang til Fem serverplaceringer (Canada, Tyskland, Holland, US East og US West). Bemærk, at du har brug for en e -mail til at registrere dig for en konto.

VPN er begge let og magtfulde, med tilstrækkelig download- og streaminghastigheder. Dens servere Support torrent -downloads og give en række moderne sikkerhedsprotokoller at vælge imellem.

Det kan prale af banebrydende AES-256 kryptering For at beskytte dine data, mens du er online. Det har også en dræbskontakt for at forhindre dataeksponering, når din forbindelse afsluttes. Desværre skal du skjule.Migs gratis udgave har ikke Wireguard, hvilket forbedrer ydeevne og sikkerhed.

Skjule.Mig fokuserer på at tilfredsstille brugere i stedet for aktionærer, fordi det er autonome og ikke ejes af noget stort selskab. VPN Gem ikke nogen brugerdata Hovedsageligt fordi det er baseret i Malaysia, som er et pro-privacy land. Dette har gjort det muligt for VPN at designe sine systemer med en streng politik uden logs. Skjule.Mig er yderligere tiltalende, fordi det er medlem af VPN Trust Initiative (VTI) og er uafhængigt inspiceret for at garantere sin nul-logs-politik.

Gratis VPNS Linux -brugere bør undgå

Gratis VPN'er for at undgå ikon

På listen ovenfor tog vi os tid til grundigt at teste de bedste gratis Linux VPN’er, der er sikre og har dine bedste interesser i hjertet. Det er dog vigtigt at bemærke, at dette ikke altid er tilfældet med gratis VPN’er. Du kan se, det er vanskeligt for en VPN at være helt gratis, fordi det at køre tjenesten kræver væsentlige ressourcer og dygtig arbejdskraft.

I tilfælde af de gratis Linux VPN’er på vores liste er VPN’erne kun gratis, fordi Premium -brugere betaler for tjenesten. Dette gør det muligt for VPN -udbydere at rumme gratis brugere, men kun på et begrænset grundlag.

Nogle gratis VPNS Linux -brugere bør undgå er:

 1. Hotspot Shield: Hotspot Shield er ikke en fremmed for kontrol på grund af dets Langelig privatlivspolitik. I sin privatlivspolitik angiver VPN for eksempel tydeligt, at “Aura ikke” sælger “dine personlige oplysninger undtagen i sammenhæng med nogle gratis versioner af vores VPN -produkter.”Dette går imod hele pointen af ​​en VPN, gratis eller ej.
 2. Privat internetadgang (PIA): Indtil for nylig var PIA en af ​​de bedste VPN’er til Linux hænder ned. Hvorfor? Det tilbyder en fuld app og GUI til Linux, open source og gennemsigtig, flere distro-support og meget mere. Dog er det Servere blokeres overalt, At forlade brugere oplever en frygtelig browsingoplevelse. Teknisk set er denne VPN heller ikke en gratis mulighed, selvom den tilbyder et gratis VPN -forsøg.
 3. SecurityKiss: På trods af at sikkerhedskiss er en noget populær VPN, advarer vi meget vores læsere mod det. VPN har en Dårlig anti-logging-politik og bruger Forældede protokoller. For eksempel implementerer det PPTP -protokollen, som vides at være usikker.
 4. VPNBook: Vpnbook har en Frygtelig logningspolitik at vi vil råde vores læsere om ikke at bruge. Det logger din IP -adresse og tidsstempler, som kan bruges til at spore dine online aktiviteter. Dens Hastighederne er ret langsomme, også, som ville skabe en ubehagelig browsingoplevelse.

Når det er sagt, skal du være forsigtig med at bruge VPN’er, der hævder, at de er helt gratis. I de fleste tilfælde betaler du for tjenesten på andre måder, du måske ikke er opmærksom på.

Hvordan vi valgte de bedste gratis VPN’er til Linux

Hvordan vi vælger det bedste gratis VPNS -ikon

Vi testede nøje hver VPN på listen for at præsentere for dig de bedste gratis Linux VPN’er. Nedenfor er de specifikke KPI’er, vi brugte til at kompilere listen.

 1. Virkelig gratis: Vi fokuserede på virkelig gratis VPN’er, der også er sikre og sikre. VPN’erne på listen ovenfor kræver ikke nogen kreditkortoplysninger. Endnu bedre vil du på intet tidspunkt blive tvunget til at opgradere til den premium -version, hvis du er komfortabel med funktionerne og de månedlige datagrænser i den gratis plan.
 2. Linux support: Linux er kendt for ikke at være godt understøttet af VPN’er. På vores liste dækkede vi udbydere af det Støt Linux stærkt Ved at tilbyde: en brugervenlig CLI eller Linux GUI, let installation, Linux-dokumentation og Linux-fokuserede privatlivets fred og sikkerhedsfunktioner.
 3. Strenge politik uden logs: En streng politik uden logging var en højeste prioritet, de frie VPN’er måtte opfylde for at komme til denne liste. De udbydere, der er anført her foruden TunnelBear, er baseret i privatlivsvenlige lande. Ingen af ​​VPN’erne på listen logger oplysninger om dig.
 4. Hastigheder: At være teknisk kyndige, Linux-brugere kan ikke lide langsomme hastigheder. Vi tog friheden til at teste hver VPN og sikre, at den havde høje og konsistente hastigheder på alle eller de fleste servere. Bemærk dog, at du vil have begrænset brug på grund af de fleste gratis Linux VPN’er, der har datakapsler.
 5. Sikkerhedsfunktioner: Vi sigter mod udbydere med top-notch sikkerhedsfunktioner. Udover OpenVPN kiggede vi efter protokoller såsom IKEV2/IPSEC og funktioner såsom en Kill Switch og lækagebeskyttelse for at forhindre DNS, WebRTC eller IPv6 -lækager.

Alle VPN’er på listen blev grundigt testet på disse fem lokaler. Lær mere om vores VPN -testkriterier.

Ulemper ved at bruge en gratis VPN til Linux

En gratis VPN er i stand til at give alle de fordele, der er anført i det foregående afsnit – men de kommer stadig til kort. Lad os se på, hvordan en gratis VPN til Linux begrænser dig fra at have moderne, top-of-the-line online sikkerhed og privatliv:

 1. Begrænset Mængde af server muligheder
 2. Datahætter der begrænser brugen
 3. Avancerede sikkerhedsfunktioner Reserveret til premium -konti
 4. Langsomme hastigheder På grund af at premium -brugere får prioritet

Gratis VPN’er er helt begrænsende, Især for størstedelen af ​​Linux -brugere, der er kyndige og faste om online sikkerhed og privatlivets fred. Derfor anbefaler vi en god premium VPN, der er beregnet til Linux.

Nordvpn: Den bedste VPN til Linux

Nordvpn er langt den bedste VPN for Linux, som vi har testet. Vi siger dette, fordi det har Upeccible Linux support. Du kan installere VPN på kun fire lette trin. Det understøtter en lang række Debian- eller Rhel-Baserede systemer, såsom Ubuntu, Linux Mint, Fedora og CentOS.

Nordvpn er baseret på Panama, At holde det ude af 5 Eyes Alliance, hvilket gør det fremragende til privatlivets fred. Det har over 5.000 servere i 60 lande, At give dig rigelige muligheder for at omgå geo-begrænsninger og censur. De fleste Linux -brugere vil sætte pris på, at Nord har Dedikerede servere til P2P -trafik, hvilket sikrer Hurtige og ultra-sure downloadhastigheder til dine torrents.

Nordlynx er Nordvpn’s proprietær version af Wireguard, Aktivering af lynhurtige hastigheder kombineret med rocksolid sikkerhed for din forbindelse. VPN går ud over at implementere nogle af de bedste sikkerhedsprotokoller, vi har i dag: OpenVpn, TCP/UDP, og IKEV2/IPSEC. Den eneste ulempe er, at Nordvpn ikke har en GUI -app til Linux (for dem, der foretrækker det frem for CLI). På den anden side er dens CLI let og ligetil at bruge.