8 faktorer, der påvirker VPN -hastigheden: Hvad får VPN til at være langsom

Contents

^ Pris efter $ 5/mo Autopay & Paperless Bill -rabat (w/in 2 regninger). Plus skatter $ gebyrer. Begrænset tilgængelighed. Er muligvis ikke tilgængelig i dit område.

Vil en VPN bremse dit internet?

Mest sandsynligt, ja: En VPN vil bremse dit internet. Det beløb, din hastighed påvirkes, afhænger dog af omstændighederne. Hvor hurtigt dit internet var før VPN, hvilket VPN -mærke du bruger, og hvor langt væk du er fra din VPN -server kan alle spille en rolle i din internethastighed.

 • Hvordan bremser en VPN?
 • Hvad bestemmer min internethastighed?
 • Kan jeg teste min internethastighed?
 • Kan jeg øge min internethastighed?
 • FAQ

Hvorvidt du vil bemærke, at ændringen i hastighed er vanskelig at sige. Med nogle VPN’er, afhængigt af situationen, kan du muligvis ikke engang bemærke forskellen.

Hvad bremser min internethastighed, når jeg bruger en VPN?

Der er masser af variabler, der påvirker din internethastighed, når du bruger en VPN -service. De mest almindelige faktorer, der bidrager til din forbindelseshastighed, er:

 • Afstanden mellem dig og din serverplacering
 • Den type kryptering, som din VPN bruger
 • Uanset om den server, du bruger, har båndbreddebegrænsninger

Serverplacering

Placeringen af ​​den server, du opretter forbindelse til, har den største indflydelse på din internethastighed. Hvis du vil sikre dig, at dit internet kører så hurtigt som muligt, mens du bruger en VPN -forbindelse, kan du prøve at oprette forbindelse til en server, der ikke er for langt væk fra dig. Brug denne tommelfingerregel: Jo større afstanden mellem din placering og den server, du opretter forbindelse til, jo højere er chancen for dit internet langsomt.

Hvor langt væk skal min VPN -server være?

Nogle VPN’er forbinder dig automatisk til den nærmeste server. Men mange vil give dig en mulighed for at vælge. Generelt, hvis du vælger en server, der er på den anden side af verden, vil du bemærke en større forskel i internethastighed.

Mens der er nogle fordele ved privatlivets fred ved at vælge et andet sted fra hvor du er, kan du prøve at vælge en server, der er placeret i en nærliggende by eller stat. Hvis du ikke er for bekymret for din serverplacering, og du foretrækker hurtigt internet, skal du gå med noget tæt ved.

Kryptering

Det meste af tiden vil du ikke bemærke en forskel i din internethastighed, men nogle gange spiller kryptering en rolle. For eksempel er OpenVPN -protokol den kryptering, du mest sandsynligt vil bemærke med at bremse din internethastighed.

På den anden side er PPTP en af ​​de hurtigste VPN -krypteringer. Mange VPN’er bruger IKEV2 eller L2PT/IPSEC, som er kendt for at være pålidelig både for sikkerhed og for ikke at bremse din hastighed for meget.

Hvad bestemmer min internethastighed?

En af de største faktorer er din internetudbyder eller internetudbyder. Din hastighed er påvirket af din ISP’s internetforbindelsestype (undskyld, til dem af dig på satellit) og af din plans hastighed og datagrænser. Husk, at din plans båndbredde deles på tværs af alle dine enheder. Når flere enheder opretter forbindelse og begynder at downloade 4K -film, nedbrydes hastigheden hurtigt.

Anbefalede internetudbydere

Månedlig pris
Download hastigheder
Lær mere
Data fra 04/05/2023. Tilbud og tilgængelighed varierer efter placering og kan ændres.

* Priser for nogle pakker er i de første 12 måneder. Nogle pakker kræver en 1- eller 2-årig kontrakt.

† Pris pr. Måned med Auto Pay & Uden Select 5G Mobile Planer. FIOS -planpriser inkluderer skatter og gebyrer

‡ Hastighed er muligvis ikke tilgængelig i dit område. Papirløs fakturering eller forudbetaling krævet. Yderligere skatter, gebyrer og tillæg gælder.

^ Pris efter $ 5/mo Autopay & Paperless Bill -rabat (w/in 2 regninger). Plus skatter $ gebyrer. Begrænset tilgængelighed. Er muligvis ikke tilgængelig i dit område.

° Tilbud til rådighed for nye kvalificerende kunder. Engangs standardinstallationsgebyr kan forfalder ved kassen. Minimum 24-måneders serviceperiode kræves. Gebyr for udstyrets lejekontrakt er $ 12.99/mo. Skatter gælder. Tjenesten er ikke tilgængelig på alle områder. Tilbud kan ændres eller trækkes tilbage til enhver tid.

Din router påvirker også din internethastighed stærkt. Hvis det er forældet, vil din router ikke være i stand til at følge med. Dets placering i hjemmet gør også en forskel; Du vil have din router tæt, så det kan få et stærkt signal til dine enheder.

Selvfølgelig vil du sikre dig, at dit modem og al din hardware fungerer, som det skal.

Er dit internet for langsomt, selv før du tilføjer en VPN?

Før du accepterer det bufferhjul som din livsstil, skal du tjekke vores tip til forbedring af din internethastighed.

8 faktorer, der påvirker VPN -hastigheden: Hvad får VPN til at være langsom?

Hastighed er vigtig. Ingen kan benægte det. Et af de væsentlige kriterier ved valg af en VPN -tjenesteudbyder er hastighed. Hvad adskiller dog en VPN -service fra en anden med hensyn til hastighed?

Det er ikke altid enkelt eller åbenlyst at diagnosticere en træg VPN -forbindelse. Men hvis du bruger den passende teknik, kan du typisk overvinde de hyppigste problemer og dramatisk øge din præstation.

For at få den bedste ydelse ud af dine private netværksforbindelser, skal du først håndtere et par problemer. Forbindelseshastigheder kan svinge, og du er muligvis ikke i stand til at oprette forbindelse til servere i systemet overhovedet. Mens du venter på, at forbindelsen skal etablere, kan du utilsigtet videregive din rigtige IP -adresse.

Så hvad er den grundlæggende årsag til dette problem, og hvordan kan den afhjælpes? I den følgende del af artiklen gennemgår vi nogle af de mulige årsager til langsom VPN -forbindelse:

 1. Routing
 2. Netværksopsætning
 3. VPN -protokol
 4. Serverplacering
 5. Krypteringsstyrke
 6. Serverbåndbredde
 7. CPU/RAM
 8. Samlet internethastighed

8 faktorer, der påvirker VPN -hastigheden

figur 1. 8 faktorer, der påvirker VPN -hastigheden

1. Routing

Hvor hurtigt dine data rejser gennem VPN -serveren er direkte relateret til, hvordan de dirigeres via dem. Din VPN -udbyders metode til at dirigere din forbindelse mellem mange servere i den samme region kan have en betydelig indflydelse. Når det kommer til routingdata via netværket, har veteran -VPN -udbydere infrastrukturen på plads til at gøre det mere effektivt. Uerfarne VPN -udbydere er muligvis ikke i stand til at udføre denne opgave tilstrækkeligt. På grund af dette skal du bruge en velrenommeret VPN -service.

2. Netværksopsætning

I nogle tilfælde kan forbindelse til Wi-Fi-netværk snarere end LAN-forbindelser resultere i lavere satser. VPN’er, der er indstillet gennem dit netværk snarere end enheden direkte, kan også resultere i langsommere hastigheder.

Med hensyn til omkostninger er routere gode, fordi de ikke kræver, at yderligere teknologi eller CPU’er er funktionelle. Ikke desto mindre betyder det, at routeren vil være langsommere i sin forbindelseshastighed sammenlignet med din ældre smartphone.

Hastigheden på en kablet Ethernet -forbindelse vil altid være overlegen i forhold til en trådløs. Bekvemmelighed og hurtighed er ikke altid ens med hensyn til betydning. En god router er et must, hvis du ikke vil blive knyttet. Når du har en forbindelse, der er markant hurtigere end 50 Mbps, bliver forskellene mellem kablet og trådløst internet mere tydelige.

Det kan være nødvendigt at prøve at tilslutte din enhed direkte til dit netværk, hvis du oplever træg VPN-hastigheder, når du bruger Wi-Fi. Det er muligt at nå dobbelt så hurtige hastigheder i nogle omstændigheder.

3. VPN -protokol

VPN’er er protokolbaseret. VPN -hastigheder varierer afhængigt af den anvendte protokol. OpenVPN, en af ​​de mest populære og pålidelige protokoller, inkluderer to typer: UDP og TCP. Brug af OpenVPN via UDP er hurtigere end at bruge OpenVPN over TCP.

Andre udbredte VPN -protokoller, såsom PPTP, IKEV2/IPSEC, WIREGUARD, SHADOWSOCKS OG LYSWAY, tilbyder en hurtig forbindelse. IKEV2/IPSEC, Wireguard og Lightway er i stand til at skabe en balance mellem hastighed og sikkerhed. Mens PPTP og Shadowsocks kan have alvorlige sikkerhedsfejl, er begge protokoller ikke desto mindre vidt brugt.

4. Serverplacering

Du overvejer muligvis ikke placeringen af ​​din server, når du vælger en service, eller hvordan det påvirker din forbindelseshastighed, men det gør det. For eksempel, hvis du bruger en amerikansk VPN, mens du bor i et fjernt land, vil hastigheden være langsommere, fordi dataene rejser over en stor afstand.

Når data bevæger sig over ekstremt store afstande, stiger latenstid (langsommere hastighed). Derudover vil ikke hver datapakke, du overfører over disse omfattende afstande, nå sin tilsigtede destination. Jo længere information skal rejse, jo større er sandsynligheden for tab af datapakke.

Som et resultat vil dine datapakker tage længere tid at nå det websted eller den service, du forsøger at besøge, hvis de sendes fra en fjernserver.

Afhængig af din nuværende placering vælger mange af de bedste VPN -tjenester automatisk den hurtigste server. Hvis du leder efter den hurtigst mulige forbindelse, kan du hoppe mellem servere for at se, hvilken der fungerer bedst.

Størstedelen af ​​tiden vil tættere servere være hurtigere end fjerne. Med en 100 Mbps internetforbindelse kan du let få 95+ Mbps på en lokal server, men kun 5-10 Mbps på en server på den modsatte side af kloden.

5. Krypteringsstyrke

Jo stærkere kryptering, jo langsommere VPN -forbindelsen. Derfor resulterer 128-bit kryptering ofte i en hurtigere VPN-forbindelse end 256-bit kryptering. Du skal dog være opmærksom på, at reduktion af krypteringsstyrken ville resultere i øget følsomhed og gøre VPN -forbindelsen mindre sikker.

Kryptering af en datastrøm kræver inkludering af ekstra data (dette kaldes krypteringsomkostninger). Dette antyder, at kryptering spiser en del af din tilgængelige båndbredde. Derfor betyder mindre kryptering mere hastighed.

De krypterede data er, hvad der beskytter brugernes privatliv og øger datasikkerheden. Ikke desto mindre, jo større er kompleksiteten af ​​VPN -serverens kryptering, jo mere båndbredde kræver det, hvilket muligvis skaber bekymring for forbindelseshastighed. Mens mindre kryptering muligvis sparer tid, tilrådes det stærkt at prioritere sikkerhed over effektiviteten.

Du kan ikke være sikker på, at en VPN -tjenesteudbyder er pålidelig og giver det største beskyttelsesniveau. Endnu værre afslører 84 procent af VPN -tjenesteudbydere de sande IP -adresser for forbrugerne. Som en bruger skal du derfor altid teste privatlivets fred for din VPN -forbindelse for at sikre dens integritet.

6. Serverbåndbredde

Så du har erhvervet et VPN -abonnement fra en udbyder. Mens du bruger det, kan du bemærke, at det virkelig er træg. En mulig forklaring på dette er, at serveren er overbelastet med samtidige brugere. Dette forekommer typisk, mens du bruger en gratis VPN -service med begrænset serverkapacitet og et stort antal gratis brugere.

Det er ikke desto mindre muligt med enhver VPN -service, da båndbredden, der gives til hver bruger, er begrænset. Generelt har servere en grænse kendt som “serverbelastning”. Serverbelastning er den samlede båndbredde og er afhængig af antallet af samtidige brugere. Hele båndbredden er delt mellem alle brugere, der hver modtager en del. Når alle bruger det samtidig, oplever serveren vanskeligheder.

Antallet af brugere, der er tilsluttet en bestemt VPN -server, har en betydelig indflydelse på din forbindelseshastighed. Hvis serveren er overbelastet ud over kapaciteten, kan VPN muligvis bremse din internetforbindelse markant.

Serveren kan blive overbelastet uanset hvilken VPN du bruger, selvom problemet er mere udbredt med billige. Nogle VPN -klienter giver information om serverens tilgængelige båndbredde og procentdelen af ​​kapaciteten, der er blevet brugt. For at få hurtigere hastigheder skal du bruge en anden server, helst en med færre servere og mindre belastning.

For eksempel, hvis du bruger en server med en maksimal båndbreddekapacitet på 1 Gbps, og der er 100 brugere på serveren, modtager hver bruger 10 Mbps. Nogle VPN’er bruger imidlertid ‘smart’ båndbreddefordeling, hvor de overfører mere båndbredde til brugere, der har brug for det mere (f.eks Forbindelser.

7. CPU/RAM

En VPN kræver ikke diske med en høj overførselshastighed eller store mængder opbevaring. Da en VPN primært krypterer data, vil du have, at en stærk CPU skal dekryptere dem. Hvis du er interesseret i AES -kryptering, består den optimale opsætning af enten en CPU eller GPU’er. I øjeblikket er der servere, der tilbyder AES-NI-support og har præstationsacceleration på hardware-niveau.

På grund af den tid, der kræves for datapakker at gå frem og tilbage, tager VPN -trafik længere end normalt end normalt. En VPNs hastighed kan også blive påvirket, når den er krypteret. Hvis din enheds CPU og internetforbindelse begge er hurtige, forbedres dens ydelse.

Generelt foretrækkes det at bruge en hurtigere CPU, hvis du kan forbedre ydeevnen. De fleste routere fungerer dog dårligt på grund af deres ram. Hvis du øger din RAM, har du adgang til flere tråde, hvilket er afgørende i betragtning af mængden af ​​netværksaktivitet mellem enheder og torrent -websteder.

8. Samlet internethastighed

Uanset hvor effektiv VPN -tjenesten er, vil den være begrænset af kapaciteten til den forbindelse, du bruger til at oprette forbindelse til VPN -serveren. Hvis internetudbyderen har en træg forbindelseshastighed, gør det lille forskel, hvad VPN-hastigheder du har, fordi best-case-scenarie, VPN-tjenester kan kun give internethastigheder lig med din internetudbyders tildelte kapacitet. I sandhed bremser selv de hurtigste VPN -tjenester din forbindelse til en vis grad.

Derfor skal du have en hurtig internetforbindelse for at få tilfredsstillende VPN -hastigheder. Du kan ikke forudse 50 Mbps hastigheder, hvis din hjemmeforbindelse næppe er 10 Mbps.

Sådan tester VPN -hastighed korrekt?​

For at teste downloadhastighederne behøver du kun at bruge en hastighedstestapplikation for at sammenligne den procentvise forskel med og uden VPN. Jeg brugte OOKLA -hastighedstesten til at evaluere hastighed, da den måler alle tre vigtige variabler.

Der er andre yderligere hastighedstestværktøjer, der er tilgængelige online.

Proceduren for VPN -hastighedstest er ligetil og kan udføres på få minutter. Følg instruktionerne nedenfor for VPN -hastighedstest:

Speedtest.com Resultater

 • Først skal du få adgang til din VPN -konto og oprette forbindelse til en VPN -server.
 • For det andet skal du navigere til Speedtest.com .
 • Vent på, at forbindelsen etableres efter at have klikket på GO .
 • Læs resultaterne af hastighedstesten. Figur 2.Speedtest.COM -resultater
 • Gentag proceduren uden VPN, og noter forskellen.

Jo mindre forskellen er, desto mindre af en indflydelse har VPN på din internethastighed og jo hurtigere VPN.

Hvordan fremskynder du VPN?​

Hvis din VPN -forbindelse ikke er så hurtig, som du har brug for, er det her flere måder at fremskynde den.

 • Opret forbindelse til en server, der er fysisk tættere på din placering.
 • Opret forbindelse til en server, der ikke er overbelastet.
 • Prøv at oprette forbindelse til VPN ved hjælp af en anden protokol.
 • Aktivér delt tunneling, hvis den er tilgængelig.
 • Brug en kablet forbindelse.
 • Luk eventuelle overflødige baggrundsapplikationer.
 • Genstart din router og andre enheder.

Gør VPN’er dit internet hurtigere?​

VPN’er kan forbedre hastigheden for forskellige tjenester under specifikke forhold. Internetudbydere begrænser lejlighedsvis eller kunstigt bremser, visse typer data; For eksempel har flere store internetudbyder. Hvis en ISP -gashåndteringskommunikationshastighed med en bestemt service, kan en VPN muligvis undgå denne throttling, da VPN -krypteringen ville forhindre internetudbyderen i at bestemme, hvor tjenester brugeren forbinder.

Afhænger VPN -hastighed af internethastighed?​

Ja, VPN -hastighed afhænger af din internethastighed. Din VPN -forbindelse kan kun være så hurtig som din internetforbindelse. Da sikkerhed og privatlivets fred altid skal være VPNs største bekymring, er resultaterne af 10 til 20 procent ganske typiske.

Gør hvor du bor for at påvirke din VPN -hastighed?​

Generelt har du den bedste ydelse ved at oprette forbindelse til en serverplacering tæt på din faktiske placering.

Hvorfor? Fordi det reducerer afstanden, over hvilke datapakker skal rejse for at nå VPN -serveren. For at minimere latenstid og øge ydeevnen foretrækkes det at undgå servere beliggende på fjerne steder.

Sådan vælger du den bedste VPN til hastighed?​

Hastigheden på en VPN kan gøre eller bryde din oplevelse. Hvis forbindelsen er uhyggeligt træg, bruger du den sjældnere og afskyr den hver gang du gør. Det første trin er at bestemme, hvilke hastighedsdata der er vigtigste. De tre vigtigste målinger er download- og uploadhastigheder samt ping -tid.

De to første er nøjagtigt, hvordan de lyder: den hastighed, hvormed din enhed modtager og sender data, mens den er tilsluttet en VPN. Hvis du ofte downloader enorme filer eller streamer flere film, har du brug for en hurtig downloadhastighed. Uploadhastigheder er på den anden side afgørende, hvis du overfører en betydelig mængde data. Et godt eksempel er at opbevare dine foto -sikkerhedskopier på skyen.

Ping -tid er den tid, det tager for en enkelt pakke med data at gå fra din computer til VPN -serveren, til dens endelige destination og tilbage igen. Ping -varighed udtrykkes i millisekunder. Jo bedre dette nummer er, jo lavere er det. Applikationer i realtid, såsom Skype, Voice over IP-telefoner og online spil, kræver en lav ping. Hvilke målinger er vigtige for dig vil afhænge af dine primære motiver for at bruge en VPN.

Når du har bestemt dine metriske krav, skal du søge efter en VPN -udbyder med de største forbindelseshastigheder for det land, du ønsker at oprette forbindelse til. Husk, at bare fordi et VPN-firma tilbyder lynhurtige servere i USA ikke garanterer det samme i andre lande.

 • 1. Routing
 • 2. Netværksopsætning
 • 3. VPN -protokol
 • 4. Serverplacering
 • 5. Krypteringsstyrke
 • 6. Serverbåndbredde
 • 7. CPU/RAM
 • 8. Samlet internethastighed
 • Sådan tester VPN -hastighed korrekt?
 • Hvordan fremskynder du VPN?
  • Gør VPN’er dit internet hurtigere?
  • Afhænger VPN -hastighed af internethastighed?
  • Gør hvor du bor for at påvirke din VPN -hastighed?
  • Sådan vælger du den bedste VPN til hastighed?

  Bremser en VPN dit internet?

  Simon Migliano er en anerkendt verdensekspert i VPN’er. Han har testet hundreder af VPN -tjenester, og hans forskning har vist sig på BBC, New York Times og mere.

  1. Guider
  2. VPN -funktioner og fejlfinding
  3. Bremser en VPN dit internet?

  Vores dom

  Ved hjælp af en VPN Vil altid bremse din internetforbindelse Fordi dine data skal rejse videre for at nå sin destination. I henhold til vores VPN -hastighedstest vil en typisk VPN bremse din internetforbindelse med et gennemsnit på 7% på nærliggende forbindelser og 16% på internationale forbindelser.

  Bremser en VPN

  Hver VPN vil bremse din internetforbindelse til en vis grad fordi Det får dine data til at rejse videre.

  Når du opretter forbindelse til en VPN, er dine data krypteret og omdirigeret gennem en fjernserver. På VPN -serveren dekrypteres og sendes dine data til sin destination.

  På grund af krypteringsomkostningen og afstanden mellem dig og VPN -serveren, denne proces tager længere tid end at gennemse internettet uden at bruge en VPN overhovedet.

  Præcis hvor meget en VPN bremser dine hastigheder afhænger af flere faktorer, inklusive hvilken VPN du bruger, forbindelsesprotokollen, der bruges, og placeringen af ​​VPN -serveren.

  Hurtigt resume: Afbryder en VPN din internetforbindelse?

  • Brug af en VPN tilføjer flere trin til processen med at sende data fra dit hjemmenetværk til det websted, du besøger. Dine data skal rejse videre for at gå via VPN -serveren, der bremser din internetforbindelse.
  • Gode ​​VPN -tjenester skal bremse din internetforbindelse med et ubetydeligt beløb. I vores test bremser en typisk premium VPN vores hastigheder med et gennemsnit på 7% på nærliggende forbindelser og 16% på internationale forbindelser.
  • Jo længere VPN -serveren er fra din fysiske placering, jo langsommere vil forbindelsen være. Omvendt vil nærliggende VPN -servere bremse din forbindelse mindre.
  • Den protokol, der bruges af din VPN -service, tilføjer yderligere data til din webtrafik, som kan bremse dem.
  • Hvis en VPN -server er overbelastet med tusinder af samtidige brugere, kan den muligvis svare på dine anmodninger.
  • VPN-tjenester af lav kvalitet-oftest gratis VPN’er-er ofte markant langsommere end betalte for VPN’er.

  Heldigvis er der skridt, du kan tage til Forbedre dine VPN -hastigheder. Disse trin gælder for alle VPN-tjenester, selvom de ikke burde være nødvendige, hvis du bruger en top-klassificeret VPN.

  Hurtig resume: Sådan gør du din VPN hurtigere

  • Vælg en VPN -server, der er så tæt på din fysiske placering som muligt.
  • Hvis den server, du bruger, er langsom, kan du prøve at skifte for at finde en, der er mindre overbelastet.
  • Hvor det er muligt, skal du bruge Wireguard- eller OpenVPN -forbindelsesprotokoller.
  • Aktivér delt tunneling til kun at omdirigere den vigtigste webtrafik.
  • Skift til en sikker offentlig DNS -server for at se, om det forbedrer dine forbindelseshastigheder.
  • Hvis din VPN fortsat er langsom, skal du overveje at abonnere på en hurtigere premium -service.

  I denne vejledning forklarer vi nøjagtigt Hvorfor en VPN bremser din internetforbindelse, Og hvilke skridt du kan tage for at reducere hastighedstab.

  Vi vil også foreslå måder, du kan forbedre dine forbindelseshastigheder på, selv når du ikke bruger en VPN.

  Ekspert tip: Ikke hver VPN er i stand til at levere hurtige hastigheder. Hvis din VPN er frustrerende langsom, og du har prøvet alle vores hastighedsanbefalinger, skal du overveje at prøve en anden VPN.

  Vi har testet de hurtigste VPN -tjenester og fundet det Hotspot Shield er konsekvent den hurtigste VPN tilgængelig. Det havde næsten ingen indflydelse på vores downloadhastigheder og leveret meget hurtigere resultater end enhver anden VPN, vi testede.

  Hvad er der i denne guide

  • Hvorfor bremser en VPN din internethastighed?
  • De faktorer, der påvirker dine VPN -hastigheder
  • Sådan gør du din VPN hurtigere
  • Sådan forbedres dine forbindelseshastigheder generelt
  • Kan en VPN gøre dine internethastigheder hurtigere?
  • Sådan tester din VPN -hastighed
  • FAQS

  Hvad er der i denne guide

  • Hvorfor bremser en VPN din internethastighed?
  • De faktorer, der påvirker dine VPN -hastigheder
  • Sådan gør du din VPN hurtigere
  • Sådan forbedres dine forbindelseshastigheder generelt
  • Kan en VPN gøre dine internethastigheder hurtigere?
  • Sådan tester din VPN -hastighed
  • FAQS

  Hvorfor bremser en VPN din internethastighed?

  Når du opretter forbindelse til en VPN, er dine data krypteret og omdirigeret gennem en fjernserver. Det er nødt til at rejse fra dit hjemmenetværk, gennem den eksterne server og på sin destination og derefter tilbage igen.

  Hvordan en VPN beskytter 4G -dataforbrug mod hvad der sker uden VPN

  Hvordan dine data rejser, når du bruger en VPN på en mobilenhed, sammenlignet med ikke at bruge en VPN.

  Ved at omdirigere dine data, Selv den hurtigste VPN vil bremse din forbindelseshastighed noget, Fordi din internettrafik skal rejse en længere afstand mellem dig og dens endelige destination.

  VPN -tjenester bruger også kryptering til at sikre din webtrafik. Denne proces udføres ved hjælp af forskellige VPN -forbindelsesprotokoller, som kan øge antallet af pakker, der er nødvendige for at overføre den samme mængde information.

  Dette kaldes en “krypteringsomkostning”, og det kan også bremse dine internethastigheder sammenlignet med en ikke-krypteret forbindelse.

  Hvor meget vil en VPN bremse dine internethastigheder?

  Hvor meget en VPN bremser din forbindelse afhænger af en række faktorer, inklusive VPN -tjenesteudbyderen, den server, du er forbundet til, og antallet af mennesker, der bruger den server. Som resultat, VPN -hastigheder kan variere vildt.

  I vores test bremsede de hurtigste VPN -tjenester kun vores forbindelseshastigheder i gennemsnit 7% Når det er tilsluttet en nærliggende server, og 16%, når den er tilsluttet en international server, er det langt væk.

  Nordvpn -hastighedstestresultater

  Nordvpn bremsede vores hastigheder med kun 5%, når de blev tilsluttet en nærliggende server.

  En premium VPN -service skal kun bremse dine forbindelseshastigheder med et ubetydeligt beløb. Du skal stadig være i stand til at gennemse, torrent og streame indhold uden at lægge mærke til nogen væsentlige forsinkelser.

  Hovedårsagen til at du måske oplever langsomme hastigheder med en premium VPN er Hvis din båndbredde er begrænset til at begynde med.

  Der er dog masser af VPN-tjenester af lav kvalitet, der er meget langsommere end dette. Dette gælder typisk gratis VPN -tjenester med færre servere og en svagere infrastruktur sammenlignet med betalte alternativer.

  Faktisk har vi set VPN’er, der bremser din forbindelse med så meget som 98%.

  De faktorer, der påvirker dine VPN -hastigheder

  I de følgende afsnit forklarer vi mere om Præcis hvorfor en VPN bremser din internethastighed ned, Og de faktorer, der kan påvirke det:

  VPN -forbindelsesprotokollen

  Når du sender eller modtager data over internettet, bliver de opdelt i ‘pakker’, der indeholder de data, du downloader eller uploader (kendt som ‘nyttelast’). Hver pakke er begrænset til en vis mængde data.

  Ud over nyttelasten skal hver pakke spare plads til information om, hvor nyttelasten er kommet fra, og hvor den går hen. Denne yderligere information gemmes i IP -overskriften.

  Når du bruger en VPN, er den originale datapakke krypteret og indpakket i en separat pakke (med separate overskrifter) for at dirigere det til VPN -serveren.

  Denne proces reducerer mængden af ​​plads i pakken til dine nyttelastdata. Som et resultat kan en fil, der muligvis har passet ind i en pakke, muligvis sendes i to pakker, når du bruger en VPN, som vi forklarer i nedenstående diagram:

  Hvordan en VPN indpakker dine data i separate pakker

  Når du bruger en VPN, er dine data indpakket i en separat pakke.

  Dette er grunden til en VPNs kryptering kan også bremse dine internethastigheder. Det er kendt som “krypteringsomkostninger”, og det er også derfor, at brug.

  Nogle VPN -protokoller tilføjer flere data til din internettrafik end andre, og vil derfor bremse din internetforbindelse mere.

  I den følgende tabel viser vi, hvilke VPN -protokoller der har de største omkostninger, og hvordan det kan påvirke dine hastigheder:

  VPN -protokol Overhead Fart
  Wireguard 4.53% Meget hurtig
  IKEV2/IPSEC 7.88% Meget hurtig
  PPTP 8.24% Meget hurtig
  OpenVPN UDP 17.23% Hurtig
  OpenVPN TCP 19.96% Moderat

  I vores test fandt vi det OpenVPN kan tilføje en overhead på op til 19.96% til dine data. Wireguard, derimod, tilføjer kun 4.53%.

  Mens VPN -protokollen, du bruger, påvirker dine VPN -hastigheder, styrken af ​​den kryptering, du bruger, vil ikke.

  Vi testede effekten af ​​forskellige krypteringschifre (AES og Camellia) og nøglelængder (128-bit, 192-bit og 256-bit) på dataforbrug og hastighed. Vi fandt, at disse variabler havde meget lidt indflydelse på protokollens overhead, på trods af mange websteder, der hævdede det modsatte.

  Serverplaceringer

  Når du bruger en VPN, tager din internettrafik en omvej gennem en fjernserver på et sted efter eget valg.

  Generelt er det længere væk VPN -serveren fra din fysiske placering, de langsommere dine forbindelseshastigheder vil være. Servere i nærheden vil typisk være hurtigere, fordi dine data simpelthen ikke behøver at rejse så langt.

  Når vi for eksempel gennemgår privat internetadgang, målte vi et hastighedstab på kun 5%, når vi oprettede forbindelse til en New York VPN -server fra New York. Dette steg til 26%, når man forbinder internationalt til en VPN -server i Sydafrika.

  De fleste top VPN -tjenester har en “Quick Connect” eller “Smart Location” -funktion af netop denne grund. Disse funktioner forbinder dig til den nærmeste VPN -server automatisk, hvilket forbedrer dine chancer for At få de bedst mulige VPN -hastigheder.

  Expressvpn

  Brug af ExpressVPNs smarte placeringsfunktion kan hjælpe med at forbedre dine forbindelseshastigheder.

  Serverbelastning

  Hvis mange mennesker er forbundet til den samme server som dig, kan det være langsomt eller ikke reagerer.
  VPN -servere kan blive overvældet af antallet af forbindelser, de har brug for at behandle samtidig – et problem, der ofte benævnes serverbelastning eller Serverbelastning.

  Store VPN -servernetværk med en lang række placeringer er mindre tilbøjelige til at lide af overbelastning. Gratis VPN -tjenester har på den anden side en tendens til at have færre servere og flere brugere, hvilket kan føre til langsommere hastigheder.

  Nogle premium VPN’er, som IPVanish og Protonvpn, viser belastningen af ​​hver server i applikations menu. Dette giver dig mulighed for at se, hvilke serverplaceringer der er stærkt overbelastet, og hvilke der ikke er.

  Ipvansk

  IPVanish viser serverbelastningsprocenten for hver VPN -server på Windows.

  Selve VPN -tjenesten

  Ikke alle VPN -tjenester er lige så hurtige. At køre et sikkert VPN -servernetværk er utroligt kompliceret, og nogle udbydere investerer flere ressourcer i at raffinere og forbedre deres hastigheder end andre.

  Som et resultat kan forskellige VPN’er variere vildt i deres download- og uploadhastigheder, selv når du bruger de samme serverplaceringer og protokoller.

  Vi har brugt hundreder af timer på at teste de hurtigste VPN -tjenester netop af denne grund, så vi har hastighedstestdataene til at sikkerhedskopiere vores anbefalinger.

  Sammenligningsgraf over de hurtigste VPN'er

  En sammenligning af de hurtigste VPN’er baseret på vores seneste hastighedstest.

  Kort sagt: Hvis hastighed betyder noget for dig, er det værd at lave din research, før du køber en VPN -service. På denne måde kan du sikre dig, at din valgte VPN -udbyder virkelig er i stand til de forbindelseshastigheder, du har brug for.

  Sådan gør du din VPN hurtigere (forhindrer en VPN i at bremse dit internet)

  Selvom en VPN næsten altid vil bremse din internetforbindelse noget, er der trin, du kan tage for at minimere hastighedstabet eller for at kompensere for det.

  Dit servervalg, VPN -valg og forbindelseskvalitet har alle indflydelse på din forbindelseshastighed.

  Sådan gør du din VPN hurtigere eller reducerer det beløb, det bremser din forbindelse:

  1. Vælg en nærliggende VPN -server

  For at minimere dit hastighedstab anbefaler vi dig Vælg en VPN -server, der er tæt på dig geografisk.

  Forbindelser med samme land reducerer typisk din internethastighed med så lidt som 4%, hvilket ville være ubemærket, hvis du havde en rimelig hurtig forbindelse til at begynde med.

  Hvis du har brug for at bruge en server i et andet land, kan du prøve at vælge serveren tættest på dig. Hvis du for eksempel opretter forbindelse til USA fra Europa, skal du vælge en by på østkysten.

  2. Vælg en mindre overbelastet server

  Hvis for mange brugere prøver at bruge den samme VPN -server som dig, vil den bremse din forbindelse. I dette tilfælde, prøv Tilslutning til en anden server på det samme sted.

  Bortset fra serverbelastning er det muligt, at nogle servere vil være hurtigere end andre simpelthen på grund af udbyderens netværksinfrastruktur.

  For eksempel, hvis en VPN -service bruger virtuelle serverplaceringer, kan to servere være i helt forskellige lande, selvom de tildeler dig den samme IP -adresseplacering. I dette tilfælde ville den nærmeste server til din rigtige placering levere de hurtigste VPN -hastigheder.

  3. Skift VPN -protokoller

  Nogle VPN -protokoller er hurtigere end andre. Hvis du oplever langsomme hastigheder med en protokol, kan du prøve Skift til en anden protokol og gentest dine hastigheder.

  OpenVPN og Wireguard er typisk de hurtigste og mest sikre VPN -protokoller til rådighed. IKEV2 er ikke så hurtigt, men det er stadig rimeligt sikkert.

  Zoogvpn har en omfattende liste over protokoller på Windows, men kun to muligheder på macOS

  Zoogvpn har en omfattende liste over protokoller på Windows.

  PPTP og Softher er hurtige, men de har kendte sikkerhedsproblemer, så vi anbefaler ikke at bruge dem.

  Du kan også støde. De fleste af disse protokoller er baseret på OpenVPN eller Wireguard og er typisk de hurtigste tilgængelige muligheder.

  4. Undgå gratis VPN’er

  Server overbelastning er et stort problem på gratis VPN’er. Der er normalt et begrænset antal servere at vælge imellem, og disse servere vil sandsynligvis blive overvældet af mange brugere.

  For eksempel har Proton VPN -fri – den bedste gratis VPN – 200 gratis servere på 3 lokationer. Til sammenligning har ExpressVPN-den bedst bedømte premium VPN-3.000 i 94 lande.

  Der er selvfølgelig andre grunde til at undgå gratis VPN’er: de fleste af dem er mindre private, har svagere sikkerhed og er ikke i stand til at omgå streaming -begrænsninger.

  Hvis de allerbedste hastigheder er en prioritet for dig, skal du abonnere på en premium -service.

  5. Aktivér delt tunneling

  Split Tunneling er en funktion, der giver dig mulighed for at specificere, hvilke websteder eller applikationer der går gennem VPN -tunnelen, og hvilken der rejser uden for den.

  VPN Split Tunneling Diagram

  VPN Split Tunneling ruter din udelukkede trafik uden for den krypterede VPN -forbindelse.

  Ved at køre nogle applikationer og tjenester uden for din VPN -forbindelse kan du reducere byrden på din server og det hastighedstab, du oplever som et resultat.

  Ingen af ​​trafikken, der kører uden for VPN, vil pådrage sig forsinkelsen med at bruge VPN -serveren og dens kryptering.

  6. Installer VPN -software på din enhed

  Det er muligt at installere en VPN på din router, der beskytter og omdirigerer trafikken på alle enheder på dit hjemmenetværk.

  Dette hjælper med at omgå eventuelle begrænsninger, som din VPN måtte have på antallet af samtidige forbindelser, du kan køre. Det giver dig også mulighed for at bruge en VPN med enheder, der typisk ikke understøtter VPN -software.

  En VPN installeret på en router vil være langsommere end en installeret direkte på din enhed. Medmindre du har en meget avanceret router, vil dens processor ikke være så kraftig som den på din enhed, og det vil påvirke din VPNs ydelse.

  7. Skift din DNS -server

  En privat VPN vil typisk bruge sine egne førsteparts-DNS-servere til at forhindre din internetudbyder i at håndtere dine webstedets anmodninger.

  Hvis DNS -serveren forårsager en forsinkelse, kan du prøve Skift din enhed til en offentlig DNS -server For at se, om det forbedrer din forbindelseshastighed.

  Vi har samlet en liste over sikre offentlige DNS -servere, du kan bruge gratis med vores DNS -serverværktøj.

  8. Skift VPN -tjenester

  Hvis du oplever langsomme eller frustrerende hastigheder med din VPN, er det muligvis ikke i stand til at levere de hastigheder, du leder efter.

  Nogle VPN -tjenester Du har ikke serveretværket eller infrastrukturen At understøtte hurtige hastigheder for tusinder af brugere samtidigt.

  Hvis det er tilfældet, er vores anbefaling blot at Vælg en bedre VPN -service. Du kan starte med vores anmeldelser af Hotspot Shield og IPVanish – to af de hurtigste VPN’er, der er tilgængelige i 2023.

  Sådan forbedres dine forbindelseshastigheder generelt

  Mens der er trin, du kan tage for at forbedre dine VPN’s forbindelseshastigheder, er du stadig begrænset til Fysisk hastighed på dit hjemmenetværk og Funktioner på din enhed.

  Ud over vores anbefalinger ovenfor er der nogle trin, du kan tage for at forbedre din enheds hukommelse og båndbredde, hvilket vil forbedre dine forbindelseshastigheder generelt (inklusive mens du bruger din VPN):

  1. Luk baggrundsapps

  Hvis du har apps i baggrunden, der konstant sender eller modtager data, kan det lægge belastning på dit netværk.

  Se på din enhed og se, om der er nogen apps, du ikke bruger. I så fald skal du lukke dem og se, om det gør en forskel for din forbindelseshastighed.

  Lukning af apps frigør også enhver hukommelse, de brugte, hvilket kan hjælpe med din VPN’s præstation.

  2. Genstart din enhed og router

  Genstart af din enhed kan hjælpe med at løse hukommelseslækager eller andre problemer, der kan akkumuleres, hvis en maskine kører i lang tid.

  Det kan også hjælpe med at løse eventuelle softwarekonflikter, selvom kun hvis den modstridende software ikke er indstillet til at køre automatisk ved opstart.

  Tilsvarende kan genstart af din router hjælpe med at løse eventuelle problemer i den del af dit netværk – især hvis du har installeret din VPN på din router.

  3. Brug en kablet forbindelse

  Signalstyrken på en Wi-Fi-forbindelse afhænger af hvor tæt du er på routeren. Eventuelle vægge mellem dig og routeren kan resultere i, at din forbindelseshastighed bremser.

  En kablet Ethernet -forbindelse er normalt hurtigere end en trådløs, Og også mere pålidelig.

  Hvis du bruger Wi-Fi på en stationær computer, bærbar computer eller spilkonsol, kan du prøve at forbinde et kabel til din router i stedet.

  4. Opdater din enhed

  Hvis du oplever langsomme hastigheder eller andre vanskeligheder med din enhed, er det altid en god ide at kontrollere, om nogen softwareopdateringer er tilgængelige.

  Opdateringer til operativsystemet eller netværksenhedsdriverne kan forbedre dine forbindelseshastigheder.

  5. Deaktiver indstillinger for firewall og sikkerhed

  Din sikkerhedssoftware kan bremse din forbindelse. Det screener al trafik mellem din enhed og VPN -serveren og kan forårsage en forsinkelse.

  Du kan prøve at deaktivere din sikkerhedssoftware midlertidigt for at se, om det forårsager din langsomme forbindelse.

  Dette udgør en risiko for din sikkerhed, selvom vi ikke anbefaler at forlade din enhed ubeskyttet i lang tid.

  6. Skift din internetudbyder

  Det er muligt Din internetudbyder giver dig simpelthen ikke en hurtig nok forbindelse.

  I dette tilfælde vil din forbindelse være langsom, selv når du ikke bruger en VPN.

  Prøv at bruge et tredjepartsværktøj som Speedtest.netto for at se, om din internetudbyder giver dig den bredbåndshastighed, du betaler for. Hvis ikke, skal du overveje at skifte til en anden internetudbyder.

  Kan en VPN gøre dine internethastigheder hurtigere?

  Under visse omstændigheder, Brug af en VPN kan faktisk forbedre dine internethastigheder med specifikke websteder eller tjenester.

  Dette er kun muligt, hvis din internetudbyder med vilje bremser din internetforbindelse til at begynde med, der er kendt som ‘ISP throttling’.

  ISPS bruger throttling som et værktøj til at styre ydelsen på deres netværk. Din internetudbyder kan smadre din forbindelse til bedre at distribuere båndbredde til andre brugere på netværket eller for at begrænse virkningen af Båndbredde-tunge aktiviteter som P2P-fildeling, streaming, eller Online spil.

  En spottet Netflix -forbindelse

  Internet -throttling reducerer hastigheden på din forbindelse og din tilgængelige båndbredde.

  Brug af en VPN forhindrer din internetudbyder i at throttle din forbindelse ved at kryptere din webtrafik og forhindre din internetudbyder i at se, hvad du laver online.

  Hvis indholdet af din webtrafik og den protokol, du bruger, er skjult, kan din internetudbyder ikke smadre din forbindelse baseret på din aktivitet.

  Under disse omstændigheder, Brug af en VPN kan faktisk gøre dine forbindelseshastigheder hurtigere end de spottede hastigheder, du oplever uden VPN.

  Sådan tester din VPN -hastighed

  Den nemmeste måde at måle virkningen af ​​din VPN på forbindelseshastighederne er at gennemføre en hastighedstest før og efter at have tilsluttet sig en VPN -server.

  For at teste din VPN -hastighed skal du følge disse trin:

  1. Test først dine forbindelseshastigheder med din VPN slukket. Besøg Speedtest.net og skriv dine download- og uploadhastigheder.
  2. Aktivér din VPN og opret forbindelse til serveren, du bruger oftest. For eksempel, hvis du bruger en VPN til at streame US Netflix, skal du vælge en amerikansk server.
  3. Besøg nu Speedtest.netto og mål dine forbindelseshastigheder med VPN tændt. Sørg for, at hastighedstesten er indstillet til ‘Multi’, som giver de mest nøjagtige resultater på hurtige forbindelser.
  4. Resultatet viser dig, hvor hurtigt din forbindelse er med din VPN aktiveret. Du kan nu sammenligne den med din første test for at se, hvor meget din VPN bremser din internetforbindelse.

  For at finde den hurtigste VPN til din foretrukne serverplacering, kan du også bruge vores VPN -hastighedssammenligningsværktøj. Det giver dig mulighed for at se hver VPNs downloadhastighed, uploadhastighed eller ping i otte lande på tværs af seks kontinenter.

  FAQS

  Hvilken VPN bremser ikke dit internet?

  Hver VPN vil bremse dit internet til en vis grad, men de hurtigste VPN’er har en ubetydelig indflydelse.

  VPN -tjenester fungerer ved at kryptere din trafik og sende den gennem en ekstra server. Fordi dine data rejser videre og har den ekstra vægt af kryptering, vil din forbindelse næsten altid være langsommere end de ville uden en VPN.

  Baseret på vores seneste hastighedstest er Hotspot Shield VPN med mindst indflydelse på dine forbindelseshastigheder. Det reducerede vores downloadhastigheder med kun 1%, når de blev tilsluttet en nærliggende server, hvilket er hurtigere end enhver anden VPN, vi testede.

  Hvad er minimumsbåndbreddekravene til en VPN?

  Der er Ingen minimumsbåndbreddekrav til at bruge en VPN. Du har dog muligvis brug for en hurtigere basisforbindelse og højere båndbredde, hvis du planlægger at bruge VPN til dataintensive aktiviteter som streaming eller torrenting.

  Hvis du for eksempel vil streame HD -video, skal du sikre dig, at din forbindelse er i stand til at håndtere denne aktivitet uden VPN, først. Du skal også forvente noget tab af hastighed på grund af VPN.