VPN god eller dårlig

Ulemper ved en VPN: Skal du bruge en VPN i 2023

Du kan også bruge vores Great Firewall of China Test for at finde ud af nøjagtigt, hvilke websteder der er blokeret i Kina.

De 10 ulemper ved at bruge en VPN

Simon Migliano er en anerkendt verdensekspert i VPN’er. Han har testet hundreder af VPN -tjenester, og hans forskning har vist sig på BBC, New York Times og mere.

 1. Hvad er en VPN?
 2. VPN Ulemper

At forstå ulemperne ved at bruge en VPN og værdsætte, hvad den kan og ikke kan gøre, er en vigtig del af at holde dig sikker online. I denne vejledning introducerer vi de 10 vigtigste VPN -ulemper.

skalaer, der viser ulemper ved at bruge en VPN

Brug af en VPN-service af høj kvalitet er en pålidelig måde at sikre dit privatliv og maksimere din frihed online.

En god VPN skjuler din IP -adresse, krypterer din webbrowsing -aktivitet og giver dig mulighed for at fjerne blokering af websteder, der er censureret på dit sted.

Men en VPN løser ikke alle dine problemer. Det er vigtigt at forstå begrænsningerne og ulemperne ved at bruge en VPN for at holde dig selv sikker online og hjælpe dig med at beslutte, om en VPN er det værd for dig.

På trods af de klare fordele er en VPN ikke en universel løsning til alle internet -privatlivsproblemer. At tænke på, at det er, kunne sætte dig i fare.

I denne vejledning udforsker vi de ti vigtigste ulemper ved at bruge en VPN.

Hurtig resume: De 10 største ulemper ved VPN’er

 1. En VPN giver dig ikke komplet anonymitet
 2. Dit privatliv er ikke altid garanteret
 3. Brug af en VPN er ulovligt i nogle lande
 4. En sikker VPN i topkvalitet koster dig penge
 5. VPN’er bremser næsten altid din forbindelseshastighed
 6. Brug af en VPN på mobil øger dataforbruget
 7. Nogle onlinetjenester forsøger at forbyde VPN -brugere
 8. Det beskytter dig ikke mod malware- eller phishing -angreb
 9. De fleste VPN’er undlader at omgå censur og streamingblokke
 10. En masse VPN’er er direkte farlige at bruge

Hvad er der i denne guide

 • 1. En VPN vil ikke gøre dig helt anonym
 • 2. Dit privatliv afhænger af din VPN -service
 • 3. Det er ulovligt at bruge en VPN i nogle lande
 • 4. Gode ​​VPN -tjenester koster penge
 • 5. Brug af en VPN bremser dine forbindelseshastigheder
 • 6. VPNS øger dataforbruget
 • 7. Nogle onlinetjenester forbyder VPN -brugere
 • 8. VPN’er beskytter dig ikke mod malware eller phishing -angreb
 • 9. Det er ikke altid muligt at omgå begrænsninger
 • 10. De fleste VPN’er er farlige at bruge
 • Bundlinjen

Hvad er der i denne guide

 • 1. En VPN vil ikke gøre dig helt anonym
 • 2. Dit privatliv afhænger af din VPN -service
 • 3. Det er ulovligt at bruge en VPN i nogle lande
 • 4. Gode ​​VPN -tjenester koster penge
 • 5. Brug af en VPN bremser dine forbindelseshastigheder
 • 6. VPNS øger dataforbruget
 • 7. Nogle onlinetjenester forbyder VPN -brugere
 • 8. VPN’er beskytter dig ikke mod malware eller phishing -angreb
 • 9. Det er ikke altid muligt at omgå begrænsninger
 • 10. De fleste VPN’er er farlige at bruge
 • Bundlinjen

1. En VPN vil ikke gøre dig helt anonym

Selv de bedste VPN’er kan ikke garanti Din anonymitet online. Din browseradfærd kan stadig afsløre din sande identitet på måder, som din VPN -service ikke kan kontrollere.

Hvis du er logget ind på en Google- eller Facebook -konto, vil en VPN ikke være i stand til at forhindre disse virksomheder i at overvåge din aktivitet.

Der er også en samling af teknikker, som annoncører bruger til at spore dig over internettet. Disse inkluderer:

 • Web trackere og cookies: Websteder bruger trackere og cookies til at skræddersy deres service til dine specifikke behov. De gemmer detaljer om dig, såsom dit navn og geografisk placering, og kan bruges til at identificere dig på trods af en VPN -forbindelse.
 • Browser Fingeraftryk: De fleste browsere afslører små oplysninger, der er unikke for dig og din session. Myndighederne og annoncører kan samle disse oplysninger for at opbygge et ‘fingeraftryk’, der identificerer din online tilstedeværelse, selv når du bruger en VPN. Lær mere om browserfingeraftryk i vores bedste private browsers guide.

Illustration af et tommelfingeraftryk, der demonstrerer browserfingeraftryk

Websteder kan spore dig gennem browserfingeraftryk.

For at maksimere din anonymitet skal du parre din VPN med en virkelig privat browser som Mozilla Firefox.

Overvej også at bruge en anonym søgemaskine som Duckduckgo, Og tænk nøje på din Adfærdsmønstre online.

2. Dit privatliv afhænger af din VPN -service

En af de vigtigste grunde til at bruge en VPN er at forhindre uønskede personer i at observere, hvad du gør online.

Ligesom du ikke ville lade en fremmed se dig fra vinduet i dit hus, vil du ikke have fremmede, der spionerer på dig online.

Men ved at beskytte dig selv med en VPN, overleverer du stadig din browseraktivitet til en anden: din VPN -service.

Al din trafik dirigeres gennem VPN -udbyderens servere. Hvis det ville, kunne det se, hvem du er, og hvad du laver online. Det er derfor, det er vigtigt for Se på VPN’s loggingspolitik, inden du begynder at bruge den.

Dit privatliv er helt afhængigt af hvordan pålidelig VPN -tjenesten er. Hvis du for eksempel vælger en invasiv VPN som Skyvpn.

Du har brug for en VPN, der ikke logger nogen personligt identificerbare oplysninger om dig eller dine aktiviteter. Ideelt set vil dens loggingspolitik være blevet bekræftet uafhængigt af en tredjeparts revision.

Uden en politik uden logs er en VPN en trussel mod dit privatliv og er sandsynligvis usikker at bruge. Lær mere om logningspolitikker, og se en liste over ægte nul-logs VPN’er, i vores guider til VPN-logfiler.

3. Det er ulovligt at bruge en VPN i nogle lande

Lande, hvor VPN'er er ulovlige eller begrænsede

Lande, hvor VPN’er er ulovlige eller begrænsede.

VPN -apps er lovlige i de fleste lande over hele verden, men der er stadig et lille antal steder, hvor det at bruge en VPN enten er ulovlig eller begrænset.

De lande, der forbyder eller regulerer VPN -brug, er:

 • Hviderusland
 • Kina
 • Iran
 • Irak
 • Nordkorea
 • Oman
 • Rusland
 • Kalkun
 • Turkmenistan
 • Forenede Arabiske Emirater

Du kan derfor bryde loven ved blot at bruge en VPN, og du kan blive retsforfulgt, hvis du bliver fanget.

I Kina, for eksempel, kan enhver, der findes ved hjælp af en VPN -tjeneste, ikke eksplicit godkendt af regeringen, bøder op til 15.000 yuan (lig med omkring $ 2.300).

For at lære mere om global censur, se hvor i verden VPN’er er lovlige eller ulovlige.

BEMÆRK: Brug af en VPN til at udføre ulovlige aktiviteter er stadig ulovligt, uanset hvor du er i verden.

4. Gode ​​VPN -tjenester koster penge

Den uheldige sandhed er det En højtydende, sikker VPN koster penge.

Det behøver dog ikke at bryde banken. Den gennemsnitlige pris på vores mest anbefalede VPN’er er lidt under $ 4.00 en måned, med den billigste mulighed prissat til $ 1.11 /måned.

For en fuld prissammenligning, se på vores analyse af, hvor meget VPN’er koster.

Mens de bedste VPN’er ikke nødvendigvis koster mest penge, er det usandsynligt, at du finder en service, der vil gøre alt, hvad du vil gratis.

Det overvældende flertal af de frie VPN’er er enten dårlig kvalitet eller virkelig farligt at bruge. Når det kommer til dit privatliv og sikkerhed, er det bare ikke værd at tage risikoen.

Når det er sagt, har vi fundet en håndfuld pålidelige gratis VPN -apps. Disse tjenester er meget gode, i betragtning af at du ikke betaler en cent. Deres præstation er dog begrænset. For eksempel er de fleste af dem catch, hvor meget data du kan bruge hver måned.

5. Brug af en VPN bremser dine forbindelseshastigheder

Brug af en VPN -tjeneste bremser næsten altid din forbindelseshastighed. Dette skyldes, at når du tænder for VPN, begynder din forbindelse at tage en længere rute til internettet via din valgte VPN -server.

Med VPN’er i god kvalitet er hastighedstabet minimalt, i det omfang du ikke engang vil bemærke det. For eksempel leverer hotspot Shield et hastighedstab på retfærdig 0.41%.

Imidlertid kan VPN’er af dårlig kvalitet langsom downloadhastigheder og øge latenstid i en ubrugelig grad. Dette kan være et stort problem, hvis din internetforbindelse allerede er ret langsom, eller hvis du gør noget speedfølsomt, såsom streaming, spil eller torrenting.

Ekspert tip: Meget lejlighedsvis vil en VPN faktisk Forbedre hastighederne af visse aktiviteter ved at hjælpe dig med at overvinde ISP -båndbredde throttling.

6. VPNS øger dataforbruget

Ved at kryptere dine data og skjule din trafik for uønsket overvågning, også en VPN øger mængden af ​​båndbredde, du bruger.

For mobile VPN -brugere betyder det, at når du bruger din VPN, mens du er tilsluttet cellulære data og ikke WiFi, forbruger du data i en hurtigere hastighed, end du ville uden VPN tændt.

Vores forskning har vist, at VPN’er øger dataforbruget overalt imellem 4% og 20%, Afhængig af hvilken VPN -protokol du bruger.

Som en konsekvens vil du sandsynligvis nå din kontrakts månedlige databegrænse meget hurtigere. Hvis du er i udlandet, kan du ende med at betale mere i dataroamingafgifter, end du ellers ville have.

For mere information, læse vores komplette guide til VPN -dataforbrug.

7. Nogle onlinetjenester forbyder VPN -brugere

Mange onlinetjenester afskrækker brugen af ​​VPN’er eller endda forbyde dem direkte.

Dette er ofte tilfældet med streamingtjenester som Netflix og BBC iPlayer, der prøver at blokere VPN’er for at forhindre dig i at få adgang til videoer og film, der ikke er licenseret i din geografiske region.

Nogle online butikker, såsom Steam, prøver også at forhindre brugere i at få adgang til sin service med en VPN. Dette skyldes, at det har lokaliserede versioner af butikken med regionspecifikke priser og frigivelsesdatoer.

Selvom det er ikke Ulovligt at bruge en VPN til at låse op ‘skjult’ indhold på disse websteder (i de fleste lande) kan det være imod virksomhedens brugsbetingelser. I så fald har de ret til Suspend eller slet din konto Hvis det konstateres, at du bruger en VPN.

BEMÆRK: Vi har gennemgået 55 VPN -tjenester og testet alle med Netflix. Dette inkluderer VPN-tjenester af dårlig kvalitet, der let identificeres af Netflix’s censurer. På trods af dette har vi aldrig modtaget en kontosuspension.

8. VPN’er beskytter dig ikke mod malware eller phishing -angreb

Misforståelse af grænserne for en VPN kan føre til Falsk indtryk At du er uberørelig online.

Mens gode VPN’er giver væsentlig beskyttelse mod aflytning og mand-i-midten angreb, beskytter VPN’er dig ikke mod hvert cyberangreb, hvilket betyder, at de ikke er, at de ikke er en fangst-løsning.

Brug af en VPN vil ikke beskytte dig mod:

 1. Malware: En VPN vil ikke sikre din enhed mod de fleste former for malware (såsom vira, spyware og ransomware). Det vil dog forhindre injektion af ondsindet kode under et mand-i-middel-angreb, dog.
 2. Phishing angreb: Du er stadig modtagelig for sociale tekniske angreb, som phishing -svindel, når du har en VPN på. Vær forsigtig med, hvilke linker du klikker på, og hvad du downloader til din enhed.

BEMÆRK: Nogle VPN -tjenester tilbyder yderligere sikkerhedsfunktioner. Nordvpns trusselbeskyttelsesfunktion inkluderer for eksempel en AdBlocker, Anti-Malware-software og et værktøj til at forhindre DDoS-angreb. Du bliver normalt nødt til at betale ekstra for disse funktioner, og de fungerer muligvis ikke så godt som tilsvarende fristående produkter.

9. Det er ikke altid muligt at omgå begrænsninger

Fejlmeddelelsen, der vises, når Dazn registrerer en VPN ved registrering

Dazn viser en fejlmeddelelse, når den registrerer en VPN ved registrering.

Mere end en femtedel af VPN -brugere i USA og UK bruger deres VPN til “Adgang til geografisk begrænset underholdningsindhold,” I henhold til vores globale statistikundersøgelse. Dette involverer Fjern blokering af udenlandske streamingbiblioteker og se indhold, der typisk ikke er tilgængeligt på din placering.

Andre mennesker bruger VPN’er til Få adgang til det gratis, globale internet Fra indvendige lande med høj censur som Kina, Tyrkiet og Iran.

Desværre kan ingen VPN -udbyder garantere, at du til enhver tid kan omgå disse begrænsninger.

Nogle VPN’er er bedre end andre, men selv de bedste tjenester blokeres fra tid til anden. Det er i det væsentlige et spil kat-og-mus mellem streamingtjenesten (e.g. Netflix) eller censursystem (E.g. Great Firewall of China) og din VPN -service.

Kontakt vores lister over de bedste streaming VPN’er og bedste VPN’er mod censur.

Du kan også bruge vores Great Firewall of China Test for at finde ud af nøjagtigt, hvilke websteder der er blokeret i Kina.

10. De fleste VPN’er er farlige at bruge

Din VPN -service har adgang til en masse personlige oplysninger. Det kan se din IP-adresse, det websteder, du besøger, og Hvad du laver på disse websteder.

Pålidelige VPN -virksomheder ignorerer disse oplysninger, og de fleste sørger for, at de aldrig registreres i første omgang.

Selvom sikre VPN -virksomheder tjener deres penge gennem dine abonnementsbetalinger, er et stort antal gratis VPN’er ikke sikre. Virksomhederne bag disse apps tjener penge ved at indsamle dine personlige oplysninger og sælge dem til den højeste byder.

Kort sagt: Du er produktet, ikke VPN. For mange af disse virksomheder er hele formålet med at betjene en VPN -service at indsamle data for at sælge videre til fortjeneste. Dette er grunden til, at de ofte er i stand til at tilbyde deres VPN til ‘gratis’.

Af denne grund kan brug af en VPN ofte være farligere end ikke at bruge en VPN. Derfor er det vigtigt at gøre din research, før du downloader. Brug en betroet, sikker VPN, eller brug slet ikke en.

Bundlinjen

Brug af en VPN er afgørende, hvis du er interesseret i dit privatliv, sikkerhed og frihed online.

En god VPN vil skjule din identitet, sikre dine personlige oplysninger og holde din online aktivitet skjult for regeringen, internetudbydere, store virksomheder og nysgerrige tredjeparter.

Det vil også lade dig omgå geografiske begrænsninger og få adgang til indhold, der er blokeret eller censureret på dit sted. Af denne grund anbefaler vi, at du bruger en betroet VPN -service, mens du gennemser internettet.

En VPN imødekommer dog ikke alle dine behov for privatlivets fred og sikkerhed. Det vil også bremse dine internethastigheder og øge din dataforbrug.

Endnu værre kunne en VPN i dårlig kvalitet have alvorlige sikkerheds- og privatlivsrisici og efterlade dig dårligere end hvis du overhovedet ikke bruger en.

Ulemper ved en VPN: Skal du bruge en VPN i 2023?

VPN -skjold med tommelfingeren nede ved siden af ​​en kvinde, der ser skuffet ud

Mens VPN’er er et godt værktøj til at øge anonymiteten og forbedre sikkerheden online, har de ulemper. Vi har opsummeret Hoved ulemper ved at bruge en VPN under:

 • Nogle VPN’er kan muligvis bremse din forbindelseshastighed, og du kan opleve forbindelsesdråber.
 • Du kan blive blokeret for at bruge bestemte tjenester eller websteder, som Netflix.
 • VPN’er er ulovlige i nogle få lande og kan give dig en falsk følelse af (lovlig) straffrihed.
 • Nogle VPN’er tilbyder ikke tilstrækkelig beskyttelse og privatliv.
 • Nogle VPN’er – især gratis VPN’er – kan logge og sælge din browseraktivitet til tredjepart.

Heldigvis vil vælge den rigtige VPN løse de fleste af disse problemer med lethed. Derfor anbefaler vi at bruge en pålidelig VPN med pålidelige forbindelser, gode hastigheder og solide afblokeringsforanstaltninger, såsom Nordvpn.

Nordvpn

Hvis du vil lære mere om ulemperne ved en VPN, og hvordan en god VPN kan afbøde disse, så tjek den komplette artikel nedenfor.

Et virtuelt privat netværk kan virke som den perfekte løsning på mange online privatlivsproblemer. Når alt kommer til alt krypterer et VPN dine data, skjuler din IP -adresse og fjerner geografisk begrænset indhold. Hvorfor burde ikke Du bruger en VPN? Som med alt er der nogle Ulemper ved at bruge en VPN.

Vi har testet snesevis af VPN’er til vores anmeldelser, så vi kender disse VPN -apps indefra og ud. Så før du trykker på købsknappen på den VPN, lad os se på hovedet Ulemper ved en VPN!

Oversigt: Fordele og ulemper ved VPN’er

Ikonet viser tommelfinger op og ned, der repræsenterer fordele og ulemper

Brug for den korte version? Her er et praktisk bord over fordele og ulemper ved en VPN. Stort set kan VPN’er hjælpe med at øge dit privatliv og sikkerhed. De giver dig også adgang til begrænset indhold som internationale Netflix -kataloger eller YouTube -videoer, der ikke er tilgængelige i dit land.

Som med al software er der imidlertid ubestridelige apps, der ikke fungerer som annonceret. Disse lavt niveau VPN’er mislykkes ved at fjerne blokering af begrænset indhold og kan bremse din VPN-forbindelse markant.

Fordele

 • VPN’er krypterer dine data og skjuler din IP -adresse, øger dit privatliv og sikkerhed.
 • Gode ​​VPN’er kan omgå regeringscensur og få adgang til geo-begrænset indhold.
 • VPN’er giver dig mulighed for at stoppe hastighedsspil fra din internetudbyder.
 • Offentlige wifi -netværk er sikrere at bruge, når de er forbundet til en VPN.
 • Virksomheder kan bruge VPN’er til at tillade fjern forbindelse til virksomhedens netværk.
 • VPN’er kan give dig adgang til spil, der endnu ikke er blevet frigivet i din del af verden.
 • En VPN med dedikerede IP’er kan hjælpe dig med at logge ind på vigtige tjenester i udlandet.

Ulemper

 • Kvalitet VPNS koster penge.
 • Nogle lande forbyder eller begrænser VPN -brug.
 • VPN’er med lavt niveau kan reducere din hastighed og få dig blokeret af streamingtjenester.
 • VPN’er med lavt niveau kan ikke omgå censur- og streamingblokke.
 • Nogle gratis VPN’er tilbyder ikke sikker kryptering eller vil sælge dine data til tredjepart.
 • Du kan opleve forbindelsesfald med lavt niveau VPN’er.

Lad os nu se nærmere på disse VPN -ulemper.

De 10 vigtigste ulemper ved at bruge en VPN

Som enhver anden software er der VPN’er, der skuffer. Disse lavt niveau VPN’er kan forårsage problemer for deres brugere, såsom at bremse din internetforbindelse eller få dig blokeret af dit yndlings streamingwebsted.

Fortsæt med at læse nedenfor for at se disse VPN Ulemper diskuteret detaljeret.

Infographic, der viser de 10 vigtigste ulemper ved at bruge en VPN

1. VPN’er med lavt niveau vil reducere din hastighed

Fordi en VPN omdirigerer og krypterer din internetforbindelse via en VPN -server, kan din forbindelseshastighed muligvis falde lidt. Derfor er det vigtigt at Test din VPN -hastighed Når du prøver en ny udbyder.

Mest Premium VPN -tjenester såsom Nordvpn bremser ikke dit internet for meget. Nogle af de hurtigste VPN’er inkluderer ifølge vores hastighedssammenligning følgende:

VPN Download hastighed fald (hurtigste server) Upload hastighed fald (hurtigste server) Ping stigning (hurtigste server)
Surfshark 4.71 MB 4.60 MB 3
Nordvpn 6.86 MB 3.86 MB 3
Cyberghost 11.69 MB 13.58 MB 3

Med en hurtig premium VPN, de fleste internetbrugere vil ikke bemærke betydelige hastighedsfald, når man gennemser internettet og bruger sociale medier. Det skyldes, at disse aktiviteter ikke kræver enorme mængder data.

Under aktiviteter, der bruger masser af data, såsom streaming og download, kan du dog bestemt Bemærk nogle hastighedsforskelle. For eksempel skal spillere, der ønsker at spille online multiplayer -spil, undersøge de bedste VPN’er til spil for at sikre, at de ikke oplever nogen forsinkelse.

2. VPN’er med lavt niveau kan få dig blokeret af streamingtjenester

Der er meget indhold online, som du kun kan få adgang fra inden for en bestemt region. Dette inkluderer Streamingtjenester som Netflix. Disse tjenester låser internetbrugere fra lande, hvor de ikke har lov til at udsende indhold.

Disse Geo-begrænsninger skyldes kontrakter med filmdistributører, der kun tillader, at indhold kan vises i specifikke regioner. Foruden Netflix inkluderer nogle andre tjenester, der bruger regionblokering.

Netflix blokerer simpelthen IP -adresser, der får adgang til deres service med et stort antal samtidige forbindelser. Da VPN -brugere deler en server – og derfor en IP -adresse – Netflix kan nøjagtigt gætte, når du bruger en VPN.

Heldigvis tilbyder nogle VPN -udbydere store modforanstaltninger mod VPN -blokke. Premium VPN’er som Nordvpn tilbyder dedikerede IP -adresser og tilslørede servere, som begge hjælper med at skjule det faktum, at du bruger en VPN.

3. De fleste VPN’er kan ikke omgå censur og streamingblokke

Streamingtjenester er blevet meget aggressive og effektive til at håndhæve deres geo-blokke gennem årene. Dette betyder, at de også blokerer for mange VPN’er og VPN -servere. Som resultat, Kun et par VPN’er kan fjerne blokering af populære streamingtjenester disse dage.

Som sådan er det vigtigt at vælge din VPN med omhu, hvis du vil bruge den til streaming. Vi anbefaler, at du tjekker vores oversigt over de bedste VPN -udbydere. Alle disse udbydere er i stand til at fjerne blokering af forskellige streamingtjenester, såsom Netflix, HBO, Disney+og BBC iPlayer.

4. Nogle lande begrænser eller forbyder VPN’er

Brugen af ​​en VPN er lovlig i de fleste lande. Nogle regeringer ønsker dog fuldstændig kontrol over, hvad deres borgere får at se på internettet. Siden En VPN kan bruges til at omgå regeringscensur, Værktøjet er blevet ulovligt i nogle totalitære lande, såsom Nordkorea, Hviderusland, Oman, Irak og Turkmenistan.

I visse lande, som Kina og Egypten, kan du kun bruge Regeringsgodkendte VPN’er. Brugen af ​​en VPN er ikke nødvendigvis ulovlig der, men VPN -brug er begrænset.

Nogle VPN -udbydere af høj kvalitet, såsom Nordvpn, har udviklet speciel “tilslørede servere,”Hvilket stadig burde være anvendeligt i lande som Kina. Disse servere maskerer det faktum, at du bruger en VPN, fordi de ikke viser nogen metadata, der er forbundet med VPN -brug.

5. Nogle gratis VPN’er tilbyder ikke sikre protokoller eller kryptering

Mange gratis VPN -tjenester er faktisk ligeglad med at beskytte dit privatliv og anonymitet online. De vil bare tjene penge. Et godt eksempel er Hola VPN, en VPN -service, du skal tænke to gange på at bruge. Hola er måske “fri”, men tjenesten har stadig fundet “kreative” måder at få betalt i fortiden.

For flere år siden har Hola vist sig at sælge brugernes båndbredde. De solgte denne ressource til en fest, der brugte den til Start et DDoS -angreb Mod et kontroversielt webforum (8chan). En anden grund til at undgå Hola er, at det er kendt at logge en enorm mængde brugerdata.

Et andet eksempel er Tuxlervpn, der nævner, at det tilbyder ”militær kvalitet kryptering.”Dette indebærer høje sikkerhedsstandarder. Imidlertid undlader det fuldstændigt at forklare, hvilke protokoller den bruger eller nogen af ​​dens krypteringsegenskaber.

Typisk rovdyr VPN’er som disse Tilbyder ikke betroede VPN -protokoller, såsom openvpn eller wireguard og er ikke gennemsigtig med hensyn til deres kryptering. De kan også har spyware eller malware Skjult væk i downloadfilen. I dette tilfælde skal dit antivirusprogram markere VPN -appen, så snart du downloader den.

6. Gratis VPN’er kan muligvis sælge dine data til tredjepart

Når du opretter forbindelse til en VPN -udbyder, dirigeres din internettrafik gennem dens servere. VPN krypterer dine data og skjuler din IP -adresse og erstatter dem med en anden.

Dette giver større sikkerhed og anonymitet. Det betyder dog også det Du er nødt til at stole på, at din VPN ikke vil manipulere eller misbruge dine data.

Mange VPN -udbydere holder deres afslutning af forhandlingen: Disse “No-Logs” eller “Zero Logs” VPNS Log hverken dine handlinger eller gem dine data. De fleste premium VPN’er som Nordvpn har vist sig at være nul logfiler VPN’er.

Nogle lavt niveau VPN-udbydere Gør Logdata, inklusive din rigtige IP -adresse og din browsingaktivitet. Nogle hævder endda ikke at logge nogen data – men har senere vist sig at gøre det.

I juni 2021, den gratis VPN -service Doublevpn Havde sine servere, data og kundelogfiler beslaglagt som et resultat af et internationalt stikk af National Crime Agency (UK), Polisen (Sverige), Europol (EU’s Law Enforcement Agency) og andre. Sting blev organiseret på grund af mistanke om ulovlige aktiviteter på det mørke web. Doublevpns websted er siden blevet taget ned.

7. Du kan opleve forbindelsesfald med lavt niveau VPN’er

Mange VPN-udbydere inkluderer en såkaldt dræbskontakt i deres software. Hvis din forbindelse til en VPN -server falder, vil Kill Switch forhindre, at dine data lækker Ved at afbryde hele din forbindelse til Internettet. Din forbindelse bliver kun gendannet, når VPN er tilbage og kører.

Mens en dræbskontakt sikrer, at dine data eller forbindelse aldrig udsættes, kan de også forstyrre dine daglige aktiviteter. Heldigvis, Kvalitet VPN -udbydere har måder at bekæmpe dette problem.

For det første har de ofte en VAST Server Network. Dette betyder, at du normalt kan finde en server, der ikke er for langt væk fra dig. For det andet et stort servernetværk forhindrer overfyldning på en enkelt server. Begge disse funktioner øger styrken i din forbindelse og reducerer sandsynligheden for forbindelsesdråber.

8. Brug af en VPN øger mobildataforbruget

VPN -forbindelser bruger generelt op Mere båndbredde eller data end ubeskyttede internetforbindelser. Når alt kommer til alt vil din datatrafik ikke længere rejse lige fra din enhed til det websted, du besøger eller omvendt. Det skal nu også tage en omvej og passere VPN -serveren.

Når du bruger et WiFi -netværk eller en Ethernet -forbindelse, ændrer denne øgede dataforbrug ikke rigtig noget. Men hvis du bruger en mobil dataplan, Du vil brænde hurtigt gennem din datatilladelse.

Ovenstående kan betyde, at du er tilbage uden mobildata inden udgangen af ​​måneden. Alternativt kan du stå over for en uventet høj telefonregning. Dette er noget vigtigt at huske på. Generelt, Det er bedre at holde sig til WiFi- eller Ethernet -forbindelser, hvis du bruger en VPN.

9. Kvalitet VPNS koster penge

Ligesom med alt i livet, i VPN’ernes verden, får du det, du betaler for. Det betyder at Premium VPNS koster penge Fordi du betaler for kryptering, serverbrug og flere sikkerhedsfunktioner.

Den ekstreme markedskonkurrence har fået mange VPN’er til at tilbyde meget overkommelige pakker, så du har masser af billige abonnementsmuligheder. I slutningen af ​​dagen er det dog stadig en investering. Kun du kan beslutte, om det er værd.

Den gode nyhed er, at du kan prøve Premium VPN’er gratis, hvis du drager fordel af deres 30-dages pengene-tilbage-garanti. Alt hvad du skal gøre er at abonnere på nogen af ​​de tilgængelige planer, og derefter arkivere en refusion, før dine 30 dage er oppe.

10. VPN’er kan ikke beskytte mod andre trusler

VPN’er kan kun gøre så meget for at beskytte dig mod cybertrusler. Beskyttelses- og privatlivets gode VPN’er tilbyder fra det faktum, at de maskerer din rigtige IP og krypterer din trafik.

Infographic, der viser, hvad VPN'er ikke kan beskytte dig mod

Dog en VPN Kan ikke beskytte dig mod malware såsom trojanske heste, keyloggers og spyware. Hvis du ønsker at beskytte dine enheder, bliver du nødt til at investere i solid antivirus -software. Denne software har enhedsscanningsfunktioner, i modsætning til VPN’er, som du har brug for for at beskytte din enhed mod malware.

VPN’er også Kan ikke beskytte dig mod cookies og andre trackere. Cookies er små tekstfiler, der nestler sig i din browser og indeholder oplysninger om dig. Da de er gemt af din browser, følger de dig rundt og er i stand til at vise dig irriterende annoncer, uanset hvor du går. En VPN påvirker ikke, hvad dine browserbutikker eller hvordan den opfører sig generelt. Til dette formål har du brug for en browserforlængelse, der blokerer for trackere.

På toppen af ​​dette, hvis du logger ind på din Google -konto, En VPN vil ikke længere beskytte din identitet. En VPN skjuler kun din rigtige IP. Det sletter ikke magisk alle de oplysninger, du leverede til forskellige websteder. Med andre ord, når du logger ind på en online -konto, giver du frivilligt din anonymitet væk, og en VPN kan ikke ændre dette på nogen måde.

Hvad er fordelene ved en VPN?

De fleste af ulemperne ved en VPN annulleres, når du Vælg en hurtig, pålidelig og pålidelig udbyder. Og mens nogle af ulemperne ovenfor kan give dig grund til bekymring, er sandheden, at der er flere fordele end ulemper til at bruge en VPN.

Dette er bare nogle af fordelene ved en god VPN:

Infografisk viser, hvad der er fordelene ved en VPN

 • Adgang til geo-blokeret indhold. VPN’er lader dig forfalskning af din placering, så du kan få adgang til internationale Netflix -kataloger eller begrænsede YouTube -videoer.
 • Datakryptering. Din browsingaktivitet er normalt synlig for din internetudbyder (ISP) eller dit universitet eller virksomheds netværksadministrator. Brug af en VPN holder din trafik skjult, så ingen kan se, hvad du gør.
 • Frihed fra båndbredde throttling. Nogle internetudbydere begrænser din forbindelseshastighed, når de ser, at du har streamet eller downloadet for ofte. VPN’er skjuler din online aktivitet, så disse internetudbydere kan ikke længere observere dig.
 • Sikker adgang til offentlig Wi-Fi. Brug af offentlig Wi-Fi uden VPN giver hackere mulighed for at prøve at kapre din internetforbindelse.

I det væsentlige er VPN’er det perfekte værktøj til at øge din personlige frihed, privatliv og sikkerhed online. For mere information, se denne fulde artikel om fordelene ved at bruge en VPN.

Bedste VPN -ikon

Hvad er den bedste VPN?

Hvis du bare leder efter en VPN i høj kvalitet Og ønsker at undgå mange af de potentielle ulemper, det er værd at investere i en VPN -tjeneste som Nordvpn.

Nordvpn er en meget overkommelig udbyder, der leverer god service, et enormt servernetværk, gode hastigheder og nyttige funktioner, hvis du finder dig selv at være offer for en VPN -blok, såsom tilsløret servere og dedikerede IP -adresser.

Hvad mere er, hvis du ikke er helt solgt på dets fordele i de første 30 dage, er der en pålidelig pengene-tilbage-garanti. Hvis du vil Download Nordvpn, Gå bare over til sit officielle websted og følg de enkle trin nedenfor for at downloade sin software:

 1. Opret en konto På Nordvpn -webstedet.
 2. Hent VPN -softwaren.
 3. Installere VPN -softwaren.
 4. Log ind på din konto Når softwaren er installeret og åbnet.
 5. Vælg din foretrukne VPN -server.
 6. Tænd for VPN!