Hvilken VPN bremser ikke internettet

Contents

Heldigvis er der også mange metoder for dig at fremskynde din VPN -forbindelse. Du kan justere krypteringsniveauer, ændre protokoller eller serverplaceringer, bruge delt tunneling eller sikre, at der er en optimal internetopsætning på plads.

Bremser VPN din internethastighed? [Kort svar: sandsynligvis ikke

Nogen mumler i en samtale, folk bevæger sig langsomt på et travlt fortov, din Wi-Fi bevæger irriterende. Og sidstnævnte vil sandsynligvis vinde irritationskonkurrencen, da langsomt internet-tilstopper uanset hvad du måtte gøre online-arbejde, studere eller binge-se dit tv-show for at slappe af efter de to første.

Så det er ingen overraskelse, at mange mennesker leder efter en VPN, der ikke rod med internethastigheder. I denne artikel besvarer vi spørgsmål, som du sandsynligvis har stillet dig selv – bremser en VPN dit internet og er en hurtig VPN bare en myte? Du lærer også om, hvordan du fremskynder din VPN. Parat? Lad os gøre det hurtigt (ligesom Wi-Fi skulle være!)

Påvirker VPN internethastighed?

Langsom internetforbindelse er sandsynligvis den mest almindelige stereotype, der cirkler rundt om VPN’er. Og ja, dette var Sagen for nogen tid siden Før hastighed var ikke en prioritet, da VPN -protokoller blev designet.

Bemærk: Bestemmelse af niveauet for kryptering er en VPN -protokol en blanding af transmissionsprotokoller og krypteringsstandarder. Grundlæggende er et nøgleelement til VPNs arbejde, hvordan det krypterer dine data og sender dem til sin destination.

Forskellige protokoller giver forskellige hastigheder. Og bare for et par år tilbage, OpenVpn var den førende VPN -protokol. Det betragtes stadig som sikkert og pålideligt, hvor næsten enhver VPN i dag bruger den. Forbindelseshastigheden var dog aldrig en prioritet, da den først blev introduceret. Så dit internet kan have lidt. Men er dette stadig tilfældet for nyere produkter?

Hurtig VPN i dag: ægte eller ej?

Helt ægte. Igen, mens langsomme hastigheder var en realitet i fortiden, er alvorlige fald i hastighed en undtagelse snarere end en regel i disse dage. Sandheden er, at en VPN er bundet til at bremse din forbindelse lidt, da det tager tid for en VPN at kryptere og dekryptere data. Men denne afmatning er praktisk talt usynlig med moderne VPN’er. Så hvad der er ændret? Lad os diskutere.

VPN -hastighed i disse dage: Hvad ændrede sig?

Den største forskel er, at VPN -protokoller blev bedre. Ja, teknologi forbliver ikke sat – andre protokoller, som Wireguard, dukkede op designet med større hastighed og forbedret privatliv i tankerne. Wireguard er designet til at forbedre de eksisterende VPN -protokoller ved at være hurtigere og lettere at bruge. Udgivet i 2019 er det allerede indarbejdet i mange VPN -tjenester.

Så med mere avancerede protokoller på plads, har moderne VPN’er bare ikke råd til at tilbyde langsomme hastigheder. Men … vedrører det også gratis VPN’er? Lad os finde ud af det.

Gratis VPN’er: Behov for hastighed

Er træg hastigheder på gratis VPN’er en myte eller virkelighed? Mest sandsynligt sidstnævnte. Hvorfor så? Sagen er, at gratis VPN -udbydere pålægger brugerne specifikke begrænsninger, i vid udstrækning håber, at de vil opgradere til en betalt plan for at undgå dem. Blandt større begrænsninger er:

Protonvpn prisfastsættelse

 1. Langsommere forbindelse. Udbydere vælger ofte at hætte hastigheder på gratis versioner. Lad os tage protonvpn, for eksempel, der kommer i en gratis og betalt version, hvor de førstnævnte giver langsommere hastigheder sammenlignet med det på de betalte planer.
 1. Grænser for dataforbrug. Med en gratis VPN kan du også ende med den begrænsede mængde data, du kan bruge.
 2. Lille servernetværk. For at tage protonvpn som et eksempel igen, adskiller dets servernetværk på en gratis og betalte planer markant – 147 servere i 3 lande på en gratis plan mod 500+ servere i 40+ lande. Jo kortere afstanden data skal rejse, jo bedre. Så hvis du er begrænset til en håndfuld servere, kan din forbindelse lide.

På samme tid er premium (betalte) VPN’er for det meste ikke lukket. Lad os sammenligne gratis og premium VPN’er head-to-head for tydeligt at se forskellen:

Gratis VPN Betalt VPN
Fart For det meste lukket Højeste hastighed
Dataforbrug Mest begrænset Ubegrænset båndbredde og trafik
Servernetværk Små servernetværk Omfattende servernetværk

Sådan tester VPN -forbindelseshastighed

Så her er en ting – din VPN giver ofte forskellige internethastigheder, når du er forbundet med servere forskellige steder. Endnu en gang, jo tættere serveren er på din rigtige placering, jo hurtigere bliver din forbindelse. Du kan køre hurtige hastighedstest, når du er tilsluttet forskellige servere for at se, hvilken der fungerer bedre for dig. Sådan kan du gøre det med OOKLA SPEED TEST:

 1. Sluk for din VPN
 2. Åben OOKLA SPEED TEST og klik på ‘Gå’
 3. Kontroller din upload og downloadhastigheder uden din VPN på
 4. Tænd for din VPN, og opret forbindelse til en server
 5. Bemærk din upload og downloadhastigheder med din VPN på
 6. For at sammenligne forskellen i hastigheder på forskellige servere skal du gentage trin 3, 4 og 5.

Du får sandsynligvis værre resultater, der forbinder til servere i geografisk fjerne lande. Stadig vil en top VPN-udbyder ikke bremse din internetforbindelse markant-på denne måde vil du nyde kryptering af høj kvalitet uden din internethastighed, der lider meget.

Sådan gør du VPN hurtigere?

Sig, at du kørte en hastighedstest og kunne ikke lide det, du så. Bekymre ikke – det betyder ikke, at alt håb går tabt. Vi har samlet nogle tip til dig, hvordan du gør din VPN hurtigere. Tjek følgende.

1. Skift til en anden protokol

Endnu en gang kan forskellige protokoller påvirke din forbindelseshastighed forskelligt. Så du kan prøve at skifte mellem dem for at se, hvad der fungerer bedre for dig. For at gøre det i Veepn -appen, gå til for eksempel til Indstillinger > VPN -protokol, hvor du kan se flere tilgængelige muligheder. Sådan ser det ud på Windows -appen:

Veepn -protokoller

2. Tjek din internetforbindelse

Selvom omdirigering af din trafik via en VPN-server kan bremse din forbindelseshastighed lidt, er VPN ikke den onde fyr, hvis du har træg Wi-Fi i første omgang. Som vi har nævnt før, kan du køre separate tests for en forbindelse med og uden VPN for at vide med sikkerhed, hvad der forårsager hastighedsfald. Og måske er alt hvad du har brug for bare at opgradere dit internetabonnement.

3. Genstart din router (og din enhed, for den sags skyld)

Ah, den gode gamle “Nulstil enheden, hvis den ikke fungerer”Regel, der ofte undervurderes af mange. Find din router, støv den af ​​og find knappen “Reset”. Genstart af din pc eller telefon vil bestemt ikke være en dårlig idé. Måske er din enhed bare træt og kommer til sanserne efter en hurtig genstart.

4. Skift serverplacering

Serverplacering og serverbelastning er blandt de vigtigste faktorer, der påvirker et hastighedstab. Således kan ændring af en anden server tættere på din placering forbedre din internethastighed i høj grad.

5. Bed din firewall om at slukke ild

Firewalls og antivirus kan også bremse din forbindelseshastighed, da disse applikationer skal filtrere gennem alle data, før de konkluderer, at det er sikkert for din enhed. Nogle er måske endda i konflikt med VPN -tjenesten og dubber den en muligvis farlig. At tilføje VPN -appen til antivirus eller firewalls undtagelser kan hjælpe med “konflikt” -delen, men den løser ikke hastighedsproblemet. For at gøre det skal du deaktivere disse programmer midlertidigt og se, om det hjælper med hastigheden. Vær dog forsigtig, da dette efterlader dig udsat for vira og malware -trusler.

6. Brug en kablet forbindelse

Selvom det bestemt er godt, kan Wi-Fi miste dig en vis hastighed, især når du har flere enheder tilsluttet det samme netværk. Så hvis du virkelig har brug for at grave de sidste par Megabyte din Internet Service Provider (ISP) tilbyder, kan du skifte til en kabelforbindelse. At holde et par meter UTP -kabel derhjemme er altid en god idé, alligevel.

7. Vælg en pålidelig VPN -udbyder

Gratis VPN’er er helt sikkert lokkende, men selvom du ikke betaler penge, kan det stadig koste dig i langsommere hastighed, dårligere sikkerhed og endda dataeksponering (gratis VPN -udbydere er nødt til at tjene penge på en eller anden måde, ved du, så det at sælge dine data er ikke ude af billedet). På samme tid har premium VPN’er råd til at udvikle omfattende servernetværk sammen med solide krypteringsprotokoller.

Veepn kan være din go-to-løsning. Det har en nyttig Optimal placering Funktion – Veepn anbefaler den hurtigste server til at oprette forbindelse til Før du tænder din VPN. Sådan ser det ud i Windows -appen:

Veepn optimal placeringsfunktion

Veepn bruger flere VPN -protokoller, nemlig Wireguard, OpenVPN (TCP og UDP) og IKEV2, topklasse AES-256 kryptering og et omfattende netværk på 2.500+ servere i 60 lande, mellem hvilke du nemt kan skifte.

Er hastighed på din valgte server træg? Skift til den, der er tættere på dig, eller vælg en anden VPN -protokol. Hold dine data sikre og din forbindelseshastighed hurtigt. Problemfri.

FAQ

Hvor meget vil en VPN bremse mit internet?

En VPN er bundet til at bremse din forbindelse lidt, da det tager tid for en VPN at kryptere og dekryptere data. Imidlertid er denne afmatning praktisk talt usynlig med moderne VPN’er på grund af avancerede VPN -protokoller, de bruger.

Påvirker VPN Wi-Fi-forbindelse?

Ja, en VPN vil sandsynligvis påvirke din Wi-Fi-forbindelse, fordi den krypterer din trafik og giver dig et ekstra lag af sikkerhed. Alligevel er denne indflydelse ikke betydelig, så du ville ikke lide af stort hastighedstab.

Hvorfor bremser VPN mit internet?

Først en VPN er At bremse din internethastighed til en vis grad, da datakryptering tager tid. Men denne afmatning går praktisk talt ubemærket med moderne VPN’er. Ikke desto mindre, hvis faldet i hastighed er stort set mærkbar, Det kan skyldes en af ​​følgende grunde: Serverbelastning, afstand til en server eller internethastigheden, der tilbydes af din internetudbyder (ISP).

Viden er magt, Veepn er frihed
30-dages pengene-tilbage-garanti
Relaterede indlæg

Sådan bruges VPN på Paramount Plus: Stream uden grænser

Sådan bruges VPN på Paramount Plus: Stream uden grænser

Underholdning 8 min læst

Sådan bruges VPN på Paramount Plus: Stream uden grænser

Veepn Research Lab

14. september

Signal vs. WhatsApp: Sammenligning af privatlivsfunktioner til brugerbeskyttelse

Signal vs. WhatsApp: Sammenligning af privatlivsfunktioner til brugerbeskyttelse

Godt at vide 8 min læst

Signal vs. WhatsApp: Sammenligning af privatlivsfunktioner til brugerbeskyttelse

Veepn Research Lab

8. september
Hold dine personlige data private.
Beskyt dig selv med Veepn

Skrevet af Veepn Research Lab Veepn Research Lab er dedikeret til at give dig de nyeste indlæg om internetsikkerhed og privatlivets fred.

Relaterede indlæg

12 episke krigsfilm på Netflix for at streame

12 episke krigsfilm på Netflix for at streame

Underholdning 11 min læst

12 episke krigsfilm på Netflix for at streame

Hvis du gerne vil bruge din filmaften på at se en episk film om krig, kan du overveje at lede efter en på Netflix. Kongen af ​​streamingtjenester tilbyder et utal af krigsfilm for enhver smag, fra klassiske dramaer til moderne actionfyldte blockbusters og følelsesmæssige kærlighedshistorier. Desværre kan nogle af disse titler muligvis synes utilgængelige på din nuværende placering. Men med et virtuelt privat netværk (VPN) -tjeneste kan du overvinde denne udfordring og nyde det ønskede indhold, selv når du rejser til udlandet. Her er vores bedste valg af film om krig på Netflix, og hvordan man får adgang til dem hvor som helst.

Veepn Research Lab

22. september

Ser regeringen på mig? (Ja! Find ud af, hvordan du beskytter dit privatliv)

Ser regeringen på mig? (Ja! Find ud af, hvordan du beskytter dit privatliv)

Big Brother 11 min læst

Ser regeringen på mig? (Ja! Find ud af, hvordan du beskytter dit privatliv)

Mest sandsynligt bruger du flere gadgets, flere sociale medieplatforme og andre digitale tjenester (inklusive AI-baserede), der gør vores liv lettere og mere spændende. Men på et tidspunkt kan du indse, at alle disse godbidder har en skyggefuld side – de kan faktisk hjælpe myndighederne med at indsamle oplysninger om dig eller endda spionere på dig direkte. Og her kommer spørgsmålet – er regeringen at se dig, virkelig? Hvis du er her for et kort svar, så ja, regeringen ser på dig. Men spørgsmålet er, hvor meget kan de lære? Fortsæt med at læse for at finde ud af det.

VPN, der ikke bremser internettet

Reddit og dets partnere bruger cookies og lignende teknologier til at give dig en bedre oplevelse.

Ved at acceptere alle cookies, accepterer du vores brug af cookies til at levere og vedligeholde vores tjenester og websted, forbedre kvaliteten af ​​Reddit, personalisere Reddit -indhold og reklame og måle effektiviteten af ​​reklame.

Ved at afvise ikke-væsentlige cookies kan Reddit stadig bruge visse cookies for at sikre den rette funktionalitet på vores platform.

For mere information, se vores cookie -meddelelse og vores privatlivspolitik .

Bremser en VPN dit internet?

Udforsk, hvordan en VPN påvirker din internethastighed, og lær, hvordan du måler din VPN’s ydelse og optimerer din forbindelse til en problemfri online oplevelse.

Ryan L. Clancy , Forfatter
Steph Trejos , Redaktør
Sidst opdateret 25. august 2023

Vi modtager muligvis kompensation fra de produkter og tjenester, der er nævnt i denne historie, men udtalelserne er forfatterens egen. Kompensation kan påvirke, hvor tilbud vises. Vi har ikke inkluderet alle tilgængelige produkter eller tilbud. Lær mere om, hvordan vi tjener penge og vores redaktionelle politikker.

Annonceringsoplysning

Alt om cookies er et uafhængigt, annonceringsstøttet websted. Nogle af de tilbud, der vises på dette websted, er fra tredjeparts annoncører, hvorfra alt om cookies modtager kompensation. Denne kompensation kan påvirke, hvordan og hvor produkter vises på dette websted (inklusive for eksempel den rækkefølge, de vises).

Alt om cookies inkluderer ikke alle finansielle eller kredittilbud, der muligvis er tilgængelige for forbrugerne, og vi inkluderer heller ikke alle virksomheder eller alle tilgængelige produkter. Oplysninger er nøjagtige fra udgivelsesdatoen og er ikke blevet leveret eller godkendt af annoncøren.

Redaktionel politik

Det hele om cookies-redaktionelle team bestræber sig på at give nøjagtige, dybdegående oplysninger og anmeldelser for at hjælpe dig, vores læser, træffe online-privatlivsbeslutninger med tillid. Her er hvad du kan forvente af os:

 • Alt om cookies tjener penge, når du klikker på linkene på vores websted til nogle af de produkter og tilbud, som vi nævner. Disse partnerskaber påvirker ikke vores udtalelser eller anbefalinger. Læs mere om, hvordan vi tjener penge.
 • Partnere er ikke i stand til at gennemgå eller anmode om ændringer i vores indhold undtagen af ​​overholdelsesårsager.
 • Vi sigter mod at sikre, at alt på vores side er opdateret og nøjagtigt fra udgivelsesdatoen, men vi kan ikke garantere, at vi ikke har gået glip af noget. Det er dit ansvar at tjekke alle oplysninger, inden du træffer nogen beslutning. Hvis du ser noget, der ser galt ud, så fortæl os det.

Hvis du er bevidst om dit privatliv online, kan du henvende dig til at bruge et virtuelt privat netværk (VPN). Men du spekulerer måske på, om VPN’er bremser forbindelseshastigheden, eller hvordan du fremskynder dit internet, mens du bruger en VPN.

En række faktorer bestemmer din internethastighed, mens du bruger en VPN. Dette kan skyldes den VPN, du bruger, et problem med netværksudbyderen, din placering eller dine routerindstillinger.

I denne artikel forklarer vi grundene til, at din forbindelseshastighed kan være langsom, mens du bruger en VPN og giver løsninger til en hurtigere forbindelse.

I denne artikel

Gør VPN’er bremset internethastighed?

VPN’er giver brugerne et ekstra lag af sikkerhed, når de bruger internettet. De gør det ved at dirigere din internettrafik gennem en fjernserver, hvilket i sidste ende gør dine aktiviteter meget sværere at spore.

Desværre kan denne omdirigeringsproces undertiden påvirke din internethastighed, da dine data ikke længere tager den korteste og hurtigste rute til dens destination. Det går nu gennem en mere sikker og potentielt længere rejse.

Latens er en anden afgørende faktor, der påvirker internethastigheden. Dette henviser til den tid, det tager for data at rejse mellem dens kilde og destination. Jo lavere latenstid, jo hurtigere er dataoverførslen og jo hurtigere onlineoplevelsen. Jo højere latenstid, jo langsommere er oplevelsen og jo mere sandsynligt er du for at opleve buffering eller forsinkelse. VPN’er kan øge latenstid, fordi de dirigerer trafik gennem fjernservere.

VPN -faktorer, der påvirker hastigheden

Følgende faktorer kan påvirke din hastighed, mens du er forbundet til en VPN:

 • Afstand til serveren: Jo længere du er fra din VPN -server, jo længere tid det tager for data at rejse, øge latenstid og potentielt bremse dit internet. Derfor anbefales det normalt at vælge en server, der er tæt på din faktiske placering.
 • Serverbelastning: Antallet af brugere, der er tilsluttet den samme VPN -server, kan påvirke din hastighed. Hvis en server er overbelastet med brugerne, kan den kæmpe for at følge med, hvilket bremser internethastigheden for alle tilsluttede.
 • VPN -protokol: VPN -protokoller tilbyder forskellige hastigheder og sikkerhedsegenskaber. OpenVPN prioriterer sikkerhed frem for hastighed, mens IKEV2 og Wireguard stræber efter at balancere mellem de to.
 • Krypteringsstyrke: Et højere niveau af kryptering giver bedre sikkerhed, men det kan også bremse tingene. Det tager behandlingskraft for at kryptere og dekryptere data, og denne proces kan reducere hastigheder, især på enheder med mindre kraftfuld hardware.
 • ISP -hastighed: Uanset hvor god din VPN er, vil det ikke være i stand til at give dig bedre hastigheder end din originale internetudbyder (ISP) -forbindelse. Hvis din baseline internethastighed er langsom, vil VPN ikke forbedre den.

Sådan fremskyndes dit internet med en VPN

Mens VPN’er kan påvirke din hastighed på grund af den yderligere datakryptering og omdirigeringsproces, betyder det ikke, at din forbindelse er dømt til at være træg. Med nogle strategiske justeringer til dine VPN -indstillinger og internetopsætning, kan du sikre en hurtigere internetoplevelse.

Lad os tage et dybt dykke ned i de forskellige måder at fremskynde dit internet med en VPN.

Juster dit niveau af kryptering

Et højt niveau af kryptering er fantastisk til sikkerhed, men kan sætte ekstra efterspørgsel efter dit system og derved bremse din internethastighed. Hvis du bruger en VPN primært til aktiviteter, hvor maksimal sikkerhed ikke er den højeste prioritet, som streaming eller spil, kan du overveje at reducere krypteringsniveauet. Husk dog, at dette kan gøre dine data mindre sikre.

Vælg en anden VPN -protokol

VPN’er bruger forskellige protokoller til at oprette en sikker tunnel til dine data. Nogle protokoller prioriterer sikkerhed, men kan bremse din hastighed, mens andre skaber en balance mellem sikkerhed og hastighed. Overvej at skifte til hurtigere protokoller som IKEV2 eller Wireguard, hvis din VPN understøtter dem. Vær dog opmærksom på de potentielle afvejninger i sikkerhed.

Skift din serverplacering

Jo længere dine data skal rejse, jo mere latenstid kan påvirke din forbindelse. Valg af en anden server, der er tættere på din faktiske placering, kan reducere denne rejsetid og øge din hastighed. De fleste VPN’er gør det nemt at ændre din serverplacering, og nogle tilbyder endda en hurtig forbindelsesfunktion, der automatisk vælger den bedste server baseret på din placering.

Brug funktionen Split Tunneling

Split Tunneling giver dig mulighed for at beslutte, hvilken del af din trafik, der går gennem VPN, og hvilken del der går gennem din almindelige internetforbindelse. Dette kan fremskynde din internetforbindelse markant ved at reducere mængden af ​​data, der skal krypteres og dirigeres gennem VPN.

Tjek din internetforbindelse

Før du beskylder VPN for en langsom internetforbindelse, skal du tjekke din originale internethastighed. Hvis din internetudbyder tilbyder en træg forbindelse, vil VPN ikke være i stand til at fremskynde den. Overvej om nødvendigt at opgradere din internetplan eller skifte internetudbydere.

Luk eventuelle applikationer, du ikke har brug for

Mange applikationer, der kører i baggrunden, kan spise din båndbredde op uden at du er klar over det. Sørg for at lukke unødvendige apps og programmer på din enhed for at frigøre båndbredde til en bedre VPN -oplevelse.

Deaktiver din antivirus

Nogle gange kan antivirus -software forstyrre din VPN og bremse din internethastighed. Overvej midlertidigt at deaktivere det for at se, om det påvirker din hastighed. Husk dog at tænde det igen senere for at holde din enhed beskyttet mod cybertrusler.

Genstart din router eller modem

Ligesom din computer kan dit modem eller router drage fordel af en hurtig genstart. Genstart af disse enheder kan løse hastighedsproblemer ved at rydde alle eksisterende softwarefejl eller hukommelsescacher, der kan bremse din forbindelse.

Skift til en kablet forbindelse

Wi-Fi-forbindelser er modtagelige for forskellige interferens- og rækkevidde, som kan bremse din hastighed. Skift til en kablet forbindelse via et Ethernet -kabel kan tilbyde en mere stabil og hurtigere internetforbindelse.

Genstart din computer

Nogle gange er de enkleste løsninger de mest effektive. En hurtig genstart kan ofte løse mange mindre problemer, der muligvis bremser din computer, og følgelig din internethastighed.

Undersøg nye VPN -tjenester

Hvis du har prøvet alt, og din VPN stadig er langsom, kan det være tid til at skifte tjenester. Nogle VPN’er, inklusive følgende, er bare hurtigere end andre:

 • Surfshark: Surfshark er bedst til online spil og streaming takket være sin Wireguard -protokol og split tunnelingsfunktioner.
 • Cyberghost: I vores test leverede Cyberghost lav latenstid på tværs af sit store servernetværk.
 • Ipvansk: IPVanish er den hurtigste VPN, hvis du er interesseret i torrenting, da det leverer P2P-venlige servere.

Det er vigtigt at finde en VPN, der afbalancerer hastighed, sikkerhed og dine ønskede funktioner.

Sådan kontrolleres din VPN -hastighed

Den bedste måde at kontrollere hastigheden på din VPN er med en internethastighedstest. Det giver dig din forbindelses downloadhastighed, uploadhastighed og latenstid. For at gøre det skal du følge disse trin:

 1. Frakobl din VPN: Først og fremmest, afbryd din VPN, så du kan bekræfte din baseline internethastighed.
 2. Gå til et hastighedstestwebsted: Naviger din vej til et hastighedsteststed som Ooklas Speedtest.net, hurtigt.com af Netflix eller Speedof af.mig. Når du er på dit foretrukne websted, skal du blot finde og klikke på knappen GO eller Start.
 3. Kontroller resultaterne: Efter at have givet webstedet et par sekunder til et par minutter at gennemføre, vil du modtage din downloadhastighed, uploadhastighed og latenstidsresultater. Skriv disse numre ned, så du kan sammenligne dem med resultaterne fra de næste trin.
 4. Opret forbindelse til din VPN: Opret forbindelse derefter til din foretrukne VPN. Vælg om muligt den serverplacering, som du typisk vil bruge til dine daglige aktiviteter.
 5. Kør hastighedstesten igen: Vend tilbage til det samme hastighedstestwebsted og kør testen igen, mens du er tilsluttet din VPN. Sørg igen for at være opmærksom på resultaterne.
 6. Sammenlign resultaterne: Nu kan du sammenligne de to sæt resultater. Det er normalt at se noget fald i hastigheden, når vi bruger en VPN, som vi diskuterede tidligere i artiklen. Men hvis der er et markant fald i hastigheden, kan det være værd at anvende nogle af de fejlfindingstrin, vi dækkede.

Det er vigtigt at huske, at mange faktorer kan påvirke en hastighedstest. Af denne grund kan det være nyttigt at køre testen flere gange på forskellige tidspunkter af dagen og på forskellige VPN -servere for at få et langt mere omfattende billede af din VPNs hastighedsydelse.

Ofte stillede spørgsmål om VPN’er og internethastighed

Hvordan øger jeg internethastigheden i routerindstillinger?

For at øge din hastighed gennem dine routerindstillinger, prøv først at opdatere firmwaren på enheden, da dette sandsynligvis kommer med forbedret ydelse. En anden metode er at ændre routerens kanal for at undgå interferens fra andre enheder. Hvis det er muligt i dine indstillinger, skal du aktivere servicekvalitet (QoS), da dette vil prioritere visse typer trafik.

Gør en VPN dit internet hurtigere?

Nej, en VPN gør ikke dit internet hurtigere, det gør det modsatte. I betragtning af det faktum, at en VPN tilføjer et ekstra lag af sikkerhed ved at omdirigere din trafik, er det mere sandsynligt, at du bremser din internethastighed end at gøre det hurtigt. I nogle specifikke situationer kan det fremskynde dit internet ved at omgå ISP -throttling.

Hvor meget bremser en VPN?

Det beløb, hvormed en VPN bremser dit internet, afhænger generelt af en række faktorer. Dette inkluderer din originale ISP -hastighed, serverplacering og din VPN -protokol. Du vil sandsynligvis opleve et lille fald i hastigheden på grund af, at din trafik omdirigeres.

Hvilken VPN har den hurtigste hastighed?

VPN med den hurtigste hastighed afhænger af mange forskellige faktorer og varierer så ofte på grund af antallet af brugere på en server ad gangen. Foruden de førnævnte VPN’er, Expressvpn og Nordvpn er også kendt for konsekvent at give højtydende hastigheder.

Bundlinie

Brug af en VPN er den optimale måde at sikre dine online aktiviteter på. Imidlertid forårsager denne yderligere kryptering ofte langsommere hastigheder på grund af den nødvendige omdirigering. Uanset om det er afstanden til VPN -serveren, belastningen på serveren eller din originale ISP -hastighed er langsom, er der mange faktorer, der kan påvirke din internethastighed.

Heldigvis er der også mange metoder for dig at fremskynde din VPN -forbindelse. Du kan justere krypteringsniveauer, ændre protokoller eller serverplaceringer, bruge delt tunneling eller sikre, at der er en optimal internetopsætning på plads.

Hvis hastighed er dit ultimative mål, og fejlfindingstrinnene ikke er tilstrækkelige, er det måske tid til at skifte VPN -udbydere. For at hjælpe dig med at finde den bedste service til dine behov uden at gå på kompromis med sikkerheden, kan du tjekke vores guide til de hurtigste VPN’er. Målet er at skabe en perfekt balance mellem hastighed, sikkerhed og funktioner, der passer til dine specifikke behov.