UTorrent blokeret af Avast

UTorrent bliver fortsat markeret som ‘alvorlig trussel’, og det er ikke alene

I løbet af de sidste par år er uTorrent gentagne gange markeret som ‘ondsindet’ software. Dette emne blussede op igen for nylig, og på tidspunktet for skrivningen.

[Hjælp] Utorrent bliver ved med at blive karantæne af min antivirus

Jeg har haft uTorrent installeret på min bærbare computer i cirka tre år nu, og pludselig underrettede min antivirus (avira gratis version) mig om, at den havde opdaget mistænksom aktivitet og havde det karantæne. Jeg klikkede på detaljer, men det viste mig ikke noget, det kørte bare Luke FileWalker og åbnede derefter hovedvinduet Avira.

Jeg prøvede at kigge efter uTorrent for at afinstallere det, men det var allerede væk. Jeg troede måske, at det bare var en fejl, så jeg prøvede at downloade et nyt installationsprogram til uTorrent, men Avira fangede installationsprogrammet og karanterede det, så det er væk, og jeg ved ikke hvad jeg skal gøre.

uTorrent bliver fortsat markeret som ‘alvorlig trussel’, og det er ikke alene

Populær BitTorrent-klient Utorrent bliver igen markeret som problematisk af antivirusleverandører. Dette inkluderer Microsofts Windows Defender, som simpelthen fjerner applikationen fra operativsystemet. Ifølge rapporter er softwaren kategoriseret som ‘RiskWare’, ‘malware’ og ‘potentielt uønsket software.’Foruden uTorrent står den rivaliserende klient Qbittorrent også over for lignende problemer.

Fare

Installeret på snesevis af millioner af enheder forbliver uTorrent den go-to torrent-klient for mennesker over hele verden.

Forskning sidste år viste, at omtrent to tredjedele af alle BitTorrent-brugere foretrækker det frem for de mange tilgængelige alternativer.

I 2018 frigav Utorrent -teamet en “web” -version af softwaren. For nu foretrækker de fleste brugere dog stadig den selvstændige klient. Det vil sige, hvis de formår at køre det uden anti-virus-leverandører, der kommer i vejen.

uTorrent ondsindet?

I løbet af de sidste par år er uTorrent gentagne gange markeret som ‘ondsindet’ software. Dette emne blussede op igen for nylig, og på tidspunktet for skrivningen.

Vi kørte det nyeste installationsprogram gennem en virustotal scanning, der viser, at uTorrent er markeret af 19 separate virksomheder. Årsagerne adskiller sig fra “risikostyr” gennem “trojan.BtcMine, ”til“ Bundled installatør.”

uTorrent markeret

Microsoft kategoriserer for eksempel uTorrent som en “potentielt uønsket applikation” (PUA). Faktisk har virksomheden haft en dedikeret uTorrent -side i sin malware -database i årevis, og mærket softwaren som en alvorlig trussel.

Potentielt uønsket software

Mens den nøjagtige karakter af problemet kan variere, er “potentielt uønsket software” et tilbagevendende tema. Udtrykket uønsket er bredt kan variere fra at ændre browserindstillinger til installation af tredjepartsværktøjer uden tilladelse. Ifølge Microsoft er dette ikke det samme som malware.

Det betyder ikke, at virkningen ikke er reel. Vi har hørt fra flere mennesker, der for nylig havde fjernet utrent fra deres systemer, og er ikke i stand til at geninstallere det. Flere af disse klager vises også på sociale medier, med folk, der leder efter rådgivning.

QbitTorrent er også uønsket

Interessant nok er uTorrent ikke den eneste torrent -klient, der markeres som potentielt uønsket software. Tidligere denne måned blev QBitTorrent også føjet til Microsofts malware -database. Mens det ikke er malware, men en PUA, blokerer Windows -forsvarer aktivt og fjerner softwaren.

Dette har resulteret i adskillige klager over Reddit såvel som QBitTorrent Github -siden, hvor folk deler lignende oplevelser.

“Windows -forsvarer fjerner lydløst softwaren lydløst på trods af at han eksplicit er tilladt på maskinen,” skriver Athelas64. ”Efter at have tilladt den karantæne software, fungerer QBitTorrent … Indtil den næste genstart.”

Qbittorrent blokeret

En anden kommentator undrer sig over, om dette er en organiseret handling mod torrent -klienter. Dette er ikke usandsynligt, så mange andre torrent -klienter også markeres som uønsket software. Faktisk foreslår Microsoft selv lige så meget.

Alle torrent -klienter er uønskede?

I en baggrundsartikel om, hvad der betragtes som uønsket software, nævnes torrent -klienter specifikt sammen med reklame -software og kryptominers. Artiklen antyder, at den kun gælder for “virksomhed”, men de klager, vi har set, gælder også for andre Windows -versioner.

PUA Windows

Microsofts artikel understreger, at uønsket software ikke er den samme som malware, men det er ikke nævnt i sin egen malware encyklopædi. Windows Defender klassificerer også puas som en ‘alvorlig trussel’.

Da vi løb uovertrent gennem den virustotale scanning, dukkede mange røde flag op, men qbittorrent er stort set rent. Dette antyder, at Microsofts blokering simpelthen kunne skyldes, at det er en torrent -klient, intet andet.

Selvom vi ikke anbefaler at ignorere advarsler mod virus, er der måder at installere uTorrent og qbittorrent uden at løbe i problemer. En mulighed er at deaktivere PUA -beskyttelsen i Windows, som kan gøres med et par klik. Alternativt kan brugere simpelthen skifte til tredjeparts anti-virusbeskyttelse, der deaktiverer Windows Defender.

Vi har bedt uTorrent- og QbitTorrent -teams om en kommentar til vores fund, men i skrivende stund har de endnu ikke reageret.

Microsoft informerede TorrentFreak om, at Torrent -klienter faktisk er blokeret som PUA’er på virksomhedsmaskiner. Der er dog andre PUA -kriterier, der kan blokere applikationerne i andre miljøer.

”Vi registrerer torrent -applikationer til virksomhedsmaskiner pr. PUA -kriterier. Andre kriterier kan udløse påvisning af disse applikationer på en forbrugerplatform eller det miljø, hvor detektionen sker, kan betragtes som et virksomhedsmiljø, ”informerede en talsmand for Microsoft.