TunnelBear VPN Review: Den overprisede Ursine har problemer med at leve op til hype

Hastigheder bundet ud i Singapore, dog med et lavt på 4.95 Mbps og en gennemsnitlig hastighed på 68 Mbps. TunnelBears forbindelser vaklede rutinemæssigt, når de testede i regionen. De laveste gennemsnit blev fundet i Europa, på 65 Mbps samlet. Som det har været tilfældet for hver VPN, jeg har testet, var tyske servere underpresteret sammenlignet med fransk.

TunnelBear Review (2023)

TunnelBear er fremragende på grund af sin brugervenlige app og terminologi med bjørne-tema. Denne sjove service er let at bruge og hjælper folk med at forstå, hvordan VPN’er fungerer gennem sin animation. Mens appens funktionalitet er stor og er en fantastisk mulighed for første gang VPN-brugere. Hvis du ikke har nogen idé om, hvad en VPN er, skal du læse denne anmeldelse for at få en detaljeret forklaring.

Vi modtager muligvis kompensation fra de virksomheder, hvis produkter vi gennemgår. Meningerne her er vores egne.

Hvad vi kan lide

 • Fantastisk app -animation
 • Sjov bjørnebaseret terminologi
 • Arbejder i Kina
 • Offentlig WiFi -hotspot -beskyttelse
 • Gratis version

Hvad vi ikke kan lide

 • Installerer ikke på routere
 • Ingen VPN -app til Linux eller Chrome OS
 • Tilbyder ikke længere en browserforlængelse til opera
 • Kan ikke komme ind i Disney+, ABC eller ITV Hub

Indholdsfortegnelse

Funktioner

TunnelBear -funktioner
Bedømmelse: 4/5
Pris: $ 3.33 – $ 9.99 pr. Måned
Restitutionsperiode: 0 dage
Baseret i hvilket land: Canada
# enheder pr. Licens: 5
# servere: Ukendt
Serverplaceringer: En placering hver i 48 lande inklusive USA, Canada, UK, Australien, New Zealand, Japan, Frankrig og Tyskland
Streamingsteder ikke -blokeret: Netflix, NBC, BBC iPlayer og Channel 4
Understøtter torrenting: Ja
Opbevarer VPN logfiler: Ingen
24/7 kundesupport: Ingen
Internet side: https: // www.tunnelbear.com

TunnelBear blev oprettet af Ryan Dochuk og Daniel Kaldor i 2011. Virksomheden har altid været baseret i Toronto, Canada, men der var store ændringer med denne VPN -udbyder i 2018, da det blev købt af McAfee.

VPN -tjenesten har stadig den følelse af sjov, som dens grundlæggere indførte i virksomheden, men Dochuk og Kaldor er ikke længere involveret i virksomheden. Efter fem år i udøvende stillinger hos McAfee forlod Dochuk virksomheden i marts 2022 for kun at starte frem Forward, et appudviklingsselskab. Daniel Kaldor tilbragte tre år som senior hovedingeniør hos McAfee og har kørt Neural Squared, en britisk maskinlæringsudvikler siden juni 2021.

På trods af de meget stærke tekniske færdigheder hos sine grundlæggere, er TunnelBear meget stærkere på branding, at de tekniske aspekter af en VPN -service. Tjenesten overbelaster ikke sine potentielle kunder med de tekniske detaljer om VPN -tjenesten. Dette system er til folk, der ønsker beskyttelse af privatlivets fred og ikke er så generet af, hvordan det er gjort.

Der er ingen måde at opsætte tunnelbear -tjenesten på routere eller smarte tv’er og hastigheder er ikke så store. Imidlertid downloader 200.000 mennesker TunnelBear -appen hver måned, så tjenesten klarer sig godt til folk, der elsker dens bjørneanimation.

Privatliv og sikkerhed

Cybersikkerhed har mange veje. For eksempel kræver det at forsvare et system fra angreb den type software, som McAfee leverer. Datasikkerhed, i bevægelse og i hvile, er afhængig af brugen af ​​kryptering.

Privatliv er en lidt anden sag end sikkerhed. Selvom det er vigtigt at forhindre udenforstående i at stjæle information, er hovedformålet med internet -privatlivets fred at forhindre organisationer i at spore brugernes aktivitet.

Ikke alle komponenter i et privatlivssystem er computerbaseret. Nogle af dem er proceduremæssige, og andre er juridiske foranstaltninger.

Juridisk beskyttelse

Sikkerheds- og privatlivssystemer beskytter dig ikke mod offentlige agenturer, hvis virksomheden, der driver dit beskyttelsessystem, arbejder med regeringen. Denne situation sker, især i fem øjenspionring nationer, hvor Canada er en. Virksomhedsejerskabet af TunnelBear gør virksomheden endnu mere modtagelig for det amerikanske regeringspres.

Spørgsmålet om beskyttelse af ophavsret – er af særlig interesse, som de, der ønsker at bruge torrentende netværk eller undvige placeringsbegrænsningerne på videostreamingstjenester. McAfee er lige så sårbar over for pres.

Når du læser om VPN -udbydere, vil du bemærke, at problemer om logning anses for at være ekstremt vigtige. Dette skyldes, at i nogle lande i verden forventes VPN -tjenester at registrere, hvilke kunder der brugte systemet på hvilket tidspunkt, og hvilke falske IP -adresser, der blev givet dem til sessionen. Ingen gør noget med disse logfiler. De er dog tilgængelige for copyright -advokater, der kan få en retsafgørelse for dem.

I Canada bevarer internetudbydere (ISPS) alle aktivitetsdata på deres kunder i 6 måneder, hvilket kan udvides til 12 måneder med en retsafgørelse. Disse forpligtelser gælder ikke for VPN’er. Imidlertid kan en VPN -udbyder tvinges til at begynde at logge en bestemt brugers aktiviteter som en del af en undersøgelse.

Canadas lov om modernisering af ophavsret giver mulighed for at erstatte copyright indehavere fra mennesker, der får ulovlige kopier af underholdning eller ulovligt se streams. Denne betaling er begrænset til $ 5.000 pr. Overtrædelse.

Selvom hver VPN -udbyder siger, at den ikke logger aktivitet, lyver mange af dem. TunnelBear har en ikke -loggingspolitik. Det hævder, at dens fortrolighedsprocesser bekræftes af en årlig sikkerhedsrevision af Cure53. Dette er dog en sårbarhedsvurdering, der udfører penetrationstest på de servere, der kører VPN. Denne sikkerhedserklæring garanterer ikke, at TunnelBear ikke holder logfiler.

Oversættelse af netværksadresse

Der er to formål med en VPN, det første er at skjule din online aktivitet, og det andet er at skjule din internetidentitet. Disse opgaver udføres i to faser. Al internettrafikken i en TunnelBear VPN -klient bliver omdirigeret gennem en TunnelBear -server. Forbindelsen til serveren er beskyttet med kryptering, og den aktivitet, der videresendes ud af serveren, er beskyttet af adresseudskiftning.

Netværksadresseoversættelse (NAT) er den mekanisme, som TunnelBear VPN bruger til at skjule identiteten af ​​sine klienter. Hver enhed på internettet har brug for en unik identifikator kaldet en IP -adresse. For at håndhæve unikhed er tildelingen af ​​IP -adresser centralt kontrolleret. Adresserne frigives i blokke til regionale myndigheder, der derefter sælger dem i bulk til registratorer.

Den eventuelle køber af hver adresse er registreret for at blokere sin genbrug, og registreringsprocessen identificerer køberens fysiske placering. Placeringsoplysningerne for hver IP -adresse er offentligt tilgængelig, og det er disse data, der fortæller webservere, hvor en anmodning om indhold kommer fra. Dette gør det muligt for en videostreamingtjeneste at ændre det indhold, det leverer eller blokerer adgang helt. Andre websteder, såsom online spil, spil og nyhedswebsteder, bruger det samme referencesystem til at blokere adgang eller ændre indhold.

VPN -systemet omgår regionale begrænsninger, fordi du vælger en server på et specifikt sted, før du opretter forbindelse. Når VPN -sessionen er aktiv, ser al din trafik ud til at være fra det sted. Data passerer over internettet i pakker. Pakken har et overskrift på den, der inkluderer kilde- og destinationsadresser. Det er kildeadressen, der fortæller webservere, hvor du er. VPN -serveren sætter sin egen IP -adresse på dette felt.

Når koden til et websted returneres, går den til VPN -serveren. TunnelBear driver en pulje af IP -adresser for hver server. En af disse tildeles en kunde i begyndelsen af ​​sessionen. Der kan være mange kunder, der kanaliserer trafik gennem den samme server på samme tid, og serveren tildeler en anden midlertidig adresse til hver. Dette er netværksadresseoversættelsessystemet, og at se på krydshenvisningen mellem klient-IP-adresser og deres erstatninger gør det muligt for TunnelBear at videresende svar tilbage til den rigtige kunde.

Opbevarer tunnelbear logfiler?

Når en kunde slukker for VPN -tjenesten, går den tildelte IP -adresse tilbage til serverens adressepool til genbrug. Indgangen i NAT -tabellen er slettet. En VPN, der holder aktivitetsregistret, gemmer disse kortlægninger på en disk i lang tid efter sessionen er afsluttet. Der er ikke nogen forretningsfordel ved TunnelBear i opbevaring af disse kortlægninger. Denne mangel på incitament er den vigtigste grund til, at analytikere mener, at Tunnel Bear’s No Logs Policy -erklæring – at holde logfiler uden juridisk tvang bare pådrager sig en opbevaringsomkostning for ingen forretningsfordel.

Tunnelbear VPN -protokoller

Internet- og netværksbaserede systemer skal interagere med hinanden. Det er ikke muligt for et firma at skrive hvert stykke netværkssoftware i verden, så branchen arbejder til et sæt retningslinjer, hvilket sikrer, at software skrevet af forskellige mennesker vil være kompatible. Disse retningslinjer kaldes protokoller.

Der er en række protokoller, der specifikt blev skrevet for at levere VPN -tjenester. TunnelBear tilbyder fire af disse i sine apps:

 • OpenVpn -Dette er den mest anvendte protokol, der bruges til VPN’er. Det er et open source-system, og kernen i dets forbindelsesprocesser leveres af et bibliotek kaldet OpenSSL.
 • Wireguard –Dette er en ny VPN -protokol, der giver det samme arbejde som OpenVPN, men i mindre kode. Dette er et meget højt anset system, og mange VPN -udbydere tilføjer det til deres apps. Som det er nyt, er protokollen imidlertid ikke blevet bevist ved omfattende brug som OpenVPN.
 • Ipsec – Dette er en meget effektiv VPN -protokol, der blev opfundet af Cisco Systems. Det opererer lige ned på netværksniveau og bliver ikke aftaget ved højt niveau sessionstyringsprocedurer. Dette gør tjenesten god til mobile enheder, fordi den lægger mindre belastning på batteriet.
 • IKEV2 –IPSECs mangel på funktionsniveau-funktioner betyder, at det ikke er i stand til at administrere krypteringsnøgleudveksling. Denne opgave leveres af IKEV2, så disse to protokoller bruges altid sammen.

Du får ikke alle disse indstillinger i alle apps. Faktisk i

 • Windows – OpenVPN, Wireguard, IKEV2/IPSEC
 • makos – OpenVpn
 • Android – OpenVpn
 • iOS – OpenVPN og IKEV2/IPSEC

TCP -tilsidesættelse

TCP er transmissionskontrolprotokollen. Dette er en transportlagsprotokol, der beskæftiger sig med sessionstyring. Når enhver form for forbindelse er oprettet på tværs af et netværk eller internettet, er der en række faktorer, der skal forhandles. Disse inkluderer godkendelsesprocedurer og sessionindstilling, såsom krypteringsciffer, der skal bruges, og den nøgle, der vil blive brugt med den. Mens sessionen er i gang, sender TCP med jævne mellemrum en ACK -pakke, som den anden side reagerer på, hvilket sikrer, at begge sider i en forbindelse stadig lytter. Det sikrer også, at mistede pakker udskiftes, og at pakker, der ankommer ud af sekvensen.

TCP er en fantastisk service, og det dominerede netværk og internetstyring i årtier, indtil videostrømning og internettelefoni fulgte med. En pakke i en strøm repræsenterer kun et split-sekund af lyd eller video, og dens tab er lidt irriterende. Imidlertid bremser den fulde pakke TCP -tjenester virkelig en forbindelse til det punkt, at der vil være lange huller på et VoIP -opkald og pauser for buffering i videostrømme.

Interaktive systemer fungerer ikke godt med TCP. De er heldige. Lige fra starten af ​​Internettet leverede designerne et alternativ til TCP, der kaldes User Datagram Protocol (UDP). Dette sæt retningslinjer gør næsten intet, hvilket betyder, at det ikke bremser transmissioner.

Tunnelbear -appen har en indstilling i sin VPN -protokolvalgsskærm kaldet TCP -tilsidesættelse. Dette gælder kun for OpenVPN -forbindelser. Dette skyldes, at Wireguard og IKEV2/IPSEC kun arbejder med UDP, hvorimod OpenVPN kan bruge enten UDP eller TCP.

OpenVPN -implementeringen i TunnelBear er standard til UDP. Du kan få det til at bruge TCP i stedet, hvis du tænder for TCP -tilsidesættelsesmuligheden. Denne mulighed er kun tilgængelig i Windows og MacOS -apps.

TunnelBear -klientforbindelser

Ingen får internetadgang uden at gå gennem en internetudbyder (ISP). Dette betyder, at al din trafik passerer gennem computere af en internetudbyder, og det er her, der forekommer obligatorisk aktivitetslogging i de fleste lande.

Indtrængen på online -privatlivets fred er lovligt, men det kan undgås. VPN’er, inklusive TunnelBear, blokerer ISP’s indtrængen ved at aflede al trafik til sine egne servere. Driveren til denne omdirigering er TunnelBear -appen. Dette er faktisk en VPN -klient, der forhandler om en sikker forbindelse med den valgte VPN -server. Dette inkluderer en aftale om, hvilken krypteringssystem der skal bruges til forbindelsen.

Når den sikre forbindelse er etableret, bliver al trafik fra kundens computer behandlet af TunnelBear -appen, så den er krypteret på sin rejse. Denne kryptering udføres på en sådan måde, at internetudbydere ikke kan se, hvor trafikken virkelig går. I VPN -teknologi kaldes denne krypterede forbindelse en “tunnel.”Det er her TunnelBear -navnet kommer fra.

VPN -serveren er ikke den ultimative destination for den trafik. Den rigtige destinations IP -adresse er skrevet i IP -overskriften på den originale pakke sendt af kundens computer. TunnelBear -appen krypterer dog fuldstændigt den pakke, inklusive overskriften, der indeholder destinationsadressen.

En pakke kan ikke rejse over internettet, hvis overskriften er krypteret, fordi det blokerer routere fra at læse destinations -IP -adressen. Så klienten placerer, at krypteret pakke inde i en anden pakke og adresserer den ydre pakke til VPN -serveren. Denne proces kaldes “indkapsling”, og den garanterer, at IP -adressen aldrig kan se de reelle korrespondenter fra klientens trafik.

Ved at tilslutte den sande destination for al online aktivitet giver VPN privatlivets fred. Krypteringsprocessen tilføjer også sikkerhed, fordi ingen snooper kan læse pakker under transit.

Tunnelbear VPN -kryptering

Tunnelbear bruger to faser af kryptering. Først bruger det et offentligt nøglekrypteringssystem kaldet RSA. Dette er en session etableringsproces, der er dikteret af SSL. Al sikker webtrafik, der transporteres gennem HTTP, er beskyttet af SSL.

SSL står for et sikkert stikkontakt, men det er en fejlnummer. Det sikre sokkellag blev opdaget at have sikkerhedssvagheder, så det blev erstattet af transportlagssikkerhed (TLS). Så selvom sikkerhedsprocessen kaldes TLS, kaldes den samlede pakke stadig SSL – det er et underligt netværksteknologi.

RSA bruges ikke til at kryptere pakker. Det vigtigste krypteringssystem til forbindelsen kaldes Advanced Encryption Standard (AES). Denne chiffer er et symmetrisk krypteringssystem, hvilket betyder, at begge sider har brug for den samme nøgle for at kryptere og dekryptere en tekst. Dette præsenterer et problem, fordi den ene side under dette scenarie skulle sende nøglen til den anden over et ikke -krypteret link.

RSA træder ind til session -etablering, fordi det som et offentligt nøglekrypteringssystem bruger et nøglepar med den ene nøgle til kryptering og den anden til dekryptering. Du kan ikke gætte dekrypteringsnøglen, hvis du kender krypteringsnøglen, og du kan ikke dekryptere en test med krypteringsnøglen. Det er således sikkert at offentliggøre krypteringsnøglen, så længe dekrypteringsnøglen holdes hemmelig.

Krypteringsnøglen offentliggøres på et SSL-certifikat, der ejes af en tredjeparts certifikatmyndighed. Når du opretter en forbindelse til VPN -serveren, får TunnelBear -appen SSL -certifikatet for denne server og sender derefter en udfordring krypteret med RSA ved hjælp af nøglen på certifikatet. Hvis svaret løser udfordringen, har serveren bevist sin identitet, fordi en interloper ikke ville have den private nøgle, der svarer til den offentlige nøgle fra certifikatet. Serveren får også klientens certifikat og bruger det til at beskytte svar. Når begge sider er godkendt, sender serveren AES -tasten til TunnelBear -appen, og tunnelen kan etableres.

Styrken af ​​en VPN -chiffer dikteres af længden af ​​dens nøgle. Dette skyldes, at hackere kan knække kryptering gennem prøve og fejl ved at prøve forskellige værdier for nøglen, indtil den krypterede tekst bliver læsbar. Dette kaldes et brute force -angreb. Således skal en krypteringsnøgle være lang nok til, at det vil tage for lang tid at knække.

TunnelBear bruger en 2048-bit-nøgle til sin RSA-kryptering. Dette ser ud til at være meget langt. Imidlertid har offentlige nøglesystemer brug for meget længere nøgler for at være uknyttede. Det er kendt, at RSA med en 1024-bit-nøgle kan revne. Så en 2048 bit er det næste offer på blokken, og du kan satse på, at hackere og teknologerne fra undertrykkende regeringer arbejder på RSA-2048 lige nu.

Symmetriske nøglesystemer har brug for meget kortere nøgler. TunnelBear bruger en 256-bit nøgle til sin AES-implementering (AES-256). Dette er den stærkeste tilgængelige nøgle og er meget god.

Til sammenligning bruger alle de førende VPN’er AES-256-kryptering. Forskellen mellem VPN -udbydere ligger i længden af ​​den RSA -nøgle, de bruger. Næsten alle de betalte VPN’er bruger mindst en 2048-bit-nøgle. Surfshark, Hotspot Shield og Ipvanish bruger en 2048-bit-nøgle. ExpressVPN, Nordvpn og Cyberghost bruger en 4098-bit-nøgle.

Tunnelbear Privat DNS

De web -adresser, du skriver i din browser, betyder intet for routerne på internettet – de beskæftiger sig kun med IP -adresser. Før din computer kan sende en anmodning om en webside, skal den først finde ud af IP -adressen på webserveren, der kan levere den.

Krydsreferencen mellem webadresser og IP-adresser kaldes Domain Name Systems (DNS). Din internetudbyder vil logge alle DNS -forespørgsler, og det giver dem mulighed for at optage alle de websteder, du besøger, selvom din computers anmodninger om disse sider går ned ad VPN -tunnelen.

Din computers standardplacering for DNS -oplysninger er DNS -resolveren, og det ansvar giver internetudbyderen mulighed for at blokere adgangen til mange websteder. Dette opnås ved at returnere en falsk IP -adresse, der peger på en fejlside i stedet for til den faktiske webserver, der er nødvendig til webstedet.

TunnelBear leverer sin egen DNS -resolver, og når en VPN -forbindelse er etableret, går alle dine computers DNS -forespørgsler ned ad tunnelen til TunnelBear DNS.

Tunnelbear VPN App Security

Der er en række valgfri funktioner i #TunnelBear -appen, der kan forbedre sikkerheden.

 • VigilantBear – Det er det, der er kendt som en dræbskontakt. Det blokerer al trafik fra enheden fra at komme på internettet uden en aktiv tunnel på plads. Denne foranstaltning forhindrer en hændelse, der er kendt som en IP -lækage – ubeskyttet trafik går på internettet uden at brugeren indser det.
 • Ghostbear – Dette er en tilsløringsmulighed. Det vil bremse trafikken, men det er meget godt til at få VPN -trafik til at se ud som regelmæssig sikret HTTPS -trafik. Metoden ligner meget en VPN -strategi, der kaldes stunnel, og den forvirrer webadgangskontrollerne i Kina.
 • Usikret netværksdetektion – Denne indstilling genererer en alarm, hvis enheden er ved at oprette forbindelse til et netværk med dårlig eller ingen sikkerhed. Dette er især nyttigt til WiFi -netværk. Brugeren er stadig nødt til at tage beslutningen om, hvorvidt en VPN -forbindelse skal åbne en VPN.

Tunnelbear VPN split tunneling

Du har sandsynligvis fået beskeden om, at du skal få en VPN, og når du først har installeret en, skal du holde den tændt hele tiden for at forhindre din online aktivitet i at blive logget eller kontrolleret. Der kan dog være typer trafik, der ikke behøver at være private, og du er ligeglad med, om din internetudbyder logger dem.

VPN’er udfører en masse arbejde med indgående og udgående trafik, og det vil vise transmissioner. Så hvis du har aktiviteter, der er helt uskadelige, og du ikke har noget imod at blive logget, kan du oprette TunnelBear -tjenesten, så disse applikationer altid kører uden for tunnelen, mens torrenting eller streaming fra et andet land altid vil blive udført inden for beskyttelsen af ​​VPN. Denne situation kaldes spaltunneling.

TunnelBear tilbyder delt tunneling i sine mobile apps. Det kaldes SplitBear og fås i menuen Indstillinger i appen. For at aktivere den skal du dreje skyderen øverst på skærmen til på og derefter markere afkrydsningsfelterne for alle de apps, som du ikke ønsker at blive beskyttet af VPN.

Browser -udvidelse

Desktop -apps har ikke SplitBear -funktionen. Tunnelbear producerer dog browserudvidelser til Chrome og Firefox. Hvis du tænder for VPN i browseren i stedet for at bruge desktop -appen, rejser kun browsertrafikken ned ad tunnelen, og alle andre applikationer forbinder uden for VPN -systemet.

Blokering af webstedet

En stor grund til, at mange mennesker abonnerer på VPN’er, er at omgå de placeringsbegrænsninger, der er pålagt af videostreamingtjenester. VPN’er kan hjælpe dig med at synes at være i det rigtige land for at få adgang. Det kan dog ikke hjælpe dig med at undgå at betale for tjenesten. Så hvis en videoplatform opkræver, såsom Netflix eller Amazon Prime Video, har du stadig brug for et abonnement med denne service for at få adgang.

Vi testede TunnelBear VPN-tjenesten med en række velkendte streamingtjenester, og her er resultaterne:

Service Prøve
Netflix Ja for USA, Storbritannien, Tyskland og Frankrig. Nej for Japan
Disney+ Nej (prøvet Storbritannien, Frankrig, USA, Tyskland og Japan)
BBC iPlayer Ja
ITV Hub Ingen
Kanal 4 Ja
ABC Ingen
NBC Ja

I de tilfælde, hvor VPN fik adgang, forekom afspilning glat uden pauser til buffering, hvilket viser, at TunnelBear VPN er hurtigt nok til streaming.

Prisfastsættelse

Bortset fra den gratis plan tilbyder TunnelBear to pakker. Dette er den ubegrænsede plan til privat brug og holdene plan for virksomheder. Du kan have flere brugere med den ubegrænsede plan, men de skal alle være familiemedlemmer, der bor på samme adresse. Holdplanen har en central administratorkonsol, som ikke er inkluderet i den ubegrænsede plan.

Hver plan tilbydes i tre abonnementsperioder. Længere perioder fungerer billigere pr. Måned, men du skal betale for hele perioden på forhånd. Der er ingen gratis prøve eller pengene-tilbage-garanti, fordi TunnelBear forventer, at købere bruger den gratis plan til at teste tjenesten, før de køber.

Priserne for den ubegrænsede plan er:

 • En måned plan – $ 9.99 pr. Måned
 • Et års plan – $ 59.88 ($ 4.99 pr. Måned)
 • Treårsplan – $ 120.00 ($ 3.33 pr. Måned)

Du kan betale for dit abonnement med et kreditkort (Visa, MasterCard eller American Express). Det er ikke muligt at betale via PayPal eller med Bitcoin.

Få adgang til TunnelBear VPN -gratis version

TunnelBears gratis app har al funktionaliteten af ​​den betalte service, bortset fra at dette system har en data gennemstrømningsgrænse på 500 MB pr. Måned. Dette betyder, at du ikke vil være i stand til at bruge det længe til torrenting, online spil eller videostreaming. Det er dog et praktisk værktøj at have, og hvis du får glæde af at bruge tjenesten, kan du opgradere til ubegrænsede data. Båndbredden, som er kapaciteten til en internetforbindelse, er den samme for både gratis og betalte tjenester.

Da TunnelBear ikke tilbyder en gratis prøve, er den gratis plan, du er den bedste måde at teste VPN -tjenesten på uden nogen økonomisk forpligtelse.

For at få den gratis VPN -app til Windows, gå til siden TunnelBear Download. Dette vil downloade en fil. Klik på filen for at køre installationsprogrammet.

Du kan downloade TunnelBear -appen i Google Play til Android -enheder og få adgang til værktøjet til macOS- og iOS -enheder i Apple App Store.

Klik gennem Installationsguiden-Hver side har en sjov, bjørnelateret beskrivelse af, hvad der foregår: Unboxing bjørnen, børstet pels.

Når installationen er afsluttet, skal du oprette en konto. Dette kræver, at du indtaster din e -mail -adresse. Hvis du vil være helt anonym, skal du oprette en webmailkonto og bruge den til din TunnelBear -opsætning.

Skift til din e -mail -indbakke, og åbn bekræftelses -e -mailen. Klik på Bekræft min konto i e -mailen.

Appen viser dig en kort guide til, hvordan du bruger systemet. Klik igennem dette for at komme til hovedskærmen for VPN -appen.

Hovedelementet på appens startside er et kort. Dette viser en honningpotte til hvert land, hvor VPN har servere. Din placering er repræsenteret af en får – dette er den ubeskyttede dig.

Klik på en honeypot for at oprette forbindelse til en server i det land. Fårene bliver til en bjørn, der graver et hul i jorden. En linje til den valgte Honeypot vises – dette er bjørnens tunnel. Når VPN -forbindelsen er etableret, dukker bjørnen op på din valgte placering.

Hvis du slukker for VPN med skyderen øverst på startskærmen, går tunnelen tilbage til det hul, den graver og venter. Du kan oprette forbindelse igen til det sidste sted ved blot at klikke på skyderen til ON -positionen.

Der er ingen serverliste i appen – kortet er den eneste måde at vælge en placering på, og der er ikke en mulighed for at vælge en placering ned til byniveau.

For at ændre den aktive VPN-protokol skal du klikke på COG-symbolet i menuen til venstre menu og klikke på fanen Forbindelse. VPN -indstillingen er i bunden af ​​skærmen.

Tunnelbear -mobilappen ligner meget desktop -versionerne. Der er dog en vigtig forskel – Android- og iOS -apps tilbyder en liste over serverplaceringer samt et kort.

Hastighedstest

Vi undersøgte ydelsen af ​​TunnelBear VPN -tjenesten for at se dens indflydelse på forbindelseshastigheden. Disse test blev udført i Storbritannien på de tre netværk. Tests blev udført ved hjælp af OOKLA -systemet på Speedtest.net, og VPN -protokollen i appen blev indstillet til OpenVPN uden TCP -tilsidesættelsen. Hvert testscenarie blev kørt tre gange, og det midterste resultat vises.

For at etablere en præstationsbaseline testede vi en forbindelse til en nærliggende server uden VPN tændt:

Den gennemsnitlige downloadhastighed opnået var 8.83 Mbps, og uploadhastigheden var 2.08 Mbps. At tænde for Tunnelbear VPN, der er indstillet til at bruge serverplaceringen i London, UK, og at oprette forbindelse til den samme testserver fik disse resultater:

Denne test gav en downloadhastighed på 9.10 Mbps og en uploadhastighed på 1.84 Mbps. Dette viser en forbedring i downloadhastigheden og en let dukkert i uploadhastigheden. Dette kan dog redegøres for i den normale variation i den underliggende service fra ISP.

Forbindelser til fjerne steder på internettet er normalt langsommere end forbindelser til nærliggende servere. Dette skyldes, at det tager tid at rejse, og også fordi datapakkerne behandles af flere routere, der hver forårsager en lille forsinkelse. Denne test gik til Sydney, Australien:

Som det kan ses, var en forbindelse til den anden side af kloden ikke meget langsommere end en lokal forbindelse. Forbindelsen havde en downloadhastighed på 8.52 Mbps og en uploadhastighed på 4.01 Mbps.

På tanke.

Downloadhastigheden faldt betydeligt til 4.47 Mbps, og uploadhastigheden faldt til 0.76 Mbps.

Da grænseoverskridende adgang til videostreamingssystemer er en af ​​de vigtigste grunde til, at folk abonnerer på VPN-tjenester, er det store fald i transmissionshastigheder på langdistanceforbindelser med TunnelBear VPN bekymrende. Imidlertid bremsede dette fald i hastigheden ikke levering af videostrømme fra fjerntliggende lande.

FAQS

Fungerer Tunnelbear VPN i Kina?

Brug af Ghostbear -indstillingen i TunnelBear -appen får VPN -trafikken til at se ud som almindelige HTTPS -forbindelser. De kinesiske myndigheder ville aldrig blokere HTTP’er, fordi dette er det system, der gør e -handel muligt. Således er TunnelBear et meget godt valg til brug i Kina.

Kan jeg bruge TunnelBear VPN til torrenting?

TunnelBear har ingen problemer med kunderne, der bruger systemet til at beskytte P2P -fildeling.

Er tunnelbear en hurtig VPN?

TunnelBear bremser forbindelserne, selvom tabet af hastighed er stort nok til at blive mærkbart, når du streamer video.

Inkluderer TunnelBear en annonceblokker?

TunnelBear VPN -appen inkluderer ikke en annonceblokker. Virksomheden producerer dog en separat browserforlængelse kaldet Tunnelbear Blocker, som er en tracker- og annonceblokker. Det blokerer også for pixelsporere i e -mails og ultralydsporingsmetoder.

Blokerer TunnelBear -inficerede filer?

TunnelBear inspicerer ikke indholdet af indkommende pakker, så det har ingen måde at søge efter malware. Du skal stadig køre et antivirussystem.

For at opsummere det

TunnelBear tilbyder en fantastisk måde at gøre dig bekendt med VPN -teknologi. Systemets bjørneanimation er fantastisk til at tilskynde børn til at tænde for tjenesten. De sjove bjørnelaterede udtryk, som TunnelBear-systemet bruger til VPN-teknologi, er kærlige, og det holder kunderne om bord ved at oprette en in-joke.

Du får kun en godtgørelse på fem samtidige forbindelser med en tunnelbear -konto, som er den samme godtgørelse, som du ville få med ExpressVPN og Vyprvpn, men mindre end enhedsgodtgørelsen af ​​Nordvpn (6), Cyberghost (7), Proton VPN (10), og Torguard Pro (12). Windscribe, SurfShark, Ipvanish har ingen kontobegrænsning for antallet af enheder, der kan tilsluttes til tjenesten samtidigt.

Tunnelbear’s evne til at komme ind i Netflix og BBC iPlayer slår en masse af konkurrencen. Det var dog ikke i stand til at få grænseoverskridende adgang til andre systemer, især Disney+. Før du betaler for TunnelBear VPN, skal du teste tjenesten med det streamingsystem, du kan lide at bruge ved at få adgang til den gratis udgave.

TunnelBear VPN Review: Den overprisede Ursine har problemer med at leve op til hype

TunnelBears søde branding skaber brugervenlighed, men kan ikke dække for en mangel på privatlivsfunktioner og tilpasningsevne.

Rae Hodge tidligere seniorredaktør

Rae Hodge var seniorredaktør hos CNET. Hun førte CNETs dækning af privatlivets fred og cybersikkerhedsværktøjer fra juli 2019 til januar 2023. Som en datadrevet efterforskningsjournalist om software- og serviceteamet gennemgik hun VPN’er, adgangskodestyrere, antivirus-software, anti-overvågningsmetoder og etik inden for tech. Før han kom til CNET i 2019, tilbragte Rae næsten et årti på at dække politik og protester for AP, NPR, BBC og andre lokale og internationale forretninger.

Feb. 10, 2022 2:09 s.m. Pt
8 min. Læs

Tunnelbear

Synes godt om

 • Robust gennemsigtighed
 • Brugervenlighed
 • Dansbjørne

Kan ikke lide

 • Fjern ikke blokering af Netflix
 • Kan ikke vælge servere efter by
 • Priserne er ikke konkurrencedygtige

Tunnelbear er blevet en masse hype i de sidste par år. Det blev udråbt af Wirecutter, da New York Times ‘Top Virtual Private Network Pick i flere måneder gennem 2020, US News and World Report rangerede det 6. for året, og PC Magazine og Techradar kunne også lide det. Men når jeg ser på Tunnelbear efter et år brugt under hætterne på sine VPN -konkurrenter, får jeg bare ikke spændingen.

Sikker på, TunnelBears hastigheder er rimelige. Og ja, som nogle af sine konkurrenter, tilbyder det årlige gennemsigtighedsrapporter og er blevet revideret uafhængigt. Men det er også en canadisk virksomhed, der ejes af USA-baserede McAfee, så hvis du leder efter stævning . Det har en lun 23 serverplacering, hvorfra du ikke manuelt vælger din server eller endda en by. Det tilbyder ikke Tor-Over-VPN, det tilbyder kun delt tunneling på Android, og det kan ikke engang fjerne blokering af Netflix.

Hvorfor kan folk lide denne VPN så meget? Hvad overser jeg? Er det den søde lille bjørneanimation, som du ser, når du klikker på forbindelsesknappen? Er det, hvad der er blevet alle ophidset? Ingen dom. jeg vil bare vide.

Jeg ved, at det ikke kan være omkostningerne, der gør det så tiltalende. Tunnelbear-planen med den bedste værdi er $ 120 for et tre-årigt abonnement med en grænse på fem tilsluttede enheder. I mellemtiden koster konkurrent SurfShark halvdelen så meget til $ 60 for et to-årigt abonnement, overgår TunnelBear på enhver privatlivets fred og funktion, er ligeledes blevet uafhængigt revideret og tillader ubegrænset tilsluttede enheder.

Ved enhver måling, jeg har fået, er TunnelBear bare et lidt overpris, men alligevel mellemlig.

Redaktørers note, feb. 9, 2022: VPN -branchen har gennemgået en betydelig ændring i de sidste par måneder, med alle tre af vores øverste VPN -valg, der annoncerer store ændringer i virksomhedsejerskab. I december meddelte ExpressVPN, at det officielt havde tilsluttet sig Kape Technologies, et firma, der allerede ejer flere andre VPN’er og har rejst bekymringer om privatlivets fred i fortiden. I februar annoncerede Nordvpn og Surfshark, at de to virksomheder fusionerede, skønt de fortsætter med at fungere autonomt. Vi er i færd med at revurdere alle vores øverste valg i lyset af disse ændringer. Vi opdaterer vores anmeldelser og om nødvendigt vores placeringer for at redegøre for dette nye konkurrenceprægede landskab.

Fart

 • Gennemsnitlig hastighedstab: 63%
 • Antal servere: 1.800
 • Antal serverplaceringer: 23
 • Antal IP -adresser: Ukendt

Jeg kørte hastighedstest ved hjælp af tunnelbear over tre dage med dynamiske IP -adresser på to steder ved hjælp af både trådløse og Ethernet -forbindelser. Internethastigheder i USA varierer efter stat og udbyder. Og med enhver hastighedstest vil resultaterne stole på din lokale infrastruktur. Hyperfast Internet Service giver højere testhastighedsresultater.

Det er en af ​​grundene til, at jeg er mere interesseret i at teste mængden af ​​mistet hastighed (som for de fleste VPN’er typisk er halvdelen eller mere) på tværs af både højhastigheds- og langsommere forbindelsestyper og i at bruge værktøjer som Speedtest.net til jævne spillebanen. I tilfælde af TunnelBear mistede næsten 63% af den gennemsnitlige internethastighed. Dette gennemsnit inkluderer både de superhurtige hastigheder, der er registreret for nærliggende servere, og de svage hastigheder, der er registreret for de mere fjerne servere.

Hastigheder, jeg registrerede til TunnelBear, placerede den nær midten af ​​VPN -pakken. Det kæmpede for at indhente det populære Nordvpns samlede 32% hastighedstab og indhente andre hastighedsintensive VPN’er såsom Surfshark og ExpressVPN (som i tidligere test oplevede de samlede tab på kun 27% og mindre end 2%, ) kunne være et endnu større problem. TunnelBears hastigheder er dog støt forbedret i årenes løb målt ved andre gennemgangs- og teststeder, og de amerikanske scoringer, jeg registrerede, oplevede et hastighedstab på kun 54%.

I mine test leverede amerikanske servere spidshastigheden på 176 Mbps med et gennemsnit på 112 Mbps. Det er mere end hurtigt nok til torrent, spil eller gennemse. Ikke-VPN-hastigheder i samme runde var i gennemsnit ca. 244 Mbps. UK -hastigheder kom på andenpladsen, i gennemsnit 104 Mbps. Australien fulgte på tredjepladsen med en gennemsnitlig 100 Mbps.

Hastigheder bundet ud i Singapore, dog med et lavt på 4.95 Mbps og en gennemsnitlig hastighed på 68 Mbps. TunnelBears forbindelser vaklede rutinemæssigt, når de testede i regionen. De laveste gennemsnit blev fundet i Europa, på 65 Mbps samlet. Som det har været tilfældet for hver VPN, jeg har testet, var tyske servere underpresteret sammenlignet med fransk.

Sikkerhed og privatliv

 • Jurisdiktion: Canada, med det amerikanske moderselskab
 • Kryptering: AES-256
 • Lækager: Ingen opdaget
 • Inkluderer Kill Switch

Du vil fjerne blokering af Netflix, BBC iPlayer eller en anden streamingtjeneste? TunnelBear er ikke det bedste valg. Du vil torrent? Ja, TunnelBear tilbyder P2P-torrenting på alle dens servere, men dens hjemmekompetence i Canada-et medlem af de fem øjne internationale masseovervågning og efterretningsdelingsaftale-er kendt for at komme hårdt ned på krænkelser af ophavsret, når de bliver fanget. Som det er USA, hvor dets moderselskab McAfee har hovedkontor.

Navnlig er TunnelBear ikke det samme “ingen logfiler” lover, som mange andre VPN’er giver. Det er åbent med at indsamle, hvad der normalt ville blive betragtet som meget begrænsede forbindelseslogfiler – i modsætning til brugslogfiler – som inkluderer data om din båndbreddebrug, og om du har brugt TunnelBear i en given måned, og hvilken version af appen du ‘ har installeret på hvilket OS.

Jeg foretrækker en VPN-hold ingen logfiler, især en VPN beliggende inde i et land, der er en del af en international efterretningsdelingsring. Men TunnelBear holder sin egen i gennemsigtighedskonkurrencen blandt VPN’er ved at offentliggøre resultaterne af dets uafhængige sikkerhedsrevisioner og årlige gennemsigtighedsrapporter, der er præsenteret i almindeligt, let forstået sprog. Disse rapporter fortæller os, at fra september 2018 til september 2019 modtog TunnelBear 10 regerings- eller juridiske anmodninger om brugeroplysninger.

Se dette: Top 5 grunde til at bruge en VPN

Disse rapporter fortæller os også noget, der uden tvivl er vigtigere: Når TunnelBear bliver advaret om et betydeligt service- eller sikkerhedsspørgsmål, adresserer og løser virksomheden det. Da den kontraherede Cure53 for sin tredje uafhængige sikkerhedsrevision (frigivet i januar), begyndte TunnelBear om at løse problemer efter hast. Mens TunnelBear ikke er den eneste VPN med rutinemæssige revisioner og gennemsigtighedsrapporter, er dette den slags sædvanlige gennemsigtighed, som vi alle bør forvente af enhver VPN på markedet.

Ingen IP-adresse, DNS eller andre potentielt bruger-identificerende datalækager blev påvist under vores test, men i fortiden blev TunnelBear observeret at have lækket WebRTC-oplysninger ved mindst to lejligheder. TunnelBears kryptering er standard AES-256, og den understøtter perfekt fremadrettet hemmeligholdelse, hvilket betyder, at det ofte ændrer krypteringsnøgler for at undgå sikkerhedskompromiser.

Jeg vil gerne se, at TunnelBear tilbyder den nyeste VPN -protokol Wireguard, men i øjeblikket tilbyder det kun OpenVPN og IKEV2 -protokoller. Softwaren inkluderer en dræbskontakt, der forhindrer, at netværksdata lækker uden for deres sikre VPN -tunnel, hvis VPN -forbindelsen mislykkes. TunnelBear tilbyder ikke en multi-hop-indstilling eller Tor-Over-VPN, men det tilbyder begrænset splitunneling i sin Android-klient, så du kan vælge, hvilken af ​​din computers forbindelser du vil kryptere. Splitunneling er dog ikke tilgængelig på noget andet operativsystem.

I en nylig udgivelse hævder TunnelBear at have med succes omgået en landsdækkende VPN -blok i Iran, mens den tilbyder 10 GB værd af gratis VPN -brug til enkeltpersoner i landet. Måske mere interessant er, at TunnelBear ser ud til at være blevet den anden app, der har bygget support til en især effektiv anti-censurforlængelse til sin Android-applikation. Disse bevægelser mod udvidet privatliv under indgreb i internetbegrænsning antyder lovende fremskridt i TunnelBears sikkerhedsprioriteter.

Koste

 • Brugervenlighed: Næsten umulig at få forkert, til tider oversimple
 • Platforme: Windows, Android, MacOS, iOS, (Limited) Linux
 • Pris: $ 3.33 pr. Måned eller $ 120 for en treårig plan
 • Antal samtidige forbindelser: fem

Jeg graver normalt ikke i æstetikken af ​​VPN -software uden for hvor let de kan give en nykommer mulighed for at få fat i et produkt, eller hvor intuitivt organiseret og tilgængelig softwarens konfigurationsmuligheder er. Men næsten hver gennemgang af TunnelBear ender med.

Min generelle utilfredshed for Cuty-Tech til side, jeg får det: I en verden fuld af wanna-be Edgy VPN-software æstetik, er en tegneseriebjørn, der gør fjollede ting, en indbydende visuel kø af brugervenlighed. VPN’er synes kompliceret, og internetovervågning er skræmmende; En bamse er trøstende og enkel. Valget af en bjørn som markedsføringsmaskot er desto mere klogt for sin dobbelte symbolik: hvor andre VPN’er er afhængige af abstrakt logo -design (eller på mindre koselige dyr som Vipers eller Sharks), skiller en bjørnemaskot sig ud fra mængden ved at foreslå kraftig Beskyttelse af brugeren. I nogle designelementer er TunnelBears maskot en cub. I andre er det en kæmpe grizzly, der bruger sine laserøjne til at angribe jagerfly.

Når du bruger mere, end du burde på et produkt med mindre funktioner end dets konkurrenter, holder sødheden imidlertid op med at være sød og bliver infantiliserende, fornærmende selv. Det er mere frustrerende end nyttigt at blive præsenteret for et interaktivt kort til valg af det ønskede land, når der kun er en “tunnel” pr. Land.

Men jeg foreslår ikke, at TunnelBear vokser op og polerer det legepladsudseende. Mascot -strategien er strålende, og brandingen er for stærk til at give slip. Hvad mere er, den tegneserieagtige æstetik giver tunnelbear en bedre mulighed for at skabe VPN -strømbrugere end måske nogen anden VPN på markedet. Hvis Joe Camel kunne overtale børnene til at lyse op en cigaret, kan TunnelBears grizzly overtale VPN -nykommere til at forstå kryptering og internetcensur.

For at drage fordel af denne mulighed, skal TunnelBear sætte noget albue fedt i at udvikle en stærkere pakke med funktioner. Hvorfor ikke introducere Wireguard og lade brugerne eksperimentere med forskellige sikkerhedsprotokoller ved at give dem mulighed for at vælge, hvilken slags rustning af bjørnen bærer (jo lighter rustningen, jo hurtigere han tunneler, men jo mindre beskyttet er han)? Hvorfor ikke give bjørnen mere end en tegneserietunnel pr. Land og illustrere forskellene i serverbelastning ved at vise antallet af andre bjørne, der står i kø gennem hver tunnel?

Mere legesygdom i design er nødvendig på tværs af privatlivets teknologi, da dets første gangs brugere flygter i stigende grad invasiv indenlandsk overvågning og stræber efter at sikre deres browsing på tværs af en ofte for-stig indlæringskurve. Jeg synes ikke, vi skal dræbe TunnelBears søde-tech-maskot, men for de penge, han kræver, skal vi i det mindste sætte ham i arbejde.

På en opdeling pr. Måned er den billigste TunnelBear-plan dens $ 120, treårige plan. I betragtning af volatiliteten i det konkurrencedygtige VPN-felt er tre år dog lang tid at forpligte sig til en VPN-udbyder, især en som TunnelBear-en med en 48-timers ventetid på sit fejlfinding af billetsystem i stedet for 24/7 live chat Support, en, der “kan tilbyde refusion fra sag til sag”, og en, hvis prøveperiode kun er tilgængelig for sin gratis version (som har begrænset brug og funktioner). Du kan gøre det bedre. Så kan TunnelBear.

Du kan også gå måned til måned for $ 10 eller betale $ 60 på forhånd for et enkelt år. Hvis du dog vil bruge $ 60 på en VPN, kan du lige så godt bruge det på Surfsharks toårige plan snarere end TunnelBears etår. Uanset hvad, TunnelBear accepterer betaling via kreditkort og bitcoin. I modsætning til andre VPN’er, tager det ikke PayPal. I modsætning til andre VPN’er understøtter det ikke Amazon Fire Stick eller Android TV .