Tor vs VPN – Hvilken skal du bruge for at undgå sporing

Tor bruger et skema baseret på lagdeling af kryptering via flere knudepunkter. Dette skaber en evig tilstand af privat browsing ved at skjule transmissionskontrolprotokoller (TCP) trafik. Tor ruter al trafik gennem mindst tre noder Før den når sin endelige destination, men pakker kan hoppe over flere forskellige noder over hele verden.

Tor uden VPN

О этой странице

Ы зареοистрирykkeаи подозрителный трафик, иходий из Вашей сетии. С помdщ. Sl?

Эта страницabet которые наршают уовиånden. Страunde. Эо этоia.

Источникомапросов может сить вредносноærdighede по, подаred м н н и и и и и и и и и и и и и и и и и и и и и и и и и и и и edet. ызапросов. Если вы используете общий доступ в Интернет, проблема может быть с компьютером с таким же IP-адресом, как у вас. Обратитес к своiel. Подробнfe.

Проверка по сову может таже поvende з € е ы п п п пember, еи вы водит U iel.

Tor vs VPN – Hvilken skal du bruge for at undgå sporing?

Tor er udråbt som en af ​​de bedste måder at bevare din online anonymitet, Tak til hvad mange kalder ‘tre-lags kryptering.’Men vidste du til’s Exit -knudepunkter mangler kryptering? Det her efterlader dig åben for en række ondsindede angreb, såvel som til placering og andre typer datalækager.

Den forkerte VPN kan udgøre endnu større cybersikkerhedsrisici end TOR. Nogle VPN’er, især gratis VPN’er, er fyldt med malware som trackers og vira. Andre har ikke tilstrækkelig kryptering til at holde din online aktivitet privat, hvilket efterlader din placering og andre identificerende oplysninger sårbare.

Så er Tor Browser en selvstændig løsning for at forhindre online sporing eller kan en VPN skjule din internetaktivitet bedre? Hvis du leder efter anti-tracking og identitetsbeskyttelse, er valget af Tor vs VPN ikke let at lave-men Måske behøver du ikke vælge mellem de to.

Indholdsfortegnelse

Hvad er tor browser?

I 1990’erne ændrede tre amerikanske Naval Research Laboratory -medarbejdere en version af Firefox -browseren til at udvikle Onion Router (TOR). Den indledende Formålet med TOR var at beskytte identiteten af ​​amerikanske flåde efterretningsofficerer.

Tor bruger et skema baseret på lagdeling af kryptering via flere knudepunkter. Dette skaber en evig tilstand af privat browsing ved at skjule transmissionskontrolprotokoller (TCP) trafik. Tor ruter al trafik gennem mindst tre noder Før den når sin endelige destination, men pakker kan hoppe over flere forskellige noder over hele verden.

Tor – de krævede nodelag

 1. Indgangs-/vagtnode: (krypteret) Din IP -adresse er synlig for indgangsnoden, men den ser ikke din destination. Tor vælger tilfældigt din postnode og bruger muligvis den samme i op til tre måneder.
 2. Mellemknudepunkt: (krypteret) kan se noden efter den og indgangsnoden, men den kan ikke se din IP -adresse eller destination. Den midterste knude er altid valgt tilfældigt, og du får en ny hver session.
 3. Afslutnode: (ikke krypteret) kan ikke se din IP og vælges tilfældigt fra alle tilgængelige noder, der er markeret som udgange. Dette er den eneste knude, der er synlig for destinationsserveren, fordi din trafik ikke er krypteret.

Selvfølgelig, Du kan hoppe igennem så mange noder, som du vil – tre er bare det mindste. Multi-lags kryptering og serpentinerende trafikmønstre gør at spore en datapakke hele netværksrejsen næsten umulig. De hyppige knudepunkter hjælper også med at skjule din sande placering.

Er tor ulovlig?

Tor er lovligt at bruge, men Nogle statslige agenturer og internetudbydere holder nære faner på alle, der er vært for en TOR -indgangs- eller udgangsnode. Lejlighedsvis har statslige agenturer kontaktet værter med hensyn til ulovlig opførsel knyttet til en postnodes IP -adresse.

Selvom Tor har en tendens til at få en dårlig rap, De fleste mennesker bruger det af helt juridiske grunde – Det største er at beskytte deres online identitet og beskytte deres personlige oplysninger. Retshåndhævelse og andet Regeringsorganer bruger endda tor som en måde at spore mistænkte kriminelle uden at sætte alarmklokker i gang eller udsætte deres egen identitet. Andre juridiske grunde, som folk bruger Tor -browser, inkluderer:

 • Behold dit online privatliv
 • Beskytte informationskilder (e.g. Journalister, aktivister og varslere)
 • Test en virksomheds netværkssikkerhed
 • Undgå censur
 • Arbejd omkring ISP -netværksafbrydelser
 • Forskningsfølsomme emner
 • Forhindre sporing
 • Omgå webstedsblokke

Fordele og ulemper ved en VPN vs tor browser

En VPN og Tor -browseren Hver giver ekstra sikkerhed til online browsing og kommunikation. Tor selv kan ikke forhindre spionering af tredjepart, og uden en VPN ved din internetudbyder, at du bruger Tor-browseren. Så hvilken skal du vælge – eller skal du bruge begge dele?

Lad os Se kort på fordele og ulemper ved hver tjeneste Før man går nærmere ind på, hvilken der er sikrere.

Tor vs vpn – hvilken er mere sikker?

Som du kan se, øger både Tor -browseren og en VPN dit online privatliv og bruger kraftfuld kryptering til at maskere din trafik. Imidlertid, Kun en VPN giver dig en mere sikker forbindelse fra start til slut med en helt ny IP -adresse.

Tor Browser tilbyder kryptering på de to første niveauer, men din internetudbyder ved stadig, at du bruger TOR, og det kan nemt spore din aktivitet ved udgangsnoden. Ondsindede udgangsnoder er også et problem, Hovedsagelig fordi de ikke har nogen kryptering for din trafik, når den når sin endelige destination. Dette gør Afslut noder Prime -mål for cyberkriminelle, Hvem sidder og venter på at kapre dine data eller aflaste malware til dit system.

Sikker på, Tor-browseren er open source, men det samme kan siges for nogle VPN’er. PIA er open source ligesom Tor Browser-du kan se vores klientapps kildekode når som helst på GitHub. Mest respektable VPN’er har også Stærk ingen logfiler politikker for at beskytte din digitale identitet, som du ikke får fra Tor.

En no -logs -politik sikrer, at VPN ikke indsamler oplysninger om dine online aktiviteter, så det har intet at dele, hvis myndighederne fremsætter en anmodning. Tor beskytter kun det, du gør i browseren, En VPN dækker dine apps, browsere og andre forbindelser.

Det Tor Browser dækker de fleste operativsystemer (OSS), men det fungerer ikke på iOS. Heldigvis kan du finde masser af VPN’er med dedikerede apps til iOS, så du kan beskytte din iPhone og iPad sammen med resten af ​​dine enheder.

Gratis kan virke bedre, men du kan få en pålidelig vpn uden at betale en formue. Du får bedre resultater fra en premium VPN, Da gratis VPN’er ofte inkluderer ondsindet software med deres downloads og har sjældent tilstrækkelig trafikkryptering.

Med hensyn til hastighed er dit valg af VPN den afgørende faktor. Selvom det er sandt, at både TOR og en VPN bremser dine internethastigheder, er Tor betydeligt langsommere end de fleste VPN’er – du vil bestemt ikke være i stand til at streame noget på det på den anden side, PIAs NextGen Network har 10 GBPS -servere, Så du kan stadig streame bufferfri I høj opløsning og beskyt dit online privatliv.

Forhindrer en VPN spore bedre end tor?

Ja, En VPN gør et bedre stykke arbejde med at forhindre sporing Fordi det beskytter alle dine forbindelser, ikke kun dem, der er oprettet af din browser. Imidlertid, Ikke bare VPN vil gøre. Det er vigtigt at vælge en VPN med stærke sikkerheds- og privatlivsfunktioner, samt en jernklædte ingen logs-politik. Hvis du kan få en med en indbygget tracker-blokkering, endnu bedre.

En VPN Masker din oprindelse IP -adresse med sikker IP, Routing af din trafik gennem dens servere. Når du opretter forbindelse til en VPN -server, er din internetudbyder i mørke. De ved, at du bruger en VPN, men kan ikke se, hvad du laver, eller hvilke websteder du besøger.

VPN’er kan også gøre din Tor -browser mere privat. Når du bruger en VPN i kombination med TOR, er den eneste IP -adresse, indgangsnoden ser, din nye IP fra VPN – forudsat at du opretter forbindelse, før du åbner Tor -browseren.

Tilsvarende kan en VPN Beskyt dine følsomme oplysninger ved udgangsnoder, Da det giver trafikkryptering for at gøre dine data ulæselige for alle, der kunne snuppe rundt. Igen, websteder, du besøger, kan kun se VPN IP ikke din rigtige IP -adresse, så du behøver ikke at bekymre dig om placeringssporing.

Sådan bruges Tor Browser med PIA VPN

Trin 1: Få PIA -appen For nogen af ​​dine enheder. Eller for dem alle, dit valg.

Trin 2: Log ind på appen og opret forbindelse til en server i din målregion.

Trin 3: Åbn din Tor -browser og gennemsøg privat.

Endelig dom – Brug TOR med en VPN

Mens det giver bedre anti-sporingsfunktioner end de fleste browsere, Tor er ikke en selvstændig løsning til at beskytte din digitale identitet. Din internetudbyder og statslige agenturer kan stadig se, når du bruger TOR, og din IP -adresse er synlig for indgangsnoden. Exit Node Traffic er heller ikke krypteret, så de er ofte et aflæsningssted for malware som trackers og vira.

Løsningen? Brug TOR med en VPN, For at skjule din oprindelses IP -adresse og forhindre sporing.

Få PIA VPN at forhindre trackere og andre i at spionere på dig, mens du bruger Tor. Når du opretter forbindelse til vores NextGen -servere, Du modtager en ny IP -adresse til privat browsing. Vores VPN giver dig mulighed for at vælge mellem 128-bit og 256-bit AES-kryptering til Tilpasset beskyttelse. Det inkluderer også en alt-i-en annonce, malware og tracker-blokkering (MACE) for at holde ondsindet software i skak.

FAQ

Er tor farligt?

Tor er farlig, men det er også tilfældet med enhver browser. Du sætter dit privatliv i fare, hver gang du bruger nogen browser, inklusive TOR. Tor er mere sikker end de fleste, men det er ikke uden dets mangler. Det er let for din internetudbyder at bestemme, at du bruger Tor. Derudover tilbyder exit -noden ikke trafikkryptering og kan tappes af cyberkriminelle, der venter på at aflaste malware.

Forbind altid via en VPN -tjeneste først. Pålidelige VPN’er som PIA Mask din IP -adresse og krypter din trafik For at øge dit online privatliv – uanset hvilken browser du bruger.

Er tor bedre end en VPN?

Ingen. Tor giver ikke en ny IP -adresse, når du åbner browseren, så Enhver, der ser, ved, at du bruger Tor og kan spore din sande placering. Det krypterer din trafik på de fleste noder, men det tilbyder ikke kryptering ved udgangsnoden. Dette giver plads til ondsindet software til at krybe ind i dit system.

En VPN ruter din trafik gennem sine servere At kappe din IP -adresse, så ingen vil engang vide, at du bruger Tor – eller hvilke websteder du besøger. Det maskerer din trafik fra det øjeblik, du opretter forbindelse til serveren, indtil du afbryder forbindelsen.

Skal jeg bruge en VPN, hvis jeg bruger Tor?

Absolut! Tor er en fremragende browser at bruge, hvis du vil beskytte din online identitet, men det er ikke en selvstændig løsning. Når du Opret forbindelse til PIA VPN Før du åbner Tor -browseren, Det hjælper med at afbøde risikoen ved at bruge browser -solo.

Du kan Vælg mellem 128-bit eller 256-bit AES-kryptering for at kryptere al din trafik. Vores No Logs-politik er også domstolstestet-vi har aldrig haft nogen oplysninger at udlevere til myndighederne på anmodning, fordi PIA aldrig indsamler brugsdata.

Kan du spores på Tor?

Ja. Selvom Tor skjuler din online aktivitet og placering, ved din internetudbyder, hvornår du bruger browseren og kan rapportere din brug til myndighederne, så Interesserede parter kan holde øje med dig. Stop med at lade dem spionere på din forbindelse og forblive i sikkerhed online ved at bruge PIA VPN med Tor Browser.