Fordele og ulemper ved torrenting over Tor (en hurtig guide)

Vi anbefaler ikke at bruge Tor med BitTorrent. For yderligere detaljer, se vores blogindlæg om emnet.

Kan jeg bruge tor med bittorrent?

Vi anbefaler ikke at bruge Tor med BitTorrent. For yderligere detaljer, se vores blogindlæg om emnet.

    Bidragydere til denne side: Cypherpunk
  • Rediger denne side – foreslå feedback – Permalink

DownloadTor Browser

Download Tor Browser for at opleve ægte privat browsing uden sporing, overvågning eller censur.

Vores mission:

At fremme menneskerettigheder og friheder ved at skabe og implementere gratis og open source anonymitet og privatlivsteknologier, støtte deres ubegrænsede tilgængelighed og anvendelse og fremme deres videnskabelige og populære forståelse.

Doner nu

Abonner på vores nyhedsbrev

Få månedlige opdateringer og muligheder fra TOR -projektet:

Fordele og ulemper ved torrenting over Tor (en hurtig guide)

torrenting over tor

Torrenting er blevet en populær måde at få adgang til medier som film, tv -shows, musik og software gratis over internettet. Den primære bekymring, som mange har, er, at private detaljer, ligesom din IP -adresse, let kan lække til andre torrent -brugere, og din internetudbyder holder styr på dine torrentingaktiviteter. Tor kunne løse dette, men hvad er fordele og ulemper ved torrenting over tor?

Tor er et gratis, sikkert netværk, der skjuler din IP -adresse og personlige oplysninger fra andre og lader dig forblive anonym, mens du torrenter. Imidlertid er torrenting over Tor uudholdeligt langsom, og selve torrentingens natur kan stadig give din identitet og aktivitet mulighed for at lække på trods af at du bruger TOR.

Brug af Tor til torrenting kan virke som en strålende idé; Det er som at have en gratis VPN for at holde dig i sikkerhed mod nysgerrige øjne. Og der er bestemte fordele ved torrenting over Tor -netværket. Men der er lige så mange, hvis ikke mere, ulemper. Der er måder omkring svaghederne for det meste, men du skal vide om alle ulemper, før du forsøger at torrent over tor.

torrenting over tor

Kan du torrent over tor?

Selvom det ligner en VPN, har Tor et par forskellige forskelle. Disse forskelle kan påvirke din torrenting evne positivt eller negativt.

Nordvpn

Bedste VPN samlet

Surfshark

Bedste VPN -funktioner

For det første er Tor ikke virksomhedsejet. Det er et netværk af servere, der hører til enkeltpersoner. Disse servere stilles gratis til rådighed for TOR -netværket. Din forbindelse er tunneleret fra den ene server til den næste i en tilfældig sekvens, der kan kryptere dine data igen og ændre din IP-adresse med hvert hop, så der ikke er nogen måde at spore din internetaktivitet tilbage til dig.

Tor bruger SOCKS5 -protokollen og skaber SOCKS -proxier til dig til at tunnelere dine data igennem. Enhver software, der er konfigureret til at bruge SOCKS -proxier, kan arbejde over TOR -netværket. Dette inkluderer de fleste torrentende klienter, herunder uTorrent og Qbittorrent. Dette betyder, at det er muligt at konfigurere dem eller et par andre torrenting -klienter til at oprette forbindelse over TOR snarere end direkte.

Fordele ved torrenting over tor

Fordele

Du kan tænke på et par grunde til at prøve at torrent over Tor -netværket. Disse fordele er overbevisende og giver meget mening, men pas på ikke at acceptere disse grunde som endelige, indtil du også har gjort dig bekendt med ulemperne. Ting kan hurtigt tage en forkert vending, hvis du ikke klart forstår alle de positive og negativer. Fordelene ved torrenting over tor er:

1. Skjuler din IP -adresse

Når du opretter forbindelse til internettet, får du en offentlig IP -adresse af din internetudbyder. Denne IP -adresse er synlig for alle på internettet, og den kan knyttes direkte tilbage til dig. Dette betyder, at folk kan spore din aktivitet eller endda starte et DDoS -angreb mod dig. Når du torrent, er du forbundet med andre brugers computere til download og frø, hvilket gør det endnu lettere at spore dig.

Når du opretter forbindelse til TOR -netværket, krypterer TOR -klienten din forbindelse og forbinder dig til den første af en række af tilfældige proxier. Proxy erstatter din IP -adresse med sin egen, tilføjer et andet lag med kryptering og videregiver dig til den næste proxy, hvor processen gentages. På denne måde er din IP -adresse ikke sporbar, når du er forbundet til Torrent -netværket.

2. Skjuler aktivitet fra din internetudbyder og regulatorer

Torrenting i sig selv er helt ok. Virksomheder distribuerer lovligt deres software gennem torrents i disse dage. Dette sparer dem båndbredde og server overhead. Men den mest populære brug af torrents er tilfældigvis mediefiler, hvad enten det er videoer, musik, software eller næsten alt andet. Folk downloader medier, hvor nogle af dem skal betales for.

Derfor ønsker du måske at bruge Tor -netværket, hvis du vil torrent. Kryptering og flere proxier, der er forbundet med TOR -netværket. De kan se, at du bruger Tor -netværket, men de vil ikke se præcist, hvad du bruger Tor til, og beskytte dig mod spørgsmål.

Ulemperne ved torrenting over tor

Ulemper

På trods af de tilsyneladende store fordele ved at bruge tor til torrenting, er der også betydelige ulemper, der kan have alvorlige konsekvenser, hvis du ikke er opmærksom på dem. Ulemperne ved torrenting over tor inkluderer:

1. Torrenting er langsom, Tor er endnu langsommere

Dette kan ikke fremhæves nok. Tor er langsom. Langsommere end en snegl, der har en doven gåtur. Dette er forårsaget af al kryptering og dekryptering, der sker på enhver proxyserver, og den afstand, din forbindelse skal rejse mellem proxier. Torrenting er allerede en relativt langsom metode til download; At gøre det over tor gør det så langsomt, at der næsten ikke er noget punkt i det længere.

2. Tor var ikke designet til at håndtere torrents

Tor blev oprettet for at give folk fuldført anonymitet på Internettet, muliggør fri ytring og undgå censur. Det er et værdifuldt værktøj for journalister, varslere og folk, der sidder fast i lande med autoritære regimer. Serverne, administreret af frivillige, blev aldrig designet til at håndtere den slags båndbredde, det tager at downloade de komplette 9 sæsoner på kontoret.

Tor -netværket har omkring 700 udgangsrelæer rundt om i verden. Disse servere fjerner det sidste lag kryptering og forbinder dig til destinationsserveren eller Torrent -netværket. Disse 700 udgangsrelæer tjener omkring 3 millioner mennesker til enhver tid. I betragtning af disse tal er torrenting over Tor ikke kun meningsløst, men selv at forsøge at det virker utroligt egoistisk.

3. Torrent -klienten kan stadig forårsage en IP -adresse lækage

Konfiguration af din torrent -klient til at arbejde over TOR er muligt, men nogle klienter har en svaghed – de bruger Tor Proxies til at oprette forbindelse til Torrent Tracker. Imidlertid er peer -forbindelser (din forbindelse til andre torrent -brugere) stadig ikke -krypterede. Dette betyder, at din IP -adresse lækkes direkte til brugere, der er forbundet til den samme torrent, hvoraf nogle kunne være regulatorer eller virksomheds snoops.

4. Tor understøtter ingen UDP -forbindelser

UDP er den hurtigere en af ​​internetets transportprotokoller og den mere upålidelige. Torrents udnytter omfattende UDP til forbedring af hastigheder, men TOR understøtter slet ikke UDP. Dette betyder, at der er en chance for, at alle UDP -forbindelser vil ske uden for Tor uanset hvor godt de er oprettet, hvilket fører til datalækager, hvilket er det, du prøver at undgå i første omgang.

Selvom du kan konfigurere mange torrent-klienter til at undgå alle UDP-afhængige protokoller, kan dette føre til, at Torrent-klienten mister forbindelse og mislykkes. Ifølge webanmeldelser er det simpelthen ikke værd. UDP er lige så meget en del af torrenting som jævnaldrende.

Konklusion

Det er muligt at torrent over tor, og der er potentielle fordele ved at gøre det. Ligesom det er muligt at binde dine sko ved hjælp af paperclips for at undgå at røre ved skomstringerne. Profferne er der, men ulemperne opvejer dem langt. I stedet for at torrent over Tor, er det en meget bedre idé at betale pengene for en pålidelig, torrent-venlig VPN. Du kan endda få en med TOR indbygget, hvis du ønsker det.