Tor computer

Tor bruger en løgstil routingteknik til transmission af data. Når du bruger Tor -browseren til digitalt at kommunikere eller få adgang til et websted, forbinder TOR -netværket ikke direkte din computer til dette websted. I stedet opfanges trafikken fra din browser af TOR og hoppes til et tilfældigt antal af andre Tor -brugere ‘computere, før de overfører anmodningen til sin endelige webstedsdestination.

Hvad er tor? Hvem bruger det, hvordan man bruger det, lovligheden og formålet

Dr. Jefreda r. Brown er en finansiel konsulent, certificeret instruktør for finansiel uddannelse og forsker, der har hjulpet tusinder af klienter over en mere end to-årti-karriere. Hun er administrerende direktør for Xaris Financial Enterprises og en kursusfacilitator for Cornell University.

Hvad er tor?

Tor-Short til Onion Routing Project-er et open source privatlivsnetværk, der muliggør anonym webbrowsing. Det verdensomspændende TOR -computernetværk bruger sikre, krypterede protokoller for at sikre, at brugernes online privatliv er beskyttet. Tor -brugernes digitale data og kommunikation er afskærmet ved hjælp af en lagdelt tilgang, der ligner de indlejrede lag af en løg.

Tor -teknologien blev oprindeligt udviklet og udelukkende brugt af U.S. Navy for at beskytte følsom regeringskommunikation. Netværket blev senere stillet til rådighed for offentligheden som en open source-platform, hvilket betyder, at Tor’s kildekode er tilgængelig for alle. Tor opgraderes og forbedres af frivillige udviklere i TOR -netværket.

Nøgle takeaways

  • TOR -netværket er en sikker, krypteret protokol, der kan sikre privatlivets fred for data og kommunikation på nettet.
  • Kort til Onion Routing Project bruger systemet en række lagdelte noder til at skjule IP -adresser, online data og gennemse historie.
  • Oprindeligt udviklet af U.S. Regeringen betragter kritikere Tor som farlige i hænderne på nogle mennesker, der kan bruge Tor -netværket til ulovlige eller uetiske formål.

Hvordan man bruger tor

For at få adgang til privatlivets fred og sikkerhedsfunktioner skal du installere Tor -browseren. Til det har du brug for en internetforbindelse og et kompatibelt operativsystem.

Du kan downloade Tor på Tor -webstedet.

Følg instruktionerne for at installere browseren, ligesom du ville gøre enhver anden applikation på din enhed. Du kan derefter se tutorials inden for Tor, der forklarer, hvordan man navigerer.

Tor lader brugerne tilpasse deres privatlivsindstillinger, selvom standardindstillingerne anses for at være tilstrækkeligt private for gennemsnitlige brugere. Tilpasning af Tor til at være den mest sikre kan påvirke din evne til at bruge bestemte websteder.

Hvordan tor fungerer

Selvom det ikke er nødvendigt at vide, hvordan Tor -netværket ikke er nødvendigt for at bruge sin browser, kan du være nysgerrig efter, hvordan Tor fungerer.

Tor bruger en løgstil routingteknik til transmission af data. Når du bruger Tor -browseren til digitalt at kommunikere eller få adgang til et websted, forbinder TOR -netværket ikke direkte din computer til dette websted. I stedet opfanges trafikken fra din browser af TOR og hoppes til et tilfældigt antal af andre Tor -brugere ‘computere, før de overfører anmodningen til sin endelige webstedsdestination.

Mange mørke webvirksomheder og aktiviteter er kun tilgængelige via Tor.

Denne samme proces vendes for at gøre det muligt for destinationswebstedet at kommunikere med dig, Tor -brugeren. Den krypteringsproces, som TOR -softwaren bruger, skjuler brugernes identiteter, anmodninger, kommunikation og transaktioner, mens de stadig giver dem mulighed for at bruge internettet, som de normalt ville.

Hvem bruger Tor og hvorfor

Selvom Tor er bedst kendt for sine ulovlige anvendelser, kan mange internetbrugere have forskellige, gyldige grunde til at få adgang til internettet via Tor.

Lad os se nærmere på, hvem der bruger Tor, og hvorfor:

  • Regerings kontorer: Tor kan beskytte og sikkert dele følsomme regeringsoplysninger.
  • For-profit virksomheder: Virksomheder, der bruger TOR, kan drage fordel af øget databeskyttelse og sikkerhed.
  • Ulovlige organisationer: Kriminelle bruger undertiden tor til at beskytte deres online aktivitet.
  • Privatpersoner: Enhver, der ønsker mere online privatliv og bedre cybersikkerhed, kan drage fordel af Tor -browseren. Journalister, aktivister og mennesker, der står over for censur, kan vælge at interagere online via Tor.

I 2016 undersøgte og identificerede FBI med succes ejere og brugere af et Tor-vært-websted kaldet Playpen, som blev betragtet som det største websted for børnepornografi på Internettet.

Websteder som Silk Road, en tor-vært underjordisk markedsplads, der er kendt for at lette ulovligt narkotikasalg, Garner de mest overskrifter for TOR. Men mange Tor -brugere har legitime grunde til at ville privatse internettet privat, især i en æra, hvor cyberkriminalitet er stigende.

Er tor lovlig?

Tor er lovligt at bruge. Tor er ikke designet eller beregnet til TOR -brugere eller TOR -netværksoperatører til at bryde loven.

Skjuler Tor -browseren din IP -adresse?

Tor -netværket fungerer til at skjule din IP -adresse, men flere scenarier kan forårsage, at din aktivitet i Tor -browseren er mindre end helt anonym. Brug af en webbrowser, der er konfigureret til at bruge TOR som en proxy, en torrent fildelingsapplikation eller nogle browser-plug-ins kan alle resultere i, at din online identitet afsløres.

Er tor fri?

Ja, Tor -browseren er fri til at downloade og bruge. Tor understøtter webbrowserversioner til Windows, Android og Apple -enheder.

Tor computer

Download Tor Browser for at opleve ægte privat browsing uden sporing, overvågning eller censur.

Vores mission:

At fremme menneskerettigheder og friheder ved at skabe og implementere gratis og open source anonymitet og privatlivsteknologier, støtte deres ubegrænsede tilgængelighed og anvendelse og fremme deres videnskabelige og populære forståelse.

Doner nu

Abonner på vores nyhedsbrev

Få månedlige opdateringer og muligheder fra TOR -projektet: