Surfshark -hastighed

Den nemmeste måde at køre en VPN -hastighedstest i 2023

Dette kan virke usædvanligt, men tiden på dagen påvirker VPN -hastigheden som Forskellige antal internetforbindelser etableres på forskellige tidspunkter . Dette punkt er tæt knyttet til den serveroverbelastning, jeg berørte før i denne artikel. Så igen, som sagt, top VPN -udbydere, der investerer i ordentlig VPN -hardware, forstår dette problem og løser det ved at øge båndbredden.

Surfshark -hastigheder

For folk, der overvejer at købe surfshark, er de hastigheder, jeg målte, op til 200 MB/s op og ned over Wireguard -protokollen. Men kun op til 50 MB/s op og ned på UDP eller TCP. Jeg målte en hel del servere, og min maksimale ned og uploadhastighed er 200 MB/s.

Redigering: Jeg fandt en måde at rute trafikken gennem Wireguard uden problemer, jeg er i stand til næsten at nå min maksimale ISP -hastighed, så jeg er helt tilfreds. Jeg bruger det til torrenting og i den torrent -applikation skal du vælge, hvilken netværksgrænseflade der skal bruges til Wireguard at arbejde

Den nemmeste måde at køre en VPN -hastighedstest i 2023

Den nemmeste måde at køre en VPN -hastighedstest i 2023

Test af VPN -hastighed er så let, at vi kan dække emnet i introduktionen alene. Åbn bare en hastighedstestside uden VPN og kør en test. Gentag derefter testen efter at have tilsluttet VPN til enten den hurtigste server eller den server, du har til hensigt at bruge mest. Se? Det er nemt. Men hvis du har brug for at vide, hvordan du tester VPN -hastighed mere detaljeret, skal du læse videre.

Indholdsfortegnelse

Sådan tester din internethastighed korrekt

Vigtigt at huske: Du skal først teste din internethastighed to gange – uden en VPN og med en VPN . Målet er at bestemme Hvor meget din VPN påvirker internethastigheden .

Test af internethastighed uden VPN

Ved at vurdere din internethastighed uden VPN vil du være i stand til at sammenligne resultaterne retfærdigt. Jeg foreslår at bruge et hastighedstestværktøj (e.g., Speedtest.net) til Test hastigheden uden VPN og derefter bruge det samme værktøj til at teste det med en VPN. Hvis du ikke er sikker på, hvad der betragtes som god hastighed, foreslår jeg at se op Gennemsnitlige internethastigheder efter land.

Test af internethastighed med en VPN

Når du har testet din almindelige internethastighed, Tænd for en VPN , og Kør testen igen . Nogle VPN’er har indbyggede hastighedstestfunktioner (SurfShark har en indbygget hastighedstest på Windows-appen), men i de fleste tilfælde vil internethastighedstestwebsteder eller apps gøre jobbet. Kør en hastighedstest gennem flere platforme for Endnu mere nøjagtige resultater .

3 trin til test af VPN -hastigheden:

Trin 1 : Luk programmer og applikationer, der kræver en masse båndbredde (streaming -websteder, YouTube, torrents osv.)

Trin 2: Åbn et internethastighedstestværktøj:

– Speedtest.net er det mest almindeligt anvendte hastighedstestwebsted.

– hurtig.com er en internethastighedstest oprettet af Netflix.

Trin 3: Klik på GO, og beregningerne begynder automatisk.

Test af VPN -hastigheden med Surfsharks VPN -hastighedstest

For nu er Surfshark VPN -hastighedstesten kun tilgængelig på Windows VPN -appen. Du kan finde testen i Windows -appindstillingerne.

Følg disse trin for at køre testen:

Trin 1: Koble fra Fra VPN. Du kan kun bruge denne funktion, når En VPN er afbrudt !

Trin 2: Gå til Indstillinger På din Windows Surfshark -app.

Billedet af Surfshark VPN -appindstillinger menu

Trin 3: Gå til VPN -indstillinger og klik Hastighedstest .

VPN -indstillinger menu, der viser hastighedstestknap

Trin 4: Klik Kør test .

Hastighedstestskærm, der viser knappen Kør test

Trin 5: Når testen er afsluttet, finder du oplysninger om hver server fra SurfSharks serverliste. Du kan se download- og uploadhastigheden såvel som latenstid.

Sådan øger du din internethastighed

Når du er færdig med at teste dine VPN -hastigheder, finder du muligvis, at resultaterne ikke er til din smag. Ingen grund til at bekymre sig dog. Da der er mange faktorer, der går i internethastighed, er der bestemt nogle, du kan ændre. Start med at prøve en af ​​disse hurtige rettelser:

  • Skift din VPN’s server Beliggenhed ;
  • Skift til en anden Protokol ;
  • Brug din Ethernet -kabel ;
  • Genstart din router eller enhed.

Hvis dine hastigheder stadig er en smerte, skal du tjekke vores tip til, hvordan du øger VPN -hastigheden .

Sådan læses VPN -hastighedstestresultaterne

Resultaterne af internethastighedstestresultaterne er måske ikke altid lette at læse, så vi forberedte nogle forklaringer.

Download hastighed – jo højere, jo bedre

Når du kontrollerer VPN -hastighedsresultater, skal du være mest opmærksom på downloadhastighederne. Et højere antal indikerer hurtigere internethastighed til afslappet browsing, download og streaming. Upload hastigheden for det meste betyder noget, hvis du er den, der deler filer eller uploader indhold.

Ansvarsfraskrivelse: Vi forbyder at bruge SurfShark Services til eventuelle ulovlige formål, som det er imod vores servicevilkår. Sørg for at handle i overensstemmelse med alle gældende love og regler for streamingtjenesteudbydere.

Latenstid – jo lavere, jo bedre

Kort sagt, lavere latenstid (eller ping -tid) betyder bedre hastigheder. Det er den tid, det tager for en enhed (computer, telefon osv.) at sende en datapakke til en VPN -server. Tænk på det på denne måde: Det ville være lidt mærkeligt, hvis den person, du har en samtale med, ikke ville besvare dit spørgsmål med det samme, selvom de står lige foran dig.

Hvad der påvirker VPN -hastigheden: faktorer, der skal overvejes

Før vi hopper til at teste din VPN -hastighed, lad os gennemgå de elementer, der har en direkte indflydelse på din forbindelseshastighed:

Faktor nr. 1: Din internethastighed.

Nogle gange kan det se ud til, at en VPN er ansvarlig for den langsomme ned, når din internetforbindelse i virkeligheden ikke var imponerende i første omgang. Så sørg for at Test ydelsen uden VPN .

Faktor nr. 2: Afstand til serverplaceringer.

De bedste hastigheder kommer altid fra VPN -servere i nærheden af ​​dig – eller endda i det samme land. Men hvis du bor i Storbritannien og opretter forbindelse til en VPN -server i Australien, a Hastighedsfald forventes . Jo længere væk du er, jo længere tager det at oprette forbindelse til serveren.

Faktor nr. 3: VPN -serverhardware.

Din internethastighed kan bremse, hvis du er forbundet med En overfyldt VPN -server . Høje serverbelastninger er mere sandsynlige, når du opretter forbindelse til en populær VPN -serverplacering som USA eller Storbritannien.

At vælge en god VPN -udbyder som Surfshark garanterer servere med ikke mindre end en 1 Gbps Port -forbindelse – og nogle gange op til 10 Gbps . Jo højere antallet er, jo hurtigere er forbindelsen. Det betyder, at sådanne opgaver som streamingvideoer og download af filer ikke lider af hængende og buffering.

Faktor nr. 4: VPN -kryptering.

Hvorfor påvirker en VPN overhovedet internethastighed? Et af svarene er kryptering . Når du bruger en VPN til at få adgang til et websted eller en service, en VPN skal kryptere dine data For at holde det sikkert fra tilskuere og derefter dekryptere det, så det ikke ser gibberisk ud for dig.

Den del af din båndbredde, der bruges til at transmittere data, der tjener kryptering og dekrypteringsformål, kaldes Krypteringsomkostning . Stærke krypteringsalgoritmer kan resultere i lidt lavere hastigheder, men husk, at ændringen i hastighed er minimal. Dette gælder især, når man taler om premium VPN -tjenester, der investerer en masse penge i at opbygge hurtig og sikker VPN -infrastruktur.

Faktor nr. 5: VPN -protokoller.

Ikke alle VPN -protokoller blev oprettet lige. Nogle tilbyder Bedre hastighed s (e.g., OpenVPN UDP), mens andre er mere stabil (e.g., OpenVPN TCP). Nogle top VPN -udbydere giver brugerne mulighed for at tænke på protokolindstillinger. Med Surfshark, for eksempel, kan du vælge mellem Wireguard, IKEV2, OpenVPN UDP og OpenVPN TCP.

Faktor nr. 6: Tid på dagen.

Dette kan virke usædvanligt, men tiden på dagen påvirker VPN -hastigheden som Forskellige antal internetforbindelser etableres på forskellige tidspunkter . Dette punkt er tæt knyttet til den serveroverbelastning, jeg berørte før i denne artikel. Så igen, som sagt, top VPN -udbydere, der investerer i ordentlig VPN -hardware, forstår dette problem og løser det ved at øge båndbredden.

Nu hvor du har lært om faktorer, der påvirker VPN -hastighed, lad os se, hvordan man tester det.

VPN Speed ​​Test -sammenligning

VPN -tjenester er ikke alle de samme, selvom det er sådan, det kan se ud til det utrente øje. Faktisk afhænger meget af, hvordan en udbyder implementerer deres tjenester, fra servernumrene ned til båndbredden af ​​de porte, som deres servere bruger.

I årenes løb har vi evalueret, hvordan nogle af de største VPN’er derude stables op mod Surfshark: