Sådan skjuler du din IP -adresse (og hvorfor du måske vil)

Contents

Hver enhed i et lokalt netværk har en numerisk etiket genereret af din router til identifikation. Her er nogle eksempler på enheder i dit hjem eller kontor med private IP -adresser:

Hvad er en IP -adresse

IP -adresse er en unik numerisk værdi, der er forbundet med enheder på et netværk. Det er vigtigt at beskytte din IP-adresse mod hackere og cybertrusler, især når du bruger en offentlig Wi-Fi. En VPN -forbindelse skjuler din IP -adresse og beskytter dit privatliv.

Hvad er en IP -adresse?

Hvordan man beskytter din

 • Hvad er en IP -adresse?
 • Hvad er min IP -adresse?
 • Sådan finder du IP -adresser på Windows, Mac eller iPhone
 • Sådan ændres IP -adresse
 • Sådan skjules IP -adresser

Lad os starte med en kort IP -adresse -definition: En IP -adresse er en unik numerisk etiket der kan identificere enheder på et netværk som Internettet eller et lokalt netværk. IP står for “Internet Protocol.” Din internetudbyder tildeler en offentlig IP -adresse til din netværksrouter, og din router tildeler en privat eller lokal IP -adresse til din computer eller enhed. Websteder kommunikerer med dig via din offentlige IP -adresse, mens dine enheder kommunikerer med hinanden på dit lokale netværk via private IP -adresser.

Hvor mange numre er der i en IP -adresse?

En IP -adresse ligner en række tegn adskilt af perioder. Længden af ​​en IP -adresse varierer. Det maksimale antal tegn i en IPv4 -adresse er 15, mens det maksimale antal tegn i en IPv6 -adresse er 39.

 • Eksempel på en privat IP -adresse: 192.168.1.1
 • Eksempel på en offentlig IPv6 -adresse: 2001: 0db9: 89A3: 0000: 0000: 8A2E: 0370: 9334

Hvordan IP adresserer fungerer

IP -adresser fungerer som enhver anden adresse. Når nogen sender dig mail i den fysiske verden, finder postmanden dit hjem ved at bruge din adresse. Tilsvarende kommunikerer enheder ved at sende data til IP -adresserne på andre enheder på et netværk i den virtuelle verden.

Beskyt din IP -adresse med en sikker VPN -forbindelse:

Hvordan IP -adresser tildeles

Lad os starte med offentlige IP -adresser. Den internationale tildelte Numbers Authority (IANA) har kontrol over internetprotokollen adresseringssystemer. Det siger, at både IPv4- og IPv6 -adresser tildeles på en hierarkisk måde.

ISPS får tildelinger af IP -adresser fra et lokalt, regionalt eller nationalt internetregister (IR). Til gengæld kører de DHCP -servere og tildeler dynamisk offentlige IP -adresser til deres kunder.

Processen er ens for private IP -adresser. En router har et udvalg af IP -adresser. Når en forbindelsesenhed anmoder om en IP -adresse, tildeler routeren den fra dens valg. Når en enhed kobles fra, vender IP -adressen tilbage til routerens pool af IP -adresser.

Ligeledes, når en kunde midlertidigt eller permanent afslutter deres forbindelse med en internetudbyder, vender IP -adressen til sidst tilbage til ISP’s pool.

Sådan ændres IP -adresse

For at ændre din private IP -adresse skal du forny din IP -adresse gennem din routers admin -panel eller operativsystem. Her er et par måder at ændre din offentlige IP -adresse på:

 • Frakobl og forbind dit modem igen for at se, om du har en ny IP -adresse.
 • Kontakt din internetudbyder for at ændre din IP -adresse.
 • Opret forbindelse til en anden router for en anden IP -adresse.
 • Mask din IP -adresse med en, proxyserver eller TOR -forbindelse.

Typer af IP -adresser

Forbruger IP -adresser: Hvad er en forbruger -IP -adresse?

Enhver person, der bruger internettet, har en forbruger -IP -adresse. En forbruger -IP -adresse kan være en offentlig eller en privat IP -adresse. En offentlig IP -adresse ses uden for netværket, mens en privat IP -adresse ses inden for et netværk.

Privat IP -adresse: Hvad er en privat IP -adresse?

Hver enhed i et lokalt netværk har en numerisk etiket genereret af din router til identifikation. Her er nogle eksempler på enheder i dit hjem eller kontor med private IP -adresser:

 • Desktops
 • Bærbare computere
 • Smartphones
 • Tabletter
 • Printere
 • Webcams
 • Smarte tv’er
 • Smarte apparater
 • Stemmeassistentenheder

Offentlig IP -adresse: Hvad er en offentlig IP -adresse?

Mens hver enhed i et lokalt netværk har sin egen numeriske etiket, deler de også en numerisk etiket, når de opretter forbindelse til internettet gennem en internetudbyder, der kaldes en offentlig IP -adresse. Din internetudbyder tildeler en offentlig IP -adresse til din router. Når dine enheder opretter forbindelse til internettet gennem denne router, deler de en offentlig IP -adresse.

Typer af offentlige IP -adresser

Dynamisk IP -adresse: Hvad er en dynamisk IP -adresse?

En dynamisk IP -adresse er ikke indstillet og kan ændre sig. ISPS tildeler typisk dynamiske IP-adresser til deres klienter, fordi de er lettere og mere omkostningseffektive at styre. Du kan anmode din internetudbyder om at tildele en statisk IP -adresse i stedet for en dynamisk IP -adresse, men ikke alle internetudbydere tilbyder denne service.

Statisk IP -adresse: Hvad er en statisk IP -adresse?

En statisk IP -adresse ændres ikke typisk, medmindre enheden er pensioneret, der er ændringer i din netværksinfrastruktur, din DHCP -lejekontrakt udløber, eller ISP har lidt en netværkssvigt.

Du kan bruge en statisk IP -adresse til følgende fordele:

 • Hjælp andre med at finde dig på et netværk ved at dele din IP -adresse.
 • Få stabilitet ved at have den samme IP -adresse hver gang.
 • Tilføj en sikkerhedsklarering til din specifikke IP -adresse, når du opretter forbindelse til et netværk.

Fordelene ved at have en statisk IP -adresse kan også være problematiske. Mens venlige mennesker kan finde dig lettere, så kan trusselskuespillere også. En snooper kan også spore din aktivitet lettere ved at vide, at din IP -adresse næsten er permanent.

IPv4 vs IPv6 IP -adresser

Computere, smartphones, tablets og Internet of Things (IoT) enheder er alle fremførende efterspørgsel efter flere IP -adresser. Den første 32-bit version af internetprotokol blev kaldt Internet Protocol version 4 (IPv4) med potentialet for over fire milliarder IP-adresser.

Da IPv4 nærmede sig udmattelse, lancerede Internet Engineering Task Force (IETF) IPv6. Denne nyere internetprotokol er en 128-bit hexadecimal adresse og har potentialet for 340 billioner billioner billioner billioner unikke IP-adresser.

IPv4 vs IPv6 -spørgsmålet slutter ikke med IP -adresser. IPv6 er også potentielt mere sikker, privat, hurtigere og mere effektiv.

Hvad er min IP -adresse: hvordan man ser på en IP -adresse

Uanset om du bruger Windows, MacOS, Android eller iOS, kan du nemt finde din IP -adresse på Internettet.

 • Skriv “Hvad er min IP -adresse” i en populær søgning som Google og Hit Enter. Det første søgeresultat skal være din offentlige IP -adresse.
 • Gå til Malwarebytes Privacy VPN -side. Du skal se din IP -adresse nær toppen af ​​skærmen.

For at se de private IP -adresser på enheder på dit netværk, skal du bruge din routers indstillinger.

Sådan finder du IP -adresse på Windows

Det er ikke svært at finde din IP -adresse på Windows 10. Klik på dit WiFi -netværksikon på din proceslinje. Besøg egenskaberne ved WiFi -netværket, du er forbundet med. Rul ned til egenskaber for at se dine IP -adresseoplysninger.

Sådan finder du IP -adresse på en Mac

Besøg dine indstillinger for at finde en IP -adresse på en Mac. Vælg netværk, så ser du din IP -adresse.

Sådan finder du IP -adresse på iPhone

Tryk på WiFi på din iPhone og tryk på “Jeg” i cirklen ved siden af ​​dit netværk. Du skal se din IP -adresse under DHCP.

Ønsker at beskytte din IP -adresse? Prøv Malwarebytes VPN i dag.

Download Malwarebytes VPN -prøve, og sørg for dit online privatliv.
Beskyt din IP -adresse i dag.

Almindelige IP -adresse Sikkerhedstrusler: Hvad kan nogen gøre med en IP -adresse?

Ulovlige downloads

Retshåndhævelse bruger IP -adresser til at undersøge sager og endda retsforfølge mennesker. Fejl fra politiet og endda ulovlige downloads fra hackere kan resultere i problemer for dig.

For eksempel kunne en dårlig skuespiller som en værelseskammerat eller en hacker, der bruger din IP -adresse til ulovlig aktivitet, såsom børnepornografi, terrorisme eller forfølgelse, lande dig i varmt vand med loven.

Forfølgelse

En lille stalker eller endda en statsstøttet agent kan spore din internetaktivitet gennem din IP-adresse. De kan bruge fælles værktøjer til at lære din generelle placering ned til dit kvarter med din IP -adresse. Ved hjælp af sociale medienetværk kan de krydse henvisning til disse oplysninger for at invadere dit privatliv yderligere.

Begræns adgang

Draconiske regeringer, der ønsker at forhindre adgang til følsomme medier, vil bruge geo-blokering til at stoppe aktivister og journalister. Streamingtjenester blokerer brugere fra specifikke IP -adresser for at håndhæve ophavsret. Og websteder, spilservere og andre platforme kan også forbyde visse IP -adresser.

Netværksangreb

Et cyberkriminel kunne målrette dig direkte med et distribueret benægtelse af service (DDoS) -angreb for at overvælde dit netværk med trafik og forstyrre din internetforbindelse. Sådanne angreb er normalt forbeholdt virksomheder og websteder i stedet for private brugere.

Hacking

En hacker med din IP -adresse kan prøve flere portkombinationer for at bryde din enheds netværksforsvar. Efter overtrædelse af din enhedssikkerhed kunne de droppe malware eller stjæle fortrolige oplysninger. Med IP -sniffingangreb kan de stjæle dine data og kompromittere din netværkssikkerhed.

Hackere kan også udnytte din IP -adresse til et overbevisende angreb på social ingeniørarbejde. For eksempel, i en teknisk support -fidus, kan en hacker muligvis starte en blinkende popup på din skærm, der siger, at dit system har en virus.

Popupen viser din IP -adresse for at overbevise dig om, at meddelelsen er autentisk. Det kan bede dig om at ringe til en svindler, besøge et usikkert websted eller downloade malware til “teknisk support.”

Hvad skal jeg gøre, hvis nogen har din IP -adresse

Der er generelt ikke behov for at få panik over IP -adresser. Det er ikke ulovligt at se nogens IP -adresse, og det er heller ikke ulovligt at finde en IP -adresse.

Masser af mennesker kan se din IP-adresse via e-mail-overskrifter, opslagstavler, peer-to-peer-deling eller multiplayer-spil. Din IP -adresse er også synlig for administratorerne af websteder og andre online platforme.

Men hvis nogen med ondsindet intention har din offentlige IP -adresse, skal du muligvis vedtage nogle sikkerhedsforanstaltninger. Indstil sofistikerede adgangskoder og aktiver multi-faktor-godkendelse for at sikre dine konti. Brug også cybersecurity -downloads for at beskytte dig mod malware og svindel.

Prøv at nulstille din IP -adresse ved at slukke for din router eller modem i et par minutter, før du genaktiverer enheden. Ring til din internetudbyder for at ændre din IP -adresse, hvis det ikke fungerer. Lær derefter hvordan du skjuler din nye IP -adresse med nedenstående trin.

IP -adressebeskyttelse: Sådan skjules IP -adresse

Der er flere gode grunde til at lære at skjule din IP -adresse. En person med din IP -adresse og nok tekniske færdigheder kunne finde din placering, indlede en fidus, efterligne dig eller endda pin dig for en forbrydelse. At skjule din IP -adresse hjælper med at beskytte dit privatliv.

Vpns

Et virtuelt privat netværk (VPN) beskytter din anonymitet på internettet ved at maskere din IP -adresse med et virtuelt netværk. Når du opretter forbindelse til internettet via en VPN, ser websteder den IP -adresse, der er tildelt af en VPN -server i stedet for den, der er tildelt af din internetudbyder. Hvis du leder efter mere information om VPN – Læs vores nylige artikel om emnet “Hvad er VPN” – hvor du finder svar på alle ting VPN.

Ændring af din IP -adresse med en international VPN -server hjælper med at ændre din geografiske placering drastisk. Hvis du f.eks.

Mange tjenester er afhængige af IP -adresser for at kontrollere din placering for at håndhæve ophavsret. Så teoretisk set kunne du få adgang til Netflix USA fra uden for USA med en VPN.

Online betalingssystemer som PayPal kan også blokere adgangen til din konto, hvis du får adgang til den fra en international IP -adresse. Teoretisk set kan du bruge en VPN til at få adgang til betalingsplatformen i lande, hvor den er blokeret.

Vi anbefaler, at du bruger en top VPN til privatliv til at forbedre din sikkerhed og anonymitet. Vores avancerede VPN beskytter din sikkerhed med et sofistikeret 256-bit krypteringssystem, der anvender en algoritme, der er mere avanceret end typiske AES-standarder. Vi har også over 500 servere i 30 lande, der hjælper dig med at finde masser af valg til IP -adresser. Vores avancerede Wireguard VPN -protokol og servervolumen sikrer, at du har en hurtig forbindelse, selv med en VPN. Vi har også en streng politik uden log, der aldrig sporer eller gemmer nogen af ​​dine netværksdata. Sammenlign dette med en gratis VPN, der kan bruge forældede sikkerhedsprotokoller eller overfyldte servere. Nogle populære gratis VPN’er er også fanget med at spionere på brugere. Læs mere om, hvordan VPN fungerer, og og hvordan man bruger VPN til mere dybdegående information.

Husk, at en VPN ikke tilbyder absolut privatliv. Selvom det maskerer din IP -adresse, kan et websted stadig genkende din enhed gennem dine cookies. Du kan lære at rydde cookies, hvis du vil reducere dit digitale fodaftryk yderligere. Vi anbefaler også, at du tjekker ud: Hvad er sporing af cookies. En VPN vil heller ikke beskytte din cybersikkerhed mod malware. Hvis der er fortrolighedsinvaderende malware på dit system, skal du bruge gratis anti-spyware-scanner og fjernelses-software.

Offentlig Wi-Fi

En enkel måde at undgå at bruge den IP -adresse, der er tildelt af din internetudbyder derhjemme, er at bruge offentlig wifi. En offentlig WiFi -forbindelse skal tildele en anden IP -adresse til din enhed. Vi anbefaler dog, at du undgår offentlig WiFi for følsomme transaktioner.

Offentlige WiFi -forbindelser kan typisk findes i indkøbscentre, parker, spisesteder og lufthavne. Sikkerhedsmålene for en offentlig WiFi -forbindelse er normalt svage eller ikke -eksisterende for at tilskynde besøgende og rejsende til at oprette forbindelse. Derfor er de sårbare over for forskellige typer angreb fra hackere, såsom mand-i-midten (MITM) angreb. Hackere kan også forfalskes populære offentlige WiFi -netværkere til at slå intetanende brugere.

Vi anbefaler, at du bruger en VPN på offentlig wifi. Med en VPN, der krypterer dine data, er du sikker, selv på offentlig WiFi.

Tor browser

Du kan bruge browseren Tor (The Onion Router) til at skjule din IP -adresse. Softwaren skjuler din IP -adresse ved at dirigere din trafik flere gange gennem knudepunkter, næsten som lag af en løg. Tor’s tunge kryptering har dog en ulempe. Brug af TOR til at skjule din IP -adresse vil resultere i en langsommere internetforbindelse.

Proxy -servere

Ordet proxy betyder at “stå i” for en anden. En person, der stemmer på dine vegne ved et valg, er for eksempel din fuldmagt. Så hvad er en proxyserver? Som du måske har gættet, er en proxyserver som en internet -mellemmand. Det fungerer som en bro mellem din enhed og internettet, der maskerer din IP -adresse.

Du bør undgå at bruge gratis proxyservere af de samme grunde, som du skal undgå gratis VPN’er. Gratis proxies kan spionere på dig eller slippe malware på dit system. Faktisk fandt forsker Christian Haschek, at de fleste åbne proxier, der blev testet, var involveret i mistænksom aktivitet.

Fremtiden for IP -adressen

Forordninger som den generelle databeskyttelsesforordning (GDPR) og California Consumer Privacy Act har tvunget websteder til at underrette brugere om de data, de indsamler, og at bede om samtykke til cookie -brug. Tilbageslag mod cookies har ført til, at mange brugere kan undre sig over, om IP -adresser er truet.

Den nederste linje er, at IP -adresser ikke går nogen steder. De er dybt indgroet inden for teknologi og vigtigere end cookies. For eksempel er IP -adresser de eneste praktiske identifikatorer for enheder, der er forbundet til et netværk.

VPN -brugen stiger dog, når brugerne tager større kontrol over deres privatliv. VPN-brug steg især under den covid-19-pandemi og matchede stigningen i internetaktivitet. Mens IP -adresser forbliver en væsentlig komponent i kommunikation af internetprotokollen, vil skjule offentlige IP -adresser blive en endnu mere acceptabel praksis i fremtiden.

Sådan skjuler du din IP -adresse (og hvorfor du måske vil)

Online privatliv er en voksende bekymring, da data bliver mere tilgængelige. Folk vælger i stigende grad at skjule deres IP -adresse. Heldigvis er der et par forskellige måder, du kan sikre din IP -adresse og dine data på. At skjule din IP -adresse på dine enheder er en nem måde at beskytte dine personlige oplysninger online.

Hvad er en IP -adresse?

“IP” står for “Internet Protocol.”En IP -adresse er en unik række numre, der hjælper med at identificere en enhed. Enhver enhed, der kan oprette forbindelse til internettet, får sin egen IP -adresse – dette inkluderer computere, smartphones, tablets, smarte tv’er eller endda din Xbox. Din IP -adresse afslører din placering, inklusive din postnummer, by eller områdekoden for din internetudbyder (internetudbyder). Hver gang du ser noget online, deles din IP -adresse med webstedet.

Microsoft Defender Banner

Microsoft Defender

Bliv mere sikker online med en brugervenlig app 1

1 Microsoft 365 Personligt eller familieabonnement krævet; App tilgængelig som separat download

Hvad kan nogen gøre med din IP -adresse?

Igen, det eneste, som din IP -adresse vil dele, er din placering. Din IP -adresse er dog vigtig for:

 • Marketingfolk, der ønsker at bruge din placering til at annoncere produkter eller tjenester, der er specifikke for dit område
 • Retshåndhævelse, der kan bruge IP -adresser til at lokalisere kriminelle eller opbygge en sag mod dem
 • Arbejdsgivere, der muligvis bruger din IP -adresse til at spore din online aktivitet
 • Cyberkriminelle, der kan hacke ind på dine enheder, hvis de har din IP -adresse

Listen fortsætter. Der er snesevis af tredjepartsgrupper, der måske ønsker at spore din IP-adresse og bruge de oplysninger, der følger med det.

Sådan skjuler du din IP -adresse

Der er tre vigtigste måder, internetbrugere vælger at skjule deres IP -adresse.

VPN -tjenester

En VPN (virtuelt privat netværk) er en populær og nem måde at skjule din IP -adresse på. VPN -tjenester giver dig adgang til internettet gennem en sikker privat netværksforbindelse. Dette vigtige sikkerhedsværktøj krypterer dine data, hvilket gør det ekstremt vanskeligt for tredjepart at spore din online aktivitet.

VPNS fungerer ved at omdirigere din internettrafik gennem en VPN-ejet server, der krypterer dine oplysninger og sender dem ud til internettet. Indgående data skal også passere gennem kryptering, før de ankommer til din enhed. På grund af denne intense kryptering vil din rigtige IP -adresse ikke være synlig.

Det er vanskeligt at finde en helt gratis VPN, og dem, der er gratis, sælger normalt dine data, som besejrer pointen med at bruge en VPN. Af denne grund er det bedre at betale for en VPN, der garanterer komplet online anonymitet. VPN’er koster typisk $ 3 til $ 25 pr. Måned.

Anonyme webbrowsere

Din webbrowser er det, der giver dig mulighed for at søge på internettet, så det er en enkel måde at vælge en anonym webbrowser. Anonyme webbrowsere er forskellige fra at bruge inkognito -tilstand eller privat browsing -tilstand. Men når du bruger inkognito -tilstand eller privat browsing -tilstand, vil din IP -adresse stadig være synlig.

Anonyme webbrowsere som Tor er forskellige, idet de krypterer din trafik ved at sende den gennem flere tilfældige servere, hvilket gør din søgningshistorik og IP -adresse helt skjult. Heldigvis er anonyme webbrowsere som Tor fri til at downloade og bruge.

Proxy -servere

Brug af en proxyserver er en anden teknik til at skjule din IP -adresse, selvom de fleste foretrækker at bruge en anonym webbrowser eller VPN over en proxyserver. En proxyserver er en webserver, der fungerer som mellemmand mellem serveren, der er vært for det websted, du prøver at besøge, og din internetforbundne enhed. Dette system skjuler din IP -adresse ved at få det til at virke som om din internetaktivitet kommer fra et andet sted. En proxyserver krypterer dog ikke dine oplysninger, den skjuler kun din IP -adresse. Dette gør proxyservere til den mindst sikre mulighed sammenlignet med VPN’er eller anonyme webbrowsere.

Der er gratis proxyservere derude, men de kan være langsomme og upålidelige, da så mange mennesker bruger dem. Gratis proxyservere kan også sælge dine oplysninger til tredjepart, så de bør undgås. Det er bedre at betale for en proxyserver i stedet – betalte proxyservere er meget hurtigere og mere pålidelige. Proxy -servere er generelt mere overkommelige end VPN’er og koster kun omkring $ 2 til $ 4 pr. Måned.

Du fortjener privatliv, mens du gennemser internettet. Nu hvor du har opdaget forskellige måder at skjule din IP -adresse på, kan du surfe på nettet med tillid.

Kom godt i gang med Microsoft 365

Det er det kontor, du kender, plus værktøjerne til at hjælpe dig med at arbejde bedre sammen, så du kan få mere gjort – nogen tid, hvor som helst.