Proton VPN Review 2023: Sikker VPN, men med et par ulemper

Contents

Den største fordel ved Denne tilgang er det det giver et ekstra lag af beskyttelse. Dette beskytter mod en kompromitteret server i et tredjeparts datacenter, for eksempel. Proton VPN er gået meget for at sikre sikkerheden for disse “kerne” -servere:

Protonvpn langsomt

О этой странице

Ы зареοистрирykkeаи подозрителный трафик, иходий из Вашей сетии. С помdщ. Sl?

Эта страницabet которые наршают уовиånden. Страunde. Эо этоia.

Источникомапросов может сить вредносноærdighede по, подаred м н н и и и и и и и и и и и и и и и и и и и и и и и и и и и и edet. ызапросов. Если вы используете общий доступ в Интернет, проблема может быть с компьютером с таким же IP-адресом, как у вас. Обратитес к своiel. Подробнfe.

Проверка по сову может таже поvende з € е ы п п п пember, еи вы водит U iel.

Proton VPN Review 2023: Sikker VPN, men med et par ulemper

Protonvpn Review

Proton VPN er en VPN -tjeneste, der er baseret i Schweiz. Det støttes af nogle seriøse hjernekraft og mærker sig selv som en sikker, premium VPN for brugere, der er seriøse med at beskytte deres online privatliv. Det blev officielt lanceret i 2017 af producenterne af Proton Mail, en sikker e -mail -udbyder.

I dagens opdaterede Proton VPN -gennemgang begyndte jeg at se, hvordan denne VPN fungerer i forhold til andre VPN -tjenester med hensyn til privatlivets fred, sikkerhed og ydeevne.

Svarene (og testresultaterne) kan overraske dig. Før vi kommer ind på detaljerne, her er en tabel, der fremhæver nogle nøglefakta om Proton VPN:

Internet side Protonvpn.com
Baseret på Schweiz
Logfiler Ingen logfiler
Pris $ 4.99/mo.
Support E -mail
Tilbagebetale 30 dage
Kupon 50% rabat på proton VPN

Nedenfor er nogle af de spørgsmål, som jeg vil besvare i denne Proton VPN -gennemgang:

 • Hvor hurtigt er proton VPN med servere i hele netværket?
 • Hvilke sikkerheds- og privatlivsfunktioner tilbyder proton VPN, og fungerer alle funktioner korrekt?
 • Har proton VPN problemer med IP -adresse lækager eller DNS -lækager?
 • Hvor lydhør er Proton VPN -supportpersonalet?
 • Fjerner proton VPN -blokering Netflix og andre streamingtjenester?
 • Hvordan sammenlignes proton VPN med andre top-klassificerede VPN’er og er det værd?

Generelt har Proton VPN foretaget nogle gode forbedringer i det sidste år eller deromkring, men det hænger stadig bag andre førende VPN’er på et par nøgleområder.

Proton VPN -oversigt

Her er en kort oversigt over mine testresultater og forskningsresultater for denne gennemgang af Proton VPN:

+ Proton VPN Pros

 • Brugervenlige VPN-apps
 • Nyttige privatliv og sikkerhedsfunktioner
 • Secure Server Network
 • God privatlivets jurisdiktion og politikker til databeskyttelse
 • Wireguard VPN -protokolstøtte
 • Gennemsigtigt selskab med en god track record

– Proton VPN Cons

 • Inkonsekvente hastigheder
 • Høje priser
 • Begrænsninger på servere og funktioner

Yderligere forskningsresultater:

 1. Kunde support
 2. Priser, betalingsmuligheder og refusionspolitik
 3. Proton VPN FAQ

Fordele af proton VPN

Her er de fordele, som jeg fandt til denne anmeldelse.

Brugervenlige VPN-applikationer

Proton VPN har en dejlig række apps, der er brugervenlige og fulde af funktioner.

Layout og design er fantastisk, og jeg kan også godt lide det mørke mode tema. Nedenfor er den kompakte visning af Windows VPN -appen, som jeg testede for denne anmeldelse:

Proton VPN Windows Desktop App kompakt

For at give dig hurtig adgang til de vigtigste funktioner, kom designerne med den fanebladede grænseflade, du kan se her.

 • Det Fanen lande giver dig mulighed for at vælge et land, og om ønsket en bestemt server i det land. Det er også her, du kan tænde og slukke for de fire hovedfunktioner: Sikker kerne, Netshield, Kill switch, og Portvideresendelse.
 • Det Fanen Profiler er hvor du opretter, administrerer og vælger den specifikke profil, du vil bruge.

Den udvidede visning af Proton VPN -appen giver dig adgang til alle funktioner og kontroller af den kompakte visning, plus rulningssessionstatistik og et verdenskort, der viser din nuværende forbindelse. Du kan også vælge en af ​​trekanterne på kortet, som hver repræsenterer en serverplacering. Det får Proton VPN til at oprette forbindelse til en server på det sted.

Proton VPN udvides

Proton VPN tilbyder dedikerede klienter (apps) til alle større enheder og operativsystemer, herunder Windows, MacOS, Linux, iOS, Android, Android TV og Chromebook. De har for nylig tilføjet browserudvidelser til Firefox og Chrome.

Bemærk: For macOS kan du bruge den indfødte IKEV2 -protokol eller Proton VPN MacOS -klienten. De hurtigste MacOS VPN -tjenester, jeg har testet, bruger Wireguard.

Den seneste tilføjelse til Proton VPNs operativsystemstøtte er et sæt af Dedikerede apps til større versioner af Linux. Dette er et niveau af operativsystemstøtte, som de fleste VPN -tjenester ikke kan matche. Linux -support optrådte også for nylig for Surfshark, som beskrevet i vores Surfshark VPN -anmeldelse.

Nedenfor kan du se, hvordan Proton VPN Linux -apps, som vi testede til denne anmeldelse, så ud. Det mangler stadig nogle af de funktioner, som Windows -appen tilbyder (ingen portforsendelse eller profiler er vist), men det fungerede godt for mig under min test.

Proton VPN Linux -app

Bemærk: Hvis du primært er en Linux -bruger, kan du tjekke vores gennemgang af de bedste VPN’er til Linux for andre muligheder.

Proton VPN tilbyder også en “VPN Accelerator” -funktion, der skal forbedre hastigheder under nogle omstændigheder. Dette er et interessant navn, der er blevet brugt i årevis af Sabai Technology, der tilbyder en “VPN Accelerator” -enhed til routere. (Vi testede først Sabai Technology’s VPN Accelerator -enhed i 2017.)

VPN Accelerator forsøger at forbedre hastigheden gennem teknikker som at omskrive koden for forskellige protokoller til understøttelse.

Proton VPN VPN Accelerator Multi-Threading

Generelt var forbindelser ret hurtige at etablere, og der var ikke nogen større problemer. Mens Proton VPN ikke er den bedste VPN til pc, fungerede desktop -klienterne stadig godt i vores test.

Nyttige privatliv og sikkerhedsfunktioner

Proton VPN har flere nyttige funktioner, der kan øge din sikkerhed og privatliv. Her er en delvis liste:

 • 3-state Kill Switch
 • Beskyttelse mod DNS -lækager
 • Opdel tunneling
 • Brugerdefinerede og foruddefinerede profiler
 • NetShield til at blokere annoncer og malware
 • Portvideresendelse
 • Tor over VPN
 • Verdensomspændende streaming
 • P2P/BitTorrent

3-state Kill Switch

En typisk VPN -dræbskontakt kan enten være tændt eller slukket. Når det er på, beskytter det dit privatliv ved at blokere din trafik, hvis internetforbindelsen mislykkes. Dette forhindrer din IP -adresse i at blive udsat. Men en typisk dræbskontakt beskytter kun dig, når du bruger VPN.

Proton VPN har taget tingene et skridt videre med en 3-stats dræbskontakt. Mens den typiske dræbskontakt har to stater (til eller fra), tilføjede de en tredje tilstand: Permanent kill switch. Den permanente dræbskontakt beskytter dig, selv når du ikke bruger VPN. Med andre ord, hvis du tænder for den permanente dræbskontakt, kan din enhed kun oprette forbindelse til internettet gennem VPN, selvom VPN er slukket.

Aktivér Proton VPN permanent kill switch

Proton VPN Kill Switch fungerede korrekt under vores test.

Beskyttelse mod DNS -lækager

Du og jeg kender dette websted af det menneskelige læsbare navn gendannelse.com. Men computere på Internettet identificerer det med en 32-bit IP-adresse. For at konvertere fra det navn, vi bruger til IP -adressen, som computere bruger, gør din webbrowser en forespørgsel til en DNS -service, der gør oversættelsen til det.

Enheder, der ønsker at spionere på dine online aktiviteter (inklusive din internetudbyder eller internetudbyder) kan prøve at læse dine DNS -forespørgsler for at lære, hvilke websteder du besøger. De øverste VPN’er krypterer din browsers DNS -forespørgsler og sendte dem til et privat DNS -system, som Snoops ikke kan få adgang til. Vi inkluderer en DNS -lækage -test I vores testregime for at sikre dig, at dine DNS -forespørgsler ikke udsættes for, når du bruger en VPN.

Proton VPN bestod denne test uden problemer. Bemærk, at Proton VPNs DNS -lækagebeskyttelse altid er aktiv, switch på Avancerede indstillinger fanen, der er tildelt det, er permanent indstillet til .

Proton VPN DNS lækagebeskyttelse

Opdel tunneling

Windows og Android -apps tilbyder også en delt tunneling VPN -funktion, ligesom vi så i ExpressVPN -gennemgangen. Dette giver dig mulighed for at rute trafik til visse applikationer uden for VPN -tunnelen. Split tunneling er populær blandt spillere, der ønsker den minimale latenstid og den største hastighed for deres internetforbindelse.

Opdel tunneling kan også gøre det lettere at oprette forbindelse til bankwebsteder. Banker har deres egen sikkerhed, der kan blokere VPN’er, hvilket tvinger dig til at afbryde VPN til at besøge banken. Split Tunneling giver dig mulighed for at undgå dette. Men at bruge de splittet tunnelingsfunktion tvinger dig til at tage et valg.

Som opmærksomhedsmeddelelsen ovenfor viser, skal du deaktivere Kill Switch for at bruge den delte tunnelingsfunktion. Dette er virkelig ubelejligt. Som vi allerede har nævnt, er delt tunneling meget nyttig i visse situationer.

Men hvis du deaktiverer dræbskontakten, risikerer du dit privatliv. Du vil virkelig være i stand til at have begge aktive på samme tid. At du ikke kan er et ret stort mærke mod proton VPN.

Brugerdefinerede og foruddefinerede profiler

Det Hurtig forbindelse Knappen giver dig mulighed for at komme i gang med Proton VPN -beskyttelse med et enkelt klik. Proton VPN -appen vælger derefter det bedste land, protokol og servertype til dig.

Du kan også manuelt vælge de specifikke indstillinger, du ønsker, og derefter oprette forbindelse. Men hvis du altid ender manuelt at vælge et eller et par sæt indstillinger, kan du lide, hvad Proton -ingeniørerne kogte op til dig.

Deres VPN -forbindelsesprofiler giver dig mulighed for at gemme de nøjagtige indstillinger, du har brug for som en navngivet profil, hvilket gemmer dig besværet med gentagne gange at indtaste dem manuelt. De har også et par foruddefinerede profiler, som du måske finder interessant.

Profiler til konfiguration af Proton VPS

Under vores test af Proton VPN’s gratis plan kunne vi se hele spektret af profilindstillinger. Men mange af dem var deaktiveret i den version og kun aktive, da vi arbejdede med Proton VPN Plus -planen.

NetShield til at blokere annoncer og malware

Når du tænder Netshield, Det blokerer automatisk reklamer og ondsindet software fra at nå din computer eller mobilenhed. Dette er dybest set en VPN-ad-blokeringsfunktion, der bruger DNS-filtrering til at forhindre downloads af data fra websteder, der er kendt for at være vært for annoncer og malware.

NetShield, en malware- og annonceblokker

NetShield fungerer meget som de annonceblokerende funktioner, vi testede i både Surfshark og Nordvpn.

Portvideresendelse

Proton VPN inkluderer en firewall, der blokerer for alle porte undtagen dem, der bruges af VPN. Portforsendelsesruter Trafikken, du specificerer gennem firewall, understøtter anvendelser som P2P -filoverførsler (Bit Torrent) og online spil.

Proton VPN -portforsendelse

Det er let at aktivere portforsendelse fra Lande Fanen med hovedproton VPN -vinduet. Det kan være nødvendigt at henvise til Proton VPN Support Center for at finde specifikke instruktioner til videresendelse af populære apps.

Tor over VPN

Tor Network (Onion Network) anonymiserer din beskedtrafik ved at passere den gennem en kæde på tre Tor -servere. Normalt skal du bruge Tor -browseren til at få adgang til TOR -netværket, men Proton VPN giver dig mulighed for at gøre det direkte. Dette er ikke kun mere praktisk; Det giver dig også sikkerheden og privatlivets fred for Proton VPN sammen med Tor Anonymity.

Ikke hvert land, hvor Proton VPN har servere, har også tor over VPN -servere. De lande, der Gør Har Tor over VPN -serverplaceringer er angivet med et ikon, der ligner en løg efter deres navn. Proton VPN -servere i det land, der understøtter Tor over VPN, er angivet med ordet tor efter deres navn.

Der er et par andre interessante funktioner, som du gentagne gange vil se, når du arbejder med serverlister. Proton VPN fortæller dig, hvor mange af hver type server du har adgang til, og giver et informationsikon til højre for den type, der fortæller dig mere om disse bestemte servere.

Til venstre for hver servers navn er et ikon, der viser, hvor stærkt belastet den server er. Prøv at undgå servere, der har rødt i deres ring. Endelig, hvis du svæver markøren over et servernavn, Forbinde Knappen til den server vises.

Verdensomspændende streaming

Mange streaming-mediesider bruger geo-blokerende software til at kontrollere, hvem der har adgang til deres indhold. Proton VPN’er Verdensomspændende streaming Kan undertiden fjerne blokering af disse placeringer, så du kan se deres indhold uanset din geografiske placering.

For at bruge verdensomspændende streaming skal du finde et land, der har servere, der kan fjerne blokering af det indhold, du vil se. Landsnavne har ikonet for en klode ved siden af ​​dem, hvis de har verdensomspændende streamingservere. Klik på informationsikonet for det land for at lære om de specielle servere (inklusive streamingserverne) i dette land.

På billedet herunder kan du se, at Sydkorea har dedikerede servere, der kan fjerne blokering af BBC iPlayer og Netflix. I det mindste fra dette perspektiv har Proton VPN potentiale som VPN for Netflix.

Proton VPN verdensomspændende streaming Korea

Der er en god smule mere at forstå, hvis du vil bruge Proton VPN til streaming af indhold fra hele verden. Få den info, du har brug for på denne streaminginformationsside.

P2P/BitTorrent

Hvis du downloader indhold fra P2P -tjenester som BitTorrent, skal du virkelig bruge den bedste VPN til torrenting. Du ønsker virkelig ikke at komme ind i et copyright-problem med et selskab på flere milliarder dollars!

Proton VPN Understøtter P2P -downloads og torrenting, Så længe du bruger en af ​​deres P2P-kompatible servere for at gøre det. For at oprette forbindelsen skal du finde navnet på et land, der er fysisk tæt på din nuværende placering og også har P2P -ikonet ved siden af ​​det (cirklet i rødt i skærmen nedenfor).

Se efter en individuel server i det land, der har det samme ikon ved siden af ​​sit navn. Hold markøren over ikonet for at se, at det virkelig er en P2P -server. Klik derefter på Forbinde knap, der vises.

P2P Torrent -servere i Spanien

Bemærk: Vær opmærksom på, at du ikke har adgang til P2P -servere, når du bruger Proton VPN -gratis plan.

Adgang til de sikre kerneservere

Secure Core er en af ​​de vigtigste privatlivsfunktioner, du får adgang til med et Proton VPN plus -abonnement. Da det er et træk ved servernetværket, taler vi om det, når vi kommer til serverafsnittet i gennemgangen.

Proton VPN -kryptering og protokoller

Proton VPN Windows -klienten, som jeg testede for denne anmeldelse, understøtter OpenVPN og Wireguard. MacOS- og iOS -apps understøtter IKEV2- og Wireguard -protokollerne. Proton VPN Android -appen og Linux -appen understøtter begge OpenVPN og Wireguard.

Resultater for lækketest: Alle klare

Jeg kørte Windows og Mac OS -apps gennem nogle grundlæggende VPN -tests for at identificere potentielle lækager eller mangler. Alt tjekket ud – ingen lækager blev påvist:

Proton VPN -lækage -testresultater

Proton VPN -applikationerne havde ingen lækager i vores test for denne gennemgang.

Skærmbillede ovenfor er med Proton VPN Windows -klienten. MacOS -klienten havde heller ikke nogen lækager, som jeg kunne finde.

Proton VPN -indstillinger

Kontrollerne for de funktioner, vi netop diskuterede (og flere andre), styres gennem Indstillinger vindue. Dette er en meget kort oversigt over, hvilke kontroller der findes på en af ​​de tre fanebladede sider.

Det Generelle indstillinger Tab har nogle nyttige, men mindre almindelige muligheder som at vælge det sprog, som appen vil bruge, og Hurtig forbindelse, En kontrol, der giver dig mulighed for at vælge den profil, du vil have, at VPN skal bruge, når du rammer Hurtig forbindelse knap.

Proton VPN Generelle indstillinger side

Det Forbindelsesindstillinger Tab giver dig mulighed for at kontrollere ting som den protokol, der vil blive brugt, udløser til VPN til at begynde at køre eller ej, samt om VPN -acceleratoren vil blive brugt eller ej.

Proton VPN -forbindelsesindstillinger side

Det Avancerede indstillinger Tab giver dig mulighed for at kontrollere ting som split tunneling, portforsendelse, lækagebeskyttelse og nogle flere esoteriske indstillinger også.

Alt, hvad vi testede på tværs af de forskellige faner, fungerede godt.

Proton VPN Advanced Settings -side

Wireguard VPN -protokolstøtte

Tilføjelsen af ​​Wireguard VPN -protokolstøtte til Proton VPN var et stort positivt skridt. Wireguard er bedst kendt for sin præstation. Efter vores erfaring er alle de hurtigste VPN’er nu afhængige af Wireguard. Men hastighed er ikke den eneste fordel ved denne protokol.

Udover rå hastighed, Wireguard tilbyder flere andre fordele, herunder:

 • En lille, open source codebase, der er let at validere
 • Det er ekstremt sikkert
 • De algoritmer, den bruger, kører godt på moderne CPU’er
 • Det forbinder og forbinder hurtigt igen, så du kan strejfe uden at miste internetforbindelsen

I øjeblikket ser det ud til at være klart, at VPN’ernes fremtid vil blive bygget omkring Wireguard.

Secure Server Network (Secure Core)

Proton VPN kører hele sit netværk på dedikerede bare-metal-servere. Dette ligner perfekt privatliv og ovpn i Sverige.

I øjeblikket har proton VPN over 2.900 servere i 67 forskellige lande. Dette er ikke så dårligt for geografisk mangfoldighed og er på niveau med det, vi bemærkede i Nordvpn -anmeldelsen.

Et unikt aspekt af Proton VPN er dens implementering af sikker kerne.

Hvad er sikker kerne?

Det Funktion i Secure Core (SC) er dybest set kun en dobbelt-VPN-serverkonfigurationn dirigeret gennem Proton VPN -servere i Schweiz, Sverige eller Island. Med andre ord, din trafik bliver først dirigeret gennem en af ​​SC -serverne, inden du går til den anden VPN -server og afslutter den krypterede tunnel.

Du aktiverer SC på hovedvinduet Lande Fanen. Klik på låseikonet (cirklet i rødt nedenfor) for at åbne

Den største fordel ved Denne tilgang er det det giver et ekstra lag af beskyttelse. Dette beskytter mod en kompromitteret server i et tredjeparts datacenter, for eksempel. Proton VPN er gået meget for at sikre sikkerheden for disse “kerne” -servere:

Vi er også gået i ekstraordinære længder for at forsvare vores sikre kerneservere. For det første er servere placeret i lande, der er valgt specifikt til deres stærke privatlivslovgivning (Island, Schweiz og Sverige). Vi placerede også vores sikre kerne -servere i datacentre med høj sikkerhed for at sikre stærk fysisk sikkerhed. Protonvpn -infrastruktur i Schweiz og Sverige ligger i underjordiske datacentre, mens vores Islands servere er på en tidligere militærbase. desuden, Sikre kerneservere ejes og leveres af os(sendt på stedet direkte fra vores kontorer). Endelig er sikre kerneservere tilsluttet internettet ved hjælp af vores eget dedikerede netværk med IP -adresser, der ejes og drives af vores eget lokale internetregister (LIR).

Foruden Proton VPN er der også andre VPN-udbydere, der tilbyder multi-hop VPN-konfigurationer.

Begrænset adgang til SC -servere

Desværre begrænser Proton VPN adgangen til disse dobbelt-VPN-serverforbindelser. Dette gøres ved at blokere adgang og tvinge dig til at opgradere din konto til “Plus” ($ 4.99 pr. Måned) Planlæg.

Jeg er ikke fan af at begrænse adgangen til servere eller funktioner til kun de betalte VPN -planer. Desværre er dette et tilbagevendende problem med Proton VPN, der også påvirker andre VPN -funktioner, da vi vil undersøge mere nedenfor.

En anden bekymring, jeg har med disse sikre servere, er, at de undertiden blev overbelastet under vores test. På et tidspunkt blev SC -serverne i Schweiz, Island og Sverige alle fyldt på næsten 100%. I vores seneste tests er disse servere indlæst på ca. 30%, som vist nedenfor.

Sikker kerne serverbelastning

Hvis man antager, at Proton VPN kan holde belastningen på disse servere omkring disse nyere niveauer, bør det ikke have nogen indflydelse på deres præstation. Men hvis de bliver overbelastet igen, vil det sandsynligvis påvirke hastigheden på din forbindelse gennem dem.

Er Secure Core (SC) servere langsomt?

SC -serverne, jeg testede for denne gennemgang, var ikke særlig hurtige. Dette er dog ikke overraskende, da trafikken bliver dirigeret og krypteret over to lokationer. Dette tilføjer mere latenstid og vil være langsommere end en enkelt-hop-forbindelse.

Her er en sikker kerne -serverforbindelse fra Schweiz til USA ved hjælp af Wireguard -protokollen:

Proton VPN High-Ping Secure Core-servere

Proton VPNs sikre kerne er langsommere end andre servere. Du kan se ping (latenstid) er noget høj. Dette ville ikke være den bedste VPN til spil, hvor lav ping er vigtig. Spillere skal i stedet bruge en-hop-servere tæt på deres placering.

Hvis du vil have de hurtigste VPN-hastigheder med dobbelt-VPN-servere, vil jeg anbefale Nordvpn. Nedenfor kan du se, at jeg får rundt 214 Mbps med en dobbelt-VPN-server fra Nordvpn: USA> Canada.

Proton VPN Double-VPN-servere er langsommere end Nordvpn Double-VPN-servere

Du kan finde dobbelt-VPN-servere med et par andre VPN’er, som vi diskuterer i Proton VPN vs Surfshark-sammenligning.

God privatlivets jurisdiktion og politikker til databeskyttelse

Proton VPN er baseret i Schweiz Under virksomheden Proton VPN AG. Schweiz er en god jurisdiktion for privatlivets fred og er ikke en del af de fem øjne, ni øjne eller 14 øjneovervågningsallianser. Som bemærket på Proton VPN -webstedet:

Vi har hovedkontor i Schweiz, der har nogle af verdens stærkeste privatlivslove. Schweiz er også uden for EU og amerikansk jurisdiktion og er ikke medlem af Fourteen Eyes Surveillance Network.

Fra et forretningsmæssigt synspunkt er Proton VPN en separat enhed fra Proton Mail. Dog falder det stadig under den samme forælderorganisation, Proton Technologies AG, Baseret i Genève, Schweiz. Som vi har dækket før, er Schweiz en stor jurisdiktion for både VPN -tjenester og sikre e -mail -udbydere.

Der er mange USA VPN -udbydere, der hævder, at jurisdiktion ikke betyder noget. Vi har dog set tilfælde, hvor VPN’er har logget brugerdata til forskellige statslige agenturer, såsom sagen med IPVanish.

Der har også været amerikanske VPN -udbydere,. Vi ser også dette med mange gratis VPN -apps af kinesisk oprindelse.

Proton VPN -logs -politik

Proton VPN beskriver sig selv som en No-Logs VPN-udbyder. Den ene ting, de gemmer, er tidsstempler, som forklaret på deres supportside:

Proton VPN respekterer sine brugernes privatliv og håndhæver en politik uden logs. Dette betyder, at dine VPN -forbindelser forbliver private, og vi gemmer ikke oplysninger om dine forbindelser eller de websteder, du besøger.

Med det formål at sikre din konto og sørge for, at det er dig, der logger på, gemmer vi en enkelt tidsstempel på dine konti seneste login. Igen gemmer vi ikke nogen oplysninger om, hvor du loggede ind fra, eller hvor længe du blev logget ind.

Proton VPN -privatlivspolitikken tilbyder yderligere afklaring i tidsstemplet:

Hver gang en bruger opretter forbindelse til tjenesten, overvåger vi kun tidsstemplet for det sidste vellykkede loginforsøg. Dette bliver overskrevet, hver gang du med succes logger ind. Denne tidsstempel indeholder ingen identificerende oplysninger, såsom din IP -adresse eller din placering; Det indeholder kun tid og dato for login.

Vi beholder denne begrænsede information for at beskytte brugerkonti fra adgangskode Brute Force -angreb. Dette er nødvendigt for at identificere adgangskodegætforsøg, der er rettet mod specifikke brugerkonti og for at tage skridt til at beskytte disse konti.

Dette handler bestemt ikke om, at det er en enkelt tidsstempel. Proton VPN forklarer også i dette blogindlæg, hvordan de er fuldt ud i overensstemmelse med GDPR -privatlivets beskyttelse og deler ikke data med tredjepart.

Yderligere øget vores tillid til Proton VPNs politik uden loger er det faktum, at de har haft status for deres apps og deres infrastruktur uafhængigt revideret af Securitum. I henhold til revisorerne holder Proton VPN ikke metadatatal logfiler, logger din VPN -aktivitet og deltager ikke i nogen praksis, der kan kompromittere dit privatliv.

Hvis du stadig ikke er komfortabel med situationen, skal du tjekke disse verificerede ikke-logs VPN-udbydere.

Gennemsigtigt selskab med en god track record

Det er ingen hemmelighed, at Proton AG, inklusive Proton VPN og Proton Mail, har et godt omdømme i fortrolighedssamfundet. Det er også et firma, der er gennemsigtigt og ledet af velrenommerede, offentligevendte mennesker.

Proton Mail blev startet i 2014 af en gruppe af akademikere/forskere, der arbejdede på CERN i Schweiz og også MIT. Om emnet gennemsigtighed offentliggjorde Proton Mail et interessant blogindlæg om organisationen og lederskabet.

Som nævnt ovenfor falder Proton VPN og Proton Mail begge under moderselskabet Proton AG, Baseret i Genève, Schweiz. Proton VPN -armen for denne virksomhed er officielt registreret som Proton VPN AG, der deler den samme kerneledelse som Proton Mail.

Proton Mail IP -logningssagen

Ovenfor bemærkede vi nu Proton VPN og Proton Mail falder ind under det samme moderselskab, der opererer i Schweiz. Dette er vigtigt at overveje siden Proton Mail var i rampelyset sidste år med en IP -loggingskontrovers. Du kan få alle detaljer i vores artikel om Proton Mail -logningssagen, men her er en kort synopsis:

 • Den franske regering anmodede om, at Proton Mail deltog i målrettet IP -adresse -logning af en bestemt bruger i Frankrig. Anmodningen blev fremsat i en Schweiz -domstol.
 • Proton Mail overholdt retten, loggede brugeren og leverede IP -logfilerne til det franske politi.
 • Fransk politi arresterede derefter proton mailbrugeren.
 • Proton Mail redigerede derefter “Vi holder ikke nogen IP -logfiler” fra sit websted … efter IP -logginghændelsen.
 • Baseret på 2020 Proton Mail Transparency Reports var der tusinder af dataanmodninger det år alene om, at Proton Mail overholdt. Når vi opdaterede denne anmeldelse i 2023, bemærkede vi, at Proton AG ikke længere ser ud til at offentliggøre gennemsigtighedsrapporter, og de gamle er ikke længere online.

Proton mail og enhver anden service, skal overholde lovene i den jurisdiktion, hvori den opererer. Derudover kan vi se, at antallet af anmodninger om brugerdata fortsætter med at stige drastisk hvert år.

Interessant nok fandt vi det Proton VPN holder ikke nogen gennemsigtighedsrapporter, Og har også en anden “ingen logfiler” -politik end Proton Mail. Dette er vigtigt at huske, da de to tjenester er meget forskellige med hensyn til data, der er gemt af Proton Technologies.

Så kan du stole på Proton VPN med at sikre din internettrafik? Kun du kan beslutte det svar.

Ulemper af proton VPN

Nu vil vi se på nogle af ulemperne ved Proton VPN:

Inkonsekvente hastigheder

Mens Proton VPN generelt er forbedret med hastigheder siden den sidste gennemgang, er det heller ikke den hurtigste VPN, vi har testet. For at måle hastigheder testede jeg forskellige Proton VPN -servere rundt om i USA og Europa på en 500 Mbps internetforbindelse Fra min placering i USA. Vi brugte Wireguard VPN -protokollen med “VPN Accelerator” -funktionen aktiveret.

I den første runde af Proton VPN -hastighedstest i USA gik jeg med West Coast -servere.

Her er resultaterne for en proton VPN -server i Los Angeles: 90 Mbps

Proton VPN -serverhastighed i Los Angeles

Dette er ikke en god start til testingen. Vi burde bestemt være over 100 Mbps i det mindste, når vi bruger Wireguard med nærliggende servere.

Dernæst testede jeg en Proton VPN -server i Seattle. Hastighederne var lidt hurtigere ved omkring omkring 122 Mbps.

Proton VPN -serverhastighed i Seattle

Du kan se, at vi stadig er langt under basishastigheden, men stadig bedre end med den første Proton VPN -hastighedstest.

Næste op var en server i New York. Denne gav os hastigheder på omkring 158 Mbps. Dette var den bedste hastighedstest, jeg fandt til denne anmeldelse.

Til sidst testede jeg en Proton VPN -server i UK. Dette var den langsomste proton VPN -server, jeg fandt ved 17 Mbps. Bemærk også, at serveren kun er på 40% belastning, så den bør teoretisk være meget hurtigere.

Proton VPN UK -servere var super langsomme

samlet set, Jeg ville bedømme Proton VPNs hastighed som inkonsekvent. Nogle servere var i orden, men andre servere var gennemsnitlige for fattige med ydeevne. Der er bestemt nogle hurtigere VPN’er på markedet, hvis du har behov for hastighed.

Tag for eksempel Nordvpn, som også understøtter Wireguard -protokollen. Med Nordvpn var jeg i stand til at ramme 445 Mbps Når man tester Nordvpn -serveren i Seattle:

Nordvpn med Nordlynx - Seattle Speed ​​Test

Husk med Proton VPN, Seattle Server med Wireguard var kun 122 Mbps.

Bemærk: De langsomme hastigheder er en grund til, at Proton VPN ikke kom ud på toppen i Protonvpn vs Nordvpn -sammenligningen.

Begrænsninger på servere og funktioner

Proton VPN har forenklet sin prisstruktur, siden vi sidst gennemgik tjenesten. For nye brugere er der kun tre prisplaner til rådighed: Proton VPN Free, Proton VPN Plus og Proton Unlimited.

Vi kommer ind på detaljerne i prisfastsættelsen for Proton VPN -planer senere. Lige nu vil jeg påpege, at der er store forskelle mellem den gratis og plus -plan, når det kommer til servere og funktioner.

Du kan bruge Gratis plan Så længe du vil. Men det pålægger alvorlige grænser for, hvad du kan gøre, og de ressourcer, du har adgang til. For eksempel er her nogle af de ting, Proton VPN betalte planer give dig:

 • Fuldhastighedsadgang til 2.900+ servere i 67 lande
 • 10 samtidige VPN -forbindelser
 • Streaming, torrenting, tor over VPN -servere
 • Adgang til sikre kerneservere
 • Netshield malware og annonceblokker

Men med den proton VPN -gratis plan får du:

 • Reduceret hastighed adgang til 100+ servere i 3 lande
 • 1 VPN -forbindelse
 • Ingen streaming, torrenting eller tor over VPN -servere
 • Ingen adgang til sikre kerneservere
 • Ingen netshield malware og annonceblokker

Det kan være, at den gratis plan er alt hvad du har brug for. Men husk de funktionelle forskelle mellem de to planer, når vi kommer rundt for at tale om priser.

Yderligere forskningsresultater

Nedenfor er yderligere fund fra min forskning af Proton VPN til denne gennemgang.

Kunde support

Proton VPNs websted har forskellige FAQ -artikler og guider, som kan hjælpe dig med at løse de fleste standardspørgsmål uden at kontakte kundesupportteamet.

Proton VPN Support Center -indstillinger

Dette er godt, fordi den eneste måde at kontakte dette team på er via e -mail. Jeg brugte kontaktformularen på deres hjemmeside til at indsende forskellige forespørgsler for at teste Support’s responstid.

Proton VPN support meddelelse

Generelt var jeg tilfreds med de hurtige svar. Mine forespørgsler blev normalt besvaret på samme dag som de blev indsendt. Med tidligere anmeldelser af Proton VPN var jeg kritisk over for deres støtte på grund af forsinkede responstider (flere dage). Support med Proton VPN er bestemt forbedret i de sidste par år.

Imidlertid, De fleste af de store VPN -tjenesteudbydere tilbyder live chat support. Hvis dette er vigtigt for dig, kan du overveje at se andre steder. Se vores ExpressVPN vs Proton VPN -sammenligning, der diskuterer supportemnet mere detaljeret.

Priser, betalingsmuligheder og refusion

Hvis du har til hensigt at opgradere fra den gratis plan, vil du opdage, at Proton VPN ikke er en billig VPN. Men det er ikke den dyreste VPN på markedet, og priserne er meget mere fornuftige end tidligere.

Proton VPN Plus giver dig Fuld VPN -funktionalitet, sammen med Gratis funktioner i proton mail, kalender og drev.

EN månedligt abonnement Til denne plan kører $ 9.99/mo.

EN 12-måneders abonnement Til denne plan kører $ 5.99/mo.

EN 24-måneders abonnement Til denne plan kører $ 4.99/mo.

Der er også en dyre plan kaldet Proton ubegrænset. Det giver dig Fuld VPN -funktionalitet, sammen med Fuld funktionalitet af Proton Mail, Proton Calendar og Proton Drive.

Som vi bemærkede i Surfshark vs Proton VPN -guiden, er prisfastsættelse generelt ikke en styrke med protonprodukter, men det er blevet bedre gennem årene.

For at komme i gang med Proton VPN kan du oprette en gratis eller betalt konto. Hvis du vælger en betalt konto, har du muligheden for at betale med PayPal eller et kreditkort. Men hvis du opgraderer din konto, har du muligheden for at betale med:

Bitcoin og kontanter kan tilbyde mere privatliv, men du kan også betale med et virtuelt kreditkort (f.eks. Fra privatlivets fred.com) Brug af et anonymt navn og adresse.

Tilbyder Proton VPN nogensinde rabatter, tilbud eller VPN -kuponer? Svaret er ja. Vi har set dem tilbyde tilbud omkring Black Friday og Cyber ​​mandag hvert år. For at få detaljerne, se disse Black Friday / Cyber ​​Monday VPN -tilbud.

Proton VPN Refusionspolitik

Proton VPN tilbyder en ret god refusionspolitik. Som de forklarer på deres vilkår og betingelser,

Du kan annullere din konto med refusion for enhver ubrugt del af serviceperioden inden for 30 dage efter det indledende køb. Her henviser enhver ubrugt del af serviceperioden til de beregnede resterende fulde dage af abonnementsperioden. Restitut eller kreditter ud over vinduet 30 dage vil blive taget i betragtning, men efter tjenesteens skønsbeføjelse.

Dette er noget anderledes end andre VPN’er i det De tilbyder ikke hele 100% refusion, men snarere en beregnet refusion af ubrugt tid. Ikke desto mindre er det stadig generøst i sammenligning med andre gratis VPN’er, såsom Windscribe og TunnelBear, som begge har mere restriktive refusionspolitikker.

Proton VPN FAQ

Her er de hyppigst stillede spørgsmål relateret til Proton VPN.


Fungerer proton VPN til torrenting?

Mange mennesker leder efter den bedste VPN til torrenting på grund af de risici, der er forbundet med krænkelse af ophavsret.

Generelt er Proton VPN en god VPN til torrenting, men med en fangst. Torrenting er blokeret på alle Gratis planer. Dette er forståeligt, da de ikke ønsker, at båndbredde bliver spist af torrents.

Med betalte planer er torrenting tilladt uden begrænsninger.


Er proton VPN god til Netflix?

Proton VPN arbejder i øjeblikket med Netflix. Lige nu, ifølge Proton VPNs websted, fungerer det med Ti Netflix regionale biblioteker – men der er en anden fangst! Disse streamingservere er blokeret, medmindre du har et “plus eller ubegrænset” abonnement.

Hvis du vil have endnu mere adgang, kan du overveje en anden VPN -service, der er specialiseret i streaming. For eksempel tilbyder både Nordvpn og ExpressVPN adgang til 15+ Netflix -regioner.

Jeg testede os Netflix med en Proton VPN -server i New York og havde ikke problemer med at komme igennem. Hastighederne var tilstrækkelige til de korte test, som jeg kørte.

For at se andre VPN -tjenester, der fjerner blokering af Netflix -regioner rundt om i verden.


Hvad med andre streamingtjenester?

Proton VPN tilbyder support til et par andre streamingtjenester ud over Netflix, men det er stadig temmelig begrænset sammenlignet med vores andre topkonkurrencer. Vi ser dog, at Proton VPN er en anstændig VPN til Firestick, med en dedikeret app i Amazon -butikken.


Fungerer proton VPN i Kina?

Desværre ser det ikke ud som Proton VPN arbejder i Kina, ifølge den seneste supportopdatering:

”Fra september. 18, 2019, blokerer den kinesiske regering adgang til Proton VPN som en del af en større nedbrud på internetfriheden.”

Den kinesiske regering arbejder hårdt for at kontrollere sine borgeres adgang til internettet. Den store firewall anvender et stort system med tekniske værktøjer, herunder DNS -filtrering, URL -filtrering og dyb pakkeinspektion, som den kinesiske regering bruger til at forhindre folk i Kina i at få adgang til udenlandske websteder. Regeringen bruger også disse værktøjer til at registrere og blokere VPN -servere.”


Fungerer proton VPN godt til spil?

Spillere har unikke behov for en VPN. Vigtige faktorer inkluderer et stort servernetværk, hurtige hastigheder og servere, der ikke bliver blokeret. I disse områder finder vi, at Proton VPN ikke klarer sig godt. For eksempel:

* Det har et mindre servernetværk end andre førende konkurrenter

* Hastighed med Proton VPN er middelmådige, selv med deres VPN -acceleratorteknologi

* Det bliver stadig blokeret af de fleste streamingtjenester

samlet set, Proton VPN er ikke den bedste VPN til spil. Overvej nogle alternativer.

Proton VPN 2023 Gennemgang Konklusion

Proton VPN er ikke den bedste VPN, vi har testet, men det er bestemt en af ​​de bedre tjenester. De har foretaget gode forbedringer i de sidste par år, og denne VPN er værd at overveje.

På den anden side har Proton VPN nogle betydelige ulemper. For det første kan serverhastigheder blive ramt eller gå glip af, afhængigt af dit geografiske område, valgte servere og andre faktorer. Derudover forbliver Proton VPN relativt dyrt, selv efter de betydelige prisnedskæringer har virksomheden gjort.

Ikke desto mindre, Proton VPN forbliver et solidt valg med fremragende sikkerhed fra et meget velrenommeret firma. Så hvis du tror, ​​det er op i din gyde, skader det ikke at give det et testkørsel. Og hvis du stadig er på hegnet, så tjek alternativerne til Proton VPN nedenfor.

Alternativer til proton VPN

Klik på VPN -navnet nedenfor for at læse vores fulde anmeldelse – eller tag rabatten for de bedste besparelser. Alle disse VPN’er har en 30-dages pengene-tilbage-garanti.

 1. Nordvpn Review (med en 68% rabat på kupon)
 2. Surfshark Review
 3. ExpressVPN Review
 4. Perfect Privacy Review

Du kan også tjekke vores bedste VPNS -liste her for andre anbefalinger.

Hvis du har brugt Proton VPN, skal du dele din ærlige anmeldelse (god eller dårlig) nedenfor.

Denne Proton VPN -gennemgang blev sidst opdateret om 30. juni 2023.

Om Sven Taylor

Sven Taylor er hovedredaktør og grundlægger af Restury Privacy, en Digital Privacy Advocacy Group. Med en lidenskab for digital privatliv og tilgængelig information skabte han gendannelse af privacy for at give dig ærlige, nyttige og ajourførte oplysninger om online privatliv, sikkerhed og relaterede emner.

Læserinteraktioner

Kommentarer

 1. Jim 1. august 2023

Jeg har grebet til proton siden 2021 om ikke at være i stand til at bruge den permanente dræbskontakt og splittet tunneling på samme tid. Ingen bevægelse overhovedet på deres side. Andre (Nordvpn, Mullvad osv.) gør dette. Så det er fuldstændigt muligt ved hjælp af WFP (Windows Filtring Platform). @Sven – måske vil de bemærke dig, der fremhæver dette enorme kløft. De hørte bestemt ikke på mig. Her håber ..

Beercan 21. april 2023

For alle, der følger disse ting: Protonag er samarbejdet med WEF og har for nylig vundet en pris fra dem. https: // www.startupticker.CH/EN/NYHEDER/Embion-og-proton-tildelt-som-teknologi-Pioneer-by-World-Economic-Forum HTTPS: // www.Weforum.Org/organisationer/proton selvfølgelig er Proton en let favorit for en gruppe af ikke -valgte finansielle eliter i deres søgen efter at etablere “tillid”. Jeg stoler overhovedet ikke på disse mennesker.

Ray Sanshyine 9. marts 2023

De sidste par uger får jeg konstant DNS -fejl, når jeg prøver at indlæse websider. Det er ikke begrænset til nogen bestemt browser, og problemet er ikke der, når jeg kobler fra min VPN. Den eneste måde at løse det på er at klikke på en ny server og dermed opdatere forbindelsen. Det er en smerte i rumpen, og jeg bliver nødt til at ændre min VPN -udbyder.

Akihito 23. februar 2023

Bare downloadet og prøvet at bruge denne VPN. Det tog absolut aldre, og der skete intet. Glem det. Jeg holder mig med Express eller finder en anden. Mislykkedes ved den første hindring.

Hej 21. januar 2023

Tak for anmeldelsen. Der er dog lidt unøjagtighed i artiklen, når det kommer til 3-stats dræbskontakt. Artiklen sagde: ”Mens den typiske dræbskontakt har to stater (til eller fra), tilføjede de en tredje tilstand: Permanent Kill Switch.” Vær forsigtig. Der er ingen permanent dræbskontakt på Mac. Så det betyder, at når du vågner computeren fra søvn eller tilslutter til en anden server eller opretter forbindelse til proton ved opstart, er der lækage af din IP. Jeg havde sendt dette alvorlige problem til Proton, og de sagde: De ved om det, men har ingen planer om at løse det. Tak igen.

Mark 7. januar 2023

Har brugt protonvpn i 2 år og syg af det. Frakobler konstant. Langsom nogle gange. Software på Debian er buggy. Ikke tilfreds med det og ville ønske, at jeg gik med en anden.

Addermc 6. januar 2023

I dag var jeg nødt til at få en anden mobiltelefon (3. telefon på tre uger), og da jeg oprettede denne telefon og installerede Proton VPN -appen og gik til at logge ind med den nøjagtige samme e -mail -konto og adgangskode, som jeg har brugt til omkring en År og et halvt nu får jeg en besked om “konto eller e -mail er ikke verificeret” eller noget lignende. Selv at gå til hovedwebstedet og prøve at logge ind der får jeg lignende beskeder. Så jeg prøver at lave en ny konto ved hjælp af den samme e -mail -konto og få en besked “e -mail -konto ikke verificeret” igen. Så hvad fanden foregår der her?? Forsøgte at få hjælp fra deres støtte, men få beskeder om, at support kun er til tilmeldte medlemmer. Wtf. De vil have meget mindre medlemmer, hvis du ikke engang kan få oplysninger om, hvorfor du ikke engang kan tilmelde dig meget mindre tilmelding til en kontofri eller betalt. Og jeg har forsøgt at få svar gennem proton VPN -service og på Reddit og på utallige andre websteder, der nu foregår over 5 timer. Og alligevel har nogen løsning på denne sag. Hvis jeg havde råd til at betale for tjenesten, ville jeg elske at se, hvordan kemo tager hver ekstra cent, og også de gemte cent, jeg har, det er ikke rigtig en mulighed for nogle mennesker. Men at være i stand til at forfalde nogen et eller andet sted at bruge en VPN -service er muligvis ikke noget for de fleste mennesker, men for dem, der ikke har mange dage, er det en sjov følelse alligevel. Eller var i det mindste en sjov følelse nu, hvor jeg ikke engang kan få en konto med mine e -mail -konti. Også jer her på dette her websted, fortsæt med at gøre, hvad I har gjort. Du lærte nogle af os mere om dette privatlivets fred, så over halvdelen af ​​de dang internetwebsteder kombinerede alle sammen sammen. Så husk bare, at næste gang nogen vil pisse i dit vand, og fremsætte nogle negative bemærkninger til det arbejde, du fyre udfører her.
10��⬆ ..

Chris 14. november 2022

Jeg er ærligt chokeret over at læse så mange anmeldelser om protonvpn på et par websteder om tvungen auto-fornyelse, kreditkortinfo stjålet, afbestilling af opkrævning.
Kan du forestille dig, hvor mange mennesker der har været ofre for proton?
Kun ved at læse disse anmeldelser vil du forstå angst, bitterhed og fortvivlelse af disse mennesker.
Protons politik er skjult og underjordisk og mangler gennemsigtighed.
Protonwebstedet nævner ikke automatisk fornyelse overalt.
Hvis du skriver til støtte fra webstedet “Hvordan kan jeg annullere den automatiske fornyelse?”Eller“ Hvordan annullerer jeg mit tilbagevendende abonnement?”, Svaret er” Vi er ked af det, men intet matcher dine søgeudtryk.Prøv igen med nogle forskellige nøgleord ”.
Hvis du skriver “automatisk fornyelse”, er svaret “hvordan man betaler for proton -tjenester i Rusland”, dette er en modbydelig forening.
Hvad angår den påståede beskyttelse og beskyttelse af personoplysninger fra Protonvpn og Protonmail, er det bare en udråbt teori, intet mere.
I betragtning af Proton som en ond og perforeret VPN, tretten måneder før afslutningen af ​​mit abonnement, blev jeg af med det. (Faktura #117 … 0)
Proton overlever ikke på brugerabonnementer, men på tilskud fra den schweiziske regering og donationer, tilbud og tilskud fra organisationer, fonde, tjenester og enkeltpersoner.
Det minder mig om noget.