PIA avancerede indstillinger

Privat Internet Access (PIA) VPN Review

En nyhedsside havde engang regelmæssigt opdateret oplysninger om servertilsætninger, appudgivelser, serviceproblemer og andre behov for at vide information. Det er ikke blevet opdateret i flere måneder, desværre, hvilket får mig til at undre mig over, om Pia bare har glemt siden. Forhåbentlig kommer det snart tilbage til livet.

PIA VPN og QBITTORRENT – Korrekte/bedste indstillinger for torrenting? Nogle specifikke spørgsmål. Skærmbilleder inkluderet.

Hej. Dette er til torrenting. Jeg bruger privat internetadgang (PIA) som min VPN, QBitTorrent (QB, som jeg skiftede til for nylig) som min torrent -klient og for det meste 1337 eller rarbg. Jeg kan godt lide film og tv -shows. Jeg vil sikre mig, at jeg har gode/korrekte indstillinger til Forbliv anonym/ikke læk/osv. Jeg har søgt/læst meget om det, men info er spredt på mange forskellige steder/stillinger og undertiden forældet eller modsigende; Så jeg sætter pris på alle råd eller korrektioner.

Skærmbilleder af mine nuværende indstillinger fra både PIA VPN og QBitTorrent her: Imgur Link

===== VPN Settings =====

Protokoller> Protokol – Oprindeligt holdt standard “OpenVPN”, men jeg har læst meget om, at Wireguard er hurtigere og mere sikker, så jeg har skiftet til det. Eventuelle ændringer på denne skærm?

Protokoller> MTU – Ikke sikker på, hvorfor jeg havde dette på “store pakker”, da “auto” er standard. Jeg gætter på, at små pakker ville være hurtigere for torrenter specifikt, men jeg vil skifte den tilbage til auto for nu.

Netværk> DNS – Holdt standard “PIA DNS”. Jeg læste 1-2 gange for ikke at ændre dette. Jeg har hørt om “håndtryk” før, og jeg ser “håndtryk DNS” som en mulighed her; Ikke sikker på, om de er de samme, bare ikke har rodet det med det.

Netværk> Anmod om portvideresendelse – Oprindeligt holdt standard deaktiveret, men jeg aktiverede for nylig det. Min forståelse er, at videresendelse af port har nogle mindre risici, hovedsageligt relateret til, hvor sikker/betroet den app, du er portforsendelse?), så jeg bruger det. Efter at have aktiveret det, kan jeg oprette forbindelse til en port-forward-aktiveret server (ikke-US), PIA giver mig et 5-cifret portnummer, som jeg derefter åbner QB og indsætter det i QB-indstillinger> Forbindelse> Lytning Port> “Port brugt til Indgående forbindelser ”. Brug af denne tillader forbindelse til flere frø/kammerater, og generelt har øget mine DL/UL -hastigheder.

Netværk> Tillad LAN -trafik – Holdt standard aktiveret. Skal jeg deaktivere dette? Hvis jeg forstår dens betydning, som på enheder på mit hjemmenetværk (min router), er dette ikke nødvendigt for mig og sandsynligvis sikrere at deaktivere. Jeg bruger kun min VPN med 1 kablet pc. Måske hvis du havde en server eller plex (jeg er ikke bekendt med det) på dit netværk og gemmer filer til, ville det være nødvendigt at have dette aktiveret, idk.

Privatliv> VPN Kill Switch – Aktiveret. Selvom jeg har læst, kan det muligvis mislykkes og stadig lækker (afhængigt af hvordan det mislykkes; hvorfor det er vigtigt at også binde QB til din VPN), ser jeg ingen grund til at deaktivere det.

Privatliv> Fremskreden Kill switch – handicappet. Jeg ser ikke en grund til at bruge dette, hvis du allerede binder QB til din VPN. Det lyder som dette stopper enhver normal internetbrug, når VPN er slukket, som jeg ikke ønsker.

Privatliv> Pia Mace – handicappet. Skal jeg aktivere dette? Jeg er ikke bekendt med det, men det virker mere relevant for normale VPN-internetbrowsing snarere end for torrents, så længe du bruger almindelige/velkendte torrent-websteder og ikke klikker på åbenlyse annoncer (eller har ad-blokker). Kunne potentielt blokere et sted, du ikke ønsker, at det skal (eller aktivere og teste/bruge det, indtil det gør dette).

Dedikeret IP – Anvendes ikke. Jeg læste et par steder, der sagde, at dette er nødvendigt, når der videresendes, men svært at finde info om. Jeg endte med at kontakte PIA, og de sagde teknisk set, at det ikke kan bruges med deres havneforvaltning.

Automatisering – Anvendes ikke.

Opdel tunnel – Anvendes ikke. Nogle mennesker bruger dette, som kun VPN QB -forbindelsen, men bruger andre ting (som internetbrowser) på samme tid at gå gennem deres normale internetforbindelse (ikke VPN). Valgfrit, lyder nyttigt/nyttigt. Jeg har dog læst et par gange, dette lækker (IP eller DNS, glemmer jeg). Ingen idé om det er sandt/nøjagtigt. Andre ser ud til at bruge det bare fint idk.

Multi-hop – Anvendes ikke.

===== QBITTORRENT SETTINGS =====

Forbindelse> Peer Connection Protocol – Holdt standard “TCP og UTP”. Jeg har læst, at du kan prøve at ændre dette til kun “TCP”, som undertiden kan være hurtigere, men da der nu er en standard avanceret mulighed for at “foretrække TCP”, er det bedst at holde denne standard til begge dele.

Forbindelse> Lytterport> Port brugt til indgående forbindelser – Hvis jeg ikke bruger Port Forward, randomiserer jeg dette til en havn mellem 45.000-65.000, der fungerer for mig. Med havn fremad indstiller jeg det til det 5-cifrede portnummer, som VPN leverer.

Forbindelse> Lytterport> Brug UPNP / NAT-PMP-portforsendelse fra min router – handicappet. Jeg har læst UPNP betragtes som usikker af nogle af nogle. I teorien vil du ikke have, at denne routerportforsendelse skal omgå din VPN og forårsage en lækage. Du vil heller ikke have/har brug for dette, hvis du allerede bruger VPN -portforsendelse. Uanset hvad siges QB at ignorere (ikke bruge/deaktivere) dette, hvis du alligevel bruger en VPN. Jeg finder det bare bedst at deaktivere dette, efter at VPN -porten fremad og bemærket ingen problemer.

BitTorrent> Tilføj automatisk torrents fra – Jeg har læst, at du skulle få en liste over ~ 20 eller så top offentlige trackers (som fra GitHub) og tilføje dem (erstatte eksisterende) her ofte, måske hver 2. uge, for angiveligt at hjælpe med hver torrent -vare, der finder flere frø /kammerater. Læs også det er unødvendigt. Råd?

Avanceret> netværksgrænseflade – For at binde QB til VPN, skal dette vælges som netværksgrænsefladen, der bruges af VPN. For Windows 10 gik jeg til kontrolpanel> Netværk og internet> Netværk og delingscenter> Skift adapterindstillinger. Når du bruger PIA VPN “OpenVPN” -indstilling, for mig var det standard “Lokalområdeforbindelse”. Når du bruger PIA VPN “Wireguard” -indstilling, for mig var det standard “WGPIA0”. Jeg kunne se deres forbindelser slukke/slukke her, da jeg tændte min VPN/sluk. Derefter skal jeg højreklikke om omdøbe og føjet “(VPN)” til slutningen, så det er lettere identificerbart … Jeg genstarter QB, gå til Advanced> Network Interface, og vælg den, jeg bruger fra rullelisten, klik derefter på ansøge. Nu er QB bundet til min VPN. For at teste det starter jeg DL på en opensource -torrent, og når jeg manuelt klikker for at afbryde/slukke for min VPN, stopper QB DL/UL -hastigheden alle.

===== MISC =====

Så jeg bruger en VPN, binket QB til min VPN og bruger portforsendelse … Når jeg tester IP, får jeg korrekt tilbage VPN IP og ikke min egen. Når jeg tester DNS lækker på et par forskellige steder, ser det ud til at lække korrekt ikke. Jeg er dog ikke sikker på, hvor god/pålidelig nogle af disse websteder er. Den ene sagde, at jeg lækkede DNS (Dnsleak.com), men de data, det viste alt sammen matchet til min VPN … jeg testede igen senere, og det sagde ingen lækage. Tanker? Noget andet jeg skal gøre/tjekke?

Privat Internet Access (PIA) VPN Review

En VPN med høj værdi med en bunke med interessante funktioner

Sidste opdaterede 14. september 2023

Privat internetadgang, der kører på forskellige enheder

(Billede: © Privat internetadgang)

Techradar -dom

Hastigheder er ikke de bedste, men ellers er dette en sympatisk VPN, der giver dig masser for dine penge: masser af funktioner, kraftfulde apps, der kører næsten overalt, kvalitets privatlivsværktøjer, en revideret ikke-logs-politik, plus det fjernede næsten enhver streaming service vi prøvede.

Private internetadgangsaftaler
+2 måneder gratis

Privat internetadgang 24 måneder

Privat internetadgang 1 måned

Fordele

 • + Stor værdi for pengene
 • + Ubegrænsede enheder / samtidige forbindelser
 • + Ublokeret Netflix, BBC iPlayer, Amazon Prime, Disney Plus
 • + Fremragende kill switch
 • + Revideret politik uden logs
 • + Masser af funktioner
 • + Open source apps
 • + Servere i mere end 80 lande

Ulemper

 • – Under gennemsnittet Wireguard-hastigheder
 • – Apps er ikke altid lette at bruge
 • – Ingen væsentlige appopdateringer på over et år

Hvorfor kan du stole på Techradar

Vi bruger timer på at teste hvert produkt eller den service, vi gennemgår, så du kan være sikker på, at du køber det bedste. Find ud af mere om, hvordan vi tester.

 • Prisfastsættelse
 • Privatliv
 • Ydeevne
 • Virtuelle placeringer
 • Netflix og streaming
 • Torrenting
 • Installation
 • Windows -apps
 • Windows -indstillinger
 • Kommandolinjeværktøj
 • Mac -apps
 • Android -apps
 • iPhone -apps
 • Browserudvidelser
 • Kunde support
 • Endelig dom

Privat internetadgangsanmeldelse – Hurtig menu

Privat internetadgang (almindeligt kendt som PIA) er en dygtig VPN -udbyder, der nu ejes af Kape, som også ejer Cyberghost, Zenmate og ExpressVPN.

Virksomhedens netværk har hurtige 10 Gbps -servere spredt over 84 lande, herunder mange, der ofte forsømmes af andre udbydere: Bahamas, Bangladesh, Costa Rica, Qatar, Sri Lanka, UAE og mere.

PIA fortalte os, at 30% af disse servere er samlokaliseret (ejet af virksomheden snarere end lejet). Dette giver VPN mere kontrol over hardware og forbedrer endda hastigheder.

Tjenesten understøttes også bredt med apps til Windows, Mac, Android, iOS og Linux og browserudvidelser til Chrome, Firefox og Opera. Gå til PIA -webstedet, så finder du også detaljerede opsætningsvejledninger til routere og andre platforme og smarte DNS til at fjerne blokering af websteder på spilkonsoller og andre enheder, der ikke kan køre apps.

  Private internetadgangsabonnementsmuligheder:
 • 24 måneders plan – $ 2.19 pr. Måned ($ 52.56 samlede omkostninger)

Tidligere tilbød PIA 10 samtidige forbindelser, men fjernede for nylig grænsen helt – nu kan du konfigurere og bruge tjenesten på så mange enheder, som du har brug for. Det er langt mere generøst end de fleste af konkurrencen, selvom Atlas VPN, Surfshark, Windscribe og et par andre også understøtter ubegrænsede forbindelser.

Ekstraumenter spænder fra den ligetil (indbygget blokering af annoncer, trackers og kendte ondsindede websteder) til det mere lavt niveau og tekniske: en SOCKS5-proxy for ekstra hastighed, portviderestøtte, evnen til at vælge din foretrukne kryptering, godkendelse, godkendelse, og håndtryksmetoder og mere.

Hvis det lyder lidt kompliceret, skal du ikke bekymre dig – der er 24/7 live chat -support for at tale dig gennem de vanskelige bits.

Prisfastsættelse af privat adgang til internettet

Den private internetadgang månedlige plan er dagsværdi til $ 11.95. Den årlige plan er billigere end de fleste på en lav $ 3.33 om måneden, men vælg den treårige plan, og dette falder til kun $ 2.03. At sætte det i perspektiv koster Hotspot Shields premiumplan $ 95.99 for et års beskyttelse; Pia beder kun $ 79 til dine første tre.

PIA tilbyder dedikerede IP’er i Australien, Canada, Tyskland, Singapore, Storbritannien og USA, og tilføjede for nylig Japan og Schweiz til listen. Disse giver dig den samme IP -adresse, hver gang du logger på, og fordi ingen andre deler det, er det mindre sandsynligt, at du finder dig selv på en blokliste på grund af en andens dodgy aktiviteter. Brug af den samme IP betyder dog også, at der er større chance for at blive genkendt af websteder, så det er ikke en ideel mulighed for alle.

Priser for en dedikeret IP er rimelige til $ 5 om måneden, $ 4.25 på et års plan og $ 2.50 over tre år. Nordvpn er betydeligt dyrere til $ 8.99 faktureret månedligt eller $ 5.39 på sin årlige plan, og Ivacy undergraver alle til kun $ 2.41 om måneden faktureret årligt, $ 1.99 over to år.

Du kan betale for PIA via Bitcoin, hvis du leder efter ekstra privatliv, efter kort eller PayPal, eller tage dit valg af en anden metode afhængigt af din region (Amazon Pay understøttes for eksempel i USA).

Der er en gratis 7-dages prøve for mobilbrugere, og du er også dækket af en 30-dages pengene-tilbage-garanti-så du har masser af muligheder for at prøve tjenesten for dig selv i din egen tid uden at risikere en Penny.

Pias vilkår og tjenester har en anden overraskelse (og usædvanligt til lille print, det er godt). Mange VPN’er siger, at kunderne kun er tilladt en refusion nogensinde. Privat internetadgang siger, at så længe du købte din nye konto mere end tre måneder efter den sidste refusion, er du altid berettiget til en anden. Fungerer for os.

Privatliv og sikkerhed

God VPN -privatliv starter med et stærkt sæt kernefunktioner, og privat internetadgang leverer mere end de fleste.

PIAs apps bruger kun de nyeste og mest sikre protokoller – som Wireguard og OpenVPN. Der er også DNS ​​-lækagebeskyttelse og en dræbskontakt, der deaktiverer din internetadgang, hvis forbindelsen falder. PIAs Mace-funktion blokerer annoncer, trackers, malware og mere, og dens Chrome-udvidelse tilføjer en masse bonus-privatlivsfunktioner (som Block Location Access, tredjeparts-cookies og webstedets henvisere)).

De bedste udbydere beviser også, at de respekterer dit privatliv, og at masser af VPN’er har mulighed for at sende anonyme fejlfindingsdata tilbage til virksomheden. Nogle tænder for dette som standard, med VPN formodentlig i håb om, at brugerne aldrig er klar over, hvad der sker. Med PIA bliver dog intet sendt, medmindre du går ind i indstillingspanelet og aktiverer funktionen selv (det er indstillingen ‘Hjælp forbedring af PIA’ i hjælpområdet, hvis du er nysgerrig).

Det er vigtigt for en VPN at vise gennemsigtighed – at tilbyde reelle beviser for, at det lever op til sine løfter. Igen har Pia langt mere at prale af end de fleste af sine rivaler.

Virksomhedens apps er open source, der giver brugerne mulighed for at undersøge kildekoden, kigge efter fejl og se, om det gør noget, der kan kompromittere deres privatliv.

For nylig introducerede PIA et nyt incitament for eksperter til at kontrollere dens kode med meddelelsen om et bug -bounty -program. Hvis en forsker finder og rapporterer en ægte sårbarhed, kunne de modtage op til $ 1.250. Nogle udbydere tilbyder betydeligt mere (ExpressVPN har en $ 100.000 Bounty for kritiske mangler i sin TrustedServer -teknologi), men jeg er glad for at se incitamentet tage af.

PIAs Android -app er certificeret af Ioxxt Alliance, der bekræfter, at den overholder standarder i områder som kryptografi, softwarebekræftelse og opdateringer.

Virksomheden har en meget klar loggingspolitik, og siger, at tjenesten ikke ‘gemmer eller deler … indgående og udgående trafikoplysninger, inklusive bruger- og destinations -IP -adresser, gennemsøgt historie/ websteder, der er besøgt, overført Data, de anvendte VPN -servere, DNS -forespørgsler eller filer, der er downloadet … [såvel som] VPN -sessionoplysninger, brugt software, forbindelsesdato og varighed.’

Der er ingen grund til at tage Pias ord om tillid, fordi virksomheden nu har haft sin politik uden logs uafhængigt revideret. Virksomheden inviterede Deloitte til at interviewe personale, inspicere sin VPN og andre servere, evaluere dens politikker, procedurer og mere. Deloittes rapport fandt ingen bevis for privatlivets fred og konkluderede, at politikken var en retfærdig beskrivelse af, hvordan PIA opstiller og administrerer sine systemer for at forhindre enhver logging.

Det er gode nyheder og giver potentielle kunder ægte forsikring om, at PIA virkelig passer på deres privatliv. Der er dog mulighed for at gå videre. TunnelBear har sine apps, servere, websted og backend -systemer revideret hvert år – men dette er en fremragende start, og jeg vil være interesseret i at se, hvad PIA gør næste.

Privat internetadgang

Hver VPN lover et højhastigheds, ultra-pålideligt netværk, men virkeligheden kan være meget anderledes. Derfor ser vi forbi den entusiastiske markedsføring og sætter enhver VPN, vi gennemgår gennem vores egne intensive tests.

Jeg startede med at installere privat internetadgang ‘Seneste Windows -app på systemer i et britisk datacenter og en amerikansk placering, hver med en 1 Gbps -forbindelse. Jeg tilsluttede mig til min nærmeste placering og målte derefter download -ydelse ved hjælp af flere hastighedstestwebsteder og -tjenester (Speedtests websted og kommandolinjet -app, CloudFlare, Målingslaboratorium og mere). Derefter kørte jeg test ved hjælp af Wireguard og OpenVPN -forbindelser og gjorde det hele igen i en aftenmøde.

Pias Wireguard-præstation var i gennemsnit 290-340 Mbps i USA og 350-360 Mbps i Storbritannien. Det er langt bag de hurtigste VPN’er (Nordvpn, Ipvanish, Surfshark og andre ramte over 950 Mbps i deres sidste test), men ville de fleste brugere føle sig frustrerede, hvis de ‘kun’ fik 350 Mbps fra deres VPN? Jeg formoder ikke.

Wireguard er nok til de fleste brugere, men hvis du opretter PIA på en router eller anden enhed, skal du muligvis bruge OpenVPN. Jeg testede også OpenVPN-hastigheder, og de nåede en fremragende 280-310 Mbps i USA. (Surfsharks OpenVPN-forbindelser administrerede kun 100-130 Mbps, Vyprvpn kun 100-105 Mbps.)

Private VPN -virtuelle placeringer

VPN -ydeevne kan undertiden blive påvirket af dens brug af virtuelle placeringer. Opret forbindelse til ExpressVPNs Indien -placering, for eksempel, og det giver dig en ny IP -adresse, men serverne er faktisk placeret i London. Der er en god grund til dette, da det betyder, at ExpressVPN ikke behøver.

Vi gør ikke indsigelse mod virtuelle placeringer, men vi mener, at en VPN skal være up-front om deres anvendelse. På den note tjener private internetadgangsapps store kredit ved at fremhæve enhver virtuel placering med et ‘geo-lokaliseret region’ ikon, så du har ingen problemer med at vælge dem ud af listen.

Virksomheden fortæller dig ikke, hvor disse servere virkelig er baseret på. Fordi dette kan påvirke dine hastigheder, hvis de er på den anden side af kloden, besluttede jeg at teste et par lokationer for at finde ud af mere.

Resultaterne var positive, hvor PIA ser ud til at være vært for sine fysiske servere ikke for langt væk fra de virtuelle placeringer. Indiens servere så ud til at være tættere på Singapore, for eksempel, mens jeg tror, ​​Algeriet og Marokko virkelig måske er vært i Spanien. Det er bedre end mange (skjul.Me’s Marokko -placering er nærmere Ontario) og beroliger mig, at Pia gør sit bedste for at imødekomme sin brugers forventninger.

Netflix og global strømning af blokering

Tilslutning til en Netflix VPN kan få dig adgang til alle mulige geoblokerede websteder og streamingtjenester. Plus, de kan hjælpe dig med at komme rundt om de irriterende ‘ikke tilgængelige i din region’ fejlmeddelelser.

For at teste de blokerende evner for privat internetadgang forsøgte jeg at få adgang til de amerikanske (og andre) biblioteker i Netflix, Amazon Prime, BBC iPlayer, Disney Plus, UK’s ITV og Channel 4 og Australiens 9Now og 10 Play, fra flere testpladser.

Adgang til Netflix er normalt den største og bedste indikator for en VPN’s ublokerende koteletter. Pia brisede forbi sin anti-VPN-teknologi, som om den ikke var der-jeg havde ingen problemer med at komme igennem til Netflix US, UK, Australien, Canada og Japan.

Den gode nyhed sluttede ikke der. Andre steder i USA fjernede Pia Amazon Prime Video og Disney Plus med begge sine streamingoptimerede placeringer.

Mine australske testresultater holdt tempoet op, da PIA gav mig adgang til både 9now og det meget velprøvede 10play.

En stor britisk finish så PIA besejre BBC iPlayer, ITV og Channel 4, hvilket gav den en perfekt 100% unblocking score.

Du kan ikke gøre det bedre end det, men et par udbydere klarede den samme bedrift. ExpressVPN, Nordvpn, Protonvpn, PureVPN og Surfshark alle fjernede hvert sted i vores seneste test.

Torrenting kapacitet

Privat internetadgang understøtter P2P, og jeg mener ikke bare på et par specialiserede servere skjult et sted. Du kan bruge torrents fra ethvert sted uden båndbredde eller andre grænser for at begrænse dine aktiviteter.

Jeg bekræftede dette ved at oprette forbindelse til tre eksempler på placeringer og med succes at downloade torrents – og jeg er glad for at rapportere, at der ikke var nogen forbindelsesproblemer.

Med PIA får du den usædvanlige bonus ved støtte til portforsendelse. Dette giver dig mulighed for at omdirigere indgående forbindelser til at omgå en NAT -firewall, og i nogle tilfælde kan det endda hjælpe med at forbedre P2P -downloadhastigheder.

Pias websted tilbyder dog ikke meget hjælp til noget af dette. Knowledgebase har en torrent -sektion, men den har kun en enkelt artikel om ‘Hvordan muliggør jeg portforsendelse?’, Og det nævner ikke engang P2P.

Virksomheden scorer stadig godt på de grundlæggende elementer – et stort netværk, anstændige hastigheder, ingen logfiler, bitcoin -support – hvilket gør et retfærdigt valg af torrenting.

Privat installation og opsætning af internetadgang

Når du går til PIA -webstedet for at tilmelde dig, bliver du peget på en masse downloadlink til dens Windows, Mac, Linux, Android og iOS -apps – såvel som nogle browserforlængelser (Chrome, Firefox, Opera), Og endda den rå Android -fil (praktisk til eksperter, der har brug for manuelt at installere den et eller andet sted).

Jeg kan godt lide, at der er nogle tankevækkende berøringer her. Spekulerer på, hvorfor du f.eks. Skal opdatere? Webstedet viser ændringerne for hver ny build. Har en nylig opdatering brudt appen? Download blot en tidligere version. Hvis kun alle udbydere var så nyttige.

Changelogs fremhævede dog en bekymring: De fleste af apps har ikke set en betydelig opdatering i mere end et år. Det føles ikke nøjagtigt som et firma, der er fuld af ideer til, hvordan man forbedrer tjenesten.

Eksperter bemærker måske et andet spørgsmål. PIAs webdashboard understøtter generering af manuelle konfigurationsfiler til OpenVPN, men intet andet. Betaling af Windscribe -brugere kan generere profiler og forbindelsesfiler til OpenVPN, IKEV2 og Wireguard.

Windows -apps

PIA -appen installeres hurtigt og åbner op i et enkelt og ligetil klientvindue. Tryk på knappen Big ‘Connect’ for at deltage i din nærmeste server, trykke på den igen for at afbryde forbindelsen, og tjek statusområderne for at se, om du er tilsluttet, og vis dine originale og nye IP -adresser.

Klientens fremragende og funktionspakte placeringsplukker viser lande og bybaserede placeringer, hvor de er tilgængelige, og ping-tider angiver, hvad der er tættest. Du kan sortere listen efter placeringsnavn eller ping -tid, og et søgefelt og favoritsystem hjælper dig med at finde og få adgang til den server, du har brug for i bare et klik eller to.

På udkig efter mere funktionalitet i appen? Klik på pilen i bunden af ​​brugergrænsefladen for at vise en række paneler, som du kan tilføje til standardlayoutet. Afsnittet ‘Quick Connect’ viser dine nyligt brugte servere, Performance Graph -diagrammer hastigheder, brugsfigurer sporer, hvor meget data er blevet uploadet og downloadet, abonnementsruden skal vise kontooplysninger, selvom det var tomt for os, viser forbindelsespanelet panelet Detaljer om din nuværende forbindelse (protokol, krypteringsalgoritme osv.), Og til sidst giver Snooze -indstillingen dig mulighed for.

Jeg troede, at Quick Connect (“for nylig brugt”) og hurtige indstillingspaneler så mest nyttige ud og føjede dem til standard app -displayet uden besvær. Jeg kunne endda omarrangere panelpositionerne ved at trække og droppe; let.

Hvis du vil forenkle tingene yderligere, er det muligt. For eksempel kan du fjerne lokationslisten og bare vise forbindelsesknappen, hvis du kun nogensinde har brug for at oprette forbindelse til det nærmeste sted.

Disse justeringer betyder måske ikke meget, hvis du er tilfreds med standardgrænsefladen, men det er altid rart at skulle have mulighed for at finjustere en VPN-app, der passer til dine behov-og PIA tilbyder flere justeringer, muligheder og muligheder end jeg har Set fra enhver anden udbyder.

Windows -indstillinger

PIAs Windows App-indstillinger Dialog giver dig en masse ekspertniveau-kontrol over, hvordan VPN fungerer. Vælg for eksempel OpenVPN snarere end Wireguard, og du er i stand til at vælge UDP- eller TCP-forbindelsestyper og kryptering (AES-128/256-GCM), måske undgå VPN-blokering ved hjælp af en brugerdefineret fjernport (53, 123, 853, 8080), og definere, hvordan din MTU er indstillet (potentielt vigtig for forbindelseshastighed og pålidelighed).

Nogle lokationer understøtter portforsendelse, hvilket gør det lettere at konfigurere og acceptere indgående forbindelser til dit system.

Appen inkluderer delt tunneling, en smart funktion, der giver dig mulighed for at beslutte, hvilken trafik der går gennem VPN, og som bruger din almindelige forbindelse (praktisk til alt, hvad der ikke fungerer, når VPN er aktiv.) Dette er let at bruge på et grundlæggende niveau, men Windows og Linux-apps inkluderer nogle ekspertniveaufunktioner, der går langt ud over, hvad jeg normalt ser andre steder.

Split tunneling fungerer med Microsoft Store -apps, for eksempel sammen med almindelige Windows -eksekverabler. Du kan udelukke specifikke IP’er og hele netværksundernet fra tunnelen – som er en livredder, når du prøver at få adgang til arbejdsnetværk, der gør indsigelse mod VPN’er. Du får endda kontrol over DNS -forespørgsler til ekskluderede apps med muligheder for at bruge dine almindelige servere eller PIAs egen DNS.

Pias multi-hop-funktion er i modsætning til hvad jeg har set før. Nordvpn og Surfsharks multi-hop ruter din trafik gennem to VPN-servere; I PIA -verdenen passerer din trafik først gennem en VPN -server, derefter en Shadowsocks -server eller SOCKS5 -proxy.

Det ekstra lag af kryptering gør det vanskeligere for angribere at finde dig og endda skjule det faktum, at du bruger en VPN. Så hvis du rejser til et land, der aktivt blokerer for VPN -brug, kan det være lige det, du har brug for at få online.

Andre steder beskytter en dræbskontakt din trafik, hvis VPN -forbindelsen. Jeg fandt ud af, at det fungerede perfekt med både Wireguard og OpenVPN -forbindelser, blokerede mit internet, så snart forbindelsen faldt, og advarede mig med en desktop -meddelelse, før du hurtigt forbandt igen.

PIAs Mace -system, der blokerer annoncer, trackere og malware, kan også aktiveres via menuen Indstillinger. Jeg tændte Mace og fandt ud.5% af mit testsæt. Malware- og AD-scoringerne var mere mellemklasse på henholdsvis 74% og 81%. Det er stadig et acceptabelt interval for en funktion, du får gratis.

PIAs Windows VPN -klient til pc ser muligvis lidt grundlæggende ud i oprindeligt, men bruger et par minutter på at spille rundt, og du finder det let at bruge med nogle interessante, avancerede funktioner.

Kommandolinjeværktøj

PIAs desktop -klienter inkluderer nu PIACTL, et simpelt kommandolinjeværktøj, der giver dig mulighed for at bruge VPN fra et script.

Med Piactl kan du gøre alle mulige ting, som du ikke kan med andre VPN’er. Ønsker at oprette en planlagt opgave til automatisk at oprette forbindelse til et bestemt tidspunkt på dagen? Eller opret forbindelse automatisk, når dine systemstøvler, men først efter at det først har udført nogle lokale netværksopgaver? Hvad med at oprette genveje, der opretter forbindelse til forskellige steder, før du åbner et websted eller en app, som du gerne vil bruge med det lands IP -adresse?

At få alt dette fungerer kan være lettere, end du tror. Kommandoen ‘Piactl Connect’ forbinder dig med den aktuelle standardforbindelse, for eksempel, mens ‘Piactl Disconnect’ lukker forbindelsen. Du behøver ikke at være en udvikler for at genkende, hvad ‘PIACTL sætter region us-atlanta’ gør, og der er kommandoer til at få og indstille flere muligheder og overvåge servicetilstand.

Mac -apps

Pias Mac -app åbner med den samme stilfulde grænseflade som Windows -udgaven. Det er så let at betjene, at selv de samlede VPN -nybegynder hurtigt vil finde ud af det grundlæggende: Tryk på Connect -knappen for at bruge din nærmeste server, vælg en anden på placeringslisten, hvis du vil, og du er klar til at gå.

Der er meget magt her, hvis du har brug for det – som en sorterbar placeringsliste, ping -tider, der kan finde de nærmeste servere, en favoritliste til sortering af dine mest almindeligt anvendte servere og mere. MAC -appen giver dig også mulighed for at tilpasse grænsefladen, ligesom dens Windows -modstykke, med ‘for nylig tilsluttede’ lister, hastighedsdiagrammer, uploade og downloade dataoverførselsfigurer, en snooze -mulighed for at sætte VPN -forbindelsen på pause og mere.

Hvis du er imponeret over det, skal du bare vente, indtil du ser indstillingspanelet, som er absolut fyldt med nyttige funktioner.

Disse starter med App Basics. Du kan vælge et let eller mørkt tema, vælge en protokol (Wireguard eller OpenVPN) eller indstille appen til at oprette forbindelse, når dit system starter.

Usædvanligt får Mac -brugere næsten alle de avancerede funktioner, der er tilgængelige på Windows. Der er brugerdefinerede DNS -indstillinger; delt tunneling; proxy support; Multi-hop VPN; Et sofistikeret reglerbaseret system til automatisk at oprette forbindelse (eller afbryde forbindelsen), når du får adgang til bestemte netværk; og mere.

Nogle muligheder antager en masse teknisk viden, og der er ikke meget vejledning i appen. Selv eksperter bliver muligvis nødt til at lege i et stykke tid, før de finder ud af, hvordan alt fungerer.

Sensible standarder betyder dog, at du måske aldrig har brug for at udforske indstillinger, og den samlede PIAs Mac -app fungerer godt. Forbindelsestider er superhurtige (undertiden under et sekund), det er let nok for begyndere at bruge med det samme, men har også den magt, som selv de mest krævende eksperter har brug for.

Android -apps

Pias Android VPN -app åbner med en meget konventionel grænseflade med hvidt rum, en stor tænd/sluk -knap, plus din valgte region og IP -adresse. Stryg op, så finder du flere knapper, ikoner og statusoplysninger.

Her kan du bruge de hurtige indstillinger -links til at skifte dræbekontakt og slukket eller starte PIAs private browser (som ikke er installeret som standard) og flagikoner for hurtigt at få adgang til et antal lande. Der er også snooze -indstillinger, der giver dig mulighed for at afbryde forbindelsen fra VPN og automatisk genoprette forbindelse igen i 5, 15 eller 60 minutter, og forbindelsesstatus detauler, der dækker alt fra din foretrukne protokol (Wireguard eller OpenVPN) og krypteringsmetode til mængden af Data, du har uploadet og downloadet.

Dette ser lidt rodet ud, men som med de andre apps, kan det let tilpasses. Hvis du er temmelig sikker på, at du ikke har brug for snooze-knappen og ikke behøver at vide, at du bruger AES-128-GCM, hver gang du opretter forbindelse, kan du skjule disse paneler i et tryk eller to.

At trykke på den aktuelle region viser en liste over andre placeringer. Hver enkelt har en latenstid, der giver dig en idé om dens afstand, og et simpelt favoritsystem giver dig mulighed for at flytte dine mest anvendte servere til toppen af ​​listen for nem adgang.

Appen har flere muligheder og indstillinger end mange desktop VPN -klienter. Wireguard og OpenVPN support, auto-forbindelser, når du får adgang til Wi-Fi, en dræbskontakt, split tunneling-det er alt her. Du kan endda få dit håndsæt til at vibrere for at indikere, hvornår du er tilsluttet, langt mere praktisk end de sædvanlige meddelelser.

Som med desktop -builds, er PIAs Android -app meget godt sammensat, og en pænt bedømt blanding af magt og brugervenlighed. Anbefalede.

iPhone -apps

Pias iOS -app ser og føles stort set det samme som Android -versionen. Det har en stilfuld grænseflade, en dygtig placeringsvælger med serverforsinkelser og et favoritsystem og en række tilpasningsmuligheder for at få konsollen til at se nøjagtigt ud, som du gerne vil.

Der er en anstændig mængde muligheder og indstillinger, især for en iOS -app, og et bredere valg af protokoller end desktop bygger. Tag dit valg af Wireguard, OpenVPN og IKEV2, vælg mellem UDP- eller TCP-forbindelser, indstil en brugerdefineret port, brug din yndlings DNS eller tag finjusteret kontrol over kryptering og aktiver en dræbskontakt for at beskytte dig online.

En automatiseringsrude gør det nemt at indstille bestemte netværk som betroet eller ikke -betroet, og instruere appen til automatisk at oprette forbindelse eller afbryde forbindelsen, når du får adgang til dem.

Der er også en håndfuld nyttige iOS-specifikke funktioner, herunder valgfri support til Siri-genveje til at oprette forbindelse eller afbryde VPN og en safari-indholdsblokker.

Samlet set er dette en kvalitetsapp, let at bruge og langt mere dygtige end de fleste af iOS -konkurrencen. Et must-see for mere krævende Apple-brugere.

Browserudvidelser

Det er ikke vanskeligt at bruge de private internetadgangsapps, men at skifte mellem dine almindelige apps og VPN -klienten kan stadig være en besvær.

PIAs Firefox- og Opera -browserudvidelser giver dig mulighed for at oprette forbindelse til VPN fra en knap på din browser -adressebjælke. Dette beskytter kun din browsertrafik, men hvis det er nok, sparer udvidelserne tid og gør PIA meget lettere at bruge.

Plus, der er ingen læringskurve – udvidelsen ligner meget apps. Du kan ikke gå glip af den store ‘Connect’ -knap på åbningsgrænsefladen, og at slå den forbinder dig til den nærmeste server i nærheden. Placeringslisten rapporterer forsinkelser og har sit eget favoritsystem, så du kan sammenlægge din egen håndplukkede liste, og du kan tænde eller slukke VPN via din browser med et klik.

Det er dog værd at bemærke, at placeringslisten kun har omkring en tredjedel af de lande, du finder i appen. Jeg ved ikke, hvorfor dette er tilfældet, men hvis du undrer dig, her er den aktuelle liste: Østrig, Australien, Bruxelles, Canada, Tjekkiet, Danmark, Finland, Frankrig, Tyskland, Ungarn, Indien, Irland, Israel, Italien, Japan, Luxembourg, Holland, New Zealand, Norge, Polen, Rumænien, Singapore, Spanien, Sverige, UAE, UK, USA.

Bypass List er en delt tunnelingsfunktion, hvor du kan specificere, hvilke websteder der skal og ikke bør bruge VPN. Dette er nyttigt, hvis bestemte sider ikke fungerer, som de skal, når du er tilsluttet – tilføj dem bare til bypass -listen, og din trafik omdirigeres gennem din almindelige forbindelse, når du besøger dem.

Jeg kan godt lide, at PIA har bonus -privatlivsværktøjer, der forhindrer websteder i at få adgang til din placering, kamera og mikrofon. De er i stand til at stoppe WebRTC-lækager og blokere (eller deaktiverer) flash, tredjepartscookies, webstedshenvisere, hyperlink-revision, adresse og kreditkort auto-fyldning og mere. Du kan også bruge PIA’s Mace til at blokere annoncer, trackere og malware. Jeg har set dedikerede udvidelser af privatlivets fred, der gør mindre.

Al denne funktionalitet betyder, at der er mange indstillinger at udforske – men hvis du leder efter enkelhed, kan du bare vælge en placering og ramme Connect, ligesom enhver anden VPN -udvidelse. Mere erfarne brugere kan tage et dybere dyk i disse indstillinger, hvor de finder flere funktioner og kapaciteter end næsten enhver anden VPN-browser-tilføjelse, vi har set.

Privat internetadgang Kundesupport

Det private internetadgangssupportcenter har en webkendskabsbase med artikler, der dækker fejlfinding, kontoproblemer, tekniske komplikationer og mere. Disse sider har ikke altid den detalje, du ville se fra ExpressVPN eller Nordvpn, men de er heller ikke bare intetsigende beskrivelser af appfunktioner.

F.eks.

En Guides -sektion har konfigureret artikler og tutorials til alle understøttede platforme. Nogle af disse er relativt basale, men der er stadig meget at udforske med for eksempel 12 artikler på Android alene.

Indtastning af et nøgleord eller to i søgefeltet får dig en liste over nyttige artikler. Dette virkede ikke altid som forventet, og viste ofte artikler, der ikke var på det aktuelle webstedssprog. Stadig er det forbedret siden vores sidste anmeldelse, og du skal finde det, du er efter med minimal indsats.

En nyhedsside havde engang regelmæssigt opdateret oplysninger om servertilsætninger, appudgivelser, serviceproblemer og andre behov for at vide information. Det er ikke blevet opdateret i flere måneder, desværre, hvilket får mig til at undre mig over, om Pia bare har glemt siden. Forhåbentlig kommer det snart tilbage til livet.

Hvis du ikke finder de svar, du leder efter online, kan du prøve Pias live chat og e -mail -support for mere direkte hjælp. Jeg åbnede en chat -session og stillede et potentielt vanskeligt spørgsmål om de gamle godkendelses- og håndtryksmuligheder, der blev droppet i en tidligere opdatering.

Ville agenten kende produktet i så meget detaljer, især når ændringen kun var sket? For det meste. Agenten gav mig ikke nogen reelle tekniske detaljer, men forklarede, at indstillingerne var blevet skåret og peget mig på en supportside, hvor jeg kunne lære mere. Det er et så godt svar, som jeg kunne forvente af enhver udbyder.

Privat internetadgangsanmeldelse: Endelig dom

Pia er og har været en solid konkurrent i VPN -sfæren i et stykke tid – og det er let at se hvorfor. Du får masser af servere at vælge imellem, det kører på næsten enhver enhed, apps er lette at bruge og fyldt med avancerede funktioner, og du har ingen problemer med at fjerne blokering af Netflix (såvel som andre streamingtjenester fra hele verden).

Ganske vist er Pias hastigheder relativt almindelige, men da tjenesten er omkring en fjerdedel af prisen for nogle af de bedste konkurrencer, er det værd at se.

Techradar -vurdering: ⭐⭐⭐⭐½

Abonner hvis:

Fjernelse er din prioritet: PIA fjerner alle dine foretrukne streamingtjenester, som Netflix og BBC iPlayer, og derefter nogle.
Du har brug for avanceret tilpasning: Tag et dybt dykk i PIAs omfattende indstillinger for at udforske funktioner og skræddersy app -grænsefladen.
Du vil have bevist privatliv: Vær sikker på, at dine oplysninger er sikre fra Snoopers med PIAs reviderede politik uden loger.

Abonner ikke hvis:

Du vil have den hurtigste udbyder omkring: PIA er ingen slouch, men dens Wireguard -hastigheder kan ikke matche dem som Nordvpn og Surfshark.
Du har brug for enkelhed: Den store mængde tilpasningsmuligheder og avancerede funktioner betyder, at PIA -apps kan føles alt for kompliceret.
Du forventer hyppige opdateringer: Desværre har PIA -apps ikke set en opdatering på over et år, og nogle af supportsiderne er på samme måde forældede.

Stryg for at rulle vandret

ExpressVPN testresultater:

Egenskaber Noter Bedømmelse
Design Masser af tilpasning, men kan blive forvirrende i en fart ⭐⭐⭐
Brugervenlighed Avancerede brugere vil føle sig hjemme, selvom begyndere muligvis har brug for tid til at justere ⭐⭐⭐
Ydeevne Wireguard hastigheder kommer til kort til superhastighedskonkurrenter Nordvpn og Surfshark ⭐⭐⭐
Unblocking Fjerner let at blokere populære streamingtjenester som Netflix, Amazon Prime og Disney Plus ⭐⭐⭐⭐
Sikkerhed og privatliv Uafhængigt revideret uden logs-politik og robuste sikkerhedsfunktioner giver ro i sindet ⭐⭐⭐⭐⭐
Kunde support Masser af online guider hjælper manuel fejlfinding med live chat og e -mail -support til rådighed også ⭐⭐⭐⭐
Pris En billig udbyder og langsigtede planer er en lejlighedskøb ⭐⭐⭐⭐⭐
Ansvarsfraskrivelse

Vi tester og gennemgår VPN -tjenester i forbindelse med juridiske rekreative anvendelser. For eksempel: 1. Adgang til en tjeneste fra et andet land (med forbehold af betingelserne for denne tjeneste). 2. Beskyttelse af din online sikkerhed og styrkelse af dit online privatliv, når du er i udlandet. Vi støtter eller kondolerer ikke den ulovlige eller ondsindede brug af VPN -tjenester. Forbrugende piratkopieret indhold, der er betalt for, er hverken godkendt eller godkendt af fremtidig forlag.