Nordvpn Ports

Nordvpn Client – Firewall Ports

Igen er det værd at bemærke, at videresendelse af port ikke fungerer med Nordvpn, og vi opfordrer ikke folk til at bruge denne proces.

Portforsendelse: Hvad er det, og hvordan man indstiller det

Portforsendelse kan være et kraftfuldt værktøj til at låse nye funktioner op på din router, men det kan også åbne alvorlige sikkerhedssårbarheder. Mens Nordvpn ikke understøtter videresendelse af port, er det værd at lære, hvad det er, og hvorfor det undertiden bruges. Så hvad er portforsendelse, og hvordan kan det indstilles?

7. december 2021
E.

 • Hvad er portforsendelse
  • Hvordan fungerer portforsendelse?
  • Hvad er formålet med portforsendelse?
  • Sådan opsættes portforsendelse
  • Er portforsendelse sikker?
  • Er havnevinger farlig?

  Hvad er portforsendelse?

  Udviklingen af ​​udtrykket refererer til en måde at opsætte din router til at flytte data lidt mere direkte. Lad os starte med en simpel forklaring, og så går vi lidt dybere.

  Når du opretter porteforsendelse, beder du i det væsentlige din router om at sende nogle data direkte til en bestemt enhed på dit netværk og omgå visse sikkerhedsprocesser. Dette kan potentielt øge dine hastigheder og give en række fordele.

  På samme tid er det ikke uden risici. Vi opfordrer ikke dig til at bruge portforsendelse, og det er vigtigt at huske, at Nordvpn ikke er kompatibel med portforsendelse. Når det er sagt, lad os udforske den tekniske side af port-forwarding i lidt mere dybde.

  Hvordan fungerer portforsendelse?

  For at forstå portforsendelse skal du først forstå, hvad din router gør. Du kan tænke på det som en blanding mellem en sikkerhedsvagt og en mailsorter. Din Nat Firewall, der bor på din router, sender indgående forbindelser til de enheder, der anmodede om dem, i forlængelse heraf blokerede uønskede indgående data. Det gør dette automatisk, men hvis du vil have, at dine hjemmeenheder skal oprette forbindelse til en ekstern enhed, skal du indstille portforsendelse.

  Din router har over 60.000 porte. Om de første 1.000 er normalt dedikeret til standardspecifikke funktioner. De resterende kan tildeles enhver enhed eller program, du ønsker.

  Du kan gøre det ved at åbne en port på din router og tildele den til en bestemt enhed. Nu, når en enhed sender en forbindelsesanmodning til din router, opretter den automatisk en direkte forbindelse. Her handler mere om, hvordan du finder dit portnummer.

  Igen er det værd at bemærke, at videresendelse af port ikke fungerer med Nordvpn, og vi opfordrer ikke folk til at bruge denne proces.

  Hvad er formålet med portforsendelse?

  Portforsendelse er nyttig, når du har brug for at oprette en direkte forbindelse mellem en enhed i dit hjemmenetværk og en ekstern enhed. For eksempel:

  • Se et sikkerhedskamera eller en babymonitor, når du er væk hjemmefra;
  • Opret forbindelse til din hjemmeserver eksternt;
  • Brug Remote Desktop Software til at få adgang til din hjemmecomputer;
  • Tillad andre brugere at oprette forbindelse til din offentlige webserver;
  • Opret forbindelse til en IoT -enhed på dit hjemmenetværk;
  • Danne en direkte forbindelse til en spilserver;
  • Oprethold uafbrudt og direkte adgang til en VoIP -opkaldsserver.

  Der er mange andre legitime anvendelser til videresendelse af havn, men mange af dem er avancerede og ud over omfanget af denne indledende artikel.

  Sådan opsættes portforsendelse

  De specifikke instruktioner til portforsendelse kan være forskellige for hver router eller brand, så her er en generel oversigt over, hvordan processen kan se ud:

  1. Log ind på din router. Du kan gøre det ved at indtaste din routers IP (eller med andre ord, standard gateway) i adresselinjen.
  2. Åbn panelpanelet for portvideresendelser. Der skal du se en liste over tomme portkonfigurationer.
  3. Vælg en konfiguration og indtast interne og eksterne portnumre (din bedste indsats er at gå over 1.000 og under 65.000). I de fleste tilfælde behøver de eksterne og interne porte faktisk ikke at matche hinanden, så længe de eksterne og interne enheder ved, hvilke der skal bruges.
  4. Når porte er indstillet, skal individuelle IP’er under routerens offentlige IP).
  5. Nu kan routeren omdirigere enhver anmodning sendt til den specifikke port direkte til din enhed uden at afsløre sin private IP -adresse. Men hvordan ser denne anmodning ud?

  Sig din routers IP -adresse er 123.456.789. Hvis den port, du indstiller til at oprette forbindelse til dit hjemmesikkerhedskamera, er 3579, ville en anmodning til din router om at oprette forbindelse direkte til kameraet via portforsendelse blive sendt til denne adresse: 123.456.789: 3579. Det er ligesom at ringe til et telefonnummer med en udvidelse!

  Er portforsendelse sikker?

  Forestil dig, at din routers porte er døre, og de fleste af dem er låst. Oplysningerne fra internettet kan stadig komme ind – de skal bare kontrolleres og tillades af routeren. Men når en af ​​disse døre er låst op, kan enhver, der prøver den dør, åbne den og gå lige ind.

  På en måde er det ikke så dårligt, som det lyder – den åbnede port (eller ulåst dør) kun fører til hvilken enhed den blev peget på. Men som vi forklarer, er der mange måder, hvorpå portforsendelse kan efterlade dig sårbar over for online trusler.

  Er havnevinger farlig?

  Hvis for eksempel dit sikkerhedskamera har en svag adgangskode (eller ingen adgangskode), kunne en indtrængende se, hvad kameraet ser eller endda kontrollere det. En port, der blev åbnet direkte til din pc, kunne bruges til at inficere din computer eller til at låse resten af ​​dit netværk op. Derfor er det vigtigt at beskytte dine enheder med stærke adgangskoder (se hvad der gør en stærk adgangskode her).

  På den anden side er der undtagelser. Du ønsker muligvis ikke, at en webserver, der er vært for dit websted, skal være helt adgangskodebeskyttet, da nogle sider skal være offentlige, men du skal sørge for, at du kan sikre disse sider og eventuelle data, der skal forblive private.

  Et andet problem er, at manuelt konfigurerede porte forbliver åbne, indtil du manuelt lukker dem. De kan bruges og misbruges, mens du sover, eller mens du rejser. Det er normalt umuligt at bruge en havn, der allerede er besat, men hackere vil have en meget lettere tid med at prøve at oprette forbindelse til en havn, der er åben og ikke i brug.

  Fungerer portforsendelse med en VPN?

  VPN -portforsendelse giver indgående data mulighed for at komme rundt i din NAT -firewall og fremskynde din internetforbindelse. Der er flere grunde til at bruge VPN -portforsendelse. Det kan øge din downloadhastighed, hjælpe dig med at få adgang til din computer, når du er væk, og danne en direkte forbindelse med en spilserver.

  Portforsendelse og udløsning kunne arbejde med en VPN -protokol generelt, men ikke med Nordvpn. Vores apps blokerer næsten al portkommunikation inden for din enhed bortset fra dem, der oftest bruges af populære applikationer. Dette var en hård beslutning, der måtte være ulemper nogle brugere, men vi vil gerne forklare, hvorfor vi gjorde dette.

  Gennemse internettet med åbne porte udsætter dig for en række sikkerhedsrisici. Blokering af adgang til alle porte undtagen dem, der er vigtige for VPN -funktionalitet, er en del af, hvordan Nordvpn holder dig sikker. Ellers ville vi ikke være i stand til at sikre din sikkerhed online.

  Hvis du endnu ikke er dækket af en VPN, skal du downloade VPN -appen gratis og finde det abonnement, der fungerer bedst for dig. Når du lancerer appen, bliver du beskyttet af nogle af de bedste krypteringer i branchen.

  Nordvpn er ekstremt let at bruge. Det vil også give dig en række funktioner og en række servere at vælge imellem.

  Online sikkerhed starter med et klik.

  Beskyt din trafik med Nordvpn.

  Hvad er UPNP?

  Du har måske tidligere brugt portforsendelse uden faktisk manuelt at konfigurere portene eller endda være opmærksom på det. Hvordan? Din enhed brugte Universal Plug and Play (UPNP), som gør det muligt for apps på din enhed at åbne porte på din router, når det var nødvendigt, og at lukke dem, når de er færdige.

  UPNP er måske praktisk, men det tilføjer sine egne potentielle sikkerhedsproblemer. Det antager, at enhver enhed på dit lokale netværk er pålidelig. Så hvis du tilfældigvis bliver inficeret af malware, der ønsker at indlede en direkte forbindelse med en ekstern hacker, tillader din UPNP -router det uden spørgsmål. En sådan forbindelse ville være meget vanskeligere at åbne med UPNP deaktiveret.

  Forældede routere eller dem med dårlige UPNP -implementeringer kan være sårbare over for et antal UPNP -udnyttelser. Nogle af disse kan åbne alle porte på din router eller bruge UPNP til at ændre din DNS -server (du kan læse om DNS -forfalskning og andre almindelige hackangreb her).

  Port Forwarding vs. Portudløsning

  Portudløsning er meget som portforsendelse, men med et par nøgleforskelle. Nogle af disse hjælper med at skabe nogle af dets sikkerhedssårbarheder, men de begrænser også de tilfælde, hvor portudløsning kan være nyttige.

  Først, når du opretter porttriggering, forbliver den port, du vælger, lukket. Det åbnes kun i tilfælde af, at det udløses af udgående kommunikation.

  Når den udgående kommunikation, der udløste portåbningen, slutter, lukkes havnen efter en bestemt periode. Dette gør forbindelsen mere sikker, fordi den sætter den lokale enhed i kontrol med at åbne forbindelsen. Det betyder dog også, at disse forbindelser er vanskelige eller næsten umulige at indlede udefra.

  For det andet kræver portudløsning ikke, at du konfigurerer en bestemt enheds -IP -adresse, når du opretter udløseren. Dette betyder, at enhver enhed på dit netværk kan starte forbindelsen, selvom kun en kan bruge den ad gangen. Ved videresendelse af port, skal du definere den specifikke enhed ved hjælp af forbindelsen. Afhængigt af din router og dine enheder kan dette gøre port udløsende enten et mere eller mindre sikkert valg end videresendelse.

  Nordvpn Ports

  Reddit og dets partnere bruger cookies og lignende teknologier til at give dig en bedre oplevelse.

  Ved at acceptere alle cookies, accepterer du vores brug af cookies til at levere og vedligeholde vores tjenester og websted, forbedre kvaliteten af ​​Reddit, personalisere Reddit -indhold og reklame og måle effektiviteten af ​​reklame.

  Ved at afvise ikke-væsentlige cookies kan Reddit stadig bruge visse cookies for at sikre den rette funktionalitet på vores platform.

  For mere information, se vores cookie -meddelelse og vores privatlivspolitik .