NORD VPN AD -blokkering

О этой странице

Annonceblokering forklaret

Påtrængende annoncer, irriterende bannere og distraherende pop-ups er trætte elementer i online-reklame, der kan ødelægge din online oplevelse ved at bremse downloadhastigheder og være bærere af malware. AD -blokeringssoftware er en af ​​de mest populære løsninger til at håndtere dem. Lad os undersøge, hvad annonceblokering er, hvordan det kan øge din online oplevelse, og hvordan det påvirker online -reklame.

28. juni 2023
Врем чтенирillede: 8 минн.

 • Hvad er annonceblokering?
  • Er annonce, der blokerer sikkert?

  Hvad er annonceblokering?

  AD -blokering forhindrer irriterende annoncer i at vises på en brugers enhed, når internettet gennemser internettet. AD -blokering køres typisk af software- eller browserudvidelser, kendt som annonceblokkere. Mens et websted indlæses, kontrollerer annonceblokeringssoftwaren domænenavne på elementerne, der indlæses på websiden mod massive blocklists. Hvis nogen webstedskomponent er markeret som reklamemateriale, forhindrer annonceblokkeren det i at indlæse og vises på brugerens ende.

  Annonceblokerende browserudvidelser kan forbedre din onlineoplevelse ved at fjerne indgribende annoncer, videoannoncer og masser af indhold, der ikke interesserer dig, men bremser websider og forbruger dine data. Nogle annonceblokeringsværktøjer kan også forbedre dit privatliv ved at forhindre sporing af scripts, der følger dine aktiviteter online. Hvis du gerne vil reducere antallet af annoncer, du ser, mens du strejfer om internettet, kan du tjekke vores guide til, hvordan du blokerer annoncer på forskellige enheder.

  Er annonce, der blokerer sikkert?

  AD -blokering er generelt sikker, men du skal altid vælge en pålidelig annonceblokeringssoftware. Du skal dog også bemærke, at annonceblokkere ikke erstatter anti-malware-software og ikke fuldt ud beskytter dig mod malware og vira. Alt hvad de gør er at skjule online annoncer fra dig.

  Historisk baggrund af annonceblokering

  Annonceblokeringsværktøjerne blev oprettet kort efter, at de første annoncer dukkede op på nettet. Den første banner nogensinde blev lanceret i 1994. Det var et telekommunikationsfirma AT & T’s banner, der sagde: ”Har du nogensinde klikket på din mus lige her? Du vil, ”i en regnbue font. Det dukkede op på den hotwired webside og havde en 44% klikfrekvens. Mange andre virksomheder fulgte eksemplet og besluttede at vise annoncer, fylde internettet med pop-ups og bannere, der blev mere og mere målrettet. Overfloden af ​​online -annoncer skabte behovet for annonceblokeringsværktøjer.

  Den første annonceblokeringssoftware var en plug-in til Netscape-browseren kaldet Internet Fast Forward, udviklet af et lille firma kaldet Privnet i 1996. Internet hurtigt fremadrettet blokerede irriterende annoncer og cookies for omkostningerne på $ 10. Om bare et par år dukkede flere annonceblokeringsværktøjer til forskellige browsere op.

  I 2002 blev den første annonceblokeringsudvidelse oprettet. Det fik et nu velkendt navn, AdBlock, og blev udviklet som en udvidelse for Firefox. Den mere avancerede version af AdBlock, AdBlock Plus, blev udviklet i 2006. Koden for det nye program blev næsten fuldstændigt ændret fra sin forgænger, og AdBlock Plus begyndte at bruge filterlister til at bestemme, hvilke annoncer der var påtrængende annoncer og skulle blokeres. Filter vedligeholdere opretter stadig filterlisterne, hvilket hjælper AdBlock Plus med at forblive den mest populære annonceblokker i dag.

  Imidlertid har AD -blokerende applikationer oplevet et tilbageslag fra nogle teknologiske giganter. F.eks. I 2015 sagsøgte det tyske mediefirma Die Zeit også Adblocker Plus for at have blokeret de viste annoncer på sin hjemmeside. Adblocker Plus vandt imidlertid den juridiske kamp og satte en præcedens for juridisk annonceblokering.

  Fordele og ulemper ved annonceblokering

  Fordele

  AD -blokeringssoftware blokerer ondsindede annoncer, der kan inficere din enhed med malware, hvis du klikker på dem.

  Annonceblokering gør din browseroplevelse glattere. Annoncer rod normalt de websteder, du gennemser, nogle gange til det punkt, at du ikke kan se det faktiske indhold. De gør også browsing langsommere ved at forbruge din båndbredde

  Uønskede og irriterende annoncer krænker dit privatliv. Annoncører bruger trackere til at overvåge dine browservaner og derefter målrette annoncer mod dig. Annonceblokering forhindrer andre, der bruger din enhed i at se dine personaliserede annoncer og beskytte dig mod den irriterende oplevelse af at se annoncer til for nylig søgte varer.

  AD -blokering kan hjælpe dig med at spare batteriets levetid, fordi annoncer kan dræne dit batteri.

  Ulemper

  Annoncer er den eneste indtægtskilde for mange websteder og onlinetjenester. De er en af ​​de metoder, du “betaler” for det indhold, du kan lide. Annoncer er også ofte en vigtig indtægtskilde for uafhængige medier. Ved at deaktivere dem kan du økonomisk skade udgivere eller tjenesteudbydere.

  Mange annoncører og webstedsudviklere opdager nye metoder til at omgå annonceblokering, så annonceblokering beskytter dig ikke fuldt ud mod ondsindede annoncer.

  Nogle annoncører bruger etiske reklameteknikker, hvilket gør annoncer, der er relevante og nyttige. Annoncerne påvirker ikke din browseroplevelse meget og kan faktisk gavne dig ved at hjælpe dig med at finde de bedste tilbud til produkter, du er interesseret i.

  AD -blokering og brugernes privatliv

  AD -blokeringssoftware er et værdifuldt værktøj til at øge dit privatliv online. I mange tilfælde kan oplysninger om din aktivitet på Internettet spores, sælges og bruges som adfærds- og reklamedata. Det er især tilfældet med online -reklame – det indsamler oplysninger om din personlige interesse og online rutiner ved hjælp af internetkager, browserfingeraftryk eller sporing af pixels og bruger disse oplysninger til at vise dig mere målrettede annoncer. Forskellige typer malware kan skjules inden for legitime udseende ondsindede annoncer, der kan nå dig mere vellykket på grund af sporingsværktøjer, der bruges på forhånd.

  Ved at blokere sporingsskripts, cookies og andre former for online -haler kan annonceblokeringssoftware give et ekstra lag af privatlivets fred for brugere, der er bekymrede for, at deres data indsamles uden deres viden eller samtykke.

  Pro tip: Brug Nordvpn-indbygget annonceblokker til at forhindre annoncer i at følge dig online og holde din browseaktivitet privat. Ad Blocker fungerer på Windows, MacOS, Linux, Android, iOS og Browser Extensions.

  Relaterade Artiklar

  Annonceblokering og sociale medieplatforme

  Mange populære sociale medieplatforme, såsom Facebook, Instagram, Twitter og YouTube, stoler stærkt på reklameindtægter. De bruger ofte trackere og viser målrettede annoncer baseret på brugerens personlige data og interesser. Disse personaliserede annoncer kan vises forskellige steder, herunder foder, historier eller endda direkte beskeder.

  Selvom annonceblokering hjælper med at reducere irriterende annoncer på sociale medier til en vis grad, bruger mange sociale medieplatforme særlige løsninger til at omgå annonceblokke. Et eksempel er strenge politikker mod annonceblokering, der begrænser platformens funktionalitet for brugere, der bruger annonceblokeringsværktøjer. Disse platforme har også en tendens til at skjule sporingsannoncer som sponsoreret eller native indhold, som derefter integreres i feedet og ikke kan detekteres af AD -blokeringsværktøjer, fordi disse annoncer ikke følger det samme kodningsmønster som sædvanlige annoncer gør.

  AD -blokeringssoftware forsøger kontinuerligt at imødegå annoncer på sociale medier ved at introducere nye opdateringer. Imidlertid kan forskellige adfærdsovervågningsværktøjer, der bruges af de største sociale medieplatforme, ikke let overliste, selv af den nyeste annonceblokeringsteknologi.

  Fremtiden for annonceblokering

  Fremtiden for annonceblokering bestemmes sandsynligvis af et samspil mellem ny teknologi, brugernes privatlivets fred og de udviklende modeller for online -reklame. I det sidste årti er annoncer blevet for påtrængende, og mange brugere er ikke i fred med deres data, der spores eller bliver serveret målrettede ondsindede annoncer. Imidlertid hævder kritikere af annonceblokering, at blokering af alle slags annoncer truer det gratis web. Mange platforme tjener deres penge ved at placere annoncer på deres websider, og uden denne indkomst har de brug for at begynde at opkræve brugere eller kan gå konkurs.

  Udfordringen ligger i at finde en balance mellem internetbrugere, der nyder onlineoplevelser uden påtrængende annoncer og deres data, der spores, og indholdsskabere og platforme er i stand til at generere indtægter fra annoncer for at overleve. I stedet for at søge efter kompromiser implementerer teknologigiganter imidlertid nye værktøjer til at gøre annonceblokkere mindre tilbøjelige til at påvirke annoncer online. For eksempel har Google i år tilpasset sin nye Manifest V3 -applikationsprogrammeringsgrænseflade (API) til Chrome, ændret, hvordan udvidelser interagerer med din browser og gør dem mindre effektive. I slaget ved Manifest v3 vs. Annonceblokkere, sidstnævnte er mere tilbøjelige til at tabe.

  Som et resultat kræver disse fremskridt forbedringer af netværksniveau fra udviklerne af annonceblokeringsværktøjer, der er stadig mere opmærksomme på bekymringer om brugernes privatliv. På samme tid opfordres annoncører og udgivere til at køre et mere brugervenligt online reklameøkosystem og bruge mere acceptable annoncer for ikke at miste deres publikum.

  Privatlivsbeskyttelse starter med et klik.

  Bliv sikker med verdens førende VPN

  Моника гриikeттите

  Моника читаете, что безопасность интomm. Illet засживает кажый из нас! Моника,.

  NORD VPN AD -blokkering

  О этой странице

  Ы зареοистрирykkeаи подозрителный трафик, иходий из Вашей сетии. С помdщ. Sl?

  Эта страницabet которые наршают уовиånden. Страunde. Эо этоia.

  Источникомапросов может сить вредносноærdighede по, подаred м н н и и и и и и и и и и и и и и и и и и и и и и и и и и и и edet. ызапросов. Если вы используете общий доступ в Интернет, проблема может быть с компьютером с таким же IP-адресом, как у вас. Обратитес к своiel. Подробнfe.

  Проверка по сову может таже поvende з € е ы п п п пember, еи вы водит U iel.