Redditor erhverver nedlukket Netflix Cache -server med 262 TB lagerplads

Interessant nok brugte den nu nedlagte opkalds online service vidunderbarn et lokalt cache-system til at distribuere data mere effektivt ved hjælp af det samme grundlæggende princip som Open Connect i 1980’erne og 90’erne. I stedet for at streame video, serverede denne service blot tekstdata og vektor grafiske NAPLPS -filer. Tiderne har ændret sig, men vi vil stadig have hurtige data.

Et kig under hætten på den mest succesrige streamingtjeneste på planeten

Netflix’s hemmelige sauce er noget, ingen af ​​os nogensinde ser

17. november 2021, 17:23 UTC | Kommentarer

Del denne historie

Da hundreder af tusinder af husstande verden over tappede på Netflix’s Blæksprutte spil Sidste måned kan seerne have taget noget temmelig ekstraordinært for givet. Netflix spændte ikke under den hidtil uset efterspørgsel efter det dystopiske drama, der ville blive dens mest succesrige titel til dato – selv da andre tjenester har kæmpet for at holde deres produkter robuste under mindre krævende omstændigheder.

Når mange af os fyrer vores foretrukne streamingtjenester op, støder vi ofte på forskellige raserifremstillingsproblemer: Stuff fryser, kontroller fungerer ikke, eller tjenesten går helt ned. Ingen af ​​disse er ideelle, men alle ser ud til at være blevet en meget forstået omkostning ved snorskæring. For eksempel styrtede Disney plus sin meget første dag Fordi dens software ikke kunne håndtere efterspørgslen (og derefter spændte den igen under efterspørgsel efter Wandavision). HBO Max er så grundlæggende brudt, at dets eget lederskab har indrømmet, at appen er et rod. Selv Instagram, hvis historier har det til en slags streamingtjeneste i sig selv, går ned, så ofte er det begyndt at advare sine brugere, når det er borked. Streaming kan være vanvittigt!

En services tarm, teknikken bag selve appen, er grundlaget for enhver streamer’s succes, og Netflix har brugt de sidste 10 år på at bygge et ekspansivt servernetværk kaldet Open Connect for at undgå mange moderne streaming -hovedpine. Det er den ting, der har gjort det muligt for Netflix Blæksprutte spil I løbet af de tidligste uger på tjenesten.

”Enhver, der ønsker at forbedre ydelsen, vil prøve at sætte en server så tæt på slutbrugeren som muligt.”

”En af grundene til, at Netflix er førende på dette marked og har antallet af subs, de gør [. ] er noget, der stort set alle uden for den tekniske del af denne branche undervurderer, og det er åbent Connect, ”fortæller Dan Rayburn, en mediestreamingekspert og hovedanalytiker hos Frost & Sullivan, fortæller Randen. ”Hvor mange gange har Netflix haft et problem med deres streamingtjeneste i de sidste 10 år?”

Bestemt ikke så mange som HBO Max, det er helt sikkert.

Open Connect blev oprettet, fordi Netflix “vidste, at vi var nødt til at opbygge et vist niveau af infrastrukturteknologi, der ville opretholde den forventede trafik, som vi vidste, at succes ville se ud,” fortæller Gina Haspilaire, Netflix’s vicepræsident for Open Connect, mig. ”Vi følte, at vi skulle få succes, og vi vidste, at internettet på det tidspunkt ikke var bygget til at opretholde det trafikniveau, der ville være påkrævet globalt.”

Ingen vil sætte sig ned for at se en film kun for at få deres app nedbrud eller buffer i en evighed. Hvad Netflix havde fremsynet til at forstå, var, at hvis det skulle opretholde et vist niveau af kvalitet, ville det være nødt til at opbygge et distributionssystem selv.

Popping the Hood on Open Connect

Open Connect er Netflix’s interne indholdsdistributionsnetværk, der er specifikt bygget til at levere sine tv-shows og film. Begyndt i 2012 involverer programmet Netflix, der giver internetudbydere fysiske apparater, der giver dem mulighed for at lokalisere trafikken. Disse apparater lagrer kopier af Netflix -indhold for at skabe mindre belastning på netværk ved at fjerne antallet af kanaler, som indholdet skal passere for at nå brugeren, der prøver at spille det.

De fleste større streamingtjenester er afhængige af tredjeparts indholdsleveringsnetværk (CDN’er) til at videregive deres videoer, hvorfor Netflix’s servernetværk er så unik. Uden et system som Open Connect eller en tredjepart CDN på plads, skal en anmodning om indhold fra en internetudbyder ”gå gennem et peering-punkt og måske transit fire eller fem andre netværk, indtil det kommer til oprindelsen, eller det sted, der holder Indholdet, ”Will Law, chefarkitekt for medieteknik hos Akamai, et stort indholdsleveringsnetværk, fortæller Randen. Ikke kun bremser det levering, men det er dyrt, da internetudbydere muligvis skal betale for at få adgang til dette indhold.

For at undgå trafik og gebyrer skifter Netflix kopier af dets indhold til sine egne servere på forhånd. Det hjælper også med at forhindre Netflix -trafik fra kvælningsnetværkets efterspørgsel i spidsbelastningstid for streaming.

”Vi, åbner Connect, medbringer en kopi af Bridgerton På det nærmeste punkt til din internetudbyder – i nogle tilfælde lige inden for din internetudbyders netværk – og det dybest set undgår byrden for internetudbyder dig, ”fortæller Haspilaire Randen.

Redditor erhverver nedlukket Netflix Cache -server med 262 TB lagerplads

Server i 2013-æraen tilbyder sjældent kig under hætten på Netflix’s Open Connect Network.

Benj Edwards – 27. oktober 2022 21:26 UTC

En Open Connect Appliance -server fra omkring 2013, som en Redditor erhvervede

Læserkommentarer

En Reddit-bruger ved navn PoolWaffle3 erhvervede for nylig en Netflix-cache-server i 2013-æraen, der var trukket fra service og udslettet til bortskaffelse, som markerer en sjælden lejlighed, hvor offentligheden har været i stand til at se på den mystiske hardware, VICE-rapporter.

Yderligere læsning

Den nedlagte cache -server – kaldte et “Open Connect Appliance” (eller OCA) – optaget som en del af Netflix’s Open Connect Content Delivery Network. Open Connect er et netværk af servere over hele verden indlejret med lokale internetudbydere, der indeholder lokale kopier af Netflix -videoindhold, der fremskynder leveringen af ​​dette indhold til Netflix -seere ved at sætte det så tæt på seerne som muligt (både geografisk og fra et perspektiv af Netværks humle).

Netflix leverer masser af dokumentation på højt niveau om Open Connect på sin hjemmeside, men hvad der ikke er vidt kendt er, hvad specifikke komponenter får de åbne forbindelsesservere til at krydse-især en, der er næsten et årti gammel. Efter at have fjernet tre skruer kiggede PoisonWaffle3 et kig inde i deres enhed og opdagede et “temmelig standard” Supermicro -bundkort, en Intel Xeon CPU (E5 2650L V2), 64 GB DDR3 RAM, 36 7.2TB vestlige digitale harddiske (7.200 o / min), seks 500 GB mikron SSD’er, et par 750-watt strømforsyninger og en quad-port 10-gigabit Ethernet NIC-kort. I alt indeholder serveren “262TB rå opbevaring”.

Yderligere læsning

PoisonWaffle3 erhvervede den lyse Red Netflix Cache -server, fordi de arbejder for en internetudbyder, der trak enhederne ud af drift. “Vi går på pension/erstatter ganske mange 2013 ERA Netflix OCA cacher, og jeg blev tilbudt en,” skrev de. ”Selvfølgelig kunne jeg ikke sige nej.”

Brugeren søgte oprindeligt råd om, hvad man skulle gøre med OCA, og forslag varierede fra minedrift af Chia cryptocurrency (som drager fordel af masser af lagerplads) til at køre en Plex Media Streaming Server. Oprindeligt kørte OCA FreeBSD, men serveren var blevet fuldstændigt tørret som en del af nedlukningsprocessen. I stedet installerede PoisonWaffle3 Truenas, et open source -operativsystem, der er designet specifikt til netværksfilopbevaringsapplikationer. Uanset hvad Path PoisonWaffle3 tager med hardware, er 262TB stadig en masse opbevaring til en person – selv i 2022.

Interessant nok brugte den nu nedlagte opkalds online service vidunderbarn et lokalt cache-system til at distribuere data mere effektivt ved hjælp af det samme grundlæggende princip som Open Connect i 1980’erne og 90’erne. I stedet for at streame video, serverede denne service blot tekstdata og vektor grafiske NAPLPS -filer. Tiderne har ændret sig, men vi vil stadig have hurtige data.

Læserkommentarer

Benj Edwards Benj Edwards er en AI- og maskinlæringsreporter for ARS Technica. I sin fritid skriver han og optager musik, samler vintage computere og nyder naturen. Han bor i Raleigh, NC.