IP -adresse forklaret: Hvad er en IP -adresse

En IP -adresse er en unik streng på (ofte randomiserede) numre, der er tildelt en individuel computer eller lokalt netværk. Det bruges typisk som en identifikator til at indsamle, sende og dele information fra det ene sted til det næste. IP -adresser indeholder flere tal, der er adskilt af perioder. Et eksempel på en IP -adresse kan omfatte:

Ændrer din IP -adresse, når du flytter?

Hver enkelt enhed, der er tilsluttet internettet, har en ting til fælles, de har alle brug for noget, der kaldes en IP -adresse. Uden denne adresse ville de ikke være i stand til at kommunikere, gennemse internettet, sende e -mails eller noget fjernt interessant! Det står for internetprotokoladresse og er et krav for at bruge sproget på Internettet – TCP/IP (transmissionskontrolprotokol/internetprotokol).

Adresserne ser faktisk alle bemærkelsesværdigt ud ligesom denne her – 192.168.1.1, men alligevel er de faktisk unikke. På dette tidspunkt kræves der en afklaring mellem to forskellige slags IP -adresse – intern/privat og ekstern/offentlig.

Som forklaret skal hver IP -adresse være unik, men kun på hvert netværk. Så du kan have et privat netværk derhjemme eller på kontoret, og du kan bruge enhver IP -adresse, du kan lide, så længe du ikke bruger duplikater derpå. Ingen af ​​disse adresser kunne dog oprette forbindelse til internettet, medmindre de også havde en unik adresse derinde. Derfor har vi dette koncept om private og offentlige adresser.

Private/interne IP -adresser

Enhver adresse på et internt netværk. De vil ikke være tilgængelige fra internettet og kun arbejde på dine lokale enheder. Du kan vælge alle IP -adresser, du kan lide, så længe de er i de samme intervaller som hinanden. Du kan ændre og ændre dem, når du vil.

Selvom du realistisk kan bruge enhver IP -adresse, du kan lide, er der nogle specificerede intervaller, der faktisk er forbeholdt private netværk. Du finder ikke disse brugt i offentlige overfor enheder –

 • 10.0.0.0 til 10.255.255.255
 • 172.16.0.0 til 172.31.255.255
 • 192.168.0.0 til 192.168.255.255

De er normalt tildelt netværksenheder, som du kan købe. Så hvis du for eksempel får et modem eller en router leveret af din internetudbyder, vil det ofte have en adresse i dette interval – E.g., 192.168.1.1 eller 192.168.1.254.

Offentlige/eksterne IP -adresser

Disse IP -adresser skal være unikke på Internettet, der kan ikke være nogen duplikater, eller data vil gå tabt. Det ville være det samme som at have to helt identiske postadresser på to helt forskellige steder. For hjemmebrugere tildeles disse adresser individuelt til deres internetforbindelse fra internetudbydere.

Dette er en adresse, der er unik for din forbindelse online, ingen andre vil have denne adresse, hvorfor det er noget af en bekymring for privatlivets aktivister. Hvis du hører nogen tale om IP -adresser online i de fleste tilfælde, er det denne offentlige adresse, de henviser til. Nogle mennesker kalder det også en internet -IP -adresse også.

Så ændres min IP -adresse, når jeg rejser dengang?

Det er et interessant spørgsmål, som faktisk er mere relevant, end folk tror. For at undgå forvirring er det sandsynligvis bedst at illustrere en kort tidslinje for en IP -adresse gennem en eksempel på en eksempel.

 • Jeg tænder for min digitale radio, der opretter forbindelse til internettet og bringer mig nyheden (hjemme -IP -adresse fra WiFi Router)
 • Brug mit Smart Watch til at tjekke vejret (Home IP -adresse fra WiFi Router)
 • Tjek min bærbare computer for at læse e -mail (hjemme -IP -adresse fra WiFi Router)

Telefon IP -adresse ændres, når du rejser

 • Kom i bil og Sat NAV downloader seneste opdateringer fra internettet (bil får IP -adresse fra 4G Mobile Gateway)
 • Rejs med tog til by ved hjælp af mobiltelefon til at gennemse web (IP -adresser fra 4G Mobile Gateways)
  (Mobile IP -adresser tildeles som denne)
 • Brug bærbar computer til at oprette forbindelse til togets WiFi -adgangspunkt (IP -adresse er tildelt fra adgangspunktet)

IP -adresse ændres med hvert sted

 • Arbejdskontor – Plug Laptop i firmanetværk ved hjælp af Ethernet -kabel på skrivebordet (privat IP -adresse tildelt lokalt)
  (Laptop har faktisk privat IP -adresse på virksomhedsnetværket, men bruger offentlig IP -adresse gennem firmaets Web Gateway)
 • Tjek e -mail på vej hjem via kaffebar WiFi (IP -adresse fra kaffebarer internetforbundet router)
 • Kom hjem og tænd for smart tv (hjemme -IP -adresse fra WiFi Router)

Forskellige typer IP -adresser

Som du kan se min IP -adresse ændres afhængigt af hvor jeg er, hvilken enhed jeg bruger, og hvordan jeg har tilsluttet Internettet. Selv i denne enkle tidslinje ville jeg have skiftet igennem omkring ti forskellige adresser (muligvis mere afhængigt af hvor længe jeg brugte min telefon til). Jeg ville også have brugt flere forskellige typer IP -adresse –

 • Privat IP -adresse varierer derhjemme, arbejde og muligvis på kaffebar)
 • Mobil IP -adresser fra min bil GPS og mobiltelefon.
 • Offentlige adresser fra mit hjem Wi-Fi, kaffebaradgangspunkt og firma Web Gateway.

Så som du kan se, selvom hver internetadresse er unik, vil min egen forbindelse bruge forskellige adresser hele dagen. Min webmailudbyder vil se, at min konto får adgang fra en række forskellige IP -adresser i løbet af dagen afhængigt af hvor jeg tilfældigvis er på det tidspunkt.

Dette er en af ​​grundene til, at det er så svært for websteder at blokere adgangen til enkeltpersoner baseret på den IP -adresse, de får adgang til fra. Hvis du nogensinde har hørt om denne praksis, er det faktisk ekstremt upålideligt. For eksempel, hvis jeg sendte en offensiv kommentar til et forum, mens jeg var på kaffebaren, og administratoren blokerede min IP -adresse. De ville være i kraft sortliste nogen i kaffebaren, der får adgang til dette forum. Det er klart, at en registreret konto er knyttet til en bestemt bruger, men de kan normalt genskabes let.

Sådan ændres IP -adresse

Fra et privatliv og anonymitetskontekst er hovedspørgsmålet den IP -adresse, du bruger derhjemme. Det kan logges, overvåges og spores meget let, når du er online. Der er mere registreret på et specifikt sted og individ (hvem der betaler internetkontoen). En komplet registrering af, hvad denne IP -adresse gør online findes på logfilerne på internetudbyderen, plus delvise logfiler på hver eneste webserver, der besøges. Det er klart, at dette sandsynligvis er den adresse, du bruger mest, medmindre du rejser meget, det er også den mest sårbare. En hjemmecomputer er ikke lige så mobil og vil generelt altid bruge den IP -adresse, der er tildelt din hjemmekonto. Så enhver, der er bekymret for, at deres online aktiviteter bliver logget eller overvåget, skal tage skridt her snarere end når de rejser,

Du kan ofte faktisk ikke ændre denne adresse overhovedet, selvom dette stort set er afhængig af din internetudbyder. Nogle gange får genstart af din modem/router en ny offentlig IP -adresse tildelt. For de fleste af os fungerer du ikke, du kan tjekke ved at skrive ‘Hvad er min IP -adresse‘Into Google, der viser din offentlige IP.

Hvis du vil have en pålidelig måde at skjule/ændre din IP -adresse derhjemme, skal du bruge en proxy- eller VPN -service som Nordvpn. Du kan bruge dette til at rute din trafik gennem en uafhængig server, der skjuler din rigtige placering. Hvis du bruger en VPN, vil den også kryptere din forbindelse, hvilket betyder, at alle logfiler i din internetudbyder er skjult for,

Så for at opsummere, ja, ændrer din IP -adresse hele tiden afhængigt af hvor og hvad du får adgang til internettet fra. I vid udstrækning taler din hjemlige IP -adresse, der er unik og knyttet til din fysiske adresse, ændrer ikke. Så hvis du vil munden på et forum eller sociale medier, så gør det med en sammensat konto fra en kaffebar eller et offentligt wifi-punkt!

IP -adresse forklaret: Hvad er en IP -adresse?

En IP -adresse hjælper med at identificere specifikke brugere og netværk. Læs videre for at lære mere om IP -adresser, herunder hvordan de fungerer og måder at holde dine sikre på.

Når du gennemser internettet eller opretter et websted, gør du det fra det, der omtales som en IP -adresse. En IP -adresse er et unikt sæt numre, der hjælper med at identificere en bestemt bruger eller en brugers placering, mens du er på internettet. At forstå betydningen af ​​en IP -adresse og hvordan du beskytter dig selv, mens du er online, er vigtig i en verden, hvor identitetstyveri, phishing -svindel og digitale hackingforsøg er stigende.

Hvad er en IP -adresse?

En IP -adresse er en unik streng på (ofte randomiserede) numre, der er tildelt en individuel computer eller lokalt netværk. Det bruges typisk som en identifikator til at indsamle, sende og dele information fra det ene sted til det næste. IP -adresser indeholder flere tal, der er adskilt af perioder. Et eksempel på en IP -adresse kan omfatte:

192.158.1.282 eller 182.111.5.222

IP -adresser spænder typisk fra 0 til 255, hvilket betyder, at ethvert ciffer, der bruges i en IP -adresse, er gyldigt, så længe det er over 0 og under 255.

IP -adresser genereres automatisk ved hjælp af en integreret algoritme af IANA, også kendt som Internettet til tildelte Numbers Authority. Iana er en del af ICANN (Internet Corporation for tildelte navne og tal), en velkendt organisation for alle, der nogensinde har købt et domænenavn eller investeret i at opbygge et eget websted.

IP -adresser indeholder ofte 2 dele:

 • Netværks -id: Netværks -ID er en del af en IP -adresse, der bruges til at udpege et specifikt netværk eller vært. Dette afsnit af IP -adressen findes typisk over for begyndelsen af ​​en IP -adresse.
 • Værts -id: Vært -ID er en anden del af en IP -adresse, der bruges til at identificere et specifikt IP/TCP -netværk. Et værts -ID findes efter et netværks -ID og kan bruges sammen med klasseidentifikatorer og til at oprette standard subnet -masker efter behov.

Forståelse af IP -adresser

IP -adresser lyder kompliceret, især hvis du ikke er bekendt med, hvad en IP -adresse er, eller hvis du lige er kommet i gang på internettet. At have en IP -adresse forklaret kan hjælpe bedre med at forbinde, hvordan IP adresserer relæ vigtige oplysninger fra det ene sted til det næste.

Hver gang du forsøger at logge online, prøver din computer at oprette forbindelse til dit netværk eller internetmodem. Du er automatisk tildelt en IP -adresse, når din computer forsøger at oprette forbindelse til din internetudbyder (internetudbyder). Denne IP -adresse forbliver hos dig, indtil du ændrer din IP -adresse, eller du anmoder om at få din IP -adresse ændret direkte med din internetudbyder.

Når din IP -adresse automatisk er genereret og tildelt din computer eller placering, kan du begynde at gennemse internettet. Hver gang du gennemser et nyt websted, sendes aktiviteten og filtreres gennem din internetudbyder, som derefter dirigerer webstedet direkte til dig, så webstedet kan indlæses korrekt.

Ændring af IP -adressen på din hjemmecomputer er mulig ved hjælp af forskellige værktøjer og ved at ringe til din internetudbyder direkte for at anmode om en ny IP -adresse til din husholdningscomputer. Husk, at selv når du rejser, følger din hjem IP -adresse ikke dig. Hver gang du opretter forbindelse til en alternativ internetforbindelse uden for dit hjem, får du en helt ny IP -adresse baseret på din placering og de enheder, du bruger.

Lær hvordan du udvikler din unikke brandstemme, designer et smukt websted og skaber indhold, der griber opmærksomhed med lidt hjælp fra os.

Hvordan tildeles IP -adresser?

Fordi internetudbyderen er ansvarlig for at tillade brugere online, er de også ansvarlige for at tildele og styre IP -adresserne til kunderne. Når du bruger domæneregistratorer til at oprette et nyt websted, får din webhost også en bestemt IP -adresse.

IP -klasser

Med IP -adresser bruges specifikke klasser til at udpege den type IP -adresse, der er synlig for ethvert netværk eller individuel. I øjeblikket er der 5 IP -klasser i alt: klasse A, klasse B, klasse C, klasse D og klasse E. IP -klasser defineres som følger:

 • Klasse a: Store netværk eller hele ISP -netværk
 • Klasse b: Mellemstore til store erhvervsorganisationer samt mere omfattende netværk eller virksomheder
 • Klasse c: Brugt til dem på mindre netværk eller internetudbydere
 • Klasse d: Ofte brugt til dem, der er interesseret i multicasting
 • Klasse e: Typisk reserveret til eksperimentel støbning eller brug samt til reserverede adresser baseret på ISP

Ud over at mærke IP -adresserne med en klasse, kan de valgte tal for hver IP -adresse let indikere, hvilken klasse IP -adressen falder inden for. For eksempel:

 • Klasse A IP -adresser varierer fra 1.0.0.0 til 127.255.255.255
 • Klasse B IP -adresser spænder fra 128.0.0.0 til 191.255.255.255
 • Klasse C IP -adresser varierer fra 192.0.0.0 til 223.255.255.255
  • IP -adresser i klasse C er ofte de mest almindeligt fundne IP -adresser i hjemmet og små virksomheder ip -adresser

  Når du er bekendt med IP -adresseklasser, kan du nemt finde ud af, hvilken type netværk du bruger eller er forbundet til, når du gennemser internettet.

  Det er også vigtigt at bemærke, at en IP -adresse ikke tildeles for evigt, da det kan være en midlertidig IP -adresse, eller den kan ændres manuelt til enhver tid.