Forskel mellem kryptering og kryptografi

Forskel mellem kryptering og kryptografi:

Hvad er forskellen mellem kryptering og kryptografi?

Kryptering kan krydre oplysningerne, så kun autoriserede personer kan fjerne samtalens poster. Kryptering fungerer ved at kode de originale data eller klemtekst med understøttelse af sofistikerede algoritmer, der omdanner den til ulæselig tekst eller chiffertekst.

En dekrypteringsnøgle ville være påkrævet for at vende tilbage til en læsbar struktur. Kryptering er bedst tilpasset til ustrukturerede felter eller databaser, der ikke transformeres regelmæssigt eller gemmes i flere systemer. Det kan bruges til at beskytte følsomme oplysninger inklusive betalingskortoplysninger (PCI), personligt identificerbar information (PII), finansielle kontonumre osv.

Typer kryptering

Der er to typer kryptering, der er som følger –

  • Asymmetrisk kryptering – Der er to numerisk relaterede nøgler, da den offentlige nøgle og private nøgler er oprettet for at kryptere og dekryptere beskeden. Asymmetrisk kryptering behandles som mere sikker end symmetrisk kryptering.
  • Symmetrisk kryptering – Symmetrisk kryptering er også defineret som konventionel eller enkelt nøglekryptering. Det er baseret på en hemmelig nøgle, som begge kommunikerer parter deler. Sendingspartiet krypterer den almindelige tekst til ciffer tekstbeskeder ved hjælp af den hemmelige nøgle. Den modtagende part ved modtagelse af chiffertekst -meddelelsen bruger en lignende hemmelig nøgle til at dekryptere den til almindelig tekst.

Kryptografi

Kryptografi er metoden til transmission af sikret information og kommunikation via nogle programmer, så kun den bestemt person forstår de faktiske poster, der deles. Denne proces til proces opfanger uautoriseret tilgængelighed for informationen.

Kodning af data i kryptografi følger numeriske hypoteser og få beregninger defineret som algoritmer. De kodede oplysninger overføres, så det gør det vanskeligt at finde de originale oplysninger. Disse sæt regler bruges i processen med digital signering, godkendelse til at sikre information, kryptografisk nøgleudvikling og beskytte alle dine økonomiske transaktioner.

Forskelle

De største forskelle mellem kryptering og kryptografi er som følger –

Kryptering Kryptografi
Det er processen med at konvertere almindelig tekst til en chiffer, som ikke kan regnes ud uden en nøgle. Kryptografi definerer at sikre en meddelelse ved hjælp af krypterings- og dekrypteringsmetoder.
Kryptering er anvendelsen af ​​kryptografi. Det er kunsten at generere koder ved hjælp af metoderne til kryptering og dekryptering.
Der er to typer krypteringer såsom symmetrisk eller asymmetrisk. Der er følgende typer kryptografi, såsom datakrypteringsstandard, avanceret krypteringsstandard og Rivest – Shamir – Adleman (RSA) algoritme.
Det er vigtigt for moderne datasikkerhed, hovedsageligt digitale underskrifter og for at beskytte følsomme elektroniske data, såsom e -mails og adgangskoder. Det er vidt brugt i elektronisk handel, digitale valutaer, militær kommunikation og chipbaserede kortbetalinger.

Forskel mellem kryptering og kryptografi

1. Kryptering:
Kryptering, som navn antyder, er generelt en teknik, der bruges til at skjule besked ved hjælp af algoritmer. Det er grundlæggende anvendelse af kryptografi, der koder for en meddelelse med en algoritme. I hjælper generelt med at beskytte private oplysninger, følsomme data og forbedre kommunikationssikkerheden mellem klientapps og servere. Det betragtes som en af ​​de mest effektive og populære datasikkerhedsteknikker.

Eksempel:

2. Kryptografi:
Kryptografi, som navn antyder, er generelt undersøgelse af metoder som kryptering. Dets hovedmål er at tilvejebringe metoder blot for at sikre og beskytte information og kommunikation ved hjælp af kryptering og relaterede teknikker. Det tillader simpelthen en at gemme følsomme oplysninger eller overføre den på tværs af usikre netværk, så den ikke kan læses eller få adgang til af nogen undtagen tilsigtet modtager. Dens funktioner inkluderer godkendelse, ikke -gentagelse, fortrolighed og integritet.

Eksempel:

Forskel mellem kryptering og kryptografi:

Kryptering

Kryptografi

Sidst opdateret: 05 mar, 2021

Lignende læse miniaturebillede

Som artikel