Basics Internet 

Det er det! Nu er du klar til at oprette forbindelse til dit Wi-Fi-netværk og sørge for, at det fungerer. Processen til at oprette forbindelse til et Wi-Fi-netværk varierer lidt afhængigt af hvilken type computer eller enhed, du bruger, men ethvert system kræver disse grundlæggende trin.

Skift trådløse routerindstillinger

Denne vejledning giver dig en generel idé om processen med at få adgang til din routerkonfiguration for at ændre kanalen, sikkerhedstypen og andre indstillinger.

Grundlæggende W-Fi-lektioner

 • Arbejder hjemmefra
 • Hvorfor kanaler 1, 6, 11?
 • Wi-Fi Signal Strength Basics
 • Forståelse af RSSI
 • Døde pletter og langsomme zoner
 • Ny router med DSL
 • Skift routerindstillinger
 • Vær en god Wi-Fi-nabo

Sådan ændres dine trådløse routerindstillinger

OK, så du har brugt Inssider til at vælge den bedste kanal til dit Wi-Fi-netværk-Awesome! Det næste trin er faktisk at foretage ændringen i dine Wi-Fi-routerindstillinger. Alle routere og adgangspunkter er lidt forskellige, men denne vejledning giver dig en generel idé om processen med at få adgang til din routerkonfiguration for at ændre kanalen, sikkerhedstypen og andre indstillinger.

1. Opret forbindelse til dit netværk trådløst eller via Ethernet.

Bemærk: Et Ethernet -kabel fungerer lidt bedre, fordi din router vil afbryde din fra det trådløse netværk et øjeblik, mens det skifter kanaler.

2. Find din routerkonfigurationsside.

Få adgang til routerkonfigurationssiden ved at skrive routerens IP-adresse ind til adresselinjen og presserende gå ind.

IP-adresse Typisk for
192.168.0.1 D-Link, Netgear og andre. Prøv denne IP først.
192.168.1.1 Linksys, Belkin, TP-Link og andre
192.168.15.1 Clear/Clearwire
192.168.100.1 Virgin Media Superhub
192.168.1.254 TP-LINK
10.0.1.1 Dette er temmelig sjældent.

Bemærk: Selvom der er et par flere mulige adresser, tager det ikke lang tid at se mønsteret. Prøv at ændre det andet til sidste nummer, hvis ingen af ​​disse fungerer.

Vent et øjeblik. Hvad er en IP -adresse?

Glad for at du spurgte! Hver router er vært for en lille webside, som du får adgang til at konfigurere den. Ligesom et websted har en adresse (såsom www.Metageek.com), din router har en adresse. Da det er en hjemmet Wi-Fi-router, behøver det ikke et navn, der er forbeholdt det, så det er bare en numerisk adresse. At skrive på adressen i adresselinjen i din browser fører dig til konfigurationssiden til din router.

3. Log ind med brugernavnet og adgangskoden.

Brug for hjælp til at vælge den bedste Wi-Fi-kanal?

Visualiser dit Wi-Fi-landskab med Inssider

Inssider viser dig nøjagtigt, hvordan dit netværk er konfigureret, hvordan nabolandet Wi-Fi-netværk påvirker dit og giver forslag til hurtige, sikre Wi-Fi.

De fleste routere kræver et brugernavn og adgangskode. Standardbrugernavnet er normalt admin. Standardadgangskoden er normalt på et klistermærke på routeren eller trykt på papirvejledningen eller emballagen. Hvis du ikke kan finde ud af det, skal du google modelnummeret på din router og “adgangskode” sammen.

4. Find siden Trådløse indstillinger.

På D-Link-routeren, som vi brugte, var siden med trådløse indstillinger let at finde. Normalt kan du finde det langs toppen eller venstre side, men det afhænger af routeren. I nogle tilfælde er det skjult i en anden menu.

5. Indstil den nye kanal, normalt med en dropdown -menu.

1, 6 og 11 er de eneste tre kanaler, der ikke overlapper hinanden på 2.4 GHz-band, og mens du sætter dit Wi-Fi-netværk på den samme kanal som et andet netværk i det samme band er ikke ideelt, er det altid en bedre idé at dele en kanal end at overlappe hinanden.

Dette er også et rigtig godt tidspunkt at sikre dig, at du kun bruger WPA2 til sikkerhed og kun 20 MHz kanaler (ikke 40 MHz eller “bundet” kanaler).

I 5 GHz -båndet er næsten enhver kanal et godt valg bortset fra DFS -kanaler. Derfor anbefaler vi at bruge kanaler 36-48 eller 149-165. Vi anbefaler at bruge 40 MHz brede kanaler i 5 GHz -båndet.

Klik Gem indstillinger eller Anvend indstillinger For at gemme ændringerne.

6. Din router genstarter nu.

Hvis du er tilsluttet trådløst, kan det tage et øjeblik for kanalen at skifte og for din computer at oprette forbindelse igen. Genstart Inssider for at kontrollere, at ændringerne er blevet anvendt.

Fejlfinding

Hvis du ikke kan finde ud af et skridt, eller hvis du går i vanskeligheder generelt:

Google det! Seriøst, Google er din ven. Altid. Prøv at google modelnummeret på din router, efterfulgt af “opsætning” eller “konfiguration”. Instruktioner er altid derude.

Prøv at kontakte din routers producent for at få hjælp.

Få hjælp fra andre brugere i Metageek -samfundet. Hvis du har et spørgsmål, er du sandsynligvis ikke den eneste!

Grundlæggende om internet: Sådan oprettes et Wi-Fi-netværk

GCFGLOBAL LOGO

Internettet er et virkelig kraftfuldt værktøj. Det giver os adgang til alle slags oplysninger på et øjebliks varsel – tænk e -mail, Google -søgning og Wikipedia. Så der er noget lidt modstridende ved kun at være i stand til at bruge internettet, når du sætter dig ned på en stationær computer. Hvad hvis du kunne bruge internettet hvor som helst i dit hjem eller kontor?

Hvis du allerede har højhastigheds (bredbånd) internettjeneste i dit hus, er det temmelig let at oprette din egen Hjemme trådløst netværk. Almindeligt kendt som Trådløst internet, Et trådløst netværk giver dig mulighed for at tilslutte bærbare computere, smartphones og andre mobile enheder til din hjemmeinternet service uden ethernet -kabel.

Køb en trådløs router

For at oprette dit eget Wi-Fi-netværk har du brug for en trådløs router. Dette er den enhed, der udsender Wi-Fi-signalet fra dit internetmodem i hele dit hus. Din internetudbyder (ISP) kan muligvis tilbyde dig en trådløs router mod et lille månedligt gebyr. Hvis du aldrig har oprettet et Wi-Fi-netværk før, kan dette være den nemmeste mulighed.

Hvis du vil købe din egen router, vil vi anbefale at bruge lidt mere tid på at undersøge forskellige muligheder. CNET tilbyder en omfattende guide til, hvordan man køber en router.

Nogle internetmodemer har muligvis allerede en indbygget trådløs router, hvilket betyder, at du ikke behøver at købe et separat.

Tilslut kablerne

 1. Når du har erhvervet en trådløs router, skal du forbinde den til dit eksisterende internetmodem.
 2. Tilslut et Ethernet -kabel fra dit modem til den trådløse router (der er normalt et kort Ethernet -kabel inkluderet i din trådløse router til dette formål).
 3. Tilslut strømkablet til den trådløse router.
 4. Vent mindst 30 til 60 sekunder, og sørg for, at lysene på din router fungerer korrekt.

Konfigurer din router

Dernæst skal du bruge din computer til at konfigurere din routers standardindstillinger. Dette inkluderer indstilling af en Unikt navn og adgangskode til dit trådløse netværk.

 1. Brug din webbrowser til at indtaste Router’s standard IP -adresse ind i adresselinjen, tryk derefter på Gå ind. Din routers instruktioner skal indeholde disse oplysninger, men nogle af de mest almindelige adresser inkluderer 192.168.0.1, 192.168.1.1, og 192.168.2.1.
 2. Routerens login-side vises. Igen skal de nøjagtige loginoplysninger inkluderes i din routers instruktioner, men de fleste routere bruger et standard brugernavn og adgangskodekombination, såsom admin og adgangskode.
 3. Din routers indstillingsside vises. Find og vælg Netværksnavn Indstilling og indtast derefter et unikt netværksnavn.
 4. Find og vælg Netværksadgangskode Indstilling og vælg en krypteringsmulighed. Der er flere typer af kryptering du kan bruge, men vi anbefaler WPA2, som generelt anses for at være den mest sikre.
 5. Indtast den ønskede adgangskode. Sørg for at bruge en stærk adgangskode til at sikre, at ingen andre kan få adgang til dit netværk.
 6. Find og vælg Gemme knap for at gemme dine indstillinger.

Forbinde!

Det er det! Nu er du klar til at oprette forbindelse til dit Wi-Fi-netværk og sørge for, at det fungerer. Processen til at oprette forbindelse til et Wi-Fi-netværk varierer lidt afhængigt af hvilken type computer eller enhed, du bruger, men ethvert system kræver disse grundlæggende trin.

 1. Find din computers netværksindstillinger, og søg efter nærliggende Wi-Fi-netværk.
 2. Vælg dit netværk, og indtast din adgangskode.
 3. Hvis forbindelsen er vellykket, skal du åbne din webbrowser og prøve at navigere til en webside som www.Google.com. Hvis siden indlæses, betyder det, at din Wi-Fi-forbindelse fungerer korrekt.

Tillykke!

Du har lige oprettet dit eget trådløse netværk. Vej at gå!