Kan e -mails spores

De fleste gratis e -mail -udbydere, som Gmail og Outlook, overvåger enhver måde, du interagerer med din konto. De sporer din aktivitet online ved hjælp af browser og fingeraftryk, tredjepartscookies (nyt vindue) og andre sporingsteknologier.

Sådan finder du ud af, hvem din anonyme e -mail -afsender er?

At sende en anonym e -mail kan være nyttig i visse situationer, f.eks. Når du vil beskytte din egen identitet online. Vi har allerede talt i længden om, hvordan man sender en anonym e -mail, og hvorfor, men hvad nu hvis du er i den modtagende ende af en sådan e -mail og vil vide, hvem din mystery e -mailer er, og hvis du kan stole på dem?

Det viser sig, at jeg modtog en spam -e -mail i morges, der vil være den perfekte marsvin til vores lille udstillingsvindue ved at finde, hvem der sendte os en anonym e -mail, så lad os komme ned til det.

Sådan finder du ud af identiteten eller placeringen af ​​en anonym e -mail -afsender (muligvis)?

Der er to metoder, vi kan prøve at finde ud af en anonym e -mail -afsender.

Først prøver vi den hurtigere og lettere metode, som er at prøve at lære deres identitet fra de oplysninger, de måtte have tilbage i e -mailen. Det kan være nogen, du kender personligt, og de har måske ikke gjort et meget godt stykke arbejde med at skjule deres identitet.

Så hvordan man gør dette?

Først skal vi åbne den pågældende e -mail. Før du spørger “kan bare åbne en e -mail være farlig?”, Svaret er nej, det er det ikke.

Dette plejede at være et problem tilbage, da e -mails blev sendt i almindelig tekst, men kunne også indeholde HTML -kode. Visse e -mail -programmer havde en sårbarhed, der gjorde det muligt for dem at køre en JavaScript -kode og inficere en computer, hvis du åbner en sådan e -mail.

Heldigvis er dette ikke længere tilfældet, og sårbarheden blev opdaget og straks fastgjort.

Mens åbning af en e -mail er sikker, betyder det ikke, at du skal åbne vedhæftede filer eller klikke på links i den. Faktisk, for at være sikker, skal du ikke klikke på noget i e -mail -kroppen, da der kan være et ondsindet manuskript, der gemmer sig næsten hvor som helst (skjulte links, billedlink osv.).

Metode 1: Find identiteten af ​​den anonyme e-mail-afsender ved hjælp af “Svar-til”

Okay, nu hvor vi konstaterede, at det er sikkert at åbne en e -mail, kan vi starte vores undersøgelse af identiteten af ​​den anonyme e -mail -afsender.

 1. Åbn den pågældende e -mail.
 2. Hvis du er på Gmail, i øverste højre hjørne af e -mail -kroppen ved siden af ​​datoen, finder du tre prikker, den ene under den anden. Klik på ikonet “Mere” for at afsløre en ny menu:

E -mail -show original

 1. Vælg “Vis original” fra menuen.
 2. Dette åbner et nyt vindue, der ved første øjekast kan virke forvirrende, men ikke rolig, vi fortæller dig, hvad du skal kigge efter.

Vis original e -mail

 1. Se efter linjen “Svar til:”. Du er måske heldig, og afsenderen glemte (eller vidste ikke, hvordan man) ændrede deres “svar til” e -mail -adresse, da de sendte beskeden fra en anden konto.

Desværre vil du sandsynligvis ikke være i sådan held, og afsenderen var lidt bedre til at dække deres virkelige identitet.

Metode 2: Sporing af den anonyme e -mail -afsender ved hjælp af IP -adressen

Vi kan dog stadig prøve at spore dem ved hjælp af vores anden metode, og det er at finde deres Internet Protocol (IP) -adresse.

Hvad er en IP -adresse?

En IP er et identificerende nummer til din computer på det netværk, du er tilsluttet til. Dette giver din enhed mulighed for at kommunikere med andre enheder på internettet eller et andet netværk.

Tænk på IP dybest set på samme måde som du ville tænke på dit hjem eller din forretningsadresse eller en anden fysisk placering. Hvis nogen vil sende dig en pakke, bliver de nødt til at sende den til dig på den adresse, ellers når den ikke dig.

Det er stort set, hvordan IP -adresser også fungerer. Når vi kommunikerer online, sender vi ud og modtager små datapakker frem og tilbage, men i stedet for at bruge en faktisk fysisk adresse, bruger computere DNS -servere til at hjælpe dem med at finde værtsnavne med en tilsvarende IP -adresse.

Hvordan finder du ud af nogens IP -adresse fra deres e -mail?

Den nøjagtige måde at finde en persons IP -adresse fra deres e -mail afhænger af den e -mail -tjeneste, de bruger. Vi viser dig her, hvordan du kan gøre det med de tre mest populære e -mail -programmer, Gmail, Microsoft Outlook og Yahoo Mail.

De tre måder ligner hinanden, men der er nogle nuancer med hensyn til hver specifik e -mail -service, som du skal være opmærksom på.

Gmail

E -mail -show original

 1. Åbn den e -mail, du vil tjekke.
 2. På samme måde som vi brugte ovenfor, åbner menuen “mere” i øverste højre.
 3. Klik igen på “Vis original” for at åbne et nyt vindue med titlen “Original meddelelse”. Dette viser dig e -mail -overskriften i sin fulde herlighed.
 4. Se efter de linjer, der er mærket “Modtaget:”. Ved siden af ​​dem er IP -adressen. Disse vil se sådan ud:

Microsoft Outlook

 1. På Microsoft Outlook skal du åbne den e -mail -besked, du vil lære mere om.
 2. Vælg ankerikonet (i “Tags”) og åbn boksen “Egenskaber”. Du kan også åbne “egenskaber” ved at gå til fil> info> egenskaber.
 3. Når du er i dialogboksen “Egenskaber”, skal du vælge sektionen med titlen “Internet Headers” og kigge efter “X-oprindelige-IP”. Dette viser dig afsenderens IP -adresse som denne:

E -mail -egenskaber

Yahoo Mail

 1. Åbn den yahoo -e -mail, du vil lære om.
 2. Find gearikonet, og åbn menuen “Flere handlinger”.
 3. Klik på indstillingen “Vis fulde overskrifter”.
 4. Rul ned, eller brug “CTRL+F” på din computer for at finde linjen “X-oprindelige-IP”, og ved siden af ​​den finder du IP-adressen på din afsender.

Okay, så du fandt IP -adressen, men hvad nu nu?

Nå, nu er vi nødt til at bruge et lille værktøj kaldet “IP -opslag”. Heldigvis er der masser af frit tilgængelige IP -opslagstjenester på Internettet, som kan fortælle dig, med relativt god præcision, hvor enheden bruger IP er placeret.

Så nu, alt hvad du skal gøre er at kopiere/indsætte den IP -adresse, du har fundet i e -mail -overskriften i IP -opslaget, klik på knappen og lad det udføre arbejdet.

For eksempel kan vi bruge whoisxmlapis IP -opslagstjeneste.

Whoisxmlapis IP -opslag

Hvis du klikker på “opslag”, vil du være i stand til at se en whois -rekord. Dette viser dig registrator, navneserver og registreringsdatoer (Thin Whois -model), eller ud over dette, kontaktoplysninger.

Da vi dog ønsker at finde mere information specifikt om IP, kan vi bruge et IP Geolocation -værktøj.

Vi kopierer/indsætter IP i marken, og API’en viser os noget lignende:

IP -opslag

Som du kan se, kan du under “Placering: Objekt” se landet (FR for Frankrig), region, by (i øjeblikket redacted, da vi bare bruger en forhåndsvisning og ikke den fulde service), breddegrad, længdegrad, postkode, tidszone.

Med alle disse oplysninger til rådighed kan vi temmelig nøjagtigt trække, hvor den anonyme e -mail -afsender er placeret.

Kan du få en virus fra at åbne en e -mail?

Nej, du kan ikke få en virus fra at åbne en e -mail i disse dage. Dette plejede at være muligt, når e -mails var i almindelig tekst, og du kunne tilføje HTML til dem. Især Outlook havde en sårbarhed, der gjorde det muligt for JavaScript at køre, hvis du åbner en inficeret e -mail, men det er rettet siden.

Konklusion

Er dette en sikker ild måde at finde ud af, hvem den anonyme e-mail-afsender er, og hvor de er? Nej, nogle svindlere vil være meget gode til at skjule deres oplysninger, og du skal muligvis grave lidt mere.

For eksempel bruger de muligvis en VPN -server, der bare viser en anden IP i stedet for deres rigtige. Der er måder at finde ud af, om nogen bruger en VPN, men vi dækker dem en anden tid.

De bruger muligvis også en anonym e -mail -konto selv som CTEMPLAR. I dette tilfælde vil det være virkelig svært at finde ud af, hvem de er, da CTEMPLAR ikke kræver et telefonnummer for at tilmelde sig, og det registrerer heller ikke, gemmer, overvåger, logger eller deler oplysninger, du indsender, inklusive din IP.

Selve IP er fjernet fra logfiler og metadata, og udadvendte e -mails er ikke sporbare tilbage til afsenderen. I stedet bruges CTEMPLARs egen IP, og ikke engang CTEMPLAR kender afsenderens rigtige IP -adresse.

Tjek Ctemplar: Armored e -mail for at lære mere om anonym og sikker e -mail og begynde at sende din egen let!

Genvinde din ret til privatliv nu!

Stå med os i kampen for at beskytte privatlivets fred, borgerlige frihedsrettigheder og retten til anonymitet. Opret din anonyme krypterede e -mail i dag.

Kan e -mails spores?

Kan e -mails spores

Uanset om du skal blokere spam, tjekke for phishing eller blot undersøge en ukendt afsender, vil du undertiden finde ud af, hvor en e -mail kom fra. Og mange mennesker vil måske spore og spore dine e -mails – fra store tech -virksomheder, marketingfolk og annoncører til de retshåndhævende myndigheder.

Vi forklarer, hvordan e -mails kan spores og spores, og de trin, du kan tage for at holde din e -mail privat.

Få knappen Proton Mail

Hvorfor spore en e -mail?

Hvis du modtager en e -mail fra en ukendt afsender, er der flere grunde til, at du måske vil tjekke, hvor den kom fra:

 • Beskeden er spam, og du vil finde og blokere afsenderen.
 • Du har mistanke om et phishing -angreb, så du kontrollerer, hvor meddelelsen stammer fra.
 • Du har modtaget en voldelig besked og vil spore kilden.

Tilsvarende kan andre forsøge at spore dig og spore dine handlinger online via dine e -mails:

 • De fleste gratis e -mail -udbydere indsamler oplysninger, der er knyttet til din identitet for at målrette dig med annoncer.
 • Marketingfirmaer kan spore, hvordan du reagerer på deres e -mails ved hjælp af trackere i de meddelelser, du modtager.
 • Regeringer og retshåndhævende myndigheder kan identificere og spore dig efter de e -mails, du sender.

Alle kan oprette en falsk e -mail -adresse og sætte ethvert navn i Fra felt, så hvordan kan du spore dens oprindelse?

Find en IP -adresse fra en e -mail

Det første sted at begynde at spore en e -mail er at kigge efter kilde -IP -adressen (nyt vindue), numrene, der identificerer enheder, der er forbundet til internettet. Kontroller e -mail -header, der indeholder oplysninger om afsender, modtager, emne og tid, meddelelsen blev sendt. Det viser også IP -adressen på serveren, at meddelelsen blev sendt fra.

For eksempel i Proton Mail kan du se en e -mails header ved at klikke på Mere menu (tre vandrette prikker) og valg af Se overskrifter.

Vis overskriftsmulighed i Proton Mail, så du kan spore e -mail -kilde -IP -adressen

Kontroller det lange kodestykke (delvist vist nedenfor). Du kan finde e -mailens kilde -IP -adresse i den første Modtaget felt (som meddelelser normalt passerer gennem flere servere for at komme til dig, kan du se flere Modtaget felter). Her er IP -adressen 159.135.236.69.

Meddelelsesoverskrift, der viser det modtagne felt med kilde -IP -adressen

Den nemmeste måde at finde IP -adressen på er at skære og indsætte overskriften i en meddelelsesoverskriftsanalysator som MessageHeader (nyt vindue) eller e -mail -headeranalysator. (nyt vindue)

E -mail -headeranalysator, der viser kilde IP -adresse, by og internetudbyder, hvorfra e -mailen blev sendt

IP -adressen henviser til serveren, som e -mailen blev sendt fra – I dette tilfælde kan en e -mail -leveringstjeneste i San Antonio, Texas – men denne adresse ikke kan spores til en bestemt person.

De mest populære webbaserede og mobile e-mail-apps inkluderer ikke de offentlige IP-adresser, der er tildelt enkeltpersoner i e-mail-overskrifter. De e -mail -overskrifter, der er sendt fra Proton Mail Web og mobile apps, indeholder ikke bruger -IP -adresser i overskrifter.

Men desktop -e -mail -apps, der bruger SMTP, som Outlook eller Thunderbird, kan omfatte den oprindelige IP -adresse i overskriften. Imidlertid kan denne IP -adresse ikke spores til et individ uden yderligere undersøgelse (se hvordan du kan spores nedenfor).

Kort sagt kan IP -adresserne i e -mails give dig en anelse om, hvor e -mailen stammer fra. Hvis du ser, at det er fra en ukendt eller mistænksom kilde, kan du blokere fremtidige e -mails fra den afsender.

Kan du spore en e -mail til en person?

E-mail-tjenester, internetudbydere (internetudbydere) og retshåndhævende myndigheder kan muligvis identificere dig fra din offentlige IP-adresse og andre metadata (nyt vindue) .

Antag først, at du tilmelder dig en gratis e -mail -service, som Gmail, ved hjælp af et mobilnummer eller andre personligt identificerbare oplysninger. I dette tilfælde vil udbyderen naturligvis være i stand til at spore dig. Men selvom du opretter en konto med kun falske personlige detaljer, kan Google muligvis dele din virkelige identitet sammen, da det logger dit hver bevægelse online (se hvordan du er sporet nedenfor).

For det andet tildeler din internetudbyder en offentlig IP -adresse til dine tilsluttede enheder (som dit hjem Wifi Router), som er din adresse på Internettet. Din mobilnetværksoperatør gør det samme for din smartphone. Hvert websted, du besøger eller online service, du bruger, henviser til din enhed ved hjælp af din offentlige IP -adresse (medmindre du skjuler den – se nedenfor). Så en e -mail sendt fra en IP -adresse kan spores til den, der er tildelt den IP -adresse på det tidspunkt.

På denne måde kan retshåndhævende myndigheder anmode om en brugers IP -adresse og andre metadata fra e -mail -udbydere og internetudbydere for at spore, der står bag en e -mail, skønt det kræver en retsafgørelse i de fleste lande.

Kan du spore en e -mail til et sted?

Kilde IP -adressen på en e -mail kan give dig en grov indikation af, hvor en e -mail stammer fra for eksempel, hvis den er fra en privat e -mail -server (se hvordan man finder en IP -adresse ovenfor). Men ofte viser e -mailen bare en e -mail -udbyders server. En Google -server kan være i Texas, men den bruger, der sendte e -mailen, kunne være overalt.

Men hvis lovhåndhævere får fat i din offentlige IP -adresse ved at undersøge din e -mail, kan det indikere din placering.

De fleste internetudbydere og mobiloperatører tildeler blokke af offentlige IP -adresser til enheder i nogle geografiske regioner. Så din offentlige IP -adresse kan Vis hvilken by eller distrikt du bor i, men der er ingen garanti. En IP -adresse kan undertiden antyde, at du er i et andet område eller endda et andet land.

Hvis du giver nogen personligt identificerbare oplysninger, når du tilmelder dig en e -mail -konto, kan din hjemmeplacering naturligvis spores af dine offentligt tilgængelige adresseoplysninger.

Få Proton Mail for at reducere risikoen for, at dine e -mails spores

Hvordan du kan spores med e -mail

Der er to vigtigste måder, du kan spores på, når du bruger e -mail:

 • Store gratis e -mail -udbydere, som Gmail og Outlook, sporer din e -mail og anden online aktivitet over internettet.
 • E -mail -marketingfolk bruger sporingsteknologi til at overvåge, hvordan du reagerer på e -mails.

“Gratis” e -mail -dataindsamling

De fleste gratis e -mail -udbydere, som Gmail og Outlook, overvåger enhver måde, du interagerer med din konto. De sporer din aktivitet online ved hjælp af browser og fingeraftryk, tredjepartscookies (nyt vindue) og andre sporingsteknologier.

Ved at samle dine personlige data på tværs af apps og tjenester kan Google opbygge en detaljeret profil af dig, der skal deles med annoncører (nyt vindue) . Med Gmail og andre “gratis” Google -tjenester betaler du ikke et abonnement. I stedet betaler du med de intime detaljer i dit liv.

For at få en idé om de reelle omkostninger ved Gmail, skal du tage et kig på dens privatlivsmærke i Apples App Store, der viser de personlige data, den indsamler fra dig:

Gmail iOS Privacy Label, der viser de mange måder, du kan spores gennem de personlige data, som Google indsamler fra dig

E -mail -trackere

Virksomheder inkluderer ofte e -mail -trackere i meddelelser til overvågning af din mailaktivitet.

E -mail -trackere fungerer typisk ved at indlejre en lille sporingspixel i en e -mail, der er knyttet til et fjerntliggende billede. Når du åbner meddelelsen, indlæses billedet fra kildeserveren, og følsomme oplysninger kan sendes tilbage til afsenderen, herunder:

 • Hvilken e -mail du åbnede
 • Dato og tidspunkt for åbning
 • Enhedstypen og operativsystemet

E -mail -trackere kan endda spore din IP -adresse og omtrentlige placering.

Ifølge en undersøgelse indeholder over 70% af e -mails fra mailinglister trackere (nyt vindue) . Men der er måder at blokere trackere og holde din e -mail -aktivitet privat.

Stop e -mails fra at blive sporet

Sådan bruger du e -mail mere privat og blokerer trackere fra at invadere dit privatliv.

Skift til privat e -mail

Få en ende-til-ende-krypteret e-mail-konto som Proton Mail.

Hos Proton indsamler vi ikke dine personlige data for at målrette dig med annoncer. Al vores finansiering kommer fra betalende medlemmer af Proton -samfundet, ikke fra at udnytte dine personlige data.

Med Proton Mail kan du:

 • Opret en gratis konto uden at dele personlige oplysninger (selvom du måske bliver bedt om at bekræfte, at du er et menneske)
 • Hold dine e-mails sikre med ende til ende og nul-adgang kryptering. Ingen undtagen du kan læse dem, ikke engang proton
 • Send en ende-til-ende-krypteret e-mail til alle, der bruger adgangskodebeskyttede e-mails
 • Bloker e -mail -sporing og skjul din IP -adresse med Protons forbedrede sporingsbeskyttelse
 • Indstil en udløbstid for krypterede e -mails, hvorefter de automatisk sletter sig fra din modtagers indbakke

Brug en VPN (eller tor)

Hold din online aktivitet privat med et virtuelt privat netværk (VPN) som Proton VPN (nyt vindue) .

En god VPN skjuler din IP -adresse fra din internetudbyder og holder din online aktivitet privat. For at beskytte dit privatliv, mens du bruger e -mail, skal du kun få adgang til din private e -mail med en VPN.

Hvis du har brug for en større grad af privatlivets fred, kan du overveje at få adgang til Proton Mail med Tor Anonymity Network.

Skjul din e -mail med aliaser

Brug e -mail -aliaser eller yderligere e -mail -adresser, for at skjule din personlige e -mail -adresse og beskytte din identitet. Du kan oprette mindst ti yderligere adresser med en protonbetalt plan.

Eller overvej at bruge en e -mail -aliasing -service som Simplelogin af Proton (nyt vindue) . Oprettelse af anonyme aliaser til forskellige websteder giver dig mulighed for at holde din e -mail -adresse privat og beskytte din indbakke mod spam og phishing.

Sidste tanker

Du er muligvis ikke i stand til at spore en enkelt e -mail til en person, men du kan få en idé om, hvor den kom fra hovedet.

Imidlertid kan e -mail -udbydere, internetudbydere og retshåndhævende myndigheder spore enkeltpersoner fra e -mails ved hjælp af deres IP -adresser og andre metadata. Og marketingfirmaer kan overvåge, hvordan du reagerer på de e -mails, du modtager.

Det er umuligt at garantere 100% anonymitet på internettet. Men du kan reducere chancerne for at blive sporet og sporet ved hjælp af Proton Mail, Proton VPN (eller TOR) og aliaser.

Hos Proton er vores mission at give alle privatliv og sikkerhed online. Tilmeld dig en gratis Proton Mail -konto, og du får krypteret protonkalender, Proton Drive og Proton VPN inkluderet.

Hvis du vil støtte vores mission, skal du tilmelde dig en betalt plan. Vores Proton Unlimited Plan inkluderer 500 GB krypteret opbevaring, support til tre brugerdefinerede domæner, 15 adresser og ubegrænsede aliaser. Bliv sikker!