IPSEC for IPv6: Er det mere sikkert end IPv4

Oftest stammer sikkerhedssårbarhederne i en netværksprotokol fra mangler i implementeringen. Disse mangler er senere lappet, og med tiden styrker opdagelsen og lappen af ​​sårbarheder sikkerheden i netværksprotokollen. Fordi IPv4 -protokoller har draget fordel af denne proces meget længere end IPv6 -protokoller, er der mere robuste i deres sikkerhed.

IPv6 vs IPv4 Sikkerhed

Tænker med hensyn til netværksangreb, hvordan er IPv6 mere sikker? Selvom Nat ikke vil blive mere effektiv routing, er jeg nysgerrig efter sikkerhed. Jeg forstår, at der er en masse indbyggede sikkerhedsfunktioner i IPv6, men vil du virkelig have hver enhed med sin egen offentlige IP-adresse? Mens NAT og PAT virkelig er en Band-Aid-teknologi, er det en fremragende sikkerhedsfunktion at skjule en bestemt enheds IP-adresse. Især med DDoS -angreb tror jeg, at det bliver meget lettere at angribe en bestemt enhed, hvis du har sin egen offentlige IP -adresse. Jeg har dog lyst til, at næsten alle offentlige netværksangreb allerede vil have en fordel. Er der nogen iboende beskyttelse mod dette? Bare tænker på dette, når jeg kommer i mine sidste par studie -sessioner, før jeg tager min net+ eksamen. Måske være et fjollet spørgsmål, men jeg er nysgerrig, hvis nogen anden som tænkt over dette, og hvordan det vil påvirke dine aktiver.

IPSEC for IPv6: Er det mere sikkert end IPv4?

IP Security, eller IPsec, er en samling af standarder for sikkerheden ved transmitteret følsom information over ubeskyttede netværk. På netværksniveau beskytter og autentificerer IPSEC datapakker, der sendes mellem IPsec -enheder. IPSEC har flere valgfri sikkerhedsfunktioner, hvis brug kan dikteres af lokale sikkerhedspolitikker:

  • Datafortrolighed -Sender kan kryptere pakker inden Send
  • Dataintegritet – modtageren kan autentificere pakker for at sikre, at data ikke er blevet manipuleret med
  • Data Origin -godkendelse – Modtager kan bekræfte kilden til de modtagne pakker
  • Antireplay -receiver kan registrere og afvise eventuelle afspilte datapakker

IPSEC til IPv6 er implementeret med godkendelsesoverskrift og indkapsling af sikkerhedsoplasten. Autentificeringshoved (AH) verificerer kilden til at beskytte IP -overskriftsintegritet. Indkapsling af sikkerheds nyttelast (ESP) “giver fortrolighed, godkendelse af kilden, forbindelsesløs integritet af den indre pakke, antireplay og begrænset trafikstrømfortrolighed.”

IPSEC har to forskellige driftsmetoder: Transporttilstand og tunneltilstand.

  • Transporttilstand (vært til vært) bruger IPv6 -overskriften på den originale pakke, derefter AH- eller ESP -overskriften og derefter nyttelasten
  • Tunneltilstand (Gateway to Gateway eller Gateway til at være vært) bruger en ny IPv6 -header, der inkluderer AH- eller ESP -header, den originale IP -header og nyttelasten

IPv6 -kryptering

Mens ende-til-ende-kryptering blev retroaktivt tilføjet til IPv4, blev den indbygget i IPv6. Kryptering og integritetskontrol, der i øjeblikket bruges af VPN’er, er standard i IPv6 for alle enheder og systemer.

IPv6 er også mere sikker til navneopløsning. Protokollen Secure Neighbour Discovery (Send) muliggør kryptografisk bekræftelse af en værts identitet efter forbindelse, hvilket gør navngivne angreb vanskeligere. Dette er ikke en erstatning for verifikation på applikationen eller serviceniveauet, men tilbyder yderligere sikkerhed.

Er IPv6 mere sikker end IPv4?

Det korte svar er nej. Imidlertid kan dette spørgsmål betyde to forskellige ting, og kræver derfor et mere nuanceret svar. Dette spørgsmål kan betyde:

  • Om de specifikke IPv6 -protokoller er mere sikre end deres IPv4 er lig med
  • Om implementeringer af IPv6 er mere sikre end deres IPv4 er lig med

Når man sammenligner IPv4 og IPv6 på protokolleniveau, kunne kompleksiteten af ​​IPv6 give et højere antal punkter for angreb. Det er dog mere praktisk at sammenligne IPv4- og IPv6 -implementeringer med hensyn til sikkerhed. For det er det vigtigt at overveje, hvor længe protokolspecifikationer og implementeringer har eksisteret.

Oftest stammer sikkerhedssårbarhederne i en netværksprotokol fra mangler i implementeringen. Disse mangler er senere lappet, og med tiden styrker opdagelsen og lappen af ​​sårbarheder sikkerheden i netværksprotokollen. Fordi IPv4 -protokoller har draget fordel af denne proces meget længere end IPv6 -protokoller, er der mere robuste i deres sikkerhed.

Nogle gange stammer disse sårbarheder fra mangler i protokolspecifikationerne. I dette tilfælde drager IPv4 -protokolspecifikationer endnu en gang ud af at have eksisteret længere, da IPv6 -protokolspecifikationerne er nyere og har endnu ikke modtaget det samme niveau af kontrol.

IPv4 vs IPv6 Sikkerhed: Kend forskellen

IP (Internet Protocol), oprettet i slutningen af ​​70’erne, er den kommunikationsprotokol, der bruges på Internettet, og på de private netværk, som vi ser i dag i virksomheder eller endda i hjem.

Det sigter mod at muliggøre sammenkobling af to eller flere enheder på netværket.

Internettet fungerer gennem protokoller som IPv4 og IPv6, som er numeriske kombinationer, der skaber forbindelser mellem enheder.

Emnet for øjeblikket, IPv4- og IPv6 -protokollerne medfører stadig tvivl for dem, der bruger internettet. I denne artikel forklarer vi kort, hvad de er, og hvordan de to adskiller sig med hensyn til sikkerhed.

IPv4 og IPv6 i et nøddeskal

IP -protokollen har en adresseringsplan, der ligner telefonnumre. Ligesom enhver telefon i verden er den unik (i betragtning af områdekoden og landekoden) har hver enhed, der er tilsluttet internettet, et unikt nummer, der kaldes en IP -adresse.

Hvad er nøjagtigt IPv4 -protokollen?

IPv4 -protokollen var den første version af IP -protokollen, der blev lanceret i begyndelsen af ​​internettet.

Det er en af ​​de vigtigste protokoller baseret på netværksforbindelsesmetoder og var den første version, der blev brugt i lanceringen af ​​Arpanet, forgængeren til Internettet.

I øjeblikket ruter IPv4 stadig det meste af verdens trafik på trods af den stigende implementering af IPv6 -protokollen. Det har adresser i 32-bit-standarden, og fordi den er ret gammel, udgør adskillige problemer, hovedsageligt med hensyn til dens ekspansionskapacitet.

Faktisk med denne konfiguration tillader IPv4 -protokollen oprettelse af op til 4.3 milliarder forskellige adresser. Dette bragte os til den aktuelle krise med den stigende udvidelse af internettet og de tilsluttede enheder, dette nummer er ikke nok.

Derfor er det nu ret vanskeligt at finde tilgængelige IPv4 -adresser, og derfor forbinder alle nye enheder til netværket IPv6 -protokollen.

Hvad er nøjagtigt IPv6 -protokollen?

Med den voksende og en allerede forventet mangel på IPv4 -adresser bruges IPv6 mere og mere, og på kort tid vil det blive brugt i store proportioner over hele verden.

Dette skyldes, at i modsætning til sin forgænger bruger den adresser i standard 128 bit & giver mulighed for at oprette 340 undecillion unikke adresser. Det er mere end nok til at opretholde al verdensomspændende trafik i et stykke tid.

Sammen med nye adresser tilbyder IPv6 også en række fordele for sikkerhed, integritet og ydeevne.

Det repræsenterer et stort sikkerhedsfremgang, da dets antal adresser er så stort, at det for eksempel gør det umuligt at bruge IP -scanningsteknikker i netværk for at finde mulige computere med sikkerhedssårbarheder.

IPv4 vs IPv6: Sammenligning af deres sikkerhedsforanstaltninger

I IPv6 var der også en bekymring for at korrigere de sikkerhedsbegrænsninger, der findes i IPv4. En af de vigtigste mekanismer, der er oprettet til dette, er IPsec (IP Security), der giver datapakke -krypteringsfunktioner for at garantere tre aspekter af disse: integritet, fortrolighed og ægthed.

Faktisk kan IPSEC også bruges i IPv4, men ikke i NAT-baseret kommunikation. Der er ikke behov for sidstnævnte i IPv6, så brugen af ​​ipsec opstår uden begrænsninger.

For at udføre sin funktion bruger IPSEC i det væsentlige en udvidelsesoverskrift kaldet Authentication Header til godkendelsesformål, en anden kaldet indkapsling af sikkerhedsstigning (ESP) for at garantere fortrolighed og Internet Key Exchange (IKE) -protokollen til kryptering.

Det er værd at bemærke, at IPv6 -protokollen i sig selv allerede repræsenterer et stort sikkerhedsforløb, da dens antal adresser er enormt.

For eksempel gør det det umuligt at bruge IP -scanningsteknikker i netværk for at finde mulige computere med sikkerhedssårbarheder.

Det er dog vigtigt at bemærke, at det faktum, at IPv6 tilbyder mere beskyttelse end IPv4, ikke betyder, at reduktion af sikkerhedsmæssige bekymringer ikke vil forårsage problemer.

Et adgangskontrolsystem, firewall, antivirus og andre ressourcer skal fortsat anvendes.