Hvorfor er skiftet til IPv6 vigtig

Contents

De sidste IPv4 -adresseblokke er allerede tildelt de regionale internetregistre (RIRS) og er enten blevet udtømt eller er meget tæt på udtømning. Nogle ældre adresseblokke kan inddrives og omfordeles, og nogle tidligere tildelte adresseblokke handles af deres indehavere, men det vil ikke længere være muligt at få nye adresseblokke til at imødekomme den fremtidige vækst på Internettet. En ajourført rapport om IPv6-opgaven er tilgængelig her.

Ofte stillede spørgsmål (FAQ) om IPv6 -vedtagelse og IPv4 -udmattelse

Der har været flere opfordringer til handling for organisationer til at implementere den nyere version af Internet Protocol, IPv6, som er designet til til sidst at erstatte IPv4 -protokollen. Internetforeningen støtter stærkt sådanne opfordringer til handling. Faktisk var Internet Society-ledet verdens IPv6-lancering den 6. juni 2012 en vigtig katalysator til IPv6-implementering.

Hvis implementeringen er forsinket, påvirkes den fremtidige vækst og den globale forbindelse på internettet negativt. Oplysningerne nedenfor er beregnet til at hjælpe med at besvare nogle af de ofte stillede spørgsmål, der er forbundet med udmattelse af IPv4 -adressepuljen og vedtagelsen af ​​IPv6.

Denne liste over ofte stillede spørgsmål er beregnet til at være et ”levende dokument.”Det vil fortsat blive opdateret og udvidet. Derudover skal du læse disse yderligere dokumenter:

 • Ny: IPv6 Security Ofte stillede spørgsmål (FAQ)
 • Hvem får internettet til at fungere? Internetøkosystemet
 • En kort guide til IP -adressering

Indholdsfortegnelse

 • Er internettet ved at løbe tør for IPv4 -adresser?
 • Hvad er IPv6?
 • Hvem skabte IPv6, og hvor længe har IPv6 været tilgængelig?
 • Hvad skete der med IPv5??
 • Hvordan løser IPv6 problemet med IPv4 -adresseudmattelse?
 • Hvad sker der, når IPv4 -adressepuljen endelig udtømmes?
 • Hvornår vil IPv4 -adresser faktisk løbe tør?
 • Hvad er forskellen mellem IPv4 og IPv6? Vil brugerne være i stand til at fortælle forskellen?
 • Jeg har hørt nogle mennesker sige, at IPv6 er mere sikker end IPv4, mens andre siger, at det er mindre sikkert end IPv4. hvad drejer det sig om?
 • Er IPv6 klar til implementering nu?
 • Hvorfor har det taget så lang tid, før IPv6 blev implementeret?
 • Er IPv6 blevet føjet til rodserverne?
 • Hvor meget koster overgangen til IPv6?
 • Jeg har nok IPv4 -adresser i dag. Hvorfor skal jeg gider at implementere IPv6?
 • Er der en bestemt dato, hvor alt skal opgraderes til IPv6?
 • Vil IPv6 -adresser løbe ud til sidst?
 • Hvornår skal jeg slukke for IPv4?
 • Vil IPv4 -adresseudtømning betyde, at tjenesterne slukkes?
 • Adresserer ikke at dele svaret? Vi introducerede NAT sidste gang adresser blev knappe.
 • Uden nat, vil ikke mit netværk være mindre sikkert?
 • Jeg kører en internetudbyder med en blok af IPv4 -adressområde. Kan jeg bare konvertere det til IPv6 -rummet?
 • Jeg kører it -tjenester. Hvad skal jeg gøre nu for at blive klar?
Er internettet ved at løbe tør for IPv4 -adresser?

En kvalificeret ‘ja’ til dette.

Fra oktober 2018 tildeler alle RIRS adresser fra deres sidste /8 -blok. En ajourført rapport om IPv4-adresseopgave kan findes her.

For at sætte IPv4 -adresseudmattelse i perspektiv er der anslået 11 milliarder enheder, der er forbundet til Internettet (Gartner), og dette antal anslås at stige til 20 milliarder i 2020. Der anslås også at være 3.2 milliarder internetbrugere i verden (ITU), men den globale befolkning er 7.2 milliarder, så det er klart, at der ikke er tilstrækkelig offentlige IPv4 -adresser til at servicere fremtidige krav. Det forventes i øjeblikket, at den offentlige IPv4 -adressepool vil blive udtømt i 2021.

Der er en betydelig mængde IPv4-adresseplads (såkaldte ældre adresser), der tidligere blev tildelt organisationer og aldrig brugt eller blev tildelt til eksperimentelle formål og er ikke længere påkrævet. Noget af dette er blevet returneret eller gendannet af Iana, som igen genindstiller det til RIRS, mens lokale internetregistre (LIRS) også er i stand til at handle IPv4-adresseblokke, der overstiger kravene til andre LIR’er, og derfor tilskynder til mere effektiv brug. De typiske omkostninger ved A /24-blok på 255 adresser er i øjeblikket i rækkefølge af USD $ 12-14 pr. Adresse (IPv4 Market Group).

En anden meget anvendt teknik til at lette tilslutningsmuligheder er Network Adress Translation (NAT), der bruger specifikt tildelt IPv4 -blokke (typisk 10.x.x.x eller 192.168.x.x) der er forbeholdt private netværk. Dette gør det muligt for noder at bruge private IPv4 -adresser i det interne netværk, mens de deler en enkelt offentlig IPv4 -adresse, når man kommunikerer med det offentlige internet. NAT kræver imidlertid, at IP -pakker omskrives af en router, som kan pålægge en ydelsesstraf og forårsage problemer med visse protokoller på højere niveau, der anvender IPv4 -adresselitteraler (i modsætning til domænenavne) i applikationsprotokollen. Nogle store internetudbydere, der kører bærer-kvalitet NAT (CGN), finder også ud af, at selv de 16.7 millioner adresser, der er tilgængelige i den største private IPv4 -blok, er utilstrækkelige til at betjene deres kunder og er derfor nødt til at køre flere lag CGN, hvilket forårsager betydelige ydelses- og netværksstyringsspørgsmål.

I de europæiske (serveret af moden NCC) og nordamerikanske (serveret af ARIN) regioner er IPv4 -adresser ikke længere frit tilgængelige, og der er en venteliste (https: // www.Arin.net/ressourcer/anmodning/venting_list.HTML) til gendannede adresser. Asien-Stillehavet (APNIC) og Latinamerika og de caribiske (lacnic) regioner har implementeret strenge rationeringsforanstaltninger for at bevare tilgængeligheden, hvorved nye lirs kun er berettiget til en /22-blok på 1.024 adresser, med kun den afrikanske (afriniske) region, der ikke betragtes at have udtømt deres adressepool.

Internet Society, ICANN og RIRS opfordrer netværksoperatører til at vedtage IPv6, hvilket gør det muligt at bruge 340 billioner billioner billioner billioner IP -adresser. Det er nok til, at millioner af adresser tildeles enhver person på jorden i hundreder af år og løser problemet med et utilstrækkeligt antal IPv4 -adresser for at imødekomme behovene på et voksende internet.

Hvad er IPv6?

IPv6 er en ny version af internetprotokollen, der til sidst vil erstatte IPv4, den version, der er mest brugt på Internettet i dag. IPv6 er en veletableret protokol, der ser voksende brug og implementering, især på mobiltelefonmarkeder.

Hvem skabte IPv6, og hvor længe har IPv6 været tilgængelig?

IPv6 blev oprettet af Internet Engineering Task Force (IETF), en international gruppe, der udvikler tekniske standarder for internettet. Kernespecifikationen for IPv6 -protokollen blev først offentliggjort i 1995 som RFC 1883 og har set en række forbedringer og opdateringer siden da. Det blev formelt en fuld standard (i modsætning til et udkast til standard) i 2017 med offentliggørelsen af ​​RFC 8200, selvom IPv6 allerede var blevet implementeret i mange år.

Hvad skete der med IPv5?

Version 5 af IP -familien var en eksperimentel protokol udviklet i 1980’erne. IPv5 (også kaldet Internet Stream -protokollen) blev aldrig bredt implementeret, og da nummer 5 allerede var tildelt, blev dette nummer ikke overvejet for efterfølgeren til IPv4. Flere forslag blev foreslået som IPv4 -efterfølger, og hver blev tildelt et nummer. I sidste ende blev den med version nummer 6 valgt.

Hvordan løser IPv6 problemet med IPv4 -adresseudmattelse?

IPv6 bruger 128-bit adresser i modsætning til de 32-bit adresser, der bruges af IPv4, hvilket giver mulighed for et væsentligt større antal mulige adresser. Med hver bit, der svarer til en ‘0’ eller ‘1’, tillader dette teoretisk 2^128 kombinationer eller 340 billioner, billioner, billioner adresser. I modsætning hertil tillader IPv4 2^32 kombinationer for højst ca. 4.3 milliarder adresser.

I praksis er det faktiske antal anvendelige adresser lidt mindre, da IPv6 -adresser er struktureret til routing og andre formål, mens visse intervaller er forbeholdt særlig brug. Antallet af tilgængelige IPv6 -adresser er dog stadig ekstremt stort.

Netværksoperatører og store virksomheder forventes typisk at blive tildelt A /32 -adresseblok, mindre virksomheder A /48 og hjemmebrugere A /56 (når de typisk ville få en enkelt IPv4 -adresse). Dette muliggør skalerbarhed og fremtidig undernetning og et næsten ikke-begrænset antal adresser i hvert /64 undernet.

Der er en fejlagtig opfattelse af, at tildelingen af ​​store IPv6 -præfikser til slutkunder er spildt, men IPv6 -adressområdet er så enormt, at det er beregnet (af Tony Hain), at A /48 kunne tildeles ethvert menneske til de næste 480 år før de løber tør.

Hvad sker der, når IPv4 -adressepuljen endelig udtømmes?

Eksisterende enheder og netværk, der er forbundet til internettet ved hjælp af IPv4 -adresser, skal fortsætte med at arbejde, som de gør nu. Faktisk forventes IPv4-baserede netværk at eksistere sammen med IPv6-baserede netværk på samme tid.

For netværksoperatører og andre enheder, der er afhængige af internetadresseopgaver, vil det blive stadig vanskeligere og dyrt (og til sidst uoverkommeligt) at få et nyt IPv4 -adressområde til at vokse deres netværk. Omkostningerne og kompleksiteten, der er forbundet med at holde styr på og styre resterende IPv4-adressområdet effektivt, vil også stige, så netværksoperatører og virksomheder skal implementere IPv6 for at sikre, at langsigtet netværksvækst og global forbindelse.

Der er forskellige oversættelsesmekanismer til rådighed for at give værter, der kun understøtter IPv4 eller IPv6 at kommunikere med hinanden. F.eks. NAT64 bruger en gateway, der ruter trafik fra et IPv6 -netværk til en IPv4 -en, og udfører de nødvendige oversættelser til overførsel af pakker mellem de to netværk. 464xlat udvider denne funktionalitet ved at lade IPv4-Applications kun kommunikere via et IPV6-netværk, hvilket gør en IPv4-adresse unødvendig på værtsenheden.

Mange velkendte virksomheder implementerer allerede IPv6-tjenester og netværk, hvilket reducerer netværksstyringsbyrden, da der ikke længere er nogen IPv4 på netværket. Behovet for at oversætte fra et IPv6-kun miljø til IPv4-kun værter på Internettet vil reducere, da IPv6 er mere udbredt over hele verden.

Selvfølgelig vil det stadig være muligt at bruge eksisterende IPv4 -adresser i en overskuelig fremtid, selvom deres brug forventes at falde, når enheder og tjenester i stigende grad understøtter IPv6.

Hvornår vil IPv4 -adresser faktisk løbe tør?

De sidste IPv4 -adresseblokke er allerede tildelt de regionale internetregistre (RIRS) og er enten blevet udtømt eller er meget tæt på udtømning. Nogle ældre adresseblokke kan inddrives og omfordeles, og nogle tidligere tildelte adresseblokke handles af deres indehavere, men det vil ikke længere være muligt at få nye adresseblokke til at imødekomme den fremtidige vækst på Internettet. En ajourført rapport om IPv6-opgaven er tilgængelig her.

Hvad er forskellen mellem IPv4 og IPv6? Vil brugerne være i stand til at fortælle forskellen?

Den vigtigste forskel mellem versioner af protokollen er, at IPv6 har markant mere adresserum. Brugere skal ikke være opmærksomme på nogen forskel.

Adresserne ser dog anderledes ud. IPv6 -adressenotation er otte grupper på fire hexadecimale cifre med grupperne adskilt af Colons, for eksempel 2001: DB8: 1F70: 999: DE8: 7648: 3A49: 6E8, selvom der er metoder til at forkorte denne notation. Til sammenligning er IPv4 -notationen fire grupper af decimalcifre med grupperne adskilt af prikker, for eksempel 198.51.100.1.

Den udvidede adresseringskapacitet på IPv6 vil muliggøre billioner af nye internetadresser, der er nødvendige for at understøtte forbindelse til et stort udvalg af nye enheder, såsom telefoner, husholdningsapparater og køretøjer.

Jeg har hørt nogle mennesker sige, at IPv6 er mere sikker end IPv4, mens andre siger, at det er mindre sikkert end IPv4. hvad drejer det sig om?

Debatter om IPv4 versus IPv6 -sikkerhed fokuserer ofte på forskellige aspekter af netværksinstallation.

Det er blevet sagt, at IPv6 understøtter forbedret sikkerhed, fordi IP -sikkerhed (IPSEC) oprindeligt blev udviklet til IPv6, og IT -implementeringen var beregnet til at være en obligatorisk del af protokollen. Imidlertid kan IPSec også bruges sammen med IPv4 og anbefales nu simpelthen til brug med IPv6, fordi det blev betragtet som upraktisk at kræve fulde IPsec -implementeringer til alle typer enheder, der kan bruge IPv6. Fordelene ved at bruge IPSEC er ens med både IPv4 og IPv6.

På den anden side eliminerer det øgede adresserum, der tilbydes af IPv6, stort set behovet for at bruge NAT -enheder, som er gennemgribende i mange IPv4 -netværk og implicit håndhæver en filtreringspolitik med “kun at tillade udgående kommunikation”. Som et resultat forventes det, at IPv6 ville øge værtseksponeringen. Imidlertid kan værtseksponering reduceres ved brug af netværks firewalls E.g. På samme punkt på netværkstopologien, hvor man ville anvende en NAT -enhed (i et IPv4 -netværk).

Mange af de rapporterede IPv6 -sikkerhedsproblemer havde at gøre med sårbarheder i individuelle produkter snarere end IPv6 -protokollen. IPv4 er bredt implementeret, og individuelle IPv4 -produkter har gennemgået den tilbagevendende cyklus med at opdage og fikse sikkerhedssårbarheder og andre bugs. Mange IPv6 -produkter er relativt nyere og har færre brugere og har derfor ikke draget fordel af lignende erfaringer. Som med ethvert internetprodukt, skal sikkerhedssårbarheder opdages og repareres for IPv6 -produkter.

Operationel praksis, der er opbygget i mange år til IPv4 -netværk.

At opretholde netværkssikkerhed er en udfordrende virksomhed for både IPv4 og IPv6. Ingen af ​​protokollen giver en enkel løsning på kompleksiteten, der er forbundet med at sikre netværk, og netværksoperatører bør gøre sig bekendt med IPv6-sikkerhedspraksis og holde sig ajour med udviklingen, når de implementerer og driver IPv6.

Er IPv6 klar til implementering nu?

IPv6 er en afprøvet teknologi, der er blevet operationelt implementeret siden 2002.

Core IPv6 -specifikationerne har draget fordel af over 20 års udvikling inden for Internet Engineering Task Force (IETF) og er blevet implementeret i mange internetprodukter og tjenester. IPv6 blev officielt en standard i 2017 (RFC 8200).

IPv6 inkluderer også et stort antal individuelle standarder, der har en mere begrænset anvendelighed og er kun nødvendige i specialiserede miljøer, og som med den fortsatte udvikling af IPv4, vil der altid være opdateringer og tilføjelser til IPv6-relaterede specifikationer som svar på implementeringsspecifik erfaring.

Alle større operativsystemer såsom Microsoft Windows, MacOS, Linux, iOS og Android Support IPv6, mere og mere software-applikationer er IPv6-klar, og dem, der er tilgængelige i Apples App Store, skal være IPv6-dygtige. Desværre understøtter nogle produkter og tjenester (inklusive nogle fra større leverandører) ikke fuldt ud IPv6, og det er bedst at tjekke med specifikke leverandører om beredskab til deres individuelle produkter og tjenester samt deres migrations tidslinje. Derudover har intern software eller brugerdefineret kode, der grænser til netværket, sandsynligvis har brug for opdatering til IPv6.

Hvis udviklere og leverandører ikke har nogen planer om at støtte IPv6, tilrådes det at se efter alternative produkter og tjenester. Oversættelsesmekanismer såsom NAT64 og 464XLAT findes også til at understøtte IPv4-tjenester og applikationer på IPv6-netværk.

Operationel praksis, der er opbygget i mange år til IPv4 -netværk, skal tilpasses til IPv6. Mens IPv6 er blevet implementeret i produktionsnetværk i mange år, har mange netværksoperatører stadig ringe eller ingen erfaring med at køre IPv6. Denne situation forbedres sammen med den stigende IPv6 -implementering, og som erfaring og bedste praksis udveksles gennem IETF, operatørgrupper og andre fora.

Hvorfor har det taget så lang tid, før IPv6 blev implementeret?

Problemet var, at overgang til IPv6 ikke tilbød netværksoperatører, virksomheder eller leverandører nogen klare fordele på kort sigt, krævede nogle udgifter og var en anden protokol til at administrere, når få IPv6 -tjenester var tilgængelige. Derudover udvidede introduktionen af ​​netværksadresseoversættelse (NAT) og klasseløs internetdomæne -routing (CIDR) IPv4 -adressområdet til at understøtte mange flere enheder uden behov for opgradering eller udskiftning af dem.

Imidlertid er IPv4 -adressområdet nu tæt på udtømning, det er ikke længere muligt at let og billigt få flere IPv4 -adresser, og kompleksiteten ved at køre NATS begynder at opveje omkostningerne ved at implementere IPv6. Mange internetudbydere og indholdsudbydere understøtter også IPv6, og derfor er manglen på tjenester, der kører på IPv6. IPv6 -implementering er nødvendig og ikke længere noget, som organisationer kan udsætte indtil i morgen.

Er IPv6 blevet føjet til rodserverne?

Ja. IPv6 -support blev trinvist tilføjet til rodserverne, der startede med A, F, H, J, K og M den 4. februar 2008. L root -serveren blev tilføjet den 12. december 2008, hvor G var den sidste den 20. oktober 2016, hvilket betyder, at alle 13 rodservere er i stand til at understøtte IPv6 -forespørgsler og svar.

Cirka 98% af TLD (øverste domæne) -servere understøtter også IPv6, og det er et ICANN-krav for alle nye TLD’er at gøre det.

Hvor meget koster overgangen til IPv6?

Omkostningerne ved overgang til IPv6 afhænger af arten af ​​organisationen og forretningen. Alle større operativsystemer såvel som mange softwareapplikationer og hardwareenheder er IPv6 klar, hvilket giver organisationer mulighed for at implementere det som en del af rutinemæssige opgraderingscyklusser.

For mange organisationer vil driftsomkostninger såsom uddannelse til netværk/systemoperatører og tilføje IPv6 til styringsdatabaser og dokumentation sandsynligvis udgøre størstedelen af ​​omkostningerne ved opgradering til IPv6. Organisationer, der kører internt tilpasset software, vil sandsynligvis have ekstra omkostninger til at opgradere sådan software til IPv6, mens virksomheder, der har test/frigørelsesprocesser.

Slutbrugere bør ikke bemærke, hvornår de bruger IPv6 i stedet for IPv4, så der skulle ikke være nogen yderligere uddannelses- og dokumentationsomkostninger, der kræves for dem. Det kan dog være nødvendigt at give ekstra uddannelse til Help Desk -personale, der er forpligtet til at fejlfinde slutbrugersystemer, der kører IPv6.

Jeg har nok IPv4 -adresser i dag. Hvorfor skal jeg gider at implementere IPv6?

IPv6 understøttes allerede af mange større netværksoperatører og indholdsudbydere, og som flere og mere implementerer IPv6, vil indbygget IPv6 -adgang ikke kun blive normen, men flere websteder understøtter kun IPv6. Mens oversættelsesmekanismer findes, der giver adgang til IPv6-kun-websteder for dem, der kun har IPv4, har disse indflydelse på ydeevnen og kan være vanskelige at fejlfinde.

Det er også værd at overveje, hvilke tjenester og enheder der muligvis skal understøttes i de næste par år. Din eksisterende IPv4-adresseallokeringer kan være utilstrækkelige til at understøtte en pludselig stigning i antallet af tilsluttede enheder, da mange organisationer oplever med den hurtige implementering af IP-aktiverede trådløse håndholdte produkter og lignende enheder for et par år siden.

Er der en bestemt dato, hvor alt skal opgraderes til IPv6?

Der er ingen specifik dato, hvor alt skal opgraderes til IPv6, selvom nogle organisationer, herunder regeringer, allerede har identificeret måldatoer for deres egen IPv6 -implementering. IPv6 og dens overgangsmekanismer er designet i en lang periode med sameksistens med IPv4, og det forventes, at IPv4-kun systemer og applikationer vil overleve i mange år. Imidlertid forventes IPv6-kun-systemer at opstå, og mange af disse brugere vil sandsynligvis være på nye forretningsmarkeder og udviklingslande.

Implementering af IPv6 kræver planlægning og med IPv4 -adressområdet næsten udmattet, skal netværksoperatører allerede indarbejde IPv6 i deres opgraderings- og indkøbsplaner.

Du kan teste din IPv6 -beredskab her (https: // www.Test-iPv6.com)

Vil IPv6 -adresser løbe ud til sidst?

I praktiske vendinger, nej. Der er 2^128 eller 340 billioner, billioner, billioner IPv6 -adresser, som er mere end 100 gange antallet af atomer på jordens overflade. Dette vil være mere end tilstrækkeligt til at understøtte billioner af internetenheder i den fremseelig fremtid.

Hvornår skal jeg slukke for IPv4?

Muligvis aldrig. Formålet med implementering af IPv6 er at sikre netværksvækst og fortsat sammenkobling, når IPv4 -adressområdet bliver udtømt og vanskeligt at få. Efterhånden som det globale internet fortsætter med at udvide, er det sandsynligt, at et stigende antal internetwebsteder kun vil være tilgængeligt via IPv6.

For at undgå problemer skal netværk og tilsluttede enheder være fuldt IPv6-aktiveret for at drage fordel af IPv6-kun-websteder, men IPv4 kan eksistere sammen med disse, indtil virksomheder bestemmer, at det ikke længere er nødvendigt eller omkostningseffektivt at vedligeholde. I praksis er det måske aldrig omkostningseffektivt eller muligt at opgradere visse ældre systemer, men oversættelsesmekanismer som NAT64 og 464XLAT er tilgængelige til at understøtte disse, så længe disse kræves og i brug.

Vil IPv4 -adresseudtømning betyde, at tjenesterne slukkes?

Ingen. Både IPv4 og IPv6 kører parallelt, indtil der ikke længere er behov for det.

Adresserer ikke at dele svaret? Vi introducerede NAT sidste gang adresser blev knappe.

Netværksadresseoversættelse (NAT) er afhængig af at bruge UDP/TCP -portnumre til at identificere pakker sendt til en offentlig IPv4 -adresse, men bestemt til forskellige private IPv4 -adresser. Disse portnumre er 16 bit, hvilket betyder, at et teoretisk maksimum på 65.535 private IPv4 -adresser kan være knyttet til hver offentlig IPv4 -adresse. I praksis vil en vært dog have flere samtidige trafikstrømme, hvilket betyder, at det er upraktisk at have mere end omkring 4.000 værter bag en offentlig IPv4 -adresse, og vil resultere i reduceret ydelse og øget ledelseskompleksitet.

Nogle store internetudbydere løber endda ind i problemer med IPv4 -adressområdet, der er forbeholdt private adresser, som den største blok (10.x.x.x) er begrænset til 16.7 millioner adresser. Dette betyder derefter, at flere lag af NAT er påkrævet, hvilket yderligere tilføjer problemer med ydeevne og styringskompleksitet.

NAT kan også forårsage problemer med visse protokoller på højere niveau, der er designet til ende-til-ende-forbindelse, eller som anvender IP-adresser i applikationsdatafrømmen, og det skal virkelig kun betragtes som en midlertidig løsning. IPv6 skal implementeres for at sikre, at internettet fortsætter med at fungere godt og er i stand til at skalere ind i fremtiden.

Uden nat, vil ikke mit netværk være mindre sikkert?

Oversættelse af adresser giver ingen sikkerhedsfordele. I mange tilfælde kræver NATS en udgående forbindelse til at være til stede, før de tillader, at en indgående forbindelse kan lykkes. Denne ‘statsfulde pakkefiltrering’ kan aktiveres for IPv6 ved hjælp af en IPv6 Firewalls.

Jeg kører en internetudbyder med en blok af IPv4 -adressområde. Kan jeg bare konvertere det til IPv6 -rummet?

Du bliver nødt til at få nye IPv6 -adresser fra dit regionale internetregister (RIR). Du kan opbevare ethvert IPv4-adressområde, du har i dag, og det kan stadig bruges i et dobbelt IPv4-IPv6-miljø.

RIRS har alle politikker, der gør det ligetil for en internetudbyder med IPv4 -plads til at ansøge om og modtage IPv6 -adresseplads. Du skal kontakte RIR for din region eller alternativt din egen internetforbindelsesudbyder for at få flere oplysninger om, hvordan du får IPv6 -adresser.

Det kan også være en god ide at bruge denne mulighed til at redesigne din adresseringsplan og drage fordel af den større fleksibilitet i IPv6 til at tildele abonnentadresse blokerer mere optimalt. Tilsvarende kan kundesider bruge IPv6 som en mulighed for at redesigne og optimere deres interne adresseringsplan.

Jeg kører it -tjenester. Hvad skal jeg gøre nu for at blive klar?

Plan for IPv6, som du ville gøre for enhver større serviceopgradering.

Lav en revision af dine nuværende IPv6 -kapaciteter og beredskab. Vurder niveauet for IPv6 teknisk viden i din organisation og lav planer for personaleudvikling og træning til støtte for IPv6 -implementeringen.

Tænk over, hvilke af dine tjenester, der mister forretning, hvis de kun er tilgængelige for IPv4 -brugere og prioriterer dem for IPv6. For eksempel kan du planlægge at implementere en IPv6-aktiveret webserver til eksterne kunder, før du konverterer dit interne netværk.

Fjern hindringer for at muliggøre IPv6, herunder identificering af eventuelle ældre systemer, der ikke kan opgraderes, og vælg en løsning til dem. Planlæg opgraderinger og køb, så du ikke finder ud.

Kontakt dine leverandører for at finde ud af om IPv6 -support i deres nuværende produkter og fremtidige udgivelser og spørg din internetudbyder om deres planer om at støtte IPv6.

Brug implementering360 IPv6 -ressourcerne til hjælp undervejs.

Hvorfor er skiftet til IPv6 vigtig?

Computere taler med andre computere hele tiden, men hvordan kan de fortælle, hvem der er hvem? Det er her IP -adresser kommer ind. Hver computer på et netværk modtager en IP -adresse, som kan betragtes som det unikke navn på computeren. Disse adresser ligner en postadresse, der identificerer givne mennesker. I øjeblikket bruger vi hovedsageligt IPv4 -adresser til at adskille computere fra hinanden, men vi er nødt til at skifte til IPv6 snart.

Hvordan er IPv6 forskellig?

IPv4 bruger 32-bit adresser, der giver mulighed for i alt 4.294.967.296 (2^32) adresser. Det er det store problem med at fortsætte med at bruge IPv4. Ifølge Verdensbanken er Jordens befolkning 7.53 milliarder fra 2017. Forudsat at halvdelen af ​​disse mennesker ejer en internetforbundet enhed, har vi stadig omkring en halv milliard adresser tilbage. Det er dog almindeligt i dag for folk at have mere end en internetforbundet enhed, som at have en smartphone og en bærbar computer, og dette inkluderer ikke serverbedrifter eller cryptocurrency -minedrift, der kan omfatte mange computere. Denne mængde enheder har overvældet mængden af ​​tilgængelige adresser i IPv4.

IPv6 bruger på den anden side 128-bit adresser, hvilket tillader 3.4 x 10^38 eller 340.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000 adresser, hvilket drastisk reducerer risikoen for at løbe tør for adresser.

IPv6 -adresseopdeling

(Billedkilde: https: // da.Wikipedia.org/wiki/ipv6)

Ifølge Todd Lammle i CCENT CISCO Certified Entry Networking Technician Study Guide (2013), en stor fordel ved IPv6 er dens effektivitet. IPv6 har en redesignet overskrift, der har halvdelen af ​​felterne i IPv4. Selvom en IPv6 -header er 40 byte, dobbelt så meget 20 byte af IPv4, resulterer jo færre felter i en hurtigere dirigeret protokol (Lammle, Ccent 2013). IPv6 behøver heller ikke at bruge NAT- eller netværksadresseoversættelse, der giver mulighed for en offentlig IPv4 -adresse til at svare til flere private (lokale netværk) adresser. Ved at have så mange adresser, at alle computere kan have deres helt egne, er der ikke behov for NAT, og der er behov for mindre behandling.

IPv4 -header IPv6 Header(Billedkilde: https: // www.Petri.com/ipv6-header-vs-iPv4)

IPv6 implementerer også sikkerhedsfunktioner til at mindske de aktuelle angrebsmetoder. F.eks. Kan IPv6 bruge den sikre nabo -opdagelsesprotokol med er i stand til at muliggøre kryptografisk bekræftelse af, at en webhost er den, den hævder at være (Linklabs). Dette gør adressopløsningsprotokolforgiftningen og nogle andre navnebaserede angreb meget vanskeligere.

Smarte enheder, som en smart lås, smart højttaler, smart-tv’er og enhver anden “smart” internetforbundet enhed, tildeles en IP-adresse. Dette tager en tilgængelig adresse og skaber behovet for IPv6. Der er ikke nok adresser i IPv4 til at understøtte alle disse enheder. IPv6 giver også mulighed for mere sikker kommunikation mellem disse allerede usikre enheder.

Overgangen fra IPv4 til IPv6: Fordele, trin og værktøjer

Tektools

Internettet gennemgår en kompleks overgang til IPv6, der giver langsigtede fordele på globale og virksomhedsniveau. Forskellige virksomheder og tekniske tjenesteudbydere forstår vigtigheden af ​​at flytte til IPv6. Det er grunden til, at store virksomheder som Google, Amazon og Yahoo og udbydere som Telcom, NTT, Comcast og Telstra har migreret til dobbeltstak implementeringssystemer. På den anden side er Microsoft, T-Mobile, Aarnet og Cernet også migreret til IPv6 på grund af de fordele, den tilbyder. At opfylde kravene til migration fra IPv4 til IPv6 har imidlertid brug for en opgørelse over IP -adresser/enheder og vitale DHCP- og DNS -ressourcer, der bruges i organisationer. Værktøjer som SolarWinds ® IP -adress manager kan hjælpe DevOps -hold med at finde tilgængelige adresser hurtigt. Lad os forstå forskellen mellem IPv4 og IPv6.

IPv4 vs. IPv6

Internet Protocol version 4 (IPv4) er den fjerde version af Internet Protocol, der bruges til at identificere IP -adresser på et netværk. Det er eksplicit designet til brug i sammenkoblede systemer. Den bruger en 32-bit numerisk adresseringsplan adskilt af en periode. Det giver omkring 4 milliarder IP -adresser til enheder såsom smartphones, computere og spilkonsoller at bruge til at oprette forbindelse til internettet.

Internet Protocol Version 6 (IPv6) er den nyeste og den sjette version af internetprotokollen, der er implementeret for at opfylde behovet for at forbinde flere IP -adresser til internettet. Det hjælper med at identificere enheder på internettet til glat kommunikation. IPv6 er kompleks, da det kræver mere adresserum; Det er dog en bredt vedtaget internetprotokol. IPv6 bruger 128-bit bestående af fire tegn og otte antal strenge adskilt af en kolon. Det giver 340 Udecillion IP -adresser, som er et betydeligt antal og sikrer, at organisationer ikke løber tør for IP -adresser når som helst snart.

Fordelene ved IPv6 er enorme og vidtrækkende. De kan dog variere fra virksomhed til virksomhed baseret på deres krav, størrelse og struktur. Lad os forstå fordelene ved migration fra IPv4 til IPv6.

IPv4 til IPv6: Migrationsfordele

 • Gør routing effektiv
 • Ende til ende gennemsigtighed
 • Hurtigere pakkebehandling
 • Sikkerhed
 • Hurtige data flyder

Gør routing effektiv

IPv6 hjælper med at gøre routing mere effektiv og hierarkisk ved at reducere routingtabelstørrelsen. Ved hjælp af internetudbydere samler IPv6 præfiksen for forskellige kundnetværk og introducerer dem til IPv6 Internet som et fælles præfiks. Dette gør processen hurtigere og produktiv. I IPv6 -netværk bruger kildeenheden en protokol til at opdage forskellige stier med maksimal transmissionsenhed (MTU), så fragmentering let kan tages hånd om.

Ende til ende gennemsigtighed

Flere niveauer af netværksadresseoversættere forårsager afmatning af netværk og forhindrer brugere i at spore ulovlige aktiviteter, hvilket gør fejlfinding vanskelig. IPv6 adresserer hver knude for at sikre bedre ydeevne og sikkerhed.

Hurtigere pakkebehandling

IPv6 bruger en pakkeoverskrift, der forenkler pakkenbehandlingen. I modsætning til IPv4, der bruger et overskriftschecksum til at detektere fejl i overskriften på IPv4 -pakken, består IPv6 ikke af et overskriftschecksum. Link-lag-teknologier og transportlag består af fejlkontrolfunktioner, så der er ingen grund til at have flere kontrolsummer forskellige steder. Dette sparer tid og gør pakkebehandlingen ekstremt effektiv.

Sikkerhed

Internet Protocol Security (IPSEC) er en netværksprotokolpakke til at stille sikkerhed, kryptering og fortrolighed til datapakker. Selvom IPSEC fungerer på en lignende måde som både IPv6 og IPv4, er site-to-site-tilstand understøttet i IPv6 den eneste måde at få datapakkerne til at passere gennem den.

Hurtige data flyder

IPv6 bruger multicast i stedet for udsendelsen. Med multicast kan pakker med data sendes hurtigere til flere destinationer. Dette hjælper med at gemme netværksbåndbredde. Desuden bruger IPv6 Flow Label til at identificere, om de mistede pakker hører til den nøjagtige strømning.

Trin for at migrere fra IPv4 til IPv6

 • IPv6 -budgetanalyse
 • Evaluering af beredskab gennem vurderinger
 • Opgradering af ikke -understøttede IPv6 -enheder
 • Planlægning

IPv6 -budgetanalyse

Før jeg migrerer fra IPv4 til IPv6, er de vigtigste elementer, der skal overvejes, budgettet, og hvor meget organisationen vil drage fordel af denne overgang med hensyn til omkostninger. Omkostningsanalyse giver teams mulighed for at tage informerede beslutninger om brugen af ​​ressourcer til projektet og styringsfunktionerne på alle niveauer, mens implementeringen sker.

Evaluering af beredskab gennem vurderinger

At have en dybdegående viden om IPv4-adresser, der bruges i netværket og applikationer, og DNS-kortlægning er afgørende. Denne vurdering hjælper organisationen med at evaluere, om den nuværende DNS -udbyder og infrastrukturenheder vil understøtte IPv6 -overgangen.

Opgradering af ikke -understøttede IPv6 -enheder

Hver enhed, der ikke understøtter IPv6. Ledelsen skal tage en beslutning om opgraderinger af enheder til støtte for IPv6. Det er det mest kritiske trin i IPv6 -overgangen.

Planlægning

Når analysen er forbi, er organisationer nødt til at afgøre, om de er villige til at foretage en fuldstændig overgang til IPv6, eller om en dobbeltstak-implementering giver mere mening. En dobbeltstak-implementering hjælper organisationer med at migrere gradvist fra IPv4 til IPv6. Selvom en dobbeltstak øger kompleksiteten, er det bedre for små og mellemstore virksomheder: det hjælper dem med at afslutte overgangen langsomt og giver specifikke enheder mulighed for at rulle tilbage til IPv4, hvis der er migrationsproblemer.

Sådan finder du ressourcer og IP -adresser til IPv6 -migration

Skærmbillede af SolarWinds IP -adress manager, der viser IP -konflikter og begivenheder

SolarWinds IP -adresse manager (IPAM) hjælper organisationer med at centralisere og administrere IP -adresser med Unified DNS og DHCP -administration. Det hjælper med at forhindre IP -konflikter og se undernet og segmentundernet uden behov for at oprette en netværksvisning. Det overvåger centralt zoner og optegnelser over Azure DNS og Amazon Route 53. Værktøjet tilbyder API-support til tovejsintegration. Det muliggør også automatiseret levering af virtuelle maskiner ved hjælp af integrationer som Vrealize Orchestrator og VMware.

 • Integreret DHCP- og DNS -konfigurationsstyring
 • IPv4 og IPv6 -adressestyring
 • Infoblox -overvågning
 • API -support
 • Overvågning og alarmering
 • IP -konfliktdetekteringsressource
 • Rollebaseret administration
 • Integreret slutpunktsporing

Implementere SolarWinds IPAM for at oprette IP-adressekort i realtid over dit netværk ved hurtigt at hente data fra routerkonfigurationer og tilsluttede enheder. SolarWinds tilbyder en gratis 30-dages prøve med IPAM, så du kan se, om dette er det bedste værktøj til at hjælpe dig med at styre IPv4 til IPv6-migration.