Hvorfor er VPN så dyr? Dybe dykkeeksempler

Servere er de dyreste elementer i at være en VPN -udbyder, og det koster VPN’er “en arm og et ben” for at opretholde dem. Så hvor meget nøjagtigt er en arm og et ben i disse dage?

Hvorfor koster VPNS penge (forklaret)

Hvorfor koster VPN'er penge

Du har sandsynligvis hørt før, at ”der er ingen gratis frokost.”Mange onlinetjenester og platforme er udråbt som værende” gratis.”Det kunne selvfølgelig ikke være længere væk fra sandheden, da virksomheder er nødt til at holde lysene på en eller anden måde, og deres administrerende direktørs Lamborghini er ikke nøjagtigt billigt at køre.

Så hvorfor skulle VPN’er være forskellige? Sandheden er, at de ikke er. Mens der er masser af “gratis” VPN’er derude, koster alle de gode penge penge. Det er måske ikke mange penge, men det er en betydelig mængde i det lange løb. Så hvorfor koster VPN’er penge?

VPN -udbydere, ligesom andre virksomheder, har mange udgifter og er nødt til at opretholde et stort netværk af servere over hele verden. Servere er faktisk deres vigtigste udgift, da de er meget dyre at vedligeholde, og mange VPN -udbydere har tusinder af dem. Der er også betydelige markedsføringsomkostninger forbundet med VPN’er.

Hvorfor koster VPN’er så meget?

Der er dybest set to hovedudgifter for VPN -virksomheder. Disse er servere og deres vedligeholdelses- og markedsføringsomkostninger. Begge kan klatre meget hurtigt op, når virksomheden vokser med hensyn til kunder og antal servere over hele verden.

Servere

datacenter

Servere er de dyreste elementer i at være en VPN -udbyder, og det koster VPN’er “en arm og et ben” for at opretholde dem. Så hvor meget nøjagtigt er en arm og et ben i disse dage?

Nordvpn

Bedste VPN samlet

Surfshark

Bedste VPN -funktioner

Du skal huske på, at servere ikke kun er hardware, som du holder et eller andet sted; Det er også software. Men endnu vigtigere er, at de kører på elektricitet. Og meget af det.

ZDNET gjorde en beregning for en enkelt server ved hjælp af et gennemsnit på 850 watt i timen. Der kommer ud på 7.446 kWh om året. Hvis vi multiplicerer det med 10.59 cent, de gennemsnitlige omkostninger til kommerciel brug i 2020 i USA, vi får $ 788.53 pr. År. For en enkelt server.

VPN -virksomheder har tusinder af servere over hele verden, og omkostningerne vil ikke være de samme for dem alle, da nogle lande eller stater er billigere end andre. Nogle vil koste meget højere end den figur, vi præsenterede ovenfor, mens mange andre vil koste meget, meget mindre.

Alligevel er vedligeholdelse af servere en kostbar forretning og hovedårsagen til, at VPN’er koster penge og er dyre i mange folks øjne.

Marketingomkostninger

VPN Marketing

Marketing er også en betydelig udgift for VPN -virksomheder og den, der kan gøre eller bryde dem. På den ene side skal du få så mange kunder som muligt til at bruge din service, og på den anden.

Det er en afbalancerende handling med at finde en rimelig ROI, så virksomheden kan fortsætte med at vokse, mens den er i stand til at opretholde servere og andre omkostninger.

Andre omkostninger

Der er selvfølgelig mange andre udgifter fra skatter til lønningsliste. Det afhænger også af, om du starter en VPN-service fra bunden af ​​eller bruger en af ​​de eksisterende VPN’er, som du kan genmærke.

Er det værd at betale for en VPN?

Det er bestemt værd at betale for en VPN, da privatliv, sikkerhed og ro i sindet er uvurderlige. Der er mange VPN’er derude, der er gratis, men de tilbyder ikke det samme serviceniveau med et langskud.

Selvom VPN’er kan virke som lidt af en luksus i nogle lande med lavere standarder, er privatlivets fred i disse dage.

Med enhver virksomhed, organisation og regeringsinstitution, der sporer alle vores træk og forsøger at sælge os noget eller endnu værre, forsøger at kontrollere os, bør VPN ikke virke som en luksus, men en nødvendighed.

Når du ser på det på den måde, finder du ud af, at et par bukke hver måned ikke er så meget.

Er billige VPN’er værd?

Nordvpns priser. Kan du lægge et prismærke på privatlivets fred?

Der er bestemt en forskel mellem billige og gratis VPN’er. Faktisk koster nogle af de bedste VPN’er ikke (også) mange penge og kan være en billig måde at beskytte dit privatliv og tilføje et lag af sikkerhed til din internetforbindelse.

Større VPN -udbydere har millioner og nogle endda titusinder af millioner kunder. Derfor har de råd til at have lavere priser end mindre VPN’er, selvom de har meget flere servere at vedligeholde (tusinder i stedet for lave hundreder).

Er gratis VPN’er værd?

De fleste gratis VPN’er er det ikke værd og kan faktisk være direkte farlige at bruge, da de sælger dine data til tredjepartsfirmaer for at tjene nogle penge.

Der har været adskillige nyhedsrapporter om gratis VPN’er, der solgte deres kunders data til tredjepart. De gør ofte det modsatte af, hvad en VPN anses for at gøre.

Du bliver nødt til at sørge for, at dine data og personlige oplysninger ikke bruges mod dig. Den bedste ting at gøre er at gøre din research, før du installerer en gratis VPN fra Internettet, Google Play eller App Store.

Kan VPN’er være gratis? (Koster det penge at have en VPN?)

Der er næsten en håndfuld god gratis VPN’er derude. Sagen er, at de alle kommer med nogle begrænsninger. Ofte er det en kombination af datagrænser, annoncer, kun et par servere at vælge imellem og lignende begrænsninger.

De beskytter dog dine data, tilbyder beskyttelse af privatlivets fred, lad dig gennemse indhold uden for din region, der ellers er begrænset, og er gratis. Nogle gange har folk brug for netop det og har ikke brug for yderligere funktioner. Derfor behøver det ikke at koste penge for at have en VPN. Det hele afhænger af, hvad du ønsker at komme ud af en.

Du skal også være opmærksom på, at gode VPN’er, der også er gratis, ikke er gode til en ting især, og det er streaming -video. Du kan se, de har data og ofte båndbreddebegrænsninger og er generelt ikke engang understøtter videostreaming eller P2P -filoverførsler (torrenting). Så hvis det er et af dine krav, skal du åbne din tegnebog bedre.

Hvorfor varierer VPN’er så meget i pris?

En VPN -udbyder (eller ethvert selskab for den sags skyld) skal beslutte på hvilket prispunkt de kan sælge deres produkter og tjenester for at kunne betale for alle deres udgifter og overhead og Tjen stadig nogle penge.

Det er op til virksomheden at finde ud af, hvad deres målkunder er villige til at betale for deres service. Nogle VPN -virksomheder lokker kunderne ind med en lavere pris som en del af deres overordnede strategi, mens andre mener, at deres overlegne funktioner og fordele vil få kunderne til at udskille flere penge ud af deres lommer.

Som vi allerede har nævnt, betyder flere servere flere udgifter. Derfor skal du enten have en masse kunder eller priser, der vil gøre servervedligeholdelsesbart, for at få succes i det lange løb,.

Nogle virksomheder forsøger også at drage fordel af deres brandgenkendelse og eksisterende kunder på andre platforme. Et eksempel på det er Mozilla og deres VPN -service, der er betydeligt højere end Mullvad VPN, det er baseret på.

Sådan holder du din VPN -koster lav?

Den nemmeste måde at holde dine VPN-omkostninger lave på er at tilmelde sig en flerårig kontrakt. Dette vil føre til de månedlige omkostninger til kun et par dollars om måneden.

Du kan også bruge en kupon, der undertiden kan køre prisen endnu længere nede. For eksempel har specialiserede websteder som Appsumo utrolige tilbud hele året rundt, og nogle af de bedste VPN’er, såsom Nordvpn. Tilmeld dig deres nyhedsbrev og få besked om de nyeste VPN -tilbud.

Og til sidst skal du vente på Black Friday og finde en umiskendelig aftale. Det er da jeg køber det meste af min software, apps eller hardware. Få en årlig kontrakt, og forny den hver sort fredag ​​til de laveste priser.

Hvorfor skal jeg betale for en VPN?

Ikke alle VPN’er koster penge. Der er hundreder på markedet, der er gratis. Men langt de fleste overvejer du at være produktet og sælger dine data til andre virksomheder for at kompensere for den gratis VPN -service, som de leverer.

På den anden side er mange store VPN’er, der tilbyder god service og endda har en moralsk autoritet. De opkræver for deres service, men tilbyder et langt overlegent produkt til offentligheden. Og det er derfor, du skal betale for en VPN.

Hvorfor er VPN så dyr? [Deep Dive + Eksempler]

Hvorfor er VPN så dyr

Det er størrelsen på VPN -markedet globalt i 2022. Til en sammensat årlig vækstrate på 15.3%, det er i gang at overstige 77 milliarder dollars i 2026.

Det gennemsnitlige VPN -abonnementsgebyr er $ 10 om måneden. Dog skal du muligvis betale dobbelt så meget for at få alle klokker og fløjter.

Gaffel overalt fra $ 120 til $ 240 om året kan være en stejl pris for online anonymitet.

Er det berettiget?

Hvorfor er VPN så dyr?

VPN -gebyrer kan være så dyre, fordi det er svært at holde lysene tændt i denne forretning uden at få dine hænder beskidte.

Dine internettrafikdata er en værdifuld vare. Så det er altid fristende for tech -virksomheder at udnytte det selv på din bekostning.

Derfor opkræver opkrævning af penge for at dække deres omkostninger og give et overskud er Prisen ærlige leverandører skal betale for at gøre det, der er lovligt, etisk og moralsk.

Nu til et andet interessant spørgsmål: Hvilke regninger handler VPN -tjenesteudbydere med?

Hvor meget koster det at køre en VPN -tjeneste?

Det kan koste en masse penge at køre en VPN -tjeneste. Men det er vanskeligt at måle nøjagtigt, hvor meget kapital en leverandør skal have til at betjene den over tid, før det bliver rentabelt.

De fleste VPN -tjenesteudbydere er ikke blevet offentliggjort, Så de er generelt ikke gennemsigtige om deres økonomi. På den anden side er dem, der er offentligt handlet, faktisk cybersikkerhedsfirmaer, der sælger en lang række produkter.

Af denne grund kunne en VPN bare være en afdeling af et større multinationalt tech -selskab, der piggybacks på ressourcerne i sin moderselskabsorganisation.

Det er heller ikke ualmindeligt for En enhed til at have flere VPN’er på sin portefølje. Søstersmærker fungerer muligvis uafhængigt på papiret, men det er ikke altid klart, hvilke virksomhedsressourcer de virkelig deler.

For at holde det enkelt er her en liste af de vigtigste løbende udgifter til en VPN -operation:

Ved hjælp af Nordvpn, der ejes af den litauiske Unicorn Nord -sikkerhed, lad os som et eksempel kaste mere lys på hvert af disse omkostninger.

Server colocation

VPN -leverandører arbejder med datacentre i forskellige lande og territorier for at huse eller leje deres hardware. Det Faktorer, der kan påvirke serverkolokationspriserne omfatte:

Ifølge Atlanta-baserede digitale servicekonsulenter, de Gennemsnitlig månedlig colocation -gebyr i USA i 2019 varierede fra $ 45 til $ 300 pr. U pr. Måned.

Nordvpn annoncerede først, at det var begyndt at opbevare og vedligeholde sine egne servere i tredjepartsdatacentre over hele verden i oktober 2020. Så det lejer muligvis stadig hardware og betaler nogle af sine colocation -partnere i snesevis af byer.

Kontorleje

Husleje er en anden faktor, der gør en VPN dyre. I Panama City, hvor Nordvpn har hovedkontor, lejer en 1.355 – kvadratmeter kommerciel plads kunne koste mere end 2.260 $ om måneden.

Lønningsliste

Ifølge CrunchBase, Nordvpn er 250 mennesker stærk.

Men virksomheden har kun 56 medarbejderprofiler på Zoominfo, fra denne skrivning, herunder titlersoftwareingeniør, kommunikationsdirektør, tilknyttet marketingchef og Public Relations Manager.

I henhold til lønningsudforsker Gennemsnitlige årlige lønninger (inklusive fordele såsom boliger og transport) for disse roller i Panama er som følger:

 • Software ingeniør – 23.000 PAB ($ 23.008.83)
 • Affiliate Marketing Manager – 25.800 PAB ($ 25.809.91)
 • Kommunikationsdirektør – 34.000 PAB ($ 34.013.06)
 • Public Relations Manager – 36.600 PAB ($ 36.614.05)

Hvis Nordvpn har eksterne medarbejdere i USA og andre avancerede økonomier, kan det betale dem mere. Payscale -data afslører, at den gennemsnitlige baseløn for fagfolk, der viser VPN som en færdighed, tjener $ 89.000 om året.

Faktisk kan senior netværksingeniører tage hjem op til $ 152.000 årligt.

For så vidt angår stillinger på C-niveau, lommer CEOs af små virksomheder som Nordvpn normalt seks tal, omkring den lave ende af 200.000’erne.

Marketing

Som de fleste VPN’er bruger Nordvpn et vanvittigt beløb på markedsføring.

Det annoncerer aggressivt sit brand for at være toppen af ​​sindet og holder et smukt designet sted. Men tilknyttede udbetalinger Skal redegøre for brorparten af ​​dens udgifter.

Nordvpn tilbyder livstidsindtægtsdeling til enhver, der sender betalende brugere sin vej. Her er hvor meget det betaler sine tilknyttede selskaber:

Nordvpn Affiliate Commission Rates

Baseret på disse provision, 0% til 60% af den oprindelige betaling af nye abonnenter går til Nordvpns kasser. Og når de fornyer, holder virksomheden kun 70% af kagen.

I betragtning af hvor dyrt det kan være at køre en VPN -operation, kan du undre dig Hvordan udbydere af gratis tjenester forbliver i erhvervslivet.

Hvordan tjener gratis VPN’er penge?

Gratis VPN’er tjener penge på forskellige måder.

De fleste af dem er dog dodgy.

For at have en positiv pengestrøm uden at opkræve en enkelt krone, kan en VPN -leverandør muligvis:

Monetisere bekvemmeligheden

Nogle VPN -virksomheder tilbyder en Gratis alternativ til deres premium -abonnementer. Et fremragende tilfælde er TunnelBear.

Hvis du ikke finder dens massive tilmeldingsrabat, der lokker nok, kan du i det mindste give den en hvirvel, indtil du maksimerer dens datanvendelseshætte.

Tunnelbear gratis plan

Tunnelbear ved det Begrænsninger for dataforbrug er irriterende. Og det håber at fratage dig det punkt, at du køber et abonnement bare for at opleve det i sin fulde herlighed.

Freemium VPN -tjenesteudbydere er ikke de eneste, der drager fordel af ulemper for at tvinge dig til at få dit kreditkort ud. De, der tager også til gratis forsøg, deler det samme ultimative mål også.

Vis annoncer

Mange VPN -virksomheder lever af sponsorater. De maksimerer de begrænsede fast ejendom for deres apps for at vise annoncer fra deres partnermærker. De kan komme ind forskellige formater og er normalt påtrængende.

Annonce om Sonics VPN

Omvendt er det sådan, Superpn handler om det:

Annonce på Supervpn

AD-sponsorerede VPN’er er ikke i sig selv ondskabsfulde. Men indse, at annoncører, der virkelig ønsker at få deres penge værd, ønsker at målrette de rigtige forbrugere.

Marketingfolk kan ikke tilbyde dig, hvad du virkelig ønsker, uden at vide nok om din online aktivitet. Så der er altid en chance for, at Gratis VPN -leverandører ville spore dig Til fordel for deres sponsorer.

Hvis en VPN -virksomhed praktiserer dette, vil det normalt afsløre de logfiler, det holder, og hvad det gør med dem i sin privatlivspolitik. Du går måske glip af det, hvis du ikke læser det fine skrift.

i øvrigt, VPN -annoncører kunne være phishere hvis virkelige mål er at stjæle fra dig på en eller anden måde. Hvis trusselskuespillere kunne misbruge Google -annoncer, ville de også behandle gratis VPN’er som deres legeplads.

Saml og sælg dine data

Der er et ordsprog: Hvis du ikke betaler, er du produktet.

Det er præcis, hvor mange gratis VPN -tjenesteudbydere ser dig. De fører en fortegnelse over visse oplysninger om dig og lægger dem på markedet.

Urban VPN er plakatbarnet for et privatlivsfirma, der betragter brugerdataindsamling af dets brød og smør.

Urban VPN -privatlivspolitik

Blandt sit citat er “forretningspartnere” Dataanalysefirmaer.

Urban VPN -privatlivspolitik

Selvom det hævder, at det kun sælger data anonymt, Din IP -adresse er et af de informationsstykker, det samler.

Urban VPN -privatlivspolitik

Din IP kan afsløre masser af oplysninger om dig, og det er grunden til, at hackere ville tage enhver chance for, at de får fat i den.

Lad betaling af abonnenter bruge dine ressourcer

Flere uhyggelige leverandører Gør gratis VPN -brugere til rigelige kilder til båndbredde At brændstof Botnet -angreb.

Dette er modus operandi fra Hola.

Det sælger tomgangsressourcerne fra sine gratis brugere til premium -abonnenterne af den kommercielle VPN Luminati. 8chan -grundlægger Fredrick Brennan udsatte denne uhellige alliance. Han sagde, at en hacker lammede sit websted ved hjælp af Luminati -netværket drevet af Hola -brugerenheder.

Kapring ips At udføre annoncebedrageri er en anden rentabel ordning af uærlige gratis VPN -tjenester. I 2023 bustede IAS -trussellaboratoriet OKO VPN til Proxying Residential Proxying.

Spy for Big Tech

Nogle Tech Titans Fund gratis VPN’er At gøre deres bud.

Måske er der ikke mere skandaløst eksempel end Onavo. Før det gik offline i 2019, hjalp denne spyware Mark Zuckerberg og Co. Overvåg folks online aktivitet uden for Facebook -økosystemet.

Er gratis VPN’er værd?

Gratis VPN’er er det værd, forudsat at de tjener penge ærligt. Af denne grund, din Safeste indsatser er dem, der tilbydes af leverandører, der også sælger premium -abonnementer.

For at gennemse internettet anonymt og kryptere din trafik, kan du muligvis komme forbi med en gratis for evigt plan, der har begrænsede funktioner, hastighedsbegrænsninger og/eller datakapsler.

For at spille spil, streamindhold og/eller dele filer over et P2P -netværk, kan du finde en prøveversion med fuld VPN -funktionalitet mere passende.

Vores øverste valg er som følger:

VPN’er med en begrænset gratis version VPN’er med en gratis prøve
Atlas vpn Cyberghost
Skjule.mig Expressvpn
Privadovpn Nordvpn
Tunnelbear Privat internetadgang (PIA)
Windscribe Surfshark VPN

Når din potentielle gratis VPN er annonceret, skal du tænke to gange, før du opretter en konto.

Når det overvåger din aktivitet til fordel for virksomheder i marketingbranchen, Brug det på din egen risiko. Hvis du tænker over det, er ethvert firma, der sporer det, du gør online og deler sine fund med sine tvivlsomme partnere.

Det skal også i sig. At blive ejet eller kontrolleret af Big Tech er et andet advarselsskilt.

Med andre ord, hold dig væk fra de frie VPN’er,. Supervpn fortjener særlig omtale, fordi det er ekstremt ondsindet og en elendig forvalter af datalogfiler.

Er det værd at betale (så meget) for en VPN?

Det kan være værd at betale for en dyre VPN.

Nogle leverandører bruger en lagdelt prismodel; Jo mere du betaler, jo flere funktionaliteter kan du få adgang til. Så hvis du ikke har brug for avancerede kapaciteter og ekstramateriale, giver det ikke mening at købe den dyreste mulighed.

Til at begynde med, det De vigtigste funktioner hver anstændige VPN -service har er:

 • Ekspansivt globalt netværk af tusinder af servere
 • Høje koncentrationer af hardware på populære markeder som USA
 • Indfødte apps til større desktop og mobile operativsystemer
 • Dedikerede udvidelser til populære browsere
 • Router support
 • Hurtige, sikre tunnelprotokoller
 • Ubegrænset serverskift
 • Ubegrænset båndbredde
 • 10 Gbps -servere
 • Kill switch
 • Ram-kun datalagring
 • Ingen nonsens-politik uden logs
 • Uafhængigt revideret privatliv og sikkerhedskrav
 • Mindst fem samtidige enhedsforbindelser

Hvis disse grundlæggende funktioner er nok til at tilfredsstille dine behov, skal du ikke spilde dine kontanter på klokker og fløjter.

Men når VPN kan du kun lide Flere abonnementsmuligheder for en enkelt plan, Overvej stærkt at betale på en månedlig basis.

Hvis du ikke er klar til at begå langsigtet, minimerer et kort abonnement din risiko.

Det giver dig ikke ret til en enorm rabat, men du behøver heller ikke at betale et stort beløb på forhånd. I tilfælde af at du føler købers anger, kan du Bed om refusion i bedste fald og mister en lille mængde kontanter i værste fald.

Nogle af de tjenester, der aldrig skuffer, er Cyberghost, Expressvpn, Nordvpn, Pia, og Surfshark. Hvis du går med nogen af ​​disse blå-chip-indstillinger, kan du forvente at få det, du betaler for.

Resumé

Så hvorfor er VPN så dyr?

Det skyldes, at det ikke er billigt at drive en billig. Selvom gratis muligheder bugner, bør du undgå de fleste af dem som pesten; De ville enten spionere på dig eller implicere dig i cyberforbrydelser.

Det er en bummer, som du skal budgettere til et almindeligt abonnement bare for at beskytte dit online privatliv og sikkerhed.

Men du kan minimere din udgift med en rimelig pris med anstændige funktioner.

Romj er en veteran copywriter, der plejede at være en jack af alle handler. Nu prøver han at være en mester i en: teknologi. Han hopper ned ad kaninhullet for at størrelse de nyeste innovationer op. Som bidragyder til VPNCentral håber han at hjælpe dig med at følge med i vores hurtige verden med hans opdagelser.

Hvorfor er VPN’er så dyre? (Plus gratis og billige muligheder)

NB – Nogle links i denne artikel er tilknyttede links, og vi modtager muligvis en provision til køb, der er foretaget gennem disse links uden ekstra omkostninger til dig. EN Virtuelt privat netværk eller VPN Er et smart stykke software, der kan rute en brugers internettrafik gennem meget sikre, stærkt krypterede servere for maksimalt privatliv og sikkerhed. De er et godt online privatlivsværktøj for folk, der ikke kan lide det overvågningsniveau, der foregår i dagens verden, eller er forsigtige med hacking og online datavind. Imidlertid er det ikke altid meget billigt at abonnere på en premium VPN -plan, med planer, der spænder overalt fra $ 4/måned til $ 8/måned til privat brug VPN’er. Det er $ 50-100 om året, Tilbagevendende, hvis du vil fortsætte med at bruge det (ikke engang), som kan virke ganske dyrt for mange første gang købere. Men hvorfor er VPN’er dette dyre? Koster det virkelig så meget bare at rute trafik gennem en bestemt server i et specifikt land? Er VPN -udbydere, der ripper os af? Hvad der nøjagtigt går ind på omkostningerne ved at køre en VPN -tjeneste? Generelt kan VPN’er være ret dyre hovedsageligt på grund af omkostningerne ved at køre servere i flere lande, især energiomkostninger til høje brugsservere. Der er også tilknyttede opsætnings- og driftsomkostninger, der skal inddrives af VPN -udbydere, især for at fortsætte med at give pålidelig adgang til streamingtjenester, som fortsat forsøger at blokere dem, hvorfor de undertiden er nødt til at opkræve dyre abonnementer. Derfor er det ikke billigt at indstille og køre og virkelig legitimere VPN -service, der er pålideligt, hurtigt og faktisk beskytte brugerdata, og disse omkostninger skal overføres til kunden i form af betalte planer. Når det er sagt, på trods af dette er der stadig nogle gode levedygtige Gratis VPN -indstillinger derude, der kan fungere for mange brugere. Vi giver også nogle gode muligheder for dette – du behøver ikke altid betale for at få gode VPN -servere. Det er også meget sandt, at det premium VPN -marked er meget konkurrencedygtigt med snesevis af udbydere, så billige muligheder er også tilgængelige der fra så lidt som $ 2.50/måned (vi giver også nogle gode muligheder her). Men lad os først dække nogle af de faktorer, der går i at gøre premium VPN’er ganske dyre.

Omkostningerne ved at køre VPN -tjenester

 • Generelle omkostninger ved leje af server/datacentre fra tredjepart, hvis dette er deres model. Og dette skal gøres i hvert eneste land, hvor du driver servere (i sjældne tilfælde bruges geo-placerede VPN-servere, der dirigeres selvom et andet land, men dette er ikke så almindeligt).
 • Endnu højere omkostninger ved at skabe og køre deres egne proprietære servercentre, hvis dette er deres model. Forestil dig at tilføje omkostningerne ved alle servertårne, pc’er, kabling, teknikere, bygge leje osv
 • Energiomkostninger – Servercentre kan bruge en hel del elektricitet, både til at betjene servertårne ​​og også til at afkøle dem. Omkostningerne ved at køre disse centre kan løbe ind i titusinder pr. Måned og vil kun stige, når energipriserne stiger i det nuværende klima.
 • Omkostninger ved at køre separate proprietære DNS -servere også, hvis dette er deres model.

Selvfølgelig er VPN -servere ikke noget som omfanget af dem, der bruges af Amazon eller Google, men de store VPN -udbydere har stadig millioner af kunder over hele verden. Derfor er det at opretholde et serversystem til at imødekomme alle disse brugere til en høj pris.

Server -tilslutning – Dette er grunden til, at jo mere top end premium vpns kan lide Expressvpn og Nordvpn og Protonvpn‘S Plus -plan – dem, der typisk er afhængige af pålideligt adgang til streamingtjenester – har en tendens til at være ret dyr, op til $ 8/måned for planer. For en VPN -udbyder at levere pålidelig, Langsigtet adgang til flere streamingplatforme, det er ikke en sæt og glem proces. Der er en konstant kat-og-mus-kamp mellem streamingtjenester og VPN-udbydere, hvor streamingselskaberne konstant finder og blokerer VPN IP-adresser, hvilket betyder IP -adresser opdages og blokeres og skaber nye, og så videre. Det er en konstant dynamisk, skiftende kamp, ​​der koster penge for VPN -udbydere at følge med, hvorfor de bedste streaming VPN’er har en tendens til at koste flere penge. Og så er der det relaterede problem med at finde måder at tillade (og opretholde adgang) for brugere i meget restriktive nationer som Kina, for udbydere, der fremmer dette som et salgssted (f.eks. “Arbejder pålideligt i Kina”). Nogle udbydere skal oprette deres egne Proprietære VPN -protokoller at narre forsøger at opdage og blokere deres brug, hvilket koster endnu flere penge.

Generelle driftsomkostninger – Og så er der andre grundlæggende operationelle omkostninger, som de fleste virksomheder er nødt til at pådrage sig på et eller andet niveau både for at få sig til at køre og for at holde sig levedygtige:

 • Alle gode VPN’er har apps til alle større enheder. Disse apps skal oprettes og kodes for maksimal sikkerhed og pålidelighed, hvilket betyder at ansætte dyre udviklere – en stor omkostning for at starte en VPN -tjeneste.
 • Omkostninger ved ansættelse og 24/7 kundeserviceteam (alle større VPN’er tilbyder 24/7 support)
 • Omkostninger ved at ansætte netværksteknikere til at identificere og løse eventuelle problemer, der opstår.
 • Juridiske og overholdelsesomkostninger ved driftsservere i alle lande, de bruger. At holde på toppen af ​​de nuværende love vedrørende brugerdata i alle lande, plus at holde styr på eventuelle ændringer i love, der kan kræve, at de trækker tjenester tilbage i visse lande, hvis nye love indføres, betyder, at de ikke kan garantere kunde privatliv.
 • Markedsførings- og salgsfremmende omkostninger plus provision betalinger til tilknyttede virksomheder (som mig!)

Hvis du tilføjer alle disse på forhånd og igangværende Driftsomkostninger, du kan se, hvorfor premium VPN -tjenester har brug for at opkræve en hel del få deres penge tilbage og tjene penge. Opsætning og at køre en virkelig legitabel, troværdig premium VPN -service er ikke billig og har brug for en masse investeringer i frontenden og løbende investeringer for at holde det konkurrencedygtigt kontra andre VPN’er på markedet.

Hvorfor varierer VPN’er i pris?

Generelt er det rimeligt at sige, at de fleste VPN’er stort set er de samme, de opererer efter det samme generelle princip og løber sandsynligvis gennem de samme datacentre i maj -lande og er omtrent lige så hurtige og pålidelige som hinanden. Det er bare branding, der er anderledes, da der er hundreder af forskellige udbydere nu.

Når det er sagt, varierer betalt for VPN’er i pris fra $ 2-3 om måneden op til $ 8 om måneden for boligbrugere (virksomheder betaler sandsynligvis mere for skræddersyede VPN-pakker). Så hvad er virkelig anderledes? Har de dyrere VPN’er faktisk noget at tilbyde, eller ripper de bare dig?

Her er nogle generelle differentiatorer at se efter i VPN’er, når de sammenligner, hvad de koster mod, hvad de tilbyder dig:

Streaming adgang – Den store faktor, der kan føre til, at nogle VPN’er er dyrere. Hvis du vil have pålidelig adgang til streamingtjenester globalt, tilrådes det at gå med et dyrere stort mærkenavn som Expressvpn (generelt betragtet som det bedste til streaming), Protonvpn Plus plan eller Nordvpn, hvor du betaler $ 6-8/måned typisk. Billigere mærker kan Få dig adgang, men det er bedst at gå for udbydere, der specifikt fokuserer på at optimere dette.

Servervalg -Det er ikke en perfekt sammenhæng, men generelt har de dyrere VPN’er som ExpressVPN en tendens til at tilbyde bedre servervalg i flere lande (80-100) end billigere (35-50 lande). Når det er sagt, kan du få billigere VPN’er, der også tilbyder godt servervalg (Pia skiller sig her). Men ikke alle har brug for servere i masser af lande alligevel – alle VPN’er, uanset pris, tilbyder servere i de store lande, du ville forvente (USA, EU, UK, Commonwealth, Fjernøsten).

Omgå censur – Igen, hvis du er på et mere vanskeligt sted med hensyn til at ville bruge en VPN i et land, der aktivt forsøger at blokere deres anvendelse eller har meget restriktive censurlovgivning, er det generelt bedre at gå efter en dyrere VPN, der har det egne servere og har specifikt adgang i Kina, Rusland osv. Som et salgsargument. Billigere VPN’er, der sandsynligvis bruger de samme datacentre som masser af andre billige VPN’er, er sandsynligvis mindre nyttige til dette.

Og så er her nogle faktorer, der er stort set de samme mellem forskellige VPN’er, uanset omkostninger, med kun mindre forskelle:

 • Ubegrænset databrug (alle betalte for VPN’er har dette)
 • Serverhastigheder og pålidelighed
 • 24/7 support (de tilbyder alle dette)
 • Zero Logs Policy (de tilbyder stort set alle dette – spring over enhver udbyder, der ikke gør det)
 • Antal forbindelser – nogle tilbyder 4 eller 5 enheder, ca. 10, nogle ubegrænsede, men korrelerer ikke rigtig med prisen så meget.
 • 30-dages pengene tilbage-garanti med næsten alle udbydere, hvis tjenesten ikke er efter din smag.

Se vores fulde guide til, om alle VPN’er er dybest set de samme, for mere om disse og andre differentierende faktorer mellem forskellige udbydere.

Bedste gratis VPN -indstillinger

Det skal dog påpeges, at du ikke nødvendigvis behøver at betale noget for at bruge en VPN – der er masser af anstændigt, der arbejder gratis VPN -tjenester derude, nogle af dem selv med ubegrænset dataforbrug.

Servervalg har en tendens til at være begrænset til gratis versioner, men hvis du kan tilfredsstille det valg, de har, kan nogle brugere klare sig fint ved hjælp af en gratis VPN.

Se nedenstående tabel for en sammenligning af nogle gode, hæderlige, pålidelige gratis VPN -indstillinger (du skal være selektive, når du vælger en gratis VPN, da der er en hel del affald derude)

Gratis VPN -tjenester (nogle links er tilknyttede henvisningslink)

Udbyder Gratis serverplaceringer Databegrænsning Mere info
Protonvpn 3 (USA, Amsterdam, Japan) Ubegrænset Se her
Atlasvpn 3 (USA East, USA West, Amsterdam) 5 GB/måned Se her
Turbovpn 4 (USA, Tyskland, Singapore, Indien). Ubegrænset Se her
Skjule.mig 5 (Holland, USA*2, Tyskland, Canada) 10 GB/måned Se her
Privadovpn 10 (USA, UK, Canada, Tyskland, Frankrig, Holland, Schweiz, Mexico, Brasilien, Argentina) 10 GB/måned Se her
Windscribe 10 (USA, UK, Canada, Hong Kong, Frankrig, Tyskland, Holland, Schweiz, Rumænien, Danmark). 10 GB/måned Se her
Tunnelbear 49 500 MB/måned Se her

Men her er nogle advarsler at huske på, når du bruger gratis VPN’er:

 • Dataforbrug er ofte (ikke altid) begrænset til gratis versioner – se tabel ovenfor.
 • Serverhastigheder er også ofte langsommere end på premium -planer.
 • Kundesupport er enten begrænset/langsom eller nul på gratis VPN’er
 • Gratis VPN’er giver næsten aldrig adgang til streamingtjenester. Du har brug for premium -planer for det.
 • Der er masser af skyggefulde, ikke-100%-legit gratis VPN/proxy-hybrider (f.eks. Opera VPN, Urbanvpn, Dewvpn), der ikke anbefales til virkelig seriøse ting. Du ved ikke, hvor dine data går, og kan ikke være sikker på, at de er sikre. Undgå især gratis “VPN’er” indbygget i browsere, hvis du virkelig er beskyttelse af privatlivets fred; Brug kun legit VPN -apps. Hold dig til gratis versioner af velrenommeret, Legit VPN -mærker, da vi listede i tabellen ovenfor, der opretholder nul logpolitikker, selv på gratis versioner.

Men hvis du kan komme forbi disse begrænsninger, er der stadig masser af gode gratis VPN -indstillinger, der giver mange brugernes månedlige internet -privatlivets fred uden at skulle betale noget.

Bedste værdi Premium VPN -indstillinger

Det er også sandt, at ikke alle premium VPN’er koster jorden med hensyn til abonnementer – der er nogle ganske billige muligheder derude.

Her er nogle VPN -planer for god værdi, der skiller sig ud for Samlede faktiske omkostninger om året At komme i gang med en plan:

 1. Atlasvpn– En fremragende nykommertjeneste, der tilbyder 12 måneders planer for $ 3.29/måned ($ 40/år) Og et ikke -vrøvlservervalg i bare de vigtigste amerikanske/europæiske/Commonwealth -lande, du kunne forvente. Ingen betaler ekstra for at have servere i masser af lande, hvoraf de fleste du aldrig engang ville bruge. Bare en fjernet, grundlæggende VPN -service med en pris, der skal matche.
 2. Privat internetadgang (PIA) – En stor værdi, langvarig VPN -service, der tilbyder det bedste af alt – servere i 80+ lande plus store værdiplaner på $ 3.33/måned i 12 måneder ($ 40/år), med flash -salg ofte endnu billigere.
 3. Privadovpn– Brug vores Special Deal Affiliate Link at få en 12 måneders plan for $ 2.50/måned (kun $ 30/år). Stor værdi og en fuldt legitim, sikker, schweizisk baseret VPN -service.

Derfor, mens du kan Brug $ 80-100 om året på en premium VPN, du har Gør. Det er sandt, at den øverste ende, dyrere udbydere kan lide Expressvpn og Nordvpn er sandsynligvis bedst at gå til specifikt for brugere, der ønsker pålidelig langsigtet adgang til flere Streaming tjenester over hele verden eller masser af servervalg, ikke alle brugere har brug for disse funktioner. De vil bare have en ikke -nonsens VPN, der krypterer deres forbindelse og vil kun nogensinde bruge et par serverplaceringer. I disse tilfælde er en budgetindstilling fint (plus alle 3 af ovenstående muligheder i øjeblikket stadig Gør Giv temmelig pålidelig adgang til streamingplatforme).

Og så er her nogle af Bedste værdi VPN’er med hensyn til pro-rata omkostninger Hvis du køber planer på længere sigt (dvs. Det samlede oprindelige udlæg kan være betydeligt, men de faktiske pro-rata-omkostninger pr. Måned er meget lav at bruge dem):

 1. Atlasvpn– 3 -årig plan fungerer på $ 2/måned ($ 72 til 3 års brug plus 3 ekstra måneder gratis med aktuelt tilbud). Fremragende værdi No Nonsense VPN Service, endnu bedre værdi pr. Måned end 1 -årsplanen.
 2. Privat internetadgang– 3 -årige planer fungerer på $ 2.03/måned ($ 79 i 3 år, Plus 3 ekstra måneder gratis i øjeblikket på tilbud).
 3. Privatevpn – 3 -årig plan for omkring $ 2.00/måned (omkring $ 70 betaling)
 4. Surfshark– 2 -årig plan for $ 2.50/måned ($ 60 betaling).

Online gamer og generel hjemmenetværksentusiast. Jeg kan godt lide at oprette artikler til at hjælpe folk med at løse almindelige problemer med hjemmenetværk.

Seneste indlæg

NB – Produktlink i denne artikel er tilknyttede links. Vi modtager muligvis en provision om eventuelle henvisninger, der er foretaget uden ekstra omkostninger til dig. VPN’er eller virtuelle private netværk er kun stykker software.

NB – Produktlink i denne artikel er tilknyttede links. Vi modtager muligvis en provision om eventuelle henvisninger, der er foretaget uden ekstra omkostninger til dig. Privat internetadgang er en langvarig premium VPN -service.

Om os

Svage Wi-Fi Solutions er en hjemmenetværksblog, der tilbyder løsninger til fælles forbindelsesproblemer i hjemmet.

Tilknyttede selskaber

Svage Wi-Fi-løsninger deltager i Amazon-tilknyttede programprogrammet og andre tilknyttede programmer. Som sådan tjener vi ved at kvalificere køb, hvilket betyder, at vi kan modtage en lille provision fra køb af produktlink på dette websted.