Google ved endda, hvad du tænker

E -mail -linkikon Et billede af et kædeled. Det symobiliserer en webstedslink -URL.

Klik på dette link giver dig mulighed for at se, hvad Google mener, det ved om dig baseret på din søgehistorik – og nogle af dens forudsigelser er uhyggeligt nøjagtige

E -mail -ikon En konvolut. Det angiver muligheden for at sende en e -mail.

Del ikonet et buet pil, der peger rigtigt.
Twitter -ikonet en stiliseret fugl med en åben mund, tweeting.

Twitter LinkedIn Icon ordet “i”.

LinkedIn Fliboard Icon Et stiliseret bogstav f.

Flipboard Facebook -ikon Brevet F.

Facebook -e -mail -ikon En konvolut. Det angiver muligheden for at sende en e -mail.

E -mail -linkikon Et billede af et kædeled. Det symobiliserer en webstedslink -URL.

Filfoto: Besøgende går forbi logoet til Google ved de høje profilerede startups og højteknologiledere samling, Viva Tech, i Paris, Frankrig 16. maj 2019. Reuters/Charles Platiau/filfoto

  • Ved at klikke på et link fra Googles side om kontoindstillinger kan brugere finde ud af, hvad tech-giganten mener, at den ved om dem baseret på søgehistorik og gennemser data fra Google-ejede websteder som YouTube.
  • Google gætter brugernes alder, køn, ægteskabelig status, indkomstbeslag og personlige interesser.
  • Brug af værktøjet viser, at mange af Googles forudsigelser kan være off-base, men størstedelen af ​​dem er skræmmende nøjagtige.
  • Det er også muligt at forhindre Google i at spore dine oplysninger eller forudsige din profil fremover.
  • Besøg Business Insider’s hjemmeside for flere historier.

Få den indvendige scoop på dagens største historier i erhvervslivet, fra Wall Street til Silicon Valley – leveret dagligt.

Indlæsning af noget indlæses.
Tak for tilmelding!
Få adgang til dine yndlingsemner i et personlig feed, mens du er på farten. Download appen
Reklame
Reklame

Når du bruger Googles søgefunktion til at lære om verden, bruger Google dine søgninger til at lære om dig.

Søggiganten bygger mangefacetterede profiler af brugere baseret på deres søgehistorik samt browserhistorik på Google-ejede websteder som YouTube. Den bruger disse data til at opbygge en reklameprofil, der betjener brugere med annoncer, som de mener vil matche deres demografi.

Ved at klikke på et link fra en Google -kontos indstillinger kan brugerne se, hvad Google mener, at den ved om dem. Google forudsiger brugernes alder, køn, ægteskabelig status, indkomst og personlige interesser.

Siden giver også brugerne mulighed for at rette Googles antagelser, fjerne deres oplysninger fra Googles annoncedatabase eller forhindre Google i at forudsige deres profil helt fremover.

Reklame
Reklame

Jeg sigtede gennem mine Google -annonceindstillinger for at lære, hvad Google mener, at den ved om mig. Nogle af dens forudsigelser var off-base, men de fleste var uhyggeligt nøjagtige (og nogle få var komisk specifikke baseret på nylige Google-søgninger, jeg har foretaget).

Her er en trin-for-trin-nedbrydning af, hvordan man kan se, hvad Google mener, den ved om dig, og hvordan du sletter dine oplysninger fra Googles database.

‘Google ved endda hvad du tænker’

Privatlivets advokat Moxie Marlinspike brugte rampelyset på kildekonferencen her for at henlede opmærksomheden på Googles datahøstningspraksis, der advarer om, at søgemaskinen kan mine oplysninger for at finde ud af, hvad websurfere tænker på.

ryan-naraine.jpg

Skrevet af Ryan Naraine, bidragyder den 23. april 2010

Moxiemarlinspike.jpg

BOSTON – Advokat for privatlivets fred Moxie Marlinspike brugte rampelyset på kildekonferencen her for at henlede opmærksomheden på Googles datahøstningspraksis, der advarede om, at søgemaskinen kan mine oplysninger for at finde ud af, hvad websurfere er tænker om.

Under en præsentation, der diskuterede de skiftende trusler mod privatlivets fred, sammenlignede Marlinspike Googles dataindsamling med Pentagons samlede informationsbevidsthedsprogram og beklagede det faktum, at det er næsten umuligt at undgå Googles tentakler uden at “fravælge den sociale fortælling.”

”De har en frygtelig masse data. De registrerer alt. De har din IP-adresse, dine søgeanmodninger, indholdet af enhver e-mail, du nogensinde har sendt eller modtaget. De kender de nyheder, du læser, de steder, du går. De indsamler endda GPS-placering i realtid og DNS-opslag, ”sagde Marlinspike.

“De ved, hvem I venner er, hvor du bor, hvor du arbejder, hvor du bruger din fritid. De ved om dit helbred, dit kærlighedsliv, dine politiske tilbøjeligheder. De ved endda hvad du er tænker Om, “tilføjede Marlinspike og advarede om, at virksomheden har fundet en måde at kontrollere betingelserne i privatlivets debat ved at tilbyde det, han beskrev som falsk anonymisering.

Googlesharing sigter mod at gøre et par meget specifikke ting:

  1. Giv et system, der forhindrer Google i at indsamle oplysninger om dig fra tjenester, der ikke kræver et login.
  2. Gør dette system helt gennemsigtigt for brugeren. Ingen specielle websteder, ingen ændring til din arbejdsstrøm.
  3. Efterlad din ikke-google trafik helt uberørt, uudrettet og upåvirket.

Googlesharing-systemet består af en brugerdefineret proxy og en Firefox-tilføjelse. Han sagde, at proxy fungerer ved at generere en pulje af Googlesharing “identiteter”, som hver indeholder en cookie udstedt af Google og en vilkårlig brugeragent for en af ​​flere populære browsere.

Firefox Addon holder øje med anmodninger til Google -tjenester fra din browser, og når aktiveret vil gennemsigtig omdirigere dem alle (undtagen ting som Gmail) til en Googlesharing -proxy. Der er din anmodning frataget alle identificerende oplysninger og erstattet med oplysningerne fra en Googlesharing -identitet.

Denne “Googleshared” -anmodning videresendes derefter til Google, og svaret er fuldt ud efterfulgt til dig. Din næste anmodning får en anden identitet, og den, du brugte før, tildeles en anden. Ved at “dele” disse identiteter blandes al vores trafik sammen og er meget vanskeligt at analysere.

Marlinspike sagde, at Googlesharing -proxy selv konstant indsprøjter falske, men plausible søgeanmodninger gennem alle identiteter.

Resultatet er, at du gennemsigtigt kan bruge Google -søgning, billeder, kort, produkter, nyheder osv. Uden Google kan spore dig med IP -adresse, cookie eller andre identificerende HTTP -overskrifter. Og kun din Google -trafik omdirigeres. Alt andet fra din browser går direkte til sin destination.

Marlinspike bygger også et privatlivsværktøj til at sikre stemmeopkald og SMS -meddelelser på mobiltelefoner. Dette værktøj, kaldet Whisper Systems, vil tilbyde sikker opkald via Phil Zimmermanns ZRTP-protokol og et off-the-record-afledt system for at sikre privatlivets fred for tekstbeskeder.

De mobile værktøjer, der er ved at blive bygget til Android, vil være tilgængelige om et par uger fra Marlinspikes tankekriminalitet.org websted.