Hvad er en VPN

Dette vil sikre, at VPN -forbindelsen er sikker, og din browsing er privat. Hvad det ikke gør er at beskytte dine enheder mod hackere eller malware eller forhindre dine data i at blive stjålet fra onlinetjenester, du bruger.

Hvordan fungerer protonvpn

О этой странице

Ы зареοистрирykkeаи подозрителный трафик, иходий из Вашей сетии. С помdщ. Sl?

Эта страницabet которые наршают уовиånden. Страunde. Эо этоia.

Источникомапросов может сить вредносноærdighede по, подаred м н н и и и и и и и и и и и и и и и и и и и и и и и и и и и и edet. ызапросов. Если вы используете общий доступ в Интернет, проблема может быть с компьютером с таким же IP-адресом, как у вас. Обратитес к своiel. Подробнfe.

Проверка по сову может таже поvende з € е ы п п п пember, еи вы водит U iel.

Hvad er en VPN?

Indsendt den 26. juni 2023 af Douglas Crawford i Besk formål.

En næsten daglig trommeslag af dataovertrædelser og online overtrædelser af privatlivets fred har givet anledning til offentlighedens interesse i VPN -tjenester såsom Proton VPN. Denne artikel forklarer, hvad VPN’er er, hvad de gør, og om du har brug for en. Dens søsterartikel, hvordan fungerer en VPN?, Giver en mere detaljeret og teknisk oversigt over, hvordan en VPN håndterer din trafik og beskytter dit privatliv.

 • Hvad er en VPN?
 • Fordele ved en VPN
 • Hvorfor har du brug for en VPN – privatliv
 • Hvorfor har du brug for en VPN – Besejr censur
 • Hvorfor har du brug for en VPN – streaming
 • Hvorfor har du brug for en VPN – P2P -fildeling
 • En note om VPN’er som sikkerhedsværktøjer
 • Ofte stillede spørgsmål

Hvad er en VPN?

Hvordan en VPN fungerer

Et virtuelt privat netværk (VPN) er en pakke med teknologier, der primært sigter mod at forbedre dit privatliv, når du bruger internettet. Det forbinder din computer, smartphone eller tablet til en anden computer, kaldet en VPN -server, via en krypteret “tunnel”, der beskytter dine data mod nysgerrige øjne.

 • En VPN -app forbinder din enhed til en VPN -server, der køres af en VPN -udbyder (såsom Proton VPN).
 • Forbindelsen mellem din enhed og VPN -serveren er krypteret, hvilket forhindrer din internetudbyder (ISP) i at se indholdet af dine data, når det rejser mellem dem.
 • VPN -serveren sidder mellem din internetudbyder og internettet, blokerer din internetudbyder i at se din online aktivitet og forhindre de websteder, du besøger, i at se din rigtige IP -adresse.
 • VPN -udbydere (inklusive Proton VPN, selvfølgelig) opretholder VPN -servere placeret over hele verden. Dette er fantastisk til at omgå censur og “forfalskning” din geografiske placering.

Fordele ved en VPN

Denne vildledende enkle opsætning er meget nyttig. En VPN:

 • Forhindrer din internetudbyder i at se din aktivitet online.
 • Forhindrer websteder, du besøger, ved at kende din rigtige IP -adresse.
 • Forhindrer offentlige wifi -værter i at sælge dine browsingvaner til annoncører.

Langt de fleste af masseovervågningssystemer i verden er afhængige af, at internetudbydere logger deres brugers browserhistorie og gør disse logfiler tilgængelige for statslige agenturer. Fordi en VPN forhindrer din internetudbyder i at se de oplysninger, du sender og modtager online, også:

 • Forhindrer ikke -målrettet masseovervågning af NSA eller din regering.

Næsten som et biprodukt af, hvordan VPN’er fungerer, bruger en VPN vigtige yderligere fordele. Selvom disse kunne ses som bivirkninger, er de også den vigtigste grund til, at mange mennesker bruger en VPN:

 • Besejrer censur, det være sig regeringens censur på politisk, social eller religiøs grund eller websted, der blokerer af din netværksadministrator.
 • Giver dig mulighed for sikkert at få adgang til streamingtjenester
 • Giver dig mulighed for sikkert at bruge P2P -fildeling (BitTorrent).

En VPN er noget af en schweizisk hærkniv blandt internetværktøjer, som alle skal vide, hvordan de skal bruge.

Få proton VPN

Hvorfor har du brug for en VPN

Privatliv

Fra din internetudbyder og regering

En VPN krypterer forbindelsen mellem din enhed og VPN -serveren. Dette forhindrer din internetudbyder i at se indholdet af dine data, inklusive destinationsdata, der normalt kan fortælle dem, hvilke websteder og andre ressourcer, du opretter forbindelse til på Internettet.

Din VPN -udbyder håndterer også DNS ​​-oversættelse, som din internetudbyder normalt udfører og logger. DNS er dybest set som en stor telefonbog, der oversætter de let at huske URL’er, som folk bruger til de numre, computere bruger til at identificere websteder og andre internetressourcer.

DNS oversætter for eksempel URL -www.Protonvpn.com i sin tilsvarende IP -adresse på 185.159.159.142. At holde logfiler med DNS -oversættelse er den vigtigste måde, hvorpå de fleste ISP’er holder faner på, hvad deres kunder gør online.

Resultatet af alt dette er, at brug af en VPN forhindrer din internetudbyder i at vide, hvad du gør på internettet. Det kan ikke se dine data, og de kan ikke se, hvilke websteder du besøger.

Som vi allerede har berørt, hvad din internetudbyder ikke ved, er din regering og globale overvågningsorganer som NSA og GCHQ også usandsynligt at vide. En VPN forhindrer din browserhistorie i at blive fanget i u målrettet dragnet -masseovervågningsprogrammer, der altid er afhængige af de logfiler, som din internetudbydere opbevares.

En VPN vil naturligvis ikke forhindre målrettet overvågning, hvor en modstander (som din regering) er villig til at bruge tid og ressourcer, der spionerer på dig som et kendt individ.

Fra websteder

Din internetudbyder og websteder, du besøger, se IP -adressen på VPN -serveren

VPN -serveren fungerer som et skjold, der blokerer “Vis” begge veje. Din internetudbyder kan ikke se, hvilke websteder du opretter forbindelse til (bare VPN -serveren), og websteder, du opretter forbindelse til, kan ikke se din rigtige unikke IP -adresse (igen, de ser bare IP -adressen på VPN -serveren).

Dette betyder, at en VPN stopper den nemmeste at udføre og mest invasive slags websporing. Vær dog opmærksom.

Proton VPN tilbyder imidlertid NetShield Ad-Blocker, en DNS-filtreringsfunktion, der ikke kun kan blokere annoncer, men også trackere og malware.

Besejr censur

VPN’er er yderst effektive til at besejre censurindsats. Hvis dit land blokerer indhold, kan du blot oprette forbindelse til en VPN -server placeret et sted, hvor indholdet ikke er blokeret. Hvis din skole, college eller arbejdsplads blokerer indholdet, vil det at forbinde til en VPN -server omgå den blok.

Hvis du bruger en VPN til at omgå censur, skal du overveje de involverede risici omhyggeligt, hvis du bliver fanget. Brug af OpenVPN eller Wireguard i TCP -tilstand kan være effektivt til at skjule VPN -trafik som almindelig HTTPS -trafik, men det kan detekteres ved den dybe pakkeinspektion (DPI) teknikker, der bruges af nogle regeringer.

Mere effektiv er Proton VPNs stealth -protokol, og vores alternative routingfunktion er en effektiv måde at omgå mange censurblokke. Selv disse kan dog besejres af avanceret DPI.

Det er også muligt, at din organisation eller regering har blokeret IP -adresser, der er kendt for at tilhøre VPN -tjenester, i hvilket tilfælde forsøg på at oprette forbindelse til en blokeret VPN -serveradresse kan bringe et rødt flag op. Det er også værd at huske, at din chef måske simpelthen går ind på dit værelse i det forkerte øjeblik.

Selvom VPN’er kan besejre de fleste censurindsats, kan en stærk nok modstander (som den kinesiske regering) implementere blokke, som selv en VPN ikke kan overvinde. I sådanne tilfælde kan den mest effektive løsning muligvis bruge TOR -netværket med unoterede TOR -servere og TOR -broer, der bruger pluggbare transporter til at undgå dybe pakkeinspektionsteknikker.

Streaming

For al den frihedsaktive fortrolighed, som en VPN kan tilbyde, er en af ​​de mest populære anvendelser til VPN’er at streame videoer, der kun er tilgængelige i visse lande. Dette giver dig adgang til indhold, du har tilmeldt dig (og betalt for), når du rejser til udlandet.

En VPN giver dig mulighed for at “spoof” din placering og foregive at være i et bestemt land, hvilket giver dig adgang til tjenester, der kun er tilgængelige i dette land overalt i verden.

Proton VPN -brugere med en betalt plan kan få adgang til et bredt udvalg af populære streamingsteder ved hjælp af vores service.

P2P -fildeling

Som med websteder, du besøger, vil en VPN skjule din rigtige IP -adresse fra peers, når fildeling ved hjælp af BitTorrent -protokollen. Dette gør brug af en VPN til en vigtig forsigtighed for torrenters. En VPN er også nyttig til adgang til torrent -websteder, der kan blokeres af din internetudbyder.

Hvordan en VPN beskytter dig, når P2P -filharing

En note om VPN’er som sikkerhedsværktøjer

En god VPN -service vil bruge stærke VPN -protokoller, robuste krypteringsstandarder med perfekt fremadrettet hemmeligholdelse, DNS og IPv6 lækagebeskyttelse, ud over stærk sikkerhedspraksis, såsom at holde nogen logfiler.

Dette vil sikre, at VPN -forbindelsen er sikker, og din browsing er privat. Hvad det ikke gør er at beskytte dine enheder mod hackere eller malware eller forhindre dine data i at blive stjålet fra onlinetjenester, du bruger.

Da VPN’er først begyndte at blive populær (i de tidlige 2010’ere), gav de effektiv beskyttelse mod at blive hacket, når de brugte offentlige wifi -hotspots. Imidlertid, i vid udstrækning på grund af EFF’s Let”s Encrypt -kampagne, er næsten alle forbindelser nu sikret ved hjælp af HTTPS. Så VPN’er er ikke længere nødvendige for at beskytte dig mod hackere, når du bruger offentlig WiFi.

En meget større trussel i disse dage kommer fra “legitime” wifi -router -værter. Mange offentlige wifi -hotspots er kommercielle virksomheder, noget gøres klart, når du bliver tvunget til at acceptere et langvarigt sæt vilkår og betingelser, før du har lov til at bruge tjenesten. Disse vilkår og betingelser tillader ofte din WiFi -vært at overvåge din internetaktivitet og sælge din browserhistorie til reklame- og analyseselskaber.

Der har også været vokset bekymring for muligheden for Airbnb -værter og lignende misbrug af deres tillidspositioner til at spionere på gæsternes internetaktiviteter. I alle sådanne tilfælde vil en VPN beskytte dig mod disse invasive praksis.

Sidste tanker

En VPN leverer privatliv, mens du surfer på nettet: fra din internetudbyder, din regering og de websteder, du besøger. Millioner af mennesker over hele verden bruger VPN -tjenester som et uvurderligt værktøj til at besejre censur og få adgang til det åbne internet. Det beskytter dig også mod “gratis” WiFi -udbydere.

Proton VPN er en samfundsdrevet VPN-service, der først og fremmest placerer vores brugers privatliv. Vi opbevarer ingen logfiler, og hvilke små data, vi lagrer, er beskyttet af schweiziske databeskyttelseslove. Alle vores apps er open source og uafhængigt revideret, og vi støtter journalister og aktivister i kampen for et gratis og åbent internet.

FAQ

Gør en VPN mig anonym online?

Brug af en pålidelig VPN giver dig et højt niveau af privatliv Når online, men det gør dig ikke anonym.

En VPN beskytter dit privatliv ved at forhindre din internetudbyder i at vide, hvad du gør online og de websteder, du besøger, ved at kende din rigtige IP -adresse.

Du er dog ikke anonym, fordi din VPN -udbyder ved, hvem du er, og er i stand til at overvåge og logge din aktivitet. Gode ​​VPN-tjenester som Proton VPN er meget omhyggelig med at afbøde dette problem ved at opretholde en streng politik uden logs. (Vores seneste sikkerhedsrevisionsresultater bekræfter vores politik uden logs.)

Kan jeg bruge en VPN på min mobile enhed?

Ja. Faktisk er det lige så vigtigt at bruge en VPN på din mobile enhed som at bruge på dit desktop -system. Proton VPN tilbyder apps til både Android- og iOS/iPados -enheder.

Hvad er en ikke-logs VPN?

No-Logs VPN’er som Proton VPN holder ingen logfiler over brugernes aktiviteter, der på et fremtidig punkt kompromitterer deres privatliv.

Bortset fra betalingsoplysninger, som aldrig er bundet til brugernes online aktiviteter, holder Proton VPN ingen logfiler overhovedet. Og i henhold til schweizisk lov kan vi ikke tvinges til at begynde at logge.

Vil en VPN fjerne blokering af Netflix og Hulu?

Proton VPN kan fjerne blokering af et bredt udvalg af populære streamingtjenester, herunder Netflix og Hulu, ved at oprette forbindelse til vores plus -servere. Du har stadig brug for en gyldig konto med disse tjenester og et gyldigt abonnement på deres indhold for at få adgang til det.

En Netflix -konto, der er registreret overalt i verden, er tilstrækkelig til at få adgang. For at få adgang til Hulu har du imidlertid brug for en konto, der er registreret i USA.

Tjenester som BBC iPlayer og All4 giver nogen mulighed for at registrere sig gratis fra en ikke -blokeret britisk IP -adresse.

Hvad er en VPN Kill Switch?

En dræbskontakt hjælper med at beskytte dit privatliv ved at deaktivere din internetforbindelse, hvis der er et problem med VPN -forbindelsen. Dette sikrer, at du ikke ubevidst eller ved et uheld opretter forbindelse til internettet uden VPN, der kører ordentligt.

Proton VPN har en dræbskontakt i alle vores apps. Vores Windows og Linux -apps har også en permanent dræbskontakt, der forhindrer alle internetforbindelser, medmindre du er tilsluttet en af ​​vores servere.

Bruger en VPN -sikker?

Vi kan ikke tale for alle VPN -tjenester, men Proton VPN holder ingen logfiler, der kan gå på kompromis , og gør kildekoden til alle vores apps frit tilgængelig for enhver at revidere.

Vi har bestilt professionelle tredjepartsrevisioner af alle vores apps, hvis resultater er offentligt tilgængelige.

Er en VPN sikker?

Igen kan vi kun tale for os selv. Proton VPN bruger Wireguard OpenVPN og IKEV2 -protokoller til sine apps, som eksperter er enige om er de mest sikre VPN -protokoller, der endnu er udtænkt. Vi implementerer også disse ved deres stærkeste krypteringsindstillinger.

Vores open source-apps har Kill-switches for at beskytte dig mod VPN-dropouts, og indbyggede DNS og IPv6-lækagebeskyttelse forhindrer dit privatliv i at blive kompromitteret.

Vores servere er alle “hærdet” med flere sikkerhedslag og mislykkede overførsler, ud over at bruge robuste fysiske sikkerhedsforanstaltninger. Hvor sikkerhed er af største vigtighed, kan du måske overveje at bruge vores Special Secure Core Service til yderligere beskyttelse.

Kan jeg bruge en VPN på min router?

Mange routere i disse dage har en indbygget VPN-klient. Alternativt kan du erstatte firmwaren, der leveres med næsten enhver router med et open source-alternativ, såsom DD-WRT, der understøtter VPN-forbindelser.

Fordelen ved at bruge en VPN på din router er, at alle enheder, der opretter forbindelse til routeren, er beskyttet af VPN. Routeren tæller også som kun en VPN -forbindelse, uanset hvor mange enheder du opretter forbindelse til den.

Hvis du har en router med dobbeltbånd, kan du oprette VPN på det ene bånd og forbinde enheder, som du ikke ønsker at bruge VPN til den anden. Proton VPN har detaljerede VPN -routeropsætningsvejledninger til en række populære routere.

Du kan følge os på sociale medier for at holde dig ajour med de nyeste Proton VPN -udgivelser:

Besøg Proton for at få en gratis Proton Mail -krypteret e -mail -konto.mig/mail

Douglas Crawford

Start med proprivacy og nu Proton, Douglas har arbejdet i mange år som teknologiforskribent. I løbet af denne periode har han etableret sig som en tankeleder, der har specialiseret sig i online -privatlivets fred. Han er blevet citeret af BBC News, nationale aviser som The Independent, The Telegraph og The Daily Mail og af internationale teknologipublikationer som ARS Technica, CNET og Linuxinsider. Douglas blev inviteret af EFF for at hjælpe med at være vært for en livestream -session til støtte for netneutralitet. Hos Proton fortsætter Douglas med at udforske sin lidenskab for privatlivets fred og alle ting VPN.