VPN for Dummies: En tutorial til begyndere

Når du opretter forbindelse til en proxyserver, bliver det en mellemmand mellem din enhed og internettet. Al din internettrafik bliver omdirigeret gennem proxyserveren, hvilket får den til at se ud til at være kommet fra proxyserverens IP -adresse.

Hvordan fungerer VPN -sikkerhed?

En VPN er et fremragende værktøj til at forblive privat online, men det holder dig også sikker med kryptering, tunneling og nogle andre avancerede sikkerhedsfunktioner.

Øjne ser gennem en døråbning

Hvad er en sikker VPN?

EN VPN, eller Virtuelt privat netværk, er en sikker tunnel mellem din enhed og internettet. Vi kalder dette en sikker VPN -forbindelse, fordi den er krypteret og beskyttet mod eksterne angreb.

Uden en VPN er din ikke -krypterede trafik synlig for andre og kan være sårbar over for manipulation, især på usikrede offentlige netværk. Derfor er det en nem måde at forbedre din online sikkerhed, uanset hvor du er.

Hvordan fungerer en sikker VPN?

En VPN fungerer ved at etablere en sikker forbindelse mellem en klient (som din enhed) og en server (som dem, der er leveret af ExpressVPN).

Din enhed opretter forbindelse til en fjernadgangsserver (RAS) ved hjælp af gyldige legitimationsoplysninger. Disse legitimationsoplysninger er godkendt ved hjælp af en hvilken som helst af en række metoder, der kaldes protokoller. Det er VPNs første lag af sikkerhed. Din enhed bruger også klientsoftware til at etablere og vedligeholde en sikker VPN -forbindelse. Klientsoftwaren opsætter en tunnelet forbindelse til RAS såvel som at styre kryptering Det sikrer din forbindelse. Lad os se nærmere på, hvad disse er.

Hvordan VPN'er bruger tunneling og kryptering

Sikre forbindelser via tunneling

En VPN sender data privat over internettet gennem en sikker proces kaldet tunneling. For at forstå tunneling må vi huske, at alle data, der transmitteres over internettet, er opdelt i små stykker kaldet “pakker.”Hver pakke bærer også yderligere oplysninger, inklusive protokollen (såsom HTTP, Telnet og så videre), den bruges til og afsenderens IP -adresse.

På en VPNs tunnelede forbindelse placeres hver datapakke inde i en anden datapakke, før den sendes over internettet. Processen kaldes indkapsling.

Hvad er en VPN? billede

Det er let at forestille sig, hvor nyttig indkapsling og tunneling er til at sikre dine data. Den ydre pakke giver et lag af sikkerhed, der holder indholdet sikkert mod offentligt synspunkt.

Sikker datakryptering

Det er ikke nok bare til tunneldata sendt over en VPN. Det næste lag af sikkerhed er kryptering, hvorved data kodes, så pakker kun kan læses af din VPN -klient og server, som er sikkert forbundet sammen.

VPN’er kan bruge en række sikkerhedsprotokoller til at kryptere data. De mest almindelige er IPSEC (Internet Protocol Security) og OpenVPN. De arbejder af:

  1. Kryptering af hver indkapslet datapakke indhold med en krypteringsnøgle. Nøglen deles kun mellem VPNs server og klienter.
  2. Brug af en underprotokol kaldet indkapslingshoved til at skjule visse pakkeoplysninger, inklusive afsenderens identitet, under transmission.

Disse to nøglefunktioner sammen med andre opretholder dit online privatliv ved at beskytte dine data og identitet.

Hvorfor har du brug for en sikker VPN?

Et forstørrelsesglas over to browservinduer, hvor en af ​​dem er skjult

At afskærme din browseaktivitet fra tredjepart

ISPS har været kendt for at dele brugernes browsingaktivitet med datamæglere og marketingfolk, der bruger det til at betjene målrettede annoncer. Ved at kryptere din trafik med en sikker VPN kan du gøre din internetaktivitet ulæselig for din internetudbyder og andre tredjeparter.

For at beskytte mod hacking

Brug af ikke-betroede netværk som offentlige Wi-Fi-hotspots kan være farlige. Brug af en sikker VPN beskytter mod man-in-the-middle angreb, der giver hackere mulighed for at aflytte og manipulere din internettrafik.

At besejre censur

At leve eller rejse i et land med internetcensur? Brug af en sikker VPN giver dig mulighed for at bryde gennem firewalls for at fjerne blokering af websteder og nyde et gratis og åbent internet.

VPN -sikkerhedsfunktioner

En bærbar computer

Hvad er en VPN?

Lær at vide, hvordan en VPN beskytter din online trafik mod snooping

Bærbar computer med kryptering

Krypter dine data

Stærk kryptering beskytter dine data og kommunikation

En bærbar computer med et speedometer

Hvor hurtigt er din VPN?

Find ud af, hvad der påvirker VPN -hastigheder, og hvordan man finder den hurtigste server til dig

VPN for Dummies: En tutorial til begyndere

VPN for Dummies Book

VPN står for Virtuelt privat netværk. Det er en krypteret tunnel Mellem to enheder, der giver dig adgang til hvert websted og onlinetjeneste privat og sikkert.

Hvordan fungerer VPN -tunneling?

VPN-tunneling skaber en punkt-til-punkt-forbindelse mellem to enheder, ofte VPN-serveren og din enhed. Tunneling indkapsler dine data til standard TCP/IP -pakker og overfører det sikkert på tværs af internettet. Fordi dataene er krypteret, hackere, regeringer og endda internetudbydere kan ikke se eller få kontrol over dine oplysninger Mens du er tilsluttet en VPN -server.

Hvad er en VPN? billede

Hvorfor har jeg brug for en VPN?

Fra Forbedret sikkerhed til spare penge, Der er mange fordele, der kommer fra at bruge en VPN. Tjek disse fem fantastiske ting, som en VPN kan gøre for dig, og lær, hvordan VPN’er fungerer.

Hvordan adskiller en VPN sig fra en proxy?

Når du opretter forbindelse til en proxyserver, bliver det en mellemmand mellem din enhed og internettet. Al din internettrafik bliver omdirigeret gennem proxyserveren, hvilket får den til at se ud til at være kommet fra proxyserverens IP -adresse.

Diagram, der viser forskellen mellem en proxy og en VPN

Tilslutning til en proxyserver Masker din IP -adresse og giver dig mulighed for at Adgang censureret indhold. Proxy -servere krypterer dog ikke din trafik, så alle oplysninger, du udveksler over forbindelsen kan opfanges af andre der også er forbundet til serveren, såsom hackere eller identitetstyver.

En VPN tilbyder alle fordelene ved en proxyserver, men også sikrer og krypterer Dataene mellem din enhed og internettet, så du kan gå online uden frygt for at få dine oplysninger opfanget eller stjålet.

Hvordan adskiller en VPN sig fra DNS?

Ud over sin vigtigste VPN -service giver ExpressVPN også en måde at ændre dine DNS -indstillinger på, således at Kun visse indhold går gennem sine servere, Forlader resten af ​​din netværkstrafik for at blive håndteret af din almindelige internetudbyder.

Diagram, der viser forskellen mellem DNS og en VPN

Som en proxyserver inkluderer denne DNS -service imidlertid ikke sikker tunneling til din netværkstrafik, der gør det Lidt hurtigere Men forlader det tilbøjelig til tredjeparts interferens. Derudover ændrer dine DNS -indstillinger skjuler ikke din IP -adresse, Da ikke al din trafik omdirigeres gennem DNS -serveren. Hvis du vil forblive anonym og beskytte de oplysninger, du udveksler online, har du brug for en VPN.

Hvordan adskiller en VPN sig fra en firewall?

En firewall er en Barriere, der analyserer datapakker Fra internettet, der prøver at oprette forbindelse til din computer og kun tillader dem, der opfylder et forudbestemt sæt regler for at komme igennem.

Firewall, der beskytter enhed mod farlig indkommende internettrafik

Brug af en firewall er en fantastisk måde at beskytte din enhed mod trusler såsom Virusangreb og orme. En firewall kan dog kun beskytte din enhed mod farlig indgående Trafik. At sikre og beskytte netværkstrafikken forlader din enhed, du har brug for en VPN. En firewall tilbyder komplementære fordele Til en VPN giver dog de to sammen optimal online sikkerhed.

VPN og firewall beskytter enhed mod farlig indkommende internettrafik samt sikring og beskyttelse af udgående trafik

Hvad er forskellen mellem en VPN -app, et VPN -plugin og en VPN -browser?

VPN -browsere eller browser -plugins Beskyt kun din webbrowsertrafik. Resten af ​​netværkstrafikken fra din enhed er stadig udsat til internetudbydere og potentielle hackere. En VPN -app vil kryptere og beskytte al netværkstrafik mod din enhed.

TV med udråb og skjold

ExpressVPN -browserudvidelsen til Chrome, Firefox, og Kant er anderledes. Det fungerer i partnerskab med ExpressVPN -appen for at beskytte hele din enhed.

Hvor kan jeg få en VPN?

Sådan tilmelder du dig til ExpressVPN

Laptop -skærm med valg af VPN -planabonnementer

Vælg din plan.

Nyd internettet med privatlivets fred og sikkerhed!

Expressvpn gør sikker internet browsing let

Lær mere om at bruge en VPN

En bærbar computer

Hvad er en VPN?

Lær at vide, hvordan en VPN beskytter din online trafik mod snooping

En plante på hans bærbare computer ved hjælp af ExpressVPN

Gennemse privat

Skift din IP -adresse og mask din placering online

Laptop med flere browservinduer

Fjern blokering af websteder

Få adgang til dine foretrukne webtjenester og besejr censur