IP -adresseopslag – IP -placeringsopslag til enhver IP -adresse

En IP -adresse fungerer i at hjælpe din enhed, uanset hvad du får adgang til internettet på, for at finde de data eller indhold, der er placeret for at give mulighed for hentning.

Hvad er en IP -adresse? Hvordan virker det?

En Internet Protocol (IP) -adresse er det unikke identificerende nummer, der er tildelt enhver enhed, der er forbundet til Internettet. En IP -adresse -definition er en numerisk etiket, der er tildelt enheder, der bruger internettet til at kommunikere. Computere, der kommunikerer over internettet eller via lokale netværk, deler oplysninger til et specifikt sted ved hjælp af IP -adresser.

IP -adresser har to forskellige versioner eller standarder. Internet Protocol version 4 (IPv4) -adresse er den ældre af de to, der har plads til op til 4 milliarder IP -adresser og er tildelt alle computere. Den nyere internetprotokol version 6 (IPv6) har plads til billioner af IP -adresser, der tegner sig for den nye race af enheder ud over computere. Der er også flere typer IP -adresser, herunder offentlige, private, statiske og dynamiske IP -adresser.

Hver enhed med en internetforbindelse har en IP -adresse, hvad enten det er en computer, bærbar computer, IoT -enhed eller endda legetøj. IP -adresserne giver mulighed for effektiv overførsel af data mellem to tilsluttede enheder, hvilket gør det muligt for maskiner på forskellige netværk at tale med hinanden.

Hvordan fungerer en IP -adresse?

En IP -adresse fungerer i at hjælpe din enhed, uanset hvad du får adgang til internettet på, for at finde de data eller indhold, der er placeret for at give mulighed for hentning.

Almindelige opgaver til en IP -adresse inkluderer både identifikation af en vært eller et netværk eller identifikation af placeringen af ​​en enhed. En IP -adresse er ikke tilfældig. Oprettelsen af ​​en IP -adresse har grundlaget for matematik. Internettet tildelt Numbers Authority (IANA) tildeler IP -adressen og dens oprettelse. Det fulde udvalg af IP -adresser kan gå fra 0.0.0.0 til 255.255.255.255.

Med den matematiske tildeling af en IP -adresse kan den unikke identifikation for at oprette forbindelse til en destination foretages.

Offentlig IP -adresse

En offentlig IP-adresse, eller ekstern-vendt IP-adresse, gælder for de vigtigste enheder, som folk bruger til at forbinde deres forretnings- eller hjemmeinternet-netværk til deres internetudbyder (ISP). I de fleste tilfælde vil dette være routeren. Alle enheder, der opretter forbindelse til en router, kommunikerer med andre IP -adresser ved hjælp af routerens IP -adresse.

At kende en ekstern-vendt IP-adresse er afgørende for folk at åbne porte, der bruges til online spil, e-mail og webservere, mediestreaming og skabe fjernforbindelser.

Privat IP -adresse

En privat IP-adresse, eller intern-vendt IP-adresse, tildeles af et kontor eller et hjemmeintranet (eller lokalt netværk) til enheder eller af internetudbyderen (ISP). Hjem/Office -routeren administrerer de private IP -adresser til de enheder, der opretter forbindelse til det inden for det lokale netværk. Netværksenheder er således kortlagt fra deres private IP -adresser til offentlige IP -adresser af routeren.

Private IP -adresser genanvendes på tværs af flere netværk, hvilket bevarer værdifuld IPv4 -adresseplads og udvides adresserbarhed ud over den enkle grænse for IPv4 -adressering (4.294.967.296 eller 2^32).

I IPv6 -adresseringsskemaet har enhver mulig enhed sin egen unikke identifikator tildelt af internetudbyderen eller den primære netværksorganisation, som har et unikt præfiks. Privat adressering er mulig i IPv6, og når det bruges, kaldes den unik lokal adressering (ULA).

Statisk IP -adresse

Alle offentlige og private adresser er defineret som statiske eller dynamiske. En IP -adresse, som en person manuelt konfigurerer og løser til deres enheds netværk, kaldes en statisk IP -adresse. En statisk IP -adresse kan ikke ændres automatisk.

Dynamisk IP -adresse

En dynamisk IP -adresse tildeles automatisk til et netværk, når en router er indstillet. Dynamic Host Configuration Protocol (DHCP) tildeler fordelingen af ​​dette dynamiske sæt IP -adresser. DHCP kan være routeren, der leverer IP -adresser til netværk på tværs af et hjem eller en organisation.

Hvad er de fire typer IP -adresser

Hvad er IPv4?

IPv4 er den fjerde version af IP. Det er en af ​​kerneprotokollerne i de standarderbaserede metoder, der bruges til at sammenkoble internettet og andre netværk. Protokollen blev første. Det bruges stadig til at rute mest internettrafik på trods af eksistensen af ​​IPv6.

IPv4 er i øjeblikket tildelt alle computere. En IPv4-adresse bruger 32-bit binære numre til at danne en unik IP-adresse. Det tager formatet på fire sæt numre, som hver enkelt.

IP -adresseklasser

Nogle IP -adresser er forbeholdt af Internet -tildelte Numbers Authority (IANA). Disse er typisk reserveret til netværk, der har et specifikt formål med transmissionskontrolprotokollen/internetprotokollen (TCP/IP), som bruges til at sammenkoble enheder. Fire af disse IP -adresseklasser inkluderer:

 1. 0.0.0.0: Denne IP -adresse i IPv4 er også kendt som standardnetværket. Det er den ikke-rutable meta-adresse, der udpeger en ugyldig, ikke-anvendeligt eller ukendt netværksmål.
 2. 127.0.0.1: Denne IP -adresse er kendt som Loopback -adressen, som en computer bruger til at identificere sig, uanset om den er blevet tildelt en IP -adresse.
 3. 169.254.0.1 til 169.254.254.254: En række adresser, der automatisk tildeles, hvis en computer ikke lykkes i et forsøg på at modtage en adresse fra DHCP.
 4. 255.255.255.255: En adresse dedikeret til meddelelser, der skal sendes til enhver computer på et netværk eller udsendes på tværs af et netværk.

Yderligere reserverede IP -adresser er til det, der kaldes undernetklasser. Undernetværk er små computernetværk, der opretter forbindelse til et større netværk via en router. Undernettet kan tildeles sit eget IP -adressesystem, så alle enheder, der forbinder til det, kan kommunikere med hinanden uden at skulle sende data via det bredere netværk.

Routeren på et TCP/IP -netværk kan konfigureres for at sikre, at den genkender undernet, og rute derefter trafikken til det relevante netværk. IP -adresser er forbeholdt følgende undernet:

 1. Klasse a: IP -adresser mellem 10.0.0.0 og 10.255.255.255
 2. Klasse b: IP -adresser mellem 172.16.0.0 og 172.31.255.255
 3. Klasse c: IP -adresser mellem 192.186.0.0 og 192.168.255.255
 4. Klasse D eller Multicast: IP -adresser mellem 224.0.0.0 og 239.255.255.255
 5. Klasse E, der er forbeholdt eksperimentel brug: IP -adresser mellem 240.0.0.0 og 254.255.255.254

IP -adresser, der er anført under klasse A, klasse B og klasse C, bruges oftest i oprettelsen af ​​undernet. Adresser inden for multicast eller klasse D har specifikke brugsregler, der er beskrevet i Internet Engineering Task Force (IETF) retningslinjer, mens frigivelsen af ​​klasse E -adresser til offentlig brug var årsagen til masser af debat, før IPv6 -standarden blev introduceret.

Internetadresser og undernet

IANA reserverer specifikke IP -adresseblokke til kommercielle organisationer, regeringsafdelinger og internetudbydere. Når en bruger opretter forbindelse til internettet, tildeler deres internetudbyder dem en adresse inden for en af ​​de blokke, der er tildelt den. Hvis de kun går online fra en computer, kan de bruge den adresse, der er tildelt den af ​​deres internetudbyder.

De fleste hjem bruger dog nu routere, der deler en netværksforbindelse med flere enheder. Så hvis en router bruges til at dele forbindelsen, tildeler internetudbyderen IP -adressen til routeren, og derefter oprettes et undernet til alle computere, der opretter forbindelse til den.

IP -adresser, der falder inden for et undernet, har et netværk og en knude. Undernettet identificeres af netværket. Noden, også kendt som værten, forbinder til netværket og har brug for sin egen adresse. Computere adskiller netværket og knudepunktet via en undernetmaske, der filtrerer den relevante IP -adressebetegnelse. Når et stort netværk er indstillet, bestemmes den undernetmaske, der bedst passer til antallet af noder eller de krævede undernet.

Når det kommer til IP -adresser inden for et undernet, er den første adresse forbeholdt undernettet, og den sidste angiver udsendelsesadressen til undernetets systemer.

IPv4 vs. IPv6

IPv4 har ikke været i stand til at klare den massive eksplosion i mængden og række enheder ud over blot mobiltelefoner, desktopcomputere og bærbare computere. Det originale IP -adresseformat var ikke i stand til at håndtere antallet af IP -adresser, der blev oprettet.

For at løse dette problem blev IPv6 introduceret. Dette nye standard driver et hexadecimalt format, der betyder, at milliarder af unikke IP -adresser nu kan oprettes. Som et resultat kan IPv4 -systemet, der kunne understøtte op til omkring 4.3 milliarder unikke tal er blevet erstattet af et alternativ, der teoretisk set tilbyder ubegrænsede IP -adresser.

Det skyldes, at en IPv6 IP -adresse består af otte grupper, der indeholder fire hexadecimale cifre, der bruger 16 forskellige symboler på 0 til 9 efterfulgt af A til F til at repræsentere værdier fra 10 til 15.

Hvordan finder jeg min IP -adresse?

Windows-computerbrugere kan slå deres IP-adresse op ved at skrive “CMD” i fanen Søg og ramme Enter, derefter skrive “IPConfig” i pop-up-boksen. Mac -computerbrugere kan finde deres IP -adresse ved at gå ind på systempræferencer og vælge netværk.

For at slå en IP-adresse op på en mobiltelefon skal brugerne gå ind i indstillinger og derefter åbne Wi-Fi-menuen og deres netværksmenu. IP -adressen skal anføres under det avancerede afsnit, afhængigt af den telefon, de bruger.

IP -adresse vs. Mac-adresse

Når du analyserer en IP -adresse vs. En MAC -adresse, du kan starte med lighederne. For begge disse IP -adressetyper har du at gøre med en unik identifikator med en tilknytning til den enhed. Producenten af ​​et netværkskort eller router er udbyderen af ​​MAC -adressen, mens internetudbyderen (ISP) er udbyderen af ​​IP -adressen.

Den største forskel mellem de to er, at MAC -adressen er den fysiske adresse på en enhed. Hvis du har fem bærbare computere på dit hjem Wi-Fi-netværk, kan du identificere hver af disse fem bærbare computere på dit netværk via deres MAC-adresse.

IP -adressen fungerer anderledes, da den er identifikatoren for forbindelsen mellem netværket med den enhed. Andre forskelle inkluderer:

 • En MAC-adresse er en 6-byte hexadecimal adresse, mens en IP-adresse er en 4 eller 16-byte-adresse.
 • En MAC -adresse er i et datalinklag, mens en IP -adresse er i et netværkslag.
 • En tredjepart har en vanskelig tid med at finde en MAC -adresse, mens den let kan finde en IP -adresse.
 • MAC -adresser er statiske, mens IP -adresser kan ændre sig dynamisk
 • MAC -adresser og IP -adresser er nødvendige for at få en netværkspakke til en destination. Ingen kan dog se din MAC -adresse, medmindre de er på dit LAN.

Hvad er sikkerhedstrusler relateret til IP -adresser?

En række sikkerhedstrusler er relateret til IP -adresser. Cyberkriminelle kan bedrage enheder til enten at afsløre din IP -adresse og foregive, at de er dig eller forfølger den for at spore aktivitet og drage fordel. Online forfølgelse og social teknik er de to førende sikkerhedstrusler, der findes for IP -adresser.

Nogle af de andre sikkerhedstrusler mod en IP -adresse inkluderer:

 1. Tillader en cyberkriminel at bruge din IP -adresse til at spore din placering
 2. Brug af din IP -adresse til at målrette mod dit netværk og lancere et DDoS -angreb
 3. Brug af din IP -adresse til at downloade ulovligt indhold

5 måder at beskytte din IP -adresse på

Der er flere måder at beskytte din IP -adresse mod cyberkriminelle. Nogle af disse muligheder inkluderer:

 1. Brug en VPN
 2. Brug en proxyserver
 3. Lad din internetudbyder bruge dynamiske IP -adresser
 4. Anvend en NAT -firewall til at skjule din private IP -adresse
 5. Nulstilling af dit modem kan ændre din IP -adresse

Hvordan fortinet kan hjælpe

Fortinet kan hjælpe med at beskytte din IP -adresse. Deres beskyttelsesværktøj til virksomhedsklasse, Fortiproxy, giver en sikker webport til at hjælpe med at beskytte mod trusler født fra internettet. Dette er ud over beskyttelse mod avanceret webindholdscache.

Fortinet’s VPN -produkt kan også hjælpe dig med at etablere mere sikre forbindelser og beskytte din online identitet.

FAQS

Hvad er brugen af ​​en IP -adresse?

En IP -adresse identificerer enhver enhed, der er forbundet til internettet. Dette gør det muligt for computere og andre internetforbundne enheder, såsom mobiltelefoner og internet-af-ting (IoT) enheder, at kommunikere via Internettet og på lokalt netværk (LANS).

Hvad sker der, hvis nogen har din IP -adresse?

Chancerne for at blive hacket gennem en person, der har din IP -adresse, er ret lave. Med en IP -adresse kan en brugers placering indsnævres til et specifikt område. En dygtig cyberkriminel kunne potentielt finde ud af, hvem deres internetudbyder er, og derefter bruge phishing -angreb til at finde deres personlige detaljer. En større bekymring kan være IP -adresser, der sælges på det mørke web sammen med andre personlige oplysninger.

En IP -adresse er mere tilbøjelig til at blive brugt af indholdsudbydere til at målrette brugeren med indholdsbegrænsninger baseret på deres geografiske region. For eksempel læser tjenester som Hulu og Netflix IP -adresser for at forhindre deres u.S. Indhold fra at få adgang til folk uden for landet.

Hvad er de to typer IP -adresser?

De to typer IP -adresser er offentlige IP -adresser og private IP -adresser. En offentlig IP -adresse er den vigtigste enhed, folk bruger til at oprette forbindelse til internettet, som typisk er deres router. Private IP -adresser tildeles de enheder, der opretter forbindelse til den offentlige IP -adresse, såsom desktopcomputere, mobile enheder, bærbare computere, printere, smarte tv’er og tablets.

Hvad er 192.168 IP -adresse?

192.168 IP -adresse er hvor det private IP -adresseområde begynder. Dette går hele vejen igennem til 192.168.255.255. Denne IP -adresse bruges normalt ikke på et netværk, og enheder som computere og mobiltelefoner tildeles ikke den.

Hvad er en loopback IP -adresse?

Loopback IP -adressen er 127.0.0.1. Loopback IP -adressen bruges af en computer til at identificere sig selv, uanset om den er blevet tildelt en IP -adresse eller ej.

IP -adresseopslag – IP -placeringsopslag til enhver IP -adresse

Det gratis IP -adresseopslagsværktøj bestemmer den geografiske placering af enhver IP -adresse. Du kan søge i IP -adresser for at finde detaljer om adresserne. Søgeresultaterne giver en hel del information om IP -placeringerne, herunder:

 • byen
 • staten/regionen
 • Post/postnummer
 • landets navn
 • Internet Service Provider (ISP)
 • tidszonen

Dataene, der leveres af IP2Location og IPData, kan bruges af forskellige agenturer eller brugere til at finde ejeren af ​​en IPv4- eller IPv6 -adresse. Hvis du vil lære at spore en IP -adresseplacering, er det den bedste måde at gøre det på IP -adresseopslag.

IP -adresse placeringsresultater

I en søgning efter en IP -adresseplacering er resultaterne undertiden et hit eller miss. Ingen IP Geolocation -database er 100% nøjagtig. Resultaterne fra en IP -adresse -søgning er en samling af data fra flere IP -placeringsdatabaser, og hver database rapporterer forskelligt. Disse afvigelser i data fører til lokal information, som nogle gange ikke er nøjagtige. Din IP -adresseplacering er det, der dukker op på IP -opslagsværktøjet, men det er måske ikke din sande placering. Derudover påvirker følgende faktorer alle geolokationsdata:

 • Placeringen af ​​IP -adresseregistreringen
 • hvor det kontrollerende agentur (ISP) er placeret
 • Hvis brugeren har en proxyconnection
 • Hvis brugeren har en VPN -forbindelse
 • om forbindelsen er cellulær
 • Hvis brugeren opretter forbindelse til en anonym browser, som Tor

IP -adresse lookukp

Hvis du f.eks. Det er ikke ualmindeligt at se en canadisk IP, mens du søger en IP -adresse i det nordlige USA, mens du er på en mobilenhed. Tilsvarende kan din IP -placering vises som en tilstand, du ikke er i, hvis det er her din internetudbyder er placeret.

Selvom placeringsoplysninger, du indsamler, er muligvis ikke helt nøjagtige, at kombinere de data, du indsamler fra placeringssøgeren, kan hjælpe dig med at indsnævre placeringen til den rigtige by. Derfra kan du prøve at bruge andre online værktøjer til at finde ejeren af ​​IP -adressen. Bemærk dog, at du ikke kan finde nogens nøjagtige placering med IP -adresse. Du kan bruge en IP til at kortlægge byen, staten eller landet, en IP -adresse kommer fra, men du vil ikke være i stand til at spore nogen fra deres IP alene.

Hvordan ser jeg op ip -adresser?

Hvis du kender den adresse, du vil søge i IP -adressetchecker -værktøjet, skal du indtaste den ovenfor. IP -adressesøgningsværktøjet opfylder adresseforespørgslen i et gratis spor af IP -adressen og returnerer resultaterne som beskrevet ovenfor. Du kan også bruge en IP -placeringsapp til at slå en IP -adresse op eller tjek.

Bemærk, at når du søger IP -adresser gennem værktøjet ovenfor, eller bruger andre værktøjer, der findes, når du google ‘IP -adresse locator,’ Det resultat, du får, er din offentlige IP -adresse. Dette er anderledes end din private IP -adresse, som du finder via din computer. Læs om, hvordan du kontrollerer en IP -adresse i Windows 7, Windows 10, Windows 11 eller på en iPad for at lære at finde din enheds private IP.

Hvis du vil vide, hvordan du finder din IP -adresse, skal du gå til hvad er min IP -startside for at se din IP -adresse, da den er anført. Dette er din offentlige IP; Det vil også fortælle dig, hvad din IP -placering er, og hvem din internetudbyder er. Når du har en IP -adresse, kan du også foretage en omvendt IP -adresseopslag. En omvendt IP -opslag spørger IP -adresserne for at returnere værtsnavne. Med en typisk IP -opslag ville du finde IP -adressen på et websted eller domæne, men med et omvendt IP -adressopslagsværktøj ville du finde domænet for en IP. For at finde ejeren af ​​en IP -adresse skal du bruge IP Whois -opslagsværktøjet.

Opdatering af din IP -placering

Hvis du finder ud af, at dine IP -geolokationsoplysninger er forkerte, kan du altid nå ud til nogen af ​​vores IP -placeringsdataudbydere og opdatere din IP -adresseplacering. Søg i din IP-adresse i opslagsværktøjet, og kontakt tredjepartsudbydere, der er anført i resultaterne.

Giv tid til, at opdateringerne foretages, og prøv at bruge opslagværktøjet til at kontrollere din IP -adresseplacering igen for at bekræfte, at oplysningerne nu er korrekte. Du kan også bekræfte opdateringer, der er anført på tredjepartsudbyders websteder.

Kan du slå op på nogens IP -adresse gratis?

Ja, ved hjælp af IP -adressetracker -værktøjet kan du søge på adresser og modtage geolokation af en IP -adresse gratis. De oplysninger, du modtager, inkluderer ofte landet, staten og byen for den placerede adresse.

Rapportering af IP -misbrug

Hvis du søger en IP -adresse, fordi du er blevet et offer for IP -misbrug, er det vigtigt at rapportere IP -misbruget i stedet for at forsøge at håndtere det selv. Mange gange er ejeren af ​​IP -adressen ikke klar over, at deres computer bruges som vært i et angreb; Antag ikke, at ejeren af ​​IP -adressen er personen bag misbruget.

Udfør en IP WHOIS -opslag for at få yderligere IP -adresseoplysninger, herunder kontakter med kontaktoplysninger for IP -adressereejere. Du kan blokere den fornærmende IP -adresse, derefter indgive en klage til myndighederne eller din internetudbyder og give dem mulighed for at håndtere situationen.

 • Sælg ikke mine personlige oplysninger
 • Ændring af samtykke