Surfshark Review

VPN -tjenesten understøtter Opdel tunneling under Whitelister -funktionen, Men det tillader ikke, at konfigurationen af ​​muligheden for auto-forbindelse er baseret på netværkstypen. Andre bemærkelsesværdige indstillinger inkluderer en facilitet til at tilsidesætte enhedens GPS, der matcher placeringen af ​​den tilsluttede server og en camouflage -tilstand, der forklarer netværkstrafik for at skjule VPN -brug fra ISP. En anden god funktion er inkluderingen af ​​en Adblocker -funktion kendt som CleanWeb Det hævder at blokere trackere og malware, selvom denne funktion skal være aktiveret manuelt.

Surfshark VPN 2023 anmeldelse

Surfshark VPN Review

Den gode: Surfshark har sit hovedkvarter på den brittiske jomfru ø og derfor væk fra nervøse statslige agenturer. Det har også en nul-logs-politik, har en kill-switch og bruger open source openvpn-protokol og top på linjen AES-256-kryptering.

Det dårlige: Surfshark betjener ikke sine egne DNS -servere.

Hvilke privatlivs- og sikkerhedselementer tester vi for?

 1. Logningspolitik
 2. Jurisdiktion
 3. Protokol
 4. Kryptering
 5. Egne DNS -servere
 6. Kill switch -test
 7. Lækage test

Hvad betyder “logningspolitik”?

VPN -udbydere kan indsamle oplysninger om din internetaktivitet. Dette kaldes “logging.”Selvfølgelig foretrækker alle de VPN -udbydere, der ikke samler eller gemmer brugeroplysninger, men ikke alle af dem kan hævde dette.

Dataindsamling er faktisk en måde for din VPN -udbyder at optimere sin service. Dette forbedrer serviceydelsen og hjælper med at forhindre misbrug af tjenester. Naturligvis varierer mængderne af indsamlede data fra VPN -udbyder til VPN -udbyder.

VPN -udbydere kan samle og gemme 4 forskellige “typer” information. Her er de opført fra det mindst skadelige for de mest skadelige:

 • VPN Service Data: Data vedrørende hvilken VPN -server du har tilsluttet dig, det operativsystem, du bruger, og version af den app, du bruger.
 • Forbindelsesdata: Dine login- og logout -datoer og tidspunkter, varigheden af ​​brugen af ​​brugen og mængden af ​​downloadede og uploadede data.
 • Original IP -adresse: Din enheds reelle IP -adresse. Ved hjælp af din telefon eller computerens IP -adresse kan din placering bestemmes.
 • Online aktivitet: websider, du går til, dine søgeforespørgsler, dine tjenester. Hele din browserhistorik i det væsentlige.

VPN -servicedata, og forbindelsesdataene betragtes ikke som skadelige oplysninger, der skal være. Når alt kommer til alt er du forbundet med din VPN anonymt, og de indsamlede data er alt sammen samlet sammen med andre brugers. Disse data bruges til at optimere og forbedre VPN -tjenestens ydelse. Disse data betragtes generelt som fair spil, og de fleste VPN -udbydere samler dem regelmæssigt.

Selvom IP -adressekollektion ikke rigtig er en enorm overtrædelse, er mange brugere stadig bekymrede over dette, og af en grund. I slutningen af ​​dagen bruges VPN-tjenester til at bevare anonymitet, som ikke går hånd i hånd med IP-adresseopsamling.

Endelig falder din internetaktivitet ind under data, der virkelig ikke burde indsamles af din VPN -service. Faktisk tager mange brugere til VPN for at forhindre deres internetudbydere i at indsamle sådanne data. Derfor er dette noget af et heftigt rødt flag for en VPN -udbyder.

Ud af alle VPN’er anbefales her, ingen af ​​dem indsamler denne datatype, men nogle gratis VPN -udbydere gør faktisk. Dette er meget farligt, da de kan ende med at sælge denne info til dataindsamlere, og det er grunden til, at gratis VPN’er generelt er rynket af.

På trods af det faktum, at langt de fleste VPN-tjenester hævder nul-log-politikker, er der ikke en faktisk standard eller et sæt regler for, hvad en “nul-log-politik” faktisk betyder. Derfor er det vigtigt, at du omhyggeligt læser fortrolighedspolitikken og Google om VPN -udbyderen, før du abonnerer på den.

Hvad er Surfsharks loggingspolitik?

Som med alle toppresterende VPN’er, indsamler Surfshark nogle metadata på sine brugere. Som tydeligt anført i fortrolighedspolitikken, indsamler Surfshark følgende:

”For at opretholde en perfekt kvalitet af vores tjenester og give dig effektiv support indsamler vi diagnosticeringsoplysninger og overvåger crashrapporter om vores apps. De oplysninger, vi indsamler, indeholder aggregerede ydelsesdata, hyppigheden af ​​brugen af ​​vores tjenester, mislykkede forbindelsesforsøg og andre lignende oplysninger. Som du sandsynligvis allerede har forstået, indeholder de data, der er indsamlet til diagnostiske formål, ikke unikke identificerbare oplysninger.”

Kort sagt: det indsamler kun de data, der er nødvendige for at forbedre sin service til dig. Det indsamler ikke din browseradfærd, IP -adresse eller andet følsomt materiale.

På toppen af ​​det meddelte Surfshark i juli 2020, at det er flyttet helt til RAM-kun servere. Dette er vigtigt, da disse servere ikke har nogen harddisk. Da RAM er kortvarig hukommelse, er det aftørret regelmæssigt, Surfshark kan ikke gemme nogen data om sine brugere, selvom de ville.

Hvad betyder jurisdiktion, og hvorfor er det betydningsfuldt?

I det væsentlige kaldes landet for en VPN -udbyders inkorporering en “jurisdiktion.”Hvert land har sine egne regler at overholde, så du skal tage jurisdiktion i betragtning, når du vælger din VPN -udbyder.

For eksempel er visse lande som Australien, USA og nogle EU -medlemmer under strenge love om datalopbevaring. Dataopbevaringslove kræver faktisk internetudbyder i det pågældende land for at give en bred vifte af brugerdata. Disse data inkluderer besøgte websteder og sendt e -mails.

Et af de vigtigste formål med VPN er at kryptere data, der sendes over et ISP -netværk. Dette betyder, at internetudbyderen ikke er i stand til at læse og få hænderne på dine data. Dette er blandt de primære grunde til, at mange mennesker tager til VPN i første omgang – for at undslippe masseovervågning.

Ordet på nettet er, at VPN -tjenesterne er bundet af love om opbevaring af data for at indsamle brugeroplysninger. Dette rygte er en myte, da VPN -tjenester er private netværksudbydere, i modsætning til internetudbydere. Dette betyder, at en VPN -tjeneste ikke er bundet af identiske regler som din standard internetudbyder. En VPN -service er ikke krævet at indsamle data.

Når det er sagt, har regeringsorganer faktisk måder at omgå denne regel på. I USA kan et føderalt agentur faktisk udstede en hemmelig stævning, som et nationalt sikkerhedsbrev, der giver det mulighed for at få adgang til datalogfiler til en VPN, selv af hele servere.

Husk, at disse ikke er folkemæssige. I stedet for at lade NSA få hænderne på Edward Snowden, Lavabit, blev en e -mail -krypteringsudbyder tvunget til at lukke driften, tilbage i 2013. Tilsvarende måtte privat internetadgang lukke sine servere i Rusland for at undgå de alt for strenge datalogningsregler i 2016. Dette betyder, at offentlige agenturer konstant bestræber sig på at beslaglægge VPN -brugerdata.

For at undgå disse problemer er der to vigtigste ting, som en privat bruger kan gøre:

 • Når du vælger en VPN -udbyder, skal du vælge en VPN -placering, der ikke er et land, der er et internationalt efterretningstraktatmedlem (for eksempel UKUSA -aftalen) og har ikke nogen lov om opbevaring af dataopbevaring. Nordvpn har for eksempel sit hovedkvarter i Panama, mens Express VPN sidder på de britiske Jomfruøer. Begge disse udbydere er enormt populære.
 • Sørg for, at din VPN har en legitim nul-logging-politik, og at der ikke er til at gemme din internetaktivitet (besøgte websteder, anvendte tjenester, søgninger, der er foretaget osv.) Hvis en VPN -udbyder ikke gemmer disse oplysninger, kan den ikke give dem, sælge dem eller overgive dem til regeringen.

Hvad er Surfsharks jurisdiktion?

Surfshark er baseret på den britiske Jomfruø, dette er ikke kun en skattehaven, men også en privatlivshaven. Der er ingen love om opbevaring af data, og det er ikke forbundet med nogen af ​​de internationale datadelingsordninger.

Oven i det har Surfshark en warrant kanary på sin hjemmeside. Dette betyder, at det offentligt viser eventuelle dataanmodninger, de modtager fra statslige organisationer gennem nationale sikkerhedsbreve og gagordrer.

Hvad betyder protokol og hvorfor er det betydningsfuldt?

En VPN -protokol er i det væsentlige et sæt regler for, hvordan dataene transmitteres og formateres via et netværk (Internet eller Local Area (LAN)). Der findes flere protokoller, og de varierer med hensyn til sikkerhed og hastighed. OpenVPN betragtes som den, der er den mest sikre, efterfulgt af L2TP, IKEV2, PPTP og SSTP. Surfshark inkluderer nu også Wireguard Procol.

Hvilke protokoller bruger surfshark?

SurfShark bruger OpenSource OpenVPN (TCP/UDP) og IKEV2/IPsec Protocol.

Hvad betyder kryptering, og hvorfor er den betydelig?

Kryptering er “oversættelse” af fuldt læsbar information til “kodet gibberish.”For at kryptere noget bruges en krypteringsnøgle. Naturligvis er det kun dem, der har nøgleadgang, der kan dechiffrere og derfor læse de pågældende oplysninger.

Avanceret krypteringsstandard (AES) betragtes bredt som den bedste omkring. Der er to vigtigste krypteringstastelængder: AES-128 og AES-256. AES-128 anses generelt for at være ubrydelig, mens AES-256 er stærkere. Førstnævnte er 128 bit lang, mens sidstnævnte er 256 bit lang.

Hvilken krypteringsstandard bruger surfshark?

Surfshark krypterer dine data i henhold til den højest mulige standard: AES-256.

Hvad betyder DNS -servere, og hvorfor er de betydningsfulde?

Webadresser, såsom YouTube.com og Facebook.com er faktisk lange strenge af tal. Disse tal er de ovennævnte IP-adresser. Kompleks og tilsyneladende ulogisk, de er ikke lette at huske, hvorfor domænenavne, såsom Facebook.com, eksisterer.

DNS-server S er dybest set internetets telefonoperatører. Utallige domænenavne gemmes på DNS-servere, og det er også deres respektive IP-adresser. Disse servere sørger for, at du altid når den IP -adresse, du ledte efter, når du skriver et websteds navn i adresselinjen.

Hvis en VPN-udbyder tilfældigvis har DNS-servere af sine egne, betyder det, at din bevægelse er krypteret ved hjælp af nøjagtigt samme VPN-tunnel som enhver anden online aktivitet, du udfører. Dette betyder endvidere, at en tredjepart ikke kan logge eller aflytte den, og at de offentlige agenturer og organisationer ikke kan censurere det.

Bruger Surfshark sine egne DNS -servere?

Ja. Surfshark kører sine egne DNS -servere.

Hvad betyder en dræbskontakt, og hvorfor er den betydelig?

I det øjeblik VPN bliver inaktiv på din forbindelse, udløses en sikkerhedsfunktion, der kaldes “Kill Switch”. Det dræber straks din internetforbindelse. I det væsentlige betyder det, at hvis din VPN mislykkes, vil din online aktivitet forblive skjult.

Bruger surfshark en dræbskontakt?

Ja, Surfshark har en dræbskontakt.

Hvad betyder en lækage, og hvorfor er det markant?

Det kan forekomme, at en VPN undlader at skjule et bestemt databeløb, på trods af at det kontinuerligt er aktivt. Dette kaldes en ”lækage.”Den mest almindelige af flokken er IP -lækager, DNS -lækager, Windows -legitimationslækager, WebRTC -lækager.

Lækker surfshark dine data?

Nej, Surfshark lækker ikke nogen af ​​dine data.

Surfshark Review

Surfshark -logo

Surfshark er en premium VPN -service Baseret på de britiske Jomfruøer, der tilbyder brugervenlige anonyme og sikre browsingfunktioner til forbrugermarkedet.

Dens primære salgsfunktioner er det ubegrænsede antal enheder pr. Abonnement og beskyttelsesfunktioner. Det tilbyder abonnenter Ubegrænset båndbredde Brug af hurtige diskløse servere, og virksomheden hævder aldrig at smadre hastigheder. Imidlertid inkluderer servicevilkårene en klausul om fair brug, der giver virksomheden mulighed for at begrænse tjenester, hvis tilsluttede enheder samtidig påvirker andre abonnenter. Det er uklart, hvordan dette overvåges, og hvordan tjenesterne er begrænsede, hvis virksomheden anser for, at dette har fundet sted. Servicevilkårene kræver, at abonnenter er voksne 18 år eller ældre og forbyder brugen af ​​tjenesten til ulovlig aktivitet fra krænkelse af ophavsret til distribution af malware. Der er i øjeblikket ingen love om opbevaring af data for tjenester, der er baseret på de britiske Jomfruøer, i modsætning til andre regioner såsom Europa.

Sammen med ikke-logging-politik og dynamisk datalagring betyder det, at brugernes privatliv skal være sikret.

Artikel af

PHQ -team

Indhold

vpn_speeds

Fordele og ulemper ved privat internetadgang

Surfshark VPN-tjenesten implementeres ved hjælp af betroede open source VPN-protokoller.

Abonnementsgebyret for SurfShark VPN -tjenesten dækker den samtidige brug af et ubegrænset antal enheder, der er underlagt begrænsninger i fair brug.

Surfshark VPN -abonnementsgebyr kan betales ved hjælp af anonyme betalingsmetoder.

Surfshark VPN -tjenester til Windows og Android Support Shadowsocks proxy -servere til yderligere VPN -routing -uklarhed og understøtter torrenting.

Surfshark VPN -tjenesten inkluderer forbindelse til servere med statiske IP -adresser som standard.

Surfshark VPN-tjenesten inkluderer en sikker søgemulighed, der muliggør en uovervåget og logfri internet-søgemaskine en ekstra omkostning på £ 0.72 pr. Måned. Dette gebyr inkluderer en alarmtjeneste, der lover realtidsovertrædelsesalarmer og identitetsbeskyttelse.

Adgang til konfigurationsindstillinger er begrænset ved hjælp af iOS -appen; Det er nødvendigt at logge ind via webstedet for at få adgang til mere avancerede funktioner, såsom at aktivere to-faktor-godkendelse.

Tjenesten tilbyder 24/7 live support, men adgangen er begrænset til e -mail eller en automatiseret helpdesk -popup via applikationen eller webstedet.

Antallet af servere til andre lande end USA er begrænset, og geografiske regioner uden for Europa og Nordamerika har meget få tilgængelige servere.

Implementering af VPN-tjenesten bruger open source-protokoller til at give brugerne gennemsigtighed af tjenestens integritet. Konfiguration af protokollen kan være automatisk eller manuel ved hjælp af IPsec (IKEV2), OpenVPN (TCP eller UDP) eller Wireguard. Dette er de nyeste og mest sikre protokoller til rådighed. Abonnementer kan tages ud månedligt, halvårligt eller på et to-årigt abonnement-sidstnævnte tilbyder den bedste værdi for pengene på lang sigt. Serviceomkostningerne sammenlignes positivt med andre populære Premium VPN-tjenesteudbydere, når de vælger det toårige abonnement, det månedlige abonnement, der pådrager sig markant højere priser.

VPN -apps understøtter de mest populære enheder og platforme, inklusive Windows, MacOS, Linux, Android og iOS. Der er også tilgængelige browserudvidelser for de fleste populære browsere, herunder Brave, Chrome, Firefox og Opera. VPN -apps kan konfigureres hurtigt og nemt, selvom iOS -appen kun indeholdt begrænsede konfigurationsindstillinger. Derfor var det nødvendigt at logge på tjenesten via webstedet for at få adgang til alle konfigurationsindstillinger.

Surfshark VPN -tjenesten har en Automatisk dræbskontakt For at forhindre enhver datalækage, hvis VPN -forbindelsen falder under brug. Derudover tilbyder SurfShark-tjenesten automatiseret multi-hop-forbindelse via to VPN-servere og bruger DNS-servere for at undgå mulige DNS-lækager. Disse funktioner giver brugerne høje niveauer af privatlivets fred. Listen over tilgængelige tjenester inkluderer også tredive servere med fast IP -adresser beliggende i Tyskland, Japan, Singapore, Storbritannien og USA. Disse er nyttige, hvis brugeren ønsker at få adgang til tjenester beskyttet med mekanismer af captcha-type. Som et resultat betyder denne faste IP -adresse, at brugeren kun skal verificere deres menneskehed en gang.

Uhindret tilgængelighed til streamingtjenester såsom Disney+, Netflix og BBC iPlayer Gør denne service velegnet til brugere, der leder efter legitim adgang til sådanne tjenester, mens de opretholder browsing af historie om privatliv. Brugere skal være opmærksomme på, at SurfShark VPN -servicevilkår for brug ikke tillader abonnenter at downloade og dele ulovligt materiale.

Surfshark hovedskærm

Betalinger accepteret af privat internetadgang

Private internetadgangshastigheder

Privat internetadgang VPN -serverplaceringer Hent Upload
Det Forenede Kongerige 418.75 Mbit 164.6 Mbit
Australien 346.95 Mbit 22.6 Mbit
Taiwan 325.03 Mbit 0.98 Mbit
Sydafrika 176.8 Mbit 3.07 Mbit
Californien, USA 284.36 Mbit 21.46 Mbit
New York, USA 315.07 Mbit 52.57 Mbit
Tyskland 540.44 Mbit 148 Mbit
Spanien 445.98 Mbit 45.04 Mbit
Brasilien 228.1 Mbit 24.61 Mbit

Brug af Surfshark

Surfshark VPN er ligetil at installere og konfigurere.

Der er minimale konfigurationsindstillinger tilgængelige uden mulighed for at ændre krypteringsstyrke, så sikkerhedsindstillingerne er som standard sikre. Nogle privatlivsrelaterede funktioner, såsom CleanWeb, er som standard deaktiveret, og SurfShark-søgningsfunktionen er en ekstraomkostnings-tilføjelsestjeneste.

Programmer er tilgængelige til Windows, Linux, MacOS, Android og iOS. Derudover er browserudvidelser tilgængelige for næsten alle browsere, herunder Brave, Chrome, Firefox og Opera. Surfshark bestilte en uafhængig sikkerhedsrevision af browserforlængelseskoden og resultaterne rapporteret på webstedet. Bemærk, at denne revision ikke dækkede de installerbare applikationer.

Til denne gennemgang blev iOS -appen installeret på en iPad og evalueret.

Applikationsgrænsefladen

Grænsefladen er minimalistisk, hvor skærmen skifter farve, når der er etableret en forbindelse, sammen med en klar indikation af den tilsluttede VPN -serverplacering. Derudover inkluderer displayet et pull-up-vindue, der viser IP-adressen på den linkede server og mængden af ​​data, der er downloadet og uploadet i den aktuelle session. Skift til en anden server var ligetil. Når den aktuelle session er afbrudt, er en hurtig-forbindelsesliste over de sidste tre anvendte servere tilgængelig sammen med muligheden for automatisk at oprette forbindelse til enten den hurtigste tilgængelige server eller det nærmeste land. Test af denne funktion fremhævede imidlertid en særegenhed. Testen blev udført fra et sted nær London, Storbritannien. Den hurtigste server var altid Manchester, Storbritannien, og det nærmeste land var altid Irland.

Alternativt bringer det at trykke på lokationsknappen en liste over alle de tilgængelige servere, der kan sorteres efter navn. Denne side har også muligheden for at vise bare serverne med en Statisk IP -adresse eller den Multi-hop-serverindstillinger. Sidstnævnte tillader forbindelse via to servere i forskellige lande for at forbedre privatlivets fred på bekostning af en langsommere forbindelseshastighed. Mens tjenesten understøtter et globalt netværk, er fokus på USA.

Applikationen tilbyder forbindelser gennem omkring 3200 servere beliggende i 65 forskellige lande, men der er kun en forbindelsesmulighed for de fleste lande. For USA er der 25 tilgængelige lokationer; For Storbritannien og Canada er der tre hver. Når VPN -forbindelsen er tilsluttet, er VPN -forbindelsen gennemsigtig for brugeren bortset fra latensproblemer, der ses med nogle testede servere. VPN -tjenesten inkluderer også en automatisk kill switch -funktion til at blokere internetforbindelsen, hvis VPN -forbindelsen uventet falder.

VPN -tjenesten understøtter Opdel tunneling under Whitelister -funktionen, Men det tillader ikke, at konfigurationen af ​​muligheden for auto-forbindelse er baseret på netværkstypen. Andre bemærkelsesværdige indstillinger inkluderer en facilitet til at tilsidesætte enhedens GPS, der matcher placeringen af ​​den tilsluttede server og en camouflage -tilstand, der forklarer netværkstrafik for at skjule VPN -brug fra ISP. En anden god funktion er inkluderingen af ​​en Adblocker -funktion kendt som CleanWeb Det hævder at blokere trackere og malware, selvom denne funktion skal være aktiveret manuelt.

Surfshark -indstillinger

Logningspolitik og privatlivets fred for Surfshark

Surfshark siger, at det fungerer med en Streng ikke-overvågning og politik uden logging For at sikre privatlivets fred og anonymitet hos abonnenters internetbrug. Den bruger diskløse servere, der forhindrer permanent opbevaring af data og hævder, at de påtager sig regelmæssig fjerntørring af hukommelsen som en del af dens sikkerhedsprocesser. Det her Ram-kun tilgang betyder, at alle server-holdte oplysninger ville blive slettet, når strømforsyningen er afbrudt.

Hovedkvarteret for Surfshark er på de britiske Jomfruøer, Hvor der ikke er noget krav om at registrere eller opbevare brugeroplysninger, som alvorligt begrænser, hvilke data et regeringsagentur eller retshåndhævende organisation kan få adgang til.

Det er vigtigt at bemærke, at SurfShark gemmer abonnentkontooplysninger, der omfatter en e -mail -adresse, tilknyttede betalingsoplysninger, detaljer om den enhed, der bruges til at få adgang til VPN -tjenesten, og regionale placeringsoplysninger. Disse kontooplysninger bevares i op til to år efter datoen for kontoen. Derfor, abonnenten kan opnå total anonymitet Hvis de kan give en ikke-attribuerende e-mail-adresse og bruger en anonym betalingsmetode. Hjemmesiden præsenterer besøgende med ikke-gennemsigtige cookies, der administrerer den aktuelle session. Derudover bruger den cookies til at opbevare enhedens geografiske region med et års udløb og webstedsanalyse og reklame-sporing af cookies, der har en to-årig slutdato. Privatlivspolitikken for webstedet dækker brugen af ​​disse cookies.