Hvorfor har vi en gratis VPN

Og selv den bedste VPN er ingen garanti mod et godt ressourceret statsagentur, der beslutter at målrette dig mod dig specifikt.

Hvordan fungerer en VPN?

Sendt den 4. november 2020 af Douglas Crawford i Privacy Deep Dives.

En illustration af at undersøge en VPN

Et virtuelt privat netværk (VPN) giver privatlivets fred og en række andre fordele, når man opretter forbindelse til internettet. Vores blogindlæg Hvad er en VPN? forklarer, hvad denne teknologi gør, og nogle grunde til, at du måske finder det nyttigt at installere din egen VPN på din enhed.

I denne artikel vil vi gå dybere og forklare de mere tekniske aspekter af, hvordan en VPN fungerer på en måde, der er let for enhver at forstå.

Vi starter med nogle grundlæggende internet og snakker derefter om, hvordan en VPN passer ind i billedet, efterfulgt af et spørgsmål-og-svar-afsnit i slutningen.

Hvordan internettet fungerer (uden VPN)

Din internetudbyder (ISP) forbinder din enhed til internettet, så alle data mellem din enhed og serverne (E.g., websteder) du opretter forbindelse til på internettet strømmer gennem dine internetudbydere. Hver enhed på Internettet tildeles et unikt nummer kendt som en IP -adresse.

Når du skriver et websteds URL i din browsers adressebjælke, sender din browser en anmodning, der er kendt som en DNS-forespørgsel til din internetudbyder, og beder om den korrekte computervenlige IP-adresse, du ønsker at oprette forbindelse til.

DNS svarer til et stort telefonmappe, der kortlægger webadresser som “Protonvpn.com ”til deres tilsvarende IP -adresser. Når din browser har fået den korrekte IP -adresse fra din internetudbyder, vil den starte en forbindelse med webstedet (eller anden internetressource).

Et diagram over, hvordan internettet fungerer uden VPN

Hvad din internetudbyder kan se

Din internetudbyder (såsom Verizon, Vodafone eller Comcast) kender IP -adressen på den router, du bruger, og hvis konto den hører til. Det ved også, hvilke websteder du har besøgt, fordi næsten enhver internetudbyder i verden logger de DNS -forespørgsler, de behandler (sammen med en tidsstempel på, når du stiller forespørgslen).

Selv hvis din internetudbyder ikke udfører DNS-opslag (for eksempel, hvis du manuelt indtastede i IP-adressen eller har brugt en tredjeparts DNS-service), kan det stadig se DNS-anmodningen, fordi disse normalt ikke er krypteret.

I de senere år har der været en vækst i tredjeparts DNS-tjenester, der faktisk krypterer DNS-forespørgsler, der er lavet til dem. Dette er godt, men din internetudbyder kan se, hvilket websted du besøger alligevel takket være det faktum, at selv hvis DNS -forespørgslen er krypteret, er IP -destinationsoplysningerne, der kræves for korrekt at rute dine data, ikke.

HTTPS er en krypteringsprotokol, der sikrer forbindelsen mellem et websted og din enhed. Tak i stor del til den heroiske indsats fra Let’s Crypt -kampagnen, brugen af ​​HTTP’er er i stigende grad blevet normen snarere end undtagelsen, det var bare for et par korte år siden.

Et skærmbillede af det hængelås, du ser, når det websted, du besøger, er HTTPS-krypteret

Uden https kan din internetudbyder se alt hvad du gør på et websted. Dette inkluderer de individuelle sider, du besøger, eventuelle betalingsoplysninger, du indtaster, og alle formulardata, som du indsender. HTTPS forhindrer dette. Selv når https bruges, kan din internetudbyder stadig se og logge hvilke websteder du besøger (bare ikke hvad du gør på dem).

Og hvad din internetudbyder kan se, så kan din regering også.

Hvilke websteder kan se

Websteder kan se den sidste IP -adresse i forbindelseskæden mellem din enhed og webserveren. Uden en VPN er dette den unikke IP -adresse, som din internetudbyder har tildelt din router.

Websteder logger rutinemæssigt disse oplysninger sammen med tidsstempler, hyppighed og varighed af besøg for at forstå, hvordan webstedet bruges, og hvordan det fungerer. Hvis politiet har brug for at identificere en bestemt bruger af dette websted, er det et simpelt spørgsmål om at bede internetudbyderen om at identificere kunden, den har tildelt denne IP -adresse til.

Det er naturligvis ganske usædvanligt at identificere en person på denne måde. Det kan endda undertiden kræve juridisk tvang, selvom de fleste internetudbydere frivilligt samarbejder med legitime anmodninger om retshåndhævelse.

Selv uden unikt at identificere dig ved din IP -adresse, fortæller din IP -adresse dog altid websteder, hvilket land du er i, og sandsynligvis endda i hvilken by. Dette er takket være det faktum, at ISP’er normalt tildeler IP -adresser til hjemmebrugere i den samme geografiske nærhed i blokke, og databaser om, hvor disse blokke af IP’er er blevet tildelt, er offentligt tilgængelige.

Kort sagt, internettet blev ikke bygget til privatlivets fred, så du skulle ikke forvente nogen, når du bruger det, som det er.

Med en VPN

Når du bruger en VPN -app på din enhed, etablerer den en krypteret forbindelse til en VPN -server. Denne forbindelse er skabt over internettet (så du har stadig brug for din internetudbyder) og omtales ofte som en “VPN -tunnel.”

Denne VPN -server håndterer alle DNS -forespørgsler og fungerer som formidler, der sidder mellem din enhed og internettet, der dirigerer dine data til de rigtige destinationer.

En illustration af, hvordan en VPN fungerer

Hvad din internetudbyder kan se

Din internetudbyder kan se, at du er forbundet til en IP -adresse, der hører til en server. Det ved ikke automatisk, at dette er en VPN -server, men det ville ikke tage Sherlock Holmes at finde ud af det, da det er den eneste IP -adresse, du ser ud til at forbinde til.

Hvad det ikke kan se er nogen websteder eller andre internetressourcer, som du opretter forbindelse til via VPN -serveren. Dette skyldes, at VPN -serveren håndterer DNS -forespørgsler og ruter dine data til den rigtige IP -adresse.

Du kan heller ikke se indholdet af dine data (inklusive IP -destinationsdata og DNS -opslagsanmodninger), fordi alle data, der kører mellem din enhed og VPN -serveren.

Så når du bruger en VPN, kan din internetudbyder ikke se, hvilke websteder du besøger, og det kan ikke se indholdet af dine data (selv når https ikke bruges). Det samme gælder Wifi -hackere, offentlige wifi -routeroperatører eller enhver anden, der normalt kan være i stand til at se dine data, når de rejser mellem din enhed og dens destination.

Hvilke websteder ser

Når du bruger en VPN, er den sidste IP -adresse i kæden af ​​forbindelser mellem din enhed og webserveren VPN -serveren. VPN -serveren afskærmer derfor din rigtige IP -adresse fra websteder, du besøger, som kun kan se IP -adressen på VPN -serveren.

Ud over dets klare privatlivsfordele er denne funktion ved en VPN nyttig, der spoofing af din geografiske placering, da du ser ud til at få adgang til internettet, uanset hvor VPN -serveren er placeret.

Hvad VPN -serveren ser

På mange måder overtager VPN -udbyderen rollen som din internetudbyder. Det håndterer DNS -forespørgsler og kan overvåge de IP -adresser, du besøger.

Selvom forbindelsen mellem din enhed og VPN -serveren er krypteret af VPN, er forbindelsen mellem VPN -serveren og de websteder, du besøger. Dette betyder, at (som din internetudbyder normalt kan), kan VPN -serveren se indholdet af trafik, der ikke er beskyttet af HTTPS.

Det er derfor af kritisk betydning at vælge en VPN -service, der er pålidelig og sikker.

Hvordan Proton VPN sikrer privatlivets fred og gennemsigtighed

Hos Proton er vores engagement i brugernes privatliv velkendt. Proton VPN og Proton Mail, den største krypterede udbyder i verden, er tillid til af journalister og aktivister på området, og vi har taget en række trin for at styrke din sikkerhed og privatliv:

 • I modsætning til de fleste internetudbydere, holder vi Ingen logfiler der kan kompromittere dit privatliv. En tidsstempel opbevares af dit sidste succesrige loginforsøg, men dette er ikke forbundet med den IP -adresse, du opretter forbindelse fra eller til enhver aktivitet, mens du bruger vores service.
 • Vores apps er alle fuldt revideret og open source, Så enhver kan tjekke dem.
 • Vi er baseret på Schweiz, Et land uden bånd til de USA-ledede fem øjne Masseovervågningsalliance, og som har blandt de stærkeste lov om privatlivets fred i verden.
 • Vi bruger kun mest Sikre VPN -protokoller, med Stærk kryptering og Fremad hemmeligholdelse.
 • Vi tilbyder en specielt hærdet Sikker kerne VPN -service For dem, der har brug for det.
 • Vores apps tilbyder DNS lækagebeskyttelse For at sikre, at DNS -opslag udelukkende håndteres af Proton. IPv6 lækagebeskyttelse Sikrer, at ingen data nogensinde dirigeres uden for VPN -tunnelen.

FAQ

Hvad er kryptering?

Kryptering er en matematisk proces, der konverterer data til ulæselige tegn, så ingen uden den rigtige nøgle kan få adgang til den. Det er hjørnestenen i at holde dine data sikre på internettet. Proton VPN bruger kun de stærkeste krypteringssuiter; Se vores indlæg om stærk kryptering for mere information.

Hvad er AES-256?

AES er en symmetrisk nøglekrypteringschiffer, der bruges til at sikre store bidder med data i hvile. AES-256 er AES implementeret med en 256-bit nøglestørrelse, som er dens stærkeste indstilling.

AES er godkendt af NIST, og den amerikanske regering sikrer sine øverste hemmelige data med AES-256. Dette har ført mange VPN-tjenester, der bruger AES-256 til at beskrive deres kryptering i termer som ”militær kvalitet.”AES-256 er faktisk meget sikker, men det er kun en af ​​de komponenter, der kræves for at sikre, at en VPN-forbindelse er sikker.

Hvad er en krypteringstunnel eller en VPN -tunnel?

En VPN krypterer dine data, når de rejser mellem din enhed og VPN -serveren, og således forhindrer enhver, der ellers ville være i stand til at få adgang til dataene (såsom din internetudbyder eller den offentlige routeroperatør) i at se dens indhold.

En illustration af, hvordan en VPNs krypterede tunnel fungerer

Individuelle “pakker” af data er krypteret på din enhed og dekrypteres derefter på VPN -serveren. Tunnelanalogien er en nyttig måde at tænke på denne krypterede forbindelse.

Hvad er en VPN -protokol?

En VPN -protokol er det sæt instruktioner, der bruges til at etablere en sikker forbindelse mellem to computere (din enhed og VPN -serveren). Der findes forskellige VPN -protokoller, men Proton VPN understøtter OpenVpn, IKEV2, og Wireguard.

OpenVpn -En kamptestet VPN-protokol, der stadig betragtes som det sidste ord, når det kommer til VPN-sikkerhed.

IKEV2 – En mere moderne VPN -protokol, der er hurtig, mens eksperter også betragtes som meget sikker.

L2tp/ipsec – Selvom den antages kompromitteret af NSA, betragtes denne protokol under de fleste omstændigheder stadig som sikker. Det er dog blevet erstattet af den overordnede IKEV2.

PPTP – En meget usikker protokol, som nogle udbydere fortsat understøtter af kompatibilitetsårsager.

Wireguard – En meget ny VPN -protokol, der, mens den er hurtig og sikker (i det mindste i teorien), er stadig eksperimentel. Proton VPN ser udviklingen af ​​Wireguard (nu ud af beta -fase på Linux) med stor interesse og har bidraget til at finansiere sin udvikling.

Vil en VPN bremse mit internet ned?

Ja, men ikke for meget. Kryptering og dekryptering af dine data kræver behandlingskraft, som i teorien kan bremse din internetforbindelse. I praksis kan selv low-end moderne smartphones håndtere VPN-kryptering uden nogen mærkbar afmatning.

Et større problem er, hvor langt dine data rejser. Tilslutning til en VPN -server tilføjer et andet “ben” til sin rejse, som uundgåeligt bremser det. Dette gælder især, hvis VPN -serveren, du opretter forbindelse til, er placeret på den anden side af verden fra dig.

Hvis du opretter forbindelse til en VPN -server temmelig i nærheden, (for eksempel, hvor som helst i Europa, hvis du er baseret i Europa), er det usandsynligt, at du vil bemærke nogen afmatning. Derudover er vores unikke VPN Accelerator Teknologi kan øge hastigheden med over 400% under visse betingelser og er især effektiv til at afbøde hastighedstab, når man opretter forbindelse til geografisk fjerne servere.

Lær mere om VPN -accelerator

En anden faktor, du skal overveje, er den “serverbelastning” på den VPN -server, du bruger. Det vil sige, hvor mange mennesker bruger det på samme tid som dig og dermed stiller krav til dens ressourcer.

Dette er den eneste grund til, at vores gratis servere, der kan blive lidt travlt i spidsbelastningstider, ikke altid tillader de hastigheder, der er tilgængelige, når vi bruger vores plus -servere, som har tendens til at være mindre travlt.

Hvad er IPv6 -lækagebeskyttelse?

Hver enhed, der er tilsluttet internettet, tildeles et unikt nummer til at identificere det. Den enorme udvidelse af internettet i de senere år betyder imidlertid, at tal, der er tildelt ved hjælp af det gamle IPv4 -system, løber tør for. Hurtig.

IPv6 løser dette problem ved hjælp af 128-bit webadresser, hvilket gør ca. 2^128 (ca. 340 milliarder milliarder milliarder milliarder milliarder dollars) nye numre til rådighed, hvilket skulle holde os i gang i ganske lang tid.

Alle moderne operativsystemer understøtter IPv6, men det meste af internettet bruger stadig IPv4. Som en hybrid kompromisløsning på dette problem vil din enhed sende forbindelsesanmodninger til websteder, du besøger ved hjælp af både deres IPv4- og IPv6 -adresser.

Hvis webstedet understøtter IPv6, accepterer det IPv6 -forbindelsen. Hvis det kun understøtter IPv4, vil det ikke engang være opmærksom på IPv6 -forbindelsesforsøget og vil starte en IPv4 -forbindelse.

Mange VPN -apps fra andre VPN -tjenester er også IPv4, og dermed rute kun IPv4 -forbindelser gennem VPN -tunnelen. Når en IPv6 -forbindelse er etableret, er VPN -appen ikke opmærksom på den, og forbindelsen dirigeres således af dit operativsystem uden for VPN -tunnelen.

En illustration af, hvordan IPv6 lækker fungerer

Det websted, du har tilsluttet, kan derfor se din rigtige IPv6 -adresse, selvom du bruger en VPN. Dette er en IPv6 -lækage.

Proton VPN -applikationer blokerer for al IPv6 -trafik som standard for at sikre, at dette ikke sker. Dette har ingen indflydelse på vores internetoplevelse.

Hvad er DNS -lækagebeskyttelse?

Når du bruger en VPN, skal DNS -forespørgsler gå gennem VPN -tunnelen, så kun VPN -tjenesten kan se og løse dem. En DNS -lækage opstår, når en DNS -anmodning på en eller anden måde dirigeres uden for VPN -tunnelen, så den kan ses af (og normalt også løst af) din internetudbyder.

Der er en række grunde til, at dette kan ske, og selvom vinduer har en tendens til at være den værste lovovertræder, kan det ske på enhver platform. DNS -lækagebeskyttelse løser problemet ved at bruge firewall -regler for at sikre, at ingen trafik kan forlade din enhed uden for VPN -tunnelen.

Du kan følge os på sociale medier for at holde dig ajour med de nyeste Proton VPN -udgivelser:

Besøg Proton for at få en gratis Proton Mail -krypteret e -mail -konto.mig/mail

Douglas Crawford

Start med proprivacy og nu Proton, Douglas har arbejdet i mange år som teknologiforskribent. I løbet af denne periode har han etableret sig som en tankeleder, der har specialiseret sig i online -privatlivets fred. Han er blevet citeret af BBC News, nationale aviser som The Independent, The Telegraph og The Daily Mail og af internationale teknologipublikationer som ARS Technica, CNET og Linuxinsider. Douglas blev inviteret af EFF for at hjælpe med at være vært for en livestream -session til støtte for netneutralitet. Hos Proton fortsætter Douglas med at udforske sin lidenskab for privatlivets fred og alle ting VPN.

Hvorfor har vi en gratis VPN

Sendt den 31. august 2021 af Lisa Whelan i Proton Stories.

Internettet var designet til at lette den gratis udveksling af ideer og information. Imidlertid kan organisationer, regeringer, internetudbydere og hackere alle udgøre en trussel mod denne frihed.

Siden internettet blev oprettet, har vi set geo-begrænsninger, masseovervågning og censur forhindrer folk i at få adgang til alle slags websteder og onlineindhold. Selvom det ikke er løsningen til alle disse problemer hele tiden at bruge en VPN til alle disse problemer, er det et godt sted at starte i kampen for at forsvare din adgang til et gratis og retfærdig.

Vi mener, at alle burde være i stand til at få adgang til internettet sikkert og uden begrænsninger. Vores gratis og ubegrænsede VPN er en afgørende del af, hvordan vi bringer denne tro i praksis.

Virkningen af ​​en sikker, gratis VPN

At give en gratis, privatlivsfokuseret VPN betyder, at alle kan få adgang til internettet sikkert. Fordelene ved at bruge et VPN-område fra at omgå geo-begrænset indhold til at beskytte mennesker mod regeringsovervågning og hackere.

Stop din internetudbyder i at se og forstyrre din browsingaktivitet

Når du gennemser internettet uden VPN, kan din internetudbyder (ISP) se al din ikke -krypterede netværkstrafik. Dette betyder, at din internetudbyder kan vide meget om dig, såsom de domæner, du besøger, og hvornår du har besøgt dem.

I Storbritannien bruger regeringen 2016’s undersøgelsesmagter til at teste et nyt snooping -værktøj, hvilket øger mængden af ​​information, som din internetudbyder kan indsamle på din browseraktivitet for at overlevere til regeringen, hvis det anmodes om. I mellemtiden, med ophævelse af netneutralitet i USA, overleverede FCC ISPS muligheden for at overvåge din browsing, sælge disse oplysninger, gashåndter dine internethastigheder baseret på hvilket websted du besøger eller endda begrænse din adgang til visse websteder.

Brug af en VPN krypterer al din netværkstrafik, så din internetudbyder kan ikke se din browseraktivitet. Ud over at beskytte dit privatliv, giver brug af en VPN dig også mulighed for at få adgang til websteder, der ellers ville blive blokeret eller bremset af din internetudbyder.

Din internetudbyder skal kende din sande IP -adresse for at holde faner på din browseraktivitet eller for at pålægge hastighedsbegrænsninger på de websteder, du besøger. En VPN skjuler din sande IP -adresse, hvilket gør det sværere for din internetudbyder at spore din online aktivitet.

Imidlertid giver ikke alle VPN’er det samme beskyttelsesniveau. Når du først har tilsluttet dig en VPN, fungerer denne VPN i det væsentlige som din nye internetudbyder og kan se din browseraktivitet. Så snarere end din internetudbyder, der modtager disse oplysninger, modtager din VPN -udbyder det i stedet. Med det i tankerne er det vigtigt at kun bruge pålidelige ikke-log-VPN’er.

Proton VPN holder ikke nogen logfiler på dig eller din browserhistorie, uanset om du bruger en gratis plan eller en betalt plan. Vi bygger en bevægelse for bedre privatliv online, og det betyder, at ingen, men du skal være i stand til at vide om din browsingaktivitet. (Vores seneste sikkerhedsrevisionsresultater bekræfter vores No Logs -politik.)

Omgå regeringscensur

Når du opretter forbindelse til en VPN, kan du vælge den server, som din trafik dirigeres. Dette betyder, at du kan bruge en VPN til at rute din netværkstrafik gennem en server i et andet land og gennemse, som om du var i det land.

Vi mener, at din placering ikke bør bestemme de websteder, du kan få adgang til. Ved at bruge en gratis VPN, der giver dig mulighed for at vælge det land, du gennemser fra, kan du omgå regeringscensur eller få adgang til geo-begrænset indhold.

Denne regeringscensur forhindrer borgere i at få adgang til uvildige oplysninger på Internettet og kvæler ytringsfrihed og politisk aktivisme.

Mennesker, der bruger vores gratis VPN, kan vælge at rute deres trafik gennem servere i Japan, USA og Holland til at omgå regeringscensur i deres hjemlande.

Fjern blokeret geo-begrænset indhold

Det er ikke kun din regering eller internetudbyder, der kan forhindre dig i at se visse indhold. Nogle gange er du muligvis ikke i stand til at få adgang til et helt websted eller dele af et websted, fordi de mennesker, der driver webstedet, har besluttet at nægte nogle mennesker adgang baseret på deres placering.

Oftest ses dette på streamingsteder, såsom Netflix, hvor noget indhold kun er tilgængeligt på visse steder. Dette kan være særlig frustrerende for alle, der rejser væk fra deres hjemlande, når de nægtes indhold, de er vant til at have adgang til, og som de har betalt..

Selvom det ikke kan være irriterende at være i stand til at indhente en tv -serie, påvirker geoblocking også folks evne til at få adgang til visse nyhedswebsteder og populære onlinetjenester. For eksempel blokerede nogle amerikanske nyhedssteder trafik fra EU -medlemslandene, når GDPR trådte i kraft for at undgå behovet for at overholde reglerne. Andre websteder blokerer internettrafikken, der stammer fra hele landene i et forsøg på at stoppe hackingforsøg eller at overholde internationale sanktioner.

I et dramatisk eksempel rapporterede samtalen, at en iransk studerende ikke var i stand til at ansøge om en oversøisk kandidatskole, fordi den havde implementeret geoblocking, som forhindrede webstedet i at kunne acceptere ansøgninger fra Iran.

Som de fleste gratis VPN’er, vil en gratis Proton VPN-plan ikke give dig adgang til geo-begrænset streamingindhold. Du kan dog bruge en gratis VPN til at få adgang til geoblokerede websteder og onlinetjenester ved at oprette forbindelse via et land, hvor disse websteder ikke er blokeret. Adgang til indhold fra hele verden, især fra nyhedssteder, er en vigtig del af et gratis internet, da det tilbyder et bredere overblik over internationale begivenheder.

Beskyt dig selv mod hackere

Enhver, der bruger internettet, kan være et potentielt mål for hackere. Hackere er muligvis på udkig efter dine identificerende oplysninger til at begå identitetstyveri eller på udkig efter sårbarheder i en virksomheds netværk for at bedragere et firma. For politiske dissidenter eller journalister, der er målrettet af statsstøttede hackere, er indsatsen endnu højere.

Mens en VPN ikke helt beskytter dig mod hackere, beskytter den din browseraktivitet ved at dirigere din netværkstrafik gennem en krypteret tunnel. Dette betyder, at selv hvis nogen var i stand til at aflytte din trafik (for eksempel ved at udnytte en sårbarhed i netværket), ville de ikke være i stand til at læse den.

Brug af en VPN bliver endnu vigtigere, når du opretter forbindelse til offentlig WiFi. Uden en VPN lægger du dine data i hænderne på et netværk, der kan kompromitteres eller have dårlig sikkerhed, samt dele dine data med det offentlige netværks internetudbyder.

Der er adskillige gratis VPN’er til download, men du skal være forsigtig. Mange gratis VPN’er er ikke pålidelige. At overlade dine data til en ukendt tjenesteudbyder, der ikke er helt gennemsigtig, kan i mange tilfælde forlade dit privatliv og sikkerhed i en værre tilstand end uden en VPN.

Flere velkendte VPN-udbydere tilbyder også en gratis plan. Disse gratis VPN’er er mere sikre, men pålægger næsten altid en slags data eller hastighedsgrænse for din forbindelse, hvilket betyder, at du kun er i stand til at beskytte nogle af din online browsing.

Hos Proton VPN pålægger vi ikke nogen datagrænser eller begrænsninger i kunstige hastighed på dig, inklusive dem, der bruger vores gratis VPN -plan, og alle, der bruger Proton VPN, drager fordel af det samme niveau af robust kryptering. Vores gratis VPN vil altid være gratis og ubegrænset, så alle kan beskytte sig selv online.

Vores gratis sikre VPN

Proton VPN blev bygget med sikkerhed som hovedfokus, så alle kan nyde online privatliv og friheden til at få adgang til indhold fra hele verden. Proton VPN er den eneste gratis VPN, der:

 • Pålægger ingen data eller hastighedsgrænser på din browsingaktivitet
 • Har ingen reklamer
 • Logger ikke din online aktivitet
 • Er beskyttet af schweiziske privatlivslove

Vores gratis VPN er ikke finansieret af reklamer eller ved at sælge dine data (faktisk logger vi overhovedet ikke nogen af ​​din online aktivitet). Vi er i stand til at give en gratis VPN takket være betalte abonnementer på Proton VPN Plus -planen.

Selvom en Proton VPN Plus -plan tilbyder de samme sikkerhedsfordele som vores gratis plan, plus planer kommer med nogle yderligere funktioner, såsom streaming support, hurtigere servere og P2P -fildelingsstøtte.

Proton VPN har en lang historie med at beskytte gratis og ubegrænset internetadgang. Som en sikker og pålidelig VPN er aktivister, journalister og ngo’er over hele verden afhængige af Proton VPN.

Få en gratis, sikker VPN fra Proton VPN

Det er ikke kun aktivister, journalister og dissidenter, der har brug for at beskytte deres privatliv online. Alle har ret til at kontrollere, hvem der har deres data, og at bruge en VPN, når du opretter forbindelse til internettet.

Du kan tilmelde dig en gratis Proton VPN -plan her. Alt hvad du behøver for at tilmelde dig Proton VPN er en e -mail -adresse, og når du først har downloadet og installeret Proton VPN -appen til din enhed, kan du oprette forbindelse til den hurtigste server til din placering i kun et klik.

Kan jeg stole på Proton VPN?

Hos Proton VPN er vi forpligtet til at gennemføre gennemsigtighed, så enhver kan tjekke vores legitimationsoplysninger for sig selv. Dette er grunden til, at alle vores apps er open source og uafhængigt revideret, så du kan være sikker på, at vores apps gør, hvad vi siger, at de gør. Du kan se vores kildekode på github.
Vi er også åbne om, hvem vi er. Navnene og baggrunden for vores lederteam er blevet offentliggjort offentligt, og detaljer om virksomheden er tilgængelige på det schweiziske kommercielle register.
Læs mere om de trin, vi tager for at sikre gennemsigtighed.

Er en gratis proton VPN -plan sikker?

Ja. Vores gratis planer tilbyder det samme stærke niveau af VPN -kryptering og beskyttelse mod DNS -lækager, som vores betalte planer gør. Den eneste sikkerhedsfunktion, der ikke er tilgængelig på en Proton VPN -gratis plan, er vores unikke sikre kerne VPN, der dirigerer din trafik gennem flere servere.
Vi bruger kun VPN -protokoller, der vides at være sikre og giver yderligere beskyttelse ved kun at vælge chiffer suiter, der har perfekt fremadrettet hemmeligholdelse. Disse fordele ydes til alle, der bruger Proton VPN.

Er gratis VPN’er sikre?

Desværre er mange gratis VPN’er ikke sikre eller sikre, og vil skade dit privatliv mere end ikke at bruge en VPN overhovedet. Det er bydende nødvendigt, at du kun bruger pålidelige gratis VPN’er, som Proton VPN. Alle vores apps er open source og uafhængigt revideret, så du kan sikre, at vores apps gør, hvad vi siger, de gør og kan overdrages dine data.
Da vi er baseret i Schweiz, er vi også beskyttet af stærke schweiziske privatlivslove, og dine data er uden for jurisdiktion for globale efterretningsdelingsaftaler.

Hvilken gratis VPN er bedst?

Proton VPN er den eneste gratis VPN, der giver dig den stærkeste tilgængelige kryptering uden at pålægge data eller hastighedsgrænser på din browsing. Vi er også ad-fri, beskyttet af schweiziske privatlivslove og vil aldrig holde styr på din online aktivitet.

Hvordan finansierer Proton VPN sine gratis planer?

Vi er i stand til at give en gratis VPN til alle takket være vores samfund med betalende kunder. Hvis du gerne vil støtte det arbejde, vi udfører på Proton VPN, kan du abonnere på en plus -plan. Abonnering på en plus -plan giver dig nogle ekstra fordele, såsom streaming og P2P -fildelingsstøtte.
Vi finansierer ikke vores gratis VPN med annoncer eller ved at sælge dine data. Proton VPN Free er simpelthen en gratis og ubegrænset ikke-logs VPN med en forpligtelse til privatlivets fred i kernen.

Har proton VPN annoncer?

Ingen. Proton VPN er annoncefri. Vi serverer ikke annoncer til folk, der bruger en gratis Proton VPN -konto, og vi vil aldrig sælge dine data.

Du er velkommen til at dele din feedback og spørgsmål med os via vores officielle sociale mediekanaler på Twitter og Reddit.

Lisa Whelan

Lisa er en aktivist, forfatter og advokat for internettet for privatlivets fred. En forsvarer af retten til privatlivets fred for mennesker overalt, Lisa sluttede sig til Proton for at sprede opmærksomheden og muliggør yderligere frihed online.

Skal jeg bruge en VPN? – VPN -fordele og begrænsninger

Indsendt den 12. juni 2021 af Proton Team i basices for privatlivets fred i privatlivets fred i privatlivets fred i privatlivets fred.

Dette indlæg blev opdateret den 21. oktober 2022.

VPN’er er ikke kun en måde at streame begrænset indhold eller skjule din browsingaktivitet. Lær hvordan en VPN kan øge din samlede sikkerhed, privatliv og frihed online, uanset hvordan du bruger internettet.

Vi forklarer hvorfor og hvornår du skulle bruge en VPN og nogle af fordelene og begrænsningerne ved VPN -brug.

Hvad er en VPN?

Et virtuelt privat netværk (VPN) er et værktøj til at beskytte din internetforbindelse, så du forbliver privat og sikker online. Det kan også hjælpe dig med at få adgang til begrænset indhold online og omgå internetblokke baseret på din placering.

Ved at kryptere dataene fra din computer, smartphone eller tablet kan en god VPN sikre din webtrafik mod spioner, kriminelle eller andre, der får adgang til dit netværk, lovligt eller på anden måde.

Hvad gør en VPN?

En VPN etablerer en krypteret tunnel mellem din enhed og VPN -serveren. Når du gennemser internettet ved hjælp af en VPN, passerer al din trafik gennem denne krypterede tunnel til en VPN -server, før du når det offentlige internet.

Krypteret VPN -tunnel, der viser, hvordan en VPN beskytter dig online

Dette betyder, at din internetudbyder (ISP) ikke kan se, hvilke websteder du besøger, og det websted, du besøger.

Hvad bruges en VPN til?

Du kan bruge en VPN til at beskytte dit privatliv og sikkerhed, uanset hvad du laver online. Men her er nogle aktiviteter, som en VPN er særlig nyttig på:

 • Streaming: Nogle streamingtjenester bruger “geoblocking” til at begrænse adgangen til indhold baseret på din placering. En VPN ændrer din offentligevendte IP-adresse for at få det til at se ud som om du er hjemme, så du kan streame dine yndlingsshow, mens du er i udlandet.
 • Gaming: Som med streaming, kan en VPN hjælpe dig med at få adgang til cloud -spiltjenester uden for din region. En VPN kan også hjælpe dig med at undgå båndbredde -throttling, når din internetudbyder bremser din forbindelse baseret på din online aktivitet.
 • Aktivisme: Brug af en VPN kan hjælpe dig med at få adgang til censureret indhold og hjælpe med at skjule din identitet online. Så en god VPN er et vigtigt værktøj for politiske aktivister og journalister, især i stater med autoritære regimer.
 • Peer-to-peer (P2P) fildeling: En VPN skjuler din rigtige IP -adresse for at holde dig sikker mod potentielle ondsindede aktører på netværket, mens du deler filer ved hjælp af BitTorrent. En VPN kan også hjælpe dig med at få adgang til torrent -websteder, som din internetudbyder kan blokere.
 • Forretning: Ved at kryptere din internettrafik kan en VPN hjælpe med at holde dine forretningsdata sikre. For eksempel kan en VPN hjælpe dig med at arbejde hjemmefra og beskytte dine fortrolige forretningstransaktioner.

Har jeg brug for en VPN?

Vi tror, ​​at alle fortjener privatliv online. Brug af en VPN til at kryptere din internettrafik er den mest effektive måde at beskytte din browseraktivitet mod nysgerrige øjne.

For at beskytte dit privatliv hele tiden anbefaler vi at bruge en VPN, når du opretter forbindelse til internettet. Proton VPN Kill Switch og Always-on VPN-funktioner hjælper med at sikre, at din browsertrafik altid er beskyttet.

Det er ikke kun aktivister og journalister, der drager fordel af VPN -beskyttelse. Alle kan drage fordel af at kryptere deres online aktivitet. Her er grunden til, at du skal bruge en VPN:

Stop ISP’er, der spionerer på dig

Når du bruger en VPN, dirigerer den din internettrafik gennem en krypteret tunnel til en VPN -server, der sidder mellem din enhed og resten af ​​internettet. Det forhindrer din internetudbyder i at se, hvilke websteder du besøger.

Uden en VPN kan din internetudbyder se næsten alt hvad du gør online. ISPS kan udnytte denne kapacitet til at kaste visse websteder eller opkræve mere for adgang til “premium” websteder.

Bloker regeringsovervågning

Mange stater, såsom dem i de 5 øjne, 9 øjne og 14 øjneaftaler, bruger også internetudbydere til at udføre masseovervågning på borgerne. Regeringsorganer, som det amerikanske nationale sikkerhedsagentur (NSA) eller Storbritanniens GCHQ, er afhængige af internetudbydere for at logge deres brugers browserhistorie til denne overvågning.

Fordi en VPN forhindrer din internetudbyder i at se de oplysninger, du sender og modtager online, bliver det vanskeligere for NSA og andre agenturer at overvåge dig.

Gennemse anonymt online

Det er ikke kun din internetudbyder eller regering, der kan spionere på dig. Når du besøger et websted uden VPN, kan webstedet se din IP -adresse og placering. En VPN kan forhindre websteder i at spore dig over internettet, fordi det maskerer din IP -adresse og erstatter den med IP -adressen på din VPN -server.

Der er dog andre måder for websteder at spore brugere på, hvorfor det også er vigtigt at bruge en privatlivsfokuseret browser. For endnu mere anonymitet kan du bruge TOR -netværket (du kan få adgang til TOR -servere med et enkelt klik med Proton VPN).

Adgang censureret indhold

ISP’er spionerer ikke bare på dig, de overvåger også din online aktivitet, så de kan bremse eller blokere visse websteder eller fildelingsprotokoller som BitTorrent.

I nogle lande pålægger regeringer også internetcensur for at forhindre borgere i at få adgang til visse websteder. Disse blokke er indført for at kvæle protester eller begrænse spredningen af ​​udtalelser, der er kritiske over for regeringen.

Brug af en VPN er din bedste beskyttelse mod din internetudbyder eller regerings manipulation med din evne til at bruge internettet uden begrænsning.

Proton VPN inkluderer også antikensurværktøjer som alternativ routing og stealth-protokollen for at forhindre, at vores app selv bliver blokeret. Og vi har gjort vores VPN til rådighed til download på steder, der er svære at blokere, som Github.

Hvornår skal man bruge en VPN

Selvom du kan bruge en VPN, hver gang du opretter forbindelse til Internettet for maksimal beskyttelse, er der tidspunkter, når du bruger en VPN, er afgørende – når dine data er mere i fare, eller når du ellers ikke kan få adgang til censureret eller begrænset indhold.

Gennemse sikkert på offentlig WiFi

Det vigtigste tidspunkt at bruge en VPN er, når du er forbundet med en offentlig wifi -hotspot. Offentlig wifi har nogle sårbarheder, som kriminelle kan udnytte, hvilket gør det risikabelt at oprette forbindelse til offentlig WiFi uden VPN. Disse angreb kan omfatte:

 • Man-in-the-Middle Attacks (MITM) – En hacker opfanger trafik mellem din enhed og routeren, ofte uden at du overhovedet bemærker.
 • Ondsindede hotspots – En hacker skaber et hotspot, der efterligner legitim offentlig wifi for at få adgang til din netværkstrafik.
 • Malware – En hacker sender et ondsindet program til din enhed, når du er forbundet til usikret wifi.
 • Wifi sniffing – angribere overvåger en hotspots netværkstrafik for at analysere dine data og prøve at stjæle adgangskoder eller private oplysninger.

For at finde ud af mere om disse risici ved offentlig WiFi, skal du læse vores offentlige WiFi Safety Guide.

Brug af offentlig WiFi uden VPN kan også betyde, at hotspot -udbyderen kan sælge dine browsing -metadata til reklame- og analyseselskaber (dette metadata inkluderer de domæner, du har besøgt, når du har besøgt dem, og hvor længe).

Hvis et websted ikke bruger https, kan wifi -hackere og “Evil Twin” hotspots også overvåge alt hvad du gør på det websted. HTTPS sikrer forbindelsen mellem din browser og et websted, så den udbredte vedtagelse af HTTPS i de sidste flere år betyder, at det ikke er så farligt at bruge offentlige wifi -hotspots, som det engang var.

Adgang blokeret videostreaming og andet indhold

En af de mest populære grunde til at bruge en VPN er at få adgang til videostreamingtjenester eller andet indhold, der ikke er tilgængeligt nogle steder.

Brug af en VPN -server i et andet land giver dig mulighed for at gennemse internettet, som om du var i det land og adgang til indhold, der ellers ville være begrænset. På den måde kan du bruge en VPN til at streame dine foretrukne shows, når du rejser til udlandet.

Forestil dig for eksempel, at du bor i San Francisco og tager en tur til London. Du har et betalt amerikansk Netflix -abonnement, men du er i Storbritannien, kan du muligvis ikke se dine foretrukne Netflix -shows eller film, da de kun er tilgængelige fra USA. Men hvis du opretter forbindelse til en VPN med en amerikansk server, kan du fortsætte med at se som om derhjemme.

Bemærk, at selvom det ikke er ulovligt at bruge en VPN til at se en streamingtjeneste i udlandet, skal du sørge for at overholde tjenestens brugsbetingelser.

“Du får adgang til Netflix -indholdet primært i det land, hvor du har etableret din konto og kun på geografiske steder, hvor vi tilbyder vores service og har licenseret sådant indhold”.

Så at bruge en VPN til at se indhold, der ikke er licenseret til det område, du i øjeblikket er i, er imod Netflix’s politik. Du har dog ret til at se indhold, du betaler for, og kan normalt få adgang til, når du er hjemme.

For mere information om streaming med Proton VPN, se vores streamingguide.

Undlad censureret indhold

Hvis du bor i eller rejser til et land med begrænset eller censureret internet, kan en VPN hjælpe dig med at få adgang til blokerede websteder. Brug af en VPN kan også hjælpe med at omgå censur på et mere lokalt niveau, såsom blokerede websteder på din arbejdsgiver eller universitetets netværk.

Når du bruger en VPN, er din trafik krypteret, så din internetudbyder kan ikke se de domæner, du får adgang til. De mennesker, der kører dit netværk, kan ikke blokere, hvad de ikke kan se, hvilket gør en VPN afgørende for at få adgang til begrænset indhold.

F.eks. Og Proton VPN har været et vigtigt værktøj til at hjælpe russiske og iranske borgere med at bekæmpe censur under regeringens nedbrud i 2022.

Skal jeg bruge en VPN derhjemme?

Vi anbefaler at bruge en VPN, når du opretter forbindelse til internettet for maksimal beskyttelse. Uanset om du arbejder hjemmefra eller bare går online til fritid, hjælper en VPN med at beskytte dit privatliv og sikkerhed, uanset hvad du laver.

En VPN hjælper med at forhindre din internetudbyder, regeringer, tech -giganter eller hackere fra at spionere på dig og giver dig mulighed for at gennemse internettet mere privat og sikkert. Så hvis du er træt af at blive sporet online, skal du holde din VPN på så meget som muligt.

Begrænsninger af en VPN

Som med ethvert sikkerhedsprodukt er det ekstremt vigtigt at forstå begrænsningerne i en VPN for at undgå enhver falsk følelse af sikkerhed.

Kan jeg spores ved hjælp af en VPN?

En VPN skjuler det, du laver online, og maskerer din identitet ved at skjule din IP -adresse og placering. Men en VPN alene kan ikke gøre dig helt anonym. Snoopers kan snuse ud data, der kan hjælpe med at identificere dig, selv når du bruger en VPN.

For eksempel kan din internetudbyder se dine forbindelseslogfiler, der viser den tid, du har brugt online og trafikvolumen.

Websteder kan ikke se din IP -adresse, men kan stadig spore dig med cookies eller browser og enhedsfingeraftryk.

Søgemaskiner, sociale medier og mobile apps har flere måder at spore dig på, når du er logget ind, afhængigt af de tilladelser, du giver dem.

Og selv den bedste VPN er ingen garanti mod et godt ressourceret statsagentur, der beslutter at målrette dig mod dig specifikt.

Husk også, at din VPN -udbyder altid vil kende din IP -adresse i det mindste og altid vil være i stand til at se og gemme din internetaktivitet, hvis den vil.

Så hvis du er journalist eller aktivist og skjuler din identitet er kritisk, skal du overveje at bruge andre privatlivets fred, som TOR -netværket, der dirigerer dine krypterede data gennem flere tilfældige servere.

Få proton VPN!

Kan jeg stole på en VPN?

Når du bruger en VPN, passerer al din online trafik gennem VPN, så VPN -udbyderen ser alt. Du overfører effektivt tillid fra din internetudbyder til din VPN. Så det er vigtigt, at du vælger en VPN, du kan stole på.

Men ikke alle VPN -udbydere er din tillid værd. Ifølge en uafhængig undersøgelse af Android VPN -apps indeholdt omkring 38% af de gennemgåede apps malware, og 18% var ikke engang krypteret. Andre VPN -tjenester hævder at holde “ingen logfiler”, men registrere faktisk store mængder brugerdata.

Med Proton VPN er detaljerede oplysninger om de brugeroplysninger, vi gemmer, i vores privatlivspolitik. Som vi er baseret i Schweiz, er vores strenge politik uden logs underlagt schweiziske privatlivslove. I henhold til den nuværende schweiziske lov er vi ikke forpligtet til at logge brugerdata, og regeringen kan ikke beordre os til at begynde at registrere dem.

Hvad mere er, alle vores apps er open source og uafhængigt revideret, så du kan være sikker på, at de er pålidelige. Og vi har offentliggjort vores VPN -trusselsmodel, så du kan forstå nøjagtigt, hvad Proton VPN kan og ikke kan beskytte dig imod.

Kan VPNS slå internetlukninger?

Mens en VPN er et godt værktøj til at hjælpe med at få adgang til censureret indhold, er det muligvis ikke effektivt mod mere fejende former for censur. For eksempel kan en internetudbyder bremse eller lukke hele din internetforbindelse, eller et websted kan blokere al trafik, der kommer fra kendte VPN -servere.

Regeringer kan også forsøge at blokere forbindelser til VPN -servere, låse brugerne ind i det lokale netværk.

VPN -tjenester som Proton VPN gør det imidlertid lettere at omgå blokke ved at levere flere VPN -protokoller og alternativ routing. Proton VPN har også Stealth, en unik protokol, der kan undgå detektion og hjælpe dig med at besejre censur.

Beskytter en VPN mig mod vira og anden malware?

En VPN hjælper med at beskytte dit privatliv og sikkerhed online ved at skjule din IP -adresse og kryptere din webtrafik. Men det kan ikke erstatte antivirus- eller malware -fjernelse software.

Hvis du klikker på et ondsindet link og installerer software, der viser sig at være malware, kan en VPN ikke beskytte dig. Du skal stadig bruge antivirus -software, der aktivt scanner din enhed til at detektere og fjerne malware.

De bedste VPN’er har dog yderligere sikkerhedsfunktioner til at beskytte dig online. Proton VPN har NetShield Ad-Blocker, der forhindrer mange former for malware, adware og andre trackere i at blive downloadet automatisk på din enhed i første omgang.

Beskyt dig selv med proton VPN

Nu ved du, hvorfor du skal bruge en VPN, du kan begynde at bruge Proton VPN med det samme. Eller, hvis du allerede har en gratis konto, skal du overveje at opgradere til en betalt plan.

Som et samfundsstøttet projekt er vi afhængige af støtte fra betalende medlemmer af Proton-samfundet. Med din hjælp kan vi fortsætte med at give en gratis VPN til millioner over hele verden.

Du er velkommen til at dele din feedback og spørgsmål med os via vores officielle sociale mediekanaler på Twitter og Reddit.

Protonhold

Proton blev grundlagt af forskere, der mødtes på CERN og havde ideen om, at et internet, hvor privatlivets fred er, er vigtig for at bevare friheden. Vores team af udviklere, ingeniører og designere fra hele verden arbejder for at give dig sikre måder at have kontrol over dine online data.