Hvad gør Google?

З всехапросов, которые ы ж ж пown полчаем, 15 % явлтстсomm а информациии. Чтоыы показывать наиболе полезные свykke, а e онарженных страunde. Ы хотим ыть у dres у у у у у х х х х х х х х х х х хember уть уjekt. Чтоы наши систеы кач egen.

Google

Mens der er gjort alt for at følge reglerne for citationsstil, kan der være nogle uoverensstemmelser. Se den relevante stilmanual eller andre kilder, hvis du har spørgsmål.

Vælg citeringsstil
Kopier citat
Del til sociale medier
Give tilbagemelding
Eksterne websteder
Tak for din feedback

Vores redaktører vil gennemgå, hvad du har sendt og afgøre, om du skal revidere artiklen.

Eksterne websteder

  • Officielt websted for Google
  • Liveabout.com – Virksomhedsprofil og joboplysninger til Google

Britannica -websteder
Artikler fra Britannica Encyclopedias for grundskoleelever og gymnasiestuderende.
Print Print
Vælg hvilke sektioner du gerne vil udskrive:
verificeretCiterer

Mens der er gjort alt for at følge reglerne for citationsstil, kan der være nogle uoverensstemmelser. Se den relevante stilmanual eller andre kilder, hvis du har spørgsmål.

Vælg citeringsstil
Kopier citat
Del til sociale medier
Eksterne websteder
Tak for din feedback

Vores redaktører vil gennemgå, hvad du har sendt og afgøre, om du skal revidere artiklen.

Eksterne websteder

  • Officielt websted for Google
  • Liveabout.com – Virksomhedsprofil og joboplysninger til Google

Britannica -websteder
Artikler fra Britannica Encyclopedias for grundskoleelever og gymnasiestuderende.
Også kendt som: Google Inc., Google LLC
Skrevet af
Coauthor of Sunburst: Stigning af Sun Microsystems.
William L. Hosch
William L. Hosch var redaktør hos Encyclopædia Britannica.
William L. Hosch ser alle
Fakta-kontrolleret af
Redaktørerne af Encyclopaedia Britannica

Encyclopaedia Britannicas redaktører fører tilsyn. De skriver nyt indhold og verificerer og redigerer indhold modtaget fra bidragydere.

Redaktørerne af Encyclopaedia Britannica
Sidst opdateret: 21. september 2023 • Artikelhistorik
Indholdsfortegnelse

Larry Page og Sergey Brin

Larry Page og Sergey Brin

Seneste nyheder

Sep. 21, 2023, 18:08 PM ET (AP)
Sep. 20, 2023, 3:32 PM ET (AP)
Sep. 20, 2023, 9:29 AM ET (AP)
Sep. 19, 2023, 6:01 AM ET (AP)
Sep. 14, 2023, 9:18 PM ET (AP)

Google, fuldt ud Google LLC tidligere Google Inc. (1998–2017), American Search Engine Company, der blev grundlagt i 1998 af Sergey Brin og Larry Page, det er et datterselskab af Holding Company Alphabet Inc. Mere end 70 procent af verdensomspændende online søgeanmodninger håndteres af Google og placerer den i hjertet af de fleste internetbrugeres oplevelse. Det er et af verdens mest fremtrædende mærker. Dens hovedkvarter er i Mountain View, Californien.

Google begyndte som et online søgefirma, men det tilbyder nu mere end 50 internettjenester og produkter, fra e-mail og online dokumentoprettelse til software til mobiltelefoner og tabletcomputere. Derudover satte dets erhvervelse af Motorola -mobilitet i 2012 i stand til at sælge hardware i form af mobiltelefoner. Googles brede produktportefølje og størrelse gør det til et af de fire øverste indflydelsesrige virksomheder på det højteknologiske markedsplads sammen med Apple, IBM og Microsoft. På trods af dette utal af produkter, forbliver dets originale søgeværktøj kernen i dets succes. I 2016 tjente Alfabetet næsten alle sine indtægter fra Google -reklame baseret på brugernes søgeanmodninger.

Søger efter forretning

Brin og Page, der mødtes som kandidatstuderende ved Stanford University, blev fascineret af ideen om at udtrække mening fra massen af ​​data, der akkumuleres på Internettet. De begyndte at arbejde fra Page’s sovesal i Stanford for at udtænke en ny type søgeteknologi, som de kaldte backrub. Nøglen var at udnytte webbrugernes egne rangeringsevner ved at spore hvert websteds “backing links” – det vil sige antallet af andre sider, der er knyttet til dem. De fleste søgemaskiner returnerede simpelthen en liste over websteder rangeret efter, hvor ofte en søgefrase dukkede op på dem. Brin og Page inkorporeret i søgefunktionen Antallet af links, som hvert websted havde; jeg.e., Et websted med tusinder af links ville logisk set være mere værdifuldt end et med kun et par links, og søgemaskinen ville således placere det stærkt forbundne websted højere på en liste over muligheder. Endvidere ville et link fra et stærkt linket websted være en mere værdifuld “stemme” end et fra et mere uklart websted.

I midten af ​​1998 begyndte Brin og Page at modtage uden for finansieringen (en af ​​deres første investorer var Andy Bechtolsheim, en medstifter af Sun Microsystems, Inc.). De rejste i sidste ende omkring 1 million dollars fra investorer, familie og venner og oprettede butik i Menlo Park, Californien, under navnet Google, der blev afledt af en stavefejl af sidens originale planlagte navn, Googol (En matematisk betegnelse for den nummer et efterfulgt af 100 nuller). I midten af ​​1999, da Google modtog en $ 25 millioner runde med venturekapitalfinansiering, behandlede den 500.000 forespørgsler pr. Dag. Aktiviteten begyndte at eksplodere i 2000, da Google blev klientsøgemaskine til et af webens mest populære websteder, Yahoo!. I 2004, da Yahoo! Dispenseret med Googles tjenester søgte brugerne på Google 200 millioner gange om dagen. Denne vækst fortsatte kun: Ved udgangen af ​​2011 håndterede Google nogle tre milliarder søgninger om dagen. Virksomhedens navn blev så allestedsnærværende, at det gik ind i leksikonet som et verb: til Google blev et almindeligt udtryk for at søge på internettet.

For at imødekomme denne hidtil uset masse data byggede Google 11 datacentre over hele verden, hver af dem indeholdt flere hundrede tusinde servere (dybest set, multiprocessor personlige computere og harddiske monteret i specielt konstruerede stativer). Googles sammenkoblede computere udgør sandsynligvis flere millioner. Hjertet i Googles operation er imidlertid bygget omkring tre proprietære stykker computerkode: Google File System (GFS), BigTable og MapReduce. GFS håndterer lagring af data i “bidder” på tværs af flere maskiner; Bigtable er virksomhedens databaseprogram; og MapReduce bruges af Google til at generere data på højere niveau (E.g., At sammensætte et indeks over websider, der indeholder ordene “Chicago”, “teater” og “deltagende”).

Den ekstraordinære vækst af Google førte til interne styringsproblemer. Næsten fra begyndelsen følte investorer, at Brin og Page havde brug for en erfaren manager ved roret, og i 2001 blev de enige om at ansætte Eric Schmidt som formand og administrerende direktør (administrerende direktør) for virksomheden. Schmidt, der tidligere havde haft de samme positioner på Software Company Novell Inc., Havde en doktorgrad i datalogi og smeltet godt med de teknokratiske impulser fra grundlæggerne. Under Schmidts regeringstid som administrerende direktør tjente Page som præsident for produkter, og Brin var præsident for teknologi. Trioen drev virksomheden som et “triumvirat”, indtil Page tog på CEO -rollen i 2011, Schmidt blev udøvende formand, og Brin vedtog titlen som direktør for særlige projekter.

Få et Britannica premium -abonnement og få adgang til eksklusivt indhold.

Virksomhedens oprindelige offentlige tilbud (IPO) i 2004 rejste $ 1.66 mia. Faktisk oprettede børsnoteringerne 7 milliardærer og 900 millionærer fra de tidlige aktionærer. Aktieudbuddet gjorde også nyheder på grund af den usædvanlige måde, det blev håndteret. Aktier blev solgt på en offentlig auktion, der var beregnet til at sætte den gennemsnitlige investor på lige fod med fagfolk inden for finanssektoren. Google blev føjet til Standard og Poor’s 500 (S&P 500) aktieindeks i 2006. I 2012 gjorde Googles markedskapitalisering det til et af de største amerikanske virksomheder, der ikke var i Dow Jones industrielle gennemsnit.

Sundar Pichai

Google omorganiserede sig i august 2015 for at blive et datterselskab af holdingselskabet Alphabet Inc. Internetsøgning, reklame, apps og kort såvel som det mobile operativsystem Android og Video-delingswebstedet YouTube forblev under Google. Separat Google Ventures-såsom lang levetid forskningsfirma Calico, hjemmeprodukter firma rede og forskningslaboratorium Google X-blev separate firmaer under alfabetet. Page blev administrerende direktør for Alphabet, Brin sin præsident, og Schmidt dens udøvende formand. Sundar Pichai, senior vicepræsident for produkter, blev Googles nye administrerende direktør. Alfabet omorganiserede igen i 2017 for at oprette et mellemliggende holdingselskab, XXVI Holdings, og for at konvertere Google til et selskab med begrænset ansvar (LLC). I 2018 trådte Schmidt af som udøvende formand. Flere ændringer fulgte i 2019, da både Brin og Page forlod deres stillinger som præsident og administrerende direktør, henholdsvis. De forblev imidlertid begge i Alphabet’s bestyrelse. Pichai blev administrerende direktør for holdingselskabet, mens han beholdt denne stilling hos Google.

Annonceringsvækst

Googles stærke økonomiske resultater afspejlede den hurtige vækst af internetreklame generelt og Googles popularitet i særdeleshed. Analytikere tilskrev en del af denne succes til et skift i annonceringsudgifter til Internettet og væk fra traditionelle medier, herunder aviser, magasiner og tv. For eksempel faldt amerikansk avisannoncering fra et højdepunkt på 64 milliarder dollars i 2000 til $ 20.7 milliarder i 2011, mens den globale online -reklame voksede fra ca. 6 milliarder dollars i 2000 til mere end 72 milliarder dollars i 2011.

Siden grundlæggelsen har Google brugt store beløb for at sikre det, det har beregnet til at være betydelige internetmarkedsføringsfordele. For eksempel brugte Google i 2003 $ 102 millioner til at erhverve Applied Semantics, producenterne af Adsense, en service, der tilmeldte ejere af websteder for at køre forskellige typer annoncer på deres websider. I 2006 betalte Google igen 102 millioner dollars for en anden webannonceforretning, DMARC Broadcasting, og samme år annoncerede det, at det ville betale 900 millioner dollars over tre og et halvt år for retten til at sælge annoncer på MySpace.com. I 2007 foretog Google sin største erhvervelse til dato og købte online -annonceringsfirma DoubleClick for $ 3.1 milliard. To år senere reagerede virksomheden på den eksplosive vækst på markedet. Alle disse køb var en del af Googles bestræbelser på at udvide fra sin søgemaskineforretning til reklame ved at kombinere de forskellige virksomheders databaser med information for at skræddersy annoncer til forbrugernes individuelle præferencer.

Hvad gør Google?

Жители разных стран мира ползтс både google поисом, чтоы находить нже сения, бе знакомить н и и и и и и х х х х и и и и и и и и и и и и и и и и и и и и и и и и и и и и и и и и и и и и и и и и и и и и и и и и и и и и и и и и и и и и и и и и и и и и и и и и и и € принимать важные ршениåbe. Ы поedel. По мере развитиucucucucugtхнологий ы по-прежнем бемем сykke.

Ы читаем, что поис дожен:

Предоставлomm

З всехапросов, которые ы ж ж пown полчаем, 15 % явлтстсomm а информациии. Чтоыы показывать наиболе полезные свykke, а e онарженных страunde. Ы хотим ыть у dres у у у у у х х х х х х х х х х х хember уть уjekt. Чтоы наши систеы кач egen.

Svare

Цел google – систематизировать Вю информацию вире и селать е е д е сember е е с с сedet е е с сember е с с сedet е с с сedet е к с сember е с с сember с с с сember с к с сember к к с с сember к к к сember к к к кember к к к к кember к к к кember. При п B. Иноia юейей интерест простые Вопроы, например какова выота эйелевой башнiel. Jeg google поис может помоч и боле г гоко погрзитья в ии инн т и и изить е с р и с иedet изить с р р с сykke.

Посолк ы стремим о оесивать свободный досту и информации, ы пале контеlende december у у у у уupsх, например еи этоia.

Пр egen

§ Вных соревноваph. Еи Вы хотите построить маршршт до мезе egen. Аd запросам, св eзанныы с погjekt. Я я уобтва полователей ы стремим селать интерфillet. Аателное тестирykke ание помогает нам tдитья в том, что найенана os информациykke.

Ззаботитья о конфиденциалности ваших данных

Руærker. Ои помоia. E. Еи вы начали Вводить “санкт-петербрг”, т. ости, свykke и и о о о о о о о о о о о о о о о о о о о о о о о о о о о о о о,. Поляeя продтами google, вы довер 12 на с ии личные аанные ыfe. Ы оесечиваемащиту и конфиденциалность такой информацииииsdag. Э juni ы сoblem свои данные. Защиту ваших данных оесечивает инфраструтура, которая по праву читаетс оedel. Кроме того, ы н продаемичню информацию полователей третьимицамance.

Продавать толо рекам

Ott. ‘.

Ы нifikation. Dækre еи физичесое или юридичесое лицо оачива 8. Рекамодатели не полают приåbe.

Ы,. Поэтомчаще Всего резттатах поиса вооще нет рекаы. В те врем у вех о ocelvyъений еть сотвomm.

Sl

Ы ххотим, чтоыы интomm. Поэтом ы. Например, ы направлilletм посетителей как на попо ocl. ранизаций. Ы нерем за это пату и пеха.

Google

Vi bruger undertiden tilknyttede links i vores indhold, når vi klikker på dem, vi måske modtager en provision – uden ekstra omkostninger for dig. Ved at bruge dette websted accepterer du vores vilkår og betingelser og privatlivspolitik.

Hvad betyder Google?

Google er en internet -søgemaskine. Den bruger en proprietær algoritme, der er designet til at hente og bestille søgeresultater for at give de mest relevante og pålidelige datakilder.

Annoncer

Googles erklærede mission er at “organisere verdens information og gøre den universelt tilgængelig og nyttig.”Det er den øverste søgemaskine i verden, en position, der har skabt kritik og bekymring over den magt, den har til at påvirke strømmen af ​​onlineoplysninger.

Google er så dominerende, at udtrykket “Google” også kan bruges som et verb, så når nogen søger efter noget på Google, kan de sige, at de “googlede” det.

Techopedia forklarer Google

Google begyndte som et søgeprojekt af Larry Page og Sergey Brin, da de var PH.D. Studerende ved Stanford University.

Søgemaskinalgoritmen, de udviklede, var unik, fordi den rangerede sider ikke kun baseret på deres indhold, men på hvor mange andre websider, der er knyttet tilbage til dem.

Page og Brin bestemte, at links til en side var et tegn på dens online myndighed, og Googles algoritme returnerede derfor mere nyttige resultater, hvilket hjalp med at drive Google til at blive den mest anvendte søgemaskine.

Googles algoritme blev patenteret og navngivet Pagerank. Den aktuelle søgeteknologi er baseret på nogle af disse principper, men har udviklet sig til det punkt, hvor der er mange flere variabler til spil.

Selvom Google Corporation siden har forgrenet sig for at levere mange andre produkter ud over søgningen, er søgemaskinen stadig Googles mest populære service.