Hvad er en VPN, og hvordan fungerer det

Contents

Du kan ikke forhindre identitetstyveri. Ingen kan. Nogle sikkerhedsaspekter – som en dataovertrædelse i en organisation, hvor du har en konto – er ude af din kontrol. Men en VPN kan hjælpe med at beskytte de oplysninger, du sender, og modtage på dine enheder.

Hvad er en VPN?

Et virtuelt privat netværk (VPN) tilføjer brugere sikkerhed og anonymitet, når de opretter forbindelse til webbaserede tjenester og websteder. En VPN skjuler brugerens faktiske offentlige IP -adresse og “tunneler” -trafik mellem brugerens enhed og fjernserveren. De fleste brugere tilmelder sig en VPN-service online anonymitet for at undgå at blive sporet, og de bruger ofte offentlige Wi-Fi, hvor øgede risici truer sikkerheden i deres data.

Cybersecurity Education and Training begynder her

Sådan fungerer din gratis prøve:

 • Mød med vores cybersikkerhedseksperter for at vurdere dit miljø og identificere din trusselrisikoeksponering
 • Inden for 24 timer og minimal konfiguration implementerer vi vores løsninger i 30 dage
 • Oplev vores teknologi i aktion!
 • Modtag rapport, der beskriver dine sikkerhedssårbarheder for at hjælpe dig med at tage øjeblikkelig handling mod cybersecurity -angreb

Udfyld denne formular for at anmode om et møde med vores cybersikkerhedseksperter.

Tak for din indsendelse.

Hvorfor har jeg brug for en VPN?

Når du opretter en forbindelse til en webserver, udfører din browser en opslag på domænenavnet fra Domain Name Services (DNS) -servere, får IP -adressen og opretter derefter forbindelse til serveren. I de fleste tilfælde krypteres forbindelsen ved hjælp af SSL/TLS. Selv med SSL/TLS er adskillige angreb på offentlige Wi-Fi mulige. For eksempel kan en smart angriber udføre en nedjustering af den version af TLS, der bruges til at kryptere data, hvilket gør kommunikation sårbar over for brute kraft.

Med en VPN føjet til forbindelsen, pakker VPN -servicedataene i sin egen kryptering og sender dem over netværket. Den målrettede server ser VPNs offentlige IP -adresse i stedet for brugerens offentlige IP -adresse. Skulle en angriber, der kaprer forbindelsen og aflytter på data, eliminerer god VPN -kryptering muligheden for en brute force -mulighed, der afslører data i en kryptografisk usikker forbindelse.

Sådan bruges en VPN

Det første trin i VPN -opsætningen er at finde en udbyder, der passer til dig. Flere VPN -udbydere er tilgængelige, men hver enkelt har sine fordele og ulemper. For eksempel har du brug for en udbyder med en protokol, som alle enheder understøtter. Det skal være let at konfigurere, tilgængelig fra enhver geolokation og give kryptografisk sikker kryptering for tilstrækkelig sikkerhed i offentlig Wi-Fi-brug.

En vigtig differentierende faktor mellem en god VPN og en, der giver ringe fordele, er antallet af brugere på en enkelt IP -adresse. Nogle tjenesteudbydere blokerer VPN IP -adresser, fordi spammere og ondsindede trusselsaktører også bruger VPN til at anonymisere deres forbindelse. Tjenesteudbydere kan downloade en liste over VPN IP -adresser og blokere dem for at få adgang til lokale tjenester. God VPN tilbyder private IP -adresser, der koster mere, men også giver øget frihed og anonymitet på internettet.

Når du har valgt en VPN, skal du derefter konfigurere din enhed til at bruge den. Disse konfigurationer er specifikke for hver VPN-udbyder, så din udstyrer dig med deres trin-for-trin-instruktioner. Nogle VPN-udbydere giver dig en installationsfil til at hjælpe med installationsprocessen, hvilket er nyttigt, hvis du ikke kender til driftssystemkonfigurationer.

Hvordan VPN fungerer

En VPN er en formidler mellem din computer og den målrettede server. I stedet for at stole på en browser for at kryptere kommunikation mellem din enhed og serveren, tilføjer VPN sine egne krypteringer og ruter kommunikation via sine egne servere. Du hører ofte udtrykket “tunneling”, når det kommer til VPN -tjenester. Ideen er, at VPN -tjenesten åbner en “tunnel” mellem dig og den målrettede server. Derefter sender VPN dine data gennem sin “tunnel”, så ingen andre på netværket kan aflytte og kapre dine data.

Teknisk set indstiller VPN en forbindelse, hvor din enhed kommunikerer på VPN-netværket i stedet for det lokale netværk, inklusive offentlig Wi-Fi. Du autentificerer med VPN -serveren ved hjælp af dine lagrede legitimationsoplysninger og modtager derefter en forbindelse til VPN -serverne. Med den indstillede tunnel bruger du en virtuel netværksforbindelse mellem dig og VPN -serveren, der krypterer og beskytter data mod aflytning. Hvis du bruger en SSL/TLS -forbindelse, er dataene krypteret og derefter krypteret igen ved hjælp af VPN -tjenesten. Det tilføjer dobbelt kryptering til din kommunikation, hvilket forbedrer sikkerheden for dine data.

Husk, når den er tilsluttet en VPN -server, er IP -adressen, der er vist til målserveren, VPN -serverens IP -adresse. Hvis VPN -serveren er praktisk talt eller fysisk placeret i et andet land, identificerer Target Web Server din placering som VPN -landets placering.

Sådan oprettes en VPN

For at oprette en VPN skal du konfigurere operativsystemet til at bruge det i stedet for blot at bruge browseren. Når den er konfigureret, bruger enhver forbindelse til internettet og eksterne webtjenester VPN -serveren. De indstillinger, der bruges til at oprette forbindelse til VPN -serveren, afhænger af den service, du vælger. For at oprette en VPN i Windows, skal du følge disse trin.

Skriv “VPN” i søgefeltet, og VPN -indstillingsvinduet åbnes.

Hvad er en VPN, og hvordan fungerer det?

En VPN etablerer en sikker forbindelse til internettet ved at oprette en privat tunnel, gennem hvilken krypterede data kører sikkert mellem din enhed og VPN -serveren, hvilket gør disse data ulæselige for nogen anden. En VPN beskytter dine personlige data og privatliv online, og det skjuler din IP -adresse, online aktivitet og kommunikation. Styrke dit privatliv lige nu ved at downloade en kraftfuld og lynhurtig VPN.

Få det til Android, iOS, Mac
Få det til iOS, Android, PC
Få det til pc, Mac, iOS
Få det til Mac, PC, Android

What_is_a_vpn-hero

Kopier artikellink
Link kopieret
Skrevet af Ivan Belcic & Christina Edwards
Udgivet den 1. marts 2023

Hvad står VPN for?

 • En VPN er Virtual Fordi det skaber en Digital Tunnel – Der er ikke et fysisk kabel, der når fra din enhed direkte til VPN -serveren.
 • En VPN er privat Fordi det krypterer dine data og skjuler din IP -adresse.
 • En VPN er en netværk Fordi det skaber en forbindelse mellem flere computere – din enhed og VPN -serveren.

Denne artikel indeholder:
Denne artikel indeholder:
Denne artikel indeholder:

Strengt taget henviser VPN -betydningen kun til Privat netværksforbindelse Selve – den faktiske software -app, der administrerer din enheds VPN -forbindelse, kaldes teknisk en VPN klient – men de to cybersikkerhedsbetingelser bruges ofte om hverandre.

Hvordan fungerer en VPN?

En VPN fungerer ved at bruge krypteringsprotokoller til at tragt al din internettrafik gennem en krypteret tunnel – et virtuelt privat netværk – mellem din computer og en fjern VPN -server. Dette skjuler din IP -adresse og sikrer dine data og forhindrer andre i at opfange dem.

Når det ikke er tilsluttet et VPN -netværk, udsættes al din internettrafik potentielt for din internetudbyder, regeringen, annoncører eller andre mennesker på dit netværk. Derfor er VPN -forbindelser afgørende for dit online privatliv og sikkerhed.

En VPN trækker din internettrafik gennem en krypteret tunnel mellem din computer og en VPN -server

En VPN tragt din internettrafik gennem en krypteret tunnel mellem din computer og en VPN -server.

Hvad er VPN -tunneling?

VPN -tunneling er processen med at sikre din enheds forbindelse med en VPN -server. En VPN -server er en typisk internetserver konfigureret med VPN -software. Før de sendes over internettet, er alle data opdelt i pakker. På Kernen i VPN -tunneling er en proces kaldet indkapsling. En VPN indpakker en ydre pakke (en protokol) omkring den originale datapakke, der krypterer den, så den ikke kan opfanges.

Det beskyttelsesniveau, du modtager, når du bruger en VPN, afhænger af den anvendte type tunnelprotokol. Det afhænger også af, om du bruger fuld eller delt tunneling – den største forskel defineres af, hvad trafikken går gennem VPN. En fuld tunnel betyder, at alle data går gennem VPN -tunnelen, mens en delt tunnel kun sender trafik, som du eller din medarbejder ønsker at blive beskyttet (for eksempel kan Instagram -aktivitet være fritaget).

Hvordan fungerer VPN -servere?

Når VPN -tunnelen er etableret, sender din enhed VPN -serveren krypteret information såsom et websted, du vil besøge. VPN -serveren dekrypterer dette, skjuler din sande IP -adresse og sender dataene til webstedets server.

Til webstedet ser din IP -adresse ud til at være den, der er knyttet til VPN -serveren. VPN -serveren krypterer derefter de data, der sendes tilbage af webserveren og sender dem videre til dig. Når webstedets data ankommer tilbage til din enhed, dekrypterer din VPN -klient (VPN -app) dataene.

Hvad gør en VPN?

Vpns Skjul din IP -adresse Bag en anden IP -adresse (ofte i et andet land) leveret af VPN -serveren. VPN’er fungerer ved at tilføje et lag kryptering til de data, der passerer gennem din internetforbindelse. Der er mange fordele ved at bruge en VPN – VPN’er lader dig:

 • Krypter din internetforbindelse.
 • Sikre dine data over offentlige Wi-Fi-netværk.
 • Stream frit og kom rundt om placeringsbaserede indholdsblokke.
 • Adgang blokerede websteder.
 • Undgå internetcensur.
 • Undgå ISP -sporing.
 • Forhindre prisdiskriminering.

Ikke kun krypterer en VPN -forbindelse din browsing og anden webtrafik, det kan give dig adgang til et friere internet ved at lade dig konfigurere dine indstillinger til at ændre din virtuelle online placering. Denne kombination af sikkerhed og fleksibilitet gør VPN’er ekstremt alsidig. Nogle mennesker bruger endda en VPN til spil.

Efter at have forklaret VPN -grundlæggende, lad os diskutere, hvad en VPN bruges til mere detaljeret. VPNS styrker din personlige sikkerhed og privatliv online, fordi de hjælper dig med at gøre følgende:

Krypter din internetforbindelse

VPN’er opretter en sikker forbindelse til Internettet ved at kryptere al din online trafik og dirigere den gennem et punkt-til-punkt-forbindelse mellem din enhed og VPN-serveren. Etablering af et krypteret, privat netværk er nøjagtigt, hvad en VPN -forbindelse gør – og dette krypterede lag tilbyder en række sikkerhed, privatlivets fred og ydelsesfordele.

Når du er tilsluttet et krypteret VPN -netværk, er ikke kun alle dine internetdata afskærmet fra hackere og sniffere, men din sande placering og identitet forbliver skjult for din internetudbyder (ISP), regeringen, marketingfolk eller nogen anden Hvem kan snuppe på dit lokale netværk.

Sikker dataoverførsel

Hvis du logger ind på din bankkonto, skal du tjekke din e -mail eller bruge sociale medier over en usikret forbindelse, hackere lurer muligvis og venter på at slå dine login -legitimationsoplysninger. Og eventuelle meddelelser, du sender eller personlige data, du transmitterer, kan opfanges og bruges til afpresning eller identitetstyveri.

Fordi en VPN -forbindelse krypterer din kommunikation med sin server, vil enhver, der prøver at aflytte netværket, kun se gibberish. Sådan sikrer en VPN, at ingen kan få adgang til dine data. Faktisk var det originale formål med VPN -teknologi at forbinde fjernarbejdere med virksomhedsnetværk, så følsomme oplysninger kunne deles sikkert.

At sikre dine data med en VPN er især vigtigt for at forblive sikker på offentlige Wi-Fi-netværk. På trods af deres bekvemmelighed er der mange risici ved offentlig Wi-Fi, da enhver kan hoppe ind på et usikret Wi-Fi-netværk, og der er ingen måde at vide nøjagtigt, hvem der er tilsluttet på et givet tidspunkt (eller hvad de gør). Det er alt for let for en hacker at sidde på et offentligt Wi-Fi-netværk og aflytte al trafikken, der flyder gennem det, der er kendt som et mand-i-midten angreb. Ligeledes skal du også bruge en VPN, hvis du besøger det mørke web.

Stream overalt

På grund af licensbegrænsninger har streamingplatforme forskellige indholdsbiblioteker i forskellige lande over hele verden-dette er kendt som geo-blokering. Hvis du rejser til udlandet og vil følge med dine yndlingsshow hjemmefra, kan du opleve, at de ikke er tilgængelige på din nuværende placering.

En VPN giver dig mulighed for at omgå placeringsbaserede indholdsblokke, når du ser tv online ved at lade dig oprette forbindelse til den bedste serverplacering, der passer til dine behov. Hvis du rejser og vælger dit hjemland fra serverlisten, kan du få adgang til alt det indhold, du normalt ville. Og du kan endda udstyre din mobile enhed med en VPN, hvilket betyder, at du kan streame overalt, samt forhindre telefonsporing.

En VPN giver dig mulighed for at komme rundt i geo-blokerende, så du kan streame indhold frit

En VPN giver dig adgang til shows fra dit hjemland, når du rejser til udlandet.

Adgang blokerede websteder

Du kan opleve, at visse websteder er blokeret af visse grunde, eller fordi du er på et bestemt sted – f.eks. Mens du er i skole eller på arbejde. VPN’er hjælper dig med at komme rundt i indholdsblokke, så du kan få adgang til blokerede websteder, selvom du er et sted, der begrænser adgangen til visse websteder.

Din krypterede VPN -forbindelsestunneler lige gennem eventuelle begrænsninger for at give dig de websteder og tjenester, du ønsker, uanset indholdsblokkene på dit netværk.

Undgå censur

Mange lande begrænser internetadgang. Kina blokerer Google og Facebook og alle deres tilknyttede tjenester, såsom Gmail, Google Maps, WhatsApp og Instagram. En VPN-forbindelse kan få dig omkring censurblokke på samme måde som den kan omgå indholdsgeo-blokering og webstedsbegrænsninger ved at konfigurere din virtuelle IP-adresse.

Undgå ISP -sporing

Uden en VPN kan din internetudbyder spore al din online aktivitet: de websteder og tjenester, du bruger, når du bruger dem, og hvor længe du bruger dem til. Og internetudbydere kan bruge disse oplysninger til at kaste din båndbredde afhængigt af din brug.

Mange mennesker forstår ikke, hvor meget gearing din internetudbyder har over dine data. I Storbritannien gemmer din internetudbyder din online historie i et år – det er alt hvad du læser, ser, ser og klikker. Og i USA kan din internetudbyder opbevare og sælge din browserhistorie til den højeste byder – såsom et reklamenetværk, datamægler eller abonnementstjeneste – uden dit samtykke.

På grund af hvordan en VPN fungerer, beskytter den dig mod denne form for invasion af privatlivets fred. Da VPN’er krypterer din enheds internetforbindelse, kan din internetudbyder ikke overvåge nøjagtigt, hvad du laver online, og de kan ikke se din browserhistorie.

Forhindre prisdiskriminering

Prisdiskriminering, også kaldet Dynamisk prisfastsættelse, sker, når e -handelswebsteder tilbyder forskellige priser for det samme produkt til forskellige mennesker baseret på deres placering eller opfattede betalingsevne. Onlineforhandlere bruger en række kriterier til at beregne priserne for besøgende på deres websteder – enhedstype sammen med demografisk information og din placering.

Flyselskaber beskyldes ofte for prisdiskriminering, hvor flypriserne ændrer sig afhængigt af hvornår du køber, hvor du er, og andre faktorer. Ud over at give dig mulighed for at shoppe online mere sikkert ved hjælp af et virtuelt privat netværk for at give dig selv en IP-adresse i et andet land betyder, at du kan modvirke placeringsbaseret prisdiskriminering.

VPN'er hjælper dig med at undgå prisdiskriminering

Ved at holde dig anonym, kan en VPN beskytte dig mod prisdiskriminering.

Hvorfor skal du bruge en VPN

VPN’er tilbyder den bedste beskyttelse mod online snoops og hackere, og du skal bruge en, hvis du vil gennemse privat. Ud over at kryptere din internettrafik og holde din online aktivitet skjult, forhindrer en VPN nogen i at finde din IP -adresse ved at vise det offentlige internet IP -adressen på den VPN -server, du bruger i stedet for din egen.

Din offentlige IP-adresse linker din enhed til din internetudbyder såvel som til din geografiske placering, som muliggør geo-blokering, censur, prisdiskriminering og andre indholdsbegrænsninger. Par IP -maskering med kryptering, og en VPN hjælper med at holde dine online aktiviteter fuldt private fra internetudbydere, hackere og regeringsovervågning. Efterhånden som flere mennesker bliver opmærksomme på dette, er VPN -brugen stigende.

Her er en liste over folk, der ville drage fordel af at bruge en VPN:

 • Mennesker, der bruger offentlig Wi-Fi
  Offentlige Wi-Fi har normalt ikke stærke Wi-Fi-sikkerhedsprotokoller, så uanset om du pendler eller i en kaffebar skal du bruge en VPN-forbindelse. Cyberkriminelle kan alt for let aflytte usikret trafik, hvilket betyder, at din computer eller telefon kan hackes uden at du er klar over det.
 • Virksomheder og medarbejdere
  Alle virksomheder er nødt til at beskytte sig mod risici som dyre ransomware -angreb og andre cybertrusler. Og virksomheder er nødt til at beskytte kommunikation og data fra eksterne arbejdstagere.
 • Journalister og varslere
  Journalister, der har brug for at beskytte deres kilder, få adgang til sikre data eller poster eller beskytte sig mod uønsket opmærksomhedsbrug VPN’er for at holde deres digitale aktivitet privat.
 • Borgere, der lever under undertrykkende regimer
  De, der bor i udemokratiske stater eller i illiberale systemer, kan bruge VPN’er til at få adgang til information mere frit og komme rundt i regeringscensur.
 • Spillere
  VPN’er kan hjælpe med at forhindre din internetudbyder i at throttle din båndbredde, hvilket begrænser din internethastighed. Eller du kan bruge en VPN til at få adgang til et spil, der ikke er tilgængeligt i dit land.
 • Enhver, der får adgang til sikre oplysninger
  Hver gang du får adgang til eller indtaster følsomme data på Internettet, fra online bank til selvangivelser, skal du holde dine oplysninger private.
 • Folk rejser
  Uanset om du er i udlandet på forretning eller ferie, kan du få adgang til eller streame indhold fra dit hjemland.
 • Mennesker, der bruger e -handelswebsteder
  Beskyt dig selv mod prisdiskriminering, især hvis du køber genstande med store billetter som flybilletter.

Brug en VPN til at forblive sikker på offentlig Wi-Fi, fjerne blokering af indhold, bypass censur, stoppe ISP-sporing og betale fair priser

AVG Secure VPN forbedrer dit privatliv ved at maskere dig og andre VPN -brugere bag en enkelt, delt IP -adresse. Det gør det ekstremt vanskeligt for nogen at linke din webaktivitet tilbage til dig, da flere brugere deler den samme IP på ethvert givet tidspunkt. Det er bare en af ​​de mange måder, AVG Secure VPN holder dig sikker online.

Hvad er en VPN?

Kvinde på telefon, der forklarer et virtuelt privat netværk til sin ven

Et virtuelt privat netværk (VPN) giver dig online privatliv og anonymitet ved at oprette et privat netværk fra en offentlig internetforbindelse. Lær mere af Norton.

Et virtuelt privat netværk, bedre kendt som en VPN, giver dig online privatliv og anonymitet ved at oprette et privat netværk fra en offentlig internetforbindelse. VPNS Mask Your Internet Protocol (IP) -adresse, så dine online handlinger er praktisk talt ikke sporbare. Det vigtigste, VPN-tjenester etablerer sikre og krypterede forbindelser for at give større privatliv end endda en sikret Wi-Fi-hotspot.

Et virtuelt privat netværk er et vigtigt privatlivsværktøj, som du skal bruge, når du logger på Internettet fra et offentligt sted, såsom en kaffebar, hotellobby eller ethvert andet sted, der giver adgang til gratis offentligt Wi-Fi.

En VPN skaber en type tunnel, der skjuler din online aktivitet, inklusive de links, du klikker på eller de filer, du downloader, så cyberkriminelle, virksomheder, regeringsorganer eller andre snoops ikke kan se det.

Klar til at finde ud af mere? Klik på linkene for at hoppe til forskellige emner, fra en dybere forståelse af VPN, der betyder at lære at vælge en VPN.

Hvorfor har du brug for en VPN -service?

Surfing på nettet eller transaktion på et usikret Wi-Fi-netværk betyder, at du kunne udsætte dine private oplysninger og browservaner. Derfor skal en VPN være et must for enhver, der er bekymret for deres online sikkerhed og privatliv.

Log nogensinde på din online bankkonto i din hotels lobby? Eller måske har du betalt din kreditkortregning online, mens du nipper til en mokka på din yndlings kaffebar. Hvis du har gjort dette uden først at logge på en VPN, kunne du have udsat dine private oplysninger og gennemsigtige vaner for hackere og cyberkriminelle.

Medmindre du er logget ind på et privat Wi-Fi-netværk, der kræver en adgangskode, kan eventuelle data, der transmitteres under dine online sessioner, være sårbare over for aflytning af fremmede, der bruger det samme netværk.

Det er her en VPN kommer ind: VPNS krypterer dine data, mens du er online, og krypter dem, så fremmede ikke kan læse dem. Den kryptering, som en VPN leverer, holder dine online aktiviteter privat, alt fra at sende e -mails og shopping online til at betale regninger eller chatte med din læge.

En VPN kan også skjule din IP -adresse, så Snoops ikke ved, at det er dig, der surfer på nettet, downloader filer og kommenterer Reddit -grupper. Hvordan virker det? En VPN krypterer de data, du sender, og modtager på den enhed, du bruger, inklusive din telefon, bærbar computer eller tablet. Det sender dine data gennem en sikker tunnel til VPN -tjenesteudbyderens servere. Dine data er krypteret og omdirigeret til det sted, du prøver at nå.

Hvad er VPN -grundlæggende?

En VPN giver dig mulighed for at oprette forbindelse til internettet på en krypteret måde, som tilføjer sikkerhed og privatliv til din online browsing. Dette er især vigtigt, når du bruger offentlig Wi-Fi. Det er fordi det er lettere for identitetstyver og andre cyberkriminelle at aflytte din online aktivitet og stjæle de personlige oplysninger, du sender, og modtager, når du bruger offentlige Wi-Fi.

Det bliver værre. Du tror måske, at du bruger den gratis offentlige Wi-Fi, der leveres i en lufthavn, hotel eller kaffebar. Men du har måske logget på et Wi-Fi-netværk oprettet af en cyberkriminel. Når du er på dette netværk, kan hackeren let spionere på din browsing og stjæle alle personlige oplysninger, du inkluderer i e -mail -meddelelser eller forumchats. Hvis du logger på din online bank eller kreditkortkonti, kan den cyberkriminelle muligvis hænge dine log-in-oplysninger.

En VPN giver dog dig mulighed for at bruge iboende ikke-private offentlig Wi-Fi ved at oprette en krypteret tunnel, gennem hvilken dine data sendes til en fjernserver, der drives af din VPN-tjenesteudbyder. VPN -serveren sender derefter dataene til det websted, du søger at oprette forbindelse til, krypteret og sikkert fra de nysgerrige øjne af identitetstyver og andre cyberkriminelle.

Dette er ikke at sige, at VPN’er ikke kommer med udfordringer. De kan undertiden bremse din computers ydelse, især hvis dine VPN’s servere er geografisk fjerne. Overvej en VPN med servere placeret over hele verden for at få den bedste ydelse med servere placeret rundt om i verden. På den måde kan dine data dirigeres gennem et tættere sted.

Nogle VPN -tjenester begrænser din brug. For eksempel kan de begrænse mængden af ​​data, du kan sende i en enkelt forbindelse eller over en periode. De kan også begrænse hastigheden på dataene. Dette kan være almindeligt med gratis VPN -tjenester.

Hvordan beskytter en VPN din IP -adresse og privatlivets fred?

VPN’er skaber i det væsentlige en datatunnel mellem dit lokale netværk og en udgangsknudepunkt på et andet sted, som kan være tusinder af miles væk, hvilket får det til at virke som om du er på et andet sted. Denne fordel giver online frihed eller muligheden for at få adgang til dine yndlingsapps og websteder, mens du er på farten.

Her er et nærmere kig på, hvordan et virtuelt privat netværk fungerer. VPN’er bruger kryptering til at kryptere data, når de sendes over et Wi-Fi-netværk. Kryptering gør dataene ulæselige. Datasikkerhed er især vigtig, når du bruger et offentligt Wi-Fi-netværk, fordi det forhindrer nogen anden på netværket i at aflæse på din internetaktivitet.

Der er en anden side til privatlivets fred. Uden en VPN kan din internetudbyder kende hele browsing -historien. Med en VPN er din søgehistorik skjult. Det er fordi din webaktivitet vil være forbundet med VPN -serverens IP -adresse, ikke din. En VPN -tjenesteudbyder kan have servere over hele verden. Det betyder, at din søgeaktivitet kan se ud til at stamme fra nogen af ​​dem. Husk, søgemaskiner sporer også din søgehistorik, men de forbinder disse oplysninger med en IP -adresse, der ikke er din. Igen vil din VPN holde din online aktivitet privat.

VPN -privatliv: Hvad skjuler en VPN?

En VPN kan skjule en masse oplysninger, der kan sætte dit privatliv i fare. Her er fem af dem.

1. Din browserhistorie

Det er ingen hemmelighed, hvor du går på internettet. Din internetudbyder og din webbrowser kan spore næsten alt hvad du gør på Internettet. Mange af de websteder, du besøger, kan også holde en historie. Webbrowsere kan spore din søgehistorik og binde disse oplysninger til din IP -adresse.

Her er to eksempler på, hvorfor du måske ønsker at holde din browserhistorie privat. Måske har du en medicinsk tilstand, og du søger på nettet efter information om behandlingsmuligheder. Gæt hvad? Uden en VPN har du automatisk delt disse oplysninger og kan begynde at modtage målrettede annoncer, der kan henlede yderligere opmærksomhed på din tilstand.

Eller måske vil du bare prissætte flybilletter til en flyvning næste måned. De rejsepladser, du besøger, ved, at du leder efter billetter, og de kan muligvis vise priser, der ikke er de billigste tilgængelige.

Dette er kun et par isolerede eksempler. Husk, at din internetudbyder muligvis kan sælge din browserhistorie. Selv såkaldte private browsere er måske ikke så private.

2. Din IP -adresse og placering

Enhver, der fanger din IP -adresse, kan få adgang til det, du har søgt på Internettet, og hvor du var placeret, da du søgte. Tænk på din IP -adresse som den returadresse, du har lagt på et brev. Det fører tilbage til din enhed.

Da en VPN bruger en IP -adresse, der ikke er din egen, giver den dig mulighed for at vedligeholde dit online privatliv og søge på nettet anonymt. Du er også beskyttet mod at have din søgningshistorie samlet, set eller solgt. Husk, at din søgehistorik stadig kan ses, hvis du bruger en offentlig computer eller en leveret af din arbejdsgiver, skole eller anden organisation.

3. Din placering til streaming

Du betaler måske for streamingtjenester, der giver dig mulighed for at se ting som professionel sport. Når du rejser uden for landet, er streamingtjenesten muligvis ikke tilgængelig. Der er gode grunde til dette, herunder kontraktmæssige vilkår og forskrifter i andre lande. Alligevel vil en VPN give dig mulighed for at vælge en IP -adresse i dit hjemland. Det vil sandsynligvis give dig adgang til enhver begivenhed, der er vist på din streamingtjeneste. Du er muligvis også i stand til at undgå data eller hastighedsdrydling.

4. Dine enheder

En VPN kan hjælpe med at beskytte dine enheder, inklusive desktopcomputer, bærbar computer, tablet og smarttelefon fra nysgerrige øjne. Dine enheder kan være de vigtigste mål for cyberkriminelle, når du får adgang til internettet, især hvis du er på et offentligt Wi-Fi-netværk. Kort sagt, en VPN hjælper med at beskytte de data, du sender og modtager på dine enheder, så hackere ikke kan se dine hver eneste bevægelse.

5. Din webaktivitet – At opretholde internetfrihed

Forhåbentlig er du ikke en kandidat til regeringsovervågning, men hvem ved det. Husk, at en VPN beskytter mod din internetudbyder, der ser din browserhistorie. Så du er beskyttet, hvis et regeringsagentur beder din internetudbyder om at levere poster over din internetaktivitet. Hvis du antager, at din VPN -udbyder ikke logger din browserhistorie (nogle VPN -udbydere gør), kan din VPN hjælpe med at beskytte din internetfrihed.

Hvordan kan en VPN hjælpe med at beskytte mod identitetstyveri?

Identitetstyveri opstår, når tyve stjæler dine personlige oplysninger og bruger dem til at begå forbrydelser i dit navn – som at overtage eller åbne nye konti, indgive selvangivelser i dit navn eller leje eller købe ejendom. En VPN kan hjælpe med at beskytte mod identitetstyveri ved at hjælpe med at beskytte dine data. Det skaber en krypteret tunnel til de data, du sender og modtager, der er uden for rækkevidde af Cyberthieves.

Hvis din smartphones Wi-Fi er aktiveret på alle tidspunkter, kan din enhed være sårbar, uden at du nogensinde ved det. Hverdagsaktiviteter som online shopping, bank og browsing kan udsætte dine oplysninger, hvilket gør dig sårbar over for cyberkriminalitet.

En VPN kan beskytte de oplysninger, du deler eller får adgang til dine enheder. Det er især vigtigt, når du bruger et offentligt Wi-Fi-netværk, hvor en cyberthief på det samme netværk kan fange dine login-legitimationsoplysninger og det kreditkortnummer, du skriver i, når du handler online.

Du kan ikke forhindre identitetstyveri. Ingen kan. Nogle sikkerhedsaspekter – som en dataovertrædelse i en organisation, hvor du har en konto – er ude af din kontrol. Men en VPN kan hjælpe med at beskytte de oplysninger, du sender, og modtage på dine enheder.

Har du brug for en VPN derhjemme?

Hvis du logger på internettet fra dit hjem? Har du brug for en VPN?

Sikkert ikke. Når du etablerede dit hjem Wi-Fi-netværk, er det sandsynligt, at du beskyttede dit netværk med en adgangskode. På grund af det har du muligvis ikke brug for den ekstra sikkerhed for en VPN for at beskytte din online aktivitet.

Investering i en VPN til hjemmebrug kan det være spild af penge, medmindre du vil holde dit web surfing privat fra din internetudbyder (ISP), eller hvis du vælger at få adgang til streamingindhold eller sportsdækning, som du ikke kunne Ellers adgang fra din placering.

Fristet til at investere i en VPN -tjenesteudbyder til internetadgang til hjemmet? Du kunne gøre det, men det er måske ikke et klogt økonomisk træk. Det er værd at bemærke, at du måske overvejer en gratis VPN, men disse tjenester dækker muligvis deres omkostninger på andre måder, såsom at sælge dine data til tredjepart til markedsføringsformål.

Der er undtagelser, hvor du måske overvejer at bruge en VPN derhjemme. Du ønsker måske at bruge en VPN, hvis du er bekymret for din ISP -sporing af din online aktivitet. Hvis du opretter forbindelse til internettet gennem en VPN, kan udbyderen af ​​dine internettjenester ikke se, hvad du laver online.

Imidlertid vil det firma, der leverer din VPN -service. Hvis du stoler på det firma mere end din internetudbyder, kan det være fornuftigt at bruge VPN derhjemme.

Der er en anden grund til at bruge VPN. Det kan hjælpe dig med at streame indhold eller se sportsbegivenheder, der ikke er tilgængelige på din placering. Husk, at du skal forstå alle kontraktlige aftaler, du har accepteret med din streamingudbyder. Yderligere kan statslige regler i andre regioner eller lande muligvis gøre dette til en dårlig idé.

Hvad skal du kigge efter i VPN -tjenester?

VPN -markedet er overfyldt med muligheder, så det er vigtigt at overveje dine behov, når du handler efter en VPN.

Tænk over, hvad der er vigtigt for dig. Vil du være i stand til at surfe på nettet anonymt ved at maskere din IP -adresse? Er du bange for, at dine oplysninger kunne stjålet på offentlig Wi-Fi? Er du en hyppig rejsende, der vil være i stand til at se dine yndlingsshow, mens du er på farten.

En god VPN kan hjælpe dig med at kontrollere alle tre felter, men her er nogle andre punkter at overveje.

Sådan vælger du en VPN

En smart måde at forblive sikker på, når man bruger offentlig Wi-Fi, er at bruge en VPN-løsning. Men hvad er den bedste måde at vælge et virtuelt privat netværk på? Her er nogle spørgsmål, du skal stille, når du vælger en VPN -udbyder.

 1. Respekterer de dit privatliv? Pointen med at bruge en VPN er at beskytte dit privatliv, så det er vigtigt, at din VPN -udbyder også respekterer dit privatliv. De skal have en politik uden log, hvilket betyder, at de aldrig sporer eller logger dine online aktiviteter.
 2. Kører de den mest aktuelle protokol? OpenVPN giver stærkere sikkerhed end andre protokoller, såsom PPTP. OpenVPN er en open source-software, der understøtter alle de store operativsystemer.
 3. Sætter de datasgrænser? Afhængigt af din internetbrug kan båndbredde være en stor afgørende faktor for dig. Sørg for, at deres tjenester matcher dine behov ved at kontrollere for.
 4. Hvor er serverne placeret? Bestem, hvilke serverplaceringer der er vigtige for dig. Hvis du vil vises som om du får adgang til internettet fra et bestemt sted, skal du sørge for, at der er en server i det land.
 5. Vil du være i stand til at konfigurere VPN -adgang på flere enheder? Hvis du er som den gennemsnitlige forbruger, bruger du typisk mellem tre og fem enheder. Ideelt set kunne du bruge VPN på dem alle på samme tid.
 6. Hvor meget vil det koste? Hvis prisen er vigtig for dig, kan du måske tro, at en gratis VPN er den bedste mulighed. Husk dog, at nogle VPN -tjenester muligvis ikke koster dig penge, men du kan “betale” på andre måder,
  såsom at blive serveret hyppige reklamer eller få dine personlige oplysninger indsamlet og solgt til tredjepart. Hvis du sammenligner betalt vs. Gratis muligheder, du kan opleve, at gratis VPN’er:
 • Gør ikke Tilbyde de mest aktuelle eller sikre protokoller
 • Gør ikke Tilby den højeste båndbredde og forbindelseshastigheder til gratis brugere
 • Gør har en højere afbrydelsesrate
 • Gør ikke har lige så mange servere i så mange lande globalt
 • Gør ikke Tilbyde support

Der er mange punkter, du skal overveje, når du vælger en VPN, så gør dit hjemmearbejde for at sikre dig, at du får den rigtige pasform til dine behov. Uanset hvilken udbyder du vælger, kan du være sikker på, at en god VPN vil give mere sikkerhed, privatliv og anonymitet online end en offentlig Wi-Fi-hotspot kan.

VPN -produktsammenligning

Hvilken VPN -udbyder er det rigtige for dig? Det kan vi ikke fortælle dig. Men vi kan hjælpe dig med sammenligningsbutik. Her er et kig på nogle relevante faktorer, man skal overveje, når man jager efter en VPN -udbyder, og hvordan nogle af de bedste VPN -tjenester rangerer, når det kommer til disse nøglefunktioner.

Vi fokuserede på disse ni faktorer, der skal overvejes, når vi vælger en VPN. Klik på linkene, hvis du vil springe videre.

 • VPN -priser
 • Er der gratis versioner, og betyder det noget?
 • Antal servere
 • Antal placeringer og lande til servere
 • Operativsystemstøtte
 • Tilbyder udbyderen mobil VPN?
 • Hvor mange enheder kan oprette forbindelse til VPN på én gang?
 • Blokerer VPN -annoncerne?
 • Har VPN en dræbskontakt?
 • Gør VPN -log -brugerdata?

VPN -priser

Det er fristende at vælge din VPN -udbyder baseret på pris. Når alt kommer til alt ønsker vi alle at bruge så lidt som vi kan hver måned, rigtigt?

Men kun at fokusere på pris kan være en fejltagelse. Du vil have, at din VPN -udbyder skal beskytte dit online privatliv og kryptere de data, du sender, og modtager. Du vil have det til at være pålideligt. Og du vil have hurtige forbindelser. Alle disse faktorer er lige så vigtige – hvis ikke mere – end pris.

Når det er sagt, opkræver de fleste udbydere af VPN -tjenester lignende priser, normalt fra $ 9.99 til $ 12.99 om måneden, med nogle undtagelser. Når du ser på priser, skal du dog sørge for at forstå, hvad du får.

En udbyder kan for eksempel opkræve dig så lavt som $ 4.99 om måneden for at give VPN -beskyttelse på en enhed. Det opkræver muligvis $ 9.99 om måneden for at levere den samme service til 10 enheder. Du kan muligvis også reducere din månedlige sats ved at tilmelde dig på længere sigt. Du bruger typisk mindre på månedlig basis, hvis du tilmelder dig en årelang VPN-plan, end hvis du vælger at betale på en måned for måned.

Er der gratis versioner, og betyder det noget?

Mange af de bedste udbydere tilbyder gratis versioner af deres VPN’er. Men de gratis versioner kan være begrænsninger – for eksempel om hvor meget data du kan bruge.

Nogle VPN -udbydere tilbyder gratis forsøg på deres betalte versioner. Forsøgene kører typisk i cirka en måned. Nogle tillader at få adgang til de fleste af VPN -funktionerne i den betalte service, selvom der kan være databegrænsninger.

Hvis du tilmelder dig en gratis prøve, giver du de samme personlige og betalingsoplysninger, du ville bruge, hvis du tilmelder dig den betalte service. Du kan annullere din konto inden afslutningen af ​​retssagen. Hvis du ikke annullerer, begynder udbyderen at fakturere dig for fortsat service.

Husk, at nogle gratis VPN’er kan indsamle og dele eller sælge dine data til tredjepart til markedsføringsformål, mens andre muligvis ikke blokerer annoncer.

Antal servere

Vigtigere end pris er antallet af servere, som din VPN -udbyder tilbyder. Generelt, jo flere servere, jo bedre.

Hvorfor? VPN’er, der ikke tilbyder et stort antal servere, vil ofte blive plaget af langsomme online hastigheder. Det kan være et problem, hvis du først opretter forbindelse til en VPN og derefter downloader filer eller streaming videoer.

Hvis for mange brugere er på den samme server, kan den server blive overbelastet. Når det sker, vil du bemærke en afmatning i din browsinghastighed.

Når du ser på en VPN -udbyder, skal du sørge for at tilmelde dig en, der tilbyder et stort antal servere. Hvor mange servere er nok? Der er ingen svar på det. Men VPN -tjenester, der kan prale af 1.000 servere eller mere, kan være mindre tilbøjelige til at blive overbelastet.

Antal placeringer og lande til servere

Betalte VPN -udbydere vil tilbyde servere i flere forskellige lande. Som et eksempel har Norton Secure VPN servere i 31 forskellige lande.

Hvorfor betyder dette noget? At have servere i forskellige lande giver dig mere fleksibilitet og kan øge din forbindelseshastighed. Normalt vil din internethastighed være større, hvis du opretter forbindelse til en server, der er tættere på dig. Når du vælger en VPN -udbyder, giver det mening at vælge en, der har servere i dit land.

Der kan være tidspunkter, hvor du vil oprette forbindelse til en server uden for dit land. Måske lever du i en del af verden, hvor regeringen censurerer internettet. Ved at oprette forbindelse til en VPN med base i et land uden denne censur, kan du gennemse internettet mere frit. Alligevel kan det være smart at overholde en bestemt regerings regler og love.

Eller måske vil du få adgang til onlineindhold, der kun er tilgængeligt i et andet land end dit. Hvis du opretter forbindelse gennem en server uden for dit land, ser udbydere af dette indhold ikke, at din faktiske IP -adresse kommer fra dit hjemland. Husk dog, at du muligvis overtræder din brugeraftale for din indholdstjeneste.

Igen er der ikke noget rigtigt antal lande eller placeringer til en VPN -service. Se i stedet efter tjenester, der tilbyder et stort antal placeringer i forskellige lande. Dette giver dig den mest fleksibilitet.

Operativsystemstøtte

Dette er ret selvforklarende: du vil have en VPN-service, der fungerer med operativsystemerne på din bærbare computer, smarttelefon, desktop eller tablet. Heldigvis har betalte tjenester en tendens til at arbejde på alle de store operativsystemer. At finde en VPN -udbyder, der arbejder med dine enheds operativsystemer, bør ikke være vanskeligt.

Tilbyder udbyderen mobil VPN?

Du forstår måske, at du har brug for beskyttelse af personlige oplysninger. Men mange af os bruger en masse tid på at besøge websteder, se videoer og spille online spil gennem vores mobile enheder. På grund af dette er det vigtigt at stole på VPN -tjenester, når du bruger dine mobile enheder.

Heldigvis tilbyder de fleste større VPN -udbydere – især dem, der opkræver et gebyr – også mobile tjenester. Alle virksomheder på vores liste, for eksempel, gør dette. At finde en VPN -service, der kan beskytte din telefon og tablet, burde ikke være en udfordring.

Hvor mange enheder kan oprette forbindelse til VPN på én gang?

Tænk på hvor mange enheder i dit hjem opretter forbindelse til internettet. Du har dine bærbare computere, tablets, smarttelefoner og stemmeassistenter. Du har måske endda smarte apparater, der får adgang til internettet.

Derfor er det vigtigt at arbejde med en VPN -udbyder, der giver flere enheder mulighed for at oprette forbindelse til det på én gang. På den måde kan du have både din bærbare computer og dine børns tabletter dirigeret gennem en VPN på samme tid.

Nogle VPN -udbydere kan muligvis tilbyde forskellige planer, der giver mulighed for et højere eller lavere antal samtidige forbindelser. Generelt kan du forvente at betale mere for et større antal forbindelser. Topudbydere giver dig mulighed for at oprette forbindelse til 10 eller flere enheder samtidigt.

Blokerer VPN -annoncerne?

Pop-up-annoncer kan være irriterende og farlige. De kan bremse dine browserhastigheder og rod din skærm, når du prøver at se videoer eller læse et blogindlæg. Endnu værre bruger cyberkriminelle ofte pop-up-annoncer-hvis du klikker på dem-for at inficere din computer med malware.

Derfor er annonceblokkere så vigtige: De hjælper med at forhindre, at disse annoncer dukker op på din skærm, når du surfer på nettet. Dette kan forbedre hastigheden – websider indlæses hurtigere, når de ikke er forkælet med annoncer – og hjælpe med at holde dine enheder sikre fra annoncer fyldt med malware.

Du vil have en VPN -service, der blokerer annoncer, så. Igen vil de fleste betalte tjenester gøre dette. Og du kan se, at hver VPN -udbyder på vores liste blokerer annoncer.

Har VPN en dræbskontakt?

Hvad hvis din forbindelse med din VPN -udbyder dråber? Normalt vender din bærbare computer, smartphone eller anden enhed tilbage til den offentlige internetprotokoladresse leveret af din internetudbyder. Dette betyder, at Snoops derefter kunne være i stand til at spore din online aktivitet og se din IP -adresse, indtil du opretter forbindelse til din VPN -udbyder.

Nogle VPN -udbydere tilbyder en Kill Switch -funktion til at håndtere dette. Hvis VPN -forbindelsen falder, er Kill Switch designet til øjeblikkeligt at afbryde din forbindelse til internettet. På denne måde er din IP -adresse og online -aktivitet ikke synlig for nogen anden.

Gør VPN -log -brugerdata?

Betalte VPN -tjenester lover normalt, at de ikke logger dine data. Det er en god ting: Hvis din VPN -udbyder logger – eller sporer – din aktivitet online, hvad skal der forhindre det i at dele en dags deling eller sælge din browserhistorie med virksomheder eller statslige agenturer?

Logningen af ​​data er grunden til, at mange tech -eksperter anbefaler, at forbrugerne undgår gratis VPN -tjenester. Disse tjenester kan logge dine data og derefter sælge dem til andre som en måde at tjene penge på, fordi de ikke indsamler månedlige abonnementer.

Husk, formålet med en VPN er at beskytte dit online privatliv. Så det er klogt at overveje en VPN -udbyder, der ikke logger dine data.

VPN -ordliste

At lære om VPN’er kan virke som om det kræver et specialiseret ordforråd. Her er en ordliste med definitioner af nogle af de mest almindelige udtryk, du vil se.

AES -kryptering

Kryptering er vigtig for at hjælpe med at holde dine data ulæselige af hackere, private virksomheder og muligvis af statslige agenturer. Kryptering krummer dine data op, så andre ikke kan give mening om dem uden den specifikke dekrypteringsnøgle. AES, der står for Advanced Encryption Standard, var en krypteringsmetode udviklet af Belgium Cryptographers Joan Daemen og Vincent Rijmen. I 2002 blev AES U.S. føderal standard for kryptering. Det er siden blevet den standardform for kryptering for resten af ​​verden også.

Browserhistorie

En registrering af al din internetaktivitet ved hjælp af en bestemt webbrowser, inklusive nøgleord, du søgte efter, og websteder, du fik adgang til.

Geo-begrænsninger

En af de vigtigste grunde til, at brugerne er afhængige af VPN’er? De ønsker at komme rundt i geo-begrænsninger. Disse begrænsninger indføres ofte af underholdningsfirmaer, der kun ønsker at distribuere indhold til visse regioner. For eksempel kan Netflix muligvis tilbyde indhold i USA, som det ikke viser i Storbritannien. Det kan tilbyde programmering i Storbritannien, at Netflix -brugere i USA ikke kan få adgang til. Ved at bruge en VPN med en IP -adresse med base i Storbritannien, U.S. Seerne kan forsøge at få adgang til Netflix -programmering, der ikke er tilgængelig i deres hjemland. VPN -tjenesten – og VPN -forbindelsen – skjuler det sted, hvor den faktiske internetforbindelse er oprettet. Kontroller din streamingtjenesteaftale for dens servicevilkår, og vær også opmærksom på, at nogle lande kan have sanktioner for at bruge VPN til at omgå sine regler.

Google Søghistorik

En registrering af alle dine internetsøgninger ved hjælp af Google -søgemaskinen.

IP-adresse

IP står for Internet Protocol, og en IP -adresse er en række numre og perioder, der identificerer en computer, der bruger internetprotokollen til at sende og modtage data over et netværk.

Ipsec

IPSEC er en række protokoller eller regler, som virtuelle private netværk bruger til at sikre en privat forbindelse mellem to punkter, normalt en enhed såsom en bærbar computer eller smartphone og internettet. Uden disse protokoller ville VPN’er ikke være i stand til at kryptere data og sikre dataets privatlivets fred for brugerne. Navnet IPSEC står for Internet Protocol Security.

ISP

Kort til internetudbyder, dette er en service, du betaler for for at oprette forbindelse til internettet. ISPS kan registrere din browserhistorie og kan muligvis sælge den til tredjepart, til markedsføring eller andre formål.

Kill switch

Brugere tilmelder sig en VPN -udbyder til online privatlivets fred og datasikkerhed. Men hvad sker der, hvis en VPN -udbyders netværksforbindelse mislykkes? Din computer eller mobilenhed vil standard tilbage til den offentlige IP -adresse, der leveres af din internetudbyder. Dette betyder, at din online aktivitet nu kan spores. En dræbskontakt forhindrer dog, at dette sker. Hvis din VPN-udbyders forbindelse mislykkes, har Kill-Switch-funktionen, der adskiller din forbindelse til internettet fuldstændigt. På denne måde overvåges din online aktivitet ikke af andre. Ikke alle VPN -udbydere tilbyder denne funktion, så kig efter den, når du handler rundt.

L2TP

Forkortelsen L2TP står for Layer 2 Tunneling Protocol og er en række regler, der giver internetudbydere mulighed for at give mulighed for VPN’er. L2TP på egen hånd krypterer dog ikke data, så det giver ikke komplet privatliv for brugere. Derfor bruges L2TP normalt sammen med IPsec til at beskytte brugernes online privatliv.

Offentlig Wi-Fi

Et trådløst netværk på et offentligt sted, der giver dig mulighed for at forbinde en computer eller anden enhed til internettet. Offentlig Wi-Fi er ofte ubeskyttet og potentielt tilgængelig for hackere.

Søgemaskiner

En service, der giver dig mulighed for at søge efter information ved hjælp af nøgleord på internettet. Mange populære søgemaskiner registrerer din søgehistorik og kan tjene penge på disse oplysninger.

Service udbyder

Et firma, der leverer et virtuelt privat netværk – i det væsentlige dirigerer din forbindelse gennem en fjernserver og krypterer dataene.

Samtidige forbindelser

Du har sandsynligvis masser af enheder, der er forbundet til internettet på et hvilket som helst tidspunkt, alt fra din smartphone til din bærbare computer til desktopcomputeren på dit hjemmekontor. Mange VPN -udbydere tilbyder nu beskyttelse af alle dine samtidige internetforbindelser med en konto. Dette er vigtigt: Du tænker måske at logge ind på en VPN, før du søger på internettet på din bærbare computer. Men hvis din smartphone ikke er beskyttet af en sikker VPN, har din browseraktivitet på den enhed ikke beskyttelse.

Virtuelt privat netværk

En VPN giver dig online privatliv og anonymitet ved at oprette et privat netværk fra en offentlig internetforbindelse. Det maskerer din internetprotokoladresse for at holde dine online handlinger privat. Det giver sikre og krypterede forbindelser for at give større privatliv og sikkerhed for de data, du sender og modtager.

VPN -forbindelse

En virtuel privat netværksforbindelse giver dig mulighed for at få adgang til internettet via en fjernserver, skjule din faktiske placering og browserhistorie og kryptere dine data.

VPN -privatliv

Dette refererer til det privatliv, som brug af en VPN leverer. For eksempel krypterer en VPN dine data, forklæder din placering og skjuler din browserhistorie og de data, du transmitterer via internettet.

VPN -klienter

En VPN -klient gør det lettere for brugerne at oprette forbindelse til et virtuelt privat netværk. Det er fordi det er den faktiske software, der er installeret på din computer, telefon eller tablet. De mest almindelige operativsystemer, såsom Android, Windows og iOS, leveres allerede med VPN-klientsoftware forudinstalleret. Imidlertid vælger mange brugere at arbejde med tredjeparts VPN-klienter, der tilbyder forskellige funktioner og brugergrænseflader.

VPN -protokoller

VPN -protokoller ligner et sæt instruktioner. VPN -udbydere bruger disse protokoller for at sikre, at brugerne er i stand til at oprette forbindelse sikkert til et virtuelt privat netværk. Der er flere VPN -protokoller tilgængelige, alle med deres egne styrker og svagheder. OpenVPN er en af ​​de mere populære protokoller. Brugere som OpenVPN, fordi det er sikkert og arbejder med de fleste operativsystemer. Den største ulempe ved OpenVPN? Det kan tilbyde langsommere forbindelseshastigheder end andre protokoller.

VPN -udbyder

Synonym med VPN -service, dette er en service, du tilmelder dig, der giver dig mulighed for at oprette forbindelse til et virtuelt privat netværk ved at give en midlertidig IP -adresse, der skjuler din faktiske adresse.

VPN Server

VPN -tjenester giver dig mulighed for at oprette forbindelse til internettet gennem eksterne servere, som de enten ejer eller har adgang til. Dette forklæder din placering.

VPN -service

En service, du tilmelder dig, giver dig mulighed for at oprette forbindelse til et virtuelt privat netværk ved at levere en midlertidig IP -ddress, der skjuler din faktiske adresse.

VPN -tunnel

Du kan undertiden høre dit virtuelle private netværk omtalt som en VPN -tunnel. Dette er bare et andet navn på den krypterede forbindelse mellem din enhed – en bærbar computer, telefon, tablet eller desktop computer – og internettet. Du kan oprette en VPN-tunnel derhjemme eller på offentlig Wi-Fi. Når du bruger en VPN -tunnel til at oprette forbindelse til internettet, kan din internetudbyder, private virksomheder eller regeringen ikke længere se de websteder, du gennemser eller de links, du klikker på. En VPN -tunnel skjuler også din IP -adresse. I stedet for at vise din rigtige placering, vil de websteder, du surfer, kun registrere placeringen af ​​den VPN -udbyder, som du arbejder på.

VPN Web Browser

En webbrowser, der inkluderer en indbygget VPN-service, der giver dig mulighed for at skjule din browseraktivitet på Internettet.

Websøgningshistorik

En rekord af, hvad du søgte efter på internettet. Din internetudbyder og din webbrowser har sandsynligvis en komplet historie med din internetsøgningsaktivitet.

Trådløst internet

Et trådløst netværk, der bruger en radiofrekvens til at forbinde din computer og andre enheder til internettet og hinanden.

VPN stillede ofte spørgsmål

Hvad er en VPN på enkle termer?

Et virtuelt privat netværk, bedre kendt som en VPN, beskytter din identitet og browseraktivitet mod hackere, virksomheder, statslige agenturer og andre snoops. Når du opretter forbindelse til internettet, er dine data og IP -adresse skjult af en type virtuel tunnel. Dette forhindrer andre i at spionere på din online aktivitet.

Hvordan fungerer en VPN?

Når du tilmelder dig en VPN -udbyder, logger du først på denne tjeneste, før du opretter forbindelse til internettet. Når du er forbundet, kan andre ikke se din aktivitet. Din VPN -udbyder vil kryptere dine data, krympe dem, så hackere, statslige agenturer og virksomheder ikke kan se, hvilke websteder du besøger, beskeder, du sender, sociale mediesider, du bruger, eller filer, du downloader.

Bruger en VPN -sikker?

En kvalitet VPN er en sikrere måde at søge på Internettet. Uden en VPN kan din browsing og downloadaktivitet være synlig for hackere, snoops og cyberkriminelle. En hacker kan aflytte dine e -mail -meddelelser, mine personlige data såsom dit personnummer eller afsløre adgangskoden til din online bankportal eller kreditkort. Et hvilket som helst af dette kan udsætte dig for identitetstyveri eller svig. Derfor er logning på en VPN, der beskytter dit privatliv, en af ​​de sikreste måder at gennemse internettet.

Er en VPN -juridisk?

VPN’er er ikke ulovlige i USA. Imidlertid har ikke alle lande de samme love om disse tjenester. For eksempel regulerer Kina, Rusland og Nordkorea enten eller forbyder VPN’er. Du skal også vide, at hvis du begår en ulovlig handling online ved hjælp af en VPN, er denne handling stadig ulovlig. Kunder bruger ofte VPN’er, så de kan streame sportsbegivenheder og tv -shows, som de kan blive blokeret for at få adgang til i deres egen region. Brug af en VPN til at foregive, at du logger på Internettet fra et andet sted, kan være i strid med serviceaftalerne for streamingtjenester.

Er gratis VPN’er sikre?

Du kan vælge mellem mange gratis VPN’er. Dette kan være nyttigt, hvis du har et begrænset budget. Vær dog opmærksom på, at gratis VPN -tjenester muligvis ikke leverer den samme type browsing -privatliv, som betaler tjenester tilbyder. Gratis VPN’er skal på en eller anden måde tjene penge. De kan gøre dette ved at spore og indsamle dine browserdata og sælge dem til tredjepart, som annoncører. Andre rammer dig måske med en stabil strøm af online -annoncer. Gratis VPN’er kan være lettere på din tegnebog, men at bruge en kan gå på kompromis med noget af dit privatliv.

Hvad er ulemperne ved en VPN?

Der er ikke for mange negativer ved at bruge en VPN. En mulig? En VPN kan resultere i en lidt langsommere internetforbindelse. Det skyldes, at en VPN krypterer de data, du sender og modtager, hvilket kan resultere i en forsinkelse, mens du gennemser internettet eller downloader filer.

Skal jeg bruge en VPN derhjemme?

VPN’er er især nyttige, når du gennemser internettet gennem offentlig Wi-Fi, uanset om du er på en kaffebar, hotellobby eller offentligt bibliotek. Men en VPN kan også beskytte dit privatliv, når du er hjemme, og holder din browser sikker mod nysgerrige øjne. Du kan også bruge en VPN til at få adgang til streamingindhold fra dit hjem, der ellers kan være låst i dit område.

Skjuler en VPN din IP -adresse?

Med en VPN logger du på internettet gennem en anden udbyder. Dette skjuler din faktiske IP -adresse. Hvis nogen prøver at spionere på din browsingaktivitet, vil denne person kun se IP -adressen på en af ​​dine udbyders servere, ikke din.

Kan du spores, hvis du bruger en VPN?

Din VPN -udbyder skal både kryptere de data, du sender, og modtage dine data og skjule din IP -adresse. Dette betyder, at kriminelle, hackere og andre ikke vil være i stand til at spore dine online aktiviteter. Imidlertid kan din internetudbyder – også kendt som din internetudbyder – afgøre, om du bruger en VPN ved at se på din IP -adresse. Hvis det ikke stemmer overens, ved din udbyder, at du bruger en VPN, når du opretter forbindelse til internettet. Heldigvis vil din internetudbyder stadig ikke være i stand til at spore din browsingaktivitet, hvis du bruger en VPN.

Skal jeg forlade min VPN på hele tiden?

Hvis du vil have mest beskyttelse, skal du til enhver tid lade din VPN være tændt. Du skal især lade din VPN være tændt, når du logger på internettet ved hjælp af offentlig Wi-Fi. Disse forbindelser er berygtede usikre, hvilket giver fristende mål for hackere og cyberkriminelle. Du skal også bruge en VPN, når du logger ind på dit kreditkort eller online bankkonti. Du ønsker ikke at udsætte denne følsomme økonomiske information for online tyve.

Kan din internetudbyder se din historie med en VPN?

Hvis du opretter forbindelse til internettet gennem en VPN, kan din internetudbyder ikke se din browserhistorie og downloads. Det er en af ​​de største fordele ved en VPN: at holde din browserhistorie privat fra din internetudbyder.

Dræner dit VPN -batteri?

En VPN forbruger mere af din batteris strøm, når det er tændt. Dette kan være et problem, når du bruger en VPN med din smartphone. Mange VPN’er kommer dog med en “Power Saver” -funktion. Dette slukker automatisk din VPN, når din enheds skærm slukker. Derefter, når du tænder din enhed igen, tænder VPN også sig selv igen.

Bruger en VPN -sikker til bankvirksomhed?

Fordi en VPN krypterer de data, du sender, f.eks. Når du indtaster dine log-in-legitimationsoplysninger, kan det beskytte dig, mens du besøger din banks online portal. Snoops kan ikke se dine loginoplysninger, hvis du først opretter forbindelse til en VPN. Dette er især nyttigt, hvis du skal få adgang til din online bank gennem en offentlig Wi-Fi-forbindelse. Du skal kun gøre dette i en nødsituation, fordi sådanne online forbindelser er så sårbare over for hackere. Men ved at logge på offentlig Wi-Fi gennem en VPN, kan du blokere din browseraktivitet fra cyberkriminelle, hackere og andre spioner.

Hvad er de typer VPN -sikkerhedsprotokoller?

VPN’er bruger en række forskellige protokoller. Ældre protokoller, såsom PPP og PPTP, betragtes som mindre sikre. Her er nogle af de typer sikkerhedsprotokoller.

 1. IP Security (IP SEC). Internet Protocol Security er en populær protokol, der beskytter data gennem enten en transporttilstand eller en tunneltilstand. Begge leverer kryptering. Det betragtes som meget sikkert og er nyttigt til at sikre indgående og udgående trafik. Men det kan kræve en masse behandlingseffekt, og det kan påvirke enhedens ydeevne. Nogle af de sikkerhedsalgoritmer, der blev brugt i IPsec i fortiden, er også blevet hacket af cyberkriminelle. Nyere versioner af IPsec bruger stærkere, mere komplekse algoritmer.
 2. Lag 2 Tunneling Protocol (L2TP)/IPSEC. L2TP er en VPN -protokol, der ikke krypterer data i sig selv. Derfor er det parret med ipsec -kryptering. En af dens primære fordele? Det er tilgængeligt på de fleste enheder og operativsystemer og giver et højt sikkerhedsniveau. Ulempen? Det kan resultere i langsommere forbindelser. Det er fordi det bruger dobbeltindkapslingsprocessen.
 3. Secure Sockets Layer (SSL) og Transport Layer Security (TLS). SSL var krypteringsprotokollen VPN’er, der generelt blev brugt før 2015. Det har udviklet sig til TLS til kryptering af data, der rejser til en SSL VPN -server. En af grundene til, at SSL stort set er blevet erstattet i VPN’er, skyldes det store antal sårbarheder, der er opdaget i protokollen.
 4. Punkt-til-punkt-tunnelingsprotokol (PPTP). PPTP var de tidligste af sikkerhedsprotokoller og blev først frigivet i Windows 95. Det er hurtigt, men det er fordi protokollen giver et lavt niveau af kryptering.
 5. Secure Shell (SSH). SSH-protokollen betragtes ikke som særlig brugervenlig og krypterer ikke automatisk alle dine data. Det er vanskeligere for brugerne at konfigurere. Plus, færre udbydere bruger denne protokol, der begrænser dine valg.
 6. Secure Socket Tunneling Protocol (SSTP). Denne Microsoft-udviklede protokol betragtes som meget sikker og let at bruge, men den fungerer ikke så godt på andre platforme end Windows.
 7. Internet Key Exchange, version 2 (IKEV2). Denne protokol er baseret på ipsec. Det betragtes som ganske sikkert og hurtigt. En ulempe? Det kan blokeres af firewalls.
 8. Åben VPN. Dette er måske den mest populære VPN -protokol. Det kombinerer høj sikkerhed og hastighed. Fordi det er open source, opretholder og opdaterer adskillige tredjeparter teknologien.

Hvad er en ikke-log VPN?

En ikke-log VPN er en, der ikke indsamler og bruger de data, du sender gennem VPN, såsom de websteder, du besøger, eller dine downloads. Fordi folk bruger VPN’er til at forbedre deres privatliv, kan du måske tro, at alle VPN’er ville være ikke-log-VPN’er. Ikke så. Nogle VPN -udbydere indsamler en minimal mængde af dine oplysninger, såsom din e -mail. Disse VPN -udbydere skal angive disse privatliv undtagelser i deres privatlivspolitik. Norton Secure VPN, for eksempel, logger ikke oplysninger om, hvor du gennemser på internettet. Norton Secure VPN indsamler andre begrænsede data i overensstemmelse med NortonLifelock Global Privacy -erklæring og produktets fortrolighedsmeddelelse.

Prøv Norton 360 Gratis 30-dages retssag* – Inkluderer Norton Secure VPN

30 dage med gratis* omfattende antivirus, enhedssikkerhed og online privatliv med Norton Secure VPN.
Bliv medlem i dag. Annuller når som helst.
*Betingelser gælder