Hvad er min statiske IP

Statisk IP vs Dynamic IP: Hvad er min statiske IP -adresse

Du kan beskytte din IP -adresse online med en VPN, uanset om det er statisk eller dynamisk. VPNS skjuler din IP -adresse fra de websteder og servere, du interagerer med online, så du kan fungere under adressen på en VPN -server.

Hvad er en statisk IP?

En statisk IP er en nyttig løsning til fjernadgangssystemer og kan hjælpe med at beskytte din sikkerhed. I denne artikel forklarer vi, hvordan en statisk IP -adresse adskiller sig fra en dynamisk IP -adresse og udforsker nogle potentielle brugssager til statiske IP’er.

16. november 2022
Врем чтениkald: 7 минн.

 • Hvad er en statisk IP -adresse?
 • Hvad er en IP -adresse? Offentlig vs. privat
 • Hvorfor ville du bruge en statisk IP -adresse?
 • Statisk vs. Dynamiske IP -adresser
 • Sådan får du en statisk IP -adresse
 • Fordele ved statiske IP -adresser
 • Ulemper ved en statisk IP -adresse
 • Sådan beskytter du din IP -adresse, hvad enten det er statisk eller dynamisk

Hvad er en statisk IP -adresse?

En statisk IP -adresse er en IP -adresse, der ikke ændrer sig over tid. IP (internetprotokol) adresser er numeriske signifikatorer, der gør det muligt at sendes datapakker og modtages fra vores netværk og enheder.

De fleste IP -adresser er dynamiske, hvilket betyder, at de ændrer sig lejlighedsvis. En statisk IP er på den anden side altid den samme række af tal.

Sådan finder du din statiske IP -adresse

Du kan finde din statiske IP -adresse på flere forskellige måder. Hvis du antager, at du har en statisk IP -adresse, kan du bare tjekke vores IP -adresse -finder eller søge efter “Hvad er min IP -adresse” på enhver populær søgemaskine.

Dette viser dig, hvilken IP -adresse der i øjeblikket er forbundet med din online tilstedeværelse, men det fortæller dig ikke, om du har en statisk IP -adresse eller ej.

Hvad er en IP -adresse? Offentlig vs. privat

Før vi går videre, lad os forklare, hvad IP -adresser er. Der er stort set to typer IP -adresse: offentlig og privat. Statiske og dynamiske IP -adresser falder i disse kategorier, og begge kan være enten offentlige eller private.

En offentlig IP -adresse er forbundet med en Internet Gateway, som din Home Router, og det giver data fra resten af ​​Internettet mulighed for at finde vej tilbage til dig. Når disse data når din router, sendes de til den enhed, du bruger (for eksempel en smartphone). Din enhed har en privat IP -adresse tildelt af routeren til brug i dit lokale netværk.

Hvorfor ville du bruge en statisk IP -adresse?

Statiske IP -adresser kan tjene en række nyttige funktioner.

 • Fjernadgangsløsninger. Den mest almindelige brugssag til en statisk IP -adresse involverer fjernadgangssystemer, såsom VPN’er. Et firma kan få adgang til sine ressourcer og databaser afhængig af, at brugeren har en bestemt IP -adresse. Brugere kan derefter bruge en VPN -applikation på deres enhed til at oprette forbindelse til en virksomhedsserver med en statisk IP -adresse (den adresse, der er nødvendig for privilegeret adgang), og dette giver dem mulighed for at oprette forbindelse til og bruge firmafiler og netværk.
 • Serverhosting. Hvis du opretter og er vært for en server, kan brug af en statisk IP -adresse gøre det lettere for enheder at finde og hurtigt oprette forbindelse til den.
 • Hurtigere dataoverførsel fra din internet gateway. Hvis du indstiller en enhed til at bruge en statisk privat IP -adresse, kan data sendes fra din internet gateway (normalt en router eller modem) til den enhed lidt hurtigere. Boost til din hastighed vil dog være minimal.

Statisk vs. Dynamiske IP -adresser

Den eneste forskel mellem en statisk og en dynamisk IP -adresse er, hvor ofte de ændrer. En statisk IP-adresse forbliver den samme, mens en dynamisk IP-adresse ændres med semi-regelmæssige intervaller.

I de tidlige dage af Internettet, når opkaldsforbindelser stadig blev brugt i vid udstrækning, ændrede dynamiske IP-adresser hver gang du tilsluttede Internettet. I dag holder de fleste mennesker deres internet gateway næsten hele tiden – du slukker ikke din router, når du ikke er online, trods alt. Som et resultat ændres en dynamisk IP -adresse ikke så ofte nu. Hvis du ikke genstarter din router, får du muligvis kun en ny IP -adresse en eller to gange om året.

En statisk IP -adresse, hvad enten det er offentligt eller privat, ændrer sig ikke. Enheden, der er knyttet til den, er konfigureret til altid at oprette forbindelse til internettet ved hjælp af den samme IP -adresse. Du kan normalt ændre det manuelt. Hvis du f.eks.

Похожие статьи

Врем чтенирillede: 8 минн.

Врем чтениkald: 7 минн.

Sådan får du en statisk IP -adresse

Du kan få en statisk IP -adresse gennem indstillingsgrænsefladen på de fleste enheder. Det er en relativt enkel proces, der bare involverer at skifte dine aktuelle IP -adresseindstillinger fra dynamisk til statisk og i nogle systemer, der indtaster din foretrukne IP -adresse.

Du kan også konfigurere din router til at have en statisk IP -adresse. I de fleste tilfælde gør du dette ved at logge ind på din routers administratorpanel og foretage nogle små ændringer i dens standardindstillinger.

Du kan også få en statisk IP -adresse gennem Nordvpn, der tilbyder statiske dedikerede IP -adresser på forskellige steder, herunder De Forenede Stater, Det Forenede Kongerige, Holland, Frankrig og Tyskland.

Online sikkerhed starter med et klik.

Bliv sikker med verdens førende VPN

Fordele ved statiske IP -adresser

Den største fordel ved at bruge statiske IP -adresser vedrører fjernadgangsløsninger, som vi diskuterede ovenfor. At være i stand til at oprette en Allowlist af tilladte IP -adresser, som derefter indstilles som de statiske IP -adresser på firmasportene eller VPN -servere, er en god måde at forbedre virksomhedens sikkerhed.

Det er dog værd at huske, at det at have en dedikeret IP -adresse har få fordele for individuelle internetbrugere. Det meste af tiden, ved hjælp af dynamiske IP -adresser på din enhed, eller din router fungerer fint til dine daglige behov.

Ulemper ved en statisk IP -adresse

Der er ingen større ulemper ved at have en statisk IP -adresse. At have en statisk IP kunne i teorien gøre det lettere for hackere at målrette mod dig, hvis de antager, at de er i stand til at finde ud af, hvad din IP -adresse er. Imidlertid ændres den dynamiske IP på din router allerede så sjældent, at risikofaktoren ikke øges massivt ved at bruge en statisk IP -adresse.

Den største ulempe ved en statisk IP er simpelthen, at den giver så få fordele for de fleste hverdagslige internetbrugere. Medmindre du kører en server, kan du sandsynligvis holde dig til en dynamisk IP -adresse for nu.

Sådan beskytter du din IP -adresse, hvad enten det er statisk eller dynamisk

Du kan beskytte din IP -adresse online med en VPN, uanset om det er statisk eller dynamisk. VPNS skjuler din IP -adresse fra de websteder og servere, du interagerer med online, så du kan fungere under adressen på en VPN -server.

Hvad kan nogen gøre med din IP -adresse? Faktisk meget! Det kan bruges til at målrette dig mod irriterende annoncer, at ødelægge din internetoplevelse med DDoS -angreb og endda finde ud af dine placeringsoplysninger.

For at beskytte din IP -adresse skal du få en premium -service som Nordvpn. Med en Nordvpn -konto kan du beskytte op til seks enheder, inklusive din router. Så snart du opretter forbindelse til VPN, dirigeres dine data gennem en VPN -server. Dette betyder, at ethvert websted, du besøger, kun kan se serverens IP -adresse og ikke det for dit eget netværk. Din online aktivitet vil være meget mere privat; Selv din internetudbyder kan ikke overvåge dine browsingvaner.

Nordvpn giver også yderligere sikkerhed og privatliv med trusselbeskyttelse. Denne kraftfulde funktion begrænser risikoen for malware, stopper påtrængende online trackers og blokerer irriterende annoncer.

Online sikkerhed starter med et klik.

Bliv sikker med verdens førende VPN

Тже достуно на седих зыах: Dansk, English, Español, Norsk, Polski. и друие зыи.

Malcolm Higgins

Malcolm – автор контента, сециализирющийй на кибербезопасности и новост objekt о хнолоia. Им egen от работы жрналaksis т контролaksis.

Statisk IP vs Dynamic IP: Hvad er min statiske IP -adresse?

Både statiske og dynamiske IP’er fungerer som gateways til internettet, men er den ene bedre end den anden, og hvordan finder jeg min statiske IP -adresse?

IP -adresser på en skærm med et Ethernet -kabel foran

Fra wearables til smarte hjem apparater og måske endda din kaffemaskine, internet af ting enheder i stigende grad har brug for at oprette forbindelse til internettet for at arbejde effektivt. I 2023 er det også forudsagt, at 70% af bilerne vil oprette forbindelse til internettet.

Disse enheder er i stand til at “tale” til hinanden ved hjælp af IP -adresser, som enten kan være statiske eller dynamiske – men hvad er forskellen?

Hvad er en IP -adresse?

I lighed med hvordan et personnummer i USA bruges til at skelne borgere, adskiller en Internet Protocol (IP) -adresse maskiner fra hinanden over internettet. Hver enkelt enhed på en transmissionskontrolprotokol/internetprotokol (TCP/IP) netværk har brug for en IP -adresse for at sende eller modtage data på tværs af netværket.

TCP/IP er en bredt vedtaget netværksstandard til udveksling af meddelelser over internettet.

Som en generel regel vises og skrev IP -adresser normalt som en kombination af perioder og tal. En IP -adresse, der svarer til internetprotokolversion 4 (IPv4), ville for eksempel være 180.151.119.202.

Da mennesker er dårligt egnede til at huske så lange tal, har IP-adresser flere brugervenlige repræsentationer kendt som domænenavne. Disse er unikke for hvert websted og er langt lettere at huske. For eksempel er det domænenavn, der er givet til YouTube, “YouTube.com.”

Tildeling af IP -adresser til netværksenheder er jobbet for en netværksadministrator. De kan tildele en dynamisk eller statisk IP -adresse, afhængigt af netværkets krav.

Hvad er en statisk IP -adresse?

Som navnet antyder ændrer en statisk IP -adresse ikke. Det kan forblive det samme i uger, måneder og endda år.

Virksomheder, der tilbyder dedikerede internettjenester såsom webhosting, foretrækker statiske IP’er for deres uforanderlige natur. Disse tildeles manuelt af internetudbydere (ISP’er).

Stryg for at rulle vandret

Fordele Ulemper Header celle – kolonne 2
+ Ideel til hosting af computerservere – Vanskeligt at oprette og styre Række 0 – celle 2
+ Letter hurtigere dataudveksling – Mere sårbar over for hacking Række 1 – Celle 2
+ Understøtter adgang til fjernteskive – Generelt dyrere Række 2 – Celle 2

Hvad er en dynamisk IP -adresse?

En dynamisk IP -adresse er midlertidig og kan ændre sig, når du genstarter dit system eller routeren. ISPS tildeler dynamiske IP -adresser efter behov via en dynamisk værtskonfigurationsprotokolserver (DHCP -server).

De fleste maskiner har dynamiske adresser, da de er økonomiske og sikre. Når en dynamisk adresse ikke er i brug, tildeler en internetudbyder den til en anden enhed.

Stryg for at rulle vandret

Fordele Ulemper
+ Automatisk konfigureret; kræver ingen yderligere opsætning – Gør det næsten umuligt at oprette fjernadgang
+ Mindre tilbøjelig til hacking – Kan forårsage nedetid, når det er afbrudt
+ Omkostningseffektiv – Påvirker ydeevnen for geolocation -tjenester

Hvad er min statiske IP -adresse?

Dette er et vigtigt spørgsmål, og et, der især kan påvirke dine sikkerhedsprotokoller, hvis du arbejder fra en personlig computer.

Heldigvis, uanset om du bruger en Windows -bærbar computer eller desktop eller en Mac, er det relativt let at finde din IP -adresse.

Sådan kontrolleres, om din IP -adresse er statisk eller dynamisk: Windows

 1. Højreklik på knappen “Start”
 2. Skriv “kommandoprompt” i søgefeltet, og tryk på Enter
 3. Klik på “Kommandoprompt”
 4. Skriv “ipconfig/alle” i vinduet Kommandoprompt og tryk på “Enter”
 5. På listen over viste netværksoplysninger skal du se din IP -adresse angivet
 6. Se efter “DHCP aktiveret”

Hvis det siger “Ja” ved siden af ​​”DHCP aktiveret”, Dit system har en dynamisk IP -adresse. Hvis det siger “Ingen”, Din enhed har en statisk IP -adresse.

Hvordan man kontrollerer, om din IP -adresse er statisk eller dynamisk: makos

 1. Klik på ikonet “Systempræferencer” i dokken eller vælg Apple -menu> Systempræferencer
 2. Vælg indstillingen “Netværk”
 3. Gå til Advanced> TCP/IP

Hvis du ser “Brug af DHCP” ved siden af ​​”Konfigurer IPv4”, Så bruger dit system en dynamisk IP -adresse. Hvis sektionen siger “Manuelt”, Har du en statisk IP.

Hvis du foretrækker det, kan du altid kontakte din internetudbyder for at få mere information om din IP -adresse og netværkstype.

Statisk IP vs dynamisk IP: hvilket er bedre?

Virksomheder, der kræver urokkelig oppetid, foretrækker statiske IP -adresser. Som nævnt tidligere er de især foretrukket af organisationer, der er vært for websteder og servere. Andre store fordele ved statiske IP’er inkluderer pålidelig internetforbindelse, hurtigere dataudveksling og praktisk fjernadgang.

Ikke desto mindre præsenterer statiske IP -adresser stadig udfordringer, der hurtigt kan blive sikkerhedsflaskehalse. For eksempel er det lettere at spore enheder med statiske IP -adresser, hvilket gør dem til et førsteklasses hackingmål.

Et virtuelt privat netværk (VPN) kan lindre sikkerhedsmæssige bekymringer for statiske IP’er. Udover at skjule din IP -adresse krypterer en VPN online trafik og kommunikation, hvilket hjælper med at gøre digitale fodaftryk mindre sporbare.

Dynamiske adresser ændres med jævne mellemrum, hvilket gør dem naturligt sværere at spore. Husk dog, at DHCR -serverfejl kan forårsage nedetid på tværs af et helt netværk. Dynamiske IP’er er generelt bedst for lokale netværk og hjemmebrugere, da de har meget tiltrængt sikkerhed til rimelige priser.

For at opsummere giver statiske IP -adresser mere pålidelighed end dynamiske IP -adresser, men hvad de kompenserer for i denne henseende ofrer de i overkommelige priser og sikkerhed. Medmindre du har at gøre med store mængder data eller arbejde eksternt, er en dynamisk IP -adresse din bedste indsats.

Sådan beskytter du din IP mod identitetstyveri, hackere og nysgerrige øjne

IP -adresser svarer til returadresserne på traditionel mail. Dårlige skuespillere kan bruge din IP -adresse til at spore din placering med overraskende nøjagtighed, få adgang til din browserhistorie, adgangskoder og mere.

For at undgå cyberangreb skal du holde din antivirus -software opdateret og ændre din routers standardadgangskode. Standard routeradgangskoden ISP eller producentsæt er det samme for alle brugere, der deler routertypen, og hackere kan let få adgang til disse oplysninger online online.

Firewalls er også et must for at forhindre uautoriseret netværksadgang.

Få ITPRO. Dagligt nyhedsbrev

Modtag vores seneste nyheder, brancheopdateringer, fremhævede ressourcer og mere. Tilmeld dig i dag for at modtage vores gratis rapport om AI Cyber ​​Crime & Security – nyligt opdateret til 2023.

Ved at indsende dine oplysninger accepterer du vilkår og betingelser og privatlivspolitik og er 16 år eller derover.