Offentlige vs private IP -adresser: Hvad er forskellen

Har du brug for at finde din computer, telefon eller tablets IP -adresse? Når det kommer til dit hjem eller kontorcomputer, telefon eller tablet, har du typisk to IP -adresser – en offentlig IP -adresse, der er synlig for andre mennesker på Internettet, og en privat IP -adresse, der bruges til at identificere din enhed på dit lokale netværk. Denne WikiHow -artikel viser dig de nemmeste måder at finde både dine offentlige og private IP -adresser på enhver enhed, inklusive dine Windows, Mac eller Linux -computer og din Android, iPhone eller iPad.

6 lette måder at se din IP -adresse på pc, Mac, Android & iOS

Denne artikel blev medforfatter af Luigi Oppido og af Wikihow Staff Writer, Nicole Levine, MFA. Luigi Oppido er ejer og operatør af Pleasure Point Computers i Santa Cruz, Californien. Luigi har over 25 års erfaring med generel computerreparation, datagendannelse, virusfjernelse og opgraderinger. Han er også vært for Computer Man Show! udsendt på KSQD, der dækker det centrale Californien i over to år.

Wikihow markerer en artikel som læser-godkendt, når den modtager nok positiv feedback. I dette tilfælde har flere læsere skrevet for at fortælle os, at denne artikel var nyttig for dem, hvilket tjente den vores læsergodkendte status.

Denne artikel er blevet set 2.131.543 gange.

Har du brug for at finde din computer, telefon eller tablets IP -adresse? Når det kommer til dit hjem eller kontorcomputer, telefon eller tablet, har du typisk to IP -adresser – en offentlig IP -adresse, der er synlig for andre mennesker på Internettet, og en privat IP -adresse, der bruges til at identificere din enhed på dit lokale netværk. Denne WikiHow -artikel viser dig de nemmeste måder at finde både dine offentlige og private IP -adresser på enhver enhed, inklusive dine Windows, Mac eller Linux -computer og din Android, iPhone eller iPad.

Offentlige vs private IP -adresser: Hvad er forskellen?

IP (Internet Protocol) adresser giver os adgang til internettet. De giver dog ikke alle den adgang direkte. Der er to typer IP’er: Offentlige IP -adresser og private IP -adresser. Forståelse af offentlige IP’er vs. Private IP’er kan virke vanskelige, men i denne artikel forklarer vi, hvad private IP’er og offentlige IP’er er separat, såvel som deres forskelle, og hvordan de arbejder sammen for at give internetadgang til hverdagsbrugere.

Hvad er en privat IP -adresse?

En privat IP -adresse er en adresse leveret af netværksenheder, der kun bruges i et internt netværk. Også kaldet en lokal IP eller intern IP, tildeles en privat IP -adresse til en enkelt enhed på et privat netværk – såsom dit hjemmenetværk – for at tillade enhedskommunikation og forhindre IP -konflikt mellem enheder. Disse IP -adresser opretter ikke forbindelse til internettet på egen hånd; I stedet opretter de forbindelse til hjemmenetværket, der har en IP -adresse, der opretter forbindelse til resten af ​​internettet.

Routere tildeler hver privat IP inden for det lokale netværk (LAN) fra Internet -tildelte Numbers Authority (IANA). Det er muligt for to enheder på to separate netværk at have den samme private IP, men ingen to enheder kan det samme netværk dele den samme private IP.

Routere kan tildele private IP’er fra flere private IP -adresserområder. De er adresser, der starter med 10.x.x.X, ligesom 10.0.0.1; adresser, der starter med 192.168.x.X, ligesom 192.168.10.1 og 192.168.12.1; og IPS i 172.16.0.0 – 172.31.255.255 rækkevidde.

For at bestemme, hvilken IP du ser. Hvis du tjekker din IP -adresse på din enhed, og du ser, at det ser ud som et af disse numre, ved du, at du ser din enheds private IP.

Hvad er en offentlig IP -adresse?

Private IP’er bruges kun på lokale netværk og kan ikke oprette forbindelse til internettet. På den anden side er det primære formål med en offentlig IP at oprette forbindelse til internettet. Offentlige IP’er er tildelt enheder på lokale netværk, som routere, af en internetudbyder (ISP).

Offentlig IP vs privat IP visuelt

Når du gennemser internettet, er din offentlige IP den adresse, der er synlig. Af denne grund er offentlige IP’er også kendt som eksterne IP -adresser. Når brugere ønsker at skjule deres IP -adresse eller holde deres IP privat, er det den offentlige IP -adresse, de søger at dække; En privat IP -adresse opretter aldrig forbindelse til det bredere internet, som en offentlig IP gør.

Offentlig IPS -ændring baseret på det netværk, som din enhed er tilsluttet til. Du kan se din offentlige IP -adresse – og IP -adresseoplysninger – om whatismyip.COM -hjemmeside.

Forståelse af offentlig IP vs. Private IP -adresser

Når man overvejer offentlig vs. Private IP -adresser, det kan være svært at forstå forskellen mellem de to, da de begge er IP -adresser og begge forbundet til din internetoplevelse. For at skelne mellem de to skal du dog overveje nedenstående tabel:

Privat IP -adresse Offentlig IP -adresse
Bruges til at oprette forbindelse til andre enheder på det samme Local Area Network (LAN) Bruges til at oprette forbindelse til Internettet i et bredt netværk (WAN)
Tildelt af netværksenheden, som routeren Tildelt af en internetudbyder
Samme adresse, der kan bruges til flere enheder, så længe de ikke er på det samme netværk Skal være anderledes for at undgå IP -konflikt
Fundet i individuelle enhedsindstillinger Fundet via en online søgning
Adgang på tværs af det lokale netværk Adgang på tværs af hele internettet
Adresse begrænset til et vist antal sæt – klasse A, klasse B eller klasse C Adresse kan være enhver række numre uden for dem, der er afsat til klasse A, B eller C
Ændringer baseret på netværksforbindelse Ændres typisk med jævne mellemrum, da de fleste internetudbyder bruger dynamiske IP -adressesystemer

Hvorfor er der to slags IP’er?

I starten af ​​internettet var kun IPv4 offentlige IP’er i brug. Da langt færre enheder tilsluttet online, modtog hver enhed en offentlig adresse til at oprette forbindelse direkte. Efterhånden som internettet voksede, havde den begrænsede mængde offentlig IPv4 -adresser ikke længere kapaciteten til at dække alle enheder.

På grund af dette problem dukkede Nat op. Med netværksadresseoversættelse (NAT) var individuelle enheder som routere i stand til at arbejde som formidler mellem offentligt og privat netværk. NAT etablerede netværk repræsenteret af en enkelt offentlig IPv4 -adresse, men består af private IPv4 -adresser.

Selvom IPv6 -adresser er blevet den nye løsning på IPv4 -udmattelse, bruges de offentlige og private adresser på NAT stadig til at forbinde computerenheder til hinanden og til internettet.

Hvordan ved jeg, om min IP -adresse er offentlig eller privat?

Den nemmeste måde at vide, om din IP -adresse er en offentlig IP eller en privat IP, er ved at se på IP -nummeret. Hvis det er inden for et af følgende intervaller, er det en privat IP -adresse:

  • 10.0.0.0 – 10.255.255.255 (klasse A)
  • 172.16.0.0 – 172.31.255.255 (klasse B)
  • 192.168.0.0 – 192.168.255.255 (klasse C)

Hvis det er et hvilket som helst nummer uden for dette interval, er det en offentlig IP -adresse.

Selvom dette fortæller dig, om en IP er offentlig eller privat, skal du bemærke, at alle enheder har både en offentlig IP og en privat IP; Det er ikke en hverken-eller situation. Områderne ovenfor kan hjælpe dig med at identificere, hvilke der er hvilket.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er en lokal IP -adresse?

En lokal IP -adresse er en anden betegnelse for en privat IP -adresse. Det er tildelt en enhed på et lokalt netværk (LAN) som dit hjemmenetværk, og derfor forbinder det derfor ikke direkte til internettet.

Er en lokal IP det samme som privat IP?

Ja, en lokal IP er den samme som en privat IP. Begge disse er også kendt som interne IP -adresser. Intern IP, lokal IP og privat IP er alle udskiftelige betingelser for den samme adresse – den unikke private IP -adresse, der er tildelt på et lokalt netværk.

Er en offentlig IP bedre end en privat IP?

Hverken en offentlig IP eller en privat IP er bedre end den anden. Begge er nødvendige for at oprette forbindelse til andre enheder på et netværk og få adgang til internettet.

Hvordan bestemmer jeg min offentlige og private IP?

For at bestemme din offentlige IP -adresse skal du gå til Whatismyip.COM -hjemmeside. Dette viser din offentlige IPv4 -adresse, IPv6 -adresse, når den er tilgængelig, og detaljer om din IP.

For at bestemme din private IP -adresse skal du sandsynligvis gå til din enheds indstillinger. Placeringen af ​​din private IP varierer dog på hver enhed, så tjek specifikke instruktioner til din enhed for at finde din private adresse.

  • Sælg ikke mine personlige oplysninger
  • Ændring af samtykke