Hvad er en VPN

Protokoller er vigtige for en VPN’s sikkerhed, og du kan bruge forskellige baseret på din præference. Jeg anbefaler, at du kigger efter tjenester, der tilbyder openvpn, IKEV2 eller Wireguard.

Hvad er en VPN? Virtuelle private netværk 101

Et VPN eller virtuelt privat netværk er et værktøj, der krypterer din internettrafik og skjuler din IP (internetprotokol) adresse til Sørg for en sikker og privat forbindelse til Internettet. Denne kryptering forhindrer tredjepart i at snuppe eller indsamle data om din aktivitet, fordi alle oplysninger forbliver skjult bag en kode.

  • Lav din browsing privat
  • Skjul din IP (internetprotokol) adresse
  • Stop din internetudbyder i at spore dig

Så hvad kan en VPN gøre for dig?

Forbedre din sikkerhed

Ved at kryptere din trafik beskytter en VPN dig mod en række cyberattacks. Det er især nyttigt, hvis du bruger offentlig Wi-Fi, da det udgør flere trusler end dit hjemmenetværk.

Overvinde undertrykkende censur

Nogle undertrykkende regeringer censurerer kraftigt brugen af ​​internettet. En VPN kan hjælpe dig med at overvinde disse begrænsninger og nyde det bedste, som World Wide Web har at tilbyde.

Beskyt dit privatliv

Surfshark parrer kryptering med en streng politik uden logs for at holde dig sikker fra annoncører, internetudbydere (internetudbydere) og alle andre tredjeparter, der ønsker at drage fordel af dine data.

Forbedre online spil

Online -spil kan lække lige så meget dyrebare data, som surfing på nettet gør. Brug en VPN for at sikre dig, at det ikke sker, og beskyt dig selv mod datalækager, DDoS -angreb og ISP -throttling, når du spiller.

Stream indhold sikkert

Ikke kun holder en VPN dig privat, når du ser dine yndlingsshows online, men det kan også hjælpe med at overvinde ISP -throttling. Resultatet-en sikker og bufferfri visningsoplevelse.

Reducer prisdiskriminering

Nogle websteder bruger din placering og cookies til at skræddersy priserne for deres varer eller tjenester. Med en VPN kan du undgå sådan markedsføringspraksis og spare en bukke, når du handler online.

Interesseret i flere detaljer? Læs vores artikel om VPN -fordele !

Ansvarsfraskrivelse : Vi forbyder at bruge surfshark -tjenester til eventuelle ulovlige formål, som det er imod vores servicevilkår. Sørg for at handle i overensstemmelse med alle gældende love og regler for streamingtjenesteudbydere.

Sikkerhed online & offline
Pas på dine online aktiviteter, enhedssikkerhed og digital identitet
Skift din IP -adresse og hold dig sikker online med en VPN
Fastgør din enhed med malware, spyware og virusbeskyttelse
Få realtids e-mail, kreditkort og ID-overtrædelsesalarmer

Hvordan fungerer en VPN?

  1. VPN skaber en sikker forbindelse

Ved at oprette forbindelse til internettet med en VPN etablerer du en sikker virtuel tunnel mellem din enhed og internettet via en VPN -server. Denne tunnel bruges derefter til at overføre al din internettrafik.

  1. VPN ændrer din IP -adresse

Når din internettrafik går gennem VPN -tunnelen, ændres din IP -adresse. I stedet for at se din IP -adresse, de websteder og tjenester, du besøger, se IP -adressen på VPN -serveren.

En VPN krypterer al din trafik for at sikre, at tunnelprocessen er sikker. Krypteringen skjuler dine data under en kode, så ingen tredjepart kan få adgang til dine følsomme oplysninger.

At forstå det grundlæggende i en VPN

Hvad er en VPN -tunnel?

Hvad er en VPN -tunnel?

En VPN -tunnel er en sikker forbindelse mellem din enhed og internettet . Tunneling er afhængig af indkapsling , som skjuler VPN -kommunikation på det offentlige internet. Så hvis nogen skulle kontrollere din internetforbindelse, ville de se, at du bruger en VPN, men ikke hvad du laver.

Hvad er en VPN -server?

En VPN -server er bare en Standard internetserver konfigureret med VPN -software . Din trafik dirigeres først gennem serveren, før den når internettet. Dette giver VPN mulighed for at skjule din faktiske IP -adresse og holde dine data beskyttet mod snoopers.

Hvad er en VPN -server?

Hvad er en IP -adresse?

Hvad er en IP -adresse?

En Internet Protocol (IP) -adresse er en digital etiket, der bruges til at opnå kommunikation mellem netværk. Det er vant til Identificer dig og din placering i netværket . En VPN skjuler din IP -adresse, der forhindrer websteder i at indsamle oplysninger om dig.

Hvad er kryptering?

VPN’er bruger kryptering til kode og sikre dine data . VPN -klienten og serveren genererer en nøgle, når du opretter forbindelse til en VPN. Nøglen bruges til at kode og afkode dine data, hver gang de kører gennem en krypteret tunnel. Ingen tredjeparter har nøglen, så dine data ligner gibberish, hvis de prøver at aflytte din forbindelse.

Krypteringens sikkerhed afhænger af den chiffer, der bruges. Det AES 256-bit chiffer betragtes som den bedste krypteringsalgoritme og bruges af den amerikanske regering, NSA og pålidelige VPN -tjenesteudbydere, inklusive Surfshark.

Hvad skjuler en VPN?

En VPN gemmer sig og krypterer al din internettrafik. Dette inkluderer din IP -adresse, placering, de websteder, du besøger, og hvad du gør på disse websteder. Når det er sagt, kan en VPN ikke skjule nogen oplysninger, du vælger at vise, såsom sociale medieindlæg eller de oplysninger, du giver for at registrere på websteder.

Kan du skjule dette? Med en VPN Uden en VPN
IP-adresse Skjult Udsat
Beliggenhed Skjult Udsat
Gennemse vaner Skjult Udsat
Internettrafik Krypteret Udsat
E -mail, du bruger til at registrere Udsat Udsat
Kreditkortoplysninger, der bruges til køb Udsat Udsat
Googling, når den er logget ind på din Google -konto Udsat Udsat
Oplysninger, du lægger på sociale medier Udsat Udsat
Målrettede annoncer Minimal Meget hyppig

Hvis du gerne vil vide mere, skal du læse vores artikel om, hvad en VPN skjuler .

Gør en VPN dig fuldt anonym?

Nej, en VPN gør dig ikke helt anonym . Faktisk er der ingen måde, du kan være fuldt anonym på nettet. Hvad du kan gøre er Forbedrer dit online privatliv med en VPN betydeligt . Mens det ikke skjuler alle spor af din internetbrug, krypterer det dine data, skjuler din IP og beskytter dig mod trackers.

Hvor sikker er en VPN?

Få surfshark

Hvor sikker er en VPN?

En VPN er meget sikker, hvis den bruger de bedste krypterings- og forbindelsesprotokoller, som Surfshark gør.

De fleste sikkerhedsforanstaltninger er foretaget for at være for kedelige til at knække. For eksempel kunne en krypteret session tage billioner af år at afkode (afhængigt af den anvendte computer).

Selv hvis nogen formåede at knække krypteringen, har mange VPN -udbydere som Surfshark implementeret noget kaldet Perfect Forward Secrecy (PFS). Dette betyder, at en VPN -klient genererer en ny nøgle hvert 7. minut eller deromkring. Dette holder dine private data uden for dårlige skuespilers rækkevidde.

Hvad er de typer VPN’er?

Selvom der ikke er nogen hård og hurtig ISO-godkendt klassificering af VPN-typer, er her de aktuelt aftalte definitioner:

Fjernadgang VPN

En fjernadgang VPN giver brugeren mulighed for at oprette forbindelse til et eksternt netværk sikkert. Det hjælper med at simulere det sikkerhedsniveau, du ville have ved at oprette forbindelse til det netværk fra et sikkert sted. Da arbejde-fra-hjem er blevet mere almindelig, har denne VPN-type set en enorm stigning i popularitet, da det giver medarbejderne mulighed for at etablere en sikker forbindelse til et eksternt arbejdsnetværk.

Site-to-site VPN

Site-to-site VPN’er forbinder intranet til netværk. Dette er nyttigt for store virksomheder med kontorer over hele verden. Mens kontorets intranetter er spredt overalt, forbinder VPN’s sted til stedet dem til et enkelt, problemfrit netværk, som medarbejderne kan bruge uden at skulle konfigurere og oprette forbindelse til andre netværk.

Personlig VPN

Personlige VPN’er er beregnet til individuelle brugere. I stedet for at oprette forbindelse til et andet netværk, forbinder det brugere til en VPN -server på en sikker, krypteret måde. Fordelen ved dette er, at når en bruger får adgang til et websted eller en tjeneste med en personlig VPN, mener, at websted eller service mener, at de opretter forbindelse fra VPN -serveren, ikke deres hjemmenetværk. Surfshark og de fleste andre populære VPN’er er personlige VPN’er.

VPN -protokoller

VPN -protokoller påvirker ikke din forbindelseshastighed, stabilitet og sikkerhed væsentligt væsentligt. De bestemmer dog, hvordan dine VPN -forbindelser fungerer fra start til slut. Mens der findes en hel del VPN -protokoller, er her nogle af de bedste at bruge lige nu:

OpenVpn

OpenVPN er en open source VPN-protokol. Det er hurtigt, sikkert og kompatibelt med mange routere. Fordi det er open sourced, er dens kode undersøgt gennem og gennem cybersecurity-eksperter over hele verden. Det er en betroet arbejdshest, men har en tendens til at fungere værre end IKEV2 og Wireguard.

Tilgængelig på: Windows, MacOS, Android, iOS, Linux og BSD.

Understøttet af Surfshark: Ja

Wireguard®

Wireguard® er en relativt ny protokol, der er bygget til at overgå OpenVPN og IPsec i strømbrug og ydeevne med kun 4.000 kodelinjer. Som det står, er Wireguard den hurtigste VPN -protokol, der er tilgængelig i dag.

Tilgængelig på: Windows, MacOS, Android, iOS, FreeBSD, NetBSD, OpenBSD og andre.

Understøttet af Surfshark: Ja

IKEV2/IPSEC

Internet Key Exchange Version 2 (IKEV2) er på niveau med Wireguards kvalitet. Det kan overgå andre protokoller med hensyn til hastighed, når man skifter netværk og ved kortere afstandsforbindelser, hvilket gør det populært blandt mobile brugere.

Tilgængelig på: MacOS, Android, iOS, Linux, Blackberry, Unix og andre.

Understøttet af Surfshark: Ja

Sådan vælger du en VPN -tjeneste

Nu hvor du har besluttet, at du har brug for en VPN, skal du vide, hvad du skal kigge efter, når du vælger en udbyder. Her er de væsentlige ting at se ud efter:

Serverdækning

En stærk VPN -udbyder skal have god verdensomspændende VPN -serverdækning. Dette giver dig flere placeringer at vælge imellem og vil reducere serverbelastningen.

VPN -kryptering

En sikker VPN -krypteringsalgoritme er vigtig. Sørg for at kigge efter AES-256-chifferen-en nuværende standard i branchen.

Serverbelastning

Hvis der ikke er nok servere til at afbalancere brugerbelastningen, vil forbindelseshastighederne lide og blive langsom.

VPN -protokoller

Protokoller er vigtige for en VPN’s sikkerhed, og du kan bruge forskellige baseret på din præference. Jeg anbefaler, at du kigger efter tjenester, der tilbyder openvpn, IKEV2 eller Wireguard.

Multihop

Multihop er en VPN -funktion, der leder din trafik gennem flere servere samtidigt. Det er ikke vigtigt, men det kan give din online sikkerhed et ekstra spark.

Obfuscated VPN -servere

Når du opretter forbindelse til en tilsløret server, virker din trafik som regelmæssig internettrafik. Dette hjælper med at omgå VPN -blokkeere og beskytter dig mod undertrykkende regeringer.

Enhedsstøtte

Før du køber en VPN, skal du sørge for, at den understøtter den enhed, du ønsker at sikre. Surfshark understøtter alle større platforme, såsom iOS, MACOS, Android, Windows, Linux og mere.

Ram-kun servere

Ram-kun servere bliver en hæfteklamme for enhver god VPN-service. Når de kører på RAM, tørrer servere automatisk alle dataene, når de er slukket.

Privatlivspolitikken

En solid privatlivspolitik er en af ​​de vigtigste dele af enhver VPN -service. Det er et øjeblikkeligt rødt flag, hvis din VPN -udbyder ikke har en privatlivspolitik, eller hvis de logger følsomme oplysninger uden nogen angivet grund.

Hvad er en VPN

О этой странице

Ы зареοистрирykkeаи подозрителный трафик, иходий из Вашей сетии. С помdщ. Sl?

Эта страницabet которые наршают уовиånden. Страunde. Эо этоia.

Источникомапросов может сить вредносноærdighede по, подаred м н н и и и и и и и и и и и и и и и и и и и и и и и и и и и и edet. ызапросов. Если вы используете общий доступ в Интернет, проблема может быть с компьютером с таким же IP-адресом, как у вас. Обратитес к своiel. Подробнfe.

Проверка по сову может таже поvende з € е ы п п п пember, еи вы водит U iel.

Hvad er en VPN

О этой странице

Ы зареοистрирykkeаи подозрителный трафик, иходий из Вашей сетии. С помdщ. Sl?

Эта страницabet которые наршают уовиånden. Страunde. Эо этоia.

Источникомапросов может сить вредносноærdighede по, подаred м н н и и и и и и и и и и и и и и и и и и и и и и и и и и и и edet. ызапросов. Если вы используете общий доступ в Интернет, проблема может быть с компьютером с таким же IP-адресом, как у вас. Обратитес к своiel. Подробнfe.

Проверка по сову может таже поvende з € е ы п п п пember, еи вы водит U iel.