Hvad er en VPN, og hvorfor du (virkelig) har brug for en i 2023

Contents

Annoncer efter penge. Vi kan blive kompenseret, hvis du klikker på denne annonce. Annonce

Hvad er en VPN, og hvordan får jeg en

О этой странице

Ы зареοистрирykkeаи подозрителный трафик, иходий из Вашей сетии. С помdщ. Sl?

Эта страницabet которые наршают уовиånden. Страunde. Эо этоia.

Источникомапросов может сить вредносноærdighede по, подаred м н н и и и и и и и и и и и и и и и и и и и и и и и и и и и и edet. ызапросов. Если вы используете общий доступ в Интернет, проблема может быть с компьютером с таким же IP-адресом, как у вас. Обратитес к своiel. Подробнfe.

Проверка по сову может таже поvende з € е ы п п п пember, еи вы водит U iel.

Hvad er en VPN, og hvorfor du (virkelig) har brug for en i 2023

Hvad er en VPN, og hvorfor du (virkelig) har brug for en i 2023

En VPN (virtuelt privat netværk) er en simpel app, der er formålet er at forbedre din online sikkerhed og privatliv. VPN’er krypterer din trafik og sender din online aktivitet gennem en af ​​deres private servere. Denne proces skjuler din IP -adresse og andre identificerbare data, som din placering, gennemsøgningsaktivitet og gennemsøgningsmønstre.

Men VPN’er bruges ofte af mere end bare sikkerheds- og privatlivets fred. Mange mennesker bruger dem også til at få adgang til regionalt begrænset indhold. F.eks.

Mange mennesker bor i lande med strenge internetbegrænsninger og kan ikke engang få adgang til websteder som Google eller Facebook uden hjælp fra en VPN til at maskere deres sande placering.

VPN’er er meget enkle at konfigurere og bruge – hvis du er klar til at komme i gang, anbefaler jeg at prøve ExpressVPN. Ud af de 150 VPN’er tester mit team og jeg regelmæssigt, det er en af ​​de mest brugervenlige og allrounded, hvilket gør det velegnet til ethvert formål. Det leveres også med en solid pengene-tilbage-garanti-hvis du finder ud af, at det ikke er for dig, kan du få en fuld refusion inden for 30 dage.

Kort til tiden? Her er de bedste VPN’er for begyndere i 2023

 1. Expressvpn-den bedste all-round VPN. Det er nemt at bruge, hurtigt og pålideligt til browsing, streaming og torrenting. Du kan prøve ExpressVPN risikofri, da det kommer med en 30-dages pengene-tilbage-garanti.
 2. Cyberghost – Specialservere, der er bekvemt mærket baseret på aktiviteten (streaming, download, spil). Dette gør det nemt at finde den bedste forbindelse til dine behov.
 3. Privat internetadgang – Dets servernetværk giver dig mulighed for at få adgang til globalt indhold uden tøven, men appens tilpasningsmuligheder kan være overvældende i starten.
 4. Nordvpn – Trusselbeskyttelse giver dig forbedret beskyttelse mod annoncer, trackere og malware. Men dets desktop -apps tager et stykke tid at oprette forbindelse nogle gange.
 5. Surfshark – Stærke sikkerhedsfunktioner, der ikke er vanskelige at bruge, men det er baseret i Holland, som ikke er godt til privatlivets fred.

Hvorfor har jeg brug for en VPN?

Internettet er fuld af uønskede farer, der truer dit online privatliv og sikkerhed. Mest bemærkelsesværdigt kan ondsindede parter indsamle dine data, spore din online aktivitet og aflytte din forbindelse. Nogle netværk har også begrænsninger, der blokerer visse websteder, hvilket reducerer din online frihed markant.

En VPN er en værdig investering, hvis du tager dit online privatliv og sikkerhed alvorligt. Det holder dig sikker mod overtrædelser af privatlivets fred og giver adgang til blokerede websteder. Det forhindrer også tredjepart som Google, Facebook eller din internetudbyder i at spore dine online bevægelser. Med det i tankerne er her nogle grunde til, at du skal få en VPN.

VPN’er krypterer alle dine data

En VPN krypterer din forbindelse, når du opretter forbindelse til dets private servere. For at sige det kort bruger kryptering en hemmelig nøgle (eller kode) til at omdanne dine almindelige data. Det er ikke muligt at læse den uden den originale nøgle, der kan bruges til at dekryptere den. Dette gør din online adfærd og aktiviteter ulæselige for udenforstående. Da de fleste VPN’er bruger kryptering af militær kvalitet, er det dybest set umuligt for nogen at se, hvad du laver online.

Derfor, Ingen kan se din browseraktivitet eller aflytte din forbindelse – inklusive din internetudbyder – Fordi det ligner en tilfældig række numre. Det betyder også, at din internetudbyder ikke kan smide dine hastigheder, hvis du er engageret i aktiviteter med høj båndbredde som spil. Men det er endnu mere vigtigt på offentlige WiFi -netværk, fordi hackere let kan trænge ind i din trafik for at erhverve adgangskoder, kreditkortnumre og mere.

De fleste VPN’er bruger AES 256-bit kryptering, det stærkeste krypteringsniveau til rådighed. 256 er den længste krypteringsnøgle, og jo længere er nøglen, jo mere tid det tager at dekryptere. Det bruges af førende sikkerhedsbureauer og regeringer til at beskytte meget følsomme data.

VPN’er skjuler din faktiske placering

Din faktiske IP -adresse er synlig uden VPN, Hvilket betyder, at uønskede parter kan bruge det til at bestemme din faktiske placering. (Din IP -adresse er ligesom dit telefonnummer, men til din internetforbindelse.) Dette er farligt, når det kombineres med andre personlige data, fordi det bliver let at identificere dig, hvilket gør dig sårbar over for online -angreb. Indtrængende fester som annoncører kan også bruge disse oplysninger til at målrette dig med annoncer, mens din internetudbyder kunne gemme dem og overdrage det uden din viden.

En VPN skjuler din faktiske IP -adresse ved at erstatte den med en anden og beskytte dit online privatliv. Derfor, Du kan bruge en VPN til at skjule din rigtige placering og online identitet, uanset din placering. Men husk, at ulovlige aktiviteter stadig er forbudt med en VPN, så vær altid forsigtig.

Adgang til geo-begrænset indhold

På grund af licensforskrifter, Streamingsteder som Netflix har forskellige shows tilgængelige i forskellige lande. For eksempel kan du ikke få adgang til titler, der er specifikke for Netflix os gennem Netflix Tyskland (eller ethvert andet globalt bibliotek). Du har kun adgang til Netflix -biblioteket i det land, du er fysisk placeret i.

Tilsvarende, Nogle streamingsteder kan ikke fås overhovedet adgang uden for visse lande. For eksempel er Hulu kun tilgængelig i USA og Japan. Hvis du prøver at se et show på Hulu uden for disse lande, vil din IP -adresse give væk din rigtige placering, og du bliver øjeblikkeligt blokeret.

Som allerede etableret ændrer VPNS din IP -adresse og får det til at virke som om du bruger internettet på et andet sted (efter at du vælger). Tilslutning til en VPN-server i et andet land hjælper dig med at omgå geo-begrænsninger på streamingsteder. På den måde kan du se dit yndlingsindhold uanset din fysiske placering.

Fjernelse af streamingsteder er en af ​​de mest almindelige årsager til at bruge en VPN, men En VPN kan også give dig adgang til andre typer regionlåst indhold. For eksempel kan det også hjælpe dig med at få adgang til internationale spilservere eller regionalt begrænsede spil.

Komme rundt i regeringens censur

En VPN kan også give brugerne gratis og åben adgang til internettet. Nogle lande (som Kina og Rusland) blokerer adgang til populære websteder og apps, herunder Facebook, Google, YouTube og WhatsApp. Dette gør det vanskeligt at nyde globalt indhold, kommunikere frit med dem, du holder af, og følg med globale nyheder, mens du rejser til bestemte steder.

Nogle VPN’er har specielle funktioner (som tilsløring eller “stealth -tilstand”) designet til at give adgang til disse tjenester, selv på de mest restriktive netværk. Men vær opmærksom på, at brug af en VPN eller adgang til forbudte websteder på steder, der pålægger tunge internetbegrænsninger, kan være ulovlige. Holdet hos VPNMentor kondonerer ikke den ulovlige brug af VPN’er. Foretag altid din research og kontroller de seneste lokale love for at forhindre, at der ved et uheld kommer i problemer.

Torrent anonymt

En VPN hjælper dig også med at bevare anonymitet, når du torrenting. Ved at kryptere din forbindelse og skjule din rigtige IP -adresse, sikrer VPN’er, at ingen på P2P -netværket (eller endda din internetudbyder) kan se din rigtige IP eller registrere din torrentingaktivitet. Men vær opmærksom på, at download af ophavsretligt beskyttet indhold er ulovligt, uanset om du bruger en VPN eller ej.

Når du bruger en VPN, deler du typisk den samme IP -adresse med hundreder eller tusinder af andre brugere. Dette gør det meget sværere for tredjepart at spore din torrentende aktivitet tilbage til dig.

Bloker annoncer og malware

Nogle VPN’er har indbygget AD, malware og/eller tracker-blokkeere For at beskytte dit privatliv og forhindre din enhed i at blive inficeret. Disse funktioner kan normalt tændes i dine VPN -indstillinger. De lader dig nyde websteder som YouTube uden irriterende annoncer og yderligere beskytte dig mod hackere og sporing, hvilket også er meget praktisk til torrenting.

Hvordan holder en VPN mig sikker?

En VPNs vigtigste sikkerhedsfunktioner er at kryptere din forbindelse og rute din trafik gennem en privat server. Du deler normalt også en VPN -servers IP -adresse med andre brugere, hvilket tilføjer et andet lag af anonymitet, da en enkelt IP ikke kan knyttes til en enkelt bruger.

Dette er bare de væsentlige funktioner, som enhver VPN skal tilbyde. Nedenfor har jeg opsummeret et par ekstra måder, en VPN kan holde dig sikker online.

Privatlivsfunktioner

At få en VPN, der er seriøs med dit privatliv, er afgørende, fordi den har fuld adgang til din online aktivitet. Den vigtigste privatlivsfunktion er en streng politik uden logs, der garanterer, at din VPN ikke sporer eller indsamler dine data. Det betyder, at der ikke vil være noget at udlevere, hvis regeringsmyndighederne anmoder om det som en del af en undersøgelse, eller hvis dens servere er kompromitteret.

Mange VPN’er hævder at være en ikke-logs VPN, men kun nogle af dem er faktisk. De mest pålidelige VPN’er gennemgår regelmæssige revisioner, hvor sikkerhedsselskaber analyserer VPN’s privatlivspolitik mod dens praksis. Dette sikrer, at VPN -udbyderen virkelig overholder sine løfter om at holde dine data private.

En anden faktor, der skal overvejes, er, hvor VPN er placeret, da den altid udsættes for love om datalagring i sit hjemland. Det er bedst at vælge en VPN på et sted med venlige privatlivslove og ikke placeret i 14-Eyes Alliance. Dette betyder, at selv hvis en regering anmodede om, at en VPN -overlevering over dine data, ville VPN ikke behøver at overholde.

Forebyggelse af datalækage

Alle velrenommerede VPN’er tilbyder DNS/IP -lækagebeskyttelse for at forhindre, at dine personlige data udsættes online. At holde din IP og DNS-adresse privat sikrer, at tredjepart ikke får adgang til følsom info, såsom din placering og browsingaktivitet.

Det er let at teste din VPN for DNS/IP -lækager. Bare gå over til et websted som iPleak.net efter at have oprettet forbindelse til en server. Vent derefter et par sekunder, indtil den afslører, at den IP -adresse, din enhed er forbundet til. Så længe det kun viser dig IP for VPN, betyder det, at du er fuldt beskyttet.

En anden måde, en VPN beskytter dig mod utilsigtede datalækager, er gennem dræbskontaktfunktionen. En dræbskontakt blokerer automatisk din internetadgang, hvis din VPN -forbindelse mislykkes, hvilket forhindrer, at datalækager opstår, mens VPN er frakoblet. Denne funktion er især vigtig, når man torrent eller bruger et offentligt WiFi -netværk.

Bare et lille tip: Ikke hver VPN leveres med Kill Switch, der allerede er aktiveret, så det er bedst at kontrollere indstillingsmenuen for at sikre, at den er tændt.

Sikre forbindelser

VPNS bruger protokoller til at bestemme, hvordan en VPN transmitterer data mellem din enhed og VPN -serveren. De er et sæt regler, der bestemmer sikkerhed og stabilitet. En anstændig VPN giver dig mulighed for at vælge mellem forskellige protokoller, der giver forskellige balancer af hastighed og sikkerhed. Nogle er mere avancerede og bedre end andre, så det er vigtigt at vælge den rigtige.

Nogle VPN’er har designet deres egne protokoller At tilbyde bedre sikkerhed, privatliv eller hastigheder. F.eks.

Her er nogle af de mest almindelige protokoller fra en VPN (beordret fra sikreste til ikke så sikker):

 • OpenVpn – En åbnet kildeprotokol, der er kendt for sin pålidelighed og sikkerhed. At være open source betyder, at dens kodning er offentlig, og enhver kan anbefale ændringer for at gøre det mere sikkert. Det er meget populært og krypterer brugen i begge ender, hvilket betyder, at kun afsenderen og modtageren har krypteringsnøglen. Det er også regelmæssigt opgraderet og forbedret, hvilket forbedrer sikkerheden.
 • Wireguard – En anden open source-protokol, der er hurtigere end OpenVPN og lige så sikker. Det anbefales stærkt til streaming, spil og videoopkald. Men det har måske nogle uopdagede sårbarheder, fordi det stadig er relativt nyt.
 • IKEV2 – En pålidelig protokol, der har lignende hastigheder til OpenVPN. Det kan beskytte dig, mens du skifter fra et mobilnetværk til wifi, fordi det er meget stabilt. Det er dog mindre sikkert end OpenVPN og Wireguard, så det bruges bedst som en backup -mulighed.
 • Sstp – En ældre protokol til vinduer, der ligner OpenVPN, fordi kun modtageren og afsenderen kan dekryptere forbindelsen. Det er godt til at omgå firewalls, men dens hastigheder er ikke store.
 • L2tp/ipsec – En forældet protokol, der hovedsageligt bruges på smartphones. Det giver ikke kryptering, og dens hastigheder er langsomme, så du bør undgå det.

Hvordan fungerer en VPN?

Her er en forklaring på, hvordan en VPN fungerer i få trin:

 1. Når du opretter forbindelse til VPN -appen, opretter den en sikker og krypteret forbindelse mellem din enhed og den valgte server. Det er som at bygge en hemmelig tunnel til din internettrafik.
 2. Din trafik sendes gennem denne krypterede tunnel til VPN -serveren, der fungerer som en mellemmand mellem din enhed og de websteder, du vil få adgang til. Det maskerer din rigtige IP -adresse og tildeler dig en midlertidig, der er knyttet til serverens placering.
 3. Dine krypterede data rejser fra VPN -serveren til destinationswebstedet eller -tjenesten, hvilket gør det vanskeligt for andre at spionere på eller aflytte dine online aktiviteter.
 4. Hjemmesiden eller tjenesten sender de ønskede oplysninger tilbage til VPN -serveren, der krypterer og sender den tilbage til din enhed gennem den sikre tunnel.
 5. Din enhed modtager de krypterede data, og VPN -softwaren dekrypterer dem, hvilket gør det læseligt for dig at få adgang til.

Er der nogen ulemper, når du bruger en VPN?

Først og fremmest skal du vide det Fordelene ved at bruge en VPN opvejer stærkt eventuelle ulemper. Når det er sagt, er der et par ting, du skal være opmærksom på, inden du opretter forbindelse til en VPN -server.

 • Det kan reducere din hastighed. Nogle VPN’er vil bremse dine internethastigheder mere end andre. Dette skyldes kryptering og den afstand, dine data rejser for at nå VPN -serveren – jo længere serveren, jo større er afmatningen i de fleste tilfælde. De bedste VPN’er har dog hurtige servere til at holde hastighedstab minimal.
 • Nogle VPN’er kan kompromittere dit privatliv. Gratis VPN’er er især skyldige i dette, men endda nogle betalte VPN’er er blevet fanget, der ligger om at være “no-logs” VPN’er. Det er bedst at vælge en VPN, der overholder en streng politik uden loger, der er blevet uafhængigt revideret af sikkerhedsfirmaer.
 • VPNS koster penge. Det er ingen hemmelighed, at VPN’er er abonnementsbaserede tjenester, der opkræver løbende gebyrer. De fleste VPN’er er dog kun få dollars om måneden, så de er virkelig overkommelige. Plus, de tilbyder normalt pengene-tilbage garantier, der lader dig teste tjenesten først og få en refusion inden for en bestemt tidsramme. På den måde behøver du ikke at forpligte dig til et abonnement, før du er sikker på, at du er tilfreds med det.
 • Dårlige VPN’er har begrænsede servere og IP -adresser. Nogle VPN’er har små servernetværk eller forældede infrastrukturer. Hvis en VPN ikke opdaterer deres IP’er og servere, vil du sandsynligvis løbe ind i dårlige forbindelser og begrænsede kapaciteter. Anerkendte VPN’er (som ExpressVPN) opdaterer konstant deres netværk. Sig Netflix blokerer for en af ​​VPN IP’erne, og det holder op med at fungere – ExpressVPN erstatter denne IP med en, der fungerer inden for et par dage.
 • Nogle lande begrænser eller forbyder VPN’er. Visse lande som Kina, Rusland og Iran begrænser eller forbyder enten VPN’er, så det kan være vanskeligt eller endda risikabelt at bruge en på disse steder. Disse lande blokerer normalt også VPN -websteder helt, så du har muligvis problemer med at downloade en, hvis du ikke gør det før rejsen. Når det er sagt, kondolerer mit team ikke en VPN ulovligt, så sørg for at læse op om den lokale lov og bruge VPN’er ansvarligt.

Hvor meget koster VPN’er?

Omkostningerne ved en VPN kan variere meget fra en tjeneste til en anden afhængig af flere faktorer, herunder selve VPN – velrenommerede VPN’er, der tilbyder avancerede funktioner, er typisk dyrere.

Plus, du får normalt forskellige priser afhængigt af hvor længe du vil forpligte dig til VPN. Månedlige abonnementer er ofte dyrere end langsigtede planer. Du kan normalt få betydelige rabatter og besparelser på årlige og 2-årige planer. Selvom der er en lille fangst – skal du betale hele abonnementet på forhånd.

Generelt sagt, En VPN bør ikke koste dig mere end $ 5-7 om måneden Hvis du vælger at abonnere årligt. Hvis du vil betale en måned til måned, kan prisen nå op til $ 13, afhængigt af VPN. Medmindre du leder efter en kortvarig VPN-service, anbefaler jeg ikke at betale månedligt, da disse omkostninger hurtigt tilføjer.

Kan jeg bruge en gratis VPN?

Gratis VPN’er har en tendens til ikke at være så sikre eller pålidelige som Premium VPN -tjenester, Så jeg anbefaler ikke at bruge en. Selvom de fleste hævder at have strenge politikker uden logs, har nogle vist sig at indsamle og sælge brugeroplysninger til fortjeneste. De fleste gratis VPN’er tjener også ved at vise annoncer, som kan forstyrre din oplevelse, mens du bruger tjenesten og endda inficerer din enhed med malware.

Plus, De fleste gratis VPN’er placerer strenge datakapper på deres gratis planer, Så du vil sandsynligvis stå over for hastighedsbegrænsninger, der kan gøre aktiviteter med høj båndbredde som streaming eller torrenting næsten umulig.

Premium VPN’er tilbyder meget bedre hastigheder og sikkerhed. Plus, de kommer ofte med gratis forsøg eller pengene-tilbage-garantier, hvilket betyder, at du kan prøve VPN i en vis tidsperiode (normalt 30 dage) og få en fuld refusion, hvis du ikke er tilfreds med det.

Tips til at vælge den bedste VPN til dig

Du skal vælge en VPN, der passer til dine online behov. VPN’er har mange anvendelser, så afhængigt af situationen kan du måske have forskellige funktioner. Uanset hvad dine specifikke behov er, skal du dog altid kigge efter en VPN, der tilbyder pålidelig kundesupport (især 24/7 live chat). Du skal også sørge for, at VPN er kompatibel med alle de enheder, du vil bruge det på, og tilbyder nok samtidige forbindelser til også at dække dem. Til sidst er det bedst at få en VPN med en pengene-tilbage-garanti, så du kan teste den risikofri for at sikre, at den passer til dine behov og er en god værdi for pengene.

Nedenfor er nogle almindelige anvendelser til VPN’er og de funktioner, der er mest nyttige for hver enkelt. Du kan bruge de anførte kriterier til at indsnævre dine muligheder og vælge den bedste VPN til dig.

Hvad skal man se efter i en VPN til streaming

Da shows og film er beskyttet under forskellige licensaftaler i forskellige lande, varierer det, du kan se, afhængigt af din placering. En VPN til streaming giver dig mulighed for at omgå geoblokke for at få adgang til streamingplatforme, der ikke er tilgængelige i din region (eller åbner nye regionspecifikke biblioteker med indhold).

Ser Netflix os med ExpressVpn

Jeg var i stand til at se Grey’s anatomi på Netflix uden forsinkelser eller afbrydelser

Hvis streaming er din prioritet, skal du kigge efter en VPN med følgende funktioner:

 • Hurtige hastigheder – Det er normalt for en VPN at reducere dine hastigheder på grund af din øgede kryptering. Men en streaming VPN skal være i stand til at producere hastigheder godt over 25 Mbps, hvilket er det minimum, der kræves for glat ultra HD -streaming. Hastighed på mindst 5 Mbps er hurtige nok til HD.
 • Et stort netværk af globale servere – Du skal bruge en VPN med servere på det sted, hvor det indhold, du vil se, er tilgængeligt. Hvis du har brug for at få adgang til dine Netflix US eller Hulu -konti, har du brug for en VPN med servere i USA. Hvis du vil få adgang til din BBC iPlayer -konto, har du brug for servere i Storbritannien. Jo flere servere, jo bedre, da det også fører til mindre overbelastning og bedre streaminghastigheder.
 • Streamingenhedskompatibilitet – Ud over at arbejde med bærbare computere, tablets og smartphones, skal du gå til en VPN, der er kompatibel med medieafspillere som Apple TV, Smart TVs og Amazon Firestick. Smart DNS er en funktion, der gør det let at fjerne streamingplatforme på spilkonsoller og smarte tv’er (da disse enheder ikke fungerer med VPN -apps).
 • Streaming optimerede servere – Nogle VPN’er gør det ekstra let at finde servere til streaming ved specifikt markering og vedligeholdelse af servere for at få adgang til specifikke streamingplatforme. Dette er især nyttigt, hvis du er ny på VPN’er eller ikke ønsker at bruge tid på at søge efter servere baseret på placering.

Hvad skal man se efter i en VPN for privatlivets fred og sikkerhed

En VPN med top-notch sikkerheds- og privatlivsfunktioner er afgørende, hvis du er seriøs med at beskytte din online identitet. Uden tilstrækkelig beskyttelse er dine personlige data synlige for alle, der måske ønsker adgang til dem, inklusive hackere og cyberkriminelle.

Disse funktioner er også vigtige, hvis du vil beskytte din anonymitet, Som uønskede tredjeparter som din internetudbyder kan let se, hvad du gør online og indsamle disse data.

Hvis privatlivets fred og sikkerhed er din prioritet, skal du få en VPN med følgende funktioner:

Skærmbillede af ExpressVPN -bestået lækageforsøg, der er forbundet til New York Server

 • Kryptering af militær kvalitet- Dette inkluderer enten AES-128 eller 256-bit kryptering, som er de stærkeste krypteringsstandarder. Begge er i det væsentlige umulige at bryde og bruges af top sikkerhedsbureauer, men 256-bit er den stærkeste.
 • No-Logs-politik- Det sikrer, at din browseraktivitet ikke optages af din VPN, hvilket yderligere beskytter dine online bevægelser. Nogle VPN’er hævder at være “ingen loger”, men har vist sig ikke at være i fortiden. Så det er også vigtigt at vælge VPN’er med politikker uden logs, der er revideret og verificeret til at være pålidelige.
 • Avancerede protokoller – Disse giver dig mulighed for at tilpasse din forbindelse, så du kan øge eller mindske sikkerheden i overensstemmelse hermed. Nogle af de sikreste protokoller inkluderer OpenVPN, Wireguard og IKEV2.
 • Kill switch –Denne funktion forhindrer utilsigtet eksponering af dine data, hvis din VPN pludselig afbryder forbindelsen. Med andre ord er det din sidste forsvarslinje, hvis dine VPN -fejlfindelser. Det beskytter også din forbindelse, når du skifter servere.
 • DNS/IP lækagebeskyttelse – Dine DNS -anmodninger og IP -adresse kan ved et uheld afsløres til enhver tid, hvilket er resultatet af en funktionsfejl i VPN -softwaren. Men en solid VPN forhindrer enhver DNS/IP-lækager med dens indbyggede lækagebeskyttelse.
 • WiFi -beskyttelse. Nogle VPN’er opretter forbindelse automatisk, når de registrerer et offentligt WiFi -netværk eller sender dig meddelelser om usikrede netværk. Dette vil sikre din sikkerhed på offentlige netværk, så det er et must-have, hvis du planlægger at bruge internettet uden for dit hjem.

En sikker VPN udsætter ikke din placering via din IP -adresse

Hvad skal man se efter i en VPN til torrenting

Torrenting er risikabelt, da du deler filer med masser af fremmede, der let kan identificere din IP -adresse via den P2P -software, du bruger. Derfor, Du har brug for en torrenting VPN for at skjule din faktiske IP -adresse, Så ingen kan spore din IP -adresse tilbage til dig.

Husk, at brug af en VPN til at skjule din torrentingaktivitet ikke gør download af ophavsretligt beskyttet indhold – du skal ikke bryde nogen love. I nogle tilfælde kunne din internetudbyder markere dig, selvom du downloader juridiske filer. I dette tilfælde forhindrer brug af en VPN.

Skærmbillede af download af en torrent med cyberghost

En VPN, der muliggør torrenting, vil holde dig sikker mod ondsindede angreb

Hvis torrenting er din prioritet, skal du få en VPN med følgende funktioner:

 • Torrenting og P2P support – Få en VPN med dedikerede P2P -servere eller en, der muliggør deling af P2P på alle dens servere. Uanset hvad skal du være i stand til torrent uden nogen begrænsninger for P2P -klienter som uTorrent og websteder som popcorn -tid.
 • Robuste sikkerhedsfunktioner – Disse inkluderer kryptering af militær kvalitet, avancerede protokoller og en dræbskontakt, som alle beskytter dine data, mens du torrenter.
 • Pålidelige hastigheder – Hurtig upload og downloadhastigheder er vigtige for torrenting, så sørg for, at din VPN giver ubegrænset båndbredde og har masser af servere i nærheden af ​​dit faktiske sted for hurtigere downloadhastigheder.
 • No-Logs-politik- Dette sikrer, at din VPN -udbyder tager dit privatliv alvorligt og ikke registrerer din torrenting aktivitet, heller ikke.
 • Split tunneling – Dette er en ekstra funktion, som nogle VPN’er tilbyder, der giver dig mulighed for at vælge, hvilke apps der bruger den krypterede VPN -forbindelse. Ved kun at forbinde VPN til din torrent -software, kan det øge hastigheder, da det ikke krypterer hver app på din enhed.
 • Torrenting-specifikke ekstramateriale- Nogle VPN’er leveres med ekstra funktioner, der giver dig mulighed for at øge dine torrentinghastigheder, såsom portforsendelse eller SOCKS5 proxyadgang. Ports videresendelse giver dig mulighed for at oprette forbindelse til et større antal frøer for bedre hastigheder, mens SOCKS5 skjuler din IP, men bruger mindre kryptering. Ingen af ​​disse er dog så sikre som at bruge den almindelige VPN -forbindelse, dog.

Hvad skal man se efter i en VPN for at overvinde netværksbegrænsninger (eller censur)

VPN’er giver dig mulighed for at omgå begrænsninger, der er indstillet af dit netværk, Uanset om det er offentlig wifi eller din skole eller arbejdsplads. For eksempel vil nogle arbejdspladser blokere sociale mediesider og apps.

VPN’er kan også overvinde internetbegrænsninger i lande, der meget censurerer onlineindhold. Husk, at i lande som dette (Kina, Rusland og UAE er et par eksempler), er VPN’er ofte ulovlige eller stærkt regulerede. Så du er nødt til at bruge forsigtighed og informere dig selv om lokale love – vælg altid en VPN, der leveres med stærke sikkerhedsfunktioner og privatlivspolitikker.

Hvis du omgås internetbegrænsninger er din højeste prioritet, skal du vælge en VPN med følgende funktioner:

 • Tilsløringsteknologi – Nogle restriktive netværk blokerer VPN -forbindelser for at forhindre brugere i at få adgang til det blokerede indhold. Obfuskation (undertiden kaldet stealth) maskerer det faktum, at du bruger en VPN, hvilket gør det meget lettere at overvinde dette. Denne funktion er vigtig, hvis du vil have adgang til det åbne internet i et land, hvor online censur er florende, så sørg for at vælge en VPN, der tilbyder det.
 • Top sikkerhedsfunktioner – Snut dig ikke med noget mindre end 256-bit kryptering og alt, der er anført i afsnittet om privatlivets fred og sikkerhed ovenfor. Du skal også have adgang til flere sikre protokoller, såsom Wireguard, OpenVPN og IKEV2. Dette er især vigtigt, hvis du er i et land, der censurerer onlineadgang og regulerer VPN -brug, fordi nogle gange hele protokoller kan blokeres der. En VPN, der giver dig mulighed for at ændre porte (hvordan protokollen rejser) kan også være nyttige til at overvinde disse begrænsninger.
 • Bevist politik uden logs – Dette sikrer, at dine online aktiviteter ikke optages. Sørg for at vælge en VPN, der er politik uden logs, er blevet revideret eller bevist i virkelige livsscenarier. Enhver VPN kan hævde ikke at logge dine data, men der er ingen måde at vide med sikkerhed uden disse tilføjede foranstaltninger.

5 bedste VPN’er til begyndere i 2023

1. ExpressVPN – En alsidig VPN med hurtige hastigheder og pålidelige forbindelser

Lille sortiment af teknologiske enheder, der er kompatible med ExpressVPN

Redaktørens Choice Editor’s Choice Prøv risikofri i 30 dage
Testet september 2023
Tilgængelig på:
Windows Mac Android iOS
Chrome router smart tv mere
Prøv ExpressVpn>
www.Expressvpn.com

Bedste egenskab Hurtig og pålidelig til forskellige aktiviteter, som streaming, torrenting og browsing
Antal servere 3.000 i 94 lande
Sikkerhed og privatliv AES 256-bit kryptering parret med perfekt fremadskhed
Kan få adgang til Netflix, Disney+, HBO Max, Hulu, Amazon Prime Video, BBC iPlayer og mere

ExpressVPN er en af ​​de bedste VPN’er i dag, da det tilbyder imponerende hastigheder, brugervenlige apps og stærk sikkerhed. Det er en af ​​de mest pålidelige VPN’er, jeg nogensinde har brugt til enhver online aktivitet, herunder streaming, spil eller torrenting.

Skærmbillede af OOKLA -hastighedstest, der viser basishastigheder og hastigheder med ExpressVPN tilsluttet

Det er den hurtigste VPN, jeg har testet. ExpressVPN reducerede kun hastigheder med 4% under test på lokale servere i Storbritannien, Frankrig og Tyskland. På den fjerne New York-server oplevede den kun et 9% hastighedstab, hvilket er imponerende, da nogle VPN’er falder hastigheder med 40-70% over forbindelser med lang afstand.

Der var ingen mærkbar afmatning eller forbindelsesdråber, mens test af ExpressVpNexpressvpn også pålideligt omgår geo-begrænsninger på streamingplatforme. Det fungerer med 15+ Netflix -biblioteker (inklusive USA, UK, Canada og Japan), Disney+, Hulu, BBC iPlayer, Max og mere. Med sine hurtige hastigheder og pålidelige forbindelser kan jeg nyde mit yndlingsindhold uden forsinkelse.

Expressvpn er også meget let at konfigurere og bruge. Det har dedikerede apps til alle de store platforme og enheder, så det tog mindre end 5 minutter at konfigurere på min Windows PC. Apps er slanke og intuitive, og de vigtigste indstillinger kommer forudkonfigureret, så du behøver ikke at justere noget. Forbind blot til en server, og du kan begynde at bruge den med det samme.

Expressvpn er dyrere end nogle tjenester, men det tilbyder ofte rabatter og kuponer på sit websted. Det leveres også med en 30-dages pengene-tilbage-garanti, så du kan prøve ExpressVPN risikofri. For at teste dette kontaktede jeg en supportagent gennem sin 24/7 live chat for at anmode om refusion. Jeg fik mine penge tilbage om 3 dage uden spørgsmål.

ExpressVPN tilbud september 2023: Kun i en begrænset periode kan du få et ExpressVPN -abonnement for op til 49% rabat ! Gå ikke glip af det!

Nyttige funktioner

 • Privatlivsvenlig. ExpressVPN er baseret på de britiske Jomfruøer, hvor der ikke er nogen datalagringslovgivning, så du ved, at dine personlige oplysninger er beskyttet. Det følger også en revideret politik uden logs.
 • Automatisk tilsløring. Denne funktion er det, der gør ExpressVPN til en af ​​de eneste VPN’er, der fungerer i Kina. Det er indbygget og sparker automatisk ind, hvis det registrerer et restriktivt netværk. Det får din VPN -forbindelse til at ligne normal internettrafik, så du kan ubesværet overvinde blokke.
 • Genveje. Du kan tilføje genveje til dine mest almindeligt anvendte apps og websteder på ExpressVPNs interface, så du har altid let adgang.
 • MediaStreamer. ExpressVPNS Smart DNS Service hjælper dig med let at indstille VPN på enheder, der ikke understøtter VPN -apps, som smarte tv’er og spilkonsoller. Det fungerer i øjeblikket med nogle populære USA, UK og australsk-baserede streamingplatforme.

2. Cyberghost-Let at bruge med aktivitetsspecifikke optimerede servere

Grafik af Cyberghost 8 Apps Brugergrænseflade på forskellige enheder som bærbare computere, desktops og smartphones

Tilgængelig på:
Windows Mac Android iOS
Chrome router smart tv mere
Prøv cyberghost vpn>
www.Cyberghostvpn.com

Bedste egenskab Dedikerede servere til streaming, spil og torrenting
Antal servere 9.300 i 93 lande
Sikkerhed og privatliv Kryptering af militær kvalitet, lækagebeskyttelse, automatisk dræbskontakt, revideret uden logs-politik
Kan få adgang til Netflix, Disney+, HBO Max, Hulu, Amazon Prime Video, BBC iPlayer og mere

Cyberghosts specialservere gør det enkelt at finde den bedste forbindelse til dine behov. Dens streamingservere er designet til at arbejde med specifikke platforme, som Netflix og Hulu, mens spil- og torrenting -serverne er bygget til hurtige hastigheder og stærk sikkerhed. De er også tydeligt markerede og lette at finde, så du kan få adgang til dem uden besvær.

Skærmbillede af Cyberghost

De streamingoptimerede servere opdateres regelmæssigt for at sikre, at de arbejder med alle de store streamingplatforme

Disse optimerede servere betyder også Cyberghost er en af ​​de bedste streaming -VPN’er derude. Hver server, jeg testede, gav mig øjeblikkelig adgang til sin respektive platform. Jeg bruger ofte cyberghost til at streame Netflix US, Hulu, BBC iPlayer, Disney+og mere. Ikke en gang har jeg kæmpet for at fjerne blokering af nogen af ​​disse websteder med dets specialservere.

Det har også Nospy -servere til ekstra beskyttelse af privatlivets fred. Disse er placeret i sit privatlivsvenlige hovedkvarter i Rumænien og kan kun fås adgang til af Cyberghosts personale. Ved at fjerne chancen for tredjepartsaflytning holder Nospy-servere dine data beskyttet.

Samlet set er cyberghost hurtig, Men dens hastigheder er undertiden inkonsekvente. For eksempel faldt dens hastigheder med 27% på en New York -server, mens der kun var et fald på 10% på LA -forbindelsen, som var længere væk. Heldigvis har det et enormt netværk, så du kan nemt skifte til en anden forbindelse for bedre hastigheder.

Cyberghosts langsigtede abonnementer inkluderer en generøs 45-dages pengene-tilbage-garanti, så du kan prøve Cyberghost gratis. Alternativt får du kun 14 dage til at teste det med en kortvarig plan.

September 2023 Deal: Cyberghost tilbyder i øjeblikket 83% af sin mest populære plan! Udnyt dette tilbud nu, og spar mere på dit cyberghost -abonnement.

Nyttige funktioner

 • Dedikerede IP’er. For et lille ekstra gebyr får du en dedikeret IP -adresse, som kun du kan bruge. Da de ikke deles af tusinder af brugere, er dedikerede IP’er meget mindre tilbøjelige til at blive opdaget og blokeret af geo-begrænsede websteder.
 • Bloker indhold. Cyberghosts annonceblokker beskytter dig mod ondsindede websteder, mens du gennemser.
 • WiFi -beskyttelse. Denne funktion giver dig mulighed for at indstille cyberghost til at starte automatisk, når den registrerer et usikret WiFi -netværk.
 • Smarte regler. Du kan oprette forskellige regler for at kontrollere, hvordan cyberghost opfører sig. For eksempel kan du konfigurere VPN til at starte automatisk, når du åbner en bestemt app eller websted.

3. Privat internetadgang – Kæmpe servernetværk, der åbner adgang til globalt indhold

Lille sortiment af teknologiske enheder, der er kompatibelt med privat internetadgang VPN

Tilgængelig på:
Windows Mac Android iOS
Chrome router smart tv mere
Prøv privat internetadgang>
www.PrivateInternetAccess.com

Bedste egenskab Massivt servernetværk til at overvinde geoblokke
Antal servere 29.650 servere i 84 lande
Sikkerhed og privatliv DNS/IP-lækagebeskyttelse, tilpasselig kill switch, domstol-bevisede politik uden loger
Kan få adgang til Netflix, Disney+, HBO Max, Hulu, Amazon Prime Video, BBC iPlayer og mere

Privat internetadgang (PIA) har et af de største servernetværk med mere end 29.650 forbindelser over hele verden. Under mine test havde jeg ingen problemer med at finde en hurtig, nærliggende server. Plus, PIA viser latenstid ved siden af ​​hver server, hvilket er nyttigt, især til glat spil (jo lavere latenstid, jo bedre hastigheder får du).

Skærmbillede af PIA -appen, der viser servernetværket plus dens latenstid og hurtigste placeringsfunktioner

At klikke på hjertetikonet gemmer dine yndlingsservere for nem adgang

PIAs tilpassede sikkerhed giver dig mulighed for at finde en balance mellem hastigheder og sikkerhed. For eksempel giver det dig mulighed for at vælge mellem AES 256-bit og AES 128-bit kryptering. Mens 128-bit er lidt mindre sikker, giver det dig bedre hastigheder-så det er fantastisk til afslappede aktiviteter som streaming.

PIA tilbyder også SOCKS5 og Shadowsocks Proxies Tilføj et ekstra lag af sikkerhed til din forbindelse. Disse indstillinger er indbygget med VPN, så der kræves ingen konfiguration. Det ligner dobbelt VPN, da det passerer dine data gennem 2 servere. Men da en af ​​serverne er en proxy, bremser det ikke dine hastigheder så meget.

Med så mange muligheder og funktioner kan appen virke lidt overvældende for første gang VPN-brugere. Den gode nyhed er, at PIA er klar til at bruge “ud af kassen”, så du behøver ikke rigtig at tilpasse den, medmindre du vil.

PIA er meget overkommelig og leveres med en 30-dages pengene-tilbage-garanti. Hvis du ikke er tilfreds med det, er det hurtigt og nemt at få refusion.

September 2023 Opdatering: PIA har normalt ikke tilbud eller rabatter (det er allerede så overkommeligt), men lige nu kan du få et nyt abonnement på en skør 83% rabat !

Nyttige funktioner

 • Streamingoptimerede servere. Ligesom Cyberghost tilbyder PIA også streamingoptimerede servere-der er ikke så mange at vælge imellem, og de er ikke platformspecifikke som Cyberghost’s. I stedet er de placeringsbaserede.
 • Store hastigheder. Med et gennemsnitligt hastighedsfald på kun 6% på nærliggende servere, PIA et godt valg til aktiviteter som streaming og torrenting. Langdistanceforbindelser produceret omkring 20-30% hastighedstab, hvilket er anstændigt.
 • Mace. PIA har en kraftig annonceblokker, der stopper annoncer, trackere og malware i at inficere din enhed. Med kun 1 klik kan du aktivere det.
 • Avanceret dræbskontakt. Indstil PIA for automatisk at blokere al internettrafik til din enhed (selv når VPN er slukket) for at forhindre utilsigtede lækager.

4. NORDVPN – Trusselbeskyttelsesboliger annoncer og malware, mens du gennemser

Tilgængelig på:
Windows Mac Android iOS
Chrome router smart tv mere
Prøv Nordvpn>
www.Nordvpn.com

Bedste egenskab Kraftig annonce- og malware -blokkering
Antal servere 5.810 servere i 60 lande
Sikkerhed og privatliv 256-bit kryptering, DNS/IP-lækagebeskyttelse, specialsikkerhedsservere, strenge politik uden loger
Kan få adgang til Netflix, Disney+, HBO Max, Hulu, Amazon Prime Video, BBC iPlayer og mere

Nordvpn tilbyder trusselbeskyttelse, en kraftfuld annonce, malware og tracker -blokkering. Det beskytter dig med succes mod disse irritationer, gør streaming, browsing og torrentende problemfri. Du kan aktivere det med et enkelt klik og glemme det – det vil køre i baggrunden, selv når du ikke bruger VPN.

Skærmbillede af NordVPN -appen, der viser sin trusselbeskyttelsesfunktion og dens tilpasningsmuligheder

Du kan også oprette en liste over ‘ekskluderede domæner’ for at omgå trusselbeskyttelse, når du ikke har brug for den

Nordvpn har sikkerhedsfokuserede specialservere at du ikke finder med de fleste VPN’er. Dette inkluderer dobbelt VPN, der dirigerer din trafik gennem 2 VPN -servere i stedet for 1 for ekstra beskyttelse. Plus, dets tilslørede servere tillader VPN at arbejde på begrænsede netværk, som på arbejde eller skole – selvom det ikke fungerer i Kina, som ExpressVPN.

Det er også meget hurtigt. Hastighederne på både nærliggende og internationale servere var imponerende under test. Hastigheds hastigheder nået op til 82 Mbps på de oversøiske Los Angeles -servere – et hastighedsfald på 22%. Dette er mere end nok til streaming, browsing og torrenting uden afbrydelser.

Det eneste problem er, at Nordvpn kan tage et stykke tid at oprette forbindelse til en server, langdistanceforbindelser. For eksempel ventede jeg næsten 3 minutter på at oprette forbindelse til Tokyo -serveren, hvilket ikke var tilfældet med andre VPN’er. Nogle gange skal du tvinge appen og prøve igen at etablere en forbindelse.

Nordvpn støttes af en 30-dages pengene-tilbage-garanti, så du kan prøve det helt risikofri. Hvis det ikke er egnet til dig, kan du få en fuld refusion.

Nyttige funktioner

 • Tilpasselig dræbskontakt. Du kan vælge mellem to Kill Switch -indstillinger baseret på, om du kun ønsker at lukke specifikke apps, når VPN -forbindelsen mislykkes eller deaktiverer al internetadgang.
 • Serverkortgrænseflade. Nordvpn gør det nemt at finde og oprette forbindelse til en server med sin intuitive kortgrænseflade.
 • Løg over VPN -servere. Disse servere skjuler det faktum, at du bruger en VPN til at få adgang til det mørke web og give dig adgang til.løgwebsteder fra enhver browser.

5. SurfShark-Brugervenlige apps giver dig mulighed for at forbedre din sikkerhed med 1 klik

Tilgængelig på:
Windows Mac Android iOS
Chrome router smart tv mere
Prøv SurfShark>
www.Surfshark.com

Bedste egenskab Stærke sikkerhedsfunktioner, der ikke er vanskelige at bruge
Antal servere 3.200 servere i 100 lande
Sikkerhed og privatliv 256-bit kryptering, lækagebeskyttelse, en kill switch, ren webannonce og malware-blokering, revideret uden logs-politik
Kan få adgang til Netflix, Disney+, HBO Max, Hulu, Amazon Prime Video, BBC iPlayer og mere

Selvom Surfshark tilbyder nogle avancerede sikkerhedsfunktioner, er de enkle at bruge. Hver af Surfsharks sikkerhedsfunktioner leveres med en letforståelig beskrivelse lige under den. Dette vil hjælpe dig med at forbedre din sikkerhed uden at skulle undersøge, hvad hver funktion betyder først. Der er også en funktionsordbog inden for appen, hvis du klikker på ikonet ‘Jeg’.

Du skal blot skifte med roterende IP for at ændre din IP -adresse hvert par minutter. Dette giver dig ultimativ stealth for at undgå at blive sporet eller blokeret af de websteder, du besøger. Der er også Noborders -tilstand, der registrerer, om du står over for et begrænset netværk (som på arbejde eller skole). Det indsnævrer din serverliste ned til dem, der er udstyret til at overvinde blokke.

Skærmbillede af Surfshark

De fleste af dens funktioner kan tændes med et enkelt klik uden nogen kompleks konfiguration

Surfshark fungerede rigtig godt under hastighedstest og tabte kun 8% med lokale forbindelser. Der var nogle forsinkelser på nogle fjerne amerikanske servere, men de fleste tilbød anstændige hastigheder. Plus, appen har et indbygget hastighedstestværktøj, hvilket gør det nemt at finde ud af, hvilke servere der er de hurtigste.

Det eneste er, at Surfshark er baseret i Holland, som er medlem af 9 Eyes Alliance. Stadig har det en bevist politik uden logs, der garanterer, at den ikke indsamler eller gemmer private data.

Surfshark tilbyder en pålidelig 30-dages pengene-tilbage-garanti, så du kan tilmelde dig risikofri.

Nyttige funktioner

 • Ubegrænsede enhedsforbindelser. Surfshark tillader et ubegrænset antal forbindelser under et enkelt abonnement, hvilket gør det til en fantastisk mulighed for store husstande.
 • Gratis statiske IP’er. Du kan bruge den samme IP -adresse, hver gang du logger ind på VPN, men du bliver nødt til at dele den med andre brugere.
 • GPS -forfalskning (kun Android). Dette får det til at virke som om du er fysisk beliggende i det samme land som VPN -serveren, du opretter forbindelse til. Dette giver dig nem adgang til apps, der er geo-begrænset til bestemte placeringer.

Sådan får du en VPN på dine enheder

Download og installation af en VPN er en ligetil proces, der normalt tager under 3 minutter. I de fleste tilfælde skal du bare oprette en konto, downloade appen og oprette forbindelse til en server. Men det kan blive lidt vanskeligere for enheder, der ikke understøtter indfødte apps, såsom hjemmebane, spilkonsoller eller streaming -enheder.

Uanset din enhed, VPN, jeg anbefaler, er ExpressVPN, fordi den har enorm kompatibilitet. Det fungerer med masser af enheder og operativsystemer (og det er let at bruge på dem alle). Plus, det har en speciel MediaStreamer -funktion, der giver en simpel opsætning til enheder, der ikke understøtter VPN -apps, som spilkonsoller og smarte tv’er.

De efterfølgende instruktioner viser processen med at installere en VPN på forskellige enheder. Selvom ExpressVPN bruges som et eksempel her, er trinnene typisk de samme, uanset hvilken VPN du vælger at installere.

Sådan får du en VPN på desktops og bærbare computere (Windows & MacOS)

 1. Vælg en VPN. Alle de VPN’er, jeg har anført ovenfor, er gode muligheder for enhver online aktivitet, men sørg for at vælge en, der passer til dine behov. Skærmbillede af ExpressVpnJeg anbefaler ExpressVPN-det har de hurtigste og mest pålidelige servere og en let tilmeldingsproces
 2. Tilmeld dig et abonnement. Gå til VPNs websted og tilmeld dig. Skærmbillede af ExpressVpnExpressvpn giver dig også mulighed for at betale med cryptocurrency, så du kan betale anonymt
 3. Download appen. Sørg for, at du vælger det rigtige operativsystem (Windows, Mac, Linux). Skærmbillede af ExpressVPN App download -sideAnerkendte VPN’er er kompatible med mest populære enheder
 4. Følg installationsmedlemmerne. Du skal logge ind med de samme legitimationsoplysninger, du brugte, da du tilmeldte dig. Nogle af de almindelige ting, som mange VPN’er vil spørge, er, hvis du gerne vil have det til at starte med opstart og dele crashrapporter. Vælg dine præferencer, og installationen skal gennemføre. Skærmbillede af opsætning af ExpressVPN -desktop -appenDu skal muligvis bruge en aktiveringskode, som du normalt kan finde ved at logge ind på din konto
 5. Begynd at bruge din VPN. Indlæs appen og opret forbindelse til en server for at beskytte dit privatliv, stream geo-blokeret indhold og torrent sikkert. Skærmbillede af ExpressVPNS -interface, når den er afbrudt og tilsluttet en serverDe fleste VPN’er har en smart placeringsfunktion, der automatisk forbinder dig til den hurtigste server

Du kan også installere vores top VPN’er på forskellige Linux -distributioner. I de fleste tilfælde skal du bruge kommandolinjen til at installere og køre VPN. Imidlertid, PIA tilbyder en grafisk brugergrænseflade til Linux, Støtter populære distributioner som Ubuntu, Debian, Fedora og mere. Du kan installere og bruge VPN uden nogensinde at røre ved kommandolinjen, hvilket gør det til den nemmeste mulighed for Linux.

Sådan får du en VPN på smartphones (Android og iOS)

 1. Vælg en VPN. Jeg vil anbefale en, der leveres med en let app og sikkerhedsfunktioner til at bevare batteriets levetid. ExpressVPNs Lightway Protocol blev designet med telefoner i tankerne, så det er et top valg.
 2. Tilmeld dig et abonnement. Det er bedst at gøre dette direkte via VPN -webstedet. Tilmelding gennem Google Play eller Apple App-butikkerne kan diskvalificere dig fra pengene-tilbage-garantien (du skal derefter overholde Google/Apples refusionspolitik).
 3. Gå til App Store. Søg efter VPN’s navn i din app store på din telefon og download appen.
 4. Installer VPN. Dette sker normalt automatisk, men du bliver muligvis nødt til at trykke på et par anmodninger, der giver VPN mulighed for at ændre dine netværksindstillinger.
 5. Brug din VPN. Åbn appen, log ind med de legitimationsoplysninger, du har fået under tilmelding, og opret forbindelse til en server for at beskytte din iPhone- eller Android -enhed.

Sådan får du en VPN på din hjemrouter

Når du opretter en VPN på din hjemme -router, vil alle enheder, der er knyttet til dette netværk, blive tilsluttet VPN. Interessant nok inkluderer dette enheder, der ikke har en VPN installeret, såsom smarte tv’er, streaming -enheder og spilkonsoller som PlayStation og Xbox.

Hvis du har til hensigt at fortsætte med dette, skal du sikre dig, at din router understøtter VPN -funktionalitet. Mange Asus, Linksys og Netgear -modeller er kompatible, men der er også andre mærker, der fungerer godt. Installationstrin kan variere baseret på VPN og routerparring, men detaljerede instruktioner er typisk tilgængelige på webstedet for din VPN -tjenesteudbyder.

Her er en generel guide:

 1. Få en VPN og en VPN-kompatibel router. Hvis du er sikker på, at du vil installere en VPN på din router, skal du vælge en VPN, der har en indfødt app til dem. Det gør det meget lettere at navigere og konfigurere VPN, når den er oprettet.
 2. Download VPN’s router -firmware. Dette vil normalt være tilgængeligt i instrumentbrættet på din VPN -kontoside. Hver VPN har detaljerede guider, der viser dig, hvordan du downloader og installerer firmwaren.
 3. Installer firmwaren. Sørg for, at din router er tilsluttet internettet, og åbn derefter routerkonfigurationssiden ved at skrive “192.168.1.1 ”ind i din browsers søgefelt. Der skal være en mulighed for at “opgradere firmware”. Upload bare den firmware, du har downloadet, følg prompten, og du er klar til.

De fleste VPN’er tilbyder også routere med VPN -softwaren, der allerede er installeret, Så hvis du vil springe over opsætningen (og have nogle ekstra kontanter), kan du bare købe en. Derudover er nogle VPN’er lettere at bruge på routere end andre. ExpressVPN har en indbygget app til routere, der gør det nemt at ændre servere og indstillinger. Mange andre VPN’er kræver manuel opsætning og serverskift (og tilbyder ikke så mange funktioner som deres VPN -apps).

Sådan får du en VPN på enheder, der ikke understøtter VPN -apps (Smart TVS, Roku, Apple TV, Gaming Consoles)

Bortset fra at installere en VPN på din hjemrouter, Du kan også oprette en VPN på dit smarte tv gennem Smart DNS -tjenesten. Denne funktion er ikke så sikker som at bruge en VPN, da den ikke krypterer din forbindelse. Det er stadig nyttigt til streaming, da det giver dig mulighed for at fjerne blokering af streamingsteder som Netflix og Hulu på enheder, der ikke understøtter VPN -apps, som smarte tv’er, Roku og spilkonsoller.

Smart DNS fungerer ved at omdirigere dine DNS-anmodninger gennem en proxyserver, så du kan komme rundt i geo-begrænsninger på streamingsteder. Tjenesten tilbydes af de fleste VPN’er i dag og er typisk en del af VPN -abonnementet, så du behøver ikke at betale noget ekstra.

De fleste VPN’er har detaljerede guider om, hvordan man opretter smart DNS, men Her er de generelle regler, du skal følge:

 1. Indtast din IP -adresse på VPN’s DNS -indstillinger.
 2. Kopier den smarte DNS IP -adresse, der leveres af din VPN -service.
 3. Indtast den smarte DNS IP -adresse i dine enheds netværksforbindelsesindstillinger.
 4. Dette aktiverer Smart DNS -tjenesten på din enhed.

Hvordan man opretter en VPN og bruger den

Når du har installeret en VPN på din enhed, er der ikke meget at gøre andet end at finde en server og oprette forbindelse til den. Men nogle servere vil være bedre end andre afhængigt af dine behov, så det er vigtigt at vide, hvordan man finder den rigtige.

Du kan også tilpasse dine sikkerhedsindstillinger for at forbedre din oplevelse, Men dette er normalt ikke nødvendigt. De fleste VPN’er leveres med forudkonfigurerede indstillinger, der sikrer din forbindelse automatisk.

Sådan vælger du den rigtige VPN -server

Ikke alle servere er lige, da nogle er bedre egnet til visse aktiviteter end andre. Her er et par eksempler, der hjælper dig med at vælge den bedste VPN -server afhængigt af din online aktivitet:

 • For sikkerhed og privatliv: Enhver server giver dig det samme niveau af beskyttelse af privatlivets fred og sikkerhed. Så den bedste mulighed er at vælge en VPN -server, der er tættest på dit sted for at maksimere hastighed og ydeevne.
 • Til streaming: Hvis du prøver at fjerne blokering af et streaming -sted, skal du oprette forbindelse til en server, der er i et licenseret land på dit websted. For eksempel kræves en amerikansk server til US Netflix. Nogle VPN’er har streamingoptimerede servere som Cyberghost, så du skal bruge dem, hvis det er muligt. Det er også bedst at oprette forbindelse til en nærliggende server, hvis du kan, så tæt afstande producerer hurtigere hastigheder for bedre strømme.
 • Til torrenting: Sørg for, at du vælger en P2P-aktiveret server for at kunne downloade torrents. En anden mulighed er at bruge en P2P-optimeret server, der kun bruges til torrenting. Ligesom streaming skal du vælge en nærliggende server for at få de hurtigste downloadhastigheder. Eller, hvis du er bekymret for privatlivets fred, skal du oprette forbindelse til en server i en privatlivsvenlig nation som Schweiz.
 • Til omgåelse af firewalls: Vælg en tilsløringsserver, der bruger en speciel algoritme til at omgå firewalls og begrænsninger. Denne algoritme griber dine data for at skjule din VPN -brug, så selv det faktum, at du bruger en VPN, er skjult. Disse servere er ofte mærket som “stealth” -servere og skal normalt skiftes under VPNs sikkerhedsindstillinger.

Sådan konfigureres VPN -indstillinger

Der er normalt ikke behov for at ændre dine VPN-indstillinger markant, da de allerede er forudkonfigureret i de fleste tilfælde. Men hvis du vil tilpasse og forbedre din forbindelse, er det værd at overveje. Her er et par almindelige indstillinger, som de fleste VPN’er har, og nogle tip til at konfigurere dem:

 • Kill switch – En sidste forsvarslinje, der afbryder dig fra internettet, hvis din VPN ikke er tilsluttet, hvilket forhindrer utilsigtede lækager. Det er især praktisk, når man skifter netværk eller bruger offentlig WiFi. Det er normalt som standard, men nogle VPN’er kræver, at du aktiverer det manuelt gennem VPN -indstillingerne.
 • Kryptering – De bedste VPN’er tilbyder AES-256-bit kryptering, som er det højeste tilgængelige niveau og bruges af de militære og regeringsorganer. Dette sikrer, at dine data forbliver 100% sikre og sikre. Nogle VPN’er, som PIA, lader dig justere dit krypteringsniveau og lade dig optimere for hastighed eller sikkerhed.
 • Protokoller – VPN -protokoller henviser til et sæt processer, der genererer en sikker sti mellem din enhed og VPN -serveren. Nogle VPN’er har flere protokoller at vælge imellem, som OpenVPN og Wireguard, der adskiller sig i hastighed og sikkerhed. Du kan nemt skifte mellem protokoller i VPN -indstillingerne. En VPNs standardprotokol tilbyder normalt en god balance mellem hastighed og sikkerhed, så du skal ikke behøver at ændre noget.
 • Split tunneling – En funktion, der giver dig mulighed for at vælge, hvilken trafik går gennem din VPN, og hvad der ikke gør. F.eks. I menuen VPN -indstillinger skal du bare vælge de apps, du vil bruge med VPN -forbindelsen, og hvilke du vil blive udelukket.
 • Annonce/sporingsblokkere – Disse indstillinger forhindrer dig i at blive bombarderet med irriterende annoncer og forhindrer annoncører i at være i stand til at spore dig. Det kan endda forbedre din browsers præstation, da den ikke bremses af pop-ups. Ikke alle VPN’er tilbyder denne service, men hvis de gør det, er det normalt skiftet som standard.
 • Auto-forbindelse- De fleste VPN’er har en auto-connect-funktion, du kan aktivere gennem dens indstillinger. Dette sikrer, at du automatisk opretter forbindelse til VPN, når du starter din enhed. Nogle VPN’er giver dig også mulighed for at indstille din VPN til auto-forbindelser, når du er på ikke-betroede netværk, som ukendte offentlige WiFi.
 • Multi-hop- En multi-hop-forbindelse, også kaldet en dobbelt-VPN-forbindelse, er, når din trafik krypteres mere end én gang og sendes gennem 2 eller flere VPN-servere. Denne funktion tilbydes kun af et par VPN’er, men det gør dine data endnu mere sikre. Imidlertid bremser denne funktion normalt dine hastigheder dramatisk. Medmindre du har brug for maksimal beskyttelse af privatlivets fred, behøver du ikke at aktivere denne funktion.

Hvis du har brug for hjælp til at ændre dine indstillinger, kan du enten konsultere hjælpesektionen i din VPN eller direkte forhøre dig med dem. Talrige VPN’er leverer 24/7 live chat support og har omfattende guider og tutorials på deres websteder for at lede dig gennem processen med at ændre dine indstillinger.

Ofte stillede spørgsmål om VPN’er

Er VPN’er virkelig nødvendige? Er en VPN det værd?

Hvis du overhovedet er bekymret for din online sikkerhed og privatliv, er VPN’er bestemt det værd. Da en VPN krypterer din forbindelse og skjuler din IP -adresse, beskytter den følsomme data og forhindrer tredjepart i at spore din online aktivitet. Dette alene har mange enorme fordele – du er beskyttet mod cyberkriminelle og statsovervågning, så du kan frit og sikkert gennemse internettet. Derudover kan det omgå geoblokke ved at omdirigere din trafik gennem en privat server i et andet land, som også maskerer din faktiske placering.

VPN’er er også meget overkommelige. Du kan få en fantastisk VPN til omkring $ 6/pr. Måned eller mindre, og du kan spare meget, når du drager fordel af rabatter og tilmelder dig langsigtet. For eksempel tilbyder ExpressVPN 49% rabat lige nu. Med så massive fordele for dit online privatliv til en så lav pris er det svært at sige, at en VPN ikke er det værd.

Hvilke enheder kan jeg bruge en VPN på?

VPN’er er kompatible med de fleste WiFi-aktiverede enheder, inklusive:

Mac Windows Mobile (iOS, Android) Visse routere
Linux Smarte tv’er Roku Amazon Fire Stick
Game Consoles (Xbox, PlayStation) Apple TV Kodi Browsere (Chrome, Edge, Firefox, Opera)

Hvis din enhed kan køre VPN -apps, såsom en pc eller smartphone, kan du bare installere appen direkte. Disse apps er begyndervenlige og kræver ikke nogen teknisk viden til at bruge. De tager kun et par minutter at installere, og du kan oprette forbindelse til en VPN -server med kun et enkelt klik.

Hvis din enhed ikke understøtter VPN -apps (f.eks. Routere beskytter alle WiFi-aktiverede enheder, der er forbundet til dem. Imidlertid understøtter ikke alle routere VPN’er, og selvom din gør det, kan det være vanskeligt at installere den nødvendige VPN -firmware.

Alternativt kan du indstille din pc op som et VPN -hotspot, som også vil beskytte alle enheder, der er forbundet til den. Dette er lettere at konfigurere, men kræver, at dine enheder er i nærheden af ​​din pc for en pålidelig forbindelse..

Mange VPN’er tilbyder også VPN -browserudvidelser for at øge dit online privatliv. De skjuler din IP -adresse, så du kan gennemse privat. De bedste VPN -browserudvidelser opretter forbindelse til streamingtjenester og tilbyder servere på en række steder. Imidlertid tilbyder mange VPN -browserudvidelser mindre sikkerhedsfunktioner end VPN -appen. Derudover beskytter det ikke al trafik mod din enhed – bare din browsertrafik.

Holder en VPN dig anonym online?

Det enkle svar er nej. En VPN kan give dig privatliv, men ikke total anonymitet. En VPN skjuler din placering og IP -adresse og tildeler dig en ny fra en server på et andet sted. Det beskytter dig også mod cyberkriminelle og regering/ISP-overvågning takket være dens kryptering af militær kvalitet. Men VPN -virksomheden ville stadig have adgang til din rigtige IP -adresse og oplysninger om din online aktivitet – dette er uundgåeligt og kræves for at serverne skal arbejde.

Dette er grunden til Det er vigtigt at vælge en VPN med en streng politik uden logs, Så det har ikke nogen data at dele, hvis de er tvunget til af et regeringsagentur. Men selv dette er ikke nok, hvis sand anonymitet er målet. Der er altid en risiko for, at dine personlige oplysninger kan blive opfanget, hvis selve VPN-serveren er kompromitteret af hackere, statslige agenturer eller tredjepartsdatacentermedarbejdere. Plus, din VPN vil også kræve en e -mail -adresse og betalingsoplysninger for at oprette din konto, tage betalinger eller tilbagebetale dig.

Imidlertid, Der er nogle måder at beskytte din anonymitet på, mens du bruger en VPN. For eksempel kan du betale for din VPN med en cryptocurrency som bitcoin, så du ikke behøver at give dine VPN -virksomheds betalingsoplysninger og andre følsomme data.

Du kan også bruge en multi-hop-forbindelse, der beskytter dine personlige oplysninger mod at blive opfanget, selvom en af ​​VPN’erne i kæden er blevet kompromitteret. Dette er takket være de ekstra lag med kryptering og IP -maskering, hvilket giver interceptoren intet at arbejde med.

Blokerer en VPN -bypass websteder?

Ja, du kan få en VPN for at få adgang til blokerede websteder overalt. Uanset om webstedet ikke er tilgængeligt på grund af en firewall, netværksbegrænsninger eller geo-begrænsninger, vil en pålidelig VPN være i stand til at omgå blokken, der giver adgang til adgang. I alle tilfælde er VPN’s evne til at kryptere din trafik og maskere din IP, hvad gør tricket. Nogle VPN’er tilbyder endda specielle stealth (tilsløring) funktioner, der er designet specifikt til at omgå selv de hårdeste firewalls og netværksbegrænsninger.

En af de mest populære grunde til at bruge en VPN er at få adgang til forskellige streamingindhold på Netflix, for eksempel. Da de tilgængelige shows og film adskiller sig efter region, kan en VPN ændre din virtuelle placering og åbne indhold, der normalt ikke er tilgængeligt for dig. Derudover fungerer det til at få adgang til streamingplatforme (og websteder) kun tilgængelige i visse lande. Hulu er kun tilgængelig i USA, men at forbinde din VPN til en server i USA kan give dig adgang til det, selvom du ikke i øjeblikket er placeret der.

Er VPN’er sikre?

Det afhænger, men en virkelig pålidelig VPN vil være helt sikker at bruge. Hver af dem tilbyder kryptering af militær kvalitet og en streng politik uden logs, der er blevet revideret flere gange, hvilket beviser, at VPN ikke indsamler nogen personligt identificerbare oplysninger. For ekstra sikkerhed kommer alle vores anbefalede VPN’er med avancerede funktioner som en dræbskontakt, delt tunneling, lækagebeskyttelse og kun RAM-servere.

Det sagt, Der er nogle VPN’er, du skal undgå, Som de kan gemme og logge dine personlige data og sælge din internetaktivitet til fortjeneste. Det meste af tiden er gratis VPN’er skyldige i dette, så du skal holde dig til de velkendte premium-tjenester, der er anført ovenfor. De er sikre og pålidelige, og alle inkluderer pengene-tilbage-garantier, så du kan prøve hver af dem uden nogen risiko.

Bruger en VPN -juridisk?

VPN’er er lovlige i de fleste lande, men der er undtagelser. Lande med strenge censurlove som Kina, Rusland og Iran har forbudt eller begrænset VPN’er. De tillader normalt kun brugen af ​​statsgodkendte VPN’er, som ikke beskytter dit privatliv, da du stadig kan spores ved hjælp af dem.

Hvis du rejser til et af disse lande, er det bedst at downloade en pålidelig VPN, før du sætter foden på din destination. Steder som China Ban VPN -websteder, så det er ikke muligt at få en VPN, mens du er der. Hvis du planlægger at bruge en VPN i et land med en masse internetcensur, anbefaler jeg, at du ser på de mest ajourførte lokale love først, så du ikke ved et uheld bryder dem.

Skal jeg få en VPN -router?

Du skal få en VPN -router, fordi det er den bedste måde at beskytte alle enheder på dit hjemmenetværk. Dette betyder, at der ikke er behov for at installere en VPN på hver enhed og tilslutte separat. Du kan enten installere en VPN på din eksisterende router (hvis den er kompatibel) eller købe en router med VPN forudinstalleret på den.

VPN -routere er især praktiske, hvis du bruger enheder, der ikke kan køre VPN -apps, som spilkonsoller og smarte tv’er. Imidlertid kræves en vis mængde konfiguration, når du installerer en VPN på din router. Hver router og VPN vil have forskellige opsætningsmetoder, men VPN -udbyderen har normalt instruktioner til dette på sin hjemmeside, hvilket gør processen meget lettere.

Hvis du vil skifte servere, skal du normalt skifte servere manuelt i routerfirmwaren. Eller nogle VPN’er (som ExpressVPN) har oprindelige apps, der lader dig skifte servere lettere.

Bremser en VPN dit internet?

Normalt ja. Du kan normalt forvente et fald på 10-20% i hastigheder med en VPN. Hvis du opretter forbindelse til et sted, der er virkelig langt væk, falder hasterne endnu mere (men burde ikke være mere end 50%). Grundlæggende er det længere, jo længere dine data skal rejse, jo langsommere er dine hastigheder en tendens til at være.

Imidlertid, De bedste VPN’er bremser ikke din forbindelse for meget På grund af deres premium -funktioner. Gode ​​VPN’er bruger den bedste hardware til deres servere. De bruger også optimerede VPN -protokoller, der er designet til at give dig hurtige hastigheder uden at skære hjørner på sikkerhed. F.eks.

En VPN vil næsten altid påvirke din hastighed på en eller anden måde. Dette skyldes, at dine data skal gennemgå VPN -serveren i stedet for at gå direkte til sin online destination. VPN krypterer også og dekrypterer dine data for at holde dem sikre, hvilket tager endnu mere tid.

Kan jeg bruge en VPN med tor?

Ja, du kan bruge en VPN med Tor, og det er let. Alt hvad du skal gøre er at oprette forbindelse til din VPN, åbne Tor -browseren og begynde at bruge den normalt (dette kaldes undertiden “Tor over VPN”). Fordelen ved at kombinere de 2 er det øgede privatliv, fordi det forhindrer den første Tor -server (postnoden) i at se din faktiske IP -adresse. Men husk, at det normalt er langsommere at bruge en VPN med TOR. Dette skyldes, at en VPN tilføjer mere kryptering, hvilket bremser hastigheder.

Er en VPN forskellig fra en proxyserver?

VPN’er er forskellige fra proxyservere, fordi de bruger kryptering af militær kvalitet og proxy-servere. Begge af dem kan bruges til at omgå geoblokke, da din IP-adresse ændres, men kun en VPN vil kryptere dine data og beskytte dig under en politik uden logs. Dette betyder, at ingen kan se, hvad du gør online, inklusive din internetudbyder. I modsætning hertil vil en proxyserver skjule din faktiske IP -adresse, men giver ikke stærk kryptering. Proxies har kun en tendens til kun at arbejde i din internetbrowser, mens en VPN beskytter hver app på din enhed, der bruger internettet.

Beskyt dit online privatliv i dag

Efterhånden som Internettet bliver mere udbredt i vores liv, vokser behovet for passende sikkerheds- og privatlivsforanstaltninger med at vokse. En VPN er en af ​​de mest pålidelige og omkostningseffektive måder at beskytte dine personlige data og privatlivets fred, mens online. Det kan også få adgang.

Af de 150 VPN’er mit team og jeg tester regelmæssigt, ExpressVPN er det øverste valg Uanset om du er ny med VPN’er eller ej. Det er brugervenligt, superhurtigt og en af ​​de mest pålidelige VPN’er, jeg har testet. Og takket være sin 30-dages pengene-tilbage-garanti kan du prøve Expressvpn uden nogen risiko. Hvis det ikke er for dig, kan du få en fuld refusion.

Har jeg brug for en VPN?

Mallika Mitra, ekspert i investering, personlig økonomi og investeringsredaktør hos Money

Mallika Mitra er reporter ved penge, der dækker pengeudviklinger, investering og cryptocurrency. Hendes arbejde er også vist i Bloomberg News, CNBC og andre steder.

 • Sådan vælger du en finansiel rådgiver i 2023
 • Hvad Fed’s pause på rentesatsstigninger betyder for dine penge
 • Hvad Silicon Valley Bank -kollaps betyder for dig (selvom du ikke har penge der)
 • Den gennemsnitlige kredit score gik ikke op i år – for første gang på over et årti
 • Studielån tilgivelse af tilgivelse?

Redaktør: Julia Glum

Julia Glum, ekspert i IRS, skatter, kreditresultater, spar, colleges, mobile betalingsapps og nyhedsredaktør hos Money

Nyhedsredaktør | Tilsluttet februar 2018

Julia, en kandidat fra University of Florida, har fire års erfaring inden for personlig økonomijournalistik og har specialiseret sig i at dække pengeudviklinger.

 • Dollar Scholar spørger: Hvilke pengetips er faktisk myter?
 • Dollar Scholar spørger: Hvornår er det værd at få et nyt kreditkort værd?
 • Dollar Scholar spørger: hvad forældede penge råd skal jeg ignorere?
 • Hvorfor ‘pige matematik’ kan faktisk give meget mening for dine penge
 • Dollar Scholar spørger: Hvorfor bliver butikens returpolitikker pludselig værre?

Opdateret af: Nathan Mahr

Nathan Mahr

 • Hvad er PII?
 • Bedste VPN til iPhone
 • Bedste VPN til Windows
 • Hvad er legitimationsopfyldning?
 • Hvad er VA Cash-Out Refinance?

Udgivet: 13. juni 2023 15 min. Læs
Del
Link kopieret!

Skal jeg få VPN

Mark Wang for penge

I dag bruger mange af os hovedparten af ​​vores tid foran vores computere eller smartphones. Nogle gange er det derhjemme, adgang til internettet via sikre, private netværk. Andre dage er det på en parkbænk eller på en café, der er forbundet til offentlig Wi-Fi. Med cyberkriminelle, der lancerer nye angreb hver dag, er det svært at vide, hvor sikre disse åbne netværk er.

Indtast det virtuelle private netværk (forkortet VPN). Dette værktøj, måske bedst kendt for at lade dig streame film licenseret uden for U.S. Og find bedre shoppingaftaler online, kan også bruges til at beskytte dine data, mens du ruller. Men det kan være vanskeligt at shoppe efter.

Her er grunden til, at du måske vil have en VPN, og hvordan man finder den rigtige.

Annoncer efter penge. Vi kan blive kompenseret, hvis du klikker på denne annonce. Annonce

Få sikker og privat adgang til internettet ved hjælp af en VPN.

En VPN -service giver dig en sikker, krypteret tunnel til online trafik til at flyde. Klik på din tilstand for at komme i gang.

Hvad er en VPN?

Hvad du gør online er ikke privat. Din internetudbyder (ISP) kan se, hvad du søger efter, hvad du downloader, hvor du er placeret og mere. Gennem kryptering holder en VPN al denne aktivitet privat.

Sig, at du vil se en video på YouTube på en kaffebar. Når du skriver “YouTube.com “ind i din browser, du stråler ud data – som din IP -adresse og din placering – til en offentlig server (hvoraf nogle er temmelig lette at hacke ind), før du endda når stedet. En VPN fungerer som en slags usynlighedskappe under det derimellem ved at kryptere dine data, hvilket blokerer alle, men du er fra at se dem. Dette synes måske ikke for vigtigt for et websted som YouTube, men hvis du tænker på alle de gange, du har tjekket din bankkonto eller andre private oplysninger om offentlige Wi-Fi, er det lettere at forestille sig, hvor hurtigt ting kan gå galt, hvis du ‘ er ikke omhyggelig.

Resterende anonym med en VPN -service forhindrer også websteder i at indsamle dine data – hvilket betyder færre målrettede reklamer fra mærker, der ønsker din virksomhed.

Hvorfor bruger folk VPN’er?

Oprindeligt blev VPN’er brugt af ansatte i store virksomheder, organisationer og regeringer for at sikre, at fjernarbejdere havde en sikker forbindelse. I dag, med så mange flere mennesker online og forbinder fjernt, er VPN’er også blevet populære blandt hverdagens forbrugere.

En af de største grunde til, at VPN’er er så populære, er selvfølgelig at beskytte følsomme data mod hackere, når brugerne får adgang til offentlige Wi-Fi. Men de kan også bruges til at streame internationale film, blokere reklamer, finde lave priser for hoteller og mere, ifølge VPN.com, et online team af VPN -eksperter med årtiers erfaring i branchen.

Husk, at mens VPN’er er lovlige i U.S., Ikke alle lande har den samme holdning til dem. Rusland har for det første strenge VPN -love.

Hvad bruges VPN’er til?

Uanset om du er en forretningsrejsende, der sender følsomme data til kolleger eller en spiller, der har brug for at få adgang til udenlandske servere, kan VPN’er bruges til en række aktiviteter. Mens hver VPN -brugssag kan have lidt forskellige krav, er en ting universel: en kvalitet VPN -service skal give en sikker forbindelse, robust kryptering og forbedret online privatliv.

Business VPNS

Forretnings -VPN’er bruges af medarbejdere, der har brug for sikkert at få adgang til deres organisations interne netværk eksternt. Ved at bruge en Business VPN kan virksomheds-IT-administratorer sikre, at deres medarbejders online aktiviteter er krypteret og sikre, selv når de bruger offentlige Wi-Fi-netværk. At give medarbejderne mulighed for sikkert at få adgang til deres netværk fra ethvert sted lader forretningsvpns forbedre produktiviteten, øge evnen til at samarbejde og støtte store fjerntliggende arbejdsstyrker.

Traditionelt har virksomheder anvendt omkredsbaseret netværkssikkerhed, hvilket betyder, at organisationens data og netværk kun kan fås fra inden for en fysisk virksomheds firewall. Efterhånden som flere og flere medarbejdere har brug for at få adgang til data og netværk fjernt, har virksomheder imidlertid i stigende grad vendt til VPN -webhosting for at give sikker adgang fra enhver enhed og ethvert sted.

Streaming VPN’er

En anden almindelig anvendelse til VPN’er er streaming. Med den udbredte tilgængelighed af streamingtjenester som Netflix, Hulu og Max bruger flere mennesker VPN’er til at fjerne blokering af begrænsninger – hvilket giver dem mulighed for at se indhold hvor som helst i verden. I nogle tilfælde er disse begrænsninger simpelthen distributionsrelaterede, hvilket betyder, at indholdet ikke kan fås, hvis du er i en anden region. I andre tilfælde kan streaming blokeres på grund af censurlove og regeringsbegrænsninger fra det land, du er i. Folk kan også være i stand til at bruge VPN’er til at nederdel den nylige adgangskode-deling af nedbrydning implementeret af nogle streamingtjenester.

Du kan også bruge VPN’er til at streame sport, da mange regionale udsendelser er begrænset til visse lande eller regioner. Ved at bruge en VPN kan du fjerne blokering af disse regionale begrænsninger og se dine yndlingshold uanset hvor du er.

Gaming VPNS

I lighed med streaming giver brug af VPN’er til spil dig adgang til ethvert indhold, der er begrænset til en bestemt region. De kan også hjælpe dig med at få adgang til udenlandske servere, så du kan lege med venner fra hele verden. Ud over øget adgang bruger nogle spillere VPN’er til at skjule deres IP-adresse og beskytte sig mod DDoS-angreb (distribueret benægtelse af service), som kan bruges af konkurrenter til at bremse-eller endda gå ned-andres netværksforbindelser.

Annoncer efter penge. Vi kan blive kompenseret, hvis du klikker på denne annonce. Annonce

Norton Secure Logo

Beskyt dit privatliv online med Norton

Grunde til at bruge en VPN

Med den voksende forekomst af hackere, overvågning, censur og regeringsbegrænsninger bliver VPN’er et stadig mere nødvendigt værktøj i dagens digitale landskab. Brug af en VPN sikrer sikkerheden for dine data, eliminerer sporing, giver adgang til geo-begrænset indhold og giver dig anonymitet, mens webbrowsing.

Privatliv og anonymitet fra tredjepart

En VPN vil kryptere dine data, når du opretter forbindelse til offentlige netværk og blokerer ondsindede aktører fra at få adgang til dine følsomme oplysninger. Det vil også skjule din IP -adresse og placering, hvilket gør det vanskeligt for tredjepart som din internetudbyder at spore dine aktiviteter eller indsamle data om dig.

Adgang til geografisk begrænset indhold

VPN’er kan bruges til at få adgang til indhold, der er blokeret eller begrænset i en bestemt region. Uanset om indholdet simpelthen ikke distribueres på din nuværende placering eller er blokeret, kan en VPN -forbindelse hjælpe dig med at få adgang til det indhold, du ønsker. Dette inkluderer streamingtjenester, online spil, websteder og mere.

Undgå at begrænse din båndbredde

Under nogle omstændigheder kan du opleve langsommere hastigheder på grund af det, der kaldes “båndbredde throttling” af din internetudbyder eller netværksudbyder. Båndbredde throttling er, når din internetudbyder begrænser mængden af ​​data, du kan overføre i en given periode. Dette kan være især frustrerende, hvis du streamer eller downloader store filer.

Men dine data er krypteret, når du bruger en VPN. Dette forhindrer din internetudbyder i at være i stand til at se, hvad du laver, og dermed eliminere muligheden for at smadre.

Hold dig sikker og beskyttet, uanset hvor du er

En sidste grund til at bruge en VPN er til sikkerhed. Mange offentlige netværk er usikrede og sårbare over for dårlige skuespillere. Når du bruger disse netværk uden VPN -beskyttelse, risikerer dine data at blive stjålet eller kompromitteret. Datakrypteringen, der tilbydes af en VPN, holder dine data sikre og kan forhindre hackere i at få adgang til dem.

Hvorfor skal jeg være interesseret i VPN’er?

Hvis du ikke holder regeringshemmeligheder eller udfører følsomme forretningsforhold, ser det måske ikke nødvendigt at få en VPN. Men at beskytte dine virtuelle data er vigtigere end nogensinde, da hackere udvikler nye, sofistikerede måder at stjæle disse oplysninger på.

Der er masser af andre fordele ved at eje en VPN. Websteder sporer ofte folk, der kommer til deres websted ved at overvåge deres IP -adresse, som en VPN giver dig mulighed for at skjule. Det er en sejr for dit privatliv, da oplysninger om din online aktivitet ikke kan sælges til marketingfolk, og giver dig også mulighed for at skabe udseendet at være på et andet sted, end du faktisk er. Hvis du går på en ferie i udlandet, kan du oprette forbindelse til din bank derhjemme, selvom dens online bankportal er begrænset til dig.S. login.

I lande, der blokerer Facebook, eller hvor Google -tjenester er begrænset, bruger folk VPN’er til at få adgang til disse websteder som normale. Her i U.S., Online -shoppere bruger VPN’er til at holde deres placering privat, mens de handler rundt og for at få adgang til bedre tilbud på flyselskaber og hoteller internationalt.

Nogle mennesker bruger VPN’er til at streame indhold fra websteder som Netflix, der ikke er tilgængelig i staterne. Dette er lidt af et gråt område, fordi-selvom du betaler for tjenesten-vil betingelserne og betingelserne muligvis forbyde dig fra denne løsning, så sørg for at dobbeltkontrol. Og husk at bruge en VPN til at downloade ulovlige filer som film er stadig meget, ulovligt.

Er VPN’er sikre?

Der er masser af VPN’er på markedet, men de er ikke alle lige så sikre. Det har vist sig, at et antal gratis VPN’er indeholder sikkerhedsfejl eller sårbarheder, der kan sætte dine data i fare. I mange tilfælde er det værd at betale for en VPN snarere end at gå med en gratis. Planer har en tendens til at koste omkring $ 12 om måneden, med priser så lave som $ 3 eller $ 4 pr. Måned, hvis du forpligter dig til et år eller mere.

Foretag din research. Tilfældigt at gå til en app -butik som Google Play og skumme anmeldelserne er ikke den bedste måde at finde ud af, om en VPN er sikker, fordi nogle sikkerhedsmæssige bekymringer muligvis ikke er synlige for den gennemsnitlige bruger. Prøv at finde en VPN, der anvender stærk kryptering og andre sikkerhedsforanstaltninger, helst en, der tilbyder uafhængige revisioner af deres sikkerhedsprocesser. Derudover skal du kigge efter en, der har en “ingen logfiler” -politik, hvilket betyder, at den ikke lover at spore brugeraktiviteter.

Købere skal også se på den jurisdiktion, hvor VPN er baseret og se, om der er nogen landsdækkende krav, der sætter brugerdata i fare. I u.S., Regeringen kan lovligt betjene et VPN -selskab med warrants og gag -ordrer, hvilket tvinger dem til at begynde at indsamle logfiler uden forbrugeren. Det kan være nødvendigt at vælge en VPN, der er baseret på et sted, hvor regeringer ikke kræver, at udbydere skal beholde dine data – som Panama eller de britiske Jomfruøer – så du kan være sikker på, at den privatlivspolitik, som virksomheden hævder at overholde, faktisk vil blive fulgt igennem ved lovens brev.

Når det er sagt, ikke alle u.S.-Baserede VPN’er er dårlige. Nogle amerikanske udbydere leverer det samme høje sikkerhedsniveau som deres offshore -kolleger, men de er muligvis ikke i stand til at tilbyde så meget beskyttelse af privatlivets fred på grund af u.S. love om opbevaring af data. Det er vigtigt at lave din research og finde en pålidelig og sikker VPN, der imødekommer alle dine behov. Generelt har betalte muligheder, såsom ExpressVPN og Nordvpn, en tendens til at være de mest sikre og pålidelige VPN’er på markedet.

Skulle du forlade din VPN på hele tiden?

Svaret på dette spørgsmål afhænger af din situation. Hvis du hovedsageligt bruger din VPN til privatlivets fred og sikkerhed, er det generelt en god idé at forlade det hele tiden. Dette sikrer, at al din online aktivitet (inklusive downloads og uploads) er krypteret og skjult for din internetudbyder og andre nysgerrige øjne. Det blokerer også for nogen fra at se din IP -adresse eller placering.

Hvornår skal du slukke for din VPN

Hvis du bruger din VPN til at få adgang til en service, der er blokeret i dit land eller til streaming af indhold fra et andet sted, skal du muligvis slukke for den, når du er færdig. Dette giver dig adgang til indhold fra den region, du er i (og det er muligvis ikke tilgængeligt, når du har en VPN tændt). I tilfælde, hvor et virtuelt privat netværk markant bremser din internethastighed, kan du også slukke for det, når du ikke bruger det.

Hvilken VPN er den bedste?

Hvis du antager, at du leder efter en VPN til daglig forbrugsbrug, er der apps til desktops og bærbare computere såvel som til de tre store mobile operativsystemer (Android, iOS og Windows).

Pålidelige VPN -udbydere opretter normalt “økosystemer”, der gør det muligt at beskytte flere enheder med en konto. Nordvpn lader for eksempel brugere beskytte op til seks enheder, inklusive telefoner, computere, routere, browsere og smarte tv’er. På denne måde kan flere personer bruge en VPN – skønt pas på, at det at give nogen adgang til din VPN, og med proxy, din VPN -adgangskode, kunne skabe privatlivsproblemer.

Hvis du går den anbefalede, velrenommerede udbyderrute, er der mange muligheder for VPN’er. Nordvpn opkræver $ 3.29 pr. Måned for en standard to-årig plan eller lidt mere, hvis du forpligter dig til en kortere sigt. Nordvpns anmeldelser om proprivacy siger, at det er det bedste til at låse streamingtjenester og for Mac -brugere.

Med ExpressVPN kan du vælge mellem servere beliggende i 94 lande. Det store valg af hvor du kan oprette forbindelse til hjælper med at gøre det til en af ​​de hurtigste VPN -udbydere i verden. Virksomheden har også masser af guider og kundeservicemuligheder, der gør det nemt at bruge, ifølge proprivacy.

Cyberghost VPN er en anden mulighed. Med et abonnement kan du dække op til syv enheder, og du kan teste det i 45 dage med en pengene-tilbage-garanti. Proprivacy siger, at denne er en “stor værdi” VPN med pålidelige servere i og uden for U.S.

Annoncer efter penge. Vi kan blive kompenseret, hvis du klikker på denne annonce. Annonce

Sikre dine online data og internettrafik, uanset hvor du er.

Norton har en stærk samling af sikkerhedsfunktioner og et enormt netværk af servere, der holder dine data sikre. Klik nedenfor for at lære mere.