Hvad er en von Neumann -sonde

Lad os se på en af ​​John von Neumanns mest fascinerende bidrag til videnskab: Von Neumann -sonden. Kort sagt, en von Neumann-sonde er en selvreplicerende enhed, der en dag kunne bruges til at udforske enhver facet af Mælkevejen i et relativt lille tidsvindue.

VPN FAQ: Hvad du har brug for at vide om virtuelle private netværk

Vi leder dig gennem det grundlæggende om, hvad beskyttelse VPN’er gør (og ikke) tilbyder.

Attila Tomaschek

Attila er personaleforfatter til CNET, der dækker software, apps og tjenester med fokus på virtuelle private netværk. Han er en talsmand for digitalt privatliv og er citeret i online -publikationer som Computer Weekly, The Guardian, BBC News, HuffPost, Wired og TechRepublic. Når han ikke tapper væk på sin bærbare computer, nyder Attila at tilbringe tid med sin familie, læse og samle guitarer.

Ekspertise Attila har næsten et årti’s oplevelse værd med VPN’er og har dækket dem til CNET siden 2021. Som CNETs VPN -ekspert tester Attila strengt VPN’er og giver læsere råd om, hvordan de kan bruge teknologien til at beskytte deres privatliv online og

Attila Tomaschek
4. maj 2023 12:00 s.m. Pt
9 min. Læs

VPN til online sikkerhed og privatliv

Virtuelle private netværk eller VPN’er kan føles kompliceret ved første øjekast. Når du ser udtryk som split tunneling og tilsløring, der kastes rundt, kan du måske tro, at du har brug for en grad til at forstå, hvordan denne teknologi fungerer. Heldigvis er det grundlæggende relativt enkle, og vi har gjort vores bedste for at besvare nogle VPN -ofte stillede spørgsmål så tydeligt og præcist som muligt. Så vi prøver at holde jargon til et minimum og fokusere på, hvad du har brug for at vide om VPN’er.

Forhåbentlig vil denne liste bevise, at VPN’er er tilgængelige, lette at bruge og essentielle for en hel række ting, du gør online. Vi holder også denne liste over ofte stillede spørgsmål opdateret, så kom tilbage for flere svar i fremtiden.

Hvad er en VPN?

Kort sagt, en VPN er et stykke software, der etablerer en sikker forbindelse mellem din computer og internettet ved at køre din internettrafik gennem en krypteret tunnel til en server på et fjerntliggende sted. Denne krypterede forbindelse kan hjælpe dig med at beskytte dit privatliv online, og det kan hjælpe dig med at omgå firewalls og fjerne blokering af geografisk begrænset onlineindhold. Mere om alt det nedenfor.

Hvad gør en VPN?

En VPN holder din internettrafik privat og skjult for alle, der ønsker at snuppe på, hvad du gør online-uanset om det er din internetudbyder, din arbejdsgiver, din skole, netværksadministratorer, hackere på offentlige Wi-Fi, web trackers eller statslige agenturer. I processen skjuler VPN også din sande IP -adresse og bytter den ud til IP -adressen på den VPN -server, du opretter forbindelse til, hvilket betyder ethvert websted, du besøger, ser VPN’s IP -adresse snarere end din egen. Da din IP -adresse er bundet til din fysiske placering, ved de websteder, du besøger, ikke, hvor du faktisk er. I stedet tror de, at du er, hvor den VPN -server, du er forbundet med, er. (Ja, dette er nøglen til at fjerne blokering af geo-begrænset indhold på tværs af nettet.)

Hvor meget koster en VPN?

Det afhænger af hvor længe du er villig til at forpligte dig til en VPN -udbyder. Jo længere du forpligter dig, jo flere penge kan du spare i det lange løb. Mange VPN-udbydere i disse dage tilbyder årlige planer, to-årige planer, tre-årige planer eller endda livstidsabonnementsplaner. I betragtning af volatiliteten på VPN -markedet anbefaler vi imidlertid ikke at købe en plan, der spænder over mere end to år. Hvis du ender med at gå med en årlig eller flerårig plan, kan du betale det, der fungerer til omkring $ 2 til $ 10 om måneden, afhængigt af udbyderen. Hvis du vælger en månedlig plan, vil du sandsynligvis se på omkring $ 10 til $ 15 om måneden. Gå med det, der passer bedst til dine særlige behov og budget, men husk, at dyrere ikke nødvendigvis svarer til højere kvalitet .

Vi anbefaler også generelt at undgå gratis VPN’er . For det første er der en god chance for, at de vil sælge dine data til annoncører og andre tredjeparter, som besejrer hele formålet med at have en VPN i første omgang. Nogle gratis VPN’er har endda været kendt for at injicere brugernes enheder med malware og er ligefrem farlige at bruge. Selv hvis det ikke er tilfældet med hver gratis VPN, vil de fleste være begrænset i antallet af tilbudte serverplacering.

VPN’er kan være meget overkommelige. Så du er meget bedre til at få dine hænder på et premium VPN -produkt og få den fulde pakke til kun et par bukke om måneden.

Hvordan fungerer en VPN?

Når du opretter forbindelse til en VPN gennem dens app- eller desktop -software, krypterer din VPN din internetforbindelse. Når din trafik passerer frem og tilbage gennem den krypterede forbindelse – rejser den virtuelle tunnel mellem din enhed og den server, du valgte – er din online aktivitet og din IP -adresse effektivt maskeret fra eksterne enheder.

Kort sagt fungerer processen som denne: når du opretter forbindelse til en VPN -server, din enhed og VPN -serverbytte -krypteringsnøglerne under en proces, der er kendt som et “håndtryk.”Denne håndtryksproces er afsluttet øjeblikkeligt og er vigtig, fordi den sikrer, at kun VPN -serveren vil være i stand til at dekryptere de data, du sender fra din enhed, og at kun din enhed vil være i stand til at dekryptere de data, der sendes tilbage fra VPN server.

Når håndtrykket er afsluttet, etableres din sikre tunnel til internettet. Dine data er krypteret, før de forlader din enhed, de bliver derefter skudt gennem tunnelen til VPN -serveren, hvor de er dekrypteret og overført til det websted, du besøger. Derefter sender webstedet data tilbage til VPN -serveren, hvor webstedets data er krypteret og skudt tilbage gennem tunnelen til din enhed. Når den ankommer til din enhed, dekrypteres webstedets data, så du kan læse dem.

Enhver enhed, der forsøger at overvåge din aktivitet, når du er forbundet med en VPN, vil kun se en masse tilfældig gibberish. De kan ikke se, hvilke websteder du besøger, hvad du køber, hvad du downloader eller hvilke personlige oplysninger du transmitterer. Og de kan ikke se, at du har været på YouTube med mænd uden Hats ‘sikkerhedsdansemusikvideo ved gentagelse i de sidste seks timer. Den krypterede VPN -tunnel skjuler alt dette.

Er VPNS lovlige at bruge?

I langt de fleste lande over hele verden er VPN’er helt lovlige at bruge. Der er absolut intet galt med at tage skridt til at beskytte dit privatliv online, og du skal ikke behøve at bekymre dig om, at brug. Når det er sagt, er der lande, hvor VPN’er er forbudt og/eller ulovlige. Hvis du bruger en VPN i et land som Kina, Iran, Oman, Rusland, Turkmenistan, UAE eller Hviderusland (for at nævne nogle få), kan du muligvis finde dig selv i juridiske problemer, hvis du bliver fanget ved hjælp af en VPN. Ironien er imidlertid, at dette er de slags steder, der begrænser adgangen til visse apps og platforme, som derfor kun kan fås adgang til via VPN’er. Som et resultat kan kun VPN’er, der giver tilslørede servere, sikkert beskytte dine online data ved at forklæde din VPN -trafik som almindelig HTTPS -trafik, der leverer tilslørede servere.

Men VPN’er er helt lovlige i det meste af verden, og du vil ikke løbe ind i nogen problemer med loven bare for at bruge en. Husk dog det At engagere sig i ulovlig aktivitet online er stadig ulovlig, uanset om du bruger en VPN.

Vil en VPN gøre mig helt anonym online?

Ingen. Og lad ikke noget VPN -selskab prøve at overbevise dig ellers. Komplet anonymitet via VPN er en almindelig misforståelse, der kun avler en falsk følelse af sikkerhed. Det er næsten umuligt at opnå absolut anonymitet online, men det forhindrer ikke mange VPN -udbydere i at trompetere vildledende påstande om at holde brugerne anonymme. En VPN er et fremragende værktøj til at beskytte dit online privatliv ved at kryptere de data, du transmitterer gennem tunnelen, men det vil ikke være i stand til at gøre dig 100% anonym online. Det digitale fodaftryk, du opretter, når du bruger internettet, er næsten umuligt at dække helt op.

Kan jeg blive hacket, mens jeg bruger en VPN?

Ja. Selvom du bruger en VPN til online sikkerhed og digitalt privatliv, skal du stadig følge grundlæggende sikkerheds bedste praksis, når du bruger internettet. Hvis du klikker på et phishing -link eller downloader en skyggefuld e -mail -vedhæftning, leverer du muligvis dine følsomme personlige data eller giver fuld adgang til din enhed direkte til en hacker, uanset om du bruger en VPN eller ej.

Beskytter VPN’er mod malware?

Ingen. Du kan nemt inficere din enhed med malware, hvis du ikke er omhyggelig online, selvom du er tilsluttet en VPN. Nogle VPN-udbydere tilbyder malware-blokering og anti-phishing-funktioner, der hjælper med at beskytte mod disse typer trusler, men det er i sidste ende op til dig at øve grundlæggende cyberhygiejne og beskytte dig selv mod malware.

Vil en VPN fremskynde min internetforbindelse?

Generelt nej, medmindre din internetudbyder bevidst kaster din forbindelse .

Processen med at kryptere dine data kombineret med at dirigere din trafik gennem en fjernserver – som måske ikke er et hav væk – vil tage nogen tid og vil resultere i en afmatning i dine forbindelseshastigheder. Dette er en normal og uundgåelig konsekvens af at bruge en VPN. Hvis du bruger en VPN af høj kvalitet, der tilbyder hurtige forbindelseshastigheder, vil dit hastighedstab dog næppe mærkes.

Men hvis din internetudbyder kaster din forbindelse, kan du teoretisk bruge din VPN til at øge dine forbindelseshastigheder. Måske downloader du masser af ting på én gang, eller måske spiller du kraftigt eller deltager i en anden dataintensiv aktivitet, der spiser båndbredde og lægger en belastning på netværket. Din internetudbyder kan smadre din forbindelse som et resultat.

En VPN -sidesteder, der throttling, fordi alt hvad du laver er skjult for din internetudbyder. Og hvis din internetudbyder ikke ved, hvad du laver, ved det ikke, hvilken trafik der skal gashåndteres. Men under normale omstændigheder bør du ikke forvente, at din VPN øger dine internethastigheder.

Kan jeg bruge en VPN på min telefon?

Ja. Grundlæggende vil enhver VPN-udbyder værd at sit salt tilbyde en brugervenlig mobilapp, som du kan downloade til din telefon, uanset om du kører Android eller iOS . Selvom det ikke er så objektivt sikkert som OpenVPN-protokollen, vil vi anbefale at bruge IKEV2-protokollen, når du kører en VPN på din telefon, når det er muligt, fordi protokollen er hurtig, sikker og pålidelig, og den vil forblive tilsluttet, selvom du skifter mellem wi- FI og cellulære data. Det sidste punkt er det, der gør IKEV2 virkelig til en ideel protokol til mobile enheder. De øverste VPN -udbydere på markedet i dag tilbyder alle support til IKEV2 -protokollen, så du skal ikke have nogen problemer med at forbinde via protokollen, når du bruger en VPN på din telefon.

Hvorfor skal jeg bruge en VPN?

Hvis du værdsætter dit online privatliv i nogen som helst kapacitet, skal du bruge en VPN. Men en VPN kan gøre så meget mere end bare at skjule din online aktivitet fra tredjepart som din internetudbyder, statslige agenturer, cyberkriminelle, annoncører eller andre, der ønsker at snuppe på din internetaktivitet. Her er nogle af grundene til, at du skal bruge en VPN, afhængigt af hvilken type VPN -bruger du er.

Kritiske VPN -brugere

Hvis du har kritisk øget privatlivets behov – hvad enten det er i USA eller et land med internetcensurblokader – skal du prioritere sikkerhed og privatliv, når du vælger en VPN.

  • Hvis du vil undgå internetcensur, skal du bruge en VPN.
  • Hvis du vil omgå firewalls på arbejde eller skole, eller dem, der pålægges af regeringen i det land, du er i, skal du bruge en VPN.
  • Hvis du vil få adgang til kommunikationsværktøjer som Skype, Messenger, WhatsApp, Twitter, Viber og Zoom fra lande med undertrykkende regimer, skal du bruge en VPN.
  • Hvis du er i et land i en periode med politisk eller social uro, når adgang til disse vigtige kommunikationsværktøjer er suspenderet eller begrænset, skal du bruge en VPN.
  • Hvis du rejser og opretter forbindelse til usikrede offentlige Wi-Fi-hotspots, skal du bruge en VPN.

Afslappede VPN -brugere

Hvis du ikke tænker på regeringsovervågning eller ISP-overvågning, når du overvejer en VPN, er du en afslappet bruger, og du kan bruge din VPN til opgaver lidt mindre privatlivskritisk.

  • Hvis du vil fjerne blokering af geo-begrænset streamingindhold på tjenester som Netflix, Hulu, Prime Video, HBO og Disney Plus, skal du bruge en VPN.
  • Hvis du vil få adgang til din bankkonto fra udlandet, skal du bruge en VPN.
  • Hvis du vil finde de bedste tilbud på noget fra videospil til kosmetik eller flybilletter, skal du bruge en VPN.
  • Hvis din internetudbyder afgår dine internethastigheder af en eller anden grund, skal du bruge en VPN.
  • Hvis du er en spiller og virkelig vil globalisere din spiloplevelse og deltage i spilnetværk over hele verden, skal du bruge en VPN.

Næste skridt

Det er vigtigere end nogensinde at tage skridt til at beskytte dit privatliv online. Ingen vil gøre det for dig, hvis du ikke tager initiativ til at gøre det selv. At få svarene på dine spørgsmål om VPN’er er et vigtigt første skridt. Dit næste træk er at få dig selv en VPN og begynde at bruge den. Se gennem vores guider, anmeldelser og sammenligninger for at finde den bedste VPN til dine særlige behov.

Hvad er en von Neumann -sonde?

Lad os se på en af ​​John von Neumanns mest fascinerende bidrag til videnskab: Von Neumann -sonden. Kort sagt, en von Neumann-sonde er en selvreplicerende enhed, der en dag kunne bruges til at udforske enhver facet af Mælkevejen i et relativt lille tidsvindue.

Den generelle idé er at opbygge en enhed ud af materialer, der er let tilgængelige og let tilgængelige i rummet, som på klippet planeter eller små måner. Når det finder en passende destination, lander det og miner det materiale, det har brug for for at bygge endnu flere enheder, som igen lander på andre planeter og måner og bygger endnu mere.

Systemet er meget effektivt, og efter nogle skøn vil det tage omkring en halv million år at sende millioner af sonder på tværs af vores galakse, hvis man antager, at hver enkelt rejser ca. 1/1030.000 km) pr. sekund (skønt det reelle antal kunne være tættere på ti millioner år, hvilket stadig ikke er tid overhovedet i det store ting af tingene).

Michio Kaku forklarer yderligere:

Se: Von Neumann -sonden (et nano -skib til stjernerne)

Nogle mennesker har endda foreslået, at nanoteknologi en dag kan omfatte selvreplicerende molekyler, som endda kan sættes inde i den menneskelige krop for at behandle sygdomme eller helbrede sygdomme. Andre intelligente civilisationer kan anvende brug af lignende teknologier,

Lev hver dag

Vi leverer innovativ klinisk, personlig og social støtte til mennesker, der ønsker komfort og ro i sindet ved at leve i deres egne hjem og samfund.

Gøre mere muligt

Von Connect er fremtiden for hjemme- og samfundspleje. Hjælp os med at gøre mere muligt for vores klienter og de samfund, vi betjener.

Karrierer, der passer til dit liv

At være en del af von kan åbne en levetid af muligheder gennem faglig udvikling, træning og jobvækst.

Vi regner med din støtte

Donering til von sikrer, at vigtige tjenester leveres sikkert, hvornår og hvor de er mest nødvendige, for de mest sårbare medlemmer af vores samfund.

Vores sygeplejersker, personlige supportarbejdere, terapeuter og andre sundhedsudbydere leverer pleje og tjenester, der tilbyder klinisk, personlig og social støtte i hjem og samfund i Nova Scotia og Ontario. Søg nedenfor for at finde den service, der imødekommer dine behov eller din elskedes behov.

Sundhed i samfundet

Klinikker, pleje og tjenester tilgængelige tæt på hjemmet

Sundhed derhjemme

Hjemmepleje og supporttjenester i hjemmet

Pusterum og plejerstøtte

Tjenester og støtte til familieplejere

Livets pleje

Hospice and Palliative Care and Bereavement Support

Social forbindelse

Programmer til at holde dig aktiv og engageret

Ikke sikker på, hvad du leder efter?

Gennemse eller søge i alle vores tjenester og programmer.

Oplev din fremtid på von

Medarbejdere er virkelig hjertet af von. Vi tilbyder en lang række faglige udviklingsmuligheder, jobvækst og den viden, du gør en forskel i vores kunders og deres familiers liv hver dag.

Frivilligt med von

Hver dag hjælper von -frivillige med at gøre canadiske samfund sundere. Hvis du vil give tilbage ved at dele din tid og pleje andre, har vi en rolle for dig!

Vores samfundsbaserede sygeplejeklinikker

Von har leveret sygepleje i lokalsamfundene i over et århundrede. Vidste du, at ud over at pleje klienter i deres hjem, driver vi også en række sygeplejeklinikker på tværs af Ontario og Nova Scotia?

Der er noget specielt ved at pleje medlemmer af dit samfund i deres hjem. Du får se det fulde billede, og klienterne er mere behagelige og lette. Jeg er overbevist om, at den bedste helbredelse starter derhjemme.

Misty h. er en von LPN i Halifax