Nordvpn vs Surfshark 2023: Side-ved-side-sammenligning

Alle tre VPN’er har også en automatisk Killwitch. Killswitches beskytter dine data, hvis din VPN -service falder. I stedet for at give en hacker adgang til dine data, når din VPN pludselig går ned, blokerer den al internetadgang, indtil du gendanner VPN -forbindelsen.

Surfshark vs Nordvpn vs ExpressVPN Review

Peter Burns

Som redaktør har José Omar specialiseret sig i personlige finansieringsemner og dybdegående virksomhedsanmeldelser. Han skriver også pengesektionen, et ugentligt nyhedsbrev, der fremhæver de vigtigste finansrelaterede nyheder.

 • 5 bedste husejere forsikringsselskaber i august
 • 5 bedste husejere forsikringsselskaber i august

Udgivet: 18. august 2023 13 min. Læs
Del
Link kopieret!

Hvis du undrer dig over, om du har brug for et virtuelt privat netværk (VPN), ved du muligvis ikke svaret på, hvor du skal vende. Du finder mange muligheder at vælge imellem. Tre af de mest populære udbydere er Nordvpn, ExpressVPN og Surfshark. Hver er en service af høj kvalitet, men ved at undersøge deres forskelle kan du bestemme, hvilket valg der er bedst for dig. Læs videre for at se, hvordan Surfshark VPN vs. Nordvpn vs. Expressvpn sammenlign.

Annoncer efter penge. Vi kan blive kompenseret, hvis du klikker på denne annonce. Annonce

Få sikker og privat adgang til internettet ved hjælp af en VPN.

En VPN -service giver dig en sikker, krypteret tunnel til online trafik til at flyde. Klik på din tilstand for at komme i gang.

Hvad er Nordvpn?

Grundlagt i 2012 er Nordvpn en VPN -service, der har specialiseret sig i at beskytte dine personlige data. Det er et grundlæggende medlem af VPN Trust -initiativet, der sigter mod at uddanne offentligheden om cybersikkerhed og forblive sikker online. Nordvpn fås på Windows, MacOS, Linux, Android, iOS, browsere og andre enheder såsom Amazon Firestick.

Hvad er ExpressVpn?

ExpressVPN blev lanceret i 2009 og hævder at være den nr. 1 betroede leder i VPNS. ExpressVPN bruger kryptering på topniveau til at beskytte millioner af brugere fra over 180 lande. Dens VPN -service fungerer på flere operativsystemer, herunder Windows, MacOS, iOS, Android, Linux, Routers og Browsers.

Hvad er Surfshark VPN?

Grundlagt i 2018 tilbyder Surfshark VPN flere produkter til at sikre dine personlige oplysninger, opretholde privatlivets fred og stoppe med at spore bots. Surfshark er tilgængelig på iOS, Android, MacOS, Windows og Linux. Surfshark har også udvidelser til webbrowsere og værker på enheder som Apple TV og PlayStation.

Annoncer efter penge. Vi kan blive kompenseret, hvis du klikker på denne annonce. Annonce

Norton Secure Logo

Beskyt dit privatliv online med Norton

Nordvpn vs ExpressVPN vs Surfshark VPN: Hvordan de stables op

Nordvpn, ExpressVPN og Surfshark VPN har alle deres styrker og svagheder. Sådan stables de op med hensyn til sikkerheds- og privatlivsfunktioner, prisfastsættelse, hastighed, samtidige forbindelser, serverplaceringer, streaming og torrenting.

Surfshark vs. Nordvpn vs. ExpressVPN for sikkerheds- og privatlivsfunktioner

At sikre dine personlige data og vedligeholde dit privatliv er normalt de største grunde til at betale for en VPN -service. Med hensyn til sikkerhed har Surfshark VPN, Nordvpn og ExpressVPN alle lignende opsætninger med top-of-the-line beskyttelse. De bruger avanceret krypteringsstandard (AES) 256 til kryptering, det samme niveau af kryptering U.S. Regeringen bruger til at beskytte klassificerede data. AES-256 er en symmetrisk krypteringsalgoritme, der kan beskytte dine data mod næsten ethvert angreb.

Alle tre VPN’er har også en automatisk Killwitch. Killswitches beskytter dine data, hvis din VPN -service falder. I stedet for at give en hacker adgang til dine data, når din VPN pludselig går ned, blokerer den al internetadgang, indtil du gendanner VPN -forbindelsen.

For at beskytte dine data bruger disse VPN’er en politik uden logs. En politik uden loger betyder din browserhistorie, brugt båndbredde og netværkstrafik ikke registreres, og heller ikke kan nogen se dem, inklusive din VPN-udbyder. No-logs sikrer dit privatliv, mens du bruger internettet.

Surfshark vs. Nordvpn vs. Expressvpn til prisfastsættelse

Surfshark tilbyder de laveste priser for de tre med sine 12- eller 24-måneders Surfshark Starter-abonnement. Den månedlige startplan koster $ 12.95. Tilmelding på den årlige pakke koster $ 47.88 for året, eller $ 3.99 pr. Måned. Den toårige plan er den billigste, der koster $ 2.49 månedligt og faktureret en gang til $ 56.76. Virksomheden kaster også en gratis måned med denne plan.

Surfshark’s One og One+ -planer er dyrere, men inkluderer yderligere funktioner, såsom antivirus og malware-beskyttelse, en privat søgemaskine og realtids e-mail-overtrædelsesalarmer.

Surfshark tilbyder en 30-dages pengene-tilbage-garanti og en 7-dages gratis prøve for Android, iOS og MacOS, så du kan prøve det, før du abonnerer.

ExpressVPN har ikke standard- og premium -prisniveauer. De samme funktioner og serviceniveau er tilgængelige for alle, hvor de eneste ting, der påvirker prisen, er abonnementslængden og betalingsbetingelserne. At betale for ExpressVPN en måned ad gangen er $ 12.95 pr. Måned. Et seks-måneders abonnement koster $ 9.99 pr. Måned, mens den årlige plan er $ 6.67 månedligt, faktureret som en up-front-betaling. ExpressVPN tilbyder ikke en gratis prøve, men de har en 30-dages pengene-tilbage-garanti.

Nordvpns billigste plan er dens standardplan. Omkostningerne ved fornyelse af standardplanen hver måned er $ 12.99. Den eneårsplan fra Nordvpn koster $ 59.88 i alt, som svarer til $ 4.99 pr. Måned. Nordvpn tilbyder også en to-årig plan for $ 83.76 eller $ 3.49 pr. Måned. Ligesom ExpressVPN tilbyder Nordvpn en 30-dages pengene-tilbage-garanti i stedet for en gratis prøve, så du skal abonnere for at prøve deres service.

Surfshark vs. Nordvpn vs. Expressvpn for hastighed

Sikkerhed.Org udførte hastighedstest for at bestemme de mest populære VPNS ‘gennemsnitlige download- og uploadhastigheder. Surfshark, Nordvpn og ExpressVPN placeret alle blandt de 10 bedste VPN’er med hensyn til hastighed.

Surfshark rangerede tiende med en gennemsnitlig downloadhastighed på 87.25 Mbps og en gennemsnitlig uploadhastighed på 47.32 Mbps. Expressvpn var ottende med en lidt hurtigere downloadhastighed på 87.48 Mbps men en meget hurtigere gennemsnitlig uploadhastighed på 71.65 Mbps. Nordvpn indtog tredjepladsen med en gennemsnitlig downloadhastighed på 89.11 Mbps og en gennemsnitlig uploadhastighed på 90.72 Mbps, hvilket gør det til den hurtigste i begge kategorier ud af disse tre udbydere.

Surfshark vs. Nordvpn vs. ExpressVPN for samtidige forbindelser

Fordi Surfshark VPN ikke håndhæver båndbreddebegrænsninger, tillader det ubegrænsede samtidige forbindelser. Hvis du køber en surfshark -konto, kan du eller dine familiemedlemmer bruge den til at få adgang til internettet på så mange enheder, som du vil.

ExpressVPN har ikke ubegrænset samtidige forbindelser. En seks- eller 12-måneders abonnementsplan giver dig mulighed for at oprette forbindelse til otte enheder, mens et månedligt abonnement begrænser dig til kun fem samtidige forbindelser.

Et Nordvpn -abonnement giver dig mulighed for at oprette forbindelse til seks enheder til dens service. Hver enhed, der bruger den samme server, skal dog bruge en anden VPN -protokol, såsom OpenVPN TCP og Nordlynx. Dette kan være mere teknisk og kompliceret for Novice VPN -brugere end de to andre muligheder.

Surfshark vs. Nordvpn vs. ExpressVPN til serverplaceringer

Serverplaceringer er en væsentlig del af en VPN -service. Ændring eller skjul din placering kan forbedre dit privatliv og beskyttelse. Det kan også give dig mulighed for at låse geo-blokeret indhold fra andre lande. For eksempel kan du ændre din placering til Buenos Aires for at se film på Netflix kun tilgængelig i Argentina. Ændring af din placering kan også hjælpe dig med at komme rundt på internetbegrænsninger, hvis du bor i et land, hvor regeringen regulerer internettet.

Surfshark har de mest tilgængelige placeringer af de tre VPN’er med over 3.200 servere i 100 lande. ExpressVPN har lidt færre servere med over 3.000 i 94 lande. Nordvpn har flere servere end begge – over 5.000 – men kun i omkring 50 lande.

Surfshark vs. Nordvpn vs. Expressvpn til streaming

Alle tre VPN -tjenester fungerer godt med streamingenheder, og du kan se film, shows eller sport i 4K uden buffering. Med nogen af ​​de tre kan du nyde anonym visning på næsten enhver streamingtjeneste.

Hver VPN -service tilbyder forskellige fordele. For eksempel vil Surfsharks ubegrænsede forbindelser være nyttige, hvis du eller din familie og venner ønsker at streame på flere enheder samtidigt. Nordvpns hurtige downloadhastigheder vil være fordelagtige, hvis hastighed og ingen buffering er vigtig for dig. Endelig vil ExpressVPN være attraktiv for nogle, da det tillader fem til otte samtidige forbindelser og har en konkurrencedygtig downloadhastighed.

Surfshark vs. Nordvpn vs. Expressvpn til torrenting

Når man overvejer, hvilken VPN der vil være bedst til torrenting (peer-to-peer-fildeling), er de mest væsentlige funktioner privatliv, sikkerhed og hastighed. Torrenting skal være anonym, så det er vigtigt at have en politik uden logs og datakryptering på topniveau. Surfshark, Nordvpn og ExpressVPN tilbyder alle disse sikkerhedsfunktioner. Med hensyn til hastighed har Nordvpn The Edge, da den er i stand til hurtigere upload og downloadhastigheder end de to andre VPN -tjenester.

Surfshark vs. Nordvpn vs. ExpressVpn: Hvilken er den samlede bedre mulighed?

At bestemme, hvilken VPN der er den bedste mulighed for dig, er nemmest, hvis du ser på hver side om side.

Er Nordvpn bedre end ExpressVpn?

Nordvpn og ExpressVPN er fremragende VPN -tjenester. Begge leverer sikkerhed og privatliv på topniveau for abonnenter. Nordvpn er i gennemsnit lidt hurtigere, hvilket kan hjælpe med streaminghastigheder, men ExpressVPN er ikke for langt bagefter.

ExpressVPNs fordel er, at det har servere i næsten dobbelt så mange lande som Nordvpn. Hvis du er interesseret i streaming af film, shows og indhold fra hele verden, er ExpressVPN det bedre valg.

Med hensyn til prisfastsættelse vil det at vælge en to-årig plan fra Nordvpn spare dig for en hel del penge, selvom det er et langsigtet engagement. Hvis du betaler for ExpressVPNs årlige plan to år i træk, bruger du cirka $ 160, mens Nordvpns to-årige plan koster dig $ 83.76.

Er ExpressVPN bedre end Surfshark VPN?

Expressvpn og Surfshark er ens på mange måder. De har et lignende antal servere i et lignende antal lande. Med hensyn til gennemsnitlige downloadhastigheder er de også meget sammenlignelige, men ExpressVPN har en betydelig kant, hvis du har brug for at uploade filer, mens du bruger din VPN.

Hvis du abonnerer på ExpressVPNs seks-måneders eller årlige plan, kan du bruge otte samtidige forbindelser, hvilket kan være nok. Hvis du har brug for mere, er Surfshark VPNs ubegrænsede samtidige forbindelser et stort træk.

Expressvpn er dyrere end Surfshark VPN, men du bør overveje den længde af abonnementet, du ønsker. Surfshark tilbyder en to-årig plan for en meget lav sats, mens ExpressVPNs længste abonnement er et år. Men hvis du vil prøve en VPN i et par måneder uden at betale hver måned, tilbyder ExpressVPN en seks-måneders plan, der er billigere end at betale månedligt. Hvis du vil spare på omkostningerne, har du det bedre med Surfshark.

Er Surfshark VPN bedre end Nordvpn?

Når man beslutter mellem Surfshark VPN og Nordvpn, er der et par hovedfunktioner at overveje. Nordvpn er betydeligt hurtigere end Surfshark VPN, især med hensyn til uploadhastighed. Hvis du abonnerer på en VPN -service for at uploade og downloade torrents, ville Nordvpn være et bedre valg.

På den anden side skal du ikke rabat Surfsharks ubegrænsede båndbredde. Afhængigt af hvor mange enheder og mennesker, du planlægger at dele din VPN -konto med, er Surfshark muligvis det bedre valg. Nordvpn tillader op til seks enheder at forbinde samtidig, men de har alle brug for forskellige VPN -protokoller.

Endelig tilbyder begge VPN -tjenester planer, der kan strække op til to år, men Surfsharks planer er billigere end Nordvpn’s.

Annoncer efter penge. Vi kan blive kompenseret, hvis du klikker på denne annonce. Annonce

Sikre dine online data og internettrafik, uanset hvor du er.

Norton har en stærk samling af sikkerhedsfunktioner og et enormt netværk af servere, der holder dine data sikre. Klik nedenfor for at lære mere.

Sådan vælger du en VPN -service

Når du vælger en VPN -service, vil du overveje, hvorfor du har brug for en VPN, og hvilke tjenester der kan levere den bedste pakke til dine behov. Hvis du har brug for en VPN, fordi du bor i et land, der blokerer internetadgang til bestemte websteder, kan du kræve en anden VPN end nogen, der ønsker sikkerhed på topniveau og hastighed.

Nogle VPN -funktioner, som du måske ønsker, inkluderer følgende:

 • Sikkerhed og privatliv
 • Prisfastsættelse
 • Fart
 • Samtidige forbindelser
 • Serverplaceringer
 • Streaming
 • Torrenting

Resumé af Surfshark vs Nordvpn vs ExpressVPN

At vælge mellem Surfshark, Nordvpn og ExpressVPN kan være udfordrende, da de alle er fremragende tjenester. Surfshark har ikke en båndbreddebegrænsning, der tillader ubegrænsede forbindelser. Nordvpn er den hurtigste til gennemsnitlige downloads og uploads ud af de tre valg. Endelig har ExpressVPN konkurrencedygtig upload og downloadhastigheder og serverplaceringer. Vi inkluderede Surfshark, Nordvpn og ExpressVPN som topvalg til de bedste VPN -tjenester. Se på vores andre valg for de bedste VPN -tjenester og se, hvordan de sammenligner.

Nordvpn vs Surfshark 2023: Side-ved-side-sammenligning

Nordvpn vs Surfshark

Det er ofte vanskeligt at fortælle, hvilken VPN der passer til dine behov, især hvis du aldrig har brugt en før. Nogle tjenester praler om de forskellige protokoller, de tilbyder, deres avancerede værktøjer eller deres trafikforbindelsesfunktioner. Men medmindre du har en anstændig forståelse af netværkskoncepter, kan disse oplysninger være forvirrende.

For at gøre tingene lettere har vi skabt en side om side-sammenligning af Nordvpn og Surfshark, så du kan se styrker og svagheder ved hver. Vi forklarer også nøjagtigt, hvad hver funktion faktisk betyder, og hvordan det vil påvirke din daglige brug af VPN. Lad os komme i gang med vores Nordvpn vs uden videre. Surfshark -sammenligning:

Højdepunkter

Nordvpn

 • Ekspansivt servernetværk
 • En af de bedste kunstnere til hastighed
 • Arbejder med masser af populære streamingtjenester
 • Stærke sikkerheds- og privatlivsfunktioner

Surfshark

 • Tillader ubegrænsede flere forbindelser
 • Hurtige, pålidelige hastigheder og ubegrænset båndbredde
 • Stærk på sikkerhed, sandt ingen logs -politik
 • Fremragende unblocking -evne

Nordvpn vs. Surfshark -prisfastsættelse

Nordvpn og Surfshark koster begge $ 12.95 pr. Måned, der er i den højere ende. Men som begge disse VPN’er tilbyder dramatiske rabatter på deres flerårige planer, De er bedst egnede til brugere, der leder efter langvarig beskyttelse.

Faktisk er prisreduktionerne så betydningsfulde, at hvis du er villig til at abonnere i et år, anbefaler vi at vælge den toårige plan i stedet.

Med Nordvpn koster et to-årigt abonnement $ 88.83 og inkluderer tre måneder ekstra, som effektivt reducerer omkostningerne til $ 3.29 pr. Måned. Med Surfshark koster to år $ 59.76 Og du får yderligere to måneder gratis, gennemsnitligt på kun $ 2.30 pr. Måned. Som du kan se, er dette enorme rabatter sammenlignet med de månedlige omkostninger.

Begge disse tjenester inkluderer en 30-dages pengene-tilbage-garanti. Dette betyder, at du kan prøve dem i en måned og blot få dine penge tilbage, hvis du ikke er imponeret.

Bedste aftale for Nordvpn: Gem 63%, når du vælger Nordvpns to-årige abonnement og får 3 måneder gratis.

Surfshark vs Nordvpn -funktioner

Både Nordvpn og Surfshark har fremragende support til multi-platform, med apps til alle større platforme og en kommandolinjebaseret installatør til Linux-systemer. Disse tjenester har også et par nyttige privatlivsfunktioner til fælles, herunder automatisk ad-blokering og malware-scanning, samt udvidelser til Firefox og Chrome. Det er værd at nævne, at disse browserudvidelser kun sikrer din browsertrafik og ikke tillader dig at bruge applikationer som P2P -klienter eller messaging -apps anonymt.

Når det er sagt, tilbyder hver tjeneste noget, den anden ikke. Nordvpn har for nylig introduceret en mørk webmonitor, der vil advare dig, hvis dine data lækker, såvel som Meshnet, en funktion, der hjælper brugerne sikkert med at forbinde flere af deres enheder over lange afstande. Surfshark har i mellemtiden en skiftbar stealth -tilstand og en funktion, der swaps din IP -adddress med jævne mellemrum for endnu større privatliv.

Den største forskel mellem Nordvpn og Surfshark er forbindelsesgrænsen. Nordvpn tillader op til seks samtidige forbindelser, som ligger lige over branchens gennemsnit på fem. I modsætning, Surfshark tillader et ubegrænset antal forbindelser, Gør det til en meget attraktiv mulighed, hvis du ønsker at beskytte mange enheder på én gang.

Streamingssammenligning

Disse er to af de bedste tjenester omkring, når det kommer til streaming. Tidligere var Nordvpn den ubestridte mester, men Surfshark er forbedret siden sidste gang vi testede den og lykkedes overalt, at dens rival gjorde.

Nordvpn er en favorit blandt brugere, der ofte streamer, delvis fordi det fjerner blokering af mange af de mest populære streamingtjenester i udlandet. Surfshark udførte imidlertid beundringsværdigt på dette område og matchede Nordvpn i de fleste af vores test. Mens Surfshark var i stand til at fjerne blokering af flere større platforme, kunne det ikke omgå ABC’s geo-blokerende, mens Nordvpn kunne.

Det er værd at bemærke, at begge VPN’er klarer sig godt med Netflix og teknisk set kan få adgang til den service, uanset hvilken server du vælger; De vil bare omdirigere dig til den amerikanske version, hvis de ikke fungerer med et bestemt bibliotek.

Tjek vores komplette guide til de bedste VPN’er til streaming.

Hvilken af ​​disse VPN’er fungerer i Kina?

Kina har nogle af de bredeste nåede internetbegrænsninger i verden og blokerer de fleste VPN’er direkte. Det kan være utroligt vanskeligt for de fleste VPN’er for at omgå sådanne blokke. På trods af dette fungerer begge disse VPN’er i Kina, når de først er blevet konfigureret korrekt.

Alle SurfShark -brugere skal gøre for at gennemse anonymt i Kina tænder for Noborders -funktionen (Indstillinger > Fremskreden > Noborders). Processen er den samme for Nordvpn -brugere, selvom du i dette tilfælde skal specifikt fortælle appen, at du gerne vil bruge dens specialiserede tilslørede servere (Indstillinger > Fremskreden > Tilslørede servere) og vælg derefter en af ​​disse fra hovedskærmen.

Du skal bemærke, at den store firewall i øjeblikket blokerer adgangen til Nordvpn- og Surfshark -websteder. Det betyder, at du bliver nødt til det Installer din valgte service, inden du ankommer til Kina.

Opsætning og interface

Disse VPN’er har begge brugervenlige desktop-apps. Nordvpn har for nylig haft en redesign, hvilket giver den et renere udseende og bringer funktioner som delt tunneling til enhver version af appen. Brugere kan vælge en serverplacering enten fra en liste eller et kort, og pecialiserede servere (såsom dem til torrenting eller forbedret privatliv) er tilgængelige direkte på hovedsiden.

Surfsharks desktop -app tager på den anden side en “mindre er mere” tilgang. Dens hovedskærm har en simpel hurtig-forbindelsesknap og adgang til et par af dine senest brugte servere. Indstillinger er lette nok til at navigere, selvom det er værd at nævne, at tre af de fem faner til venstre er til funktioner, som du faktisk ikke kan bruge uden at tilmelde dig Surfshark One, som koster ekstra.

Nordvpns mobilapp bevarer det kortbaserede layout fra skrivebordsversionen, men fjerner sidebjælken, i stedet for at placere en hurtig-forbindelsesknap og nylige servere foran og center. Rulning ned afslører en komplet liste over tilgængelige lande og specialservere. Visse funktioner er blevet fjernet, som Kill Switch (på Android) og evnen til at bruge tilslørede servere, men Automatisk WiFi-beskyttelse og ad-blokering er stadig tilgængelige. Faktisk fik Android-brugere for nylig muligheden for at bruge multi-hop-servere også.

Surfsharks mobilapp er næsten identisk med sin desktop -version, undtagen sidebjælken løber langs bunden af ​​skærmen. Vigtigere, De fleste af dens sikkerhedsfunktioner er tilgængelige, og i nogle tilfælde udvidet. F.eks.

Servere og ydeevne

Nordvpn har langt et større netværk (5.000+ servere vs omkring 3.200), men dette fortæller ikke den fulde historie. Når alt kommer til alt er hver server konfigureret forskelligt, så det er ikke blot et tilfælde af mere at være bedre. Vi kan se, at Surfshark tilbyder et markant højere antal placeringer, noget det er lagt en stor indsats i det sidste år.

Så hvordan sammenlignes disse tjenester, når det kommer til ydeevne? Næsten identisk! De gennemsnitligt gennemsnitligt omkring 190 Mbps i vores seneste tests, skønt det er værd at nævne, at for Nordvpn repræsenterer dette faktisk en stejl reduktion i gennemsnitlige hastigheder siden sidste gang vi kontrollerede. Under alle omstændigheder forbliver disse to af de hurtigste VPN’er på markedet.

Nedenfor finder du en liste over hvert land, hvor disse VPN’er har servere:

Nordvpn Surfshark
Albanien
Argentina
Australien
Østrig
Aserbajdsjan
Belgien
Bosnien-Hercegovina
Brasilien
Bulgarien
Canada
Chile
Colombia
Costa Rica
Kroatien
Cypern
Tjekkiet
Danmark
Estland
Finland
Frankrig
Georgien
Tyskland
Grækenland
Hong Kong
Ungarn
Island
Indien
Indonesien
Irland
Israel
Italien
Japan
Kasakhstan
Letland
Luxembourg
Makedonien
Malaysia
Mexico
Moldova
Holland
New Zealand
Nigeria
Norge
Paraguay
Filippinerne
Polen
Portugal
Rumænien
Rusland
Serbien
Singapore
Slovakiet
Slovenien
Sydafrika
Sydkorea
Spanien
Sverige
Schweiz
Taiwan
Thailand
Kalkun
Forenede Arabiske Emirater
Det Forenede Kongerige
Forenede Stater
Ukraine
Vietnam

Nordvpn har servere i 60 lande, der er omkring branchestandarden. Dette inkluderer især et par mindre almindeligt set placeringer som UAE og Vietnam. Surfshark har imidlertid meget mere repræsentation i Mellemøsten, Asien og Afrika med servere i Ghana, Algeriet, Marokko, Sri Lanka og Nepal, for kun at nævne nogle få steder.

Sikkerhed

Disse tjenester giver dig begge mulighed for at oprette forbindelse ved hjælp af OpenVPN -protokoller, men Surfshark understøtter også Wireguard, den nyeste store spiller i branchen. Denne funktion er kendt for at være lettere at revidere og hurtigere over langdistanceforbindelser. Faktisk baserer Nordvpn faktisk sin egen proprietære protokol, Nordlynx, på Wireguard, med henvisning til sin “magre arkitektur” som et stort salgsargument.

Begge bruger 256-bit AES-kryptering, som effektivt er uknyttet. Dette krymper i det væsentlige din trafik ved hjælp af en hemmelig nøgle, hvilket betyder, at enhver, der ser ind, kun kan se meningsløse data. Nordvpn bruger en 4096-bit RSA-nøgle til at lade din enhed kommunikere med VPN. I modsætning hertil bruger Surfshark 2048-bit RSA-taster, som stadig er sikre, men lidt mindre.

Nordvpn og Surfshark tilbyder begge en dræbskontakt på desktop (selvom mobile brugere muligvis er nødt til at gentage dette ved hjælp af deres telefons indstillinger). En dræbskontakt stopper alle overførte data, når du pludselig mister forbindelsen, hvilket sikrer, at du aldrig gennemser uden beskyttelse. Derudover bruger disse VPN’er begge private DNS -servere, hvilket betyder, at ingen tredjepart nogensinde har adgang til din internettrafik.

Endelig har hver tjeneste sin egen tilslutningsteknologi, der bruges til at omgå VPN-blokerende og landsdækkende internetbegrænsninger. Nordvpn bruger obfsproxy, et værktøj, der omformer din trafik, skjuler tegnene på, at du overhovedet bruger en VPN. Surfshark har imidlertid sin egen proprietære software kaldet Noborders, som formodentlig fungerer på en lignende måde. Vi anbefaler dog altid at være årvågen, når vi bruger proprietær software, da det er meget vanskeligere for os at teste på dine vegne.

Privatliv

Nordvpn og Surfshark er baseret i henholdsvis Panama og Holland. Disse lande har ikke nogen obligatoriske love om opbevaring af data, hvilket gør dem til ideelle placeringer til drift af en VPN.

Nordvpn holder overhovedet ingen logfiler, selvom det registrerer reklame -id’er på mobil. I løbet af en lang nok periode kunne disse bruges til at identificere dig, så vi vil anbefale at rydde dem regelmæssigt.

Surfshark holder begrænset information, såsom hvor ofte du bruger tjenesten, og hvis appen er styrtet, men Intet af dette kan bruges til at identificere dig. Som sådan, uanset hvilken af ​​disse tjenester du bruger, vil du være næsten helt anonym online. Hvis du gerne vil have endnu større privatliv, kan du tilmelde dig en kastet e -mail -adresse og betale med cryptocurrency.

Surfshark vs Nordvpn til spil

Nordvpn og Surfshark har begge apps til Windows, MacOS, Android og iOS. Dette betyder, at du nemt kan bruge en af ​​VPN’erne til spil.

Brugere, der ønsker at spille spil på konsoller som en PlayStation eller Xbox, har mulighed for enten at dele deres VPN-forbindelse med deres pc eller Mac via en Ethernet-forbindelse-eller ved at oprette deres computer som en VPN-aktiveret virtuel router.

Derudover har både Surfshark og Nordvpn routerkompatibilitet. Dette betyder, at du kan indstille VPN-forbindelsen på en VPN-kompatibel router (begge udbydere har guider til forskellige mærker og modeller) og derefter forbinde din konsol til WiFi for at beskytte den med VPN. Dette fjerner behovet for at oprette forbindelse til VPN på selve konsollen.

Det er også værd at bemærke, at både Surfshark og Nordvpn leverer en smart DNS -service uden ekstra omkostninger. Dette giver en anden måde at oprette din konsol med en forfalsket placering, som giver dig en anden mulighed for at få adgang til udenlandske spilservere. Husk bare, at en smart DNS -forbindelse ikke giver de ekstra fortrolighedsfordele, du får med en fuldt krypteret VPN -tunnel.

Den eneste mærkbare forskel mellem disse to VPN’er til spil er måske, at Nordvpn er lidt hurtigere. Når det er sagt, giver de begge usædvanligt hurtige hastigheder, og de leverer begge Wireguard -forbindelser (Nordlynx er en Wireguard -gaffel). Således er der generelt lidt at adskille disse to VPN’er fra hinanden, når det kommer til at bruge dem til online spil.

Nordvpn vs Surfshark til torrenting sikkert

Både Nordvpn og Surfshark tillader torrenting i hele deres netværk, og de har servere, der er blevet oprettet, der skal optimeres til P2P -forbindelser. Derudover tilbyder begge disse tjenester robuste AES -kryptering og meget sikre VPN -tunneler, der kan bruges til torrent privat og sikkert.

VPN -tunnelerne med en af ​​disse tjenester forhindrer din internetudbyder, hvad du gør, mens du torrrenterer. De forhindrer også kolleger i at være i stand til at registrere din hjemme -IP, hvilket kan skabe problemer, hvis du opretter forbindelse til en uærlig peer (ved at lade dem scanne efter åbne porte, for eksempel.)

Det er også værd at bemærke, at hverken Nordvpn eller Surfshark tilbyder portvideresendelse, så hvis denne funktion er vigtig for dig, kan du måske se andre steder. Når det er sagt, tilbyder begge disse VPN’er ekstraordinære hastigheder og sikkerhed til torrenting regelmæssigt på enten en Mac- eller Windows -maskine.