Sådan finder du din IP -adresse, når du har brug for den

Når du besøger et eksternt websted, eller åbner kun en mobilapplikation Din offentlige IP -adresse er synlig.

Hvad er min IP -adresse?

Vil du skjule din IP -adresse? Nordvpn er en privat VPN, der ændrer din IP -placering uden IP -lækager. Prøv det risikofri i 30 dage.

Hjælp os med at forbedre værktøjet

Vores værktøj kontrollerer din offentlige IPv4/IPv6 -adresse og geolocation. Hvis du bruger en VPN- eller proxy -service til at maskere din IP -adresseplacering, skal du bruge dette værktøj til at kontrollere, at din IP -adresse virkelig er skjult.

Din feedback er vigtig for os. Del dine tanker, så bruger vi det til yderligere at forbedre værktøjet.

Giv feedback

Hvad er en IP -adresse?

En IP (internetprotokol) adresse er en unik identifikator for hver enhed på et netværk, såsom Internettet. Når du opretter forbindelse til internettet, tildeler din internetudbyder (ISP) dig en IP -adresse.

Det primære formål med en IP-adresse er at lade webforbundne enheder Find og kommunikerer med hinanden. Uden specifikke IP -adresser ville enheder ikke være i stand til at sende og modtage information fra hinanden over internettet.

Det sekundære formål med en IP -adresse er til placering adressering. Med andre ord at placere din enhed i en omtrentlig fysisk placering i verden (også kendt som geolocation).

På en måde er IP -adresser sammenlignelige med postadresser.

I en typisk husstand er flere enheder forbundet til en enkelt internetforbindelse gennem en router (eller kombination af routere). I dette scenarie har alle disse enheder den samme offentlige IP -adresse.

Hvis en af ​​disse enheder (e.g. din smartphone) er tilsluttet internettet gennem en trådløs transportør, den ville have en anden IP -adresse end en enhed, der er forbundet til din hjemme -router (og gennem en internetudbyder).

Hvad er min IP -placering?

Når et IP -checker -værktøj registrerer en IP -adresse, spørger den en database (e.g. Arin) at finde det specifikke område i verden, hvor IP -adressen er kortlagt til. Dette ‘område’ er kendt som din IP’s geolocation.

IP -adresseplaceringer er ikke de mest nøjagtige, men de afslører I hvilken by ser du ud til at være placeret, og hvem din internetudbyder er.

Sådan finder du din IP -adresse

Det er enkelt at kontrollere din IP -adresse. Brug vores værktøj (øverst på denne side) fra enhver webbrowser, og det viser din IP -adresse (IPv4 og/eller IPv6), geolocation og værtsinformation.

Du kan også bruge et script til automatisk at kontrollere din IP -adresse. Hvis det er det, du vil gøre, skal du bruge vores https: // IP4.Top10vpn.com/ url, i stedet.

Hvis du vil slå detaljerne på en anden IP -adresse (ikke nødvendigvis din), skal du bruge vores IP -adresseopslagsværktøj.

Nedenfor er trin-for-trin-instruktioner om, hvordan man manuelt finder din offentlige IP-adresse på populære enheder og operativsystemer:

Windows 10 & 11

Sådan tjekker du din IP -adresse på Windows 10 og 11 enheder:

 1. Åbn menuen “Start”, og naviger derefter til “Indstillinger”, “Netværk og internet” og “Wi-Fi”.
 2. Opret forbindelse til et WiFi -netværk, og klik derefter på det netværk, du er tilsluttet til.
 3. Rul ned til “Egenskaber.”
 4. Din IP -adresse og DNS -serveradresse vises her.

makos

Sådan finder du din IP -adresse på MacOS -enheder:

 1. Åbn “Systemindstillinger”, derefter “netværk”.
 2. Klik på knappen “Wi-Fi”.
 3. Opret forbindelse til et WiFi-netværk, og vælg derefter “Detaljer” til højre side.
 4. Din IP -adresse vises her.

iPhone & Android

Sådan finder du din IP -adresse på en iPhone:

 1. Åbn “Indstillinger”, og tryk på “WiFi”.
 2. Opret forbindelse til et WiFi -netværk, eller tryk på det netværk, du er forbundet med.
 3. Dine IPv4- og IPv6 -adresser vises her.

Sådan finder du din IP -adresse på en Android -telefon:

 1. Åbn “Indstillinger”, og klik på “Forbindelser”.
 2. Tryk på det WiFi -netværk, du er forbundet til.
 3. Tryk på COG -symbolet ved siden af ​​dit nuværende netværk.
 4. Din offentlige IP -adresse vil blive opført her.

Amazon Fire TV Stick

Sådan finder du din IP -adresse på en Amazon Fire TV -stick:

 1. Naviger til menuen “Indstillinger”, og vælg “OK”.
 2. Klik på “My Fire TV”, så “Om”.
 3. Vælg knappen “Netværk”.
 4. Du finder din IP-adresse angivet på højre side.

IPv4 vs IPv6 IP -adresser

Der er To typer IP -adresseprotokoller I brug rundt om i verden: IPv4 (IP4) og IPv6 (IP6).

IPv4 (Internet Protocol version 4) blev introduceret i 1981, langt før den enorme vækst af internetforbundne enheder. Den bruger en 32-bit adressestruktur, der understøtter cirka 4.3 milliarder IP -adresser.

Hver IPv4 -adresse er unik og ser normalt sådan ud: 192.0.2.235 . IP -adressen er opdelt i fire felter af cifre, hvor hvert felt repræsenterer en ‘byte.’

IPv4 er stadig den mest anvendte internetprotokol (78-80% husholdningspenetration), men IP4-adresser løber hurtigt ud. Der er bare ikke nok IPv4 -adresser til enhver internetbruger.

IPv6 (Internet Protocol version 6) blev først introduceret i 1995 for at løse forsyningsproblemet med IPv4 -adresser.

Forskellig til IPv4 bruger IPv6 128-bit-adresser, hvilket giver IPv6 en kapacitet på op til 340 undecillion IP-adresser!

Her er et eksempel på, hvordan en IPv6 -adresse ser ud:

IPv6 -adresser er ikke så udbredte som IPv4, men hvis din internetudbyder har tildelt dig en, skal du opleve hurtigere, sikrere og mere pålidelige internetdataoverførsler.

Ifølge en Google -undersøgelse sidder global IPv6 -vedtagelse i øjeblikket på over 40%. I USA er IPv6 -penetration tættere på 50%.

Vær opmærksom på, at en enhed, der bruger en IPv4 -adresse, ikke kan kommunikere med en anden enhed (eller server) ved hjælp af IPv6.

Hvis du er tilsluttet et IPv6-aktiveret netværk, og du bruger en VPN, der ikke understøtter IPv6, Din personlige IPv6 -adresse kan udsættes.

Hvorfor er mine IPv4 & IPv6 -oplysninger forskellige?

Hvis du er tilsluttet en VPN -service, mens du bruger vores IP -checker -værktøj, kan du se forskellige detaljer mellem din IPv4 -adresse og din IPv6 -adresse.

Dette er sandsynligvis fordi din VPN er ikke tunneling ipv6 korrekt. Det betyder at Din rigtige IPv6 -adresse, og alle de data, der er knyttet til dem, er stadig offentligt udsat.

Der er to måder at løse IPv6 -adresselækager ved hjælp af din VPN:

 1. Kontroller, om din VPN Har IPv6 -lækagebeskyttelse Inden for appens indstillinger. Hvis det gør det, skal du sørge for, at det er aktiveret.
 2. Se om din VPN kan Deaktiver eller Bloker IPv6. Dette er den næste bedste mulighed – din VPN vil simpelthen deaktivere din IPv6 -forbindelse for at forhindre lækager i stedet for at forsøge at tunnelere den.

Hvis du ikke kan finde nogen af ​​disse muligheder, kan din VPN ikke løse problemet.

I dette tilfælde kan du forsøge at løse problemet inden for din enheds netværksindstillinger efter Manuelt deaktivering af IPv6.

Vi forklarer, hvordan man deaktiverer IPv6 på flere platforme i vores guide til fastgørelse af IP -adresselækager.

Hvis du har både en IPv4 og en IPv6 -adresse, vil sidstnævnte sandsynligvis være din enheds foretrukne protokol.

I dette scenarie kan du løse lækagen ved at blokere al IPv6 -trafik. Bare rolig, din internetforbindelse fungerer stadig, da din enhed udelukkende vil bruge IPv4.

Offentlige vs private IP -adresser

Der er yderligere to typer IP -adresser: offentlig og privat.

Din offentlige IP -adresse er den IP -adresse, der er synlig for andre enheder, du opretter forbindelse til på internettet. Det er også kendt som den ‘eksterne’ IP -adresse.

Din private IP -adresse er den IP -adresse, der er tildelt i dit interne netværk, for eksempel derhjemme eller på dit kontor.

Når du besøger et eksternt websted, eller åbner kun en mobilapplikation Din offentlige IP -adresse er synlig.

For eksempel når du besøger www.Top10vpn.com uden VPN, vi kan se din offentlige IP -adresse, og vi viser den i vores værktøj (ikke rolig, vi gemmer ikke IP -adresser).

Hvis nogen taler om en “IP -adresse”, henviser de typisk til deres offentlige IP -adresse, ikke deres private.

For enheder, der er forbundet til en hjemme- eller kontorrouter, tildeler routeren hver enhed en privat IP -adresse. Dette lader routeren skelne internettrafikken gå til og fra hver enhed.

Private IP -intervaller

Private IP -adresser ser anderledes ud end offentlige IP -adresser og falder i disse tre intervaller:

 • 10.0.0.0 – 10.255.255.255
 • 172.16.0.0 – 172.31.255.255
 • 192.168.0.0 – 192.168.255.255

For at se dine private IP -adresser skal du logge ind på din router ved hjælp af detaljerne fra din routerleverandør eller leverandør. Eller se på netværksindstillingerne på din enhed.

Statisk vs dynamiske IP -adresser

Når din internetudbyder tildeler dig en offentlig IP -adresse, får du enten en statisk eller en dynamisk IP -adresse.

En statisk offentlig IP -adresse forbliver altid den samme. Det er medmindre du skifter ISP, eller du flytter. Dette gør det lettere at forbinde eksternt til din computer eller andet hjemmeudstyr, fordi din IP -adresse aldrig ændrer sig.

Statiske IP -adresser udgør dog nogle sikkerhedsrisici. Da IP -adressen aldrig ændrer sig, er det lettere for hackere at finde den relevante DNS -server. Brug et af vores andre skræddersyede værktøjer til at kontrollere din DNS -server.

For boligforbindelser tildeler de fleste internetudbydere dynamiske offentlige IP -adresser. Det betyder Din IP -adresse ændres over tid – Typisk når din router genforbinder sig til internetudbyderen efter en genstart eller netværksstop.

Hvis du bruger en VPN -service, får du sandsynligvis en dynamisk VPN IP -adresse. Når det er sagt, giver nogle VPN -tjenester dig mulighed for at købe en statisk VPN IP -adresse mod et ekstra gebyr.

Dynamiske offentlige IP -adresser

Dynamiske IP -adresser tildeles af Dynamic Host Configuration Protocol (DHCP) -servere og ændrer sig over tid. Din IP -adresse kan ændre sig et par gange om året eller flere gange om måneden.

ISP’er tildeler i stigende grad dynamiske IP -adresser, fordi de koster mindre at vedligeholde. De kan ofte genbruges og tildeles til enheder, der forbinder til internettet.

I praksis ændrer det ikke at have en dynamisk IP -adresse, hvordan du bruger internettet. Men det kan gøre adgang til computere, udstyr eller webressourcer eksternt vanskeligere.

For at oprette forbindelse til din pc eller webcam eksternt, skal du kende din IP -adresse. Der kan blive et problem, hvis din IP -adresse ændres regelmæssigt.

Hvad kan nogen gøre med min IP -adresse?

Din IP -adresse afslører visse oplysninger om dig. For eksempel, hvor du er placeret (ca.) og hvilke internetforbundne enheder, du bruger.

Desuden kan din internetudbyder eller mobilfirma se, hvilke websteder du besøger via din offentlige IP -adresse.

Nedenfor er en kort liste over handlinger, som virksomheder og enkeltpersoner kan tage, når de kender din IP -adresse:

 • Bestem din omtrentlige placering. Din IP -adresse afslører dit land, byen og nogle gange din postnummer.
 • Bloker din IP -adresse og begræns adgangen til webtjenester.
 • Udføre et benægtelse af service (DOS) angreb. Dette involverer at sende enorme mængder trafik til din IP -adresseserver, hvilket får serveren til at gå ned. Når dette sker, falder din internetforbindelse.
 • Scan efter åbne porte. Hackers kan scanne åbne porte for at identificere dine enheds sårbarheder over for online -angreb.
 • Doxing. Ved at få din IP -adresse kan nogen dox dig. Dette betyder at afsløre din virkelige identitet eller personlige oplysninger og frigive dem til offentligheden.
 • Målrettet reklame baseret på IP -adresse. Virksomheder kan kun vise online -annoncer, der er målrettet mod specifikke IP -adresser.

Sådan skjuler du din IP -adresse

Som vi beskrevet ovenfor, er der risici forbundet med enkeltpersoner og virksomheder, der kender din IP -adresse.

Vi mener derfor, det er meget vigtigt at skjule din IP -adresse. De nemmeste måder at gøre dette på er at bruge en Web Proxy eller en VPN -service.

Skjuler din IP -adresse med en Web Proxy

En web -proxy (normalt tilgængelig via et websted eller webapplikation) giver dig mulighed for at rute internettrafik fra applikationer på din enhed til en proxyserver og derefter videre til din webdestination.

Web-proxier er typisk indstillet på et anvendelsesbasis til applikation-for-applikation, e.g. via en webbrowser.

Når du opretter forbindelse til en proxyserver, er din IP -adresse Ændringer til en tildelt af serveren. Dette maskerer din sande IP -adresse, mens du bruger en fuldmægtig applikation, og de websteder, du besøger, ser kun proxyens IP -adresse.

Skjuler din IP -adresse med en VPN

En VPN er en bedre softwareversion af en webproxy, som du kan installere og bruge på de fleste enheder.

Som en proxy, VPNS dirigerer din internettrafik gennem en privat server, som Tildeler dig en anden IP -adresse.

I modsætning til proxies, skal du bruge VPN’er sofistikerede forbindelsesprotokoller (E.g. OpenVPN og Wireguard) og kryptering (E.g. AES 256-bit) for yderligere at sikre dine internetdataoverførsler yderligere.

VPN-tjenester i høj kvalitet til al din internettrafik gennem en sikker VPN-server. De anonymiserer din webaktivitet, uanset hvilken applikation du bruger.

Hvis du er tilsluttet en VPN, skal du bruge vores IP- og DNS -lækage -testværktøj til at verificere din IP- og DNS -legitimationsoplysninger.

Lær mere om din IP -adresse

Se nedenfor flere guider, vi har offentliggjort for at hjælpe dig med at lære mere om IP -adresser:

 • Hvad kan nogen gøre med din IP -adresse?
 • Statisk vs dynamiske VPN IP -adresser forklaret
 • Sådan skjuler du din IP -adresse
 • Hvad er min DNS -server?
 • IP, WebRTC og DNS lækage -testværktøj
 • Hvem er min internetudbyder?

Sådan finder du din IP -adresse, når du har brug for den

Du behøver ikke at huske din IP -adresse, men det er nyttigt at vide, hvor du kan finde den.

Af Sandra Gutierrez G. | Udgivet 13. maj 2023 11:19 EDT

Hands på bærbar computerstypning

Der er flere måder at komme til din enheds IP -adresse. Burst / Unsplash

At vide, hvordan du finder din IP -adresse, er en nyttig færdighed, selvom du ikke ved nøjagtigt, hvad en IP -adresse er, eller hvad den er til. Uanset om du vil oprette en ny 3D -printer eller ikke vil lyde uvidende, mens du er i telefon med din internetudbyder, er der et par måder at nemt få disse oplysninger.

Lær disse metoder at kende, hvis du nogensinde har brug for dem, og mens du er ved det, kan du lære, hvad denne række numre er, og hvorfor det er vigtigt.

Sådan finder du din IP -adresse på enhver enhed

Bliv ikke skræmt af din IP -adresse. Dette sæt cifre skal være let tilgængeligt på din enhed, og hvis du ikke kan finde det, kan du altid bare Google det.

På macOS

 • Klik på WiFi Icon I øverste højre område af navigationslinjen.
 • Vælg i den nye menu Wi-Fi-indstillinger.
 • Øverst i menuen kan du se, at det netværk, din enhed er tilsluttet til. Klik på detaljer knap ved siden af ​​den.
 • Et vindue dukker op og viser IP -adressen på din enhed og din router.

På iOS og iPados

 • Åben Indstillinger og tap Trådløst internet.
 • Find det netværk, du er forbundet til – det vil være den første på listen og have et blåt markering ved siden af ​​det.
 • Tryk på Informationsknap til højre (en blå “jeg” inde i en cirkel).
 • Du finder din IP -adresse under IPv4 -adresse.

På Windows 11

 • Åbn Startmenu.
 • Gå til Indstillinger, derefter Netværk og internet.
 • Åbn Trådløst internet Indstillinger og åbn egenskaberne på netværket, din enhed er tilsluttet – det skal være det andet element på listen.
 • Rul ned for at finde dine IPv4- og IPv6 -adresser.

Der er en grund til, at Windows -computere og nogle andre enheder har to IP -adresser. Internet Protocol version 4, også kendt som IPv4, er det originale system opfundet tilbage i 1980 for at identificere computere og andre enheder. Men IPv4 har kun 32 bit, hvilket betyder, at der kun er så mange adresser tilgængelige og ikke næsten nok til den hyperconnected fremtid, vi bor i i dag. Indtast IPv6-den 64-bit-løsning, der giver mange flere adresser for at give plads til alle de nye enheder, der rammer markedet hver dag. Problemet er, at udrulningen af ​​denne 1998 -protokol tog lang tid, og nogle ældre servere og programmer er ikke kompatible med det. Dette er grunden til, at nogle enheder bruger en løsning og har to IP -adresser til at bygge bro over dette hul og undgå eventuelle serviceafbrydelser.

På Android

Husk som altid, at Android varierer afhængigt af mærket og modellen på din enhed, så navnene på disse instruktioner kunne være lidt forskellige. Dette er hvad du finder på en pixeltelefon:

 • Stryg den ene finger ned fra toppen af ​​skærmen og tryk på Internet Fliser for at åbne internetindstillingerne.
 • Tryk på COG -ikon Ved siden af ​​det netværk, du er forbundet til.
 • Rul ned, så finder du din IP -adresse under Netværksdetaljer.

Hvis det virker lidt forvirrende, kan du altid låse din enhed op og spørge Google Assistant: ”Hej, Google, hvad er min IP -adresse?” Platformen åbner øjeblikkeligt Om telefon menu, hvor du finder din IP -adresse under Enhedsidentifikatorer.

Brug Google

Du kan altid bede Google om din IP -adresse, men bemærk, at motoren afslører din offentlige adresse, ikke din private. Fra enhver browser, type “Hvad er min IP -adresse” ind i Big G’s søgefelt, og motoren viser den til dig øverst på resultatsiden.

Hvilken IP -adresse er, og hvorfor skulle du være interesseret i det

Du kan nemt gennemgå livet uden at vide vigtigheden af ​​IP -adresser, men i det meget forbundne samfund, vi lever i i dag, er det bedre at i det mindste have en forestilling om, hvad de er.

Generelt er en IP -adresse en unik række numre, der identificerer en enhed med muligheden for at oprette forbindelse til internettet. Hver gadget har en privat eller intern IP -adresse tildelt af sin producent. Hvis internettet var en by, ville dette være din hjemmeadresse. Når du ser en film på en streamingtjeneste, sender din enhed en anmodning til den platform, du bruger, som igen ved, hvor du skal sende svaret (jeg.e. filmen) Tak til din IP -adresse. Dette specifikke stykke data er meget nyttigt, hvilket gør det meget værdifuldt. Behandl det som dit personnummer og videregiv det ikke.

Men din router har også en IP -adresse – den er tildelt af din internetudbyder og er kendt som en ekstern eller offentlig IP -adresse. Denne er vigtig, fordi det giver visse detaljer om din placering, såsom den by, du bor i, og din postnummer. Disse oplysninger kan hjælpe hackere med at komme til din private IP -adresse, som de kan bruge til alle slags uærlige formål, lige fra at sende dig spam og aflytte dine oplysninger, til at indramme dig til forbrydelser. Hvis du er bekymret for dette, kan du overveje at få en VPN eller bruge en indbygget i din enhed.

Sandra Gutierrez er den associerede DIY -redaktør hos Popular Science. Hun lever af at vende disse ”Vent, det kan jeg tjene til!”Øjeblikke, hun har, mens hun gennemser internettet til fuldt udbyggede historier-og hun elsker det. Kontakt forfatteren her.