Hvad er IPv6, og hvorfor tager adoption så lang tid

Behov for et mellem udstyr til at gøre IPv4 og IPv6-kommunikation mulig

Hvad er IPv6, og har jeg brug for det

Internet Protocol version 6 (IPv6) er en netværkslagsprotokol, der tillader kommunikation og dataoverførsler at finde sted over netværket. IPv6 kom til i 1998 med det eneste formål at overtage og erstatte IPv4 -protokollen en dag.

IPv4 -protokol, den forrige standard, består af fire antal strenge – hver indeholder tre cifre adskilt af prikker. En standard IPv4-adresse er 32-bit og ligner 255.255.255.255, der tillader 4.2 milliarder unikke IP -adresser.

Med trådløse og netværksvedlige enheder, der stiger hurtigt med dagen, vil Internettet udtømme alle unikke IPv4-adresser på et tidspunkt. Det forventedes at ske i de tidlige 2010’ere, men vi er ikke gået tør for IPv4-adresser endnu, når IPv4-adresser sælges og genbruges igen. Skønt IP -adressen udmattelsesproblemet, der truer i horisonten. For at komme med en ny standard for netværkslagsprotokol, der gør det muligt at oprette mere unikke IP -adresser, blev IPv6 standardiseret.

IPv6-protokol, der er 128-bits, består af otte nummererede strenge, der hver indeholder fire tegn (alfanumerisk), adskilt af en kolon. Dette giver os en utrolig mængde unikke IP -adresser; 340.282.366.920.938.463.463.374.607.431.768.211.456 for at være præcis. Det forsikrer også, at vi ikke løber tør for unikke IP -adresser til at tildele nye enheder snart. (kilde)

Hvad er forskellen mellem IPv4 og IPv6?

IPv6 er ikke helt forskellig fra IPv4: hvad du har lært i IPv4 vil være værdifuld, når du implementerer IPv6. Forskellene mellem IPv6 og IPv4 er i fem hovedområder: adressering og routing, sikkerhed, netværksadresseoversættelse, administrativ arbejdsbyrde og support til mobile enheder. IPv6 inkluderer også en vigtig funktion: et sæt mulige migrations- og overgangsplaner fra IPv4.

Der er selvfølgelig standarder og protokoller og procedurer for sameksistensen af ​​IPv4 og IPv6: tunneling IPv6 i IPv4, tunneling IPv4 i IPv6, kørt IPv4 og IPv6 på det samme system (dobbelt stak) i en længere periode og blanding og blanding og matcher de to protokoller i forskellige miljøer.

Hvad med netværkssikkerhed?

IPv6 blev bygget fra bunden af ​​at være i stand til at ende-til-ende kryptering. Mens denne teknologi blev eftermonteret til IPv4, forbliver den en valgfri ekstra og bruges ikke universelt. Den kryptering og integritetskontrol, der bruges i aktuelle VPN’er, er en standardkomponent i IPv6, tilgængelig for alle forbindelser og understøttet af alle kompatible enheder og systemer. Udbredt vedtagelse af IPv6, når det er korrekt implementeret, kunne derfor gøre mand-i-midten (MITM) angreb markant vanskeligere.

Er der nogen præstationsfordele?

Aktivering af IPv6 vil sandsynligvis ikke fremskynde din internetforbindelse.

Der er dog også bemærkelsesværdige fordele i IPv6 for mobile enheder, som vil være i stand til at opretholde den samme adresse, når du flytter fra en forbindelse til en anden-går fra et 3G-netværk til Wi-Fi leveret af din lokale kaffebar, for eksempel. I stedet for at hente en ny adresse fra den nye forbindelsestjeneste, kan den mobile enhed opbevare den samme “hjem” -adresse til enhver tid. Dette fjerner behovet for “trekantet routing”, hvor data, der sendes til den mobile enhed, først skal gennemgå netværket af den mobile udbyder. Disse ændringer giver ikke kun større hastighed, enkelhed og anvendelighed, men gør også forbindelser mere modstandsdygtige og sikre. I betragtning af forekomsten af ​​mobile enheder i dag, bør denne forbedring være meget velkommen.

IPv6 tilbyder også bedre autokonfiguration, med ICMP6 -meddelelser, der bruges til at bestemme en passende adresse og konfiguration. Opgraderet DCHP6 er også tilgængelig for dem, der har brug for mere statlig kontrol af netværksforbindelser, og selvfølgelig er konventionel statisk adresseopgave mulig, hvis det er nødvendigt. Kombinationen af ​​en bredere adressepool og en mere sofistikeret adressestruktur løser en masse adressekonfliktproblemer, der oftest opstår, når virksomhedsfusioner eller overtagelser fører til integration og læsning af netværk.

Lad os opsummere!

Sindssyge mængde IP -adresser

Bedre responstid

Ulemper ved IPv6

Behov for et mellem udstyr til at gøre IPv4 og IPv6-kommunikation mulig

Overgang kræver en vis indsats og tid

Understøtter EDPNET IPv6?

Ja! Vi tilbyder en native IPv6 -forbindelse via Dual Stack (IPv4 + IPv6).

Har jeg stadig brug for en router med Nat?

Med IPv6 er formålet at give alle dine enheder en offentlig IP -adresse. Hvis du bruger vores løsning i kombination med en fritz!Boksmodem/router så vil du bemærke, at alle dine enheder i dit lokale netværk automatisk modtager en offentlig IP -adresse fra det undernet, der blev givet til dig.
I dette tilfælde modtager du ikke længe en enkelt IPv4 -adresse, men et helt /64 undernet med IPv6 -adresse for at give til dine lokale enheder. Mængden af ​​IP -adresse, du vil modtage med et /64 -undernet.

Hvad er omkostningerne ved at ændre?

IPv6 adresserer sig selv koster ikke nogen penge. Selvfølgelig bliver du nødt til at kontrollere din egen infrastruktur for at se, om der skal foretages ændringer for at gøre det IPv6-klar.

Skal jeg ændre lige nu?

Overgangen behøver ikke finde sted i dag eller i morgen, så der er ingen grund til at få panik. Det er dog vigtigt, at du træffer de passende foranstaltninger for at blive klar til IPv6, da det kræver en vis viden, ekspertise og budget.

Jeg er klar til at prøve, hvordan kan jeg aktivere IPv6?

For at drage fordel af IPv6 på din forbindelse, skal du aktivere den via din MY EDPNET -konto og aktivere den på dit modem/router samt computere, smartphones og andre enheder, der er forbundet til den.

Nedenfor er de guider, der vil hjælpe dig med at forberede dig til ændringen.

Hvad er IPv6, og hvorfor tager adoption så lang tid?

IPv6 Ny IP

For det meste er de alvorlige advarsler om at løbe tør for internetadresser ophørt, for langsomt men sikkert er migration fra verden af ​​internetprotokol version 4 (IPv4) til IPv6 begyndt, og software er på plads for at forhindre adressen Apocalypse, som mange forudsagde.

Men inden vi ser, hvor er og hvor vi skal hen med IPv6, lad os vende tilbage til de tidlige dage med internetadresse.

Hvad er IPv6, og hvorfor er det vigtigt?

IPv6 er den nyeste version af Internet Protocol, der identificerer enheder på hele internettet, så de kan placeres. Hver enhed, der bruger internettet, identificeres gennem sin egen IP -adresse for at internetkommunikation kan fungere. I den henseende er det ligesom de gade -adresser og postkoder, du har brug for at vide for at sende et brev.

Den forrige version, IPv4, bruger en 32-bit adresseringsordning til at understøtte 4.3 milliarder enheder, som blev antaget at være nok på det tidspunkt, det blev implementeret. Men med væksten af ​​internettet, personlige computere, smartphones og nu Internet of Things, blev det klart, at verden havde brug for flere adresser.

Heldigvis anerkendte Internet Engineering Task Force (IETF) denne for næsten 25 år siden. I 1998 skabte det IPv6, som i stedet bruger 128-bit adressering til at støtte ca. 340 billioner billioner (eller 2 til 128. strøm). I stedet for IPv4-adressemetoden til fire sæt med en til tret cifret numre, bruger IPv6 otte grupper på fire hexadecimale cifre, adskilt af koloner.

Hvad er fordelene ved IPv6?

I sit arbejde tilføjede IETF ikke kun mere adresserum, det omfattede forbedringer til IPv6 sammenlignet med IPv4. IPv6 -protokollen kan håndtere pakker mere effektivt, forbedre ydeevnen og øge sikkerheden. Det gør det muligt for internetudbydere at reducere størrelsen på deres routingborde ved at gøre dem mere hierarkiske.

Hvordan ser IPv6 -adresser ud

Du er sandsynligvis bekendt med IPv4 -adresser, der er skrevet i fire dele adskilt af prikker som denne: 45.48.241.198. Hver del skrevet i konventionelle basis 10-tal repræsenterer et otte-bit binært nummer fra 0 til 255 (000000 til 1111111, skrevet i binær).

En IPv6 -adresse ser sådan ud: 2620: CC: 8000: 1C82: 544C: CC2E: F2FA: 5A9B. I stedet for fire numre er der otte, og de er adskilt af koloner snarere end kommaer. Og ja, de er alle tal. Der er breve derinde, fordi IPv6-adresser er skrevet i hexadecimal (base 16) notation, hvilket betyder, at 16 forskellige symboler kræves for unikt at repræsentere basen 10 numre 1-16. De anvendte er tal 0-9 plus bogstaver A-F. Hvert af disse numre repræsenterer et 16-bit binært nummer, der spænder fra 000000000000 til 1111111111111.

Netværksadresseoversættelse (NAT) og IPv6

Vedtagelse af IPv6 er delvis forsinket på grund af netværksadresseoversættelse (NAT), der tager private IP -adresser og forvandler dem til offentlige IP -adresser. På den måde kan en virksomhedsmaskine med en privat IP -adresse sende og modtage pakker fra maskiner placeret uden for det private netværk, der har offentlige IP -adresser.

Uden NAT ville store virksomheder med tusinder eller titusinder af computere fortære enorme mængder af offentlige IPv4 -adresser, hvis de ville kommunikere med omverdenen. Men disse IPv4 -adresser er begrænsede og nærmer sig udmattelse til det punkt at skulle rationeres.

Nat hjælper med at lindre problemet. Med NAT kan tusinder af privat adresserede computere præsenteres for det offentlige internet af en NAT -maskine, såsom en firewall eller router.

Den måde, NAT fungerer på, er, når en virksomhedscomputer med en privat IP -adresse sender en pakke til en offentlig IP -adresse uden for virksomhedsnetværket, det går først til NAT -enheden. NAT bemærker pakkens kilde- og destinationsadresser i en oversættelsestabel.

Naten ændrer pakkens kildeadresse til NAT-enhedens offentligevendte adresse og sender den med til den eksterne destination. Når en pakke svarer, oversætter NAT destinationsadressen til den private IP -adresse på computeren, der indledte kommunikationen. Dette kan gøres, så en enkelt offentlig IP -adresse kan repræsentere flere privat adresserede computere.

Der implementerer IPv6?

Fra marts 2022, ifølge Google, er IPv6 -adoptionsraten globalt omkring 34%, men i U.S. Det er ca. 46%.

Carrier -netværk og internetudbydere har været den første gruppe, der begyndte at implementere IPv6 på deres netværk, med mobilnetværk, der fører opladningen. F.eks. Har T-Mobile USA mere end 90% af sin trafik,.63%. Comcast og AT&T har deres netværk på henholdsvis 70% og 73% ifølge Industry Group World IPv6 -lanceringen. De sidste par år har set en bredere IPv6 -vedtagelse i Asien og Sydamerika, hvor Indien i øjeblikket står på ca. 62% og den indiske trådløse transportørreliance Jio Infocomm Topping World IPv6 Launch’s Network Adoption Charts med mere end 93%.

Lige under 30% af Alexa Top 1000 -websteder kan i øjeblikket nås over IPv6, siger World IPv6 -lanceringen, et nummer, der er forblevet stædigt stillestående i de senere år.

Virksomheder trækker i implementering. For eksempel bemærkede en moden laboratorie -rapport om IPv6 -adoption, at u.S. Brug af IPv6 faldt faktisk fra 2020 til 2021, og spekulerede i, at grunden kunne være, at folk, der havde arbejdet hjemme tidligt i Covid-19-pandemien, vendte tilbage til kontoret og IPv4-baserede virksomhedsnetværk.

Kompleksitet, omkostninger og tid, der er nødvendig for at gennemføre en overgang, er alle grunde til, at det er en pistolsky over migrationsprojekter. Derudover outsource mange mellemstore og små virksomheder deres netværksudbydere, der selv ikke har et stærkt incitament til at migrere i mangel af et skub fra deres kunder.

Hvornår vil der opstå flere implementeringer?

Enterprise modstand mod storskala IPv6-migration bremser generelt vedtagelsen. Patrick Hunter, Charter Communications ‘direktør for IT Enterprise Network and Telecom, fastlægger mange af de faktorer, der er i spil, og bemærker, at selvom de fleste netværksadministratorer ved, at migration er uundgåelig, ønsker ingen nødvendigvis at være en pioner, hvis risikoen forårsager problemer for deres egne netværk og applikationer.

Som han udtrykker det, har administratorer holdningen til “Jeg vil ikke bryde tingene og gøre livet vanskeligt bare fordi nogle insisterer på, at alle skal skynde sig til den nye protokol.”Ikke alle virksomheder modstår – Amazon migrerer sin serverløse og container AWS -arbejdsbelastning til IPv6. Men inerti, plus det faktum, at som bemærket, udbredt NAT -brug har afbrudt en IPv4 -apokalypse, har reduceret incitamenterne til at foretage flytningen. Overgangen er muligvis ikke færdig før 2030 eller senere.

Ikke desto mindre, når prisen på IPv4 -adresser begynder at falde, antyder Internet Society, at virksomheder sælger deres eksisterende IPv4 -adresser for at hjælpe med at finansiere IPv6 -implementering. Massachusetts Institute of Technology har gjort dette, ifølge en note, der er lagt ud på GitHub. Universitetet konkluderede, at 8 millioner af sine IPv4 -adresser var “overskydende” og kunne sælges uden at påvirke de nuværende eller fremtidige behov, da det også indeholder 20 non -Illion IPv6 -adresser. (En nonillion er det tal, der er efterfulgt af 30 nuller.)

Efterhånden som flere implementeringer forekommer, vil flere virksomheder begynde at opkræve for brugen af ​​IPv4 -adresser, samtidig med at IPv6 Services gratis. UK-baserede ISP-mytiske Beasts siger “IPv6-forbindelse kommer som standard”, mens “IPv4-forbindelse er en valgfri ekstra.”

At skubbe efter en hurtigere overgang vil tage regeringshandlinger, selvom mange vestlige regeringer ikke har dette på deres opgaveliste. Et land, der flytter til IPv6 på en stor måde, er Kina. I 2021 afslørede Cyberspace Administration of China en ambitiøs køreplan med det formål at have 800 millioner aktive IPv6 -brugere ved udgangen af ​​2025.

Hvornår vil IPv4 være “slukket”?

Det meste af verden “løb ud” af nye IPv4-adresser mellem 2011 og 2018-men vi vil ikke helt være ude af dem, da IPv4-adresser sælges og genbruges, og eventuelle resterende adresser vil blive brugt til IPv6-overgange.

Der er ingen officiel afbryderdato, så folk skal ikke være bekymrede for, at deres internetadgang pludselig vil forsvinde en dag. Efterhånden som flere netværk overgår, støtter flere indholdssteder IPv6 og flere slutbrugere opgraderer deres udstyr til IPv6 -kapaciteter, vil verden langsomt flytte væk fra IPv4.

Hvorfor er der ingen IPv5?

Der var en IPv5, der også blev kendt som internetstrømprotokol, forkortet simpelthen som ST. Det var designet til forbindelsesorienteret kommunikation på tværs af IP-netværk med det formål at understøtte stemme og video.

Det var vellykket ved denne opgave og blev brugt eksperimentelt. En mangel, der undergravede dens populære anvendelse, var dens 32-bit adresseordning-den samme ordning, der blev brugt af IPv4. Som et resultat havde det det samme problem, som IPv4 havde – et begrænset antal mulige IP -adresser. Det førte til udvikling og eventuel vedtagelse af IPv6. Selvom IPv5 aldrig blev vedtaget offentligt, havde den brugt navnet IPv5.

  • 9 karriere-boostende Wi-Fi-certificeringer
  • Hvad er MPLS, og hvorfor er det ikke dødt endnu?
  • 11 måder at liste og sortere filer på Linux
  • 5 Gratis netværksvulnerbarhedsscannere
  • Hvordan man måler virksomheds wi-fi hastigheder
  • Netværk
  • Internet
  • Internet af ting