Hvordan man torrent sikkert med surfshark

Surfshark er en sikker VPN til torrenting. Alle dens servere understøtter P2P-trafik med rimelige torrenthastigheder og høje AES-256-kryptering. VPN’s Kill Switch, Double VPN og Privacy-Focused Logging Policy Shields din P2P-aktivitet fra din internetudbyder og tillader anonym torrenting ved hjælp af QBitTorrent, BitTorrent, UTORRENT og Vuze.

Hvad er torrents & hvordan fungerer de?

Tim Fisher har mere end 30 års professionel teknologioplevelse. Han har skrevet om Tech i mere end to årtier og fungerer som SVP og General Manager for LifeWire.

Opdateret den 8. juni 2023

I denne artikel

Spring til et afsnit

Torrents er en metode til at distribuere filer over internettet. De opererer over BitTorrent-protokollen for at lette det, der kaldes peer-to-peer (P2P) fildeling.

Der er en række fordele, som den torrent-baserede fildeling har over traditionel fildeling. Dyrt serverudstyr er ikke nødvendigt for at sende filer til mange mennesker på én gang, og lavbåndbredde (langsomme) netværk kan lige så let downloade store sæt data.

Den mest almindelige måde at bruge torrents er gennem en speciel fil, der bruger .Torrent File Extension. Inden for filen er der anvisninger for, hvordan man deler specifikke data med andre mennesker.

Person, der tænker på en vestlig film, mens du ser på torrent -filer på deres computer

Torrents kan være farlige

Før vi lærer mere om, hvordan torrents fungerer, er det meget vigtigt at forstå, at de også udgør en større risiko over andre former for fildeling.

Torrents er ikke iboende farlige at bruge eller oprette, men det er vigtigt at huske, at medmindre du kan stole på kilden, er det alt for let at ved et uheld downloade filer, der ikke blev uploadet med den rette juridiske tilladelse eller endda download filer inficeret med malware.

Hvis du er interesseret i at bruge torrents til at dele dine egne filer eller downloade store filer fra andre mennesker, skal du være sikker med et antivirusprogram og kun downloade torrents fra brugere, du har tillid til.

Et råd, der sparer dig for hovedpine ned ad vejen, er at se det downloadede filnavn nøje. Hvis du får noget kaldet film.MP4.exe, Det er helt sikkert ikke En film, men i stedet en exe -fil (som i dette tilfælde er sandsynligvis ondsindet).

Dette er et almindeligt trick, hvor den person, der deler filen, vil have dig til at tro, at du får en almindelig fil, en MP4 -video i dette eksempel. Husk bare, at de sidste bogstaver/numre efter den sidste periode er den reelle filforlængelse. Dette vil indføre dig i det rigtige filformat.

Hvordan torrents er unikke

Torrents er som andre former for downloading til din computer. Den måde, hvorpå du får filerne, er imidlertid ikke så ligetil, og det er meget lettere at dele dine egne data.

Her er et eksempel på, hvordan traditionel fildeling fungerer over HTTP -protokollen:

 1. Besøg en webside i din browser.
 2. Klik på et downloadlink for at starte downloadprocessen.
 3. Gem filen på din computer.

Den fil, du downloadede, var på en server, sandsynligvis en avanceret med masser af diskplads og andre systemressourcer, designet til at tjene tusinder eller millioner af mennesker på én gang. Filen findes på det Kun en server, Og enhver med adgang til det kan downloade det.

Torrents fungerer lidt anderledes. Mens din webbrowser opretter forbindelse til websteder ved hjælp af HTTP -protokollen, bruger Torrents BitTorrent, så der er behov for et program, der kan kommunikere over BitTorrent i stedet: i stedet:

 1. Åbn et torrent -program.
 2. Importer torrentfilen for at starte downloadprocessen.
 3. Gem filen på din computer.

I dette scenarie kan de data, du downloader gennem torrenten, eksistere på hundreder af servere på én gang, Men disse servere er næsten altid en standard personlig computer i et hjem, ligesom dit. Avanceret hardware er ikke påkrævet, og enhver kan blive deltager i denne type filudveksling. Faktisk kan enhver, der downloader endda en del af filen, nu fungere som deres egen Torrent -server.

Hvis du er interesseret i deling Filer fra din computer over internettet, den traditionelle måde at gøre det på er ved at uploade dataene til et centralt sted (enhver fildelingsmetode er tilstrækkelig. Med torrents ligner deling af besparelser, som beskrevet ovenfor: I stedet for at downloade en torrent, som en anden har gjort, der har retninger til at gemme deres filer, deler du en torrent, du opretter, så modtagerne har de nødvendige retninger til at downloade fra dig.

Hvordan torrents fungerer

Alt dette lyder måske lidt forvirrende, men ideen er faktisk ret enkel. Torrents, som du læser ovenfor, stoler på et peer-to-peer-netværk. Dette betyder bare, at torrentdataene, uanset hvad det måtte være, kan fås fra mere end en server på én gang. Enhver, der downloader Torrent, får det i bits og stykker fra de andre servere.

Forestil dig for eksempel, hvis jeg oprettede en torrent til at dele et program, jeg lavede. Jeg aktiverer torrenten og deler filen online. Dusinvis af mennesker downloader det, og du er en af ​​dem. Dit Torrent -program vælger og vælger, hvilken server du skal tage filen fra, afhængigt af, hvem der i øjeblikket deler den, og hvilke servere har den del af den fil, du i øjeblikket har brug for.

I en traditionel fildelingsopsætning, der bruger en filserver, ville det at dele et 200 MB -program til 1.000 mennesker hurtigt udtømme al min uploadbåndbredde, især hvis de alle anmodede om filen på én gang. Torrents eliminerer dette problem ved at lade klienter skrabe bare lidt af dataene fra mig, lidt fra en anden bruger, og så videre, indtil de har downloadet hele filen.

Endnu mere end én person har hele filen downloadet, den originale sharer kan stoppe med at distribuere den uden at den påvirker nogen anden. Filen forbliver tilgængelig for alle andre brugere af den torrent på grund af det decentraliserede, P2P Foundation of BitTorrent.

Hvordan torrents distribueres

Når en torrent er lavet, kan skaberen dele en af ​​to ting: .Torrent -fil eller en hash af torrenten, ofte kaldet en Magnetlink.

Et magnetlink er en enkel måde at identificere torrenten på BitTorrent -netværket uden at skulle beskæftige sig med en torrent -fil. Som et fingeraftryk er det unikt for den specifikke torrent, så selvom linket bare er en række tegn, er det lige så godt som at have filen.

Magnetlink og torrent -filer er ofte anført på torrent -indekser, som er steder, der er bygget specifikt til deling af torrents. Du kan også dele torrentinformation via e -mail, tekst osv.

Da magnetforbindelser og torrent -filer bare er instruktionerne for en bittorrent -klient til at forstå, hvordan man får dataene, er det hurtigt og nemt.

En torrentfil er ikke super nyttig, medmindre den bruges med et klientprogram. Her er et eksempel på en torrent åben i en teksteditor – du kan se, hvor meningsløs at se torrenten på denne måde er.

Skærmbillede af teksten bag en Ubuntu Torrent -fil

Almindelige torrent -udtryk

Her er nogle nyttige vilkår at vide, når man beskæftiger sig med torrents:

 • Frø: At frø en torrent er at dele det. En torrents frøantal er antallet af mennesker, der deler den fulde fil. En tælling af nul betyder, at ingen kan downloade hele filen.
 • Peer: En peer er nogen, der downloader filen fra en frø, men som endnu ikke har den fulde fil.
 • Igle: Leechers downloader mere, end de uploader. En Leecher kan i stedet uploade intet overhovedet, efter at den fulde fil er blevet downloadet.
 • Sværm: En gruppe mennesker, der downloader og deler den samme torrent.
 • Tracker: En server, der sporer alle de tilsluttede brugere og hjælper dem med at finde hinanden.
 • Klient: Programmet eller webtjenesten, der bruges af en torrent -fil eller magnetlink til at forstå, hvordan man downloader eller uploader filer.

Hvordan downloader jeg torrents uden min internetudbyder?

Brug af torrents er en juridisk og effektiv måde at dele store filer på. Mens internetudbyder ikke forhindrer dig i at bruge torrents, kan de til tider gashåndtering af bittorrent trafik. Hvis du ikke ønsker, at din internetudbyder skal vide, at du downloader torrents, skal du bruge et virtuelt privat netværk (VPN), der beskytter dit privatliv.

Hvordan downloader jeg torrents med en VPN?

For at downloade torrents sikkert med en VPN, skal du kigge efter en VPN til P2P -support, en “nul logging” -politik (ingen sessiondata overvåges eller gemmes), en “Kill Switch”, der dropper din internetforbindelse med det samme, hvis VPN -forbindelsen går tabt, og hurtige hastigheder. Når du har valgt en VPN -udbyder, skal du downloade og installere softwaren, passe på at bruge de mest sikre indstillinger til rådighed. Vælg derefter en torrent-venlig server med sikkert, juridisk indhold, opret forbindelse til din VPN og etabler en sikker forbindelse.

Hvordan streamer jeg torrents?

Når du for eksempel streamer en torrent, en filmfil, kan du se filmen uden at vente på, at hele filen skal downloade. For at gøre dette har du brug for et dedikeret torrent-streaming-sted eller værktøj. Nogle eksempler inkluderer Webtorrent Desktop, Webtor.io og frø. Før du streamer nogen torrent, skal du dog sørge for, at indholdet er gratis og lovligt at få adgang til, f.eks. En film, der er i det offentlige rum.

Hvordan gør jeg torrents hurtigere?

Der er et par ting, du kan gøre for at lave download af torrent -filer hurtigere. Kontroller først, hvor mange “frøer” der er til torrent -filen. Frøfolk er mennesker, der fortsat deler torrenten, efter at de har downloadet den. Jo flere såmaskiner, jo hurtigere vil dine torrent -downloads være. Du kan også prøve at undgå Wi-Fi til fordel for en kabelforbundet internetforbindelse, downloade filer en efter en, omgå din firewall eller opgradere til en højerehastighedsinternetplan.

Hvordan man torrent sikkert med surfshark

Simon Migliano er en anerkendt verdensekspert i VPN’er. Han har testet hundreder af VPN -tjenester, og hans forskning har vist sig på BBC, New York Times og mere.

 1. Guider
 2. Torrenting & fildeling
 3. Hvordan man torrent sikkert med surfshark

Vores dom

Surfshark er en sikker VPN til torrenting. Alle dens servere understøtter P2P-trafik med rimelige torrenthastigheder og høje AES-256-kryptering. VPN’s Kill Switch, Double VPN og Privacy-Focused Logging Policy Shields din P2P-aktivitet fra din internetudbyder og tillader anonym torrenting ved hjælp af QBitTorrent, BitTorrent, UTORRENT og Vuze.

Brug af Surfshark til torrenting

Ansvarsfraskrivelse: Mens deling af filer er helt lovligt, er torrenting af ophavsretligt beskyttet materiale ikke. Hvis du vil undgå lovlige problemer, skal du undgå ulovlige torrent -steder og ikke downloade en ulovlig torrent.

En sikker VPN er vigtig for at beskytte din identitet, når du torrrenter filer.

Den bedste VPNS maskerer din IP-adresse og krypterer din trafik, så din internetudbyder og andre brugere i peer-to-peer (P2P) -netværket, kan ikke registrere din aktivitet eller spore dine downloads til at målrette dig med malware eller copyright-krav.

Desværre, Ikke hver VPN -service understøtter P2P -trafik, Og mange tjenester tilbyder simpelthen ikke det sikkerhedsniveau, der er nødvendigt for sikker og anonym torrenting.

Surfshark hævder at være “en torrent-venlig VPN, der har alt hvad du har brug for”. Vi sætter denne påstand til testen ved at analysere dens gennemsnitlige torrenting bitrate, loggingspolitik, krypteringsstandarder og servernetværk og Sammenligning af VPN til 55 andre VPN -tjenester.

Det fandt vi Surfshark er et sikkert og sikkert valg til torrenting. Det understøtter torrenting på tværs af alle sine servere og fungerer effektivt med en lang række torrent -klienter, herunder uTorrent, BitTorrent og Qbittorrent.

Surfshark maskerer effektivt din rigtige IP -adresse og kan sikkert bruges med de øverste torrent -steder.

Surfshark er dog ikke den bedste VPN til P2P -aktivitet. Dens hastigheder kan være hurtigere, og det understøtter ikke videresendelse af port.

Et torrenting alternativ til surfshark: Surfshark er en god VPN til torrenting, men det er ikke det bedste. Det er værd at prøve Expressvpn, en af ​​vores bedst bedømte Torrent VPN’er, i 30 dage risikofri.

I denne vejledning dækker vi alle aspekter af torrenting med Surfshark, inklusive VPN’s styrker og svagheder.

Her er en kort video, der viser dig, hvordan vi downloadede torrents ved hjælp af Surfshark:

Surfsharks torrenting -præstation med et øjeblik

Gennemsnitlig bitrate Antal servere P2P-optimerede servere Logningspolitik Portvideresendelse Jurisdiktion
8.7mib/s 3.200+ Ikke afsløret Ingen identificerende data Ingen Holland (EU -medlem)