Skjuler VPN’er min browserhistorie

Der er visdom i at stille spørgsmål, så lad os besvare de hyppigst stillede spørgsmål om VPN’er og browserhistorie.

Fungerer VPN’er virkelig? Et kvalificeret svar til 2023

Her på Cloudwards.net, vi taler meget om de bedste virtuelle private netværkstjenester på markedet. Fra guider på den bedste VPN for Hulu til den bedste VPN for Nepal, vi har kørt spektret om hvilke tjenester der skal bruges til forskellige situationer. I denne vejledning tager vi en anden tilgang, taler om, hvis VPN’er fungerer og de begrænsninger, der kommer i spil, mens vi bruger en.

Hvis du hellere ikke vil håndtere møtrikker og bolte, skal du bare gå over til vores ExpressVPN -anmeldelse. I årenes løb har vi testet ExpressVPN utallige gange, og i enhver evaluering fungerer det simpelthen (selv den nye ExpressVPN Lightway -protokol ser lovende ud). Plus, der er en 30-dages pengene-tilbage-garanti på plads, så du kan komme i gang risikofri.

Fungerer VPN -apps virkelig?

VPN -apps fungerer virkelig, men det afhænger af din definition af “arbejde.”Som vi forklarer i vores artikel om, hvad en VPN er, er teknikken temmelig enkel at forstå. Det er et privat netværk – et, som kun brugere med de rette legitimationsoplysninger kan få adgang til – der er skabt næsten.

Kommercielle VPN’er som Nordvpn går et skridt videre end blot at etablere et virtuelt netværk. Ved at bruge specialiserede VPN -protokoller er tjenester som Nordvpn og Cyberghost i stand til at forbinde dig til et virtuelt netværk, mens du tilføjer et lag kryptering til din forbindelse (læs vores beskrivelse af kryptering for mere).

Som vi forklarede i vores guide til, hvor sikre VPN’er er, ændres effektiviteten af ​​denne virtuelle private tunnel fra udbyder til udbyder.

F.eks. På den anden side en tjeneste som VPN.Express fungerer næppe overhovedet (læs vores private internetadgangsanmeldelse og VPN.Express Review for More).

Begrebet en VPN fungerer, og så længe du bruger en velrenommeret tjeneste som ExpressVPN eller Nordvpn, vil din forbindelse være sikker. Dog mere end anden software er der mange tjenester, der poserer som VPN’er, der ikke er andet end en fidus. F.eks.

Brug af en VPN til torrenting og streaming

Heldigvis er størstedelen af ​​VPN -tjenester, der er tilgængelige i dag, legitime, i det mindste i en grad. Tjenester som Hola VPN er normalt ikke mere end en flash i gryden; Så så længe du foretager nogle grundlæggende undersøgelser, skal du have det godt (læs vores Hola VPN Alternatives Guide).

I det mindste skal du have det godt, når det kommer til ikke at blive svindlet. Bare fordi en VPN er legitim betyder ikke, at det fungerer i enhver applikation. Torrenting og streaming er to af de vigtigste grunde til at bruge en VPN, men nogle tjenester er langt bedre egnet til disse opgaver end andre.

Skjule.Mig kan for eksempel ikke bryde igennem en geoblok for at redde sit liv, på trods af at være en solid service ellers. I mellemtiden tog ExpressVPN kronen i vores bedste VPN til streaming og bedste VPN for Netflix -guider. Tilsvarende er IPVanish en attraktiv og brugervenlig VPN med tvivlsom sikkerhed, mens ExpressVPN rangerer øverst på vores bedste VPN til torrenting guide.

Det er hårdt at navigere i VPN -markedet, især med så meget variation mellem tjenester (bare læse vores hurtigste VPN -guide for at se det i aktion). Hos Cloudwards.Net, vi overvejer alle de mange faktorer, der udgør en VPN -service, når vi gennemgår den, så ved, at når vi anbefaler en service, mener vi det.

Hvor effektive er VPN’er?

Nu hvor du forstår, hvordan VPN’er fungerer, og det faktum, at de faktisk kan arbejde, er det tid til at tale om effektivitet. I dette afsnit dækker vi, hvor effektiv VPN -sikkerhed er, såvel som grænserne for en VPN, når det kommer til brugernes privatliv.

Lad os starte med sikkerhed. Med din normale internetforbindelse håndterer din internetudbyder alle detaljer. Du sender en anmodning til din tjenesteudbyders DNS -servere, de dirigerer forbindelsen korrekt, og en kanal åbnes, der giver internettrafikken mulighed for at passere frem og tilbage.

En VPN sidder mellem din oprindelige anmodning og din internetudbyder. I stedet for at oprette forbindelse til din internetudbyder, opretter du forbindelse til en ekstern VPN -server. Denne forbindelse er krypteret, og når dine anmodninger når serveren, er de anonymiseret og dekrypteret og derefter sendt til det åbne internet.

Hvilke resultater er en forbindelse, der ser ud som om det kommer fra VPN -serveren, erstatter eventuelle personlige oplysninger, som din IP -adresse.

Der er to trykpunkter, når det kommer til en VPN -forbindelse. Den første er den krypterede tunnel mellem din computer og VPN -server. Der er flere forskellige krypteringsmetoder, men vi anbefaler AES-256, når de er tilgængelige. Det er veldokumenteret og meget sikkert uden kendte udnyttelser. Hvis en VPN -service har perfekt fremadrettet hemmeligholdelse, som ExpressVPN gør, er det endnu bedre.

Det andet potentielle fiasko er med VPN -serveren, hvor dine anmodninger er anonymiseret og dekrypteret. Desværre er der ikke meget, du kan gøre for at verificere dette punkt, uden at bruge en veletableret VPN-service med en god track record for privatlivets fred (Mullvad og Protonvpn kommer til at tænke på).

Anonymitet vs privatliv

“Privatliv” og “Anonymitet” – eller en eller anden form for begge. Formålet med disse ord er at køre et enkelt punkt hjem: VPN’er beskytter dig online. At tillade, at de to er synonyme, er imidlertid ikke kun unøjagtigt, det er også farligt.

Når du er anonym, er der ingen identificerbare træk eller funktioner om dig. At være anonym betyder at have alt hvad du gør indhyllet i mystik. Ingen ved, hvem du er, hvad du laver, hvordan du gør det, eller hvorfor du gør det. Privatliv betyder på den anden side, at folk kan vide, hvem du er, og hvad du laver, men kun i det omfang du tillader.

Sig for eksempel, at du bor i en overfyldt blind vej eller travlt lejlighedskompleks. Hvis du var anonym, ville ingen af ​​dine naboer vide, hvem du er, så meget, at ingen af ​​dem nogensinde har set dit ansigt.

For at forblive fuldt anonym i denne situation, kunne du aldrig forlade dit hjem, posttjenesten kunne ikke vide, at du bor der, og du kunne ikke have nogen identificerbare markører. Nogle vil hævde, at selv at leve omkring andre ville bryde din anonymitet.

Situationen ovenfor lyder latterligt, og det er. Mere realistisk kender du muligvis ikke dine naboer på et personligt niveau, og du kan vælge at holde detaljer om dit liv privat. Det er privatliv, men det er ikke anonymitet.

Du kan anvende det samme koncept på VPN’er. At være anonym online er et spørgsmål om blot at undgå internettet helt. VPN’er holder dig ikke anonym; De holder dig privat.

Med en VPN kan du vælge, hvilke data du overleverer, og hvilke data du ikke gør, samt dikterer “hvem, hvad, hvor, hvornår og hvorfor” af dine browservaner. Andre kan muligvis se disse browsingvaner i en eller anden form. Stadig har du kontrol over, hvordan informationen spreder sig.

Er en VPN nødvendig?

Du skal bruge en VPN. Hvis intet andet, beskytter en VPN dit online privatliv ved at forhindre virksomheder, internetudbydere og statslige agenturer i at spore dig. I u.S. og mange andre lande, VPN’er er lovlige. Brug af en er simpelthen en øvelse i online privatliv, hvilket giver dig kontrol over, hvordan du beskytter dine data.

I den mere sandsynlige begivenhed, du vil torrent eller streame Netflix fra andre lande, er en VPN vigtig. Brug af en fjerner geoblocks og giver dig mulighed for at opleve verdens internet snarere end bare dit lands internet.

Sidste tanker

For dem, der er helt uinteresseret i deres online privatliv, er en VPN en dårlig investering. For alle andre er en VPN et godt valg.

Så længe du holder dig med udbydere som ExpressVPN, Cyberghost og Nordvpn (som også er den bedste fjernadgang VPN), vil dine online data blive beskyttet mod tredjepart, alt sammen mens du giver dig chancen for at opleve et mere åbent internet. Hvis du vil have flere anbefalinger, skal du sørge for at læse vores bedste VPN -guide (linket ovenfor).

Skriv dig op til vores nyhedsbrev
At få det nyeste på nye udgivelser og mere.

Er du stadig på hegnet om at bruge en VPN? Hvorfor eller hvorfor ikke? Fortæl os det i kommentarerne nedenfor og som altid tak for at have læst.

Var dette indlæg nyttigt?
Fortæl os, hvis du kunne lide indlægget. Det er den eneste måde, vi kan forbedre.

3 tanker om “fungerer VPN’er virkelig? Et kvalificeret svar til 2023 ”

Skjuler VPN’er min browserhistorie?

Antivirus guide

VPN’er er medvirkende til at beskytte vores privatliv online, herunder skjule vores browserhistorie.

Alt vores indhold er skrevet af mennesker, ikke robotter. Lær mere

Aliza Vigderman

Aliza Vigderman, seniorredaktør

Aliza Vigderman

Gabe Turner, chefredaktør
Sidst opdateret 15. maj 2023
Af Aliza Vigderman & Gabe Turner den 15. maj 2023

 • Kan du skjule browsinghistorik
 • Gemmer sig for internetudbyder
 • Gemmer sig for router
 • Gemmer sig for Google
 • Hvordan man skjuler sig
 • Hvad ellers skjuler det

Vi har alle slået op temmelig pinlige ting online, som ”Hvordan man får et perfekt tonet sæt ABS på to dage.”Nej? Bare os? Ok så. Stadig er vores browserhistorie noget, vi alle ønsker at holde private, hvorfor mange henvender sig til VPN’er. Men er VPN’er virkelig så effektive til at skjule browsing -historier? Fortsæt med at læse for at finde svaret.

Vyprvpn - Forbindelser pr. App

Ønsker at skjule din browserhistorie?

VPN’er kan skjule din browserhistorie, men kun til en vis grad. Valg af en VPN med de rigtige funktioner vil sikre, at dine online aktiviteter forbliver private. Så hvis du ønsker at skjule din browserhistorie, kan du overveje at surfe på Internettet ved hjælp af en afprøvet VPN, som vi har testet, såsom en af ​​disse:

Redaktørens vurdering:

9.7 /10

Redaktørens vurdering:

9.5 /10

Redaktørens vurdering:

9.4 /10

Hvordan VPN’er skjuler browserhistorier

For fuldt ud at forstå vigtigheden af ​​VPN’er er vi nødt til at diskutere, hvad der foregår, når du gennemser internettet, mens du er forbundet til en VPN. VPN’er er værktøjer, der fungerer i baggrunden, så selvom vi faktisk ikke ser, hvad de laver, arbejder VPN’er faktisk hårdt bag kulisserne for at beskytte dit online privatliv. Her er hvad de gør.

Hvordan browsing med VPNS fungerer

Når du gennemser uden VPN, passerer din internettrafik gennem din router og internetudbyder (ISP), før du når destinationswebstedet. Alle tre kontrolpunkter (router, ISP, websted) kan se trafikken komme fra din computer.

En VPN tilføjer kryptering og en VPN -server til processen. Sådan går det:

 1. VPN krypterer din internettrafik, før den forlader din computer.
 2. Den krypterede trafik passerer gennem din router og internetudbyder, men fordi den er krypteret, kan ingen af ​​dem se dets indhold.
 3. VPN -serveren dekrypterer trafikken og sender den derefter til destinationswebstedet, hvilket får det til at se ud som om trafikken kom fra serverens IP -adresse i stedet for din.

Kan VPN’er se min browserhistorie?

Da VPN -serveren er den, der dekrypterer den krypterede trafik, kan den se indholdet. Det vigtigste spørgsmål nu er, ”logger det din browserhistorie?”Mange VPN -virksomheder lover ikke at holde logfiler, men efter at have testet snesevis af VPN’er, ved vi, at det ikke altid er tilfældet. VPN’er logger mindst nogle typer data, så inden du vælger en VPN, skal du læse virksomheders privatlivspolitik for at lære:

 • Hvad de logger
 • Hvordan de sikrer dine data
 • Hvad de gør med det

Vores gennemgang af de bedste VPN’er kan give dig et hurtigt overblik over fortrolighedspolitikkerne i de øverste VPN’er.

Nordvpn App

Rådgivning: I teorien kan alle VPN’er se din online trafik, når du opretter forbindelse til deres VPN -service. Derfor skal du vælge VPN, som du kan stole på mest baseret på dens privatlivspolitik og jurisdiktion.

Skjuler VPN’er min browserhistorie fra internetudbydere?

VPN’er krypterer al internettrafik, skjuler effektivt din browserhistorie fra din internetudbyder. Det betyder dog ikke, at internetudbyderen er blind for dine aktiviteter. De kan muligvis fortælle, at du er forbundet med en VPN, og hvor længe, ​​baseret på det faktum, at den krypterede trafik er på vej til en IP -adresse på en VPN -server. De kan også se størrelsen på indgående og udgående trafik, men det vigtige er, at de ikke kan se indholdet. Hvis dit eneste formål er at skjule din browserhistorie for din internetudbyder, vil en VPN gøre det trick.

Hvorfor skjule din browserhistorie fra internetudbydere?

Svaret er enkelt: ISP’er kan gøre alle slags skyggefulde ting til vores data. De kan bruge det til at målrette os med annoncer, sælge det til tredjepart eller vende det til regeringen. 1 Hvad der er værre er, at fordi internetudbydere kan gemme vores online aktivitet, kan hackere overtræde deres databaser for at få data fra millioner af brugere. Disse slags angreb er sket før. Mens internetudbydere gør hvad de kan for at forhindre fremtidige overtrædelser, er der ingen garanti for, at de ikke vil ske igen.

AVG VPN på Mac på app

Skjuler VPNS min browserhistorie fra en router?

Ligesom med internetudbyder krypterer VPNS internettrafikken, der passerer gennem routeren. Selv dem med adgang til netværksniveau kan ikke se, hvad du laver online. VPN’er lader dig også omgå din routers firewall, hvilket giver adgang til websteder, som din router har blokeret. VPN’er bruger dog visse transportprotokoller og porte, når der transmitterer data. Netværksadministratorer kan overvåge disse porte for at kontrollere, om nogen inden for netværket bruger en VPN. F.eks. 2

Sådan skjuler du din browserhistorie fra din arbejdsgiver

Nogle gange bruger arbejdsgivere deres adgang til routeren for at se, hvad deres medarbejdere gør online. Hvis du ikke ønsker at blive sporet, er der en let løsning: Få en VPN – hvis VPN’er er tilladt på dit kontor, er det. Som vi nævnte ovenfor, er der måder at registrere en VPN i et netværk, f.eks. Ved at overvåge netværksporte, så du kan komme i problemer, hvis VPN’er ikke er tilladt.

En anden løsning, der fungerer, selvom VPN’er ikke er tilladt på dit kontor, er at bruge dine mobildata til at gennemse. Arbejdsgivere kan spore, hvad du laver over kontornettet, men ikke når du er på mobildata. Selvfølgelig kan du komme i problemer med at være på din telefon, men det er en anden historie.

Skjuler VPN’er min browserhistorie fra Google?

Ja, VPN’er skjuler din browserhistorie fra Google, men kun delvist. Google ser ikke din rigtige IP -adresse, når du er forbundet til en VPN, så personaliserede søgeresultater bundet til din IP -adresse vises ikke. Det er dog ikke den eneste måde, Google identificerer brugere. For eksempel er din søgehistorik bundet til din Google -konto, så hvis din browser er logget på, kan Google stadig se din browserhistorie. Google bruger også komplekse algoritmer og teknikker til at identificere sine brugere, hvad enten det er til reklame, analyse eller personalisering af søgeresultater. 3 Med disse algoritmer er det stadig muligt for Google at identificere dig baseret på dine søgemønstre, timing og andre målinger.

Vidste du: Mens de fleste internetbrugere udfører søgninger gennem Google, er der flere privatlivsfokuserede søgemaskiner, der ikke indsamler så mange data som Google, såsom Duckduckgo, Ecosia og Tor (Onion) søgemaskiner. Overvej at bruge dem, hvis du vil have mere privatliv.

Hjælper privat browsing?

Privat browsing går efter mange navne, afhængigt af browsertypen:

Grundlæggende forhindrer privat browsing din browser i at gemme lokale data som cookies, trackers, søgehistorik og browserhistorie. Hvad det ikke gør er at skjule din internetaktivitet fra din internetudbyder, router og websteder. Så mens privat browsing hjælper med at øge dit privatliv, anbefaler vi at bruge det med en VPN.

Pro tip: Lær hvordan du rydder din YouTube-historie med vores trin-for-trin-guide.

Skjuler VPN’er min søgehistorik?

Din søgehistorik, som på de websteder, du har besøgt og dine tidligere søgeforespørgsler, gemmes lokalt i din browser. Enhver, der kan få adgang til din computer, kan se din søgehistorik, og der er intet, som en VPN kan gøre ved det. Derfor, hvis du vil skjule din søgehistorik, er de bedste løsninger at rydde din browsers historie manuelt og bruge privat browsing.

Bitdefender VPN på Mac App - ikke tilsluttet

Sådan skjuler du din browserhistorie

Mens VPN’er hjælper med at skjule din browserhistorie, er der ting, du selv kan gøre for at tage sagerne i dine egne hænder.

Skjul din browserhistorie

 1. Gennemse privat. Privat browsing forhindrer din browser i at huske dine sessioner, så det er fantastisk til at skjule din browserhistorie for værelseskammerater eller enhver, der kan få adgang til dine fysiske enheder.
 2. Dæk dine spor. At slette din søgning og gennemse historie fra din browser er en anden måde at forhindre sporing af personer med fysisk adgang til dine enheder.
 3. Skift søgemaskiner. Privatlivsfokuserede søgemaskiner, såsom Duckduckgo, indsamler mindre data end Google, så de er bedre egnet til privatlivsindstillede brugere. 4
 4. Fjern trackere. At fjerne lokale logfiler som cookies gør det sværere for websteder og søgemaskiner at identificere dig.
 5. Skift dine DNS -indstillinger. Websteder kan bruge DNS -anmodninger for at se, hvilke websteder du har fået adgang til. For at undgå det skal du ændre din DNS -server fra ISP’s standardserver til en offentlig DNS -server som Google Public DNS. 5
 6. Brug HTTPS overalt. Mange websteder er stadig ikke på HTTPS, hvilket betyder, at de er mindre sikre. 6 https overalt er en browserforlængelse, der automatisk skifter HTTP -websteder til HTTPS, og dermed navnet.

Sådan tester din online sikkerhed

Det hjælper også med at selve til at vurdere din online sikkerhed nu og da for at finde ud af, hvilke områder der skal forbedres. Vi har designet en online sikkerhedsquiz, der hjælper dig med at gøre netop det. Denne test hjælper dig med at vurdere din:

 • Adgangskodeadministration
 • Gennemse vaner
 • Sociale medier privatliv
 • Online transaktionssikkerhed
 • Virusbeskyttelse

Hvad ellers skjuler en god VPN?

Hvis du leder efter en god VPN at bruge, skal du vælge en, der skjuler mere end bare din browserhistorie. Her er et par andre ting, som en god VPN skal skjule:

Browsing History

Bare for at sammenfatte det, vi diskuterede ovenfor, skjuler VPNS din browserhistorie fra din router, internetudbyder og søgemaskine ved at kryptere din internettrafik. Krypteringen finder sted, før dataene forlader din enhed, og kun VPN -serveren har dekrypteringsnøglen. Hverken din router, internetudbyder eller arbejdsgivere vil se, hvad du laver online.

IP-adresse

En VPN ændrer din IP -adresse til en VPN -servers IP -adresse. Som et resultat skjuler VPN effektivt din placering og beskytter dine personlige oplysninger mod hackere og ondsindede websteder. Der er også andre fordele ved at skjule din IP -adresse, som at give dig adgang til indhold,.

Online identitet

Websteder bruger cookies til at identificere deres besøgende. Når du besøger et websted, gemmer det cookies på din computer, der giver det mulighed for at “huske” dig næste gang du besøger. Mange VPN’er blokerer disse cookies, så websteder ikke kan identificere dig, hvilket beskytter din online identitet. Dog spiller cookies også en rolle på websteder, der husker dine præferencer. For eksempel, hvis du indstiller et websted til mørk tilstand, bruger det cookies til at huske dine indstillinger til dit næste besøg. I sådanne tilfælde kan du indstille din VPN for at tillade cookies og tilpasse, hvilke typer cookies webstedet har lov til at bruge i stedet.

Personligt identificerbare oplysninger

Hackere behøver ikke at lure på internettet for at finde mål. Nogle gange sidder de i lufthavnslobbyer eller kaffebarer og leder efter ubeskyttede enheder på offentlige Wi-Fi-netværk. Med en lille know-how kan de aflytte data, der sendes over offentlige WI-FI’er, som kontaktoplysninger, adgangskoder, personnummer, online bankoplysninger og andre personligt identificerbare oplysninger (PII). VPN’er krypterer al internettrafik, før de forlader din enhed, så selvom nogen opfanger trafik, der indeholder PII, vil de ikke være i stand til at se de faktiske data.

Medicinsk historie

Hackere begår også forsikringssvindel ved at stjæle online medicinske data og forsikringsoplysninger. VPN’er kan beskytte dig mod svig ved at maskere din IP -adresse og kryptere din internettrafik. Dermed holder VPN’er dine medicinske data skjult for alle, der måske prøver at kapre det.

Rejseplaner

Rejsebestillingssteder bruger IP -adresser til at identificere websteds besøgende, så de kan låse ind eller hæve priserne. For eksempel, hvis du søger tilbud på fly til Aruba, vil webstedet bemærke din IP -adresse, så de ved dit næste besøg kan de vise dig de dyrere tilbud i stedet for løbende, muligvis bedre tilbud. Hvis du bruger en VPN, skjuler den din IP -adresse, så bookingwebsteder ikke har nogen måde at ændre deres tilbud på. Hej, Aruba!

Geolocation

Nogle VPN’er har en funktion kaldet GPS -forfalskning. Bortset fra at maskere din IP -adresse, der er bundet til din fysiske placering, skjuler VPNS din placering fra websteder, der muligvis bruger din enheds GPS. Når disse websteder prøver at hente din GPS -placering, sender VPN dem en anden koordinat.

Torrenting

Har nogensinde modtaget et advarselsbrev fra regeringen efter at have downloadet en fil over BitTorrent? Torrenting er ikke ulovligt, men download af ophavsretligt beskyttet materiale over torrentnetværk kan have konsekvenser. Din internetudbyder kan faktisk se, hvad du downloader, hvilket betyder, at regeringen også kan. Mens vi ikke opfordrer til at downloade ulovlige torrent -filer, anbefaler vi at bruge en VPN, så ingen kan se, hvad du er torrent (lovligt). Mens du er ved det, skal du tjekke de bedste VPN’er til torrenting.

Sig selv

Til sidst skjuler en god VPN sig selv. Når du opretter forbindelse til en VPN, kan internetudbydere, netværksadministratorer, søgemaskiner og websteder se, at du er tilsluttet en VPN. Nogle VPN’er tilbyder imidlertid VPN -tilsløring, hvor de bruger forskellige tilslutningsteknikker til at skjule det faktum, at de er en VPN. En populær teknik er routing af VPN -trafik gennem TCP -porten 443, som er den samme port, gennem hvilken HTTPS -trafikken passerer. Ved at gøre det får VPN’er deres trafik til at virke som almindelig HTTPS -trafik.

Hvad er en IP -adresse?

Du kan muligvis bemærke, at de fleste af de ting, VPNS -skjuler er forbundet til din IP -adresse. Så hvad er en IP -adresse, virkelig? Grundlæggende er det en unik række numre, der er tildelt din enhed, når du opretter forbindelse til internettet. Internettet er som en virtuel verden, hvor World Wide Web er landet, din internetudbyder er staten, dit lokale netværk er byen, og din IP -adresse er din gadeadresse. Alt, hvad du gør online, kan spores tilbage til din IP -adresse, og hackere kan bruge din IP -adresse til at aflytte data eller sende dig malware. Derfor er det at skjule din IP -adresse, en af ​​de vigtigste opgaver ved en VPN, så vigtig.

Begrænsninger af VPN’er

VPN’er gør meget godt for vores privatliv, men de er ikke perfekte. Der er ting, som VPN’er ikke kan og ikke gøre:

 1. VPN’er kan ikke fjerne cookies, der allerede er gemt på din computer, så de websteder, hvor disse cookies kom fra, kan stadig identificere dig, medmindre du rydder din browsers cookies.
 2. VPN’er kan ikke gøre dig helt anonym på internettet. For eksempel udsætter logning på din Google -konto din identitet for Google. Hvis du vil have komplet anonymitet, skal du bruge Tor Browser, der blev lavet specifikt til dette formål. 7
 3. VPN’er kan ikke holde din computervirusfri, hvis du besøger virus-ridede websteder eller downloader ondsindede vedhæftede filer; Kun antivirus -software kan gøre det.

Sådan vælger du en VPN

At vælge en VPN er en personlig beslutning, men der er visse faktorer at overveje for at gøre valget lidt lettere.

 • Koste: VPN -priser på tværs af markedet gennemsnitligt omkring $ 10 pr. Måned, men der er billige VPN’er med månedlige priser så lave som $ 2, hvis du tilmelder dig et år eller længere. Der er også gratis VPN’er med betydelige funktioner, hvis du virkelig ønsker at reducere omkostningerne.
 • Serverantal: Flere servere betyder flere forbindelser at vælge imellem og mindre overfyldning af servere. Nogle VPN’er har en servertælling i de tusinder.
 • Serverplaceringer: Placeringen af ​​serverne betyder noget, uanset om du vil oprette forbindelse til den hurtigste server, som normalt er den, der er tættest på dig, eller ikke blokeret indhold, der kun kan ses i visse lande.
 • IP -adresser: Der er VPN’er, der bruger statiske IP -adresser, som giver dig den samme IP -adresse, når du opretter forbindelse til VPN eller dynamiske IP -adresser, der ændrer sig hver gang. Der er også VPN’er med dedikerede IP -adresser, som kun du kan bruge.
 • Funktioner: Der er flere funktioner at kigge efter i en VPN, såsom en dræbskontakt, der stopper al din enheds internetaktivitet i det øjeblik VPN kobler. Der er også delt tunneling, der tillader samtidig brug af private (VPN) og offentlige netværk.

Surfshark Kill Switch

 • Streaming adgang: VPN’er og streamingplatforme som Netflix har dårligt blod, men det betyder ikke, at alle VPN’er er blokeret. Du kan stadig binge indhold fra Netflix og andre streamingsteder med en god VPN til streaming.
 • Torrenting: Ikke alle VPN’er tillader deling af peer-to-peer-fil, så hvis du er tung i torrenting, skal du få en VPN, der tillader torrent-downloads.
 • Fortrolighedspolitik: Næsten alle VPNS -logdata om deres brugere, men nogle holder mere information end andre. For at bevare dit privatliv er det bedst at læse på din VPNs privatlivspolitik.
 • Krypteringsmetoder: VPN’er beskytter deres brugers privatliv gennem kryptering, så det er kun nødvendigt at få en VPN med stærk kryptering ikke svagere end AES-256.
 • WebRTC og DNS lækker: På trods af at maskere din IP -adresse, kan en VPN utilsigtet lække din browserhistorie via WebRTC eller DNS lækager. Vores gennemgangsproces inkluderer test for sådanne lækager.

Vyprvpn DNS lækage

 • Samlet ydeevne (hastighed, latenstid osv.): Brug af en VPN kan påvirke din browserhastighed, latenstid og den samlede netværksydelse. Mens en række faktorer kan påvirke dit netværks ydelse, mens du er forbundet med en VPN, er det stadig klogt at vælge en VPN med en solid track record.
 • Tilbagebetalings politik: At købe en onlinetjeneste såsom en VPN vil altid være risikabelt, men en 30-dages eller længere pengene-tilbage-garanti gør at købe en VPN lidt mindre risikabel.
 • Virksomhedens placering: Jurisdiktioner kan komplicere et VPN -selskabs databeskyttelsespolitik. For eksempel er virksomheder i lande, der er medlemmer af de fem øjne, ni øjne eller 14 Eyes Alliance, lovligt krævet for at dele kundedata med regeringen, når de bliver spurgt.
 • Virksomhedshistorie: Fortiden er fortiden, men det skader ikke at kontrollere en virksomheds historie, før du overlader dine browserdata til dem. Vi tjekker normalt for ting som overtrædelser, kontroverser, der involverer virksomheden, og hvordan de håndterede sådanne ting.

Typer af VPN’er

Der er også forskellige typer VPN’er at vælge imellem.

 1. Fjernadgang: Fjernadgang VPNS Tilslut din computer til en fjernserver, hvilket skaber en virtuel privat tunnel. Denne type VPN er bedst til personlig brug.
 2. Site-to-site: Site-to-site VPN’er skaber en privat tunnel mellem to lokale netværk, der hver fungerer som en VPN-server for den anden. Denne type VPN er bedst for virksomheder med flere kontorer.
 3. Klient-til-udbyder: Dette ligner en VPN -fjernadgang, men i stedet for at forbinde dig til en VPN -server gennem din internetudbyder, forbinder det dig direkte til VPN -udbyderen. Dette eliminerer behovet for at oprette en virtuel tunnel, da de data, VPN leverer, allerede er krypteret. Udbydere af offentlig Wi-Fi bruger typisk denne type VPN.

Sådan installeres en VPN

Der er forskellige måder at oprette en VPN på:

 • Manuel opsætning fra enhedsindstillinger: Hvis du har en VPNs logininfo, som fra dit arbejde it -team, kan du installere en VPN direkte fra din enheds indstillinger.
  1. Gå til dine enheds indstillinger og kig efter netværksindstillingerne. På Windows er det mærket netværk og internet; På Macs er det mærket netværk.
  2. Derfra skal du vælge VPN -indstillingerne og tilføje en ny VPN -profil.
  3. Indtast dine VPN -legitimationsoplysninger og konfigurer profilen i henhold til din netværksadministratorens instruktioner.
  4. Når profilen er tilføjet, skal du teste din VPN -forbindelse.
 • Tredjepartssoftware: Du kan installere VPN -software på din computer eller telefon. Når den er installeret, opretter den en VPN -profil, som den vil bruge til at forbinde din enhed til en VPN -server.
  1. På dit skrivebord (hvad enten det er Windows eller Mac), skal du downloade din VPN’s softwareprograminstallatør. Du kan downloade det fra din VPNs websted. Pas på installationsfiler fra tredjepartswebsteder.
  2. Installer programmet og log ind med dine legitimationsoplysninger.
  3. Hvis du bruger en smartphone, kan du downloade og installere VPN -appen fra Google Play Store eller iTunes App Store.
  4. Når den er installeret, skal du starte appen og logge ind med dine legitimationsoplysninger.
 • Browserudvidelser: Nogle VPN’er har browserudvidelser, som du kun kan bruge, når du browser.
  1. Start din browserens forlængelseslager, såsom Chrome Web Store, Safari Extensions eller Firefox-tilføjelser.
  2. Søg efter VPN’s browserforlængelse og aktiver den.
  3. Du skal muligvis give dine loginoplysninger, før du bruger udvidelsen.
 • VPN Router: Du kan også købe en VPN -router eller oprette din egen for at kryptere alle dine enheds internettrafik, når du forbinder dem til VPN -routeren.
  1. Køb en VPN -router fra dit VPN -firma.
  2. Følg instruktionerne om, hvordan du indstiller VPN -routeren med dit eksisterende modem eller router.
  3. Par de enheder, du vil oprette forbindelse til VPN.

Sammenfattende

Mens VPN’er gør et godt stykke arbejde med at skjule vores browserhistorie, er det stadig vores job at beskytte vores online privatliv. Sikker på, VPN’er kan skjule vores browserhistorie fra internetudbydere og søgemaskiner, men der er mange andre måder, som hackere kan stjæle data. Vi har masser af sikkerhedsressourcer om, hvordan man øger privatlivets fred, forhindrer identitetstyveri og øger opmærksomheden på fremherskende cyberkriminaliteter og svindel, så sørg for at tjekke dem ud.

FAQS

Der er visdom i at stille spørgsmål, så lad os besvare de hyppigst stillede spørgsmål om VPN’er og browserhistorie.

VPN’er kan skjule dine browserdata fra din internetudbyder ved at kryptere din internettrafik, før det forlader din computer.

En VPN skjuler din internettrafik ved at kryptere den, maskere din rigtige IP -adresse og beskytte dine personlige data mod hackere.

En VPN kan ikke skjule din browsers søgehistorik eller forhindre din browser i at logge den. Hvis du vil skjule din søgehistorik, kan du manuelt slette den fra din browser eller bruge privat browsing, selvom det kun vil skjule den lokalt.

Privat browsing fungerer ved at forhindre din browser i at gemme cookies, trackers, søgedata og gennemsøgningsdata, men det skjuler ikke din browserhistorie fra din internetudbyder.

 1. Washington Post. (2013). U.S., Britiske intelligens minedriftdata fra ni u.S. Internetfirmaer i bredt hemmeligt program.
  WashingtonPost.com/undersøgelser/USA-intelligens-mining-data-fra-ni-US-Internet-Companies-in-Broad-Secret-Program/2013/06/06/3A0C0DA8-CEBF-11e2-8845-D970CCB04497_Story.html
 2. Sophos. (2021). UDP -porte 500/4500 blokeret.
  Dokumenter.Sophos.com/nsg/sophos-connect/hjælp/en-US/NSG/SCON/fejlfinding/UDP.html
 3. Google. (2021). Teknologier.
  politikker.Google.com/teknologier?hl = en-us
 4. Duck Duck Go. (2021). Vi indsamler eller deler ikke personlige oplysninger.
  Duckduckgo.com/privatliv
 5. Google. (2021). Hvorfor betyder DNS noget?.
  udviklere.Google.com/hastighed/public-dns
 6. Avira. (2018). 20% af verden 502 største websteder bruger ikke HTTP’er.
  Avira.com/en/blog/20-of-the-world-502-spalt-websites-do-ikke-brug-https
 7. Tor Project. (2021). Hjemmeside.
  torproject.org/
 • Fortrolighedspolitik
 • Vilkår og Betingelser
 • Tilgængelighed
 • Sælg/del ikke mine personlige oplysninger
 • Begræns brugen af ​​mine følsomme personlige oplysninger