F-Secure Freedome VPN Review

Contents

Freedome’s logpolitik er forvirrende

F -Secure VPN Review 2023 – Husk dette, før du køber

F-Secure er et finsk firma, der blev grundlagt i 1988. Det er etableret og velkendt i sikkerhedsbranchen, så jeg havde store forhåbninger til F-Secure Freedome VPN. Desværre levede det ikke op til mine forventninger.

F-Secure Freedome VPN er enkel og let at bruge og bestemt egnet til begyndere. Det har dog nogle skuffende aspekter.

Det er relativt dyrt, med priser, der starter ved $ 2.65/måned for den mest basale pakke med kun 10 enheder.

Dens hastigheder var generelt konsistente og hurtige, men det har et lille servernetværk. Der er kun 28 servere i 22 lande.

Mens det viste sig at være vellykket med at fjerne blokering af alle Netflix -biblioteker, Det blev blokeret af andre Streamingtjenester, som Hulu og HBO Max.

Freedome VPN understøtter heller ikke torrenting, og det viste sig umuligt at bruge til spil.

Deres privatlivspolitik er lidt uklar, som automatisk rejser bekymringer. Jeg fandt ud af, at den frigjorte VPN gemmer nogle logfiler i op til 90 dage, hvilket er virkelig skuffende. Der er meget plads til forbedring med F-Secure Freedome VPN, så vi kan kun håbe, at det snart foretager nogle ændringer.

Hvis du leder efter flere anmeldelser på en række VPN’er, kan du besøge vores blog.

Kort til tiden? Her er mine centrale fund

 • Det er fantastisk til at fjerne blokering af Netflix, Amazon Prime Video (AU, EU og Storbritannien), Disney+, All4 og BBC iPlayer. Imidlertid undlod det at fjerne blokering af Hulu, HBO Max, Dazn og Prime Video US. Se mine fulde streamingtestresultater her.
 • Konsekvente hastigheder. Jeg havde hurtige og konsistente hastigheder på de fleste af de 28 servere, der er frigjort i 22 lande. Der var kun afmattelser, når man oprettede forbindelse til langdistanseservere, som Australien. Se min fulde analyse af F-Secure Freedome’s serverhastigheder her.
 • Grundlæggende sikkerhedsfunktioner. F-Secure Freedome VPN tilbyder alle de sikkerhedsfunktioner, jeg ville forvente af en VPN, inklusive en dræbskontakt. Den bruger OpenVPN og beståede DNS- og IP -lækketestene. Her er min sammenbrud af alle sikkerhedsfunktioner, og hvordan de fungerer.
 • Privatlivsmæssige bekymringer. Med forbehold af Finlands strenge privatlivslove i henhold til EU. Freedome VPN gemmer nogle logfiler i op til 90 dage. Se min fulde analyse af Freedom’s privatlivspolitik.
 • Understøtter ikke torrenting. Freedome VPN vil begrænse internetadgang, hvis torrenting detekteres. Læs om F-Secure Freedome’s holdning til torrenting her.
 • Relativt dyrt. Priserne starter fra $ 2.65/måned for 1-årsplanen med 10 enheder, men der er en 5-dages gratis prøve og en 30-dages pengene-tilbage-garanti. Læs den fulde sammenbrud af Freedome’s prisfastsættelse her.
 • God række support til rådighed. Inklusive online chat, telefon, e -mail, hjælp forum, ofte stillede spørgsmål og blog. Læs min analyse af F-Secure Freedome’s kundesupport.
 • Kompatibel med Windows, Android, MacOS og iOS. Det er let at installere, men tilbyder ikke mange konfigurationsmuligheder. Læs min fulde rapport om Freedome VPNs kompatibilitet.
 • Kan ikke omgå censur og firewalls. Det fungerer ikke i Kina, Bahrain, Iran, Kuwait, Oman, Qatar, Rusland, Saudi -Arabien eller De Forenede Arabiske Emirater. Læs hvorfor her.

F-Secure Freedome-funktioner-2023-opdatering

8.4

&#x1f4b8 Pris 2.65 USD/måned
&#x1f4c6 Pengene tilbage garanti 30 dage
&#x1f4dd Opbevarer VPN logfiler? Ingen
&#x1f5a5 Antal servere 28+
&#x1f4bb Antal enheder pr. Licens 10
&#x1f6e1 Kill switch Ja
&#x1f5fa Baseret på land Finland
&#x1f4e5 Understøtter torrenting Ja

Streaming – God til at fjerne blokering af Netflix, men mislykkedes hos mange andre

Freedome VPN er stor til at fjerne blokering af Netflix, BBC iPlayer og All4, men meget begrænset med andre. Jeg var ikke i stand til at se Hulu, Disney+eller HBO Max eller Amazon Prime Video US. Så jeg vil ikke anbefale det, hvis du ønsker at fjerne blokering mere end Netflix. I stedet kan du Tjek vores bedste VPN’er til streaming her.

Ublokeret: Alle Netflix -biblioteker, Amazon Prime Video, BBC iPlayer, All 4 og Disney+

Jeg havde ingen problemer med at få adgang til Netflix’s biblioteker med F-Secure Freedome VPN. Dette er overraskende i betragtning af Netflix ‘nylige pushback mod VPN’er.

Der var ingen problemer med buffering eller frysning, selv på langsommere, langdistanseservere. jeg så Sælger solnedgang På Netflix Australien uden problemer overhovedet. Jeg kunne også streame i HD på nordamerikanske og europæiske servere.

Et skærmbillede af F-Secure Unclocking Netflix Australien

F-Secure Freedome er hurtigt nok til at streame i HD

Jeg fjernede også Disney+ og Amazon Prime Video’s EU, UK, australske og asiatiske biblioteker. Igen var der ingen problemer med buffering på nogen af ​​disse.

BBC iPlayer og All4 arbejdede også på de britiske servere. Jeg kunne streame Ru Paul’s Drag Race UK uden problemer.

Et skærmbillede af F-Secure Unclocking BBC iPlayer

F-Secure Freedome’s britiske servere arbejder til streaming

Blokeret af: Hulu, Disney+ US/Canada, HBO Max, Dazn og Amazon Prime Video US

Jeg kunne ikke få adgang til Disney+, HBO Max eller Hulu på nogen af ​​de amerikanske/nordamerikanske servere – De ville ikke engang lade mig komme forbi login -siderne.

Et skærmbillede, der viser, at Hulu blokerer F-Secure Freedome

Jeg kunne ikke engang logge ind på Hulu, HBO Max eller Disney+ USA

Amerikanske servere var de eneste, der havde problemer med Prime Video. Appen hentede på VPN og blokerede for min adgang. Det lod mig logge ind, men jeg var ikke i stand til at streame nogen tv -shows eller film uden at møde VPN/proxy -fejlen.

Amazon Prime Video Detekteret og blokeret F-Secure Freedome

F-Secure Freedome kan ikke fjerne blokering af Prime Video US

Jeg bad kundesupport om at kontrollere, om det er muligt at streame Dazn med Freedome. Han bekræftede imidlertid, at det sandsynligvis ikke ville fungere på samme måde som andre USA-baserede streamingplatforme blev blokeret af Freedome VPN.

F-Secure kundesupport bekræftet Freedome kan

F-Secure Freedome fungerer heller ikke med Dazn

Dens kundesupport sagde, at det ikke kunne garantere adgang til Comedy Central, NBC, Kodi, ESPN og YouTube.

F-sikker kundesupport bekræftede, at det kan

F-Secure Freedome kan ikke garantere adgang til Comedy Central, NBC, Kodi, ESPN og YouTube.

Hastigheder – konsistent og hurtig

Generelt var F-Secure Freedome’s hastigheder temmelig konsistente. Selvom langdistanseservere-som i Australien-var temmelig langsomme, var jeg i stand til at surfe på forskellige websteder og streame Netflix med lidt buffering.

Det er normalt at opleve et hastighedstab på ca. 10-20% på en VPN. Når det er tilsluttet Nordamerikanske servere, jeg bemærkede et tab på omkring 20-30%. Jeg er placeret i Storbritannien, så dette er ikke så dårligt i betragtning af afstanden.

På det meste af Europæiske servere, tabet var omkring 15%.

Det største tab var, da jeg var forbundet med de australske servere, der faldt mere end 50% fra min originale spredning.

De fleste af serverne var ret hurtige og gik ikke under 30 Mbps, Bortset fra den australske server, der kun var omkring 27. Imidlertid er websider og Netflix -shows stadig indlæst hurtigt.

Et skærmbillede af Freedome

Freedome VPN er ret hurtig

Forbindelse til lokale servere påvirkede ikke min hastighed. Jeg kunne bruge sociale medier, streame tv -shows og indlæse websteder uden problemer, selvom de ikke var hurtige nok til spil.

Tilslutning til europæiske servere bremsede kun mit internet ned ad en lille smule. Der var dog ingen mærkbar forskel mellem dem og min lokale server.

Et skærmbillede af hastighedstestresultater på Freedome

EU -serverne gav mig imponerende hastigheder

Tilslutning til US North East og Vancouver, Canada -servere bremsede mig lidt mere ned, Men det blev ikke mærkbart.

Singaporean-serveren var overraskende højhastighed. Der var ingen reel forskel mellem at bruge denne server og de europæiske eller lokale servere.

Der var en større dråbe, der forbinder til Melbourne -serveren. Dette gik under 30 Mbps. Dog bemærkede jeg ikke rigtig en enorm forskel, når jeg brugte denne server. Netflix Australia fungerede godt, og jeg bemærkede ikke meget forsinkelse, når jeg brugte sociale medier eller indlæser websider.

Et skærmbillede af hastighedstestresultaterne på Freedome

Freedome’s australske servere var lidt langsommere – men ikke meget

Er F-Secure Freedome’s hastigheder hurtigt nok til spil? Ingen

F-Secures hastigheder er ikke hurtige nok til spil, selv på lokale servere. Efter at have indlæst Steam var jeg i stand til at komme forbi hjemmesiden for at begynde at spille.

Min forbindelse havde en gennemsnitlig ping på 50ms, som normalt ville blive betragtet som anstændigt til spil. Stadig fandt jeg det umuligt at indlæse spil og spille.

Et andet skuffende aspekt af frigjort VPN er det Du kan heller ikke bruge det på spilkonsoller. Hvis du leder efter en bedre VPN til spil, kan du tjekke vores top 3 her.

Et skærmbillede af F-Secure, der ikke indlæser mit spil

Freedome er ikke noget godt til spil

Servernetværk – Lille netværk, men pålidelige forbindelser

Freedome har et af de mindste netværk, der tilbydes af en VPN. Det tilbyder kun 28 servere i 22 lande. De fleste af disse er i Europa, og det dækker ikke noget af Afrika. Det mangler ekstremt i Sydamerika og det meste af Asien. De 22 lande, der er tilgængelige på Freedome VPN, er som følger:

England Tyskland Schweiz
Belgien Irland Holland
Østrig Italien Canada
Tjekkiet Norge USA
Danmark Polen Mexico
Finland Spanien Japan
Frankrig Sverige Tokyo
Australien

Der er i alt 28 byer at vælge imellem, de fleste af disse er placeret i USA.

Alle Freedome’s servere er også virtuelle, der er ingen fysiske strukturer, hvilket er virkelig skuffende. Dette betyder, at serverne faktisk ikke er i dette land. De har fire servere med base i Storbritannien og os, som jeg bekræftede med kundesupport. Dens servere er en blanding af lejet og ejet af F-Secure.

I betragtning af at det ikke er den billigste VPN, er dette temmelig skuffende.

Det er vigtigt at tage højde for antallet af servere, når du vælger en VPN, fordi VPN’er med flere servere generelt vil have hurtigere hastigheder. Hvis der er færre servere, er det mere sandsynligt, at der vil være flere mennesker, der bruger dem, hvilket betyder, at du vil opleve lavere hastigheder.

Forbindelseshastigheder på hver af Freedome’s servere var imidlertid for det meste stærke og pålidelige.

Sikkerhed-F-Secure Freedome VPN viste stærke sikkerhedsfunktioner

F-Secure Freedome VPN er afhængig af industristandard AES-256 kryptering. Det betragtes som den stærkeste mulighed på markedet.

De fleste brugere finder, at Freedome VPN er sikre nok, Men det er måske ikke egnet til dem, der leder efter noget virkelig robust.

Windows, MacOS og Android VPN -apps bruger OpenVPN VPN -protokollen, som betragtes som en af ​​de mest sikre protokoller, du kan bruge uden at gå på kompromis med ydeevnen.

IOS -appen bruger IKEV1 som standard, men den kan indstilles til IKEV2 af brugeren, som jeg vil anbefale. Der er ingen mulighed for at vælge Wireguard -protokollen på Freedome VPNs apps.

Jeg udførte en DNS -test, og der blev ikke påvist nogen lækager. Denne test bekræftede også, at der ikke var nogen IP -lækager, når du brugte VPN.

Freedome VPN bruger også sine egne DNS -servere til at beskytte dig yderligere

Freedome VPN bruger også sine egne DNS -servere til at beskytte dig endnu mere.

Desværre kan Freedome VPN ikke forhindre IP -adresser i at lække gennem WebRTC. Det går i detaljer om dette i sine ofte stillede spørgsmål. Det siger, at det eneste, det kunne gøre for teoretisk at forhindre, at dette ville være at inspicere JavaScript -koden og isolere WebRTC -koden. Det er dog umuligt for Freedome at gøre dette i virkeligheden.

Et skærmbillede af Freedome

Freedome VPN kan ikke forhindre WebRTC -lækager

Freedome VPN leveres med en dræbskontakt, Hvilket afskærer din trafik, hvis din VPN frakobler uventet. Jeg testede dette et par gange, og på hvert forsøg blokerede VPN min internetadgang og tilsluttede automatisk igen.

VPN blokerer også for ondsindede steder. Det siger, at det vil blokere adgangen til alle websteder, der kan forsøge at stjæle dine personlige oplysninger, som kreditkortoplysninger.

Et skærmbillede af F-Secure

F-Secure har en malware-blokkering

Jeg testede Freedome VPN -downloadfilen ved hjælp af Virustotal, der viste nul malware -problemer. Dette er et vigtigt skridt at tage, før du downloader nogen VPN.

Et skærmbillede af F-Secure

Freedome’s apps indeholder ikke nogen malware

Privatliv – Logningspolitikken er temmelig forvirrende

F-Secure siger, at det ikke gemmer datalogfiler, men det logger information og kan gemme dette i op til 90 dage.

Dette er lang tid, og mange andre VPN’er har meget bedre privatlivspolitikker og gør større bestræbelser på at holde dine oplysninger private.

Dens privatlivspolitik fortæller os også, at den vil dele brugerdata, hvis det er berettiget eller tilladt, eller hvor det kan være forpligtet til at gældende love at videregive oplysninger for at overholde lovlige warrants og retsafgørelser. .

Freedome VPN logger følgende oplysninger:

 • Logfiler, der indeholder varigheden af ​​VPN -sessionerne
 • Overført data om data
 • Enheds -id
 • Offentlig IP -adresse
 • Værtsnavn hvorfra klienten opretter forbindelse til VPN -tjenesten

At logge din IP -adresse er den mest bekymrende, da dette kan bruges til at identificere dig.

Et skærmbillede af Freedome

Freedome’s logpolitik er forvirrende

Siden Freedome VPN er en del af F-Secure, der er baseret i Finland, Det er underlagt streng EU -datalagring og lov om privatlivets fred.

Imidlertid er dens placering muligvis ikke et negativt punkt med hensyn til privatlivets fred. Da Finland ikke er inkluderet i Five Eyes Alliance (Mellem Australien, Canada, New Zealand, Storbritannien og USA), er det usandsynligt, at du deler dine data med andre lande.

Freedome VPN har en tracker -kortlægning Det er automatisk aktiveret, når du opretter forbindelse. Det Kontrollerer alle de webadresser, du besøger, og logger dem for at vise dig, hvilke websteder der prøver at spore dig.

Logfilerne slettes efter 3 dage, men det er stadig et stort problem med privatlivets fred, at den gemmer denne info i første omgang. Jeg anbefaler, at du slukker for tracker -mapperen, inden du begynder at bruge VPN.

Et skærmbillede af F-Secure

Tracker Mapper er en bekymring for privatlivets fred

Et andet vedrørende aspekt af Freedome’s privatlivspolitik er under kundeforholdsdata. Dette siger, at Freedome vil ”spore, hvordan vores tjenester erhverves og bruges, så vi kan forbedre tjenesterne, administrere dit kundeforhold og henvende dig til relevante meddelelser.” Dette lyder bekymrende tæt på det ved hjælp af dine data til at annoncere for dig.

Et skærmbillede af Freedome

F-Secures politik angiver, at den kan henvende dig til relevante meddelelser

Torrenting – tillader ikke torrenting

Freedome nævner i sin FAQ, at det har ‘teknisk’ blokeret P2P -filesharing. Så jeg vil ikke anbefale dette som en sikker torrenting mulighed.

Et skærmbillede af Freedome

Freedome VPN går langt for at afskrække torrenting

Hvis torrenting detekteres på følgende servere (dybest set alle de servere, som Freedome VPN tilbyder), siger F-Secure, at det midlertidigt vil blokere din adgang:

Australien Mexico
Belgien Holland
Canada Polen
Frankrig Singapore
Tyskland England
Italien USA
Japan

Mit team og jeg kondolerer ikke ulovlig torrenting, så sørg for at kontrollere reglerne og forskrifterne i dit land.

Brug af en VPN beskytter dig, mens du er torrent ved at skjule din rigtige placering og IP fra andre i din sverm. Dette kan forhindre forfølgelse og DDoS -angreb. Så hvis du har brug for en VPN til torrenting, anbefaler jeg i stedet en af ​​disse tjenester.

Fungerer F-Secure Freedome VPN i Kina? Ingen

Freedome VPN fungerer ikke i Kina. Dets websted siger, at det ikke kan oprette forbindelse, når du er i Kina. Selvom det nogle steder kan fungere, vil det oftest ikke. Det siger, at forsøg på at få adgang til kinesiske websteder uden for Kina vil resultere i at se fejlmeddelelsen om, at serverens IP -adresse ikke kan findes.

Årsagen til at det giver, at brugen af ​​VPN’er er begrænset i Kina, og på grund af den kinesiske regerings politik er VPN -forbindelser blokeret i deres netværk for både lokale og rejsende.

Hvis du har brug for en VPN, du kan bruge i Kina, anbefaler jeg at vælge en fra denne liste.

Et skærmbillede af frigørelse, der siger, at det ikke gør

Freedome siger, at dens service ikke fungerer i Kina

Freedome fungerer heller ikke i Bahrain, Iran, Kuwait, Oman, Qatar, Rusland, Saudi -Arabien eller De Forenede Arabiske Emirater.

Samtidige enhedsforbindelser – op til 7

Du kan oprette forbindelse op til 10 enheder med F-Secure Freedome VPN, Afhængig af din abonnementsplan. Dette er virkelig begrænsende, hvis du køber VPN til din familie, eller hvis du ejer flere enheder. De fleste premium VPN’er tilbyder omkring 5 samtidige forbindelser.

Dette indebærer, at hvis du ønsker at oprette Freedome på over 7 enheder, bliver du nødt til at ty til at bruge flere konti, hvilket potentielt fører til højere omkostninger og kompleksitet.

Enhedskompatibilitet – fungerer med de fleste operativsystemer

Freedome har apps til Android, iOS, MACOS og Windows. Det er meget begrænset med hensyn til enhedskompatibilitet. Du kan ikke bruge det på dit Smart TV eller Amazon Fire TV Stick. Det kan heller ikke bruges på spilkonsoller, som PlayStation eller Xbox.

Der er ikke browserudvidelser til Chrome, Opera, Firefox eller Safari, og det tilbyder heller ikke en Linux -version. Det fungerer heller ikke med Tor.

Andre VPN’er er kompatible med routere, men Freedome er kun kompatible med F-Secures Sense Routers.

Freedome er virkelig let at bruge -Dens app har et rent, enkelt, begyndervenligt layout. Imidlertid kan erfarne brugere blive skuffede over manglen på tilpasningsmuligheder.

Der er en praktisk ‘View Quick Guide’ -funktion i appen, der forklarer enhver funktion.

Et skærmbillede af Freedome VPN -appen

Det er let at forstå appens funktioner

Det er værd at bemærke, at appen er tilgængelig på 20 sprog, herunder spansk, tysk, japansk, koreansk og kinesisk

Der mangler nogle åbenlyse funktioner i appen. For eksempel ville det være praktisk at have serverhastighedstallene synlige. Serverplaceringerne kan kun ses på en liste, det ville være godt at have en søgefunktion her, så du ikke behøver at rulle for at finde disse hver gang.

Installation og apps

8.6

Opsætning og installation

Jeg oprettede F-Secure Freedome VPN på min iPad, iPhone, MacBook og Chromebook. Det kunne ikke have været mere enkelt for at være ærlig. Det tog mig kun et par minutter at downloade, installere og begynde at bruge det.

Et skærmbillede af den frigjorte VPN -opsætningsproces

Den frigjorte app er let at installere

Når du har downloadet appen, oprettet en gratis prøvekonto og bekræftet din e -mail, kan du begynde at bruge den uden behov for at give nogen bankoplysninger.

F-Secure Freedome VPN Review

Siden min start i 2008 har jeg dækket en lang række emner fra rummissioner til faxtjenesteanmeldelser. Hos PCMAG har meget af mit arbejde været fokuseret på sikkerheds- og privatlivstjenester samt et videospil eller to. Jeg skriver også de lejlighedsvise sikkerhedskolonner med fokus på at gøre informationssikkerhed praktisk for normale mennesker. Jeg hjalp med at organisere Ziff Davis Creators Guild Union og fungerer i øjeblikket som sin enhedsstol.

Opdateret 29. september 2020
https: // www.PCMAG.com/anmeldelser/F-Secure-Freedome-VPN

Bundlinjen

F-Secure Freedome er en enkel, tilgængelig VPN fra et betroet navn i sikkerhedsbranchen. Men det er lys på funktioner, er relativt dyrt og har nogle uheldige quirks.

Pr. År starter ved $ 49.99
$ 34.99 pr. År 1 årsplan

PCMAG -redaktører vælger og gennemgår produkter uafhængigt. Hvis du køber gennem tilknyttede links, kan vi tjene provisioner, som hjælper med at støtte vores test.

Fordele

 • Etableret branchenavn
 • Intet login kræves
 • Antivirus bundter tilgængelige

Ulemper

 • Høj op-front omkostninger, få enheder
 • Tracker -blokkering ekstremt begrænset
 • Forvirrende privatlivspolitik
 • Ingen yderligere privatlivsværktøjer

F-Secure Freedome VPN-specifikationer

Navngiv et finsk firma. Hvis du overhovedet følger sikkerhed, ved du mindst en: F-Secure. Dette selskab er i det mindste kendt – i det mindste af sikkerhedsaficionados – for sin antivirus -software såvel som sin karismatiske chefforskningsofficer, Mikko Hyponnen. Men virksomheden tilbyder også en VPN i form af F-Secure Freedome. Mens vi giver virksomhedens point til smart navngivning, er VPN-produktet selv mere barebones, end vi forventer af en større spiller som F-Secure. Det mangler også fleksibel prisfastsættelse og har lidt at tilbyde ud over en grundlæggende (men funktionel) VPN.

Hvad er en VPN?

Når du fyrer op en VPN, skaber det en krypteret tunnel mellem din computer og en server, der drives af VPN -selskabet. Din webtrafik strømmer gennem tunnelen og går derefter ud på internettet. Det betyder, at enhver, der snooper dit netværk, vil være blind for din aktivitet, ligesom din internetudbyder – hvilket er vigtigt, som amerikanske internetudbydere kan sælge anonymiserede brugerdata. Ude på Internettet har annoncører det sværere at spore dine bevægelser, fordi din sande IP -adresse er skjult.

Vores eksperter har testet 17 produkter i VPN -kategorien i år

Siden 1982 har PCMAG testet og bedømt tusinder af produkter, der hjælper dig med at tage bedre købsbeslutninger. Se hvordan vi tester.

VPN er enormt nyttige værktøjer, men de kan ikke beskytte mod alle sygdomme. Vi anbefaler, at du bruger antivirus-software på din computer, bruger en adgangskodeadministrator til at oprette unikke og komplekse adgangskoder til hvert websted og service, du bruger, og aktivere to-faktor-godkendelse, uanset hvor det er tilgængeligt.

Hvordan en VPN fungerer

Hvor meget koster F-Secures Freedome VPN?

Freedome’s prisfastsættelse er lidt anderledes end for andre VPN -udbydere. De fleste virksomheder tilbyder månedlige abonnementsplaner og længerevarende planer til rabat. F-Secure Freedome’s prisfastsættelse springer over en månedlig mulighed og begynder ved $ 34.99 om året til brug på tre enheder – industristandarden er fem. For $ 69.99 pr. År kan du bruge syv enheder eller $ 89.99 hvert andet år for syv enheder.

Lignende produkter

Proton VPN

Fremragende

Mullvad vpn

Fremragende

Nordvpn

TunnelBear VPN

$ 359.64 Spar $ 239.64

Cyberghost VPN

Expressvpn

Surfshark VPN

Hotspot Shield VPN

Hideipvpn

Vyprvpn

Jeg advarer mod at starte med langsigtede abonnementer på VPN’er, i det mindste oprindeligt. Jeg synes, det er bedre at bruge en gratis version eller et lavere omkostningsabonnement, så du kan teste, hvordan VPN vil fungere derhjemme og med de websteder og tjenester, du har brug for. Den lille ekstra, du betaler foran, kan redde dig fra at sidde fast med et produkt, der ikke imødekommer dine behov.

De gennemsnitlige årlige omkostninger for en VPN er $ 72.64. Freedome’s $ 34.99 pr. År ser ganske attraktiv ud, men husk, at de andre VPN -virksomheder tillader mindst fem samtidige forbindelser. Du bliver nødt til at betale for Freedome’s $ 69.99 om året plan for at få mindst så mange. TunnelBear koster i mellemtiden under $ 60 pr. År, mens de tilbyder de forventede fem forbindelser. De gennemsnitlige månedlige omkostninger for en VPN til sammenligning er $ 10.18. Mange fremragende VPN’er formår at slå den pris, inklusive Mullvad VPN, der koster kun € 5 ($ 5.91) pr. Måned.

Intet er billigere end gratis, og der er nogle gratis VPN’er værd at overveje. Både TunnelBear og Hotspot Shield VPN tilbyder gratis abonnementsniveauer, der hætter din dataforbrug til 500 MB pr. Måned og 500 MB pr dag, henholdsvis. Protonvpn har det bedste gratis abonnement, jeg endnu har set, da det ikke lægger nogen grænse for dine data. F-Secure tilbyder en fem-dages gratis retssag mod Freedome.

Mens Freedome slår branchens gennemsnit for samtidige forbindelser for nogle niveauer, kan hele modellen være på vej ud. Et stigende antal VPN’er begrænser overhovedet ikke længere dette. Avira Phantom VPN, krypteret.ME VPN, Ghostery Midnight, Ipvanish VPN, Surfshark VPN og Windscribe VPN tillader alle et ubegrænset antal samtidige forbindelser. Bemærk, at kryptering.Mig og Ipvanish VPN ejes af J2 Global, som igen ejer PCMAGs udgiver Ziff Media.

Freedome leverer grundlæggende VPN -beskyttelse, men andre tjenester tilbyder meget mere. Multi-hop VPN-forbindelser rute din trafik gennem en anden VPN-server, hvilket sikrer, at den ikke kan opfanges. Splitunneling giver dig mulighed for at vælge, hvilke apps der bruger VPN-forbindelsen, og hvilke der sender deres trafik i det klare. Nogle VPN -tjenester giver dig mulighed for at oprette forbindelse til TOR -anonymiseringsnetværket. Freedome inkluderer ikke nogen af ​​disse funktioner. Protonvpn er den eneste VPN, jeg endnu har gennemgået, der inkluderer alle tre, og Nordvpn blandt de meget få, der har to.

Hvilke VPN-protokoller tilbyder F-Secure?

Der er mere end en måde at oprette en VPN -forbindelse på. Min foretrukne mulighed er open source og passende navngivet OpenVPN-protokol. At være open source betyder, at det er blevet plukket over for eventuelle sårbarheder. Freedome bruger OpenVPN på Android, MacOS og Windows. Den bruger IPSEC, IKEV1 eller IKEV2 på iOS.

Wireguard er arvingen til OpenVPN. Det er også open source og lover langt bedre hastigheder end andre protokoller. Det er først for nylig begyndt at se adoption. Freedome støtter endnu ikke Wireguard, men det er fint – for nu.

Servere og serverplaceringer

Freedome tilbyder servere i 29 lande, hvilket er lidt over halvdelen af ​​det gennemsnitlige, der tilbydes af konkurrerende VPN’er. Jo flere lande en VPN dækker, desto mere sandsynligt er det, at du finder en nærliggende server, mens du rejser til udlandet. Det er også praktisk at have flere muligheder for at forfalskning af din placering.

F-Secure dækker det grundlæggende med sine servere, men ignorerer store dele af kloden-som Afrika, for eksempel. ExpressVPN har servere i imponerende 94 lande, der fører pakken i mangfoldighed af muligheder. F-Secure dækker heller ikke mange regioner, der er kendt for undertrykkende internetpolitik. Flere virksomheder, såsom protonvpn og Nordvpn, har fortsat med at opretholde en tilstedeværelse på steder som Hong Kong, på trods af lokal pushback mod VPN’er.

Da jeg spurgte om den samlede størrelse på dets netværk, afviste F-Secure at svare og sagde, at antallet ændres baseret på efterspørgsel og kapacitetsstyring. I gennemsnit tilbyder VPN -udbydere 1.270 servere. Cyberghost er den nuværende leder med 5.900 servere. Det er sandt, at der ikke er nogen klar sammenhæng mellem flere servere og bedre service, men det er lidt usædvanligt for en VPN at fravælge at besvare et ret grundlæggende spørgsmål. Stadig skal F-Secure gøre noget rigtigt for at have samlet solid Speedtest-score, som jeg dækker nedenfor.

Nogle VPN-virksomheder bruger virtuelle servere, hvilket er, når en enkelt hardware-server er vært for flere, softwaredefinerede virtuelle servere. Disse kan konfigureres til at vises som om de er på et andet sted end hvor værtsmaskinen fysisk bor. De fleste VPN -virksomheder bruger virtuelle servere til en vis grad, nogle gange for at udvide dækningen til farlige regioner ved at holde serverne et eller andet sted mere sikkert. F-Secure indikerede ikke, hvor meget af sin serverflåde der er virtuel, men det sagde, at alle servere er placeret, hvor de hævder at være. Det er fantastisk.

Dit privatliv med F-Secure Freedome

En VPN kunne have den samme form for adgang til dine oplysninger som en internetudbyder og potentielt misbrug, der får adgang til fortjeneste eller blive et overvågningsværktøj i sig selv. Derfor er det vigtigt at læse virksomhedens privatlivspolitik for at forstå, hvilke oplysninger virksomheden samler, og hvilke foranstaltninger det tager for at beskytte dit privatliv.

I henhold til virksomhedens privatlivspolitik vil F-Secure ikke sælge eller dele kundetrafik, og heller ikke overvåge den trafik eller opretholde en metode, hvormed webtrafik kan være bundet til en bestemt person. Det er fantastisk. Politikken skitserer også nogle forpligtelser: virksomheden vilje kryptere din trafik og har ikke nogen bagdøre. Det lyder måske indlysende, men det viser en vis grad af overvejelse fra F-Secure.

Ting bliver lidt mere forvirrende efter det, fordi F-Secures-anonymisering gør det meste af privatlivets tunge løft. For eksempel: Virksomheden siger, at det ikke logger dine data, men det skitserer de oplysninger, der er logget. Enhedsoplysninger, inklusive IP -adresse, er logget, når du først bruger VPN som en del af “Service Provisioning Logging.”Virksomheden logger også VPN-forbindelsesvarighed, et enheds-id genereret af F-Secure, mængden af ​​overført data, offentlig IP-adresse, værtsnavn (af din computer), samt trafikvariationer, der kan indikere misbrug af tjenesten. Disse logfiler opbevares i 90 dage, hvilket synes ganske lange. Andre virksomheder har taget større indsats for at bevare mindre information i mindre tid, og F-Secure bør stræbe efter at gøre det samme.

To funktioner i Freedome kræver mere information end de fleste konkurrenter: Cloud -scanning af filer og URL’er til ondsindet indhold og Tracker Mapper Tool. For førstnævnte siger F-Secure, at det yderligere adskiller sig og anonymiserer dataene og ødelægger dem. Tracker -kortlægningen viser, hvordan dine data kan spores online, og skal derfor bevare nogle oplysninger. Disse logfiler kan ryddes manuelt, når du opretter en ny log eller hver tredje dag automatisk. Disse er begge fremragende bestræbelser.

F-Secure er placeret i Helsinki, Finland, og opererer under finsk lov. Virksomhedens privatlivspolitik siger, at den vil svare på juridiske anmodninger om information fra retshåndhævelse, når det kræves ved lov. Det er en ret almindelig politik, men nogle virksomheder tager ekstra skridt for at beskytte sig mod over-rækkevidde fra retshåndhævelse. Navnlig ser det ikke ud til, at virksomheden ikke har en warrant Canary, hvilket ville indikere, om det havde været underlagt en hemmelig ordre om at udlevere information. Virksomheden offentliggør heller ikke en offentlig gennemsigtighedsrapport, der skitserer, hvordan den reagerer på anmodninger om information. Begge disse er værdifulde demonstrationer for forbrugerne om, at en virksomhed arbejder for at holde sig til sine principper. F-sikker skal give begge dele.

Flere virksomheder er begyndt at frigive resultaterne af offentlige, tredjepartsrevisioner for at etablere deres privatliv Bona fides. Disse er desværre ikke altid nyttige. F-Secure har ikke frigivet nogen revisioner. For alle advarsler er en tredjepartsrevision et værdifuldt værktøj til at holde et selskab ansvarligt.

Virksomheden siger, at det leaser serverinfrastruktur fra tredjepart, men at det ikke afslører detaljer om bekymring for angreb. Andre virksomheder har været langt mere åbne med deres indsats. Nordvpn og ExpressVPN for eksempel udjævner deres diskløse servere, der er modstandsdygtige over for manipulation, blandt andre sikkerhedsforanstaltninger for at beskytte deres infrastruktur og dine oplysninger.

I modsætning til de fleste VPN-udbydere, er F-Secure ikke et nyt firma. Det er en kendt enhed og har et etableret ry. Når det er sagt, bør virksomheden overveje at træffe yderligere foranstaltninger for at beskytte privatlivets fred for sine VPN -kunder eller stille dens beskyttelse og begrænsningerne klarere for offentligheden.

Hænder med F-Secure Freedome

Jeg havde ingen problemer med at downloade og installere FreedOm. Interessant nok var jeg ikke forpligtet til at logge ind. I stedet kopierede jeg en aktiveringskode fra det F-Secure-websted, efter at mit køb gik igennem, og indsatte den i appen. Det er glat, svarende til hvordan Mullvad fungerer.

Den Freedome Client -app er meget glat og mere lydhør, end jeg husker. Det består af et enkelt blåt vindue med en stor knap i midten, der lyder “beskyttelse fra.”Klik på det, så er du automatisk tilsluttet, hvad F-Secure synes er den bedste server, der vises i bunden af ​​skærmen. Jeg værdsætter virkelig, at klienten gør det meget let og indlysende, hvordan man begynder at bruge appen.

F-Secure fortjener en masse kredit for at opbygge en app, der ser flot ud og er let at bruge. Stadig fandt jeg TunnelBears lyse gule, bjørnecentriske design til at være lidt venligere. Når det er sagt, bliver få mennesker udsat af F-Secures tilbud.

Klik på din aktuelle placering åbner en ny rude, hvor du kan vælge en anden serverplacering fra en liste. At klikke på en får en animeret klode til at dreje, hvilket viser det pågældende område. Det er en dejlig touch. Det er ikke så nyttigt som et interaktivt kort, som kan hjælpe dig med at finde et sted i nærheden af ​​det sted, du kiggede. Det er lidt af et stykke punkt her, da appen ikke lader dig vælge specifikke servere, bare byer eller undertiden kun regioner. Dette vil være fint for de fleste mennesker, men dem, der søger total kontrol over deres VPN, vil blive skuffede.

Tilsvarende har indstillingsrude. Dette forhindrer dine apps i at sende oplysninger, hvis VPN er frakoblet.

F-Secure tager et unikt fokus på skadelige websteder og online trackere, der følger dig fra websted til sted. Hovedsiden viser en løbende sammenhæng om, hvor meget data du har brugt, hvor mange websteder der blev blokeret, og hvor mange gange en tracker forsøgte at få en løsning på dig. Tracker Mapper Tool er beregnet til at visualisere disse oplysninger, der viser, hvordan virksomheder er i stand til at følge dig fra websted til sted. Du kan slukke for disse i browserbeskyttelses- og sporingsbeskyttelsesruden.

Her er, hvordan tracker -mapperen så ud tilbage i 2016.

Desværre kommer F-Secures trackerbeskyttelse og kortlægning langt kort. Jeg var ikke i stand til at få det til at registrere nogen trackere på trods af at gennemse flere ad-tunge websteder med alle browserbaserede tracker-blokering af slukket. Det skyldes, at F-Secure kun kan blokere og analysere trackere på HTTP-websteder. På et tidspunkt ville det have været fint, men langt mere af internettet er nu beskyttet af https, hvilket gør begge disse funktioner temmelig moot. Virksomheden sagde, at det planlægger at udvide til HTTPS -trafik snart, men det er stadig skuffende.

Du vil have din VPN til at beskytte dine oplysninger, ikke lække den overalt. Ved hjælp af DNS-lækage-testværktøjet bekræftede jeg, at F-Secure Freedome skjulte min IP-adresse og ikke så ud til at lække mine DNS-anmodninger. Bemærk, at jeg kun testede en server; Andre servere er muligvis ikke korrekt konfigureret.

F-Secure Freedome og Netflix

Netflix blokerer ofte for adgang med VPN, men er langt det eneste firma, der gør det. Nogle gange blokerer virksomheder VPN’er for at forhindre svig eller på grund af geografiske begrænsninger. Desværre fandt jeg, at jeg ikke var i stand til at bruge Netflix, mens jeg var tilsluttet en amerikansk-baseret VPN-server fra Freedome.

Det kan være et problem, men du skal huske, at succes med websteder ved at blokere VPN ændrer sig konstant. En service, der fungerer i dag, kan blokere dig i morgen, og omvendt.

Ud over VPN

Mange VPN’er er begyndt at diversificere deres tilbud. TunnelBear tilbyder for eksempel den mindesmærker, der er mindrevet, og Nordvpn Nordlocker krypteret filtjeneste. Begge disse kræver separate abonnementer fra VPN -produkterne, men Hotspot Shield VPN tilbyder en adgangskodeadministrator, en Robocall -blokering og en ID -tyveri -beskyttelsestjeneste gratis med et abonnement.

F-Secure er en vigtig spiller i antivirusrummet og har en robust samling af produkter. For eksempel kan du købe et frigjort abonnement på egen hånd eller som en del af F-Secure Total-pakken, der inkluderer F-Secure Safe Security Suite, ID-tyveri og Freedome VPN. Dette bundt koster $ 89.99 om året for tre enheder, $ 109.99 for fem enheder og $ 129.99 for syv enheder.

Hastighed og ydeevne

Uanset hvilken VPN du bruger, vil du sandsynligvis se en stigning i latenstid og et fald i upload og downloadhastigheder. Det er par til kurset, fordi en VPN dirigerer din trafik gennem flere maskiner og fiber. For at få en fornemmelse af virkningen af ​​hver tjeneste, kører vi en række tests med OOKLA Speedtest -værktøjet og finder en procentvis ændring mellem når VPN kører, og når det ikke er. Bemærk, at Ookla ejes af PCMAGs udgiver, Ziff Media. For mere om, hvordan vi tester VPN’er og begrænsningerne i den test, skal du sørge for at læse den passende navngivne funktion: Hvordan vi tester VPN’er.

F-Secure presterede overraskende godt for en mindre VPN-service. Vi fandt ud af, at det reducerede downloadhastighedstestresultaterne med 61.7 procent og uploade hastighedstestresultater med 74.9 procent. Førstnævnte er lidt mindre end medianresultatet og sidstnævnte lidt mere. Dens latency score var overraskende god, stigende latenstid med 51.3 procent. Dette sætter det i den øverste halvdel af de tjenester, vi gennemgik.

Du kan se, hvordan Freedome sammenligner med den hurtigste af de næsten 40 andre VPN’er, vi vurderede i nedenstående diagram.

Vores test viser, at Hotspot Shield VPN har opnået titlen på den hurtigste VPN, der er baseret på dens fremragende download- og latensresultater. Surfshark er dog tæt bagpå og sports en chokerende god upload score. Bemærk dog, at dine resultater næsten helt sikkert vil afvige fra mine.

På grund af Covid-19 har vi ikke været i stand til at udføre ny hastighedstest ved hjælp af PCMAG Labs Network. Hjem Internetforbindelse er markant langsommere og mere overfyldt. Denne test antyder, at det er muligt, at Freedome kan have underpresteret i vores oprindelige placering. Selvom de er interessante, er disse resultater rent anekdotiske og kan ikke rigtig sammenlignes med vores andre resultater. Vi ser frem til at være i stand til at genoptage testning, når det først er sikkert nok til at gøre det.

F-Secure Freedome på andre platforme

F-Secure tilbyder apps til sin Freedome VPN til Android, iOS, MACOS og Windows. Det ser ikke ud til at tilbyde browser-proxy-plug-ins eller en Linux-version. Nogle VPN’er, som Express VPN og andre, tilbyder instruktioner om, hvordan du konfigurerer din router til at oprette forbindelse via VPN eller endda sælge forudkonfigurerede routere. Dette har fordelen ved at udvide beskyttelsen til enhver enhed i dit hjem, men kan føre til anden hovedpine.

Kendte ukendte

Det største problem med VPN -branchen er, at det er ekstremt ungt at være så rentabel. En række usandsynlige globale begivenheder, en stigende bevidsthed om privatlivets fred og monetiseringsrevolutionen af ​​tilknyttet markedsføring har gjort VPN’er til en varm vare, men det har været svært at vide, hvem de skal stole på, når mange af virksomhederne kun har eksisteret i kort tid.

Vi havde håbet, at etablerede antivirusfirmaer, der kommer ind i krisen.

Hæmmet af høje omkostninger

F-Secure fortjener en masse kredit for at forsøge at lave et VPN-produkt, der faktisk er unikt. Dets forsøg på at illustrere, hvordan websteder sporer enkeltpersoner er prisværdigt, og selvom jeg er skeptisk over for enhver VPN’s evne til at scanne efter ondsindede filer, har F-Secure et bedre krav på faktisk at trække det af. Det er vigtigt, at det ikke er en ansigtsløs fidus -operation, der forsvinder natten over. Det er et rigtigt selskab med år at bevise sig selv pålidelig.

Desværre gør F-Secure Freedome bare ikke nok for fuldt ud at retfærdiggøre sine høje op-frontomkostninger. Det mangler de avancerede funktioner, der findes i redaktørers valgvindere Protonvpn og Nordvpn. Det er ikke så let eller så billigt som co-vinder TunnelBear. Overraskende er dens privatlivspolitikker ikke så jernbelagte som co-vinderen Mullvad VPN. Tracker -kortlægning og beskyttelse skal være dens standout -funktion, men det er effektivt nytteløst på det moderne internet.

Af alle antivirusfirmaer, der dypper tæerne i VPN-puljen, er F-Secures Freedome sandsynligvis bedst placeret til at gøre en stænk. Hvad det skal gøre nu er ført ved at følge: Match Anden virksomheds gennemsigtighed, tilføj flere funktioner, udvid tjenestens globale tilstedeværelse og revision af sin prismodel. De store ting, vi forventer, kunne stadig være på vej.