Hvad er seedere, leechers og kammerater i torrenting

Enkeltpersoner, der deler filer over torrentnetværk, er grupperet i 3 hovedkategorier: frø, igler og kammerater. EN frø er medlem af Torrent Swarm, der allerede har downloadet hele torrent -filen. Igler og Peers er medlemmer af sværmen, der endnu ikke har downloadet hele torrentfilen.

Frø

Vi bruger undertiden tilknyttede links i vores indhold, når vi klikker på dem, vi måske modtager en provision – uden ekstra omkostninger for dig. Ved at bruge dette websted accepterer du vores vilkår og betingelser og privatlivspolitik.

Hvad betyder frø?

I BitTorrent -deling er et frø en BitTorrent -bruger, der har 100% af en fil og deler den til andre BitTorrent -brugere at downloade. En igle er på den anden side en bittorrent bruger, der downloader de filer, der deles af frøene og ikke frøer tilbage til andre brugere.

Annoncer

Downloadtid for en fil, der deles via BitTorrent, afhænger af antallet af tilgængelige seedere til denne fil; Flere frøer betyder højere torrent hastighed.

Techopedia forklarer frø

Foruden seedere og leechers er der kammerater, der er brugere, der downloader en fil, har en del af den, men uploader samtidig den downloadede del til andre brugere. Selvom peers deler filerne samtidigt tilbage, afhænger den faktiske torrenthastighed hovedsageligt af antallet af tilgængelige frøer til den delte fil.

Når du downloader en fil, downloader en igle eller en peer ikke filen fra det faktiske sted, den er i, men downloader den fra et frøs computer.

Antag f.eks. Oprindeligt deles filen til 10 kbps hver for hver igle. Når iglerne er færdig med at downloade, og hvis de frøer filen tilbage med den samme hastighed på 50 kbps, øges den samlede torrenthastighed til 300 kbps. Denne proces fortsætter afhængigt af antallet af seedere og igler for den specifikke fil.

Tværtimod, hvis iglerne beslutter ikke at frø filen efter at have downloadet den helt, sidder den originale frøer fast, da den eneste frøer filen. Jo flere frø, jo bedre er downloadhastigheden. Det er dog godt at have flere jævnaldrende ud over frøerne, da downloaderne kan bruge begge dele.

Når en fil er fuldt podet, stopper bittorrent -applikationen automatisk podningsprocessen, og filen kan derefter fjernes fra podelisten.

Hvad er seedere, leechers og kammerater i torrenting?

Flinixed.IOs bidragydere og redaktionelle team vil ofte anbefale produkter, som vi mener er nyttige for vores læsere. Vi modtager muligvis en tilknyttet kommission fra produktsalg genereret gennem disse tilknyttede links.

Du behøver ikke at vide meget om, hvordan torrenting fungerer for at downloade en torrent -fil. Imidlertid er torrenting -terminologi noget forvirrende.

Hvis du prøver at få en mening om torrentende jargon, skal du bare følge undervisningen nedenfor. Når du er færdig med at læse den, har du en klar forståelse af alle de mystiske tekniske udtryk, du måtte støde på, når du downloader en torrent -fil.

Når du forstår, hvordan torrenting fungerer, har du en bedre idé om, hvordan torrenting relaterer til internet -privatlivets fred og andre vigtige problemer, som du også skal være opmærksom på.

Torrenting terminologi i et nøddeskal

Torrenting repræsenterede et stort spring fremad til fildeling, fordi det gjorde det muligt for individuelle internetbrugere at dele filer med hinanden direkte. Før torrenting måtte folk bruge enorme dyre filservere til at dele filer. Hvis filserveren gik offline, gjorde alle sine filer også.

I modsætning hertil er filer, der er gemt på tværs af globale torrentnetværk, næsten umulige at tage offline. Torrent -netværk omtales ofte som Sværme. Sværme består af almindelige pc’er og bærbare computere beliggende over hele verden.

Enkeltpersoner, der deler filer over torrentnetværk, er grupperet i 3 hovedkategorier: frø, igler og kammerater. EN frø er medlem af Torrent Swarm, der allerede har downloadet hele torrent -filen. Igler og Peers er medlemmer af sværmen, der endnu ikke har downloadet hele torrentfilen.

Stadig forvirret?

Som nævnt ovenfor er torrenting terminologi noget teknisk og abstrakt. Den bedste måde at forklare, hvordan disse udtryk forholder sig til torrenting, er faktisk at gå gennem processen med at downloade en torrent -fil fra start til slut. Når vi bevæger os gennem hvert trin, giver jeg en kort og til-punkt-forklaring på hvert udtryk, vi støder på undervejs.

Forudsætninger

 • BitTorrent -software. Du kan gennemføre denne tutorial med enhver form for BitTorrent -klient (alias “Torrent Downloader”), men jeg bruger Qbitorrent. Vi kan godt lide det, fordi det er helt gratis, let at bruge og ikke indeholder nogen adware. QBitTorrent er tilgængelig på mange forskellige platforme, herunder Windows, MacOS og Linux. Klik her for at downloade det.
 • VPN (valgfrit). Som altid anbefaler vi, at du tænder for din VPN, før du downloader en torrent -fil. VPN’er holder dig sikker og anonym, når du er online. VPN, jeg bruger til denne tutorial, er ipvanish. IPVanish er en komplet privatlivsløsning for torrenters og tilbyder top-tier hastigheder. Klik her for at få 25 procent rabat på den normale månedlige abonnementspris.

Før vi fortsætter

Vi anbefaler stærkt at bruge en VPN, før vi torrenter noget. Brugere, der torrent har været kendt for at modtage meddelelser om krænkelse af ophavsret fra deres internetudbyder. Hvis du gerne vil holde dine streamingvaner privat, er vores anbefaling ipvansk – en komplet privatlivsløsning for mennesker, der torrent.

Kilde: Ipvanish

Trin nr. 1: Tænd for din VPN

Dette trin er valgfrit. Du har teknisk set ikke brug for en VPN for at downloade torrents. Torrenting fungerer fint med eller uden VPN. Men hvis du downloader en torrent -fil uden beskyttelse af en VPN, vil din internetudbyder vide det.

For at se hårdt bevis for, hvor offentligt Internettet virkelig er, skal du bare besøge IknowwhatyoudOabload.com. Dette websted identificerer din internetforbindelse, så trækker det en liste over alle de torrent -filer, der er knyttet til det.

Kilde: Ipvanish

Websteder som iKnowwhatyoudAwnLoad.com er meget basale, offentlige værktøjer, som enhver kan bruge. Det kan ikke trække op hver eneste torrent, du nogensinde har downloadet, men det kan trække stykker af din downloadhistorie op. Din internetudbyder har adgang til endnu mere detaljerede oplysninger.

Den eneste måde at forblive helt anonym online på er at logge ind på et virtuelt privat netværk (VPN) hver gang du bruger internettet.

Hvis privatlivets fred ikke er et problem, skal du gå videre og fortsætte til trin nr. 2. Ellers anbefaler vi, at du opretter forbindelse til IPVanish eller en anden pålidelig VPN -service, før du fortsætter.

Trin 2: Find en torrent

For at give dig et praktisk eksempel på, hvordan torrenting -udtryk gælder for det virkelige liv, downloader jeg det gratis operativsystem kendt som Linux fra Torrent -webstedet kaldet Linuxtracker.org.

Bemærk, at vi bruger dette særlige eksempel, fordi 1, Linux er en gratis, open source-software, der kan være lovligt torrent og 2, fordi det vil være let for dig at følge med det, vi laver. Dette skyldes, at information om torrenten er offentligt tilgængelig på linket vist ovenfor.

Hvis du åbner Linuxtracker -webstedet i din browser og ruller ned til afsnittet Torrents, vil du bemærke, at der er et par kolonner, der er oprettet ved siden af ​​Torrent -filerne. De vigtige kolonner er dem, der er fremhævet i blåt: “S” og “L” -kolonnerne.

Kilde: Ipvanish

“S” står for Seedere, Og “L” står for igler. Du vil se de samme to felter på næsten ethvert torrent -websted.

Frø

Mennesker, der har hele torrentfilen på deres computer, kaldes såmaskiner. Efter at have downloadet filen allerede, uploader disse brugere stykker af filen for at hjælpe andre brugere (igler) download det. Jo flere frø der er til en torrent, jo flere mennesker er der uploading af filerne, og jo hurtigere alles downloads vil gå. Men hvis der ikke findes frø i Torrent -netværket, vil ingen i det være i stand til at downloade en komplet version af filen, indtil et frø kommer tilbage online.

Når du er færdig med at downloade en fil, bliver du automatisk et frø og begynder at uploade den fil til andre at downloade.

Leecher

Definitionen af ​​udtrykket “leecher” har udviklet sig gennem årene, men bruges generelt til at henvise til folk, der ikke har downloadet 100% af filen, og er i øjeblikket i færd med at downloade den.

Oprindeligt blev Leecher brugt i en negativ forstand til at beskrive mennesker, der nægtede at dele deres torrent -filer ved at bruge modificerede klienter eller alvorligt begrænse deres uploadhastighed. Ligesom de blod, der sugende orme, der lever i sumpe, var torrent -igler også parasitære. Tager uden at give noget tilbage til gruppen.

I modsætning til hvad man tror, ​​er igler i dag ikke kun Download af filen. De uploader også filen, når de downloader den, omend til en (normalt) meget lavere hastighed end den hastighed, som de downloader den.

I disse dage er der ingen nem måde at torrent på, hvis du ikke vil uploade i det mindste lidt. Selvom du kan vælge ikke at frø efter Torrenting er færdig med at fjerne den fra din torrentliste, du bliver normalt tvunget til at uploade med en minimumsgrad på 1 kb/s.

QBitTorrent blokerer dig for at dreje din uploadgrænse til noget mindre end 1 kib

Trin 3: Download en torrent

Nu hvor du ved, hvad frø og igler er, kan du sammenligne styrken af ​​forskellige torrent -filer og gætte, hvor hurtigt de vil downloade.

De hurtigste torrents er dem, der har en stor procentdel af seedere inden for sværmen. Jo flere mennesker der er podning, jo flere mennesker er der, der uploader filen til dig at downloade.

Dette betyder, at selv torrents med et stort antal frøer kan være langsomt, forudsat at antallet af iglerne overgår antallet af frøer. For eksempel er en torrent med 100 seedere og 500 leechers (hvor 20% af sværmen består af frøfolk) sandsynligvis hurtigere end en torrent med 1.000 seedere og 10.000 igler (hvor 10% af sværmen består af seeders). Bemærk, at det er meget muligt for torrents at have mere frøere end igler, og det kan ofte være tilfældet.

Når det er sagt, er der vigtige antagelser her: at alle seedere og iglerne downloader og uploader med samme hastighed. I virkeligheden er det muligt, at en frøer kan være i stand til at uploade filen med en meget hurtigere hastighed end en anden. Eller den ene leecher er i stand til at downloade en fil til en meget hurtigere hastighed end en anden. Det afhænger bare af internetforbindelsen.

I visse tilfælde kan større sværme ofte give hurtigere, og mere stabile downloadhastigheder end mindre, selvom forholdet mellem frøer og igler er lavere.

For at illustrere dette, lad os sammenligne en populær torrent med en stor sverm med en ikke-så-populær torrent med en meget lille sverm.

Bemærk, at i qbittorrent, ordet “Peer“bruges som erstatning for blød. Vi vil diskutere, hvad udtrykket betyder mere dybtgående i afsnittet nedenfor.

Kilde: Ipvanish

Som du kan se på skærmbilledet ovenfor, gennemsøger min Debian Linux Torrent -download med omkring 728 kib/s. Alligevel er min Kali Linux Torrent -download over 8 gange så hurtigt.

Tænk over det på denne måde. Hvis du kun har 11 seedere, er det mere sandsynligt, at den gennemsnitlige uploadhastighed er lav (simpelthen fordi du har mindre datapunkter), end hvis du tog den gennemsnitlige uploadhastighed på 500 frøer.

Peer

Som nævnt ovenfor kan udtrykket “peer” undertiden tjene som en pænere, der lyder erstatning for ordet “leech.”

De fleste applikationer, såsom qbittorrent eller uTorrent, henviser til torrenters med ufuldstændige filer (downloader stadig) som jævnaldrende. Men hvis du downloader en torrent fra et websted, vil du sandsynligvis se, at ordet leech bruges i stedet.

For eksempel bruger QBitTorrent -softwareprogrammet udtrykket peer, men Linuxtracker.Org -websted bruger udtrykket Leech. Men de henviser begge til den samme ting: individuelle computere i Torrent Swarm, der mangler en del af torrentfilen. Når en peer downloader hele filen, bliver de et frø.

Bemærk: For at gøre tingene endnu mere forvirrende for alle bruges udtrykket “peer” undertiden som et generisk udtryk til at beskrive alle de forskellige individuelle medlemmer af sværmen. Med andre ord betragter nogle mennesker frø som kammerater, fordi både frø og kammerater deltager i sværmen.

Trin 4: Del din torrent med sværmen

Når du er færdig med at downloade din torrent, bliver det automatisk et frø. På dette tidspunkt har du 3 forskellige muligheder.

 1. Fortsæt med at dele dit frø.
 2. Gå ud af din torrent -klient.

At forlade din bittorente klient vil fjerne din torrent fra netværket, forhindre dig i at så og bidrage med båndbredde til andre downloadere. Omvendt, hvis du forbliver online og forbliver aktiv som frø, vil andre mennesker i sværmen drage fordel af den båndbredde, at du bidrager til gruppen.

Fordi deling af din fil kun optager en meget lille mængde båndbredde, vil du sandsynligvis ikke bemærke nogen ændring i din internethastighed, hvis du forbliver online som frø. På den anden side, hvis du planlægger at streame en film eller spille en båndbredde -intensiv multiplayer -spil, får hver lille smule båndbredde indflydelse. Så hvis du laver noget online, der bruger en masse båndbredde, kan du overveje at holde din torrent eller logge ud af QBitTorrent helt.

Resumé

Der er fire hovedudtryk, du skal vide om, hvis du kan lide at downloade torrents på nettet: Swarm, Seed, Leech og Peer.

 • Sværm. Dette ord henviser til alle de forbindelser, der er involveret i at dele en bestemt torrentfil. Jo større svermen er, jo hurtigere er downloadet. Hvert medlem af sværmen bidrager med en lille mængde båndbredde til gruppen. Sværme består af almindelige pc’er og bærbare computere, ikke højtydende servere.
 • Frø. Frø er det, der hjælper dig eller mig med at downloade en torrent. Frøcomputere i sværmen har hele torrent -filen gemt i deres harddiske, og uploade stykker af den for at hjælpe andre med at downloade den. Der er ingen måde at downloade 100 procent af en fil fra en torrent, hvis der ikke er nogen frø til stede inde i sværmen. Efter en igle eller en peer er færdig med at downloade en fil, bliver de automatisk et frø.
 • Igle. Udtrykket “leech” henviser til en individuel computer på en torrent -sverm, der har en ufuldstændig version af torrenten gemt på sin harddisk. Leecher bruger den båndbredde, der er bidraget af frøerne til at downloade deres fil.
 • Peer. Ordet “peer” har to hovedbetydninger, når det bruges til at beskrive computere på torrentnetværk. Nogle gange bruges peer på en generisk måde til at henvise til alle de enkelte medlemmer af en torrent -sverm. For eksempel omtales torrentnetværk ofte “peer-to-peer” (alias P2P) netværk. Imidlertid kan “peer” også bruges som erstatning for udtrykket “leech.”Mange populære softwareprogrammer til torrenting bruger udtrykket” peer “i stedet for Leech til at henvise til computere i The Swarm, der ikke har downloadet 100 procent af torrent -filen.

Desiree Wu

Desiree Wu • Editor

Desiree er en fuldtidsstuderende til Honours Business Administration ved Ivey Business School ved Western University. Hun fungerede også som redaktionel praktikant hos Flixed. Desiree er baseret i London, Ontario.

⚡ Trending nu
Bedste måder at streame 2022-2023 NFL-sæsonen på
En overkommelig måde at se college fodbold på
Tilknyttet afsløring

Flinixed.IOs bidragydere og redaktionelle team vil ofte anbefale produkter, som vi mener er nyttige for vores læsere. Vi modtager muligvis en tilknyttet kommission fra produktsalg genereret gennem disse tilknyttede links.

 • Seneste artikler
 • Hold
 • Kontakt os
 • Servicevilkår
 • Fortrolighedspolitik